BLOG UŽIVO, VIDEO Džikić posle pobede nad Solnokom: Solidno
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Džikić posle pobede nad Solnokom: Solidno

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:02 - Džikić posle pobede nad Solnokom: SolidnoTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je njegov tim odigrao večeras u Beogradu "solidnu utakmicu" protiv Solnoka u Ligi šampiona."Mislim da smo igrali solidnu utakmicu. Da smo dali penale, koje smo šutirali slabije, razlika bi bila veća i verovatno bi se igralo sa manje grča. Videli ste sastav s kojim smo izašli. Vanja (Marinković) se baš dobro 'sredio'. Videćemo kad budemo znali šta i kako, obavestićemo navijače našeg kluba", rekao je Džikić novinarima posle meča.Partizan je večeras pobedio 77:67 u 11. kolu Lige šampiona i tako praktično izborio plasman u drugu fazu, dok je Solnok još ranije izgubio sve šanse."Čestitam našem protivniku. Igrali su vrlo dobro. Igrali su utakmicu sa mnogo energije i strasti. Ako ne znate njihovu situaciju na tabeli, verovatno biste pomislili da se bore za drugu rundu. Imam veliko poštovanje za takve ekipe koje ne igraju loše kada izgube šanse za prolaz", rekao je Džikić.Partizan u subotu igra sa Karpoš Sokolima u Jadranskoj ligi, a ulaz na tribine biće slobodan."Što se njih tiče (navijača), koristim ovu priliku da ih pozovem na Karpoš. Odlučili smo da tribine otvorimo za sve koji hoće da dodju. Ja se nadam da će broj zainteresovanih biti zadovoljavajući", rekao je Džikić.Jedan od najboljih igrača Partizana večeras bio je Stefan Pot."Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i, što je najvažnije, pobedili. Uvek idemo iz utakmice u utakmicu. Ova se završila, okrećemo se sledećem protivniku. Nadam se da ćemo nastaviti da pobedjujemo", rekao je Pot.Trener Solnoka Stojan Ivković ocenio je da ljubitelji košarke u Srbiji treba da cene igre Partizana."Čestitam Partizanu na dobroj seriji i ovoj pobedi, igraju čvrsto, muški, svi ljudi u Srbiji treba da cene to što radi, igraju iznad mogućnosti, dok se mi mučimo, pravimo dečije gluposti... Partizanu želim sve najbolje u budućnosti", rekao je Ivković.

22:33 - Skijaške legende skijale u samom centru ZagrebaNa skijaškoj stazi u najužem centru Zagreba večeras je održana revijalna trka skijaških legendi na kojoj se okupilo 18 pobednika Svetskog kupa.Na stazi dugoj nešto manje od 200 metara od Zagrebačke katedrale do Manduševca na Trgu bana Josipa Jelačića nastupilo je njih 16, medju kojima i proslavljeni hrvatski skijaši, sestra i brat Janica i Ivica Kostelić. Povodom proslave 50 godine od prve trke u FIS Svetskom kupu u alpskom skijanju, u Zagreb je doputovao i prvi pobednik Svetskog kupa, legendarni 73-godišnji Francuz Žan-Klod Kili (pobednik 1967. i 1968.), ali se on nije spustio niz stazu u centru Zagreba. Pred zagrebačkom publikom je zato nastupio drugi osvajač Svetskog kupa, 78-godišnji Austrijanac Karl Šranc, osvajač 1969. i 1970. godine. Uz domaće skijaške zvezde, najveće ovacije publike dobio je italijanski skijaš Alberto Tomba. Iako rezultat nije bio važan, pobedu je odnela Austrijanka Renate Götsch ispred Ivice Kostelića. Dužina staze u Bakačevoj ulici je 165 metara, a za njenu izgradnju obezbedjeno je 900 kubnih metara veštačkog snega. Širina staze je između osam i deset i po metara. Organizatori su najavili da će od sutra pa do 15. januara skijaška staza u centru grada biti otvoreno skijalište za gradjane sa školom skijanja za decu u okviru kampanje Medjunarodne skijaške federacije – FIS, "Bring Children to the Snow". I dok je deo građana i turista tokom dana obilazio snežnu atrakciju u samom centru grada, brojni gradjani su na društvenim mrežama protestovali zbog organizacije skupog spektakla na Trgu bana Jelačića. Tako su na društvenim mrežama objavljivani satirični tekstovi, najviše na račun gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Na zagrebačkom Sljemenu je u utorak održan ženski slalom Svetskog kupa na kojem je pobedila slovačka skijašica Veronika Velez Zuzulova, što joj je bila i prva pobeda na Trofeju Snežne kraljice, a u četvrtak se vozi muški slalom.

22:04 - Partizan siguran protiv Solnoka, blizu druge fazeKošarkaši Partizana pobedili su u Beogradu mađarski Solnok sa 77:67 (17:15, 22:17, 22:18, 22:17), u 11. kolu Lige šampiona, i tako došli nadomak plasmana u drugu fazu takmičenja. Partizan sada ima sedam pobeda i nalazi se na deobi drugog mesta sa Ludvizburgom, dok AEK ima pobedu manje i utakmicu manje. Crno-beli tri kola pre kraja imaju tri pobede više od Zjelone gore, ali i Sasarija i Šarlroa, koji imaju po meč manje. Partizan u poslednja tri kola igra protiv Šarlroa u gostima, AEK-a kod kuće i Sasarija u gostima. Uroš Luković završio je utakmicu sa 14 poena i šest skokova za Partizan. Stefan Pot doprineo je sa 13 poena, a Vilijam Hečer sa 12 poena i šest asistencija. Novica Veličković i Stefan Birčević postigli su po 11 poena za crno-bele. Najefikasniji u Solnoku bio je David Vojvoda sa 21 poenom. Partizan je igrao bez povredjenih Branislava Ratkovice i Frenka Robinsona. Domaćin je pred oko 4.000 gledalaca počeo utakmicu malo stegnuto, što je Solnok koristio i imao blagu prednost u prvoj četvrtini. Nakon toga su se crno-beli malo opustili i predvodjeni Stefanom Potom i Vilijamom Hečerom preokrenuli rezultat. Beogradski tim je posle toga povećao razliku i na poluvreme je otišao sa dvocifrenom prednošću – 35:25. Crno-beli su u trećoj deonici imali dva puta po 11 poena prednosti, ali je Solnok nekoliko puta prilazio i ostajao u igri najviše zahvaljujući Vojvodi, koji je u toj deonici postigao 12 poena, uključujući i šut u poslednjim sekundama, tako da je Partizan u poslednju četvrtinu ušao sa pet poena prednosti, 55:50. Krajem treće četvrtine Vanja Marinković je u jednom prodoru nezgodno pao, tako da je morao da izadje iz igre šepajući. Pre toga se držao za članak. Posle toga se nije vraćao u igru. Partizan je u poslednjoj četvrtini došao i do svoje maksimalne prednosti od 15 poena razlike, 68:53, predvodjen Potom i Lukovićem, ali se Solnok vratio u igru koševima crnogorskog internacionalca Miloša Borisova i smanjio na devet poena razlike, posle čega je pokušavao šutevima iz daljine, ali nije uspeo da ozbiljnije zapreti domaćinu.

21:52 - Marej u četvrtfinalu turnira u DohiPrvi teniser sveta Britanac Endi Marej plasirao se u četvrtfinale turnira u Dohi, pošto je pobedio 68. igrača sveta, Austrijanca Geralda Melcera, u dva seta, 7:6, 7:5. Britanac je pobedio za dva sata i 25 minuta. U prvom setu obojica su napravili po dva brejka, pa je set odlučen u taj-brejku, koji je Mari dobio sa 8:6. Mari je u drugom setu dva puta oduzeo servis Melceru, koji je napravio jedan brejk. Britanac je iskoristio treću meč loptu i ostvario 26. uzastopnu pobedu. Gerald Melcer je mlađi brat bivšeg osmog tenisera sveta Jirgena Melcera. Marej će u četvrtfinalu igrati protiv Španca Nikolasa Almagra, koji je sa 7:6, 7:6 pobedio Nemca Filipa Kolšrajbera. Branilac titule srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale pošto je pobedio Argentinca Orasija Sebaljosa sa 6:3, 6:4, dok je u drugom kolu Španac Feranando Verdasko pobedio Davida Gofana iz Belgije sa 6:1, 7:6. Čeh Tomaš Berdih igraće u četvrtfinalu pošto je pobedio sunarodnika Jiržija Veselog sa 7:6, 1:6, 6:1, Francuz Žo Vilfred Conga pobedio je Dastina Brauna iz Nemačke sa 6:1, 6:3, dok je Ivo Karlović iz Hrvatske bio bolji od Rusa Karena Kačanova posle dva taj-brejka, 7:6, 7:6. ;

21:30 - Mercedes predstavlja novi bolid 23. februaraTrostruki uzastopni svetski šampion u konkurenciji konstruktora u Formuli 1, Mercedes, predstaviće novi bolid 23. februara u Silverstonu, u Velikoj Britaniji.Kako je danas preneo Skaj sports, bolid W08 biće predstavljen na britanskoj stazi, četiri dana pre nego što počnu testovi u Barseloni.Mercedes još nije saopštio ko će voziti za tu ekipu pored trostrukog svetskog prvaka Luisa Hamiltona, nakon što je Niko Rozberg pet dana po osvajanju šampionske titule početkom decembra saopštio da je završio karijeru.; Mediji spekulišu da će Mercedes angažovati Valterija Botasa iz Vilijamsa, ali ugovor još nije potpisan.Iz Vilijamsa su saopštili da će pustiti Botasa u Mercedes samo ako budu uspeli da dovedu nekog iskusnog vozača, pošto je Felipe Masa na kraju sezone završio karijeru. Skaj sports preneo je da je Masa pred kraj godine postigao dogovor sa čelnicima Vilijamsa da ipak ostane u Formuli 1, ali da to zavisi od Botasovog odlaska.Masa, koji je posle 14 godina u Formuli 1 saopštio da je završio karijeru, i dalje je na odmoru.

20:31 - Fernandinjo suspendovan na četiri utakmiceFudbaler Mančester sitija Fernandinjo suspendovan je danas na četiri utakmice, pošto je Fudbalski savez Engleske (FA) odbio žalbu kluba na odluku sudije da mu dodeli crveni karton.Fernandinjo je isključen u ponedeljak u 32. minutu utakmice protiv Barnlija, pošto mu je sudija Li Mejson pokazao direktan crveni karton zbog oštrog starta nad protivničkim igračem Johanom Gudmundsonom. Siti je tada kao domaćin pobedio sa 2:1.To je drugi crveni karton u Premijer ligi ove sezone za Fernandinja, pošto je bio isključen i 3. decembra, u utakmici protiv Čelsija (1:3).Brazilac će tako propustiti utakmicu sa Vest Hemom u trećem kolu FA kupa, kao i prvenstvene mečeve sa Evertonom, Totenhemom i Vest Hemom.Takodje, Fernandinjo je ove sezone isključen i u Ligi šampiona, pošto je u utakmici s Borusijom iz Menhengladbaha dobio dva žuta kartona.Sudjenje Lija Mejsona kritikovao je defanzivac Sitija Bakari Sanja, koji je na društvenim mrežama napisao da je utakmica bila "10 protiv 12".Francuz ima pravo do petka popodne da objasni taj komentar i posle toga će Savez odlučiti da li će pokrenuti disciplinski postupak.

20:03 - Odbojkaši Novog Pazara veruju u pobedu nad PAOK-omOdbojkaši Novog Pazara dočekaće u četvrtak PAOK iz Soluna u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), a trener domaćina Saša Stefanović rekao je da veruje u pobedu svoje ekipe."Stižu nam u goste skupo plaćene zvezde, ali to je njihov problem. Koncentrisan sam isključivo na igru mog tima. Verujem da će publika prvenstveno uživati u majstorijama Hamze Zatrića, Irfana Hamzagića, Srećka Ristića, Luke Šormaza i ostalih Pazaraca. Mislim da možemo do trijumfa", rekao je danas Stefanović.On je naveo da oseća euforiju uoči sportskog dogadjaja kakav ranije nije vidjen u Novom Pazaru."Verujem da će nam ta euforija i spektakl na tribinama pomoći da dodjemo do željenog rezultata protiv šampiona Grčke. Bilo kako da se završi sutra, odluka će pasti u drugoj utakmici u Solunu", rekao je Stefanović.PAOK predvode internacionalci Dante Amaral, Vlado Petković, Ernardo Gomez i Aleksandar Šafranovič, a u sastavu su i šestorica reprezentativaca Grčke."Iako sam tokom karijere igrao mnogo velikih mečeva, ovaj za mene ima posebnu draž. Ipak, radi se o mom klubu i gradu. Oni su skup sjajnih igrača, ali mislim da naš servis i blok mogu da budu od presudnog značaja", ocenio je kapiten Novog Pazara Hamza Zatrić.Utakmica izmedju odbojkaša Novog Pazara i PAOK-a igra se u četvrtak od 18.00 u dvorani Pendik, a ulaznice po ceni od 200 dinara prodaju se na blagajni Kulturnog centra. ;Revanš je 19. januara u Solunu.

19:03 - Za sport iz budžeta 60 miliona dinara manje u ovoj godiniOlimpijski i Paraolimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije i granski sportski savezi dobiće ove godine iz budžeta 1.526.957.000 dinara, što je oko 60 miliona manje nego prošle godine, saopštilo je danas Ministarstvo omladine i sporta.Prošle godine, olimpijske godine, država je izdvojila 1.587.223.000 dinara. U 2015. godini izdvojeno je 1.605.559.500 dinara, a godinu dana ranije 1,676 milijardi dinara. U 2013. godini 1,337 milijardi, a u 2012. godini 1,200 milijardi dinara, piše u saopštenju.Najviše će dobiti Olimpijski komitet Srbije, 160 miliona dinara, ali ta organizacija ima i najveće umanjenje u odnosu na prošlu godinu kada je dobila 290 miliona dinara. U 2015. OKS je raspolagao sa 296 miliona, a u 2014. godini sa 317 milona dinara.Sportski savez Srbije raspolagaće u ovoj godini sa 100 miliona, 10 manje u odnosu na prošlu godinu. Krovna organizacija srpskog neolimpijskog sporta u 2015. godini imala je 116,7 miliona dinara, a u 2014. godini 123 miliona.Paraolimpijski komitet Srbije dobio je 40 miliona, četiri manje nego prošle godine.; Ukupno će se finansirati 87 organizacija i saveza, jedan više nego prošle godine, a ponovo se finansiraju plivački savez, sportski ribolovci i mačevalački savez. U odnosu na prošlu godinu ne finansiraju se pejntbol i biatlon savez. U rezervi je 143,147 miliona dinara.Za kampove će se izdvojiti 40 miliona, što je povećanje u odnosu na 2016. godinu, kada je u "fabrike ; budućih asova" uloženo 30 miliona dinara, piše u saopštenju.Za organizaciju medjunarodnih takmičenja od interesa za Srbiju izdvojiće se 90 miliona dinara. Najviše ; će dobiti kajakaški savez, 17,5 miliona za organizaciju Svetskog kupa i Evropskog prvenstva (juniori i seniori do 23 godine), rvački savez dobiće 14,5 miliona dinara za Evropsko seniorsko prvenstvo i "Gedžin memorijal", kao i i veslački savez 10 miliona za organizaciju Svetskog kupa.

17:12 - Đoković lako preko Zebaljosa u četvrtfinaleSrpski teniser Novak Đoković rutinski je savladao Argentinca Orasija Zebaljosa 6:3, 6:4 i plasirao se u četvrtfinale turnira u Dohi. Đokoviću, koji brani titulu, za prolaz dalje potreban je bio po jedan brejk u oba seta, a sav posao završio je za samo 73 minuta. On se u borbi za polufinale sastaje sa češkim veteranom Radekom Štepanekom, protiv koga ima jako uspešan međusobni skor 12-1. Turnir u Dohi igra za nagradni fond od 1.237.790 dolara.

16:47 - Sanderlend odbio ponudu Vest Hema za DefoaFudbalski klub Sanderlend odbio je ponudu Vest Hema od nesto više od sedam miliona evra za napadača Džermejna Defoa. Kako se navodi, Vest Hem će sada morati da poveća ponudu za tridesetčetvorogodišnjeg napadača, koji je počeo karijeru u tom londonskom klubu 1999. godine. Defo je ove sezone odigrao 21 prvenstvenu utakmicu i postigao 11 golova za Sanderlend, koji je sa 15 bodova u zoni ispadanja, na 18. mestu. Defo je postigao dva gola u remiju (2:2) protiv Liverpula u ponedeljak. Osim Vest Hema i Sanderlenda, Defo je igrao još za Totenhem, Portsmut i Toronto.Za reprezentaciju Engleske nastupao je od 2004. do 2013. godine, odigrao je 55 utakmica i postigao 19 golova.

15:06 - Jovetić blizu transfera u SeviljuFudbaler Intera Stevan Jovetić na korak je od prelaska u Sevilju, izjavio je predsednik španskog kluba Hose Kastro."Pričamo o fantastičnom igraču, nadam se da kod nas može da iskaže veliki potencijal koji poseduje i ponovi sjajne partije. Ne volim da pričam o stvarima koje okončane, ali verujem da ćemo postići dogovor", rekao je Kastro. Za sada nije poznato da li će učesnik osmine finala Lige šampiona dovesti crnogorskog napadača na pozajmicu ili trajno, ali postoji želja sve tri strane da se posao uspešno završi. Jovetić kod trenera "neroazura" Stefana Piolija ne dobija priliku, pa je odlazak u Sevilju, odličnu sredinu za oporavak karijere, pravo rešenje. Jovetić je ponikao u Partizanu, a pre Intera igrao je u Fiorentini i Mančester Sitiju.14:35 - Šapekoense odbio predlog da ne može da ispadne iz ligeFudbalski klub Šapekoense odbio je predlog da u naredne tri godine ima imunitet da ne ispadne iz brazilske Serije A, posle avionske nesreće. Iz Šapekoensea su najavili da će dovesti 20 novih fudbalera, nakon što su ostali bez 19 igrača i članova stručnog štaba u padu aviona na putu ka Medeljinu i prvoj utakmici finala Kupa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala. "Oslanjaćemo se na mnogo igrača sa pozajmicama. Želimo da donesemo kvalitet, budemo brzi i ekonomični. Mnogi klubovi žele da nam pomognu", rekao je direktor kluba Rui Kosta. Pad aviona preživeli su štoper Neto i bek Alan Rušel, a Kosta očekuje njih dvojicu u sastavu za novu sezonu, za razliku od golmana Džeksona Folmana kome je amputirana noga. Šapekoense novu sezonu kreće 26. januara utakmicom protiv Žoinvila na svom terenu.

14:19 - Babunski napušta ZvezduMladi makedonski fudbaler David Babunski raskinuće ugovor sa Crvenom zvezdom i kao slobodan potražiti novu sredinu za nastavak karijere. Nekadašnji đak Barselone napušta prvaka Srbije posle nepunih godinu dana i male minutaže, a odigrao je samo 13 utakmica u svim takmičenjima. "Zatražio sam raskid ugovora i 99 odsto odlazim iz Crvene zvezde. Trenutno sam na odmoru u Australiji i ne pratim šta pišu srpski i makedonski mediji. Znam da se situacija u Zvezdi neće promeniti i, kada je tako, moram da odem u drugi klub", rekao je Babunski. Mladi reprezentativac Makedonije nije želeo da otkrije ime novog tima, istakavši da će u narednim danima biti poznat. Pre Babunskog, Crvenu zvezdu je ove zime napustio njegov zemljak Danijel Avramovski i prešao u ljubljansku Olimpiju.

14:00 - FIFPro: Fudbaleri, ne idite u Srbiju jer ne pošštuju pravaMeđunarodni sindikat profesionalnih fudbalera FIFPro pozvao je na bojkot oko prelaska u srpske klubove zbog brojnih sporova oko ugovora i prava igrača. FIFPro je objavio da je 68 odsto fudbalera u Srbiji nije dobilo platu na vreme i čak 89 odsto je bilo prisiljeno na transfer. "U poslednjoj borbi između fudbalera i klubova, Fudbalski savez Srbije smenio je predstavnike igrača u arbitražnoj komisiji. Pored toga, povećana je naknada za igrače pri pokretanju postupaka protiv klubova ", navode iz FIFPro. Generalni sekreta FIFPro Teo van Segelen izjavio je da se takvim potezom krše prava profesionalnih fudbalera u Srbiji i da rade u stanju bezakonja. "Dok se ovakva situacija ne reši, savetujem fudbalerima da ne idu i ne igraju u Srbiji. Pozivam Fudbalski savez da smesta promeni odluke oko arbitraže", rekao je Segelen.

13:33 - Kvitova se dobro oporavlja, raspisana nagrada za napadačaČeška teniserka Petra Kvitova oporavlja se od povreda koje je dobila kada je provalnik napao nožem u njenoj kući, a njeni predstavnici objavili su da oporavak teče dobro. Portparol dvostruke pobednice Vimbldona rekao je da Kvitova polako počinje da vežba povređene prste, kao i da se "sve odvija prema planovima i predviđanjima". Kvitova je operisana 20. decembra zbog povreda leve ruke, koje je dobila kada je provalnik napao u njenom domu u gradu Prostjejovu. Očekuje se da će se oporaviti za oko šest meseci. Ostali igrači iz teniskog kluba Prostjejova, čiji je Kvitova član, ponudili su nagradu u iznosu od 3.850 dolara za bilo koju informaciju koja bi dovela do hapšenja napadača.

13:06 - Nikola Milojević u četvrtfinalu u NumeiSrpski teniser Nikola Milojević plasirao se u četvrtfinale čelendžera u Numei, na Novoj Kaledoniji. Milojević je u osmini finala pobedio Francuza Halisa 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 7:6. On će u četvrtfinalu igrati protiv Francuza Burža. Peđa Krstin izgubio je od petog nosioca, još jednog francuskog tenisera, De Šepera, 6:4, 4:6, 5:7. Ovaj turnir se igra za nagradni fond od 75.000 dolara.12:45 - Vavrinka sa dva brejka izbacio Troickog u BrizbejnuSrpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da napravi iznenađenje, pošto je eliminisan od Švajcarca Stana Vavrinke sa 7:6 (7:5), 6:4 u drugom kolu turnira u Brizbejnu. Četvrtom teniseru bila su dovoljna samo dva brejka da slavi protiv Troickog, koji je napravio jedan, a srpskom broju dva ostaje žal za izgubljenim prvim setom jer je u 10. gemu imao priliku da na svoj servis pobede sa 1:0. Vavrinka se vratio, slavio u taj-brejku, a potom u devetom gemu drugog seta došao do brejka i sedme pobede nad Troickim iz isto toliko međusobnih duela. Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 437.380 dolara.

12:10 - Janko Tipsarević u četvrtfinalu čelendžera u BangkokuSrpski teniser Janko Tipsarević izborio je plasman u četvrtfinale turnira u Bangkoku, posle trijumfa nad Nemcem Sedrik-Marselom Štebeom 6:2, 6:3. Tipsarević, peti nosilac turnira, nadigrao je 471. tenisera sveta za svega 99 minuta igre. U narednoj rundi srpskog igrača očekuje Janik Mertens iz Belgije, trenutno 251. na ATP listi. Turnir na Tajlandu igra se za nagradni fond od 50.000 dolara.

11:50 - Luka Mitrović MVP 16. kola ABA ligeKošarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) kola, što je drugi put uzastopno da ovo priznanje osvaja neko iz redova aktuelnog šampiona. Mitrović je priznanje MVP 16. kola zaslužio zbog igre protiv Zadra u Beogradu, kada je imao učinak od 16 poena, 10 skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte, uz ukupan indeks korisnosti od 32. Zvezda je dobila Zadar sa 113:65 i tako ostala neporažena posle 16 kola, a tokom Mitrovićevih 25 poena na parketu napravila je 39 poena razlike. MVP 15. kola bio je takodje košarkaš Zvezde Marko Simonović. Najveći indeks korisnosti u prošlom kolu imao je Džoš Skot iz MZT-a, koji je u porazu protiv Cedevite zabeležio 34 indeksna poena, ali nije dobio priznanje jer je njegov tim izgubio. Kendrik Peri iz Karpoša takodje je imao 32 indeksna poena, ali je proveo više minuta na terenu od Mitrovića.

11:12 - Filip Obradović prvo pojačanje JavoraDosadašnji fudbaler Krušika iz Valjeva Filip Obradović novi je fudbaler Javora, saopštio je danas klub iz Ivanjice.Devetnaestogodišnji napadač je sa Javorom potpisao trogodišnji ugovor.Sportski direktor Javora Nikola Lišanin rekao je da je reč o veoma talentovanom igraču od koga se u budućnosti dosta očekuje."Skrenuo je pažnju dobrim igrama, ali i samom konstitucijom, visok je 198 centimetra i realno očekujemo da brzo udje u ravnopravnu konkurenciju za mesto napadača u prvoj postavi tima", naveo je Lišanin za sajt kluba.On je dodao da bi do početka priprema za nastavak sezone u Super ligi Srbije dres Javora mogla da obuku još "tri veoma zanimljiva igrača"."Sa njima smo pred potpisivanjem ugovora, a aktivno pregovaramo i o nekoliko transfera naših fudbalera", rekao je Lišanin.Javor je prvi deo sezone domaćeg šampionata završio na šestom mestu sa 32 boda.

10:50 - Klemente: Mesi je bolji od RonaldaNekadašnji selektor reprezentacije Srbije Havijer Klemente izjavio je danas da bi fudbaler madridskog Reala Kristijano Ronaldo, trenutni vlasnik Zlatne lopte, morao da prizna da je Lionel Mesi najbolji igrač sveta. Ronaldo je nedavno dobio nagradu za najboljeg fudbalera planete zbog svega što je napravio u 2016. godini, pre svega osvojio trofej Lige šampiona i Evropskog prvenstva, ali uprkos tome Klemente nema dilemu da je dobitnik rekordnih pet Zlatnih lopti bez premca. "Mesi je daleko ispred svih. On radi drugačije stvari od ostalih, ne mislim da drugi nisu dobri, već nisu kao Mesi i ne znam zašto bi se ljutili na moju utemeljenu ocenu. Ronaldo bi trebalo da bude srećan što je drugi najbolji fudbaler jer nije do njega što je rođen veći talenat", rekao je Klemente. Omaleni stručnjak, koji je između ostalih vodio Atletik Bilbao, Espanjol, Atletiko Madrid, Marselj i selekciju Španije, ističe da je Ronaldo samo u pojedinim parametrima bolji od Argentinca.

10:20 - Nina Stojanović u četvrtfinalu ŠenženaSrpska teniserka Nina Stojanović plasirala se u četvrtfinale turnira u kineskom Šendženu, pošto je danas pobedila Uns Džabir iz Tunisa sa 4:6, 6:3, 6:3. Meč Stojanović i Džabir, 142. i 193. teniserke sveta, trajao je dva sata i 19 minuta. Stojanović će se za polufinale turnira u Šendženu boriti protiv Čehinje Katerine Sinjakove, 52. igračice na WTA listi. Sinjakova je u osmini finala napravila iznenadjenje pobedivši četvrtu teniserku sveta, Rumunku Simonu Halep u tri seta. Stojanović i Sinjakova se do sada nisu sastajale.

09:59 - Hal ostao bez treneraFudbalski klub Hal otpustio je trenera Majka Felana koji je tako postao treći menadžer u Premijer ligi koji je dobio otkaz u poslednje dve nedelje. Felan je na klupu Hala seo neposredno pre početka sezone, pošto je klub napustio Stiv Brus. Hal je, medjutim, "pao" na poslednje mesto na tabeli Premijer lige sa samo 13 osvojenih bodova iz 20 utakmica. Klub sa severoistoka Engleske je poslednju pobedu upisao pre dva meseca. Klub je saopštio da je već počeo potragu za novim trenerom i da će ime Felanovog naslednika objaviti u dogledno vreme. Serija otkaza u Premijer ligi počela je pre Božića kada je otkaz u Kristal Palasu dobio Alan Pardju, a nakon toga je otkaz dobio i Bob Bredli u Svonsiju.09:43 - Nikola Jokić blistao u porazu DenveraNovu blistavu partiju odigrao je srpski košarkaš Nikola Jokić u NBA ligi i to protiv statistički najboljeg centra Demarkusa Kazinsa, ali ni njegovih 18 poena nije bilo dovoljno Denveru da izbegne poraz od Sakramenta 120:113. Jokić je na parketu proveo 28 minuta, šutirao je 6/10 za dva i 1/2 za tri, a pridodao je sedam skokova, pet asistencija i po jednu ukradenu loptu i blokadu. Kazins je ponovo bio najbolji pojedinac meča sa 31 poenom, Daren Kolison dodao je 26, dok je kod Nagetsa najefikasniji bio Danilo Galinari sa 24. Sinoć su igrala i preostala dva srpska košarkaša u najjačoj ligi sveta, Nemanja Bjelica je u porazu Minesote od Filadelfije 93:91 postigao sedam koševa, uz tri skoka, dok je Boban Marjanović imao četiri poena u novom porazu Detroita od Indijane 121:116. Marjanović je, posle nekoliko mečeva "hlađenja", odigrao 10 minuta i zabeležio još četiri uhvaćene lopte i dve blokade. Ostali rezultati: Boston - Juta 115:104, Dalas - Vašington 113:104, San Antonio - Toronto 110:82, Feniks - Majami 99:90 i LA Lejkers - Memfis 116:102.

09:29 - Sestre Vilijams eliminisane u OklanduAmerička teniserka Serena Vilijams nije uspela danas da se plasira u četvrtfinale turnira u Oklandu, pošto je izgubila od zemljakinje Medison Brengl sa 6:4, 6:7, 6:4. Vilijams je u meču protiv 72. teniserke sveta napravila čak 88 neiznudjenih grešaka uključujići i duplu servis grešku kojom je završen meč. Brengl je pre ovog meča sa Serenom Vilijams igrala samo jednom, 2015. godine i tada je uspela da osvoji samo jedan gem. Ljubitelji tenisa u Oklandu u nastavku turnira neće gledati ni stariju sestru Vilijams, Venus, koja se pred meč drugog kola povukla zbog povrede ruke. I Serena i Venus Vilijams su želele da iskoriste turnir u Oklandu kako bi se što bolje pripremile za Australijan open, ali nisu uspele da odigraju veći broj mečeva. Australijan open počinje 16. januara.

09:06 - Lester doveo prvo pojačanjeFudbalski klub Lester saopštio je da je postigao dogovor sa Genkom oko transfera nigerijskog igrača Vilfreda Ndidija. Ndidi je sa Lesterom potpisao ugovor do 2022. godine, a mediji navode da je premijerligaš Genku za taj transfer platio 15 miliona funti. Nigerijac će u novom klubu nositi dres sa brojem 25, navodi se u saopštenju Lestera. Vilfred Ndidi, 20-godišnji centralni vezni fudbaler, u Genku je bio poslednje dve godine.08:45 - IAAF saopštio kriterijume za ruske sportisteMeđunarodna atletska federacija (IAAF) saopštila je nove smernice i uslove koje ruski atletičari treba da ispune kako bi se takmičili kao neutralni sportisti. IAAF navodi da će prijave ruskih atletičara za takmičenje u neutralnom statusu biti ispitane pomoću kriterijuma koji treba da dokažu da su "čisti". Ti kriterijumi su: da li je neko od pomoćnog osoblja sportiste, uključujući lekare i trenere, bio umešan u kršenje doping pravila, da li je bilo nekih atipičnih nalaza u doping uzorcima ili nedoumica u vezi sa njihovim biološkim pasošima, kao i da li je uzorak dovoljno "odstojao" za konačnu analizu. Međjunarodna atletska federacija je u novembru 2015. godine suspendovala ruske atletičare, kojima nije bilo dozvoljeno da učestvuju na Igrama u Riju prošlog leta, a celom ruskom timu nije dozvoljeno učešće na Paraolimpijskim igrama.08:20 - Filip Kostić prelazi u Liverpul?Menadžer Liverpula Jirgen Klop zainteresovan je da dovede fudbalera Hamburgera i srpskog reprezentativca Filipa Kostića. Engleski mediji navode da je Kostić jedan od igrača koga nemački stručnjak želi da vidi na Enfildu. Kostić je uoli početka sezone iz Štutgarta prešao u Hamburger. Srbin je do sada odigrao 14 utakmica i postigao dva gola. On je pre Štutgarta igrao za Radnički Kragujevac i holandski Groningen.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track