BLOG UŽIVO, VIDEO Lopetegi: Ne planiram revoluciju u španskom fudbalu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Lopetegi: Ne planiram revoluciju u španskom fudbalu

Fudbal -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:33 - Mićović: Nismo imali srećePomoćni trener Čukaričkog Saša Mićović rekao je večeras da je njegovoj ekipi nedostajalo sreće u utakmici protiv Videotona, ali da je madjarski tim ipak zasluženo izborio plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa."Naši momci su dosta dobro ispunili zahteve, mislim da su odigrali kvalitetnu utakmicu u kojoj je malo falilo da postignemo i taj drugi gol koji bi, siguran sam, doneo drugačiju situaciju na terenu. Dobar fudbal je bio večeras, nedostajalo nam je sreće, ali su Madjari zasluženo prošli dalje", rekao je Mićović novinarima posle utakmice."Nemam ništa da zamerim našim igračima, pružili su svoj maksimum", dodao je on.Čukarički je večeras na Banovom brdu odigrao nerešeno 1:1 s Videotonom u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa, ali je madjarski tim zahvaljujući pobedi od 2:0 iz prve utakmice prošao u narednu fazu takmičenja."Izgleda da je ovaj dvomeč odlučen već u Madjarskoj kada smo primili dva gola posle naših individualnih grešaka. Videoton je pokazao da je kvalitetna ekipa, jedini su iz Madjarske koji su ostali u evropskim takmičenjima", rekao je Mićović.On je kazao da je ideja stručnog štaba bila da na večerašnjoj utakmici budu ofanzivni of početka."Ideja je bila igramo ofanzivno i agresivno. Mislim da smo prvih 25 minuta imali jak tempo... Na poluvremenu smo tražili od igrača da nastave u istom ritmu, da dolaze u situacije jedan na jedan, čak smo u 60. minutu napravili izmenu i uveli Nemanju Radonjića i Stanišu Mandića, dvojicu brzih igrača, ali nismo uspeli da dodjemo do gola više, nismo imali sreće", kazao je on.Čukarički je u odnosu na prvi meč protiv Videotona imao petoricu novih igrača u startnoj postavi, a novinare je zanimalo zašto je stručni štab doneo takvu odluku."U analizi prvog meča shvatili smo da moramo da promenimo neke stvari, pa smo tako stavili Matića, Regana i Docića iza Fofane, jer oni umeju da daju taj završni pas i dovedu napadača u gol priliku", rekao je Mićović.Mićović je na konferenciju došao umesto prvog trenera Milana Lešnjaka, koji zbog crvenog kartona nije imao pravo da daje izjave.

23:27 - Berg: Teren na Banovom brdu nam otežao posaoTrener fudbalera Videotona Hening Berg rekao je da je najbitnije da se njegova ekipa plasirala u treće kolo kvalifikacija Lige Evropa, iako nije u potpunosti zadovoljan večerašnjom igrom svog tima protiv Čukaričkog."Izgleda da moji igrači vole uzbudjenje. Rano smo primili gol i onda smo gotovo od početka igrali pod pritiskom. Nije bilo jednostavno nositi se s tim pritiskom, ali uspeli smo da se izborimo. Čukarički je bolji bio u prvom delu, ali sredinom drugog smo ih zaustavili, pa nisu ništa više uspeli da urade. Da smo primili još jedan bili bismo u problemu, ali najbitnije je bilo da prodjemo dalje, a to smo i uradili", rekao je Berg novinarima posle utakmice.Videoton je na Banovom brdu odigrao nerešeno 1:1 sa Čukaričkim, pa je ukupnom pobedom od 3:1 izborio plasman u treće kolo kvalifikacija."Nisam očekivao da igramo ovako, da ne budemo agresivni, ali teren nam nije omogućio drugačiju igru. Utakmica je bila sporija i to nije bila naša prednost. Mi volimo brže da igramo, a to ovde nismo bili u mogućnosti, kako zbog terena, tako i zbog lopti", kazao je Berg.Protivnik Videotona u narednoj rundi biće danski Midtjiland.

23:10 - Lopetegi: Ne planiram revoluciju u španskom fudbaluNovi selektor fudbalske reprezentacije Španije Hulen Lopetegi rekao je danas da ne planira velike promene u timu i da će zadržati bazu svog prethodnika Visentea Del Boskea."Neće biti revolucije, biće evolucije. Baza reprezentacije je jasna i igrači su u svojim najboljim godinama. Ne razmišljamo o tranziciji, već samo o svakoj narednoj utakmici", rekao je Lopetegi na predstavljanju u Madridu.Lopetegi je na klupi zamenio Visentea Del Boskea, koji je napustio mesto selektora posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.Del Boske je selektor bio osam godina, tokom kojih je Španiju odveo do titule svetskog i evropskog šampiona.Njegov naslednik je kazao da će pokušati da iskoristi sve dobre stvari koje su se dešavale u španskom fudbalu prethodnih godina."Pokušaću da iskoristim sve što je bilo dobro, ali logično je da želim da se prilagodim i rivalima. Fudbal se ne zaustavlja. Ponosni smo na našu prošlost, ali nas zanima samo sadašnjost i budućnost", kazao je Lopetegi.On je stanje u španskom fudbalu ocenio dobrim i dodao da je uveren da je sadašnja generacija igrača i dalje u mogućnosti da pravi dobre rezultate.Lopetegi će na klupi Španije debitovati 1. septembra, na utakmici protiv Belgije na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

22:33 - NBA izmešta ol-star iz Šarlota zbog LGBT zajedniceKošarkaška NBA liga najverovatnije će "ol-star" utakmicu sledeće godine izmestiti iz Šarlota, preneli su danas američki mediji.Takva odluka se očekuje pošto vlasti Severne Karoline nisu promenile sporni zakon o LGBT zajednici.Utakmica "svih zvezda" trebalo bi 2017. da se održi u Nju Orleansu, gradu koji je tu manifestaciju već organizovao 2008. i 2014. godine.Informacija bi trebalo da bude zvanično potvrdjena sledeće nedelje.

22:07 - Službenik MOK-a zadužen za eventualna uznemiravanja sportista u RijuMedjunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da je odredio službenika koji će biti zadužen za eventualna uznemiravanja ili zlostavljanja sportista tokom Igara u Rio De Žaneiru.Igre u Riju biće prva Olimpijada na kojoj će službenik biti zadužen za stanje u Olimpijskom selu.Olimpijsko selo biće otvoreno od nedelje do 24. avgusta, tri dana po završetku takmičenja u Brazilu.Zvaničnici Olimpijskih igara u Riju dobili su savete MOK-a o tome na koji način mogu da pomognu i sa kojim programima mogu da zaštite sportiste.Smernice su odobrene na Izvršnom odboru MOK-a prošlog meseca.

21:22 - Filipović: Spremni smo za ispit generacijeSrpski vaterpolisti Filip Filipović i Duško Pijetlović istakli su da su zadovoljni proverom protiv Mađarske i poručili da ekipa spremno dočekuje Olimpijske igre u Riju, gde je glavni cilj zlatna medalja. Srbija je na otvorenom bazenu na Tašmajdanu savladala Mađarsku sa 12:11 u generalnoj probi pred Olimpijske igre. "Odlična uvertira pred prvi meč na OI, iza nas je težak period i sada preostaje samo glazura pred Rio. Za Rio se spremamo četiri godine, ali i bukvalno celu karijeru. Pred nama je ispit generacije, prethodne smo položili, nadam se da ćemo i ovaj", rekao je Filipović novinarima posle meča. Filipović ne krije da svi željno čekaju pohod na jedinu medalju koja nedostaje sadašnjoj generaciji. "Ići ćemo od utakmice do utakmice, drugačije ne znamo. Biće teško, podizaćemo formu pred finalne okršaje i voleo bih da nas pogleda sportska sreća. Nadam se da ćemo ostvariti rezultat koji je svi priželjkuju", poručio je Filipović, koji je postigao 500. gol u nacionalnom timu protiv Mađarske. "Biće ih još mnogo, nadam se. Hvala ekipi, golovi su njihovo delo jer ne idu na ime Filipa Filipovića, samo tako novinari pišu. Ponosan sam što sam deo ovog tima", rekao je on. Njegov saigrač Duško Pijetlović smatra da će Mađarska biti jedan od glavnih konkurenata u Riju. "Godinama beležimo vrhunske rezultate i nadam se da ćemo isto tako nastaviti u Riju. Danas smo bili umorni, što se videlo na početku meča kada su Mađari imali vođstvo. Moramo mnogo bolje u Brazilu da igramo ako hoćemo zlato. Preostaje nam finalizacija priprema u Italiji i verujem da ćemo biti pravi", zaključio je snažni centar.

20:12 - Lopetegi: Ne planiram revoluciju u španskom fudbaluNovi selektor fudbalske reprezentacije Španije Hulen Lopetegi rekao je da ne planira velike promene u timu i da će zadržati bazu svog prethodnika Visentea Del Boskea. "Neće biti revolucije, biće evolucije. Baza reprezentacije je jasna i igrači su u svojim najboljim godinama. Ne razmišljamo o tranziciji, već samo o svakoj narednoj utakmici", rekao je Lopetegi na predstavljanju u Madridu. Lopetegi je na klupi zamenio Visentea Del Boskea, koji je napustio mesto selektora posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Del Boske je selektor bio osam godina, tokom kojih je Španiju odveo do titule svetskog i evropskog šampiona. Njegov naslednik je kazao da će pokušati da iskoristi sve dobre stvari koje su se dešavale u španskom fudbalu prethodnih godina. "Pokušaću da iskoristim sve što je bilo dobro, ali logično je da želim da se prilagodim i rivalima. Fudbal se ne zaustavlja. Ponosni smo na našu prošlost, ali nas zanima samo sadašnjost i budućnost", kazao je Lopetegi. On je stanje u španskom fudbalu ocenio dobrim i dodao da je uveren da je sadašnja generacija igrača i dalje u mogućnosti da pravi dobre rezultate. Lopetegi će na klupi Španije debitovati 1. septembra, na utakmici protiv Belgije na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

19:33 - Liverpul dogovorio dolazak Vajnalduma iz NjukaslaEngleski premijerligaš Liverpul dogovorio je prelazak Džordžinija Vajnalduma iz Njukasla za 25 miliona funti, preneli su britanski mediji. Vajnaldum, 25-godišnji vezni fudbaler reprezentacije Holandije, imao je još četiri godine ugovora sa Njukaslom, koji se odlučio da ga proda pošto je ispao iz engleske Premijer lige. On će u petak obaviti lekarske preglede, nakon kojih bi trebalo da potpiše ugovor.Vajnaldum je u Njukasl došao iz PSV-a pred početak prošle sezone i odigrao je svih 38 utakmica u Premijer ligi, uz 11 golova. Vajnaldum će biti šesto pojačanje Liverpula ovog leta, posle Lurisa Karijusa, Žoela Matipa, Marka Grujića, Sadija Manea i Ragnara Klavana.

18:56 - Zvezda poslala Marka Tejića na pozajmicu u Mega LeksKošarkaš Crvene zvezde Marko Tejić igraće naredne sezone u Mega Leksu kao pozajmljen igrač, saopštio je danas njegov klub."Zvezda želi da omogući svom igraču dovoljno prostora i minuta na parketu, koje će imati utakmicama Jadranske lige, domaćim takmičenjima i FIBA Ligi šampiona. Očekujemo, da se Tejić pravilno razvija i nastavi sa igračkim napretkom, od koje će na prvom mestu koristi imati srpska košarka i Zvezda", navodi se u saopštenju Zvezde.Tejić je u Zvezdi od 2011. godine, a sa tim klubom je osvojio Jadransku ligu, srpsko prvenstvo, kao i nacionalni kup. Kraj prošle sezone proveo je u FMP-u.Bio je član i mladjih kategorijama reprezentacije Srbije, sa kojom je 2015. osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

18:33 - Rapid iz Bukurešta izbačen iz prvenstva RumunijeFudbalski klub Rapid iz Bukurešta izbačen je danas iz prve lige Rumunije zbog bankrota."Iako je Rapid na terenu izborio pravo da se takmiči, sa pravne tačke gledišta to jednostavno nije moguće", rekao je sekretar lige Stefan Justin.Rapid je prošle sezone kroz drugu ligu izborio povratak u najviši rang takmičenja, ali ipak neće moći da ga igra.Sud u Bukureštu proglasio je sredinom juna bankrot Rapida, koji je već godinama u teškoj finansijskoj situaciji. Klub se žalio, a konačna odluka biće doneta 24. avgusta.Klub je u stečaju od 2012. godine, sa dugom oko četiri miliona evra.Sunovrat Rapida ranije tokom nedelje najavio je i trener prvog tima Dan Aleksa, koji je napustio ekipu, uz reči da klub ima minimalne šanse da opstane.Rapid su osnovali radnici železnice u rumunskoj prestonici 1923. godine. Taj klub je tri puta bio šampion države, dok je osvojio 13 nacionalnih kupova.

18:07 - Ruski atletičari podržavaju KlišinuRuski sportisti i zvaničnici podržali su danas skakačicu u dalj Dariju Klišinu, koja bi na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru mogla biti i jedina atletičarka iz Rusije.Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je žalbu Olimpijskog komiteta Rusije i 68 atletičara koji su tražili da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. CAS je tako potvrdio odluku Medjunarodne atletske federacije (IAAF) da zbog navodnog sistematskog dopinga zabrani učešće atletičarima Rusije u Riju.Klišina će, prema odluci IAAF, na Igrama u Riju nastupiti kao neutralni sportista, pošto je ispunila potrebne kriterijume.Nakon te odluke IAAF brojni navijači Rusije napali su Klišinu nazivajući je izdajnikom i tražeći od nje da odbije nastup na Igrama u Riju.Klišinu je danas podržala svetska šampionka u skoku u vis Marija Kučina, dok je Vera Rudakova, specijalista za trke na 400 metara s preponama, navela da je ne smatra izdajnikom."Navijaćemo za nju", rekla je Rudakova.Trener ruskih atletičara Jurij Borzakovski rekao je da je u kontaktu sa Klišinom i da je podržava.

17:23 - Skopski MZT prihvatio da učestvuje u EvrokupuMakedonski košarkaški šampion MZT Skoplje prihvatio je poziv da naredne sezone igra u Evrokupu umesto italijanskog kluba Dinamo Sasari. Skopski košarkaški klub je taj poziv prihvatio posle nekoliko dana razmišljanja, preneli su lokalni mediji. Na internet stranci Evrokupa (eurocupbasketball.com) objavljeno je da će četiri italiijanska kluba, koji su se povukli da bi učestvovali i FIBA Ligi šampiona, u Evrokupu u sezoni 2016/17 zameniti ekipe iz Makedonije, Litvanije, Rusije i Španije. Makedonski šampion će igrati u Grupi C zajedno sa Unikahom, Bajernom iz Minhena, Budućnosti, Zenitom i Mursijom. MZT Skoplje je do sada jednom nastupao u Evrokupu, u sezoni 2013/14, kada je ostvario samo jednu pobedu. Skopski košarkaški klub će naredne sezone uporedo igrati Evrokup i Jadransku ligu, dok će se u domaćoj ligi uključiti tek u plej-ofu.

17:03 - Lotito: Skudeto iz 1915. nam je rat oduzeoPredsednik Lacija Klaudio Lotito rekao je danas da veruje da će tom fudbalskom klubu biti dodeljena titula šampiona Italije iz 1915. godine."To je legitiman Skudeto. Oduzet nam je ratom", rekao je Litito za italijanske medije.Fudbalski klub Lacio mogao bi da osvoji treću titulu prvaka Italije i to za prvenstvo koje je odigrano pre više od 100 godina.Naime, Lacio je u finalu sezone 1914/15. trebalo da se sastane sa Djenovom, ali izbio je Prvi Svetski rat i taj meč nikada nije odigran.Četiri godine kasnije titula šampiona dodelja je Djenovi, jer je, navodno, bila bolja ekipa.Više od 30.000 navijača Lacija potpisalo je peticiju i Fudbalski savez Italije bi odluku o tome kome pripada Skudeto iz 1915. godine trebalo da donese 4. avgusta.Ako Lacio osvoji tu titulu pridružiće se gradskom rivalu Romi sa tri trofeja.

16:44 - Mutko: Rusija će se žaliti civilnim sudovimaRuski ministar sporta Vitalij Mutko rekao je da bi sportisti kojima je zabranjeno učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru mogli da potraže pravdu na civilnom sudu. "Mislim da je možda vreme da se okrenemo građanskom sudu", rekao je Mutko za ruske medije. Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbacio je žalbu Olimpijskog komiteta Rusije i 68 atletičara koji su tražili da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i tako potvrdio suspenziju Međunarodne atletske federacije (IAAF). Mutko je naveo da će ruski sportisti nastaviti da brane svoju čast i dostojanstvo i pored toga što bilo koji pravni postipak ne može da bude okončan do početka Igara u Riju. Rusija ima pravo da se žali švajcarskom saveznom sudu u roku od 30 dana.

16:17 - Pjaca od petka i zvanično u JuventusuHrvatski fudbaler Marko Pjaca stigao je u Torino, gde je prošao lekarske preglede i u petak bi trebalo i zvanično da bude predstavljen kao novi igrač Juventusa. Samo 12 sati nakon što se od oprostio od Dinama i navijača hrvatskog prvaka, Pjaca je stigao je u Torino na medicinske preglede. Pred ulazom u bolnički kompleks dočekalo ga je šestedesetak navijača Juventusa. Prema još nezvaničnim informacijama koje dolaze iz više izvora, nekadašnji napadač Dinama bi sa Juventusom trebalo da potpiše petogodišnji ugovor koji bi reprezentativcu Hrvatske doneo godišnju zaradu od 1,8 miliona evra. Juventus je, prema navodima medija, pristao da plati oko 22,5 miliona evra odštete, čime će Pjaca postati najskuplje plaćeni igrač koji je otišao iz prve hrvatske lige. Pjaca će kao novo pojačanje Juventusa biti predstavljen u petak, nakon čega će se priključiti ekipi na pripremama u Australiji.

16:05 - Alegri od uprave zahteva Matića, kada ode PogbaTrener Juventusa Masimilijano Alegri zatražio je od uprave kluba da mu dovede fudbalera Čelsija Nemanju Matića, u slučaju odlaska Pola Pogbe, prenosi Tutomerkato.Kako se navodi, Pogba je blizu prelaska u Mančester Junajted za rekordni 120 miliona evra, a Alegri vidi srpskog vezistu kao idealnu zamenu.Na meti torinskog kluba su još Andre Gomeš iz Valensije, Aksel Vitsel iz Zenita i Interov Marcelo Brozović, ali Alegri smatra da je Matić najbolje rešenje.Italijanski međi pišu da bi Čelsi, posle dolaska N'Goloa Kantea, spreman da pusti Matića, ali za 40 miliona evra.

15:41 - Liga šampiona: Mega protiv Strazbura, Cibone, Avelina...Košarkaši Mega Leksa u FIBA Ligi šampiona igraće u D grupi sa Strazburom, Avelinom, Tenerifama, Ostendeom, Cibonom i dva kvalifikanta, odlučeno je danas žrebom u Minhenu.Preostala dva protivnika srpskog tima biće poznata posle mečeva Bešiktaš - Igokea/Mornar i Rizen - Porto/Juventus.U novo formiranom takmičenju, pod okriljem najveće košarkaške organizacije, učestvovaće 32 ekipe i plasman u narednu fazu obezbediće najbolja četiri iz svake grupe.Početak Lige šampiona zakazan je za 18. oktobar.

15:14 - Lajović u polufinalu KicbilaSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se u polufinale turnira u Kicbilu, pošto je danas u četvrtfinalu savladao Karena Kačanova iz Rusije sa 6:3, 6:2.Lajović, koji zauzima 83. mesto na rang listi, do pobede protiv 104. tenisera sveta, stigao je sigurnom igrom posle 72 minuta igre.Srpski teniser će se u borbi za finale sastati sa Nikolozom Basilašvilijem iz Gruzije, 123. na svetu, sa kojim se do sada nije sastajao.Turnir u Kicbilu igra se za nagradni fond od 463.520 evra.

14:59 - Kantu odustao od Evrokupa, Krasni Oktobar rival PartizanuKošarkaši Partizana igraće protiv Krasnog Oktobra u grupnoj fazi Evrokupa, nakon što je ruski tim zamenio Kantu, objavljeno je danas na sajtu takmičenja.Kantu je, zajedno sa Ređo Emilijom i Sasarijem, odustao od nastupa u Evropu zbog pretnji suspenzijom Košarkaškog saveza Italije, a umesto njih naknadno su pozvani Krasni Oktobar, MZT Skoplje i Fuenlabrada.Pored Partizana i Krasnog Okrobra, u B grupi nalaze se Himki, Alba, Bilbao i Lijetuvos Ritas.

14:23 - Subotić: Teško mi je, radovao sam se fudbalu kao dečakSrpski fudbaler Neven Subotić poručio je da mu je veoma teško što će, umesto da igra fudbal u Premijer ligi, morati na novu pauzu zbog operacije rebara."Dragi prijatelji, želeo sam izazov na kojem ću aktivno raditi. Sada ga imam, ali nažalost, nije na fudbalskom terenu. Uprkos pobede nad trombozom i vremena uloženog da se pripremim za sledeću sezonu, postalo je jasno da ću morati na operaciju. To je konačna odluka, iako sam verovao da sam to ostavio iza sebe“, napisao ej Subotić na zvaničnom Fejsbuk profilu.Njemu je zbog toga propao već dogovoren transfer u Midlsbro i mogućnost da se posle Bundeslige dokaže i u Premijer ligi."Teško mi je jer sam se radovao novoj sezoni kao mali dečak koji će konačno živeti svoj san. Ono što mi ostaje jeste san, mnogo napornog rada je ispred mene. Kao i uvek, daću 100 odsto da se vratim i budem potpuno spreman i nagaziću na gas kada bude bilo potrebno“, zaključio je fudbaler Dortmunda.On će prema prvim prognozama pauzirati do kraja godine.

13:58 - Anderson pojačao DarušafakuAmerički košarkaš i doskorašnji član Sakramenta DŽejms Anderson potpisao je dvogodišnji ugovor sa Darušafakom, potvrdio je danas turski klub.Anderson u Darušafaku dolazi sa bogatim iskustvom igranja u NBA ligi, pošto je nastupao za San Antonio, Hjuston i Filadelfiju, dok je u sezoni 2014-15 branio boje Žalgirisa."Izuzetno sam uzbuđen što sam došao u Tursku i otvorio novu stranicu u svojoj karijeri. Ovo je velika šansa da se dokažem i jedva čekam da počne sezona. Naravno, rad sa trenerom Dejvidom Blatom će biti velika stvar i nadam se da ću uz njega dodatno napredovati i unaprediti svoju igru", rekao je 27-godišnji Amerikanac za klupski sajt.Tokom igranja za Žaligiris beležio je prosečno 14.5 poena i 5.1 skokova na 24 utakmice u Evroligi, dok je prošle sezone beležio 3.5 poena za Sakramento.

13:30 - Bekam: Murinjo pravi čovek, ovo je novi početak za klubLegendarni fudbaler Mančester junajteda Dejvid Bekam rekao je da je dolazak Žozea Murinja na mesto menadžera odličan potez i istakao da je to novi početak za klub sa Old Traforda.Murinjo je ovog leta na klupi "crvenih đavola" zamenio Holanđanina Luja van Gala."Njegov povratak u Premijer ligu i dolazak u Junajted je za mene odličan potez. Imao sam veliki respekt prema Van Galu, ali nije radio na način koji su ljudi očekivali od njega. Ipak, mislim da je ovo novi početak za klub", rekao je Bekam za Skaj Sport.Portugalski stručnjak nije imao angažman od decembra prošle godine, kada je dobio otkaz u Čelsiju posle serije loših rezultata, samo godinu pošto je vratio titulu na Stamford Bridž.Tokom karijere Murinjo je vodio Benfiku, Porto, Inter, Real Madrid, a pored mnogobrojnih trofeja u domaćim ligama i Kupovima, ima i osvojene dve Lige šampiona (Porto 2004 i Inter 2010).

13:01 - Gece se vratio u Borusiju iz DortmundaNemački fudbalski reprezentatvac Mario Gece napustio je Bajern i vratio se u Borusiju, potvrdio je danas klub iz Dortmunda.Gece je sa Borusijom potpisao ugovor do 2020. godine, a u klub se vraća nakon tri godine provedene u Bajernu."Kada sam otišao u Bajern 2013. godine, bio sam svestan odluke iza koje se neću kriti danas. Tri godine kasnije, gledam drugačije na tu odluku i dobro razumem navijače koji nisu mogli da je shvate. Moj cilj je da ponovo zaigram najbolji fudbal i usrećim navijače i klub", rekao je 24-godišnji vezista za klupski sajt.Gece je prošao mlađe kategorije Borusije, za koju je nastupao do 2013. godine, kada je prešao na Alijanc arenu i izazvao veliki gnev navijača "milionera".Tokom tri sezone igranja za Bajern, upisao je 114 nastupa, uz 36 golova i osvojene tri titule u Bundesligi, dva Kupa, UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.Za Borusiju je odigrao 116 mečeva, uz 31 gol i dve titule šampiona Nemačke i Kup, dok je u finalu Lige šampiona 2013. poražen upravo od Bajerna (2:1).Sa reprezentacijom Nemačke osvojio je Svetsko prvenstvo 2014. godine, a njegovim golom u finalu protiv Argentine, "panceri" su stigli do titule.

12:33 - Sonja Petrović: Za srebro i bronzu se bori 11 zemaljaKošarkašica Srbije Sonja Petrović rekla je danas da je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru zlatna medalja "rezervisana" za selekciju SAD, a da će se 11 timova boriti za preostale dve medalje."Očekivanja su velika, ali je konkurencija prejaka. Mi smo preponosne smo što smo se kvalifikovale, to nam je bio cilj. Za nas je realnost i cilj da pokušamo da udjemo u četvrtfinale, a odatle je sve drugačije...", rekla je Petrović gostujući na televiziji N1.Srbija prvu utakmicu na Olimpijskim igrama u Riju igra 7. avgusta protiv Španije, a protivnice u grupi su još i Kanada, SAD, Kina i Senegal."Košarka je specifična disciplina gde se zna da zlato ide Americi, nisu izgubile utakmicu 10 godina. Mi se nikoga ne bojimo, verujem da možemo da igramo sa svakim. Medjutim, ispada da se 11 zemalja bori za dve medalje i to je specifična situacija. Smatram da je realnost da udjemo u četvrtfinale, a posle toga... Mi smo i na Evropskom prvenstvu igrale najbolje kad je bilo najpotrebnije", rekla je Petrović.Petrović je navela da su sve igračice veoma uzbudjene pred odlazak u Rio."Euforija vlada. Pitanje je da li ćemo nakon ove, biti u prilici da nastupimo na nekoj Olimpijadi. Stvarno sam je ogromna čast i spremne smo da se prikažemo u najboljem svetlu", navela je Sonja Petrović.

12:12 - Bugarin Nikolaj Željaskov novi selektor reprezentacije MakedonijeBugarski trener Nikolaj Željaskovje novi je selektor odbojkaške reprezentacije Makedonije, objavila je makedonska odbojkaška federacija.Četrdesetšestogodišnji Željaskov je na selektorskom mestu zamenio Žarka Risotoskog, koji je posle osvajanja drugog mesta na fajnal foru Evropske lige odlučio da se povuče sa čela nacionalne selekcije. Željaskov je, podseća se, odbojkašku reprezentaciju Makedonije vodio i ranije, od septembra 2013. do proleća 2014. godine."Trener sa kojim je naša reprezentacija postigla najveći uspeh u jednom kvalifikacionom ciklusu je ponovo na kormilu muške selekcije", navodi se u saopštenju Odbojkaške federacije Makedonije.Kako navode makedonski mediji, Nikolaj Željaskov je bio selektor reprezentacije Bugaske, a kao trener je vodio ekipe CSKA iz Sofije, Neftohimika, Olimpijakosa, Iraklisa, Nikija i Flamenga.

11:41 - Hrvati sa timom iz Torina idu na Igre u RijuSelektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović saopštio je danas konačan spisak igrača za Olimpijske igre u Riju bez ijedne izmene u odnosu na kvalifikacioni turnir u Torinu.Hrvatska je mesto na olimpijskom turniru obezbedila pobedom protiv Italije posle produžetka 84:78.Na spisku su: Plejmejkeri: Rok Stipčević (Dinamo Sasari), Roko Leni Ukić (Kantu).Bekovi: Filip Krušlin (Cibona), Krunoslav Simon (Armani), Bojan Bogdanović (Bruklin).Krila: Mario Hezonja (Orlando), Luka Babić (Cedevita), Željko Šakić (Cibona).Krilni centri: Marko Arapović (Cedevita), Dario Šaric (Filadelfija).Centri: Miro Bilan (Cedevita), Darko Planinić (Laboral Kuća).Reprezentacija Hrvatske nalazi se u Grupi B sa selekcijama Brazila, Argentine, Španije, Litvanije i Nigerije.

11:13 - Subotić mora na operaciju, ne igra do kraja godineSrpski fudbaler Neven Subotić mora na operaciju rebara zbog čega će pauzirati do kraja godine, saopštio je njegov klub Borusija iz Dortmunda.Subotić zbog toga nije prošao lekarske preglede u Midlsbrou, pa mu je propao transfer u Premijer ligu.Nekadašnji srpski reprezentativac, koji se svojevoljno puvukao iz nacionalnog tima, u poslednje vreme muku muči sa povredama i izgubio je status standardnog prvotimca u Dortmundu.Imao je tešku povredu ligamenata, potom trombozu ruke, a sada i problem sa rebrima.On je sa Dortmundom osvojio dve titule u Bundesligi, jedan Kup i dva Superkupa, dok je za Srbiju odigrao 36 utakmica i postigao dva gola.

10:34 - Troicki eliminisan u singlu, u dublu ide daljeSrpski teniser Viktor Troicki eliminisan je na startu turnira u Vašingtonu, pošto je u drugom kolu poražen od američkog tenisera, 158. na ATP listi, Rajana Harisona 7:6 (7:4), 6:4.Za utehu srpskom igraču ostao je trijumf u dublu, gde je zajedno sa Robertom Linštedom bio bolji od Huana Sebastijana Kabala i Roberta Faraha 6:2, 2:6, 10:6.Turnir u Vašingtonu igra se za nagradni fond od 1.877.705 dolara.

09:51 - Murinjo ne negira, niti potvrđuje angažovanje PogbeTrener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo nije želeo niti da potvrdi niti da demantuje navode da će klub sa Old Traforda angažovati igrača Juventusa Pola Pogbu za rekordnih 120 miliona evra."Niti potvrđujem tu vest, niti je demantujem. Ne mogu ništa da kažem. Mislim da nije korektno govoriti o igračima drugih klubova. Uprava kluba je uradila fantastičan posao, uradili su 75 odsto onoga što sam tražio. Dao sam im nekoliko opcija... Ostalo je da uradimo još 25 odsto posla do 31. avgusta", rekao je Murinjo za britanske medije.Italijanski mediji su preneli da će Pogba postati najskuplji igrač sveta po prelasku iz Juventusa u Mančester junajted, a visina njegovog transfera biće 120 miliona evra.Ako se to desi, Pogba će nadmašiti 100,8 miliona dolara, koliko je Real Madrid 2013. platio Totenhemu za Gareta Bejla.

09:12 - Aston Vila neće ponuditi ugovor PetrovuFudbalski klub Aston Vila neće ponuditi igrački ugovor bivšem kapitenu Stilijanu Petrovu, preneli su danas britanski mediji.Petrov se povukao iz fudbala 2013. godine nakon što mu je dijagnostifokovana akutna leukemija.Bivši bugarski reprezentativac je posle četiri godine odlučio da, u 37. godini, pokuša da se vrati na teren. Trenirao je prethodnih meseci sa igračima Aston Vile, ali od nastavka igračke karijere neće biti ništa.Trener Aston Vile Roberto di Mateo je, medjutim, naveo da mu je ponudio da ostane u klubu."Stilijan je inspiracija za sve nas. Razgovarao sam sa njim i ponudio mu šansu da ostane u klubu. On će ragzovarati sa porodicom i doneće odluku", rekao je Di Mateo za sajt kluba.Petrov je za Aston Vilu igrao od 2006. do 2013. godine i za taj klub je odigrao 219 utakmica. On je u karijeri igrao još za Seltik i CSKA iz Sofije.

08:34 - Finiks će igrati dve utakmice u Meksiko SitijuKošarkaši Finiksa će naredne sezone, kao domaćini, odigrati dve utakmice u Meksiko Sitiju, saopštio je danas taj NBA klub.Finiks će u Meksiko Sitiju igrati utakmice protiv Dalasa, 12. janura 2017. godine, i protiv San Antonija dva dana kasnije.To će biti prvi put da se dve NBA utakmice u jednoj sezoni igraju u Meksiku.NBA utakmice se u Meksiku igraju od 1992. godine. Račujući i ta dva predstojeća meča, u Meksiku će ukupno biti odigrane 24 NBA utakmice što je više nego u bilo kojoj drugoj zemlji gde se te utakmice igraju.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track