BLOG UŽIVO, VIDEO: Sautempton i Junajted odigrali bez golova
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Sautempton i Junajted odigrali bez golova

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:54 - Sautempton i Junajted odigrali bez golovaFudbaleri Sautemptona i Mančester junajteda igrali su večeras bez golova u zaostaloj utakmici 28. kola engleske Premijer lige.Sautempton je bio bliži golu, ali Manolo Gabijadini u šestom minutu nije realizovao penal.Reprezentativac Srbije Dušan Tadić igrao je celu utakmicu za Sautempton.Junajted ima 66 bodova i šesti je na tabeli Premijer lige. Taj klub će imati priliku da igra u Ligi šampiona sledeće sezone, ako u finalu Lige Evropa pobedi Ajaks.Sautempton je kolo pre kraja osmi na tabeli sa 46 bodova, jednim više od Vest Bromviča i Bornmuta, a tri od Lestera.

22:15 - Šahtjoru derbi sa Dinamom i dupla krunaFudbaleri Šahtjora osvojili su duplu krunu u Ukrajini u sredu.Tim iz Donjecka je savladao najvećeg rivala Dinamo 1:0 u finalu Kupa u Harkovu.Golom Marlosa (promašio penal u petom minutu) deset minuta pre kraja Šahtjor je kompletirao sezonu u kojoj je pre desetak dana osvojio desetu titulu u poslednjih 15 godina.Šahtjor je osvojio ukupno 15. Kup u svojoj istoriji, 11. u Ukrajini. Do jubilarne desete titule, prve od 2014, ekipa iz Donjecka je stigla sa dominantnih 14 bodova više od Dinama.

21:32 - Pelisteru Kup Makedonije, nacionalistički ispadi i albanske zastave u StrumiciFudbaleri Pelistera iz Bitolja osvojili su Kup Makedonije, pošto su u finalu pobedili branioca trofeja, ekipu Škendije iz Tetova. ; Finale je igrano u Strumici, a utakmica je prekinuta u 55. minutu zbog nacionalističkog skandiranja i medjusobnog vredjanja navijača dva kluba.Navijači Škendije su na tribinama istakli albanske zastave.Glavni arbitar Aleksandar Stavrev je na sugestiju delegate povukao igrače u svlačioniice, a utakmica je nastavljenea nakon desetak minuta.Kapiteni ekipa Filip Milenkovski i Adrijan Ciculi su zamolili navijače svojih klubova da prestanu sa nacionalističkim skandiranjem.Pelisteru je ovo drugi Kup Makedonije. Regularni deo utakmice završen je nerešeno, a posle penala je rezultat bio 4:3.

20:59 - Lalatović: Igrali smo pošteno, žao mi je PazaraTrener Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je da su njegovi fudbaleri igrali pošteno za današnju pobedu u Novom Pazaru, i da mu je žao što je domaćin ispao iz Super lige."Pazar se kasno probudio, Neško (Milovanović) nema čarobni štapić. Pazarci imaju kvalitet i navijače, zaslužuju Super ligu i žao mi je što su u ovakvoj situaciji. Da mi imamo ovakve navijače, bili bismo u vrhu. Verujem da ćemo ih imati sledeće sezone. Nas je lopta slušala, realizovali smo šanse, a rival je bio pod velikim pritiskom. Odigrali smo pošteno i ostvarili devetu vezanu pobedu na strani, što je neverovatno", rekao je Lalatović novinarima posle utakmice.Čukarički je slavio sa 5:0 i tako ostvario devetu uzastopnu pobedu u gostima, posle koje je Novi Pazar ispao iz Super lige.Lalatović je istakao da su njegovi igrači potvrdili da im je bilo mesto u plej-ofu, ali da su se mnogi klubovi plašili Čukaričkog."Nismo mogli u plej-of, pošto je Javor u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva slavio protiv Radničkog u Nišu (1:0). Mnogi kandidati za evropske kupove plašili su se Čukaričkog i Lalatovića, a vratićemo im sa kamatom sledeće sezone. Žao mi je što ranije nisam došao na Banovo brdo. Imamo kvalitet i najorganizovaniji smo klub u ligi, sad sledi Rad, odmor, pa pripreme za naredno prvenstvo", kazao je Lalatović.Trener Pazaraca Neško Milovanović čestitao je Čukaričkom na igri i ocenio da je Lalatović potvrdio pobednički mentalitet, kao i da je jedan od najboljih domaćih stručnjaka."Sve Lalatovićeve ekipe igrale su odličan fudbal. Što se nas tiče, igrači su izgoreli već u svlačionici. Utakmica protiv Borca nam je dosta toga pokazala. Mogao sam da već u 30. minutu promenim sedmoricu fudbalera, tužno je danas bilo biti Pazarac i gledati onu muku na terenu. Čast izuzecima, ali neverovatno je da neme želje, borbe, tračka nade, bez obzira na kvalitetnog protivnika", naveo je Milovanović.Stretag Novog Pazara je naglasio da je on najveći krivac za poraz i da ga je danas bilo sramota da sedi na klupi."Predstoji nam još gostovanje u Gornjem Milanovcu. Ispada da idemo na izlet, ali nećemo nositi belu zastavu. Ostaje da zbijemo redove, da nas ne zadesi sudbina Radničkog 1923 iz Kragujevca. Nije smak sveta, igra se fudbal i u drugom rangu, ali treba da se što pre vratimo u najjače takmičenje", rekao je Milovanović.

20:12 - Trener Rada prezadovoljan igrom i opstankom u Super ligiTrener Rada Nebojša Petrović rekao je da je prezadovoljan kako su njegovi fudbaleri danas igrali protiv Metalca, u utakmici u kojoj su izborili opstanak u Super ligi."Čestitam igračima na izuzetnoj, fanatičnoj borbenosti, prikazanoj igri, želji i htenju. Odigrali smo utakmicu svih utakmica. Ovo je jedno ogromno iskustvo koje će koristiti svakom pojedincu", rekao je Petrović novinarima posle utakmice na Banjici.Rad je pobedio Metalac sa 1:0 i kolo pre kraja obezbedio opstanak u Super ligi Srbije.Petrović je zahvalio upravi Rada na strpljenju koje je imala za igrače i stručni štab."Izašli smo kao pobednici, rešili egzistenciju kluba u ligi i treba da idemo dalje, u fudbalsko stvaralaštvo. Prezadovoljan sam", kazao je Petrović.Metalac se nada opstanku, ali pred poslednje kolo ima tri boda manje od Borca. Trener kluba iz Gornjeg Milanovca Nenad Vanić rekao je da je razočaran."Rad je bolje izdržao pritisak. Mi nismo ništa uradili od onoga što je trebalo. Dobro ćemo sve analizirati, da vidimo koji je uzrok ovakvog izdanja jer smo pre nekoliko dana igrali najbolju utakmicu u sezoni, a sada najgoru od kako sam ja trener Metalca", rekao je Vanić.Trener Metalca je čestitao Radu na pobedi i opstanku i kazao da je protivnik "jednostavno, igrao bolje"."Razočaravajuće je to što smo imali ovakav pristup u najbitnijoj utakmici u sezoni. To je neobjašnjivo. Predstoji nam da poslednju utakmicu odigramo časno, probamo da pobedimo i čekamo rezultat iz Surdulice. Više ništa ne zavisi od nas, ali se nadam da ćemo smoći snage", kazao je Vanić.Poslednje kolo igraće se u nedelju. Metalac će dočekati Novi Pazar, koji je ispao iz lige, dok će Borac gostovati Radniku.

18:44 - Macari odlazi iz VotfordaItalijanski trener Valter Macari napustiće klupu Votforda na kraju sezone, saopštio je danas taj engleski fudbalski klub.Macari će otići uprkos tome što ima još dve godine ugovora, a utakmica protiv Mančester sitija u nedelju u Premijer ligi će mu biti poslednja na klupi Votforda.Kako je saopšteno, odluka o razlazu je doneta na sastanku Macarija i predsednika kluba Skota Daksberija, povodom diskusije o budućim ciljevima i ambicijama.Votford je izgubio poslednjih pet utakmica i pao na 16. mesto na tabeli, ali je izborio opstanak i sledeće sezona će mu biti treća uzastopna u Premijer ligi.Macari je zbog toga bio pod velikim pritiskom, a britanski mediji su pisali o lošoj atmosferi u svlačionici.Votford će morati da traži osmog trenera od 2012. godine.Srpski trener Slaviša Jokanović napustio je klupu Votforda pošto je vratio klub u Premijer ligi, a njegov naslednik Kike Sančes Flores je potom otpušten, iako je vodio klub do polufinala FA kupa i 13. mesta na tabeli Premijer lige.Kao mogućeg naslednika Macarija mediji pominju Marka Silvu iz Hala, koji je ispao iz Premijer lige.

18:01 - Vlasnik Lestera kupuje belgijskog drugoligašaVlasnik Lestera Vičai Srivadanapraba pristao je da gubi još jedan fudbalski klub, ovog puta belgijskog drugoligaša Aud-Heverle (Oud-Heverlee) iz grada Levena, koji je danas to i objavio.Predsednik "lisica" kupiće klub preko svoje kompanije King pauer, a OH Leven je objavio da će posao biti završen kada se završi finansijska analiza i revizija.Sporazum su potpisali uprava kluba i King pauer. OH Leven je naveo da je ponuda te kompanije bila "jasan, pisani i koherentni predlog dostavljen u predvidjenom roku"."Prodaja će biti formalno završena posle uobičajenog perioda finansijske i pravne analize. Grupa King pauer je rekla da će zadržati rad sa zajednicom kao prioritet, kao i da će saradjivati sa raznim navijačkim grupama, ali i dalje razvijati programe mladih, a sve u skladu sa svojim velikim sportskim ambicijama za prvi tim", navodi se u saopštenju kluba.OH Leven je ove sezone izbegao ispadanje u niži rang takmičenja.Srivadanapraba je kupio Lester 2010. godine, a klub je prošle sezone osvojio svoju prvu titulu prvaka."Lisice" su ove sezone došle do četvrtfinala Lige šampiona, u kome su u dvomeču izgubile od Atletiko Madrida sa 2:1 ukupno.Lester je u februaru otpustio trenera Klaudija Ranijerija, tako da je Krejg Šekspir odveo ekipu van opasne zone. Ekipa sezonu završava sa dve utakmice kod kuće: sutra dočekuje Totenhem, a u nedelju Bornmut.

16:42 - FMP: Što pre da zaboravimo poraz od MegeKošarkaš FMP-a Dušan Kutlešić rekao je da je pred ekipom veoma važan meč protiv Vršca i dodao da je "panterima" potrebno da se vrate na pobednički kolosek.Košarkaši FMP-a dočekuju u četvrtak Vršac u devetom kolu Super lige Srbije.FMP ima skor od pet pobeda i tri poraza, dok je Vršac upisao samo jedan trijumf."Veoma bitna utakmica za nas. Posle poraza od Mega Leksa potrebno je da se što brže vratimo u pobednički kolosek. Dolazi nam nezgodna ekipa Vršca. Njihov trenutni rezultat ne pokazuje stvarni kvalitet ekipe. Očekuje nas težak meč", rekao je Kutlešić, objavljeno je na sajtu KLS. Trener FMP-a Dušan Alimpijević rekao je da je Vršac imao nekoliko nesrećnih poraza na početku Super lige i da je njihov skor mogao biti drugačiji. "Radi se o jednoj veoma potentnoj napadačkoj ekipi. Skup kvalitetnih pojedinaca. Svim ekipama su do sada dali preko sedamdeset poena. Sa Fundić Stefanom koji se fantastično uklopio i koji je prvi strelac i skakač ekipe. Naša igra mora biti koncentrisana na baš taj njihov segment igre. To su stvari na koju moramo obratiti pažnju", rekao je trener FMP-a Dušan Alimpijević. Utakmica je na programu u sredu od 17.00.

15:52 - Juventus želi da dovede RafinjuFudbalski klub Juventus želi da u letnjem prelaznom roku angažuje igrača Barselone Rafinju, preneli su španski mediji.I Marka i Mundo deportivo pišu da je šampionu Italije dovođenje Rafinje prioritet. Španski mediji navode i da je Juventus spreman da plati 25 miliona evra.Rafinja je ove sezone igrao na 33 utakmice, ali se nije učvrstio u startnoj postavi, pa se spekuliše da je spreman da, kao i njegov brat Tijago, svoju šansu potraži na drugom mestu.Rafinja ima ugovor sa katalonskim klubom još tri godine, ali je "stara dama" spremna da testira Barseloninu odlučnost, baš kao što je i Bajern iz Minhena to uradio u slučaju Tijaga Alkantare 2013. godine.

15:12 - Nikolić: Moramo da pobedimo Spartak Trener košarkaša Dinamika Miroslav Nikolić rekao je da njegova ekipa mora da pobedi Spartak u predstojećem meču Super lige Srbije. "Ovu utakmicu moramo da dobijemo. Protiv Čačka u rotaciji nisam imao Freda Kimanija i Andreju Stevanovića koji su povređeni i čija igra mnogo znači, kao što se videlo. Spartak jeste u donjem delu tabele, ali oni uvek mogu da iznenade, ako su u dobroj formi. Biće teška utakmica, ali uz malo pameti i dobru odbranu možemo da savladmo Spartak", rekao je Nikolić, objavljeno je na sajtu KLS. Košarkaši Dinamika sutra gostuju subotičkom Spartaku u devetom kolu Super lige Srbije.Ekipa sa Dorćola ima skor od tri pobede i pet poraza, dok je Spartak upisao samo jedan trijumf.Utakmica se igra sutra od 19.00.

14:59 - Almagro predao meč NadaluŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u osminu finala mastersa u Rimu posle samo tri odigrana gema, pošto mu je sunarodnik Nikolas Almagro predao meč. Nadal je u trenutku prekidao vodio sa 3:0, a na teniseri su na terenu proveli samo 25 minuta. Španac će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča u kojem se sastaju Amerikanac Džek Sok i Jirži Veseli iz Češke. U treće kolo mastersa u Rimu plasirao se i Japanac Kei Nišikori, koji je danas slavio protiv Španca Davida Ferera sa 7:5, 6:2. Nišikorija u osmini finala čeka duel protiv boljeg iz meča Huan Martin del Porto - Kajl Edmund.

14:45 - Počinje prodaja ulaznica za VelsUlaznice za utakmicu fudbalera Srbije i Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. od danas su u prodaji, saopštio je Fudbalski savez Srbije. Karte će se od danas prodavati putem interneta (njnjnj.iticket.rs), od 29. maja će moći da se nabave i preko kol centra (011/4252142), dok će se na blagajnama stadiona "Rajko Mitić" prodavati od 5. do 11. juna. Ulaznice za severnu i južnu tribinu koštaju 400 dinara, za bočne delove istočne tribine 800, a za centralni deo te tribine 1.000 dinara. Za karte za bočne delove zapadne tribine potrebno je izdvojiti 1.000, a za centralni deo 1.200 dinara. Utakmica između Srbije i Velsa igra se 11. juna na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45. Reprezentacija Srbije je, posle pet odigranih kola, na prvom mestu Grupe D sa 11 bodova, koliko ima i drugoplasirana Irska. Vels je na trećem mestu sa sedam osvojenih bodova.

14:29 - Radonjić: Duel sa Partizanom mnogo toga definiše...Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić potvrdio je danas da njegov tim u punom sastavu čeka 256. večiti derbi i ocenio da bi duel protiv Partizana mogao da odluči o prvom mestu na kraju regularnog dela Superlige."Svima je poznata specifičnost ove utakmice dva najbolja kluba u zemlji. Takmičarski jako bitan meč s obzirom na to da su se oba tima izdvojila u borbi za prvo mesto i može mnogo da definiše, uprkos tome što posle ima da se igra. Partizan je do sada uradio ono što je imao za cilj. Odigrali smo dosta utakmica u ABA ligi, finalu kupa i u prvenstvu, sve su bile u drugačijim okolnostima, a ono što je bilo jedinstveno je motivacija koja je kod svih bila na najvišem nivou, na maksimumu", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani Aleksandar Nikolić.Crveno-beli su prethodnih nedelja imali dosta problema oko sastavljanja tima, a sada Radonjić može da računa na Jovića, Lazića, Dženkinsa i Voltersa.Kako je crnogorski trener naveo, Partizan će pokušati da iskoristi veliku pomoć navijača i podsetio da je Crvena zvezda u takvom ambijentu izgubila ove sezone u ABA ligi."Baš zbog toga moramo da odigramo odgovorno, koncentrisano, čvrsto i odgovorno", poručio je Radonjić.Utakmica 9. kola Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati u hali Aleksandar Nikolić.

14:15 - Partizan ne priznaje odluke Disciplinske komisije FSSFudbalski klub Partizan saopštio je danas da su za taj klub odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS), vezane za suspenziju stadiona i trenera Marka Nikolića, pravno nepostojeće. Nikolić je na utakmici protiv Voždovca, koja je odigrana pred praznim tribinama proteklog vikenda, isključen u drugom poluvremenu, zbog čega ga je Disciplinska komisija kaznila sa jednom utakmicom zabrane vodjenja ekipe, kao i sa 100.000 dinara. Partizan je juče u šest tačaka naveo šta mu je sporno u vezi sa rešenjem, a danas je naveo da Disciplinska komisija FSS nije imala kvorum za rad i odlučivanje, kao i da sastav propisan Statutom FSS. Crno-beli su naveli da su "došli do saznanja da je Uroš Zeković, potpisnik odluke Disciplinske komisije, zamenik Generalnog sekretara FSS". Kako se dodaje, Uroš Zeković, po članu 63. stav 4. Statuta FSS, "kao lice koje je stalno zaposleno u FSS na mestu zamenika generalnog sekretara ne može biti član Disciplinske komisije pri FSS".

13:48 - ATP menja pravila tenisa, proba u Milanu za mlade igrače Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) odlučila je da u isproba nova pravila na završnom turniru u Milanu za mlade igrače u novembru. Kako je saopšteno iz ATP-a, tenisu su neophodne promene i modernizacija sa ciljem da se ubrza igra. Najveće promene su da se set igra na četiri osvojena gema (posle 3:3 igrao bi se taj-brejk) na tri dobijena seta, kao i da posle rezultata 40:40 izbacuje prednost i da gem dobija igrač koji sledeći dođe do poena. Pored toga, ne bi se striktno poštovalo pravilo od 25 sekundi između servisa, kod kojih "nec" ne bi bio priznat, već se igra nastavlja. Biće dozvoljena i komunikacija trenera i igrača u toku meča, ali iz boksa, dok će gledaoci moći da se kreću na tribinama u toku igre.

13:30 - FMP dočekuje Vršac U devetom kolu Mozzart Super lige Srbije ekipi FMP-a gostuju igrači Vršca. Utakmica je na repertoaru u četvrtak od 17 časova. Krilo FMP Kutlešić Dušan istakao je u najavi meča, da je potrebno da se ekipa vrati na pobednički kolosek:"Veoma bitna utakmica za nas. Posle poraza od ekipe Mege potrebno je da se što brže vratimo u pobednički kolosek. Dolazi nam nezgodna ekipa Vršca. Njihov trenutni rezultat ne pokazuje stvarni kvalitet ekipe. Očekuje nas težak meč." Trener Dušan Alimpijević rekao je da je ekipa Vršca skup kvalitetnih pojedinaca:"Ekipa Vršca je imala nekoliko nesrećnih poraza u početku Super lige. Njihov skor je mogao biti mnogo drugačiji. Radi se o jednoj veoma potentnoj napadačkoj ekipi. Skup kvalitetnih pojedinaca. Svim ekipama su do sada dali preko sedamdeset poena. Sa Fundić Stefanom koji se fantastično uklopio i koji je prvi strelac i skakač ekipe. Naša igra mora biti skoncentrisana na baš taj njihov segment igre. To su stvari na koju moramo obratiti pažnju."

13:01 - Raketne probe Severne Koreje odlažu fudbalUtakmica između fudbalera Severne Koreje i Malezije u kvalifikacijama za Azijski kup 2019. odložena je danas po drugi put zbog novih severnokorejskih raketnih proba. Azijska fudbalska konfederacija saopštila je danas da će se meč umesto 8. juna odigrati 5. oktobra. Ta utakmica je prvobitno trebalo da se igra još 28. marta. Kao razlozi za najnovije odlaganje navode se bezbednosni rizici prouzrokovani "geopolitičkim tenzijama na korejskom poluostrvu". Utakmica je prvobitno odložena zbog diplomatskih tenzija između Severne Koreje i Malezije nakon ubistva Kim Džong Nama, polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong Una u Kuala Lumpuru. U toj kvalifikacionoj grupi za plasman na Azijski kup 2019. godine igraju još Liban i Hong Kong.

12:40 - Mediji: Juventus želi RafinjuFudbalski klub Juventus želi da u letnjem prelaznom roku angažuje igrača Barselone Rafinju, preneli su danas španski mediji.I Marka i Mundo deportivo pišu da je šampionu Italije dovodjenje Rafinje prioritet. Španski mediji navode i da je Juventus spreman da plati 25 miliona evra.Rafinja je ove sezone igrao na 33 utakmice, ali se nije učvrstio u startnoj postavi, pa se spekuliše da je spreman da, kao i njegov brat Tijago, svoju šansu potraži na drugom mestu.Rafinja ima ugovor sa katalonskim klubom još tri godine, ali je "stara dama" spremna da testira Barseloninu odlučnost, baš kao što je i Bajern iz Minhena to uradio u slučaju Tijaga Alkantare 2013. godine.

12:17 - U ponedeljak presuda bivšem vaterpolisti za silovanjeViši sud u Beogradu zakazao je za ponedeljak, 22. maj, izricanje prvostepene presude bivšem vaterpolisti Crvene zvezde Miljanu Čoloviću (34), optuženom za silovanje i pokušaj silovanja, pošto je danas okončano ponovljeno suđenje.U završnoj reči tužilaštvo je zatražilo da se Čolović proglasi krivim i osudi na zatvorsku kaznu, dok je odbrana insistirala na oslobađajućoj presudi, tvrdeći da nije izvršio ta krivična dela, niti da za to ima dokaza.Čoloviću je ponavljeno suđenje jer je Apelacioni sud prošlog leta ukinuo prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na tri godine zatvora zbog silovanja za kućne pomoćnice u svom stanu u Belvilu u novembru 2014. godine i oslobođen optužbi za pokušaj silovanja žene u Banjičkoj šumi mesec dana kasnije.Čolović je od oktobra 2016. u kućnom pritvoru, dok je pre toga u pritvoru Okružnog zatvora bio 22 meseca.

12:11 - Benzema: Selektor da mi u lice kaže šta misliFudbaler Real Madrida Karim Benzema i dalje se nada da će se vratiti u reprezentaciju Francuske, a danas je rekao da još nije dobio objašnjenje od selektora Didijea Dešana zašto ga još nije pozvao. Benzema je suspendovan iz reprezentacije decembra 2015. godine nakon što je optužen da je umešan u pokušaj ucenjivanja saigrača Matjea Valbuene. Predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel le Gre rekao je prošlog oktobra da selektor Didije Dešan može da ga pozove u nacionalni tim.Fudbaler Real Madrida, koji za reprezentaciju nije igrao od meča protiv Jermenije u oktobru 2015, još nije dobio objašnjenje od Dešana zašto nastavlja da ga ignoriše. "Drugi govore da mogu biti pozvan u reprezentaciju, a ne on. Ako mi selektor u lice kaže da je to samo zbog fudbala, ja ću nastaviti da radim. Ako postoji neki drugi razlog, on to mora da mi kaže u lice i završiću s tim", rekao je Benzema. "Tražio sam objašnjenje od selektora. To može da traje samo dva minuta, nije komplikovano. I dalje sam na raspolaganju selektoru i on to zna", dodao je Benzema.

11:45 - Mandžukić dobija povišicu i novi ugovor u JuventusuNapadač Juventusa Mario Mandžukić za odlične partije biće nagrađen novim ugovorom do 2020. godine i povećanjem plate na pet miliona evra, piše italijanski list Tutosport.Juventus želi da osigura ostanak hrvatskog fudbalera posle leta, nakon interesovanja iz Kine i Turske, i za 1,5 miliona evra poveća mu primanja, uz sezonu duže u odnosu na sadašnju saradnju.To znači da bi Mandžukić ostao u Juventusu do svoje 34. godine, skoro do kraja karijere, i postao jedan od najplaćenijih igrača tima.Mandžukić, koji je pre dve godine stigao u Torino iz madridskog Atletika za 20 miliona evra, ove sezone postigao je devet golova i zabeležio osam asistencija.Međutim, statistika ne odslikava najbolje njegov učinak jer se odlično snašao na levom krilu u formaciji 4-2-3-1 trenera Masimilijana Alegrija.11:28 - Boston bira prvi na NBA draftuDraft lutrija, koja određuje prvih 14 pozicija za biranje na predstojećem NBA draftu, održana je u noći između utorka i srede. Prvog pika ove godine dobiće Boston Seltiksi, koji su imali najveće šanse za osvajanje i pre žreba. Do prvog pika Boston je došao zahvaljujući Bruklin Netsima i velikom trejdu od pre nekoliko godina, pa je njihov prvi pik otišao u Masačusets. Drugi će na draftu birati LA Lejkersi, dok će treći pik otići u Filadelfiju. Slede Finiks, Sakramento, Orlando, a u TOP 10 su još Minesota, Njujork, Dalas i još jednom Sakramento. NBA draft će biti održan 22. juna u Bruklinu.

11:06 - Marej: Loše igram, ali izvući ću se iz ove situacijeBritanski teniser Endi Marej priznao je da se nalazi u lošoj formi, ali poručio da ne oseća pritisak i da će pronaći način da se izdigne iznad situacije. Svetski broj jedan doživeo je poraz od Italijana Fabija Fonjinija 6:2, 6:4 već u drugom kolu u Rimu, što mu je četvrti u nizu da rano završi učešće na Mastersima. "Činjenica je da ne igram dobro. U poslednjem vreme igram loše, imam problem i sa kretanjem. Eliminacije u Indijan Velsu i Monte Karlu su razumljive jer sam se vraćao posle povrede lakta, ali su poslednji rezultati nedopustivi", rekao je Marej posle poraza u Rimu gde je branio titulu. Marej naglašava da ne oseća pritisak prvog mesta na ATP listi. "Razlog je taj da sam ušao u lošu seriju, ali uveren sam da ću izaći iz nje. Moje igre nemaju veze sa plasmanom na listi", navodi Marej.

10:45 - Direktor WTA: Šarapova odradila kaznu, ne podržavam odluku FFTŽenska teniska asocijacija (WTA) kritikovala je danas odluku organizatora Rolan Garosa da ne dodeli specijalnu pozivnicu Ruskinji Mariji Šarapovoj.Šarapova, dva puta šampion u Parizu, nije dobila "vajld kard" Francuske teniske federacije (FFT), što je obrazloženo time da se vraća na teren posle dopinga.Sa takvom odlukom ne slaže se direktor WTA Stiv Simon, istakavši da je Šarapova već platila za svoju grešku."Ona je odradila svoju kaznu i ne mogu da podržim odluku da ne dobije specijalnu pozivnicu. Ne postoje osnove za kažnjavanje izvan sankcija konačnih odluka po ovom pitanju", rekao je Simon, a prenosi BBC.Nekada prva teniserka sveta zatražila je pozivinicu za Rolan Garos pošto joj je pao ranking nakon 15-mesečne pauze zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci.Njoj su ranije izašli u susret organizatori turnira u Štutgartu, Madridu i Rimu, ali ne i na Otvorenom prvenstvu Francuske koje počinje 28. maja.

10:10 - Popović: Bilo je jadno, potreban nam je šamarTrener San Antonio Sparsa Greg Popović bio je razočaran načinom na koji je njegova ekipa izgubila od Golden Stejta. Košarkaši Golden Stejta poveli su 2-0 u finalu Zapadne konferencije ubedljivom pobedom nad San Antoniom, rezultatom 136:100. "Kao grupa smo izneverili sebe. Bilo je prilično jadno. Kao da nismo došli da igramo. Moramo da se ošamarimo, da se vratimo u treći meč i vidimo ko smo", rekao je Popović posle meča. San Antonio je igrao bez Kavaja Lenarda koji je obnovio povredio u prvom meču, a Popović je posle meča rekao da "nema pojma" da li će biti spreman za treću utakmicu. Treća utakmica finalne serije Zapada igra se u noći između subote i nedelje u San Antoniju.

09:40 - Kesi odbio RomuVezista Atalante Frank Kesi naredne sezone igraće za Milan, pošto su dva kluba dogovorila transfer vredan 28 miliona evra, prenose brojni italijanski mediji. Kesi, jedno od otkrovenja ove sezone u Seriji A, izabrao je prelazak na San Siro ispred ponude Rome koja je nudila isti iznos za transfer klubu iz Bergama. Ovaj 20-godišnji fudbaler iz Obale Slonovače potpisaće petogodišnji ugovor sa Milanom prema kojem će zarađivati 2,5 miliona evra godišnje, što je za 500.000 evra bila jača ponuda od one iz Rima. Kesi je skrenuo pažnju na sebe posle odličnih igara i rezultata Atalante, petoplasiranog tima Serije A, odigravši 28 utakmica uz šest golova.

09:20 -Nevena Jovanović potpisala za šampiona FrancuskeReprezentativka Srbije u košarci Nevena Jovanović naredne sezone će igrati za šampiona Francuske, ekipu Viljnev.Jovanovićeva će igrati u Evroligi sa tom ekipom.Posle osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, Nevena Jovanović je sezonu počela u Turskoj, u ekipi Jakin Dogu. Sa tim klubom je izborila drugu fazu u Evrokupu nakon čega prešla u francuski Basket Lend.Ona je za Basket Lend prosečno beležila 13,3 poena, 3,6 skokova, 2,5 asistencije, uz sjajan šut iz igre od 47 odsto, posebno za tri poena (45,7 odsto), dok je slobodna bacanja šutirala 85,2 odsto.Nakon sjajne sezone u Francuskoj, Nevena Jovanović je dobila mnogobrojne ponude, pre svega četiri najbolja kluba iz lige, a zatim i evroligaških klubova iz ostalih zemalja. Jovanovićeva se odlučila da karijeru nastavi u Viljnevu koji je prošle sedmice osvojio titulu prvaka Francuske.

08:57 - Juniori Mega Bemaxa na F8 u IstanbuluJuniori Mega Bemaxa će u sredu otputovati u Istanbul gde će učestvovati na finalnom turniru juniorske Evrolige koji će se održati od 18. do 21. maja. Mega Bemax će tako po drugi put uzastopno učestvovati na „Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament“ posle prošlogodišnjeg nastupa na završnom turniru u Berlinu. Pored Mega Bemaxa, na turniru koji će se održati za vreme trajanja fajnal-fora Evrolige u Istanbulu, učestvovaće još sedam ekipa a juniori Mege će biti u grupi B sa Real Madridom, Fenerbahčeom i Žalgirisom. Trener Mega Bemaxa Vlada Vukoičić je pred put istakao da je učešće Mege na finalnom turniru juniorske Evrolige velika čast za ekipu. "Učešće na juniorskom F8 turniru Evrolige je velika čast i zadovoljstvo za našu ekipu. Ujedno je i potvrda ispravnosti i uspešnosti naše politike razvoja i rada sa mladim igračima, počevši od najmlađih uzrasta. Ne spadamo u grupu favorita, ali ćemo dati sve od sebe i pokušati da odigramo najbolje moguće. Za kakav rezultat će to biti dovoljno, videćemo vrlo brzo", izjavio je Vlada Vukoičić. Mega Bemax će u Istanbulu nastupiti u sledećem sastavu: Nikola Mišković (kapiten), Igor Drobnjak, Altin Islamović, Mihailo Jovičić, Nikola Knežević, Aleksa Matić, Uroš Trifunović, Petar Raičković, Luka Cerovina, Bogdan Nedeljković, Danilo Matović i Goga Bitadze.08:45 - Golden stejt ubedljivo do 2:0Košarkaši Golden stejta poveli sa 2:0 u finalu Zapadne konferencije NBA lige, pošto su prošle noći na svom terenu pobedili San Antonio sa 136:100.Voriorse je do ubedljive pobede vodio Stef Kari sa 29 poena i po sedam skokova i asistencija za tri četvrtine provedene na terenu.Patrik Mekou je pobedničkom timu postigao 18 poena, Kevin Durent je dodao 16, a još jednu dobru partiju pružio je Drejmond Grin koji je meč završio sa 13 poena, devet uhvaćenh lopti, šest asistencija i po dve ukradene lopte i blokade. Zaza Pačulja je drugo poluvreme presedeo na klupi zbog bola u peti.U poraženom timu najefikasniji je bio Džonatan Simons sa 22 poena, od kojih je 17 postigao u prvom poluvremenu. Simonsa je najbolje pratio Davis Bertans sa 13 poena.Voriorsi su od početka meča preuzeli kontrolu nad igrom i dominirali na terenu, što je bila drastična razlika u odnosu na prvi meč odigran pre dva dana kada su gubili sa 25 poena razlike.Domaća ekipa je posle prve četvrtine imala prednost od 33:16, da bi ta prednost na poluvremenu iznosila 28 poena. Sparsi su početkom treće deonice smanjili razliku na 20 poena, ali to je bilo sve što su uspeli da urade. Klupa Golden stejta je i te kako doprinela ovoj pobedi pošto su rezervni igrači postigli 63 poena, što je najbolji učinak od početka sezone."Kao grupa smo izneverili sebe. Bilo je prilično jadno. Kao da nismo došli da igramo. Moramo da se ošamarimo, da se vratimo u treći meč i vidimo ko smo", rekao je trener San Antonija Greg Popovič posle meča.San Antonio je igrao bez Kavaja Lenarda koji je obnovio povredio u prvom meču ove serije, a Popovič je posle meča rekao da "nema pojma" da li će biti spreman za treću utakmicu.Treća utakmica finalne serije Zapada igra se u noći izmedju subote i nedelje u San Antoniju.

08:25 - Papa Franjo blagoslovio igrače Juventusa i LacijaFudbaleri Juventusa i Lacija igraju večeras finale Kupa Italije, a Papa Franjo je primio igrače oba tima

08:10 - Fonjini deklasirao Endija Mareja
OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track