BLOG UŽIVO, VIDEO Džikić: Partizan ne sme nikoga da potceni
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Džikić: Partizan ne sme nikoga da potceni

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:11 - Odbojkaši Novog Pazara pobednici Memorijala Aleksandar GigovićOdbojkaši Novog Pazara osvojili su večeras Memorijalni turnir Aleksandar Gigović u Kragujevcu, pošto su u finalu pobedili domaću ekipu Radničkog sa 3:0 (25:23, 25:23, 25:18).Novopazarce su predvodili najbolji igrač ovog dvodnevnog takmičenja Irfan Hamzagić i Marko Radosavljević sa po 14 poena, a sledio ih je Benjamin Daca sa deset poena.Vladimir Čedić upisao je 13 poena za Radnički, jedan manje imao je Nikola Goić, dok je Nemanja Opačić utakmicu završio sa 10 poena.Treće mesto pripalo je slovačkom Spartaku iz Komarna, koji je u "utešnom finalu" savladao kraljevačku Ribnicu sa 3:1.Pazarci su prethodno u polufinalu bili bolji od Spartaka sa 3:0 (25:16, 25:16, 25:19), dok je Radnički dobio Ribnicu rezultatom 3:1 (17:25, 25:20, 33:31, 25:17).Memorijalni turnir Aleksandar Gigović održan je 10. put.

21:35 - Reli auto ilzeteo sa staze, jedna osoba poginulaJedna osoba je poginula, a nekoliko ih je ozbiljno povređeno kada je auto izleteo sa staze i udario u gledaoce tokom reli trke u San Marinu. Organizatori Reliledženda (RallyLegend) saopštili su da je "auto izleteo sa staze i uleteo u bale sena koji čuvaju stazu", kao i da su gledaoci "stajali odmah iza bala". Auto koji je izleteo vozili su Enriko Bonazo i Alis Palaci. Trka je odložena, a lokalne vlasti su pokrenule krivičnu istragu. Ovo je bila 14. trka šampionata.

20:13 - Vels i Gruzija bez pobednika, Srbija bi mogla na prvo mesto tabeleFudbaleri Velsa i Gruzije odigrali su večeras nerešeno, tako da bi Srbija eventualnom pobedom nad Austrijom večeras mogla da dođe na prvo mesto Grupe D u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Vels je na svom terenu poveo golom Gareta Bejla u 10. minutu, a Gruzija je izjednačila pogotkom Tornikea Okrijašvilija u 57. Ovo je Gruzijcima prvi bod u kvalifikacijama. Vels je sada vezao dva remija i ima pet bodova, jedan više od Srbije, Austrije i Irske, koja kasnije večeras igra u gostima protiv Moldavije. Hrvatska je u gostima pobedila Finsku sa 1:0, dok je Ukrajina prvi trijumf ostvarila pobedom nad Kosovom od 3:0. Izrael je kod kuće pobedio Lihtenštajn sa 2:1 i sada ima dve pobede i poraz iz prva tri kola. Ceo izveštaj možete pogledati OVDE

19:52 - Zvezda bez problema pobedila MeguKošarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu Megu Leks sa 96:76 (32:14, 24:17, 21:24, 19:21) u derbiju četvrtog kola Jadranske lige. Ovo je braniocima titule četvrta pobeda, dok je Mega pretrpela treći uzastopni poraz.Zvezdu su predvodili Luka Mitrović sa 19 poena, osam skokova i pet asistencija, kao i Nemanja Dangubić sa 16 poena i četiri asistencije. Megu je predvodio Marko Tejić sa 19 poena. Ceo izveštaj možete pročitati OVDE

18:27 - Džikić: Partizan ne sme nikoga da potceniKošarkaši Partizana doputovali su danas u Skoplje na utakmicu sa Karpoš Sokolijem u četvrtom kolu Jadranske lige, a trener Aleksandar Džikić rekao je da njegov tim ne sme da potcenjuje nijednog protivnika."Početak lige se igra u ubrzanom ritmu,nema vremena za posebne pripreme. Naš protivnik ima kvalitetne i iskusne pojedince, igru koja se bazira na širini koju im omogućavaju šuterski kvaliteti njihovih visokih igrača koji će sigurno pokušati da iskoriste činjenicu da nemaju šta da izgube u našoj utakmici. Mi smo se fizički i emotivno ispraznili protiv Cibone. Uz to, susret sa Sokolima spada u one nezgodne gde se navodno pobednik zna unapred. Mi u ovoj ligi ne smemo da potcenimo bukvalno nijednog protivnika", rekao je Džikić.Centar crno-belih, Uroš Luković ocenio je da ekipa treba da ostane koncentrisana tokom cele utakmice, bez obzira što je protivnik u prva tri kola pretrpeo sva tri poraza."Sutra nas očekuje protivnik koji će sigurno dati sve od sebe da nas savlada. Iako su otvorili sezonu na način na koji su je otvorili, oni imaju kvalitet i pokušaće da ga potvrde baš protiv nas. Na nama je da ostanemo koncentrisani tokom cele utakmice i damo svoj maksimum. Jedino tako ćemo moći da ponovimo dobru igru", rekao je Luković.Utakmica Karpoš-Partizan igra se u ponedeljak od 18.00.

Aleksandar Džikić, foto: Saša Pavlić
Aleksandar Džikić, foto: Saša Pavlić

17:13 - Karpoš sokoli prekinuli saradnju sa Lamontom Mekom, traže novog igračaSkopski košarkaški klub "Karpoš sokoli" objavio je danas da je prekinuo saradnju sa američkim košarkašem Lamontom Mekom.Saradnja sa američkim internacionalcem je prekinuta zbog "velikog nezadovoljstva njegovim performansama i njegovim odnosom na terenu" u tri startne utakmice u debitantskoj sezoni u Jadranskoj ligi (ABA).Po sportskim medijima, krilni igrač Lamont Mek koji je pred početak sezone najavljivan kao veliko pojačanje tima iz skopske opštine Karpoš, loše je igro i bio krajnje nedisciplinovan, čime je bitno narušavao atmosferu u timu.Stručni tim makedonskog kluba koji ove godine prvi put igra u regionalnoj ligi ABA, ističe se, već razmatra više opcija za popunjavanje praznine nastale odlaskom Meka.Ime novog igrača koji će pojačati "Karpoš sokole", biće poznato sledećih dana, najavio je klub."Karpoš sokoli" koji su izgubili prve tri utakmice na startu Jadranske lige, sutra u Skoplju dočekuju beogradski "Partizan" koji ima sve tri pobede.

15:38 - Marej osvojio turnir u PekinguBritanski teniser Endi Marej osvojio je turnir u Pekingu, pošto je u finalu pobedio Bugarina Grigora Dimitrova u dva seta, 6:4 i 7:6 (2).Marej je u 11. međusobnom duelu s Dimitrovim do osme pobede došao posle sat i 58 minuta igre.Britanskom teniseru je ovo peti trofej u sezoni, a 40. u karijeri.Marej je već u prvom gemu meča stigao do brejka. Stečenu prednost je sigurnim servis gemovima sačuvao do kraja tog perioda za vodjstvo od 1:0.U drugom setu Britanac je u petom gemu napravio brejk, ali je Dimitrov uspeo da uzvrati istom merom kada je Marej pri rezultatu 5:4 servirao za pobedu.Drugi set je potom otišao u taj-brejk, a Marej je u odlučujućem gemu trijumfovao sa 7:2.

Endi Marej, foto: Fonet AP
Endi Marej, foto: Fonet AP

15:05 - Milik 6 meseci van terenaNapadač Napolija Arkadijus Millik povredio se na reprezentativnoj utakmici Poljske i Danske (1:1) i biće odsutan najmanje šest meseci. Dodatni pregledi potvrdili su da je poljski fudbaler doživeo tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata levog kolena i da će biti podvrgnut operaciji u Italiji. Milik se povredio u duelu sa Vestergardom krajem prvog poluvremena, ali se vratio na teren posle ukazane lekarske pomoći. Međutim, na pauzi je bio zamenjen pa se odmah naslutilo da je u pitanju nešto ozbiljnije. "Neverovatno je da Milik napusti teren zbog povrede i da se posle vrati, tih pet minuta su bili presudni i mislim da je Navaka pogrešio što ga je vratio u igru", izjavio je poljski novinar Emil Kaminski.

14:33 - Montolivo pauzira pola godineKapiten Milana Rikardo Montolivo definitivno će odsustvovati šest meseci van terena zbog povrede na meču reprezentacija Italije i Španije (1:1) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Montolivo je imao operaciju prednjih ukrštenih ligamenata kolena, što je jedna od najtežih povreda u fudbalu. Milan je na zvaničnoj stranici objavio da ga očekuje pauza od oko pola godine, ukoliko ne bude komplikacija tokom rehabilitacije. Iskusni fudbaler zadobio je drugu tešku povredu prilikom nastupa za "azure", nakon što je 2014. godine slomio nogu u prijateljskom duelu sa Republikom Irskom.14:00 - Mercedes povukao žalbuEkipa Mercedesa povukla je danas žalbu, samo nekoliko minuta pošto se žalila na način vožnje Maksa Verstapena iz Red Bula u završnici trke Formule 1 za Veliku nagradu Japana. Mercedes se prvo žalio na kako je navedeno, nepravilnu i opasnu vožnju Verstapena, ali je ubrzo povukao žalbu, što im je sugerisao vozač te ekipe Luis Hamilton. Verstapen je zauzeo drugo mesto na stazi Suzuka ispred Hamiltona, koji je u poslednjih nekoliko krugova pokušavao da ga obiđe. Britanac je smanjivao zaostatak, a u pretposlednjem krugu u jednoj krivini je pokušao da obiđe holandskog tinejdžera, koji je naglo reagovao, pa je Hamilton na kratko izleteo sa staze i izgubio šansu da ga pretekne. Hamilton je prošao kroz cilj sa 0,7 sekundi zaostatka za Holanđaninom. "Ja se nisam žalio. Upravo sam čuo da se ekipa žalila, ali rekao sam im da mi to ne radimo. Mi smo šampioni, mi idemo dalje. Kraj", napisao je Hamilton na društvenim mrežama.13:36 - Mercedes se žalio zbog vožnje VerstapenaEkipa Mercedesa uložila je danas žalbu zbog vožnje Maksa Verstapena iz Red Bula i načina njegove odbrane drugog mesta u duelu sa Luisom Hamiltonom. Mercedes je naveo da je Verstapen u pretposlednjem krugu današnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Japana vozio "nepravilno i na opasan način" kada je branio drugo mesto od vozača Mercedesa Hamiltona. Verstapen je zauzeo drugo mesto na stazi Suzuka ispred Hamiltona, koji je u poslednjih nekoliko krugova pokušavao da ga obidje. Britanac je smanjivao zaostatak, a u pretposlednjem krugu u jednoj krivini je pokušao da obidje holandskog tinejdžera ali je na kratko izleteo sa staze i izgubio šansu da ga pretekne. Očekuje se da Medjunarodna automobilska federacija (FIA) neće doneti odluku do napredne trke, 23. oktobra u Ostinu u SAD.

13:20 - Radvanska osvojila turnir u KiniPoljska teniserka Agnješka Radvanska osvojila je WTA turnir u Pekingu. Ona je u finalu pobedila Britanku Joanu Kontu 2:0, po setovima 6:4, 6:2. Ovo je bio drugi međusobni duel dve teniserke i drugi trijumf Poljakinje. Poljakinja je treća teniserka sveta, a trijumfom u Pekingu stigla je do 20 titule u karijeri. Konta je 14. igračica na WTA lisit, a ostala je na jednom trofeju. WTA turnir u Pekingu igrao se za nagradni fond od 6.289.521 dolar.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

12:55 - Barselona odbila 50 miliona evra za TuranaFudbaler Barselone Arda Turan rekao je da je španski klub prošle sezone odbio 50 miliona evra, koliko je za njega ponudio jedan kineski klub. Turan je prošlog jula iz Atletiko Madrida prešao u Barselonu, a zbog zabrane transfera stekao je pravo nastupa za katalonski kub tek u januaru. Mediji su tada spekulisali da će Turan napustiti Kamp Nou, pošto je nekolicina klubova za njega bila zainteresovana, medju kojima i Peking Goan. "Prošle sezone je jedan kineski klub ponudio 50 miliona evra za mene, ali je Barselona odbila ponudu. Barselona me nije dovela samo na šest meseci. Ja sam u Barseloni kao deo dugoročnog projekta", rekao je Turan. Turan dobro igra od početka ove sezone, postigao je pet golova u 10 utakmica.

12:36 - Predsednik Torina: Mihajlović ima petljuPredsednik Torina Urbano Kairo izjavio je da redovno razgovara sa trenerom Sinišom Mihajlovićem o budućnosti kluba. "Počeli smo sa projektom još pre pet godina i sada mogu da kažem da sve ide na bolje. Mihajlović je veoma optimističan trener i neko ko ima petlju. Na telefonu smo skoro 24 časa, tako da svaki dan planiramo i razgovaramo o budućnosti kluba", rekao je Kairo. Torino se posle sedam kola nalazi na osmom mestu na tabeli sa 11 bodova. "Sada moramo ostati na zemlji, ali i nastaviti dalje i raditi ka tome da napravimo nešto specijalno. Najvažnija stvar je da ostvarimo ciljeve koji su izvan naših ograničenja", izjavio je predsednik Torina.

12:20 - Zimonjić i Conga u osmini finala ŠangajaSrpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Francuz Žo Vilfred Conga plasirali su se u osminu finala Mastersa u Šangaju, pošto su pobedili Amerikance Sema Kverija i Stiva Džonsona u dva seta, 6:4, 6:4. Meč je trajao sat vremena, a Zimonjić i Conga su u oba seta napravili po jedan brejk. Srpsko-francuski dubl će u osmini finala igrati protiv petih nosilaca Južnoafrikanca Ravena Klasena i Amerikanca Radživa Rama. Klasen i Ram su rano jutros izgubili u finalu turnira u Tokiju od špansko-poljskog dubla Marsela Granoljersa Pujola i Marćina Matkovskog sa 2:6, 4:6.

12:04 - Sautgejt kritikovao navijače zbog zviždanja RunijuSelektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt kritikovao je navijače koji su na Vembliju zviždali kapitenu Vejnu Runiju tokom utakmice sa Maltom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Engleska je sinoć u Londonu pobedila Maltu sa 2:0 golovima Danijela Staridža i Dele Alija u prvom poluvremenu. Runi, koji je izgubio mesto u prvom timu Mančester junajteda, počeo je utakmicu na sredini terena pored Alija i Džordana Hendersona, a navijači su mu u više navrata zviždali. "Zviždanje? Ne razumem zbog čega, ali čini mi se da je to postalo dekoracija. Ne shvatam kako očekuju da će mu to pomoći", rekao je Sautgejt. Privremeni selektor Engleske dodao je da je Runi posvećen državnom timu. "Ponekad su kritike prema njemu nepravedne. On se bori i igra i kao kapiten ponosno predvodi svoju zemlju. Kada se setim Džona Terija, Frenka Lamparda i Ešlija Kola. U njihovo vreme reprezentacija je trpela ogromne kritike, ali pogledajte broj njihovih nastupa, uvek su igrali. Oni su uvek želeli da igraju za Englesku, iznova i iznova i rizikovali su. Mislim da Vejn spada u tu kategoriju", naveo je Sautgejt.

11:48 - Aleksandra Krunić u glavnom žrebu Hong KongaSrpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u glavni žreb WTA turnira u Hong Kongu. Srpkinja je u poslednjem kolu kvalifikacija pobedila Britanku Taru Mur 2:0, po setovima 6:2, 6:1. Krunićeva će u prvom kolu igrati protiv Luksike Kumkum sa Tajlanda. Jelena Janković brani titulu u Hong Kongu, a u prvom kolu igraće protiv Amerikanke Samante Kraford.11:33 - Lajović bez glavnog žreba Mastersa u ŠangajuSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u glavni žreb Mastersa u Šangaju. Lajović je u poslednjem kolu kvalifikacija izgubio od Kajla Edmunda 2:1, po setovima 6:4, 2:6, 6:3.

11:20 - Nadal osvojio titulu u dubluŠpanski teniseri Rafael Nadal i Pablo Kareno Busta osvojili su titulu u dublu na turniru u Pekingu, pošto su pobedili američko-australijski par Džeka Soka i Bernarda Tomića u tri seta, 6:7, 6:2, 10:8. Španci su pobedili za 89 minuta i osvojili prvu zajedničku titulu. To je 11. titula za Nadala u dublu, a druga u sezoni, pošto je u Rio de Žaneiru zajedno sa Markom Lopesom osvojio zlatnu medalju. "Pobeda je pobeda. Uživamo da igramo zajedno. U Pekingu smo odigrali nekoliko dobrih mečeva, pobedili dobre dublove. Uvek je pozitivno završiti turnir osvajanjem trofeja, čak i ako je u dublu. Zbog toga mnogo srećniji čekate sledeći turnir. Ovaj trofej je poseban pošto je osvojen sa dobrim prijateljem. Srećni smo", rekao je Nadal, osvajač 14. grend slem titula u singlu.

10:55 - Kirjos peti najuspešniji teniser u 2016.Australijski teniser Nik Kirjos osvojio je danas titulu u Tokiju pošto je pobedio 14. tenisera sveta Belgijanca Davida Gofana u tri seta, 4:6, 6:3, 7:5. Kirjos, 15. na ATP listi, osvojio je tako treću titulu u sezoni, a tokom meča koji je trajao dva sata, napravio je 25 as servisa. "Bilo je prilično teško fizički, pošto smo imali duge razmene udraca. Način na koji sam mu vraćao servise obezbedio mi je mnogo prilika za brejk. Obojici bi bilo mnogo lakše da je jedan od nas iskoristio brejk šanse. Odlučilo je samo nekoliko poena", rekao je Kirjos. Obojica danas nisu dobro koristili prilike za brejk. Kirjos je iz 13 pokušaja napravio dva brejka, a Gofan je iz 12 pokušaja jednom oduzeo servis protivniku. Gofan je rekao da je odlučio dobar servis protivnika. "U prvom setu nije servirao onako kako je servirao u nastavku meča. Sa mnogo preciznosti servirao je 215 kilometara na čas. Morao sam da budem siguran na svoj servis i da čekam priliku, ali je nisam iskoristio. On je pokušavao da servira dobro i na drugom servisu jer nije želeo duge razmene. Znao je da ako hoće da pobedi, da mora dobro da servira, a to je i uradio. Servis je njegovo najbolje oružje", rekao je Gofan.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

10:30 - Toto Volf: Rozberg i Hamilton su sjajniDirektor ekipe Mercedesa Toto Volf, koja je osvojila treću uzastopnu titulu u šampionatu konstruktora u F1, rekao je da ekipa svaki put želi da obezbedi ista vozila i uslove za obojicu svojih vozača Nika Rozberga i Luisa Hamiltona. "Njih dvojica su sjajni, ne samo da su najbolji vozači na svetu, već i guraju jedan drugoga do viših nivoa. Ako jedan ima loš dan, drugi ga gura, pošto ovaj drugi postavlja standard. To je zaista funkcionisalo u poslednje tri godine i srećan sam. Mi svaki put želimo da im obezbedimo ista vozila, bez mešanja u borbu za titulu. Ako pogledate poslednje tri sezone videćete da su bili prilično izjednačeni kada se radi o problemima sa vozilima", rekao je Volf. Rozberg je ranije danas pobedio na stazi Suzuka, a Hamilton je zauzeo treće mesto, što je donelo Mercedesu nedostižnu prednost nad rivalima četiri trke pre kraja šampionata. Mercedes je osvojio treću uzastopnu šampionsku titulu i ima 593 boda, ispred Red Bula sa 385 i Ferarija sa 335.

10:10 - Srbija dočekuje Austriju u kvalifikacijama za SPFudbalska reprezentacija Srbije večeras u trećem kolu kvalifikacija za Mundijal dočekuje Austriju u meču koji bi prema najavama mogao da bude prekretnica na putu prema Rusiji 2018. godine. "Austrija je najkvalitetniji protivnik u kvalifikacijama do sada. Imaju nekoliko individulaca koji mogu da naprave razliku. Kada se vidi FIFA rang lista Austrija je favorit. Prepuštamo im tu ulogu na papiru. Međutim, meni je važno šta će biti na terenu", rekao je selektor Srbije Slavoljub Muslin. Marko Arnautović i još jedan Srbin Aleksandar Dragović, koji su izuzetno važni za Austriju, istakli su veliko poštovanje prema zemlji iz koje su potekli i najavio da, ukoliko postignu gol, neće slaviti. Srbija i Austrija posle dva kola, zajedno sa Velsom i Irskom, imaju po četiri boda, dok su Gruzija i Moldavija bez bodova. Večeras se sastaju i Moldavija - Irska, odnosno Vels - Gruzija. Utakmica između Srbije i Austrije igra se od 20.45 sati na stadionu "Rajko Mitić".

09:55 - Rozberg srećan zbog prve pobede u JapanuVozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je srećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 u Japanu i čestitao je svom timu osvajanje treće uzastopne šampionske titule u konkurenciji konstruktora. Rozberg je pobedio danas u Japanu, ostvario svoj prvi trijumf na stazi Suzuka, deveti u sezoni, a 23. u karijeri posle kojeg je stekao 33 boda prednosti u generalnom plasmanu nad klupskim kolegom Luisom Hamiltonom. "Ovo je bio sjajan vikend, lepo je pobediti u Japanu. Čestitam kolegama i ekipi na osvojenoj šampionskoj tituli. Sada ćemo dobro da proslavimo", rekao je Rozberg posle trke. Rozberg se posle današnje pobede izjednačio na 12. mestu večne liste sa Nelsonom Pikeom po broju pobeda u Formuli 1. Nemac je prethodne dve trke počeo sa pol-pozicije, ali ga je oba puta pobedio Hamilton.09:20 - O’Saliven počistio Robertsona za finale MastersaLegendarni engleski snuker igrač Roni O’Saliven plasirao se u finale evropskog Mastersa u Bukureštu maestralnom pobedom nad Nilom Robertsonom. O’Saliven Australijancu nije prepustio nijedan frejm, pa je slavio sa maksimalnih 6-0. Očekivao se mnogo zanimljviji duel, ali je Roni od starta ušao u ritam, a u pojedinim frejmovima pomogao mu je i Robertson nekarakterističnim promašajima. Na kraju je O’Saliven ostvario neočekivano ubedljivu pobedu i u finalu će igrati protiv Džada Trampa. On je prethodno u prvom polufinalu takođe odigrao sjajan meč i savladao prvog igrača sveta Marka Selbija sa 6-2 u frejmovima.

08:45 - Rozberg pobedio u JapanuVozač Mercedesa Niko Rozberg pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana i na 33 boda uvećao prednost nad klupskim kolegom Luisom Hamiltonom, a njihova ekipa osvojila je treću uzastopnu šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora. Rozberg je ostvario devetu pobedu u sezoni, 23. u karijeri, a prvu na stazi Suzuka u Japanu. On je ostvario rezultat od sat, 26 minuta, 43 sekunde, 333 i ; to je njegova četvrta pobeda u poslednjih pet trka posle letnje pauze. Drugo mesto zauzeo je Maks Verstapen iz Red Bula, a treći kroz cilj prošao je Hamilton. Vozači Ferarija Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen zauzeli su peto i šesto mesto, a sedmi je bio Danijel Rikardo iz Red Bula. Bodove su još osvojili Serhio Peres i Niko Hulkenberg iz Fors Indije i vozači Vilijamsa Felipe Masa i Valteri Botas. Opširnije OVDE

Foto: Reuters
Foto: Reuters

08:21 - Loris: Agresivno na HolandijuGolman Totenhema Ugo Loris rekao je da Francuska mora da bude u najboljem izdanju ukoliko želi da pobedi "veoma talentovanu" selekciju Holandije. Fudbaleri Francuske su pobedili Bugarsku sa 4:1 u drugom kolu Grupe A, a u ponedeljak ih očekuje duel protiv Holandije. "Holandija je obnovila tim, ali imaju velike ambicije u ovim kvalifikacijama. To je velika fudbalska nacija i ono što smo uradili protiv Bugarske neće biti dovoljno protiv Holandije. Moraćemo da budemo agresivniji, ozbiljniji. Ofanzivno ćemo morati da nastvimo u istom ritmu", rekao je Loris. Francuska i Holandija imaju po četiri boda u Grupi A, toliko je sakupila i Švedska, dok Bugarska ima tri.

08:00 - Gigs: Mogao sam da preuzmem Svonsi, ali..Bivši fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs priznao je da je bio blizu pruzimanja Svonsija. Legendarni Velšanin je rekao da je mogao da preuzme Svonsi, pošto je klub otpustio Frančeska Gvidolina zbog lošeg starta sezone. "Uživao sam u životu van fudbala, mnogo sam putovao i pomalo se bavio komentarisanjem, a onda me je pozvao Svonsi. Nekoliko puta sam se sastao sa ljudima iz kluba, ali sam na kraju zaključio da se njihove ambicije ne poklapaju sa mojim" rekao je Gigs.07:50 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track