BLOG UŽIVO, VIDEO: Šarapova igra u Las Vegasu
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Šarapova igra u Las Vegasu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Juventus demantovao hrvatske lekare: Pjaca nije slomio noguFudbalski klub Juventus saopštio je danas da njegov igrač Marko Pjaca nije slomio levu nogu, uprkos dijagnozi koju su doneli lekari reprezentacije Hrvatske.Pjaca nije mogao da izdrži ceo trening u ponedeljak zbog čega se povukao iz reprezentacije Hrvatske za predstojeće utakmice sa Kosovom i Finskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.Lekari hrvatske reprezentacije juče su saopštili da je Pjaci napukla lisna kost leve noge, ali je Juventus saopštio da povreda nije toliko ozbiljna kao što se u prvi mah činilo."Marko Pjaca je podvrgnut snimanju skenerima u klupskom lekarskom centru. Videli smo modrice, ali nema dokaza prelomu noge. Nastavićemo da ga pratimo, a prognoza će biti jasnija narednih dana, posle rezultata dodatnih pregleda", navodi se u saopštenju Juventusa.Prema prvim prognozama Pjaca bi mogao da odsustvuje šest nedelja, ali ako se ispostave tačnim dijagnoze torinskog kluba, mladi hrvatski fudbaler bi mogao za dve nedelje da se vrati na teren.Pjaca, koji je u julu za 23 miliona evra iz Dinama iz Zagreba prešao u Juventus, do sada je odigrao sedam utakmica u svim takmičenjima za crno-bele.

21:56 - Prvenac Igokee u ABA ligiKošarkaši Igokee upisali su prvi ovosezonski trijumf u ABA ligi na gostovanju u Skoplju. Tim Dragana Bajića pobedio je rezultatom 84:79 (26:18, 21:14, 20:22, 17:25).Igose je predvodio Džejms Artur Robinson sa 16 poena, 7 skokova i 4 asistencije, dok je Brendon Fortenberi imao gotovo identičan učinak (16 pts i 7 sk) kao Robinson.Srpski košarkaš Dragan Labović bio je najefikasniji pojedinac u redovima poraženog tima sa 22 poena i 5 skokova.U narednom kolu Igokea dočekuje Union Olimpiju, a Karpoš ide u goste Mornaru iz Bara.

21:33 - Lev ne želi da se vrati u BundesliguSelektor reprezentacije Nemačke Joahim Lev rekao je danas da se neće vratiti u domaći fudbal kada se povuče iz državnog tima.Lev je preuzeo reprezentaciju Nemačke posle poraza u polufinalu Svetskog prvenstva 2006. godne, a ugovor mu ističe posle Mundijala u Rusiji 2018. godine.Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Grindel je prošlog meseca nagovestio početak pregovora o nastavku saradnje sa pedesetšestogodišnjim trenerom.Bivši trener Štutgarta rekao je da neizvesnost trenerskog posla u prvenstvu "nije za njega"."Shvatam da je ponekad prikladno promeniti trenera. Ali odlučujući faktor je da to uvek prodje korektno. Nažalost, ne mislim da je to uvek slučaj", rekao je Lev nemačkim medijima.On je rekao da je polaskan namerom Saveza da produži ugovor, ali da želi da se koncentriše na predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, protiv Češke i Severne Irske.Lev je sa Nemačkom osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, pobedom protiv Argentine posle produžetaka 1:0."Počastovan sam što veruju u mene, ali trenutno mislim da nema potrebe za novim ugovorom. Sada me samo zanima Svetsko prvenstvo. Imam veliku motivaciju. Za mene su dešavanja iz 2014. godine podsticaj. Želim da odbranim titulu", rekao je Lev.

20:55 - Hamilton: Neću se osvrtati na dešavanja u MalezijiAktuelni svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da se neće više osvrtati na razočaranje u Maleziji i probleme sa motorom, koji su mu otežali borbu za titulu, pošto zaostaje 23 boda za klupskim kolegom Nikom Rozbergom."Naravno, prošlog vikenda doživeo sam ogromno razočaranje. Ne samo ja, već i ceo tim. Ali nema svrhe osvrtati se na te stvari. To je negativna energija. Sve što možemo da uradimo je da se okrenemo narednoj trci, da idemo korak po korak i obavimo posao najbolje što znamo. Znam da su i članovi tima razočarani i da će naporno raditi da sledećeg puta stvari budu kako treba", rekao je Hamilton, preneo je Skaj Sports.Hamilton nije završio prošlu trku u Maleziji, pošto mu je u 41. krugu eksplodirao motor. On je pre toga na prvom mestu imao 20 sekundi prednosti. Britanac je posle trke bio ljut i tražio odgovore od Mercedesa.Do kraja šampionata ostalo je pet trka, a Hamilton je rekao da pozitivan dočekuje predstojeću trku u Japanu, u nedelju."Bez obzira na sve pronaći ću snagu da se borim u preostalih pet trka. Ako uspem da ponovim sve što sam uradio u Maleziji i ako bolid izdrži, onda dobre stvari mogu da se dogode", naveo je trostruki svetski prvak.Rozberg je trku završio na trećem mestu, iza vozača Red Bula Danijela Rikarda i Maksa Verstapena. Njega je na početku trke udario Sebastijan Fetel iz Ferarija, zbog čega je pao na 21. mesto, ali je uspeo da se popne na podijum."Prošla nedelja nije bila sjajna za nas, nažalost. Moja trka je bila gotova praktično i pre nego što je počela, a i bilo mi je žao Luisa pošto se i meni to u prošlosti dogodilo. Osećaš se loše kada ti bodovi tek tako budu oduzeti", rekao je on.Rozberg se bori za prvu šampionsku titulu u karijeri. ; "Rezultat iz Malezije ide u moju korist, što se tiče borbe za titulu. To je činjenica i ne mogu se pretvarati da je drugačije. Ali, tokom cele sezone nisam razmišljao o bodovima i neću sada početi. Ovde sam da pobedjujem, to je cilj u svakoj trci", naveo je Rozberg.Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da je "ceo tim osećao bol koju je osećao Hamilton" posle problema na stazi Sepang, ali da borba za titulu još nije gotova."Pitali smo se kako je to moguće... Nema racionalnog objašnjenja, nema obrasca. Da ima, mi bismo to rešili. Uprkos frustraciji Luis je pokušavao da podigne tim i zbog toga mu se divimo više nego ikad. Teško je kada se ovakve stvari dogode u ključnom trenutku borbe za titulu. To je veliki udarac njegovim pokušajima. Ali, šampionat još nije završen, imamo još pet trka", rekao je Volf.

20:11 - Tajson Fjuri bi mogao da izgubi dozvoluSvetski prvak u teškoj kategoriji Britanac Tajson Fjuri mogao bi da izgubi dozvolu za boksovanje pošto je priznao da uzima kokain, preneli su danas britanski mediji.Fjuri, koji je u ponedeljak objavio da se povlači, a tri sata kasnije to demantovao, rekao je da je uzimao kokain jer se bori protiv depresije.Generalni sekretar Odbora za kontrolu britanskog boksa (BBBofC) Robert Smit rekao je da je konzumiranje kokaina protivzakonito."Ne možemo da ignorišemo zakon. To je upotreba droge i ponašaćemo se u skladu s tim", rekao je on.Bi-Bi-Si (BBC) je naveo da je konktirao WBO i WBA, dve organizacije čije šampionske pojaseve drži Fjuri, ali one nisu odgovorile na pozive."Mi se bavimo dozvolama, pa u teoriji, ako ga suspendujemo, oni neće imati izbora već da mu oduzmu pojaseve, pošto neće moći da ih brani, zar ne? Ne možete tek tako oduzeti nekome dozvolu, a da ne obavite odgovarajuće procedure, ako odlučimo da je to ispravno", rekao je Smit.Fjuri je neporažen u 25 profesionalnih borbi, a nije boksovao od novembra 2015. godine kada je napravio veliko iznenadjenje, pobedio Ukrajinca Vladimira Klička i osvojio šampionske pojaseve u verzijama WBO, IBF, WBA i IBO.Nemu je oduzet pojas IBF pošto nije želeo da boksuje protiv obaveznog izazivača Vjačelsava Glazkova. Revanš sa Kličkom je dva puta odložio prvi put zbog povrede, a drugi put zbog psihičkih problema.Fjuri bi u novembru trebalo da pristustvuje saslušanju pred Antidoping agencijom Velike Britanije pošto su u junu u uzorku njegovog urina navodno pronadjeni tragovi zabranjenih supstanci.Fjuri je juče izjavio da uzima kokain pošto se bori protiv depresije i da više ne želi da živi."Radio sam mnoge stvari u životu. Uzimao sam mnogo kokaina, mnogo. Zašto da to ne radim, to je moj život, zar ne? Nije mi dozvoljeno da imam svoj život, da li žele i profesionalni život da mi oduzmu? Nisam vežbao mesecima, nisam tenirao, borim se sa depresijom. Ne želim više da živim. Svega mi je dosta. Doterali su me do ivice. Kokain nema veze. Nije me briga, ne želim više da živim. Kokain je mala stvar u poredjenju sa tim da više ne želim da živim", rekao je Fjuri."Svakoga dana se nadam da ću umreti. To je loše da kažem pošto imam troje dece i divnu suprugu, zar ne? Ali, ne želim više da živim. Da mogu sebi da oduzmem život, da nisam hrišćanin, uradio bih to za sekund. Nadam se da će me neko ubiti pre nego što se ubijem. Ako to učinim provešću večnost u paklu", dodao je Fjuri.

19:31 - Barton optužen za nedozvoljeno klađenjeFudbalski savez Škotske (SFA) optužio je danas fudbalera Rendžersa Džoija Bartona da je uložio 44 uplate na fudbalske utakmice, čime je prekršio pravila Saveza.U saopštenju se navodi da su uplate izvršene uzmedju 1. jula i 15. septembra ove godine, čime su prekršena disciplinska pravila. Barton do 12. oktobra mora da odgovori na optužbu, a glavno saslušanje održaće se 27. oktobra.Mediji su prošlog meseca preneli da je Barton pod istragom Saveza i Komisije za kockanje posle tvrdnji se kladio da će Seltik pretrpeti težak poraz od Barselone u prvom kolu Lige šampiona.SFA zabranjuje fudbalerima, trenerima, sudijama i klupskim zvaničnicima da se klade na fudbalske utakmice širom sveta.Barton bi trebalo da se vrati treninzima u ponedeljak, pošto ga je klub suspendovao na tri nedelje zbog sukoba sa saigračem posle poraza u velikom derbiju od Seltika (1:5), 10. septembra.On je tokom karijere imao mnogo problema sa ponašanjem, a 2008. godine proveo je šest meseci u zatvoru pošto je automobilom udario pešaka i slomio mu nogu.Bivši igrač Mančester sitija, Njukalsa i Kvins Park Rendžersa je u maju potpisao dvogodišnji ugovor sa Rendžersom.

17:59 - Šćepanović: Budućnost ima obavezu da pobeđujeTrener košarkaša Budućnosti Vlado Šćepanović rekao je danas da je njegova ekipa u obavezi da u svakom meču igra na pobedu, ali i da u predstojećoj utakmici u Jadranskoj ligi "želi da vrati dug" Mega Leksu za poraz u polufinalu regionalnog takmičenja iz prošle sezone."Budućnost je u obavezi da igra na pobedu. Nismo imali mnogo vremena da se pripremamo, ali smo u obavezi da igramo na najvišem nivou i pobedimo. Moramo imati motiva i inata da bismo u tome uspeli. Nadam se da momci osećaju dug prema Mega Leksu od prošle sezone i da je sada najbolje vreme da im to vrate", rekao je Šćepanović, prenele su Vijesti.Košarkaši podgoričke Budućnosti igraju sutra od 21 čas protiv Mega Leksa u Sremskoj Mitrovici, utakmicu trećeg kola Jadranske lige."Mega je mlada i nadarena ekipa, fizički odlično pripremljena. Na njihovu čvrstu odbranu moramo da odgovorimo čvršćom. Moramo ih dovesti u situaciju da igramo pet na pet i da ne dozvolimo jurnjavu po terenu. Mladji su, fizički spremniji i mnogo trče. Moramo da igramo pametno, to je utakmica u kojoj pored fizičkog napora i mentalni segment mora biti uključen u pripremu. Iskusniji smo i to moramo da iskoristimo", naveo je Šćepanović.Košarkaš Budućnosti Petar Popović rekao je očekuje tešku utakmicu pošto je Mega njegovoj ekipi poslednjih godina tradicionalno težak protivnik, pogotovo kada je srpski tim domaćin."Igraju 40 minuta u visokom ritmu, ali spremni smo da to ispratimo. Oni će sve uraditi da pokažu reakciju posle poraza od FMP-a, ali spremili smo se za to. Znamo kako treba i ako izadjemo maksimalno koncentrisani i pružimo maksimum možemo da pobedimo", rekao je Popović.Podgorčki tim je napočetku regionalnog takmičenja pobedio Cedevitu u Zagrebu i Zadar na svom terenu, dok je Mega posle pobede protiv Olimpije, u drugom kolu sinoć izgubila od FMP-a.

17:17 - Lev se ne slaže sa promenom formata Svetskog prvenstvaSelektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev ne slaže se sa ; predlogom oko promene formata Svetskog prvenstva, po kome bi na turniru mesto 32 učestvovalo 48 ekipa.Novi predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino juče je rekao da bi turnir mogao da se proširi sa 32 na 48 učesnika.On je rekao da se razmišlja o ideji da 16 ekipa završe takmičenje već posle samo jedne utakmice, u uvodnoj plej-of rundi.Lev je agenciji dpa rekao da nije upoznat sa konkretnim planovima, ali da je trenutni format od 32 ekipe na Mundijalu "odličan i idealan". "Najbolje ekipe bi trebalo da igraju na Svetskom i Evropskom prvenstvu. Ako uvećate broj učesnika razvodnjićete kvalitet turnira", rekao je Lev, koji je 2014. godine sa Nemačkom osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu.

16:35 - Šarapova igra u Las VegasuŠarapova učestvuje na revijalnom meču u Las VegasuRuska teniserka Marija Šarapova vratiće se naredne nedelje na teren, prvi put otkako joj je umanjena suspenzija, pošto će učestvovati u humanitarnom meču u Las Vegasu.Kako su saopštili organizatori, dogadjaj u ponedeljak u Las Vegasu vodiće legendarna teniserka Bili Džin King i slavni pevač Elton Džon, u čiju će fondaciju za borbu protiv side otići sva prikupljena sredstva.Šarapova je rekla da je "zaista uzbudjena što će se vratiti na teren za tako važnu stvar" i "da se raduje velikoj noći tenisa". Osim nje, u meču će učestvovati bivši teniseri Džon Mekinro, Endi Rodik, Martina Navratilova, Mardi Fiš, Mark Filipusis i Lajzel Huber. Šarapova je početkom juna suspendovana na dve godine pošto je u martu priznala da su njeni doping rezultati na Australijan openu bili pozitivni na zabranjenu supstancu meldonijum. Ona je rekla da nije znala da je taj lek zabranjen i da ga je koristila zbog problema sa srcem.Sud za Sportsku arbitražu juče je za devet meseci umanjo njenu suspenziju, pa će se Šarapova takmičenjima vratiti u aprilu.

15:50 - Vukadinović: Prija poređenje s Lesterom, ne razmišljamo o tituliFudbaler češkog Zlina Vukadin Vukadinović rekao je da njegovim saigračima i njemu prija što ih mediji porede s Lesterom, ali je istakao da ne razmišljaju o osvajanju titule ."Naravno da smo zadovoljni i srećni što nas porede s velikim klubom kao što je Lester, ali Zlin je mali klub u Češkoj, iz malog grada koji ima samo 75.000 stanovnika... Više se smejemo svemu tome", rekao je Vukadinović. Zlin je prošle sezone za tri boda izbegao ispadanje iz lige, a bolji početak ove sezone igrači tog kluba nisu mogli ni da sanjaju. Posle devet odigranih kola Zlin je treći na tabeli češkog šampionata sa 21 bodom, odnosno ima samo bod manje od Vikorije Plzenj i Mlade Boleslav. Zlin ima skor od šest pobeda i tri remija i jedina je ekipa bez poraza. Zbog takvog skora Zlin su počeli da porede sa šampionom Premijer lige, Lesterom, a čak je i dobio nadimak "Zlinčester"."Imamo trenutno jako dobar tim, dugo smo zajedno i što je najvažnije igramo dobro. Uopšte ne mislimo o tituli, samo želimo da ljude koji nas prate zadovoljimo dobrim partijama. Ima još mnogo do kraja sezone", rekao je Vukadinović.15:00 - FIFA dozvolila još jednom igraču da igra za KosovoSvetska fudbalska federacija (FIFA) odobrila je danas još jednom igraču da nastupa za reprezentaciju Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. FIFA je navela da za Kosovo može da igra 21-godišnji Arber Zeneli koji je rođen u Švedskoj i koji je igrao za reprezentaciju te zemlje do 21 godine. Konfuzija oko papirologije i oko toga ko može da nastupa za Kosovo traje od prošlog meseca. FIFA je neposredno pred meč Kosova i Finske odobrila šestorici fudbalera da mogu da igraju za Kosovo. Zaneli je već na spisku igrača Kosova za predstojeći duele protiv Hrvatske i Ukrajine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Zaneli, fudbaler Herenvena, je sa reprezentacijom Švedske do 21 godine osvojio titulu prvaka Evrope, ali nije bio deo tima koji je nastupio na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. FIFA je u maju primila Kosovo u svoje članstvo i ta reprezentacija je naknadno ubačena u kvalifikacije za Mundijal u Rusiji. Reprezentacija Kosova je u Grupi I sa Hrvatskom, Islandom, Turskom, Ukrajinom i Finskom.

14:30 - Aleksandra Krunić elimisana sa turnira u Pekingu Srpska teniserka Aleksandra Krunić eliminisana je sa turnira u Pekingu u dublu, pošto je, zajedno sa Čehinjom Katerinom Sinijakovom, u osmini finala izgubila od Francuskinja Karoline Garsije i Kristine Mladenović sa 6:0, 2:6, 10:7. Krunić i Sinijakova su se odlično držale protiv prvih nositeljki, u supertaj-brejku imale rezultat 7:7, ali su izgubile naredne tri poena i završile učešće u Kini. Ranije danas i preostala dva srpska takmičara eliminisana su u Pekingu, Nenad Zimonjić je u paru sa Kanađaninom Milošem Raonićem poražen od Francuza Žilijena Benetoa i Eduarda Rože-Vaselana 6:4, 7:5, kao i Viktor Troicki i Urugvajac Pablo Kuevas od poljsko-brazilske kombinacije Lukaš Kubot/Marselo Melo 7:6 (12:10), 6:3.

13:25 - Poraz Zimonjića i Troickog u dubluSrpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Miloš Raonić završili su učešće na turniru u Pekingu u dubl konkurenciji, pošto su u prvom kolu poraženi od Francuza Žilijena Benetoa i Eduarda Rože-Vaselana 6:4, 7:5. Zimonjić, koji je i sa Benetoom i Vaselanom igrao u paru, izgubio je posle nešto više od sat vremena igre. Takmičenje na istom turniru neće nastaviti ni Viktor Troicki, koji je u paru sa Urugvajcem Pablom Kuevasom eliminisan od poljsko-brazilske kombinacije Lukaš Kubot/Marselo Melo 7:6 (12:10), 6:3. Upravo se Beneto i Rože-Vaselan sastaju sa Kubotom i Melom u borbi za polufinale.

13:05 - Sikimić: Da nastavimo u istom ritmuFudbaler Crvene zvezde Predrag Sikimić rekao je danas da njegovi saigrači i on već razmišljaju o utakmici protiv Čukaričkog i dodao da žele da nastave u istom ritmu i posle reprezentativne pauze. "Iako je u toku reprezentativna pauza svi već mislimo na našeg narednog protivnika Čukarički i želimo što bolje da se pripremimo za tu utakmicu. Da nastavimo u ovakvom ritmu, da iz nedelje u nedelju donosimo našim navijačima radost, a na kraju i titulu", rekao je Sikimić. Crvena zvezda zauzima prvo mesto na tabeli Supe lige Srbije nakon 11 odigranih kola sa 28 bodova, dva više od drugoplasirane Vojvodine, a šest od Partizana koji je na trećoj poziciji. Crveno-beli su u prethodnom kolu pobedili Javor sa 4:2. Sikimić je na tom meču postigao peti gol od početka sezone, a ukupno 34. gol za Zvezdu. "Odličan meč, zabeležili smo važnu pobedu. Na početku nije baš izgledalo da će tako biti, dobro su nas napadali protivnički igrači, možda sam se i pribojavao kako je krenulo. Manojlović je odlično izvukao šut u 27. minutu koji je išao u okvir gola i od tog trenutka smo mnogo sigurnije počeli da napadamo. Nastavili smo da igramo onako kako znamo, uspeli da nametnemo svoj ritam i to nam se na kraju isplatilo i donelo nam novu pobedu", rekao je Sikimić.12:56 - Simonović: Čeka nas teška utakmica u ZadruKošarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da će njegova morati da odigra da najvišem nivou ukoliko želi da zabeleži pobedu protiv Zadra u trećem kolu Jadranske lige. "Ulazimo u dobar ritam, ali smo svesni da nas čeka vrlo teška utakmica u Zadru protiv ekipe koja je počela dobro sezonu, bez obzira na poraz u Podgorici. Da treba da budemo vrlo oprezni, govori nam i pripremni period našeg protivnika, odnosno utakmice koje su odigrali, posebno na turniru koji je odigran upravo u Zadru", rekao je Simonović. Košarkaši Zvezde su u prva dva kola regionalnog takmičenja upisali pobede protiv MZT-a i Cedevite, a u trećem kolu gostuju Zadru. Utakmica u hali "Krešimir Ćosić" igra se sutra od 19.00. 12:42 - Stefanović: Odbojkaši Novog Pazara mogu još da napreduju Trener odbojkaša Novog Pazara Saša Stefanović rekao je da je zadovoljan urađenim tokom pripremnog perioda, ali da u njegovoj ekipi postoji još dosta prostora za napredak. "Cela ekipa je na okupu, nemamo problema sa povredama i to je veoma bitno u ovom periodu. Dosta je novih igrača, atmosfera je dobra, a trudimo se da ispravimo neke loše navike. Pokušaćemo da budemo što bolji na početku prvenstva, ali i da napredujemo tokom sezone", rekao je Stefanović. Novopazarci su prošlog vikenda u Brčkom ostvarili dve maksimalne pobede protiv Mladosti, koja je zvanični šampion Bosne i Hercegovine. "Naša liga je mnogo jača. Žao mi je što Mladost, koja nas je sjajno dočekala, nije bila u igračkom elementu. Sansu su dobili i neki mlađi, koji su je delimično iskoristili. Očekuju nas još dve utakmice na turniru u Kragujevcu, tu ćemo otkloniti neke nedoumice", naveo je Stefanović.

12:30 - Liverpul želi igrača InteraFudbalski klub Liverpul razmatra mogućnost da u januarskom prelaznom roku u svoje redove dovede igrača Intera Džefrija Kondogbiju, preneli su danas britanski mediji. Francuski vezni fudbaler, koji je juna potpisao petogodišnji ugovor s Interom, nije bio u timu Franka de Bura na poslednje dve utakmice. De Bur je nedavno kritikovao Kondogbiju rekavši 23-godišnji igrač često pravi iste greške. Kondogbija je u Inter stigao 2015. godine iz Monaka, a pre toga je nastupao za Sevilju i Lans.

12:10 - Federer nastupa na Hopman kupuŠvajcarski teniser Rodžer Federer igraće na Hopman kupu koji se u januaru igra u Pertu, saopštili su organizatori. Federer će zajedno sa Belindom Benčić predstavljati Švajcarsku na tom turniru koji je na programu od 1. do 7. januara. Trofej na Hopman kupu braniće Australija za koju će nastupiti Nik Kirjos i Darija Gavrilova. Australija je ove godine osvojila Hopman kup prvi put posle 17 godina, odnosno od 1999. godine kada su boje te selekcije branili Jelena Dokić i Mark Filipusus. Na Hopman kupu nastupiće i Amerikanci Džek Sok i Koko Vandevege i česki teniseri Petra Kvitova i Adam Pavlasek. Felisijano Loper i Lara Aruabarena predstavljaće Španiju, dok će za Francusku igrati Rišar Gaske i Kristina Mladenović. Pored njih igraće i nemački teniseri Aleksander Zverev i Andea Petković i Britanci Danijel Evans i Heder Votson.11:53 - Isko: Teško mi je u Realu, izboriću mesto u drugom timuFudbaler Reala Isko spreman je da napusti Madrid jer želi da se izbori za bolju ulogu i veću minutažu u drugom timu.Iskov odlazak se i letos spominjao, ali je i pored interesovanja Totenhema, Mančester Junajteda, Arsenala i Malage, odlučio da se bori za startnu postavu kod trenera Zinedina Zidana. "Praktično dva meseca nisam igrao. Teško je kada dobro treniraš i onda ti trener ne pruži šansu. Međutim, moja je krivica i jedini sam odgovoran. Želim da vidim gde bih mogao da napredujem", rekao je Isko. Španski plejmejker istakao je da trenutno razmišlja kako da pronađe mesto u startnoj postavi, iako je svestan da je paklena konkurencija, pored fudbalera poput Luke Modrića, Džejmsa Rodrigeza, Marka Asensija i Tonija Krosa. "Ne želim lako da odustanem, siguran sam da ću biti uspešan. Ne znam da li će to biti u Realu, ali ukoliko ne bude, izboriću se u drugom timu. Imam još dve godine ugovora i do sada nisam gledao druge opcije. Ambicije su mi da treniram jače i da pokažem da mi je mesto u najboljih 11, iako je snažna konkurencija", zaključio je Isko.

11:30 - Venger želi napadača PortaFudbalski klub Arsenal zainteresovan je za napadača Porta Andre Silvu. Trener Arsenala Arsen Venger je navodno poslao saradnike da isprate nedavnu utakmicu Lige šampiona između Porta i Lestera. Silva, 20-godišnji portugalski napadač, ovog leta je potpisao petogodišnji ugovor sa Portom, a otkupna klauzula u tom ugovoru iznosi 52,8 miliona funti.

11:00 - Fjuri: Zamrzeo sam boks, kokain mi pomaže kod depresijeŠampion sveta u boksu u teškoj kategoriji Tajson Fjuri otkrio je da pati od depresije i da je zbog toga počeo da konzumira kokain. Fjuri je dodao da je pretrpeo ozbiljne mentalne probleme i da je iz tih razloga ne trenira još od maja, već da se odao alkoholu i drogi. "Ne mogu da se nosim s tim i jedina stvar koja mi pomaže je da se napijem. Kažu da sam bipolaran, depresivni manijak, nadam se da će me neko ubiti, pre nego što sam sebi to ne uradim", rekao je Fjuri. On je istakao da ne uživa više u boksu jer je često na udaru kritika javnosti zbog ponašanja, ali i romskog porekla. "Jednom mi se desilo da nisam mogao da uđem u restoran, rekli su mi da putnicima ulaz nije dozvoljen. Kao dečak sam voleo boks, sada ga mrzim", kazao je bokser iz Mančestera.

09:55 - Di Marija: Žena i otac me sprečili da napustim reprezentacijuArgentinski fudbaler Anhel Di Marija izjavio je da je bio blizu da se oprosti od reprezentativnog dresa zbog poraza od Čilea posle penala u finalu Kopa Amerike, ali da će to sigurno uraditi ukoliko se ponovi isti ishod u utakmici za trofej. Di Marija je tada, posle trećeg uzastopnog poraza u finalima na velikim takmičenjima, želeo da krene putem Lionela Mesija, ali se napadač Barselone kasnije predomislio i stavio na raspolaganje novom selektoru Edgardu Bauzi. "Kada je Mesi rekao da se povlači i ja sam o tome razmišljao. Možes da izgubiš u finalu, ali kada ti se to dogodi tri puta u nizu, onda je dosta drugačije. Razmišljao sam da ne igram za Argentinu, ali su me u tome sprečili žena i otac. Ipak, ukoliko izgubimo još jedno finale, to će biti kraj", rekao je Di Marija.

09:30 - Golden Stejt pregazio KliperseKošarkaši Golden Stejta pobedili su LA Kliperse 120:75 u predsezonskom meču NBA lige. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tompson sa 30 poena, dok je Durent ubacio 21. U poraženom timu bivši igrač Voriorsa Maris Spejts ubacio je 14, a Alan Anderson 10 poena. U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Filadelfija - Boston 92:89, Vašington - Majami 95:106, Hjuston - Njujork 130:103, Nju Orleans - Indijana 96:113 i LA Lejkers - Sakramento 103:84.

09:00 - I Atina želi F4 Evrolige 2018Beograd i Moskva dobili su konkurenta u trci za organizaciju Fajnal-fora Evrolige 2018. godine, pošto su čelnici tog takmičenja započeli razgovore sa Atinom. Prvi čovek Evrolige Djordi Bertomeu istakao je da bi uskoro trebalo da bude poznat domaćin završnog turnira 2018. godine, nakon odluke da se ove sezone Istanbulu dodeli organizacija. "Imamo dobru saradnju sa Beogradom, Moskvom, Atinom i ostalim gradovima. Potrebno je da uskladimo kalendar sa gradovima i koji bi nama odgovarao. Mnogi žele organizaciju turnira, ali moramo da završimo neke razgovore", rekao je Bertomeu. Beograd i KOMBANK arena su dosta ranije istakli kandituru i spremnost da 2018. godine budu domaćini na turniru na kojem će učestvovati četiri najbolja tima Evrope.

08:30 - Grizman: Da bih bio kao Mesi i Ronaldo...Fudbaler Atletiko Madrida Antoan Grizman rekao je da još nije na istom nivou kao Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo. Grizman je prošle sezone postigao 32 gola za Atletiko s kojim je stigao do finala Lige šampiona, pre nego što je ovog leta osvojio Zlatnu kopačku na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Francuski fudbaler je na šampionatu Evrope postigao šest golova, a isto toliko je postigao od početka nove sezone. On, ipak, smatra da mora da osvoji više trofeja kako bi mogao da se meri sa zvezdama Barselone i Real Madrida. "Moram da uradim još mnogo toga da bih bio ravnopravan s njima, počevši od osvajanja trofeja", rekao je Grizman. "Ranije nisu znali ko sam, morali su da pogledaju ime na dresu", dodao je francuski fudbaler.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track