BLOG UŽIVO, VIDEO: Radoslav Batak novi trener Vojvodine
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJER IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Radoslav Batak novi trener Vojvodine

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:37 - Juventus ubedljiv protiv Đenove u TorinuFudbaleri Juventusa pobedili su danas Djenovu u Torinu sa 4:0, u 33. kolu italijanske Serije A.Ezekil Munjos je u 17. minutu dao autogol, a potom su pogadjali Paulo Dibala u 19, Mario Mandžukić u 41. i Leonardo Bonuči u 64. za ubedljivu pobedu Juventusa.Juventus ima 83 boda, 11 više i utakmicu više od drugoplasirane Rome. Djenova je 16. sa 30.Srpski fudbaler Darko Lazović igrao je do 87. minuta za Djenovu, dok je Nikola Ninković bio na klupi.

22:14 - Karles Pujol posetio izbeglice u SolunuBivši kapiten fudbalske reprezentacije Španije Karles Pujol posetio je danas Solun i družio se sa više od 1.000 izbeglica smeštenih u tom grčkom gradu.Pujol, predsednik španske fudbalske lige Havijer Tebas i grčki ministar za migracije Janis Muzalas zajedno sa izbeglicama gledaju derbi španskog prvenstva izmedju Real Madrida i Barselone.Utakmica se prenosi na dva velika video bima u zatvorenom prostoru solunskog sajma.

21:41 - Ubedljiva pobeda podstrek za Radnički, Voždovac ne odustaje od ambicijaTrener Radničkog Milan Rastavac rekao je da je današnja ubedljiva pobeda nad Voždovcem podstrek njegovim fudbalerima da budu još bolji."Nadam se, verujem da ćemo nastaviti u ovom stilu. Ovo nam je podstrek. Možemo da prikažemo kvalitetniju igru kad dobijemo samopouzdanje, što će doći još jednom pobedom", rekao je Rastavac televiziji Arena posle utakmice.Radnički je prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede, pošto je sa 3:0 u Nišu savladao Voždovac.Niški klub je prestigao Voždovac na šestom mestu plej-of grupe Super lige i sada ima 25 bodova, dva više od današnjeg rivala.Trener Voždovca Ilija Stolica kazao je da njegova ekipa neće odustati od ambicija bez obzira na težak poraz."Greške su sastavni deo fudbala, naidju takvi periodi i za svaku ekipu je normalno da ima jednu ovakvu utakmicu u sezoni. Siguran sam da je to prolazno. Ne odustajemo od svojih ambicija bez obzira na ovako težak poraz. Čeka nas još mnogo utakmica, puno bodova je u igri. Imamo svoje šanse", kazao je Stolica.Radnički će u sledećem kolu dočekati Javor, dok će Voždovac gostovati ekipi Mladost u Lučanima.

21:18 - Mladost nastavila sa dobrim rezultatima, pobedio i RadničkiFudbaleri Mladosti iz Lučana nastavili su sa dobrim rezultatima, pošto su danas pobedili Javor u gostima sa 1:0.Mladost je ostala neporažena i u šestoj vezanoj utakmici, u kojima je ostvarila pet pobeda.Ekipa trenera Nenada Milovanovića ima dobre šanse da sledeće sezone igra kvalifikacije za Ligu Evropa. Taj klub je šest kola pre kraja četvrti na tabeli sa 30 bodova.Javor je osmi na tabeli plej-of grupe sa 22 boda.Radnički je prekinuo niz od četiri utakmice bez trijumfa, pošto je u Nišu bio ubedljiv protiv Voždovca i pobedio sa 3:0.Strelci su bili Lazar Arsić u 15, kapiten Aleksandar Jovanović u 47. i Andrej Apostolović u 90. minutu.Radnički je tako prestigao Voždovac na šestom mestu na prvenstvenoj tabeli, pošto ima 25 bodova, dva više od beogradskog kluba.

21:03 - FMP ubedljiv protiv Mege u ŽeleznikuKošarkaši FMP-a pobedom su počeli Super ligu, pošto su danas u Železniku savladali Mega Leks sa 90:70.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džona Bolden sa 20 poena, dok je Dejan Davidovac postigao 14. Megu su sa po 17 predvodili Nikola Rebić i Jovan Novak.FMP će u sledećem kolu u sredu od 21.00 gostovati Vršcu, dok će Mega istog dana od 19.30 igrati protiv Borca u Čačku.

20:33 - Remi Las Palmasa i Alavesa, Katai i Krstičić ni na klupiFudbaleri Las Palmasa i Alavesa igrali su danas nerešeno 1:1, u 33. kolu španske Primere.Las Palmas je vodio od 44. golom Kevin-Prinsa Boatenga, a bod gostima doneo je Ibai Gomes u 61. minutu.Domaćin je utakmicu završio sa igračem manje, pošto je Marko Livaja u 86. minutu dobio direktan crveni karton.Srpski fudbaleri Aleksandar Katai i Nenad Krstičić nisu bili u sastavu Alavesa.Alaves je 11. na tabeli španskog prvenstva sa 44 boda, pet više od Las Palmasa, koji je dve pozicije ispod.

19:27 - Šalke i Lajpcig igrali 1:1 u GelzenkirhenuFudbaleri Šalkea i Lajpciga igrali su danas u Gelzenkirhenu nerešeno 1:1, u poslednjoj utakmici 30. kola nemačke Bundeslige.Timo Verner je u 14. minutu doneo prednost Lajpcigu, a Šalke je do boda došao u 46. golom Klas-Jana Huntelara.Lajpcig je remijem ostao sa malim šansama za titulu, pošto četiri kola pre kraja ima osam bodova manje od vodećeg Bajerna.Taj klub je, ipak, najverovatnije obezbedio direktan plasman u Ligu šampiona, pošto ima 12 bodova više od četvrtoplasiranog Hofenhajma.Šalke je 11. na tabeli Bundeslige sa 38 bodova, šest više od Augsburga, koji je u zoni ispadanja.

19:14 - Metalac pobedio Bačku i napravio korak ka opstankuFudbaleri Metalca pobedili su danas Bačku sa 2:1 na svom stadionu, u 32. kolu Super lige Srbije.Metalac je šesti na tabeli plej-aut grupe sa 17 bodova, koliko ima i petoplasirana Bačka, četiri više od Novog Pazara, a pet od Borca, koji su u zoni ispadanja.Metalac je vodio na poluvremenu golom Miloša Mijića iz penala u 38. minutu, a u 71. je izjednačio Damir Čeković.Pobedu Metalcu doneo je Branislav Tomić u 88. minutu.

17:42 - Frajburg pobedio BajerFudbaleri Frajburga pobedili su danas na domaćem terenu Bajer iz Leverkuzena sa 2:1 u utakmici 30. kola nemačkog šampionata i popeli se na šesto mesto tabeli.Frajburg je poveo u 11. minutu golom Nilsa Petersena, a izjednačio je Kevin Foland u 60. minutu. Pobedu domaćima doneo je Paskal Štencel u 88. minutu.Frajburg se posle 13. prvenstvene pobede popeo na šesto mesto na tabeli, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa. Ta ekipa sada ima 44 boda i ima dva manje od petoplasirane Herte i dva boda više od Verdera na sedmom mestu.Bajer je bez pobede u poslednja tri kola i zauzima 12. mesto na tabeli sa 36 bodova.

17:03 - Mančester junajted plaća Monaku još 10 miliona evra za MarsijalaFudbalski klub Mančester junajted moraće da plati Monaku 10 miliona evra pošto je igrač engleske ekipe Entoni Marsijal postigao 25 golova za klub.U toku je utakmica Mančester junajteda i Barnlija, Junajted vodi sa 2:0, a Marsijal je postigao prvi gol u 21. minutu. To je njegov 25. gol za Junajted, a prema uslovima transfera iz Monaka 2015. godine, engleski klub će morati da isplati novac francuskom klubu. Kako je preneo Dejli Mejl, transfer je u to vreme vredeo 50,7 miliona evra, uz klauzulu u ugovoru od 10 miliona, koliko će Junajted isplatiti Monaku kada Marsijal postigne 25 golova.Takodje, ako Marsijal za vreme boravka u Junajtedu bude nominovan za Zlatnu loptu, engleski klub će platiti Monaku 10 miliona evra, a ako 21-godišnji napadač bude odigrao 25 utakmica za reprezentaciju Francuske, Junajted će platiti Monaku još 10 miliona.Marsijal je do sada odigrao 15 utakmica za Francusku.

16:07 - Radoslav Batak novi trener VojvodineFudbalski klub Vojvodina postavio je svog bivšeg igrača Radoslava Bataka za novog trenera, saopšteno je danas.Kako se navodi na klupskom sajtu, posle iznenadnog odlaska trenera Aleksandra Veselinovića, 39-godišnji Radoslav Batak će u utorak u 12 časova biti predstavljen na stadionu "Karadjordje"."Uoči same završnice takmičenja u prvenstvu i Kupu Srbije, odgovornu funkciju preuzeće Radoslav Batak, koji je krajem prošlog i početkom ovog veka sa uspehom nosio dres prvog tima 'stare dame'", navodi se u saopštenju.Batak je tokom igračke karijere nastupao za ČSK Čelarevo, Mladost Apatin, Vojvodinu, Vrbas, Dinamo iz Moskve, Ankaraspor, Antalijaspor, Mogren i Tobol iz Kazahstana, gde je krajem 2012. godine završio karijeru. Član Vojvodine bio je od 1997. do 2003. godine, odigrao je 74 utakmice i postigao dva gola. Bio je i član reprezentacije Crne Gore, za koju je od 2007. do 2011. ; zabeležio 25 nastupa i postigao jedan gol.On je do sada radio kao pomoćni trener u tajlandskim klubovima Buriram junajted i Sisaket.

14:41 - Remi Sasuola i NapolijaFudbaleri Sasuoloa i Napolija odigrali su danas nerešeno 2:2, u utakmici 33. kola italijanskog prvenstva.Napoli je poveo u 52. minutu golom Drisa Mertensa, a sedam minuta kasnije izjednačio je Domeniko Berardi. Vodjstvo Sasuolu doneo je Luka Maticeli u 80. minutu, a bod gostima obezbedio je Arkadijuš Milik u 84. minutu.Napoli je prekinuo niz od dve pobede, osmi put je odigrao nerešeno u prvenstvu i sada zaostaje za Romom na drugom mestu koje vodi direktno u Ligu šampiona. Klub iz Napulja ima 71 bod, bod manje ali i utakmicu više od Rome.Sasuolo je 14. na tabeli sa 36 bodova.

14:04 - Kenijka Kejtani pobedila na Londonskom maratonu uz svetski rekordKenijska atletičarka Meri Kejtani pobedila je danas na Londonskom maratonu i postavila novi svetski rekord u ženskoj konkurenciji.Kejtani je treći put pobedila na maratonu u Londonu i rezultatom dva sata, 17 minuta i jedan sekund postavila novi svetki rekord u ženskoj konkurenciji. Ona je oborila rekord Pole Redklif star 12 godina, od 2:17,42. Redklif je ostala ukupna svetska rekorderka sa 2:15,25 sata, koja je postavila na Londonskom maratonu 2003. godine, ali u mešovitoj trci, kada su joj maratonci pomogli da istrči bolje.Medjunarodna atletska federacija (IAAF) priznaje dva svetska rekorda za maratonke, jedan za "mešovitu" trku, a drugi "samo u ženskoj konkurenciji". ; Drugo mesto u današnjoj trci zauzela je Tiruneš Dibaba iz Etiopije sa 55 sekundi zaostatka za pobednicom, dok je njena sunarodnica Aselefeč Mergija zauzela treće rezultatom 2:23,08.U muškoj konkurenciji pobedio je Kenijac Danijel Vanjiru sa 2:05,48 sata. Drugi je bio Kenenisa Bekele iz Etiopije sa 2:05,57, a treći kroz cilj prošao je Bedan Karoki iz Kenije sa 2:07,41.

13:46 - Đurdjević oprezan pred duel sa Vojvodinom u KupuFudbaler Partizana Uroš Djurjdević rekao je danas da i pored pobede protiv Vojvodine u prvenstvu, njegova ekipa mora da izvuče pouke uoči duela sa Novosadjanima u polufinalu Kupa, kako bi ostvarila dobar rezultat pred revanš u Beogradu."Za četiri dana je nova utakmica protiv Vojvodine, ovoga puta u Kupu, ali ništa manje važna za nas. Mi od samog početka sezone pričamo da su nam oba trofeja bitna i da u svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobedimo. Potrebno je da se što bolje oporavimo, jer je tempo paklen. Nadam se dobrom rezultatu pred revanš na našem stadionu. Jedni druge ne možemo da iznenadimo, jer se dobro poznajemo. Očekujem da neki pojedinac iz naših redova bude junak, a manje je bitno ko će to biti", rekao je Djurdjević za sajt Partizana.Partizan je juče na svom stadionu pobedio Vojvodinu sa 1:0, u utakmici 32. kola Super lige Srbije golom Uroša Djurdjevića u 32. sekundi. Crno-beli su odigrali 29. uzastopnu utakmicu bez poraza i ostali u trci sa "večitim" rivalom za titulu."Znali smo da će utakmica protiv Vojvodine biti izuzetno teška, jer je došla samo nekoliko dana posle derbija. Poznato je da u tim utakmicama sa Zvezdom dolazi do velikog i emotivnog i fizičkog pražnjenja, zato je najbitnije da smo osvojili nova tri boda. Gol je došao vrlo brzo. Već u prvom napadu, Leonardo je uspeo sa levog boka loptu da ubaci negde na peterac, ja sam bio brži od golmana i ispred njega sam loptu levom nogom poslao u gol. Bio je to zaista lep uvod u ovu utakmicu", naveo je Djurdjević.Partizan je u drugom delu prvog poluvremena pao u igri, a Djurdjević je rekao da njegova ekipa ne sme to sebi da dozvoli."Sve je krenulo kako treba. Postigli smo gol na vreme, bili agresivni, igrali na polovini rivala, jednostavno smo demonstrirali fudbalsku moć u prvih pola sata. Onda je došlo do neobjašnjivog pada u našoj igri i hvala Bogu da zbog toga nismo kažnjeni. Stručni štab će uraditi analizu i videćemo koje loše stvari su uticale na veliki pad u našoj igri. Ne smemo više sebi dozvoliti takav luksuz. Moramo izvući pouke iz ove utakmice i do kraja odigrati kako se od nas očekuje", naveo je on.Utakmica se juče igrala pred 15.000 ljudi, a Djurdjević je zahvalio navijačima i rekao da je ekipi mnogo značila podrška."Fenomenalna je stvar igrati pred tolikim brojem navijača, ako se zna da je poseta do sada bila slabija. Mislim da smo svojim odnosom prema dresu koji ; nosimo, rezultatima i konstantnim pritiskom pod kojim igramo skoro celo prvenstvo, zaslužili da nas publika podrži u većem broju. Bili su nam vetar u ledja, jer da njih nije bilo pitanje je da li bismo izdržali do kraja", rekao je on."To što sam na kraju utakmice doživeo da mi skandiraju je posebna priča. Navijače ne možeš da kupiš foliranjem, jer se to brzo 'provali'. Verovatno su u meni prepoznali nekog ko se ne štedi, ko će da ukliza sto puta u toku utakmice, nekoga ko će uvek da juri i da pritiska protivnika i da ga tera na grešku. Mogu samo da im obećam da ću do kraja igrati još jače i snažnije", dodao je Djurjević.

13:01 - Nejmar sigurno ne igra protiv RealaFudbaler Barselone Nejmar propustiće večerašnji veliki derbi protiv Real Madrida zbog neizvesnosti oko ishoda žalbe na njegovu suspenziju.Nejmar je suspendovan na dve utakmice pošto je posle drugog žutog kartona, pri izlasku sa terena ironično aplaudirao glavnom sudiji, u meču protiv Malage 8. aprila. Ta kazna je dodata na jednu utakmicu suspenzije koju je Brazilac automatski dobio zbog isključenja. Nejmar je pauzirao jedan meč.Barselona je preduzela sve pravne mere kako bi Nejmar stekao pravo da igra večeras na stadionu "Santjago Bernabeu", ali ga trener Luis Enrike ipak nije uvrstio u tim pošto do jutros nije doneta odluka o žalbi. Fudbalski savez Španije je prošle nedelje odbio prvu žalbu Barselone, ali je taj klub pokušao da umanji suspenziju svom napadaču i preko lokalnog sportskog suda.Barselona je u današnjem saopštenju kritikovala sud što nije doneo odluku na vreme. Sud je juče naveo da još nije imao priliku da razmotri žalbu i da to ne znači da Nejmar može da igra.Barselona u večerašnjoj utakmici, od 20.45, neće moći da računa na od ranije povredjene Rafinju i Aleiša Vidala. Real pokušava da osvoji prvu titulu od 2012. godine, a u timu bi mogao da bude Garet Bejl, koji se oporavio od povrede mišića. Real u utakmicu ulazi sa prvog mesta na tabeli, sa tri boda više, ali i utakmicom manje od Barselone.

Sosijedad pobedio DeportivoFudbaleri Real Sosijedada pobedili su danas na svom terenu Deportivo sa 1:0, u utakmici 33. kola španskog prvenstva i ostali u konkurenciji za plasman u Ligu Evropa.Jedini gol postigao je Vilijan Hose u 28. minutu.Sosijedad je ostvario 17. pobedu u prvenstvu i sa 55 bodova se popeo na šesto mesto na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa. Ispred je Viljareal sa 57 bodova, dok je Atletik Bilbao na sedmom mestu i ima dva boda manje ali i utakmicu manje.Ekipa iz La Korunje je pretrpela 16. prvenstveni poraz i zauzima 16. mesto na tabeli sa 31 bodom.

08:37 - Grizman spasao Atletiko protiv Espanjola

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su u gostima ekipu Espanjola sa 1:0 u utakmici 33. kola španske Primere. Jedini gol na meču postigao je Antoan Grizman u 73. minutu. Francuzu je to bio 16. gol u španskom šampionatu.Atletiko je treći na tabeli sa 68 bodova, ima tri boda više od četvoroplasirane Sevilje, dok je Espanjol deveti sa 49 osvojenih bodova.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track