BLOG UŽIVO, VIDEO: Efes zapretio Zvezdi
Foto: Euroleague.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Efes zapretio Zvezdi

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:38 - Pobede Novog Pazara, Vojvodine, Crvene zvezde i Jedinstva na startu plej-ofa odbojkašaOdbojkaši Novog Pazara pobedili su na svom terenu ekipu Niša sa 3:1 (24:26, 25:20, 25:15, 25:18), u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Superlige. Meč u dvorani Pendik trajao je jedan čas i 32 minuta, a pratilo ga je oko 900 gledalaca. Novopazarce su do prvog trijumfa u četvrtfinalnoj seriji na dve pobede predvodili Irfan Hamzagić sa 18, te Srećko Ristić i Marko Radosavljević sa po 15 poena, dok su Dušan Lopar i Benjamin Daca upisali devet, odnosno osam poena. "Za mene je apsolutni heroj naš tehničar Luka Šormaz, koji je pre dva dana imao lakšu hiriršku intervenciju, a odigrao je celu utakmicu. Posle trofeja u Kupu Srbije, usledio je nešto sporiji početak, ali uspeli smo da uhvatimo ritam. Pokušaćemo da se pobedom u Nišu plasiramo među četiri najbolja tima", rekao je trener Pazaraca Saša Stefanović. Danilo Pavlović ostvario je 14 poena za Niš, dva manje dodao je Milan Stojković, a Predrag Pržić je meč završio sa osam osvojenih poena. "Držali smo se set i po, ali je onda domaći tim pojačao servis i počeo ubojitije da napada. Pokušaćemo da pobedimo u našoj dvorani i ne dozvolimo da plej-of za nas bude gotovo posle samo dve utakmice", naveo je trener Niša Dragan Svetozarević. Revanš je na programu u 20. marta od 18.30 u Nišu. U ostalim večerašnjim duelima, Vojvodina je na startu doigravanja za prvaka države slavila u Novom Sadu protiv Spartaka iz Ljiga sa 3:2, Crvena zvezda je u Beogradu savladala kragujevački Radnički rezultatom 3:1, dok je jedini trijumf u gostima ostvarilo Jedinstvo iz Stare Pazove, pobedivši Ribnicu u Kraljevu sa 3:2.

20:24 - Efes zapretio ZvezdiKošarkaši Efesa opravdali su ulogu favorita protiv Makabija na premijeri 26. kola Evrolige i pobedili rezultatom 92:87. Domaćin je utakmicu prelomio u trećoj deonici i četvrtu dočeka sa dvocifrenom prednošću. Sve što su gosti u nastavku uspeli da urade je da ublaže poraz.Grejndžer je bio najefikansiji kod pobednika sa 20 poena, Ertel je postigao osam asistencija, Danston je imao dabl-dabl učinak od 13 poena i 12 skokova, a dvocifren je bio još Derik Braun koji se zaustavio na 12 poena.Najzapaženiji pojedinac kod Makabija bio je Viktor Rad sa 23 poena, pratili su ga Landesberg sa 18 i kapiten Devin Smit sa 10 poena.Efes sada ima isto pobeda kao i Crvena zvezda i zbog boljeg međusobnog skora ju je preskočio na tabeli. Ipak, crveno-beli bi u slučaju pobede nad Armanijem iz Milana ponovo bili bolje plasirani od turskog predstavnika.

20:01 - Ljajić neće da priča o Evropi: Idemo utakmicu po utakmicuFudbaler Torina Adem Ljajić priznao je da se tim nalazi u teškom trenutku i nije želeo da razgovara o mogućem plasmanu u evropska takmičenja. Torino je sada 10. na tabeli, sa 15 bodova manje od Intera na četvrtom mestu, poslednjem koje vodi u Evropu. Do kraja Serije A ostalo je još 10 kola. "Nije nam lako trenutno. Ispustili smo mnogo bodova u gostima, a pre svega od timova koji su slabiji od nas na papiru. Nikad nisam voleo da pričam o evropskim kvalifikacijama, uvek razmišljam samo o svakoj sledećoj utakmici", rekao je reprezentativac Srbije. Torino je u poslednjih 10 prvenstvenih utakmica osvojio 11 bodova, a u subotu dočekuje Inter. Ljajić je posebno istakao napadače oba tima. Svog saigrača Andreu Belotija, koji je trenutno prvi strelac lige sa 22 gola, kao i centarofra Intera Maura Ikardija, koji je do sada postigao 20 golova. "Andrea Beloti i Mauro Ikardi uvek daju golove. Mauro će davati još nekoliko godina, dok je 'Pevac' (Belotijev nadimak) ove godine počeo i davaće ih još više. Andrea je svakog dana sve bolji", rekao je Ljajić.

Adem Ljajić, foto: Profimedia
Adem Ljajić, foto: Profimedia

19:10 - Stolica: Partizan dolazi u dobrom trenutku za nasTrener Voždovca Ilija Stolica rekao je danas da utakmica protiv Partizana dolazi u dobrom trenutku za njegove fudbalere, kao i da tim želi da nastavi seriju uspeha."Posle niza dobrih rezultata, došli smo na mesto koje nam trenutno obezbedjuje poziciju u plej-ofu, što je i klupski cilj za ovu sezonu, tako da takmica dolazi u dobrom trenutku za nas, jer je atmosfera posle tri vezane pobede baš kakva treba da bude", rekao je Stolica novinarima u Beogradu.Voždovac je u poslednja tri kola pobedio Radnik, Novi Pazar i Bačku, a u te tri utakmice postigao je osam golova i nije primio nijedan. "Zmajevi" sutra gostuju Partizanu, koji je u svojoj seriji od 22 utakmice bez poraza, u kojime je ostvario 18 pobeda i četiri remija."Ne bismo trošili reči o Partizanu, jer je to suvišno. Oni su napravili niz od 22 utakmice bez poraza i mi to poštujemo. Mi se, medjutim, takojde nalazimo u lepoj situaciji, i sve to je garant da nas očekuje dobar meč. Što se nas tiče, opravdaćemo očekivanja. Želimo da potvrdimo igre iz prethodnih kola koje su uzrokovale naše dobre rezultate", rekao je Stolica.Nenad Marinković je najavio da se tim neće povlačiti pred Partizanom."Partizan jeste favorit, ali mi imamo niz od tri pobede i igramo lep fudbal. Odlazimo na Topčider da se nadigravamo i neka bolji pobedi", rekao je Marinković.

18:38 - Lukaku kritikuje Everton zbog nedostatka ambicija Najbolji strelac Evertona i Premijer lige, Romelu Lukaku kritikovao je danas svoj fudbalski klub zbog nedostatka ambicije da osvaja trofeje i dovede velika pojačanja."Everton je klub s velikom istorijom, ali i budućnost treba da se ispiše. Umesto da živimo u prošlosti, treba da gledamo unapred. Uvek pričamo o Evertonovim timovima iz sedamdesetih i osamdesetih godina, i oni su bili sjajni, ali želimo da navijači pričaju sada. Uz poštovanje svakom, ali i vi želite da budete upamćeni, ne želite da vas se sećaju samo po golovima, već i po trofejima", rekao je Lukaku.Belgijski internacionalac deli prvo mesto liste strelaca Premijer lige sa Harijem Kejnom, pošto su obojica dali po 19 golova."Mora da se razmišlja o tome kako će klub da raste, da napreduje, koje igrače želi da dovede da bi se napali trofeji. Ponekad pričam sa (saigračem iz reprezentacije) Vensanom Kompanijem, koji je bio u Mančester sitiju kada se sve to desilo. Rekao mi je: 'Rom, jednog leta je samo došlo i bum, bum, bum, bum...Došao je Robinjo odande, ovaj igrač odavde, taj igrač, onaj igrač...i onda su ih svi kritikovali, ali su ipak na kraju osvajali titule, kupove, liga kupove", rekao je Lukaku.Ovaj 23-godišnji napadač rekao je da ne zna šta uprava planira, ali da on zna da je klub mogao da dovede neke igrače iz Premijer lige, ali nije."Neću da pričam o imenima, ali oni dobro igraju. Pomalo to nervira, jer, na kraju krajeva, imamo fantastične igrače. Ne možemo da gledamo u druge, možemo da gledamo samo u sebe. Samo sebe možemo da krivimo, ne navijače ili trenera", rekao je Lukaku.Ovaj 23-godišnjak nabrojao je napadače na koje se ugleda."Ugledam se na Luisa Suaresa, Roberta Levandovskog, Karima Benzemu, Edinsona Kavanija. To je to. Ne gledam u druge. nema šanse. Kejn je vrhunski igrač, onakav kakve želite da vidite u ligi, ali ja se ne ugledam ni u koga od koga ne mogu da naučim nešto. Ponekad ih gledam i pomislim 'ovo je zanimljivo'. Blizu sam njihovo nivoa, blizu. Trenutno sam jedan od najboljih napadača lige, ne mogu da ne kažem to", rekao je Lukaku.On je na kraju istakao šta mu je najvažnije u fudbalu."Na kraju krajeva, navijači žele trofeje, igrači žele trofeje. Moramo da pokušavamo više, da pružamo više. Ne treba bežati od toga", rekao je Lukaku.Njemu ugovor sa Evertonom ističe u junu 2019, a engleski mediji navode da Lukaku ne želi da ga produži. On je seniorsku karijeru počeo u Anderlehtu, da bi posle prešao u Čelsi. Tokom svog boravka u klubu iz Londona igrao je na pozajmici u Vest Bromviču, da bi 2013. došao na pozajmicu u Everton i naredne godine je potpisao ugovor sa klubom iz Liverpula.

17:45 - Batez u poseti InđijiPokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez posetio je opštinu Inđija kako bi se upoznao sa stanjem sportske infrastrukture. Predsednik opštine Vladimir Gak istakao je da će se budžet za sport u narednim godinama značajno uvećati. "Sport je veoma važan za nas i mi imamo jasnu viziju šta želimo, jer se upravo kroz sportske kolektive razvijaju mlađe generacije koji uče da pobeđuju i gube i da se nose sa tim. Samo za ovu godinu smo kroz budžet Saveza sportova predvideli 10 miliona dinara za ulaganje u sportsku infrastrukturu, a posebno smo odvojili sredstva za novu sportsku salu u Beški, što jasno pokazuje da smo posvećeni razvoju sporta", istakao je Gak."Ono što je prioritet pokrajinskog sekretarijata je da sa lokalnim samoupravama u partnerskom odnosu razvijamo sport u delu gde postoji obostrani interes, od afirmacije i razvijanja sporta do infrastrukturnih objekata. Ovo je samo prva u nizu poseta i zajedničkih akcija koje planiramo u narednom periodu i siguran sam da će se ubrzo videti pozitivni rezultati", rekao je Batez. On je dodao da nakon posete nosi pozitivan utisak iz Inđije i da će sekretarijat podržati projekte na koje Inđija bude konkurisala. Batez je posetio i osnovnu školu "Petar Kočić" gde je uručio odbojkaške i fudbalske lopte za potrebe časova fizičkog vaspitanja. U obilasku stare sportske hale dodelio je i sportskim klubovima lopte i razgovarao sa predstavnicima sportskih klubova. Batez je posetio i Savez sportova gde su ga dočekali predsednik Dragoljub Samardžić i sekretar Ljubomir Kovačević sa kojima je razgovarao o problemima sportskih klubova i zatečenim stanjem nakon preuzimanja Saveza.

17:04 - Peruničić u S.Karlovcima i B.PalanciDržavni sekretar za sport i omladinu Predrag Peruničić danas je boravio u Sremskim Karlovcima i Bačkoj Palanci u cilju promocije sporta kao izuzetno važnog za razvoj omladine. Peruničić je sa predsednikom Opštine Sremski Karlovci Nenadom Milenkovićem na održanom sastanku sa predstavnicima sportskih saveza i klubova govorio o Zakonu o sportu, stvaranju Sportskih saveza i o sportskim prilikama u Sremskim Karlovcima, saopštio je Medija centar za Vojvodinu SNS. O razvoju sporta na lokalu, Peruničić je razgovarao i sa predsednikom opštine Bačka Palanka Branislavom Šušnicom i sportskim radnicima, trenerima, igračima i profesorima fizičkog vaspitanja. Tom prilikom Peruničić je naveo da Ministarstvo omladine i sporta planira u narednom periodu obilazak svih školskih sala za fizičko vaspitanje i ulaganje u sportsku infrastrukturu i rekvizite u cilju proširenja sportske baze koja počinje od školskog sporta.

16:59 - Hajatu posle 29 godina svrgnut sa čela CAFDugogodišnji predsednik Afričke fudbalske konfederacije (CAF) Isa Hajatu smenjen je sa te funkcije posle 29 godina. Njega je će na funkciji predsednika zameniti Ahmad Ahmad iz Madagaskara, pošto ga je na današnjim izborima u Etiopiji. Hajatu tako napušta i funkciju potpredsednika u Svetskoj fudbalskoj federaciji (Fifa), gde je bio i najstariji član Saveta te organizacije. Ahmad, prvi čovek Fudbalskog saveza Madagaskara, novu će funkciju obavljati u naredne četiri godine. "Naporno smo radili. Ovo je samo prvi korak, a drugi je da razvijemo afrički fudbal. Ponekada sam mda ću pobedili, ali danas to nisam očekivao Ovo je slatka pobeda. Kada radiš naporno godinama i uspeš, osećaj je sjajan", rekao je Ahmad po izboru na tu funkciju. Odlazak Hajatua je najveći promena u afričkom fudbalu, na čijem čelu je bio od 1988. godine. Ovaj 70-godišnji Kamerunac je od tada samo dvaput izlazio na izbore i oba puta pobedio.

16:28 - Defo posle tri godine u reprezentaciji, menja KejnaIskusni golgeter Sanderlenda Džermejn Defo posle tri godine vraća se u reprezentaciju Engleske, pošto ga je selektor Geret Sautgejt pozvao za prijateljski mec protiv Nemačke i duel sa Litvanijom u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.Defo, koji ima 34 godine, ove sezone postigao je 14 golova u Premijer ligi i na predstojećim mecevima menjaće povređenog napadača Totenhema Harija Kejna. Novajlije u selekciji Engleske su i defanzivac Barnlija Majkl Kejn, kao i Natan Redmond i Džejms Vord-Praus iz Sautemptona. Englezi 22. marta gostuju Nemačkoj u Dortmundu, a četiri dana kasnije dočekaće Litvaniju na Vembliju.

15:43 - Đurković posetio IHFPredsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Božidar Đurković u prethodna dva dana boravio je u radnoj poseti Svetskoj rukometnoj federaciji (IHF) u Bazelu, gde je s prvim čovekom te organizacije Hasanom Mustafom razgovarao, izmedju ostalog, o eventualnoj kandidaturi Srbije za organizaciju Svetskog prvenstva u mladjim kategorijama, saopštio je RSS. "Mustafa je prihvatio poziv da dodje u radnu posetu Rukometnom savezu Srbije. Naišli smo i na razumevanje za našu nameru da apliciramo za organizaciju jednog planetarnog takmičenja u mladjim kategorijama", rekao je Đurković posle posete IHF-u u Bazelu. Kako se navodi u saopštnju, teme radnog sastanka bile su vezane za načine na koje će IHF podržati razvoj i promociju rukometa u Srbiji, a predsednik Djurković je Mustafu informisao i o programskim aktivnostima RSS-a, kao i planovima za budućnost. Takođe, IHF je dao punu podršku za razvojne projekte RSS-a vezane za trenere, njihovo obrazovanje i edukaciju kroz odlazak na velika takmičenja. Kako RSS navodi, jedan od najvažnijih rezultata posete Bazelu jeste i 2.500 rukometnih lopti koje će svetska kuća rukometa u okviru projekta "Handball at school" pokloniti Srbiji, a RSS podeliti osnovnim školama i rukometnim klubovima širom zemlje.

15:10 - Terzić: Novim sistemom rada do boljih rezultataReprezentativka Srbije, atletičarka Novog Pazara Amela Terzić rekla je da će ova godina biti specifična u odnosu na ostale, kao i da će na novom atletskom stadionu u tom gradu uskoro početi pripreme za sezonu na stazi. "Prvi put sam imala ozbiljne pripreme za dvoranu, a sada se treba spremiti za stazu. Nemam vremena za odmor, moraću ubrzo da počnem pripreme. Što se letnje sezone tiče, malo ćemo eksperimentisati da bih pokušala da ostvarim još veće ciljeve", rekla je Terzićeva. Ona je istakla da će joj puštenjem u rad atletskog stadiona u Novom Pazaru trenažni proces biti olakšan. "Mnogo će mi pomoći staza, tu ću trenirati do odlaska na neku od planina. Konačno ću moći da se ovde spremam za najveće manifestacije, neću morati da idem u neke druge gradove", navela je Terzićeva. Najvažnije takmičenje ove godine je Svetsko prvenstvo, koje će se od 4. do 13. avgusta održati u Londonu.

Amela Terzić, foto: Aleksandar Jovanović
Amela Terzić, foto: Aleksandar Jovanović

14:50 - Sinđić: Podrška navijača za pobedu nad RadnikomFudbaler Novog Pazara Luka Sinđić rekao je danas da je utakmica protiv Radnika iz Surdulice jedna od najvažnijih u dosadašnjem delu sezone i da se nada pobedi u tom duelu 27. kola Super lige Srbije. "Očekuje nas mnogo bitan meč, bilo bi dobro da osvojimo tri boda i izvučemo se začelja tabele. Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže, to bi nam mnogo značilo", rekao je Sinđić. Novi Pazar je poslednji na tabeli sa 17 bodova, dok je Radnik dve pozicije bolje plasiran i zauzima 14. mesto sa 21 bodom. Sinđić je do pre dva meseca bio član prvoligaša Kolubare, a u nastavku elitnog takmičenja asistirao je kod sva tri gola Novog Pazara. "Mnogo je novih igrača, vremenom se sve bolje poznajemo. Trener Vučićević dobro nas je uklopio, očekuje od nas da se borimo i da sutra pobedimo", naveo je Sinđić. Utakmica između Novog Pazara i Radnika igraće se sutra od 17.00 na Gradskom stadionu.

14:25 - Ahmad novi predsednik CAFPrvi čovek Fudbalskog saveza Madagaskara Ahmad Mahmad novi je predsednik Afričke fudbalske konferederacije (CAF), iznenađujuće smenivši Kamerunca Isu Hajatua posle 29 godina na čelu te organizacije. Ahmad je pobedio na Kongresu CAF u Etiopiji glasovima 34 federacije, naspram 20 Hajatuovih. "Kada nešto pokušavaš da ostvariš, onda moraš da veruješ. Nikada nisam sumnjao i posustajao da ću biti predsednik CAF", rekao je Ahmed novinarima posle izbora. Ahmad je na čelu FS Madagaskara još od 2003. godine, a ranije je bio fudbaler i trener. On je pobedio Hajatua, ujedno potpredsednika FIFA i čoveka kome su svi predviđali da će nastaviti rad u CAF, pre svega jer je omogućio da afrički kontinent u novom formatu Svetskog prvenstva dobije više mesta.

14:10 - Federer: Kirjos me impresioniraoŠvajcarski teniser Rodžer Federer impresioniran je pobedama Nika Kirjosa nad Novakom Đokovićem na dva uzastopna turnira u martu. Australijanc je prvo savladao Srbina u Akapulku, a onda i u Indijan Velsu. "Pobedio je Đokovića dva puta na njegovoj omiljenoj podlozi. Impresivno. Nadam se da će to voditi do nečega velikog za Nika, da se koncentriše i da radi svakodnevno. Možda će za to biti potrebno vremena, ali on uvek može da osvoji turnir jer je uvek na najvišem nivou protiv najboljih", rekao je Federer. Švajcarac je do četvrtfinala stigao pobedom nad Rafealom Nadalom. "Želeo sam da igram kao u Melburnu, ali nisam mislio da će biti moguće jer je ovde teži teren. Video sam u meču sa Džonsonom da će se isplatiti ako budem agresivan, teško je da se braniš. Lep je osećaj, ali trijumf na Australijan openu bio je najvažniji. I pobeda u Bazelu bila je posebna.. Svi naši dueli su jedinstveni, rekao je Federer.

13:55 - Ibrahimović: Prelazak u Napoli? Nikad se ne zna...Zvezda Mančester junajteda Zlatan Ibrahimović nagovestio je da bi mogao da se vrati u Seriju A i zaigra za četvrti italijanski tim u karijeri, ovaj put Napoli. Ibrahimović je ostavio veliki trag na Apeninima kao član Juventusa, Intera i Milana, a želja mu je da se oproba i na jugu Italije pre kraja karijere, otkrio je nedavno njegov menadžer Mino Rajola. "Prelazak u Napoli? Nikad se ne zna... Trenutno mi je lepo u Junajtedu, ali videćemo šta će se desiti na kraju sezone", rekao je Ibrahimović. Šveđaninu ugovor sa Junajtedom ističe na kraju sezone i kao slobodan igrač može da bira novu sredinu, iako postoji opcija da ga Junajted zadrži na još godinu dana. Ibrahimovih je letos stigao na Old Traford iz Pari Sen Žermena i postigao 26 golova u svim takmičenjima, među kojima su dva direktno donela trofeje Komjuniti šilda i Liga kupa.

13:33 - Bah zatražio sastanak s MeklarenomMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da je predsednik te organizacije Tomas Bah pozvao glavnog istražitelja o navodnom sistemskom dopingu u Rusiji Ričarda Meklarena na razgovor u Lozani. Poziv Baha dolazi u trenutku kada je došlo do povećanja tenzija između MOK i Svetske antidoping agencije (WADA), osam meseci pošto je Meklaren izneo detaljnu analizu o navodnom ruskom dopingu na Zimskim olimpijskim igrama 2014. godine u Sočiju. Meklarenov izveštaj je doveo suspenzije Rusije sa Zimskih olimijskih igara 2018. godine u Pjongčangu. Meklaren je u ponedeljak ;javno branio svoje nalaze, ocenivši da su napadi na njih, a ujedno i MOK-a "cepidlačenje".13:03 - Savić i zlatni vaterpolisti promoteri kampa "Number ONE"Najbolji vaterpolo trener na svetu Dejan Savić i zlatni srpski vaterpolisti snimanjem promotivnih spotova pozvaće decu na kamp vodenih sportova "Number ONE", koji će se ovog leta održati u Vrnjačkoj Banji. Kamp u organizaciji dugogodišnjeg reprezentativca Nikole Rađena i kapitena ženske vaterpolo reprezentacije Dragane Ivković održaće se od 15. jula do 12. avgusta u četiri smene u trajanju od po nedelju dana. Savić je prvi snimio promotivni spot u kojem, u svom stilu, kaže: "Čik da ne dođete", a uskoro će to uraditi i članovi šampionske generacije srpskog vaterpola. Gosti kampa biće Filip Filipović, Sava Ranđelović, Duško Pijetlović, Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Miloš Ćuk, Milan Aleksić i drugi.

Foto: Vaterpolo savez Srbije
Foto: Vaterpolo savez Srbije

12:40 - Bajern otima još jednog igrača BorusijiMinhenski Bajern pokušaće na leto da dovede vezistu Borusije iz Dortmunda Julijana Vajgla i nastavi da "otima" najbolje fudbalere najvećeg rivala. Bajern je spreman da ponudi 45 miliona evra za 21-godišnjeg vezistu na čijem transferu instira trener Karlo Anćeloti, prenose nemački mediji. Anćeloti vidi Vajgla kao idealnu zamenu za Ćabija Alonsa koji ide u penziju po završetku sezone. Ukoliko do transfera dođe, Vajgl bi bio čak četvrti fudbaler u isto toliko godina koji je dres Borusije zamenio za Bajernov, nakon Marija Gecea, Roberta Levandovskog i Matsa Humelsa. Vajgl je odličnim igrama stigao i do poziva A reprezentacije Nemačke, a sakupio je četiri nastupa.

12:20 - Karanka dobio otkazFudbalski klub Midlsbro otpustio je danas trenera Aitora Karanku zbog loših rezultata u poslednje vreme. Španac je u prethodne tri i po godine predvodio Midlsbro, s kojim je prethodne sezone izborio i plasman u Premijer ligi. Ekipu će u narednom periodu trenirati dosadašnji pomoćnik Karanke Stiv Agnju. Midlsbro na poslednji 10 utakmica u Premijer ligi ne zna za pobedu i 11 kola pre kraja šampiona se nalazi 19. mestu sa 22 boda, tri manje od Kristal Palasa koji se nalazi u "sigurnoj zoni". "Boro" je i najneefikasnija ekipa u Premijer ligi sa svega 19 postignutih golva na 27 utakmica. Prošle nedelje eliminisani su i iz FA kupa posle poraza od Mančester sitija.

11:56 - Bonući: Želimo Barsu u četvrtfinalu LŠFudbaler Juventusa Leonardo Bonući izrazio je želju da na žrebu za četvrtfinale Lige šampiona njegov tim dobije Barselonu kako bi se revanširao za poraz u finalu pre dve godine. Barselona je 2015. godine u Berlinu slavila protiv Juventusa 3:1, a Bonući smatra da je došlo vreme da se vrate dugovi. "Među osam najboljih smo u Evropi i sada je pravo vreme da se vidi koliko ko može. Lester je najveće iznenađenje, ali voleo bih da se sastanemo sa Barselonom. Novi sudar sa Kataloncima bio bi veliki podsticaj za sve nas. Kada se pogledaju svi timovi u Ligi šampioni, oni su sada u najboljem momentumu", rekao je Bonući. Za razliku od Danija Alvesa i Paulo Dibala, koji bi da izbegnu Barselonu u sledećoj fazi, a golman Djanluiđi Bufon Lester, Bonući ističe da je Bajern Minhen najteži rival trenutno. "Voleo bih da izbegnemo Bajern. Gde god da je radio Karlo Anćeloti uvek nađe način da pobedi. Voleo bih protiv Bajerna u finalu, tada je sve moguće", zaključio je Bonući.

11:40 - Muslin pozvao Stojiljković za meč sa GruzijomFudbaler Brage Nikola Stojiljković našao se na spisku selektora A tima Slavoljuba Muslina za meč protiv Gruzije 24. marta u Tbilisiju. "Nikola je dobio poziv naknadno zato što nećemo moći da računamo na Andriju Pavlovića. Pavlović se povredio na poslednjoj utakmici Kopenhagena zbog čega je u poluvremenu izašao iz igre. Reč je o posekotini. Bili smo u kontaktu sve vreme sa njim, pratili smo kako ide oporavak i verovali smo da će biti spreman za okupljanje. Međutim, prema poslednjim informacijama ipak će morati da miruje duže nego što smo očekivali. Zbog toga neće biti u mogućnosti da bude u reprezentaciji i radi sa nama onako kako smo priželjkivali. Stojiljkovićeve kvalitete dobro poznajem i verujem da će biti odgovarajuće rešenje za sve što nas čeka tokom priprema za veoma važan meč protiv Gruzije" izjavio je Muslin. Reprezentacija pripreme za meč protiv Gruzije počinje u ponedeljak u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi.

11:20 - Milivojević: Palas bi bio šampion u GrčkojSrpski fudbaler Luka Milivojević izneo je poređenje Premijer lige i grčke Superlige koji se neće svideti navijačima njegovog doskorašnjeg tima Olimpijakosa. Fudbaler Kristal Palasa je rekao da bi opstanak u elitnom rangu engleskog fudbala bio jednak osvajanju titule šampiona Grčke. Milivojević je bio jedan od ključnih igrača Olimpijakosa u poslednjih nekoliko sezona, a u Palas je stigao krajem januara za 15 miliona evra. "U Srbiji sam se dve godine borio za opstanak sa Radom, ali nisam igrao mnogo u tom periodu. U trećoj sezoni sam počeo da igram i bili smo četvrti i kvalifikovali se za Evropu. U svim ostalim klubovima (Crvena zvezda, Anderleht, Olimpijakos) u karijeri sam se borio za titulu. Ali je Kristal Palas mnogo jači tim od njih. Palas bi u Grčkoj bio kao Olimpijakos. Ovde je mnogo jače takmičenje, dosta je sličnih ekipa", rekao je Milivojević. Palas je trenutno 17. u Premijer ligi.

10:48 - Mbape: Oči mi sjaje...Mladi fudbaler Monaka Kilijen Mbape, jedan od heroja plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, izjavio je da francuski tim ima kvalitet da ide do samo kraja i osvoji "ušati pehar". Mbape je i u drugoj utakmici protiv Mančester Sitija bio strelac u sjajnoj predstavi Monaka i pobedi 3:1, čime je poništio poraz na Etihadu 5:3. "Oči mi sijaju, neverovatno je šta smo napravili. Uživam u ovom trenutku i nadam se da je ovo samo početak. Siti je jedan od najboljih timova Evrope, sa igračima svetske klase, ali smo uspeli da nadoknadimo prednost iz prvog meča. Definitivno, bilo je naše veče", rekao je Mbape. Francuskom napadaču, kome je tek 18 godina, naglo je skočila cena na tržištu posle sjajnih izdanja ove sezone, što je potvrdio i u dvomeču protiv Mančester sitija. "Imali smo 2:0 u prvom delu, ali smo pali i povukli se, što su Kevin de Brujne i David Silva znali da koriste odličnim asistencijama. Ipak, njihov pogodak nas nije srušio, vratili smo se i pokazali da imamo karakter". Strelac gola vrednog plasmana dalje Timoe Bakajoko, logično, prezadovoljan je ishodnom revanša na stadionu Luj drugi. "Zaslužili smo da prođemo dalje kada se sagledaju oba meča. Bilo je "tesno", ali smo uspeli da postignemo golova koliko je potrebno. Nećemo da stanemo, želimo još bolji rezultat, ništa nije nemoguće uz naše navijače", rekao je Bakajoko.

10:30 - Simeone: Načinili smo mali, ali važan korakTrener fudbalera Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da je njegova ekipa plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona načinila mali, ali važan korak, kao i da ne razmišlja o tome koga će "jorgandžije" izvući na žrebu. "Plasman u četvrtfinale je važan korak, ali ovo je samo jedan mali korak za nas, za ovaj klub i za ovo takmičenje koje je nama jako bitno i posebno", rekao je Simeone posle utakmice. Atletiko je sinoć na svom terenu odigrao 0:0 s Bajer Leverkuzenom u revanš utakmici osmine finala, ali je plasman u četvrtfinale Lige šampiona izborio zahvaljujući pobedi od 4:2 pre tri nedelje u Nemačkoj. "Oduševljen sam, želim da čestitam igračima. Stvari i igrači su se kod nas menjale tokom protekle četiri godine, ali oni uvek daju maksimum na terenu. To je bitan korak, jer želimo stalno da napredujemo. Liga šampiona je posebna i veoma je važno za klub što se nalazimo medju osam najboljih", rekao je Simeone. "Jorgandžije" će svog protivnika u četvrtfinalu saznati posle sutrašnjeg žreba u Nionu koji je zakazan za 12.00.

10:10 - Nikola Janković MVP Jadranske ligeKošarkaš ljubljanske Olimpije Nikola Janković proglašen je za najkorisnijeg igrača regularnog dela ABA lige. Srpski centar je do MVP titule stigao iako nije izabran u najbolju petorku, u kojoj su mesto našli Stefan Jović, Čarls Dženkins, Marko Simonović, Novica Veličković i Miro Bilan. Janković je imao najveći indeks korisnosti u regionalnom takmičenju ove sezone, u proseku je beležio 19,24 po utakmici, uz 16,6 poena, 7,3 skokova, 1,4 ukradene lopte i 1,1 asistenciju. On je letos stigao u Olimpiju iz Mega Leksa, a ranije je igrao za belgijske klubove Pepinster i Šarlou. Svojevremeno je bio uspešan reprezentativac Srbije u mlađim selekcijama, pošto je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvensvu i srebro i dve bronze na šampionatima Evrope.

09:56 - Vasiljev: Mbape je naša DNKPotpredsednik Monaka Vadim Vasiljev poručio je da ne želi da proda Kilijana Mbapea. Mbape (18) je postigao 17 golova u 31 utakmici u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni. Mladi fudbaler je blistao na mečevima protiv Mančester sitija u osmini finala LŠ. "Mbape je proizvod naše omladinske škole. On je naša DNK. Ponosan sam na njega. Nameravamo da ga zadržimo. Imamo pravi tim", rekao je Vasiljev.

09:40 - Grizman: Nije ni bio plan da napadamo kao ludaciFudbaler Atletika Antoan Grizman srećan je zbog plasmana madridskog kluba u četvrtfinale Lige šampiona, ali ne i igrom u revanšu osmine finala protiv Bajera. U prvom meču Atletiko je slavio sa 4:2, a u revanšu je bilo 0:0. "Imali smo prilika, ali ne i sreće. Nije bio ni plan da napadamo kao ludaci. Izborili smo ono što smo želeli i svi su srećni. Najvažnije je da smo prošli, već razmišljamo o sledećoj utakmici", rekao je Grizman. Gosti su imali veliki broj šansu, a na golu "jorgandžija" blistao je Jan Oblak. "On je najbolji golman na svetu. Potpuno je svejedno koga ćemo dobiti. Ako želimo u finale, moramo pobediti svakoga", dodao je Grizman.

09:20 - Kolarov razočaran eliminacijom od MonakaFudbaler Mančester Sitija Aleksandar Kolarov, posle eliminicije od Monaka u Ligi šampiona, istakao je da je lošiji tim prošao dalje i pozvao je saigrače da ne klonu jer moraju da na pravi način završe sezonu u Premijer ligi i pokušaju da osvoje FA kup. Monako je u revanšu nadoknadio 5:3 iz Mančestera, slavio 3:1 i prošao u četvrtfinale zahvaljujući više postignutih golova u gostima. "Trenutak je veoma bolan, bio je težak dan za nas, ali moramo da gledamo napred. Odigrali smo ukupnih 6:6, mislim da smo bolji tim, ali je Monako slavio zbog golova u gostima. Monako je igrao sjajno, mi nismo u prvom poluvremenu bili na nivou i moramo da im čestitamo", rekao je Kolarov posle utakmice. Kolarov, koji je igrao na mestu štopera, naglasio je ispadanje iz Evrope ne sme da slomi "građane". "Ostala su još dva meseca do kraja sezone i moramo da budemo pravi u Premijer ligi i FA kupu. Neophodno je da radimo jako, napredujemo svaku utakmicu i videćemo kako će na kraju da ispadne", poručio je Kolarov.

08:54 - Đoković: Nisam mogao da mu "pročitam" servisNajbolji srpski teniser Novak Đoković istakao je posle novog poraza od Nika Kirjosa da su uslovi u Indijan Velsu više odgovarali Australijancu. Kirjos je nadigrao Đokovića 6:4, 7:6 i skinuo mu "krunu" posle tri uzastopne titule i 19 pobeda u nizu u Indijan Velsu. "Niz je bio neverovatan, ponosan sam na njega, ali moralo je jednom da se završi", rekao je Đoković i dodao: "Ovakvi uslovi odgovaraju serverima. Teško je pozicionirati se za njegove servise, lopta ide brzo i odskače visoko. Teško ga je pročitati. Nekad servira 220 km/h po T liniji, a onda pogodi po širini. Ne okleva ni na drugom servisu, nije napravio mnogo duplih grešaka. U takvoj situaciji je veliki pritisak na moj servis, a ja sam popustio već u prvom gemu na meču, pa je on imao kontrolu od početka. Nisam uspeo da uradim ono što je potrebno u tim trenucima".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

08:38 - Trener Monaka: Zasluženo smo prošli daljeTrener Monaka Leonardo Žardim izjavio je da je srećan zbog plasmana svog kluba u četvrtfinale Lige šampiona. Monako je u osmini finala u dva meča bio bolji od Mančester sitija (3:5, 3:1). "Veoma smo srećni zbog ovog plasmana. U prvom delu takmičenja smo platili mnogo zbog malih grešaka. Na osnovu ova dva meča mislim da smo zasluženo prošli dalje", rekao je Žardim i nastavio: "Uz to, morali smo da obezbedimo da dva napadača vrše veliki presing, jer ako dozvolite Sitiju da ima loptu u nogama, onda ste mrtvi. Srećni smo zbog naših navijača, zbog Francuske, koju nastavljamo da predstavljamo". Portugalac je podsetio da Monaku nije prvi put da dolazi do ove faze takmičenja u Ligi šampiona. "To je jedno malo priznanje za naš rad. U utorak me je neki novinar pitao da li se plašim utakmice sa Mančester Sitijem. Strah? Utakmica kao što je ova je napravljena za uživanje, za igranje na samom vrhu. Volim ove mečeve sa visokim ulozima", zaključio je Žardim.08:15 - Gvardiola: Pokušaću ponovoMenadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola rekao je posle eliminacije iz Lige šampiona da će pokušati ponovo da osvoji ovo takmičenje. Monako je eliminisao Siti u osmini finala LŠ. U prvom meču bilo je 5:3 za "građane", dok je Monako slavio u revanšu sa 3:1. "Pokušao sam i pokušao. Pokušaću ponovo. Čestitam Monaku, na ovom nivou treba igrati više nego 45 minuta. Mi smo igrali samo 45 minuta", rekao je Gvardiola i dodao: "Naši napadači treba da budu agresivni i da uzimaju lopte, ali to nismo uradili. Nije sve u odbrani i golmanu".08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track