BLOG UŽIVO, VIDEO: Važna pobeda Mege u borbi za opstanak
Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Važna pobeda Mege u borbi za opstanak

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Platini prvi put na utakmici od suspenzijeBivši predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini vratio se na stadion prvi put od kako je prošle godine suspendovan. On je sa tribina gledao klub u kom je nekada igrao, Sent Etjen, koji je eliminisan od Mančester junajteda u šesnaestini finala Lige Evropa. Platini je suspendovan iz svih fudbalskih aktivnosti zbog sukoba interesa, pošto je kao svetnik dobio dva miliona dolara od Svetske fudbalske federacije (FIFA) 2011. godine. Legenda francuskog fudbala nije gledala nijedan meč na letošnjem Evropskom prvenstvu koje je organizovano u njegovoj zemlji, iako je Etički odbor FIFA odobrio da prisustvuje utakmicama.

Krunić i Stojanović u četvrtfinalu dubla u BudimpeštiSrpske teniserke Aleksandra Krunić i Nina Stojanović plasirale su se danas u drugo kolo dubla na turniru u Budimpešti. One su pobedile Džozelin Re i Anu Smit iz Velike Britanije sa 2:1 u setovima (1:6, 6:1, 11:9). Protivnice u četvrtfinalu biće im Irina Hromačeva i Marina Zanevska, koje su pobedile Mariju Irigojen i Kseniju Knol.

Milojević: Mega može da pobedi bilo kogaTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je zadovoljan pobedom nad Mornarom, za koju je kazao da nije bila očekivana. "Mornar je respektabilna ekipa i nije bilo baš realno očekivati pobedu u Baru. Igrali smo veoma dobro pod pritiskom jer smo ovom pobedom verovatno obezbedili opstanak", rekao je Milojević posle utakmice u Baru. Mega je pobedila Mornar sa 89:81 i tri kola pre kraja ima velike šanse da obezbedi opstanak u Jadranskoj ligi. "Pošto imamo težak raspored, da smo ovde izgubili došli bismo u situaciju da neke utakmice moramo da pod moranjem dobijemo. Nastojaćemo da završimo sezonu u što boljem svetlu i sa što više pobeda", kazao je Milojević. Najbolji u timu Mege Ognjen Jaramaz rekao je da je njegov tim igrao dobro od početka, pa 'skoro do kraja'. "Imali smo nekoliko loših rešenja u samoj završnici, ali to nije uticalo na konačan ishod. Zabeležili smo veoma važnu pobedu, praktično opstali u ligi i sada ćemo u poslednja tri kola da se potrudimo da dobijemo što više i ostvarimo što bolji plasman", rekao je Jaramaz. Trener poraženog tima Djordjije Pavićević kazao je da je od njegovih igrača na nivou bio samo Boris Bakić i da je Mornar izabrao teži put ka opstanku. "Izabrali smo teži put u borbi za opstanak, ali šta je, tu je, na mukama se poznaju junaci. Već naredna utakmica u Novom Mestu mogla bi da reši sve naše glavobolje oko opstanka", kazao je Pavićević. Boris Bakić je rekao da je Mornar u 'teškoj situaciji'. "Igrali smo dobro skoro dve četvrtine, a onda smo vratili Megu, ušli u njen ritam koji nismo uspeli da ispratimo. Okrećemo se idućoj utakmici, još imamo šansi da izborimo opstanak i nadam se da ćemo uspeti u tome", rekao je Bakić.

22:40 - Budimpešta odustaje od kandidature za domaćina OIBudimpešta će odustati od kandidature za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine, izjavio je portparol mađarske vlade Zoltan Kovač. Odluku su zajedno doneli premijer Viktor Orban, gradonačelnik Budimpešte Ištvan Tarlos i Olimpijski komitet Mađarske, a biće ozvaničena posle glasanja u parlamentu.Vladajuća stranka Fides je saopštila da je takva odluka doneta da bi se izbegao "gubitak medjunarodnog prestiža" za Mađarsku, jer "postoje male šanse za uspeh". Kandidati za organizaciju su ostali Los Andjeles i Pariz, a Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) će u septembru odlučiti ko će biti domaćin.

22:16 - Real Madrid poražen u ValensijiFudbaleri Real Madrida zabeležili su tek drugi poraz u Primeri ove sezone, pošto su danas izgubili od Valensije sa 2:1 u zaostaloj utakmici 16. kola. Valensija je odlično počela utakmicu na svom stadionu i posle devet minuta vodila sa 2:0, golovima Simonea Zaze i Fabija Orljeane. Kristijano Ronaldo je u 44. minutu smanjio zaostatak Reala, ali klub iz Madrida u drugom poluvremenu nije uspeo da uradi nešto više, pa je zabeležio poraz. Real je ostao prvi na tabeli španskog prvenstva sa 52 boda, jednim više uz utakmicu manje od Barselone. Valensija je vezala drugu pobedu i sada je 14. sa 26 bodova.

21:46 - Važna pobeda Mege u borbi za opstanakKošarkaši Mega Leksa ostvarili su važnu pobedu u borbi za opstanak u Jadranskoj ligi, pošto su kao gosti savladali Mornar iz Bara sa 89:81. Mega je zabeležila devetu pobedu, i uz 14 poraza zauzima sedmo mesto na tabeli regionalnog takmičenja Najefikasniji u ekipi trenera Dejana Milojevića bio je Ognjen Jaramaz sa 21 poenom, Aleksandar Marelja postigao je 13, Jovan Novak 12, a Rade Zagorac 11.Mornar su sa po 14 poena predvodili Lamont Džouns i Vukota Pavić. Mega će u sledećem kolu dočekati Partizan, 26. februara u 21.00.

21:01 - Završni turnir Svetske lige pred 35.000 gledalaca u KuritibiZavršni turnir Svetske lige održaće se u brazilskom gradu Kuritiba od 4. do 8. jula, saopštila je Svetska odbojkaška federacija (FIVB). Utakmice će se igrati u Baišada areni, koja može da primi 35.000 gledalaca. Pored domaćina Brazila, učestvovaće još pet najuspešnijih reprezentacija.Srbija, koja je aktuelni osvajač Svetske lige, biće domaćin turnira B grupe prvog vikenda, od 2. do 4. juna u Novom Sadu. Protivnici će biti SAD, Belgija i Kanada. Reprezentacija Srbije će drugog vikenda igrati u Teheranu sa Argentinom, Iranom i Belgijom, a trećeg u Kordobi sa Argentinom, Bugarskom i Brazilom. Finalni turnir Gran prija za odbojkašice igraće se od 2. do 6. avgusta u kineskom gradu Nandjing. Srbija će prethodno prvog vikenda preliminarne faze igrati u Ankari od 7. do 9. jula protiv Turske, Brazila i Belgije, drugog od 14. do 16. u Sendaiju sa Brazilom, Japanom i Tajlandom, a trećeg od 21. do 23. u Hongkongu s Rusijom, Japanom i Kinom. FIVB je saopštio da u Gran priju 2017. godine neće biti tehničkih tajm-auta.

20:05 - Everton: Više neću nasedati na provokacijeFudbaler Partizana Everton Luiz rekao je da je zaboravio incident posle utakmice s Radom i da ubuduće neće nasedati na provokacije. "Sve to je iza mene, dobio sam mnogo poruka podrške i sada je sve super. Od sada ću biti mnogo pažljiviji i neću nasedati na provokacije", rekao je Everton za TV Partizan.Brazilac je posle meča pritrčao tribini na kojoj su se nalazili organizovani navijači Rada i pokazao im srednji prst. Oni su ga tokom utakmice vredjali na rasnoj osnovi. Potom je došlo do koškanja medju igračima dva tima. Everton je istakao da se sada mnogo bolje oseća nego u nedelju, kada je "psihički bio veoma loše". On je rekao da su ga navijači Rada "provocirali" celo drugo poluvreme, posebno kada je bio blizu golu iza kog su oni bili smešteni. "Čule su se imitacije majmunskih krika. To me je najviše iznerviralo, trajalo je skoro celo drugo poluvreme. Zbog toga sam uradio to što sam uradio. Bio sam iznerviran povicima sa tribina", rekao je Everton. On je takođe zahvalio svima koji su mu pružili podršku u međuvremenu. "To mi je mnogo pomoglo da što pre zaboravim neke stvari i vratim se u normalu", rekao je Everton. Brazilski fudbaler je naveo da incident na Banjici nije promenio njegovo mišljenje o zemlji u kojoj živi i ljudima u Srbiji. "Ti koji su to uradili se nazivaju navijačima, a ne bi trebalo tako da se nazivaju. To je odvojen incident koji ne može da promeni mišljenje o ljudima ovde", kazao je Everton.

Foto: Partizan/Miroslav Todorović
Foto: Partizan/Miroslav Todorović

19:33 - SP u biatlonu: Drndić 50, Džeković 65. u individualuReprezentativka Srbije u biatlonu Maida Drndić zauzela je 50. mesto u individualnoj trci mladih na 10 kilometara na Svetskom prvenstvu u slovačkom Osrblju, dok je Dženis Džeković u muškoj konkurenciji na 12,5 bio 65. "Iako su bili medju mlađim učesnicima, oboje su imali odlične nastupe. Konkurencija je bila izuetno jaka, a uslovi na stazi teški zbog jake kiše", rekao je trener reprezentacije Srbije Almir Džeković. Među 92 biatlonke, najbolja je bila Lu Žanmono Loran iz Francuske, ispred Ruskinje Kristine Jegorove i Elvire Karin Ojberg iz Švedske. Kod muškaraca je startovao 101 biatlonac, a zlatnu medalju osvojio je Kanadjanin Leo Grandboa. Drugo mesto pripalo je ruskom takmičaru Saidu Karimuli Haliliju, a treće Danilu Ritmileru iz Nemačke. Svetsko prvenstvo za mlade i juniore u Osrblju počelo je danas, a završava se 2. marta.

18:32 - Zvezda i Zenit potpisali ugovor o saradnjiPredsednici fudbalskih klubova Crvena zvezda i Zenit iz Sankt Peterburga potpisali su u Beogradu sporazum o saradnji, prema kome će sarađivati na svim aspektima pripreme, organizacije i održavanja takmičenja. Sporazum su potpisali predsednik Zvezde Svetozar Mijailović i predsednik Zenita Aleksandar Djukov, koji je ujedno i generalni direktor kompanije Gasprom njeft. "Dokumentom je predviđeno da Zenit i Crvena zvezda aktivno sarađuju na svim aspektima pripreme, organizacije i održavanja fudbalskih takmičenja, uključujući sportska, komercijalna, tehnička, i pravna pitanja, kao i razmenu znanja i iskustava na polju razvoja kapaciteta za trening i usavršavanja profesionalnih fudbalera i omladinaca", navodi se u saopštenju Zvezde. Klubovi su se ovako dogovorili i o zajedničkom nastupu prilikom saradnje sa fudbalskim školama, akademijama i predstavnicima fudbalera, kao i pri rešavanju pitanja povezanih sa transferima igrača. "Radi što uspešnijeg sprovođenja ovog Sporazuma, FK Crvena zvezda i FK Zenit organizovaće zajedničke sastanke i konsultacije na svim nivoima, a biće formirane i zajedničke radne grupe i komisije čiji će zadatak biti priprema i potpisivanje daljih sporazuma i ugovora dva kluba. Takođe, predviđeno je i organizovanje prijateljskih utakmica, kao i humanitarnih turnira", navodi se u saopštenju.

17:41 - Juniorski turnir Evrolige od petka u ŽeleznikuKošarkaški klub Crvena zvezda organizovaće peti uzastopni put kvalifikacioni juniorski turnir Evrolige koji će i ove godine poneti naziv po tragično preminulom navijaču Zvezde Marku Ivkoviću. Turnir će održati od 24. do 26. februara u hali FMP-a u Železniku, a osam ekipa će se boriti za mesto koje vodi na završni turnir. Ekipe su smeštene u dve grupe. Grupu A čine domaćin Crvena zvezda, kao i Porše Ludvigzburg, Partizan i Stelazura iz Rima. U grupi B su Mega Bemaks, Makabi Tel Aviv, Sarajevo Spars i Prag. Prve dve ekipe iz svake grupe odlaze u polufinale koje je zakazano za nedelju, baš kao i mečevi za plasman. "Mi smo zbog naših rezultata favoriti svake godine, ali sada neće biti lako", rekao je trener juniora Crvene zvezde Slobodan Klipa za sajt kluba. "Sve ekipe su jake, ali moram da spomenem italijansku Stelazuru. Veoma ambiciozna sredina, sa dva srpska talentovana igrača i osam stranaca. Pokušavaju da ojačaju ligu i mnogo ulažu u mlade asove... Mi imamo problem, a njega ne vidi samo neko ko se nije uverio kako rade sportske akademije u Evropi", dodao je Klipa.

16:35 - Vijetnamski fudbaleri suspendovani posle protesta zbog penalaFudbalski savez Vijetnama izrekao je danas dvogodišnju suspenziju dvojici igrača, a trogodišnju treneru ekipe Long An nakon što je taj tim "naneo štetu ugledu vijetnamskog fudbala". Fudbaleri Long Ana su, naime, bili besni nakon što je sudija dosudio jedanaesterac na meču protiv Ho Ši Min Sitija pri rezultatu 2:2. Penal je dosuđen u 90. minutu. Igrači tog kluba su potom potpuno odustali od borbe. Golman Long Ana je okrenuo leđa kada je fudbaler protivničke ekipe izvodio penal, ali to nije bilo sve. Fudbaleri Long Ana su nakon toga samo stajali na terenu dok je Ho Ši Min postigao još dva gola za konačnih 2:5. Fudbalski savez Vijetnama je zbog toga na 24 meseci suspendovao dvojicu igrača Long Ana, a trenera te ekipe na tri godine. "Suspenzija je izrečena zbog ometanja utakmice, nepoštovanja odluke sudije, kao i nanošenja štete ugledu i časti vijetnamskog fudbala", navodi se u saopštenju saveza.15:04 - Dijego Peroti želi da se vrati u BokuFudbaler Rome Dijego Peroti rekao je da želi da se vrati u Boku juniors kada mu istekne ugovor s italijanskim klubom. "Roma je kao Boka, uvek moraš da pobeđuješ... Želim da promenim sliku o sebi jer sam zbog povrede vrlo malo igrao za Boku. Imam još dve godine ugovora s Romom, a posle bih želeo da se vratim u Boku. Voleo bih da dobijem drugu šansu u tom timu, iako je to veoma teško", rekao je Peroti. Argentinski fudbaler je prošao omladinsku školu Boke juniors, a 2007. godine se preselio u Evropu gde je igrao za Sevilju. Peroti je 2014. godinu proveo na pozajmici u Boki, ali je odigrao samo dve utakmice.On je u Romi od prošle godine.14:45 - Potpredsednik FS Turske u poseti FS SrbijePredsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, ugostio je na molbu FS Turske, Serveta Jardima, potpredsednika i kandidata za člana Izvršnog komiteta UEFA. Kako se navodi na sajtu FSS, tokom razgovora u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, prvi čovek srpskog fudbala i visoki turski zvaničnik razgovarali su o modalitetima saradnje dva nacionalna saveza i tom prilikom postignuta je saglasnost oko nekoliko značajnih projekata. Oni se pre svega odnose na unapređenju saradnje u radu mlađih kategorija dva saveza, a tim povodom dogovoreno je odigravanje utakmica i razmena stručno tehničkih iskustava. Potpredsednik FS Turske, koji je i kandidat svoje fudbalske organizacije za člana u Izvršnom komitetu UEFA, čiji će izbor biti na predstojećem Kongresu UEFA u Helsinkiju, 5. aprila, razgovarao je sa Kokezom i o eventualnoj podršci FSS njegovoj kandidaturi.

14:28 - Lajpcig ili Salcburg ostaju bez Evrope zbog UEFA pravilaFudbaleri Salcburga ili Lajpciga mogli bi naredne sezone da ostanu bez plasmana u Evropu jer propisi ne dozvoljavaju da dva kluba imaju istog vlasnika u UEFA takmičenjima, kao što je slučaj kod njih jer ih drži kompanija Red Bul. Kako pišu austrijski mediji, "žrtva" će najverovatnije da bude Lajpcig, iako se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli nemačke Bundeslige, sa pet bodova zaostatka za liderom Bajernom. Direktor Red Bula iz odseka za fudbal Oliver Majnklaf uverava da su svi mirni po ovom pitanju. "Iz UEFA nismo dobili nikakav dopis. Ne vidim razlog zašto bi Lajpcigu ili Salcburgu oduzeli učešće u Evropi", rekao je Majnklaf. Lajpcig, klub koji je osnovan 2009. godine, za samo nekoliko sezona napravio je "bum" u Nemačkoj i postao jedan od najboljih u Bundesligi, dok je Salcburg trostruki uzastopni šampion i trenutno lider austrijske lige. Iz UEFA nisu želeli konkretno da iznesu stav, već su saopštili da je to "hipotetičko pitanje kojim će se baviti u junu kada dva kluba apliciraju za nastup u nekom evropskom takmičenju, odnosno ako izbore".14:08 - Putinčanin: Ne odustajemo od svojih ambicijaFudbaler Voždovca Marko Putinčanin rekao je danas da njegovu ekipu očekuje teško gostovanje Radničkom u Nišu, ali je istakao da "zmajevi" ne odustaju od svojih ambicija. "Još jedno teško gostovanje, ako se zna da su Nišlije u prethodnom meču izgubile u Lučanima i da će se dobro spremiti za nas. Ipak, mi imamo svoje ambicije i ne odustajemo od njih, te ćemo se i mi dobro pripremiti za meč", rekao je Putinčanin za sajt kluba. Voždovac je prolećni deo Super lige Srbije počeo remijem s Napretkom, a u narednom, 23. kolu, gostuje Radničkom u Nišu.Putinčanin je naveo da je zadovoljan osvojenim bodom protiv Napretka. "Pozitivan bod za nas. Imali smo teško gostovanje u Kruševcu, jer je Napredak kvalitetna ekipa i dobro igraju kod kuće. Imali smo i prilike da postignemo pogodak, međutim njihova mreža je mirovala. Takođe e dobro da smo i mi sačuvali svoju mrežu", rekao je on. Voždovac je deveti na tabeli domaćeg šampionata sa 28 bodova.

13:40 - Predrag Vejin potpisao za MetalurgSrpski rukometaš Predrag Vejin, koji ima 24 godine i visok je 195 centimetara, od danas je igrač skopskog Metalurga. Kako je saopšteno, povremeni reprezentativac Srbije je sa makedonskim vicešampionom potpisao ugovor do kraja ove sezone, sa mogućnošću da saradnja bude produžena. Vejin je, koji je, kako se ističe zadovoljio kriterijume trenera Metalurga Lina Červara, zajedno sa Martinom Velkovskim "pokrivaće desnu bekovsku poziciju". "Nakon odlaska Brajovića na toj poziciji imamo samo mladog Velkovskog, a imamo potrebu za još jednim desnim bekom u ekipi u susret doigravanja prvenstva Makedonije i takmičenja u Kupu", rekao je Červar. On očekuje da će narednih dana biti završene sve administrativne stvari i da će srpski rukometaš moći da nastupi i u dve poslednje utakmice regionalne Seha lige. Vejin, kako se navodi, potiče iz rukometnog rasadnika nekadašnjeg evropskog prvaka Metaloplastike iz Šapca, a u Skoplje dolazi iz tima Al Džazira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Srpski desni bek je ranije igrao i za španski Ademar Leon i francuski Dankerk.

13:10 - Radonjić: Iskustvo iz Arene da prenesemo u "Pionir"Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da se nada da će njegova ekipa biti na visokom nivou kao iz nekih prethodnih sjajnih partija, kada su pobeđeni velikani evropske košarke, kako bi slavila protiv Galatasaraja u Beogradu u 23. kolu Evrolige. "Dueli sa Galatasarajem uvek imaju posebnu težinu zbog događaja u Istanbulu. Nadam se da neki elementi neće uticati na naš kvalitet igre. Već smo igrali protiv njih posle ubistva našeg navijača Marka Ivkovića u Beogradu, Galatasaraj je bio bolji i pobedio nas. Verujem da će i sada biti skoncentrisani i odgovorni, a mi bismo trebali da iskoristimo prethodno iskustvo i odigramo dobro", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Aleksandar Nikolić. Crnogorski trener navodi da će biti teško protiv kvalitetnog i iskusnog protivnika, posebno jer crveno-beli i dalje osećaju posledice brojnih povreda. "Želja nam je da budemo bolji od Galatasaraja, čeka nas zahtevna i ozbiljna utakmica. Galatasaraj je krenuo sa porazim, ali posle promena mnogo bolje funkcioniše, što dokazuje pobede nad Barselonom i Makabijem, čak od 40 razlike. Opterećenja su velika, juče su trenirali Volters i Bjelica, ali Dangubić i dalje ne trči. Lazić ima problem sa ramenom posle udarca u finalu Kupa i videćemo kasnije kakva je situacija". Utakmica Evrolige između Crvene zvezde i Galatasaraja igra se sutra od 19 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.12:31 - Tradicionalni Ski kros u subotu na KopaonikuTradicionalna skijaška trka, GSS Ski kros, čiji je cilj promocija bezbednosti i pravila ponašanja na svim skijaškim stazama u Srbiji, biće održana u subotu, 25. februara na Kopaoniku. Trku, koja se održava već 20 godina, organizuju Gorska služba spasavanja Srbije i JP "Skijališta Srbije", a okupiće sve generacije spasilaca, kako iz naše zemlje, tako i iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Slovenije. Gorska služba spasavanja pozvala je u saopštenju ne samo nekadašnje članove spasilačkih službi, već i ostale skijaše, da se upoznaju sa spasiocima i navijaju za svoje favorite.

12:00 - Tjanđin traže napadačeBogati kineski fudbalski klub Tjanđin Kvanžan nije odustao od dovođenja napadača top klase, a sada su u prvom planu zvezda Borusije iz Dortmunda Pjer-Emerik Obamejang i Nikola Kalinić iz Fiorentine, za koga je obnovljeno interesovanje. Trener Tjanđina Italijan Fabio Kanavaro odbacio je spekulacije da je i fudbaler Mančester Junajteda Vejn Rundi moguće rešenje, istavši da mu se ne uklapa u njegovu filozofiju. "Imali smo nekoliko razgovora sa čelnicima Borusije, ali su odbili sve naše ponude jer im je Obamejang potreban ove sezone. Naš cilj je i dalje Kalinić, jeste teška situacija, jer Fiorentina ne želi da ga se odrekne. Videćemo šta će biti do kraja prelaznog roka", rekao je Kanavaro za klupsku televiziju. Novi kineski prvoligaš ove zime najavio je velike domete, doveo je velika imena iz Evrope Aksela Vicela i Alešandra Pata, ali po svemu sudeći neće se na tome zadržati. Kinezi su već slali nekoliko neverovatnih ponuda Kaliniću, Hrvat ih je sve odbio iako bi zarađivao 14 miliona evra godišnje, uz 40 miliona evra obeštećenja Fiorentini za transfer, a ne bi trebalo podsećati koliko bi zaradili Obamejang i Borusija.

11:35 - Metalac i Radnik igraju 1. marta odloženi mečOdložena utakmica 22. kola Superlige između Metalca i Radnika odigraće se 1. marta u Gornjem Milanovcu, objavljeno je na sajtu Superlige. Meč koji je trebalo da se odigra proteklog vikenda odložen je zbog nepovoljnih vremenskih uslova, odnosno zbog snega na stadionu u Gornjem Milanovcu. Kako je tada navedeno, duel Metalca i Radnika pomeren je zbog nastupanja više sile i nepredviđenih okolnosti koje su nastupile bez krivice učesnika. Odluka je doneta uz saglasnost klubova učesnika, delegata i sudijskog tima, pa je direktor Superlige Vladimir Bulatović morao da zakaže novi termin.11:23 - Šilb: Volim Zvezdu i njene navijače, jedva čekam mečKošarkaš Galatasaraja Blejk Šilb istakao je da sa velikim nestrpljenjem čeka duel protiv Crvene zvezde u Beogradu jer je za kratko vreme zavoleo nekadašnji klub, grad i navijače crveno-belih. Amerikanac sa češkim pasošem član crveno-belih bio je u sezoni 2013/2014, ali je otišao iz Srbije posle samo sedam meseci u ekipu Pariza, odakle je prešao u klub iz Istanbula. "Zaista se radujem tom meču. Kada sam bio deo Zvezde voleo sam navijače i klub. Volim da se vratim u Pionir, svaka utakmica Evrolige u toj hali je u sjajnom ambijentu. Videću neke nekadašnje saigrače, naravno i Diona Tompsona. Teško je igrati protiv Zvezde u Beogradu", rekao je Šilbu za sajt Evrolige. Šilb je naglasio da je Galatasaraj ima iskusniji tim od Crvene zvezde, ali da će mu biti potrebno da odigrao odlično tokom svih 40 minuta utakmice.11:00 - Falkao veruje u pobedu u revanšuFudbaler Monaka Radamel Falkao rekao je da veruje da njegova ekipa može da odigra bolje i pobedi u revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Mančester sitija. "Sve je i dalje otvoreno za revanš, ništa još nije gotovo. Verujem da možemo bolje da odigramo kod kuće i da pobedimo", rekao je Falkao posle utakmice. Fudbaleri Monaka izgubili su sinoć u Mančesteru od Sitija sa 3:5 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Dvostruki strelac za Monako bio je Radamel Falkao, koji je golove postigao u 32. i 61. minutu. On je imao veliku priliku da još jednom zatrese mrežu Sitija, ali nije iskoristio jedanaesterac u 50. minutu. "Možda nam je nedostajalo malo inteligencije. Ekipa poput Sitija to ne prašta", rekao je Falkao koji je ove sezone postigao 24 gola na 29 utakmica u svim takmičenjima. Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Monaka i Mančester sitija igraće se 15. marta u Kneževini.10:23 - Grizman pohvalio Gameira i ToresaGolgeter madridskog Atletika Antoan Grizman pohvalio je saigrače iz napada Kevina Gameira i Fernanda Toresa u pobedi nad Bajer Leverkuzenom (4:2). Pomenuti trio "jorgandžija" postigao je tri od četiri gola Španaca na Baj areni, uz Saula Nigueza, i došao na korak od plasmana među osam najboljih u Evropi. "Mnogo smo želeli pobedu, došli do nje, ali i pored toga neće biti lako u drugoj utakmici. Bili smo pod velikim pritiskom, ali nam je puno pomogao trener Simeone. Gameiro je bio sjajan, odlično sarađujemo, zajedno sa Toresom i očekujem da tako nastavimo. Jako dobro se razumem sa Gameirom, asistiramo jedan drugom, možda je zato što smo Francuzi", našalio se Grizman. Grizman je golom u Leverkuzenu postao najbolji strelac u istoriji Atletika u Ligi šampiona sa 13 pogodaka. "Ponosan sam što sam deo istorije Atletika, nadam se da ću još mnogo toga doprineti kako bismo zajedno pisali nove najveće podvige kluba", navodi francuski napadač. Bajer Leverkuzen pred revanš 15. marta na Visente Kalderonu praktično ima nemoguću misiju, ako se uzme u obzir forma napadača Atletika.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

10:10 - Gameiro priznao da je bio ljut zbog izmeneFudbaler Atletiko Madrida Kevin Gameiro priznao je da je bio ljut nakon izmene u meču protiv Bajer Leverkuzena u Ligi šampiona, ali je dodao da je najvažnije da je njegova ekipa pobedila. "Da, bio sam ljut, jer želite da igrate celu utakmicu kada igrate dobro. Bio sam ljut, ali je najvažnije da smo pobedili. Ovo je fudbal, trener odlučuje i to je to", rekao je Gameiro. Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su sinoć u Leverkuzenu Bajer sa 4:2 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Jedan od četiri gola Atletika postigao je Gameiro, u 59. minutu iz jedanaesterca, a u igri je bio do 71. minuta. "Odigrali smo sjajnu utakmicu i postigli četiri gola, što je veoma važno pred revanš", rekao je Gameiro, koji je ove sezone postigao 13 golova u svim takmičenjima. Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona izmedju Atletika i Bajera igraće se u Madridu 15. marta.

09:48 - Gvardiola: Monako može da postigne milion golovaTrener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je zadovoljan rezultatom u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Monaka, ali je upozorio da duel još nije gotov. Fudbaleri Mančester sitija pobedili su sinoć na svom terenu Monako posle preokreta sa 5:3 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. "Mnogo toga se dogodilo na ovoj utakmici... Igrali smo protiv neverovatne ekipe i veoma sam srećan zbog rezultata. Za mnoge moje fudbalere ovo je prvo iskustvo u Ligi šampiona, Monako ima veću istoriju od nas u ovom takmičenju", rekao je Gvardiola posle utakmice. "Gledali smo sjajan fudbal i mislim da sam danas bio srećniji od mog kolege iz Monaka. Ali, ako je neki tim sposoban da postigne milion golova onda je to Monako", dodao je Gvardiola. Gvardiola je naveo da Monako ima odlične napadače i da njegova ekipa mora bolje da se brani u revanšu 15. marta. I trener Monaka Leonardo Žardim je istakao da dvomeč još nije rešen. "Prva stvar koju ću reći je da je ovo možda bila jedna od najneverovatnijih utakmica Ligi šampiona ove sezone. Mislim da je Monako odigrao jako dobro i čestitao bih svojim igračima. Pravili smo male greške u odbrani i mislim da je odlučujući momenat na meču bio promašen penal Falkaa za 3:1... Ostalo je još 90 minuta da se odigra i daleko smo od kraja", kazao je Žardim.

09:28 - Kinezi planiraju da otvore 50.000 fudbalskih akademijaFudbalski savez Kine planira da do 2025. godine otvori 50.000 fudbalskih akademija u sklopu ambicioznog plana te zemlja da preraste u fudbalsku velesilu. "To je dobar način da se pronadju talenti za budućnost. Napredak kineskog fudbala nije više samo san", rekao je potpredsednik Fudbalskog saveza Kine Vang Dengfeng. Plan o otvaranju 50.000 fudbalskih akademija više nego dvostruko premašuje prethodni plan kineskog saveza koji je iznosio 20.000 škola fudbala do 2020. godine. Fudbalski savez Kine planira da svaka škola u proseku obučava oko 1.000 mladih igrača čime bi se ispunio cilj postavljen još aprila prošle godine o tome da ta zemlja ima 50 miliona fudbalera.

08:55 - Federer neće u penziju, igra do 2019!Švajcarski teniser Rodžer Federer produžio je ugovor sa turnirom u rodnom gradu Bazelu do 2019. godine. Turnir u Bazelu se ove godine igra od 21. do 29. oktobra, a legendarni Švajcarac je odlučio da igra u rodnom gradu i 2018. i 2019. godine. Ova vest obradovala je njegove fanove, koji su uvereni da se Federer neće penzionisati pre kraja 2019. "Jedva čekam da zaigram pred domaćom publikom ove jeseni. Igranje u Bazelu je jedan od najboljih trenutaka tokom sezone", rekao je Federer.

08:10 - Dominik Tim zaustavio Tipsarevića 07:50 - Gvardiola upozorava: Svašta može da se desi u revanšu protiv Monaka OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track