BLOG UŽIVO, VIDEO: Lajović lako poražen od Nišikorija u Bazelu
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Lajović lako poražen od Nišikorija u Bazelu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:00 - Lajović lako poražen od Nišikorija u BazeluSrpski teniser Dušan Lajović poražen je u prvom kolu turnira u Bazelu od Japanca Keija Nišikorija - 2:0 (7:5, 6:1) Lajović je pružio dobar otpor u prvom setu, međutim, u drugom nije mogao ništa protiv japanskog igrača koji je podigao nivo igre.Nišikori će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Nikolas Mau i Paolo Lorenci.

20:15 - Venger: Imamo tim za osvajanje Premijer ligeMenadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da 'Tobdžije’ ove sezone imaju najbolju šansu za osvajanje Premijer lige.Francuz je obeležio 20-godišnjicu na klupi londosnkog kluba i proslavio 67. rođendan na vrhu tabele i sada je sa 20 bodova izjednačen sa Mančester Sitijem i Liverpulom."Kako sada stvari stoje mislim da bi nam trebalo između 82 i 86 bodova da osvojimo Premijer ligu. Svaka utakmica je prava borba, a na kraju bi mogli odlučivati detalji", rekao je Francuz koji tvrdi kako su šanse Arsenala najbolje u zadnjih pet-šest godina.Ukoliko Venger osvoji šampionat, sasvim sigurno će dobiti novi ugovor jer mu sadašnji ističe na kraju ove sezone. Veliki deo navijača tražio je odlazak francuskog stručnjaka, ali ukoliko Arsenal nastavi sa dobrim igrama i osvoji titulu, nema sumnje da će francuski stručnjak ponovo postati omiljen među navijačima londoskog kluba. 'Ganersi' u narednom kolu igraju protiv Sanderlenda, a onda im predstoje dva teške utakmice sa Totenhemom kod kuće i gostovanje u Mančesteru sa Junajtedom. “Mi imamo važan mesec pred nama, jer kada se pogleda raspored, kraj oktobra i novembra bi mogao da bude presudan za nas jer igramo velike utakmice. Lično smatram da tim ima zajedništvo, jedinstvo, želju , glad i dobru priliku da se takmiči za šampionat. Mislim da imamo ekipu koja je sada zrelija i spremna da se suoči sa izazovima", zaključio je Venger.

19:20 - Klop brani igrače: Lovren i Matip su bili sjajniLiverpul je odlično krenuo u novu sezonu i posle devet kola su na deobi prvog mesta sa 20 bodova, koliko imaju Mančester Siti i Arsenal.Ipak, na udaru kritičara našla se odbrana ‘redsa’ koja u samo jednoj utakmici nije kapitulirala. Međutim, menadžer Jirgen Klop jasno je poručio što misli o tim kritičarima."Čuo sam već nekoliko puta da Liverpul ima sumnjivu obranu, ali nemam poštovanja prema ljudima koji to govore. Nije to neki problem, ne moram svakoga poštovati. Trener sam ovih momaka, blizak sam sa igračima, sve utakmice gledam iz prilično dobre perspektive. Protiv Junajteda smo se branili briljantno, a protiv Vest Bromiča je bilo jako teško, ali nismo imali nikakvih problema u odbrani", rekao je bivši trener Dortmunda. Nemački stručnjak posebno je pohvalio Dejana Lovrena i Džoela Matipa. "Morali smo da budemo vrlo agresivni kada smo branili njihove duge lopte bez prekršaja. Bio je to ozbiljan izazov, ali odradili smo ga briljantno. Posebno bih pohvalio Dejana i Džoela koji su bili izvanredni," zaključio je Klop.

18:10 - FA optužio Sisoka za nasilničko ponašanjeFudbalski savez Engleske optužio je igrača Totenhema Musu Sisoka za nasilničko ponašanje pošto je tokom utakmice sa Bormutom laktom udario Harija Arteru.Sparsi su odigrali bez golova sa Bornmutom u subotu, a Sisoko, koji je ušao sa klupe, udario je laktom u lice protivničkog igrača Artera. Sudija to nije video, ali su incident snimile televizijske kamere.Francuski fudbaler bi mogao da dobije suspenziju od tri utakmice, a do sutra popodne ima rok da odgovori na optužbu. "Incidente koji se tokom utakmice dogode bez lopte, a ne vide ih sudije, razmatraće komisija od trojice bivših sudija. Svaki član komisije će posebno pregledati snimak i odlučiti da li je prekršaj bio za isključenje. Za naknadno izricanje kazne potrebno je da odluka tročlane komisije bude jednoglasna", navodi se u saopštenju FA. Totenhem će sutra igrati protiv Liverpula u Liga kupu, a u subotu će na Vajt Hart Lejnu biti domaćin šampionu Engleske Lesteru.

17:18 - Zmajevi dočekuju Spartak u kupu Srbije – besplatno na krovuOsmina finala kupa Srbije je pred nama, a u sredu 26.10. na "krov" stiže novi rival.Nakon pobede protiv Inđije minimalnim rezultatom 1:0 u prethodnoj rundi, na red dolazi ekipa Spartak Ždrepčeva krv.Meč je zakazan za 14:00., a ulaz za sve ljubitelje fudbala će biti slobodan.Nadamo se da će i ovaj put publika doći u velikom broju i uživati u lepim fudbalskim potezima.Ostali parovi 1/8 finala su: Novi Pazar: Novi Pazar – Vojvodina Beograd: Čukarički – Javor Lučani: Mladost – Rad Jagodina: Jagodina – Borac Surdulica: Radnik – Sloboda (Užice) Beograd: Crvena zvezda – BSK Borča Beograd: Žarkovo – Partizan Termini završnice Kupa Srbije za sezonu 2016/2017.1/8 finala sreda 26.10.2016.godine 1/4 finala sreda 05.04.2017.godine 1/2 finala sreda 26.04.2017. godine – prva utakmica 1/2finala sreda 10.05.2017.godine – druga utakmica Finale sreda 27.05.2017.godine ; Pažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara

16:32 - MOK pomaže ruskim uzbunjivačimaMeđunarodni olimpijski komitet pomaže atletičarki Juliji Sepanovoj i suprugu Vitaliju, koji su predali dokaze o navodnom rasprostranjenom dopingu sportista.MOK je u današnjem saopštenju naveo da su se Julija i Vitalij Stepanov u septembru sastali sa predsednikom MOK Tomasom Bahom kako bi razgovarali o ponudi za "pomoć njihovim karijerama".MOK je naveo da Stepanovoj daje "finansijsku i drugu pomoć kako bi mogla da nastavi sa sportskom karijerom i da se potencijalno pridruži nacionalnom olimpijskom komitetu". U saopštenju se navodi da će bivši zaposleni u Antidoping agenciji Rusije Vitalij Stepanov "pružati konsultantske usluge MOK-u u svim aspektima doping kontrole i zaštiti čistih sportista". MOK je letos odbio zahtev Stepanove da se kao nezavisni sportista takmiči na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Međunarodna atletska federacija suspendovala je Atletski savez Rusije posle izveštaja Svetske antidoping agencije (WADA) o navodnom sistemskom dopingu sportista koji je navodno pomagala i prikrivala država. WADA je pokrenula istragu posle informacija koje su joj predali Julija i Vitalij Stepanov. Zbog te suspenzije ruskim atletičarima je zabranjeno učešće na međunarodnim takmičenjima, među kojima i na Olimpijskim igrama u Riju, a ceo ruski tim suspendovan je sa Paraolimpijskih igara.

15:23 - Silva želi da ostane u Pari Sen ŽermenuKapiten Pari Sen Žermena Tijago Silva rekao je danas da želi da produži ugovor sa tim fudbalskim klubom, uprkos tome što je za njega zainteresovan Juventus.Silvin ugovor ističe na leto 2018. godine, ali je 32-godišnji Brazilac rekao da očekuje novi ugovor.Spekulacije o odlasku pojačao je Silvin agent, koji je rekao da bi njegov klijent mogao da napusti Pariz ako se pitanje ugovora ne bude rešilo do decembra."Nije na meni da odlučim, moramo da razgovaramo. Počeli smo sa pregovorima prošle godine, na kraju sezone, a onda je sve prestalo, ne znam zbog čega. Srećan sam u Pari Sen Žermenu, želim da ostanem i da produžim ugovor. Moramo da razgovaramo sa predsednikom da bismo znali šta ćemo da radimo u budućnosti", rekao je Silva, preneli su britanski mediji.Silva je došao u Pari Sen Žermen 2012. godine iz Milana i za to vreme osvojio četiri šampionske titule, dva Kupa Francuske i tri Liga kupa.

14:48 - Šarapova se vraća na WTA listu kad odigra tri turniraRuska teniserka Marija Šarapova vratiće se na WTA listu kada bude odigrala tri zvanična turnira naredne godine, rekao je danas potpredsednik Teniskog saveza Rusije (RTF) Aleksej Selivanenko.Šarapova nije na WTA listi pošto je izgubila potrebnu kvotu obaveznog učešća na najmanje tri turnira."Njeno odsustvo sa WTA liste je pitanje tehničkih detalja. Ona će morati da učestvuje na najmanje tri zvančna turnira kako bi se vratila na svetsku rang-listu. Šarapova će se sledeće godine vratiti na teren i na WTA listu. Nema sumnje da će joj organizatori turnira obezbediti vajldkarte", rekao je Selivanenko za agenciju TASS.Šarapova je početkom juna suspendovana na dve godine pošto je u martu priznala da su njeni doping rezultati na Australijan openu bili pozitivni na zabranjenu supstancu meldonijum. Ona je rekla da nije znala da je taj lek zabranjen i da ga je koristila zbog problema sa srcem.Sud za Sportsku arbitražu je 4. oktobra za devet meseci umanjo njenu suspenziju, pa će se Šarapova takmičenjima vratiti 26. aprila.Bivšoj prvoj teniserki sveta Šarapovoj je i pored suspenzije Medjunarodna teniska federacija (ITF) dozvolila da učestvuje na egzibicionim mečevima.

14:22 - Milojević se nada pobedi protiv Cibone u Ligi šampionaTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da se nada da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici Lige šampiona protiv Cibone uspeti da prekine niz od šest poraza u svim takmičenjima."Dolazi nam težak protivnik koji se nalazi u dobroj formi. Imaju (Ante) Žižića koji je verovatno najbolji igrač ABA lige u ovom trenutku. U seriji smo poraza koju želimo da prekinemo što pre i nadamo se da će to biti već u utorak protiv Cibone", rekao je Milojević za sajt Mege.Košarkaši Mege igraju sutra od 20 časova na svom terenu u Sremskoj Mitrovici protiv Cibone, utakmicu drugog kola Grupe D u Ligi šampiona. Obe ekipe su poražene u prvom kolu tog takmičenja, Mega od Avelina, a Cibona od Tenerifa.To će biti prva utakmica Mege i Cibone u evropskom takmičenju. Ekipe su do sada šest puta igrale u Jadranskoj ligi, a srpski tim ostvario je četiri pobede.Utakmicu će zbog povreda propustiti Radosav Spasojević, Stefan Glogovac i Ognjen Čarapić.Mega nema pobedu u poslednjih šest utakmica računajući Jadransku ligu.Košarkaš Mega Leksa Djordje Simeunović rekao je da njegova ekipa mora da pobedi zbog samopouzdanja."Posle serije poraza moramo da se podignemo i konačno dobijemo meč, prvenstveno zbog samopouzdanja. Sam trijumf protiv Cibone bi nam mnogo značio u nastavku takmičenja u Ligi šampiona. Cibona ima odličnu ekipu, pre dva dana su ubedljivo pobedili Olimpiju u Ljubljani i čeka nas teška utakmica", rekao je Simeunović.

13:43 - Šahisti Zvezde ponovo u Prvoj ligiŠahovski klub Crvena zvezda, najtrofejniji srpski klub, ponovo je izborio plasman u Prvu ligi, nakon što je ubedljivo, sa maksimalnih 12 pobeda, osvojio prvo mesto u Premijer ligi Beograda.Pravo nastupa na državnom prvenstvu Srbije osvojili su Zvezdini velemajstori i osvajači brojnih trofeja: Dejan Antić, Boško Abramović, Stefan Djurić, Radomir Govedarica, Saša Veličković i Borko Vujačić.Šahisti Zvezde osvojili su 14 medalja na šahovskim olimpijadama, osam odličja na prvenstvima Evrope i brojne trofeje na međunarodnim takmiččenjima.

13:12 - Kik-bokseri Novog Pazara optimisti pred put na Evropsko prvenstvoReprezentativci Srbije u kik-boksu, članovi Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Saida Bukvić i Sedad Bukvić rekli su danas da nestrpljivo očekuju žreb i da su spremni da se na Evropskom prvenstvu u Mariboru bore za najviši plasman."Činjenica da sam svetska prvakinja ne donosi mi olakšice. Odlično sam pripremljena, čak i bolje nego uoči prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Beogradu. Maksimalno ću se potruditi da u jakoj konkurenciji dodjem do željenog zlata", rekla je Bukvić.Ona će nastupiti u lou-kiku do 52 kilograma, u kojoj će joj rivalke biti Turkinja Emine Arslan, Ana Filipović iz Hrvatske, Verena Hofman iz Švajcarske i Ruskinja Kristina Izmailova."Najbolje poznajem Hrvaticu, pobedila sam je pre dve godine na putu do svetskog juniorskog zlata u Riminiju", podsetila je Saida Bukvić.Sedad Bukvić je naveo da od sedmorice konkurenata u lou-kiku do 60 kilograma najviše poštuje Zoraba Azimova iz Azerbejdžana i Rusa Artema Žigajlova."Na Tari je reprezentacija radila sjajno, dva puta dnevno. Skinuo sam devet kilograma i verujem da ću se boriti za najsjajnije odličje. Nadam se da u mojoj polovini žreba neće biti i Azerbejdžanac i Rus. Ovo je i izborno takmičenje za Svetske igre sledeće godine (u poljskom gradu Vroclavu), pa će konkurencija biti najjača", naveo je Bukvić.On je dodao da bi osvajanjem zlatne medalje postao kandidat za stipendiju Ministarstva omladine i sporta, što bi mu olakšalo dalje bavljenje sportom.Trener Novopazaraca Husein Dupljak ocenio je da su njegovi takmičari obavili kvalitetne pripreme na Tari i da će se to videti u Sloveniji."Trenirali su dobro pod budnim okom selektora Nebojše Miloševića i njegovih saradnika, pa očekujem dobre rezultate. Spremniji su nego ikada i daće sve od sebe. Sledeće godine kik-boks će biti zastupljen na Sportskim igrama, verujem da ćemo uskoro postati deo olimpijske porodice i tako dobiti mnogo bolji tretman", rekao je Dupljak.Žreb za Evropsko prvenstvo u kik-boksu održaće se večeras u Mariboru, a borbe su na programu od 25. do 29. oktobra.

12:34 - Šakić iz Cibone MVP šestog kola Jadranske ligeKošarkaš Cibone Željko Šakić proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) šestog kola Jadranske lige, saopšteno je danas na sajtu takmičenja.Šakić je u subotu predvodio Cibonu do pobede (89:72) sa 20 poena, sedam skokova i sedam asistencija uz indeks korisnosti od 33.On je tako drugi put uzastopno proglašen za najkorisnijeg igrača kola u Jadranskoj ligi.U prvih šest kola Cibona je ostvarila pet pobeda.

12:02 - Renato Sančes najbolji mladi igrač EvropeFudbaler Bajerna iz Minhena i portugalski reprezentativac Renato Sančes osvojio je danas nagradu "Zlatni dečko", koja se dodeljuje najboljem evropskom fudbaleru uzrasta do 21 godine.Nagradu dodeljuje italijanski list Tutosport, a trofej će 19-godišnjem Sančesu biti uručen večeras u Montekarlu.On je postao prvi Portugalac osvajač nagrade "Zlatni dečko", a pre njega priznanje su, izmedju ostalih, osvojili Vejn Runi, Mario Baloteli i Pol Pogba.Sančes je letos iz Benfike prešao u Bajern za 30 miliona evra, a sa reprezentacijom Portugala osvojio je Evropsko prvenstvo u Francuskoj."Ova nagrada ima globalni značaj, ali stojim čvrsto na zemlji, imam još mnogo da naučim, najviše od fantastičnih saigrača (Artura) Vidala, Ćabija (Alonsa)... Nagradu Zlatni dečko posvećujem svojoj porodici. Liga šampiona? Bajern će je osvojiti, nema priče o tome, imamo najjači tim na planeti", rekao je Sančes za Tutosport.Drugo mesto u izboru osvojio je Markus Rašford iz Mančester junajteda, a treći je bio Sančesov saigrač Kingsli Koman.

11:32 - Gigs kritikovao fudbalere JunajtedaLegendarni igrač Mančester junajteda Rajan Gigs kritikovao je igrače te ekipe jer su razmenili dresove i smejali se sa igračima Čelsija, posle ponižavajućeg poraza od 0:4 na Stamford Bridžu.Junajted je juče u Londonu izgubio sa 0:4 od Čelsija, što je najteži poraz trenera ekipe sa Old Traforda Žozea Morinja u Premijer ligi. To je bila prva utakmica Morinja na Stamford Bridžu otkako je otpušten u decembru prošle godine.Takodje, to je bio najteži poraz Mančester junajteda u prvenstvu još od 2011. godine i poraza od gradskog rivala Sitija od 1:6.Posle utakmice nekoliko fudbalera Junajteda se grlilo i smejalo sa protivničkim igračima, nekolicina je razmenila dresove, a Gigs je izrazio nezadovoljstvo stavom igrača svog bivšeg kluba posle ponižavajućeg poraza."Možete da izgubite fudbalsku utakmicu, ali kada izgubite i onda razmenite dresove - ja to ne volim. Nazovite me staromodnim. Kada izgubite 0:4, čestitate protivniku, zahvalite naijačima na podršci i izadjete sa terena. Ne treba da stojite na terenu, menjate dresove i smejete se sa ekipom koja vas je upravo pobedila", rekao je Gigs, preneo je Dejli Miror.Gigs je celu karijeru proveo u Mančester junajtedu, gde je došao 1987. godine na svoj 14. rodjendan. Igrač je sa najvećim brojem utakmica za Junajted (963) i najtrofejniji je igrač u istoriji fudbala. Za nepune 24 godine na Old Trafordu postigao je 168 golova, osvojio je 13 šampionskih titula, četiri FA kupa, tri Liga kupa, dve Lige šampiona, svetsko klupsko prvenstvo, interkontinetalni kup, Superkup Evrope i devet trofeja Komjuniti Šild.On je na kraju sezone 2013-2014 postavljen za privremenog trenera Mančester junajteda pošto je Dejvid Mojs dobio otkaz, a 19. maja 2014. godine imenovan je za pomoćnika tadašnjeg trenera Luja van Gala, kada je i završio profesionalnu karijeru. Iz kluba je otišao u julu ove godine kada je za trenera postavljen Žoze Morinjo.Za reprezentaciju Velsa odigrao je 64 utakmice i postigao 12 golova, a kao kapiten predvodio je reprezentaciju Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

10:43 - Đoković i dalje prvi, Lajović i Tipsarević napredovali na ATP listiSrpski teniser Novak Djoković zadržao je prvo mesto na danas objavljenoj ATP listi, dok su Dušan Lajović i Janko Tipsarević napredovali za jednu, odnosno dve pozicije.Djoković je prvi sa 12.900 bodova i ima 2.415 bodova više od drugoplasiranog Britanca Endija Marija, koji, medjutim, ima šanse da mu do kraja sezone preotme prvo mesto.Od srpskih tenisera Viktor Troicki zadržao je 28. mesto sa 1.385 bodova, Dušan Lajović popeo se za jedno mesto, na 77. sa 711 bodova, dok je Janko Tipsarević napredovao za dva mesta i sada je 138. igrač sveta sa 423 boda.Medju prvih 10 tenisera na ATP listi bilo je promena, pošto je Švajcarac Rodžer Federer preuzeo sedmo mesto od Francuza Gaela Monfisa, a Austrijanac Dominik Tim deveto od Tomaša Berdiha iz Češke.Argentinac Huan Martin del Potro osvojio je juče turnir u Stokholmu i popeo se za 21 mesto do 42.ATP lista: ; ; ; ; ; ; ; 1. Novak Djoković (Srbija) 12.900 2. Endi Mari (Velika Britanija) 10.485 3. Sten Vavrinka (Švajcarska) 5.820 4. Miloš Raonić (Kanada) 4.690 5. Kei Nišikori (Japan) 4.650 6. Rafael Nadal (Španija) 4.380 7. Rodžer Federer (Švajcarska) 3.720 8. Gael Monfis (Francuska) 3.635 9. Dominik Tim (Austrija) 3.250 10. Tomaš Berdih (Češka) 3.060 --------------------------------------------- 28. Viktor Troicki (Srbija) 1.385 --------------------------------------------- 77. Dušan Lajović (Srbija) 711

10:03 - Volters i zvanično u Zvezdi, nosiće "nulu" na dresuAmerički košarkaš Nejt Volters novo je pojačanje Crvene zvezde, potvrđeno je na sajtu srpskog i regionalnog šampiona.Kako se navodi, bivši plejmejker Denver Nagetsa, Milvoki Baksa, Nju Orleansa i turskog Bešiktaša, potpisao je ugovor sa crveno-belima na godinu dana.Odličnu sezonu imao je tokom takmičarske 2015-2016 kada je u dresu Bešiktaša u 21 ligaškoj utakmici ubacivao prosečno 12 poena, uz skoro pet skokova i šest asistencija po meču, a još bolji učinak imao je u Evrokupu, gde je prosečno beležio više od 15 poena po utakmici.Dolaskom Voltersa, koji je koledž karijeru gradio na Univerzitetu Severna Dakota, pojačana je konkurencija na bekovskoj poziciji, a ovaj 25-godišnji plej, visok 193 centimetara stiže u Beograd u narednim danima i odmah će se priključiti timu i staviti na raspolaganje treneru Dejanu Radonjiću.On će u Zvezdi nositi dres sa brojem NULA.

09:32 - Pad Jankovićeve i Ivanovićeve na WTA listiSrpska teniserka Jelena Janković pala je za devet pozicija i na danas objavljenoj WTA listi zauzima 56. mesto, dok je Ana Ivanović za tri pozicije pokvarila plasman i sada je 64. teniserka sveta.Jankovićeva je 56. na listi sa 1.100 bodova, a Ivanovićeva zauzima 64. sa 938 bodova.Od srpskih teniserki Ivana Jorović popela se za četiri mesta, do 134. sa 440 bodova, a Aleksandra Krunić zadržala je 147. mesto sa 392 bodova.Ove nedelje nije bilo promena medju prvih 10 teniserki na WTA listi: 1. Andželik Kerber (Nemačka) 8.000 2. Serena Vilijams (SAD) 7.050 3. Agnješka Radvanska (Poljska) 4.975 4. Simona Halep (Rumunija) 4.728 5. Karolina Pliškova (Češka) 4.100 6. Garbinje Mugurusa (Španija) 3.736 7. Medison Kiz (SAD) 3.637 8. Dominika Cibulkova (Slovačka) 3.625 9. Svetlana Kuznjecova (Rusija) 3.490 10. Džoana Konta (Velika Britanija) 3.455 --------------------------------------------------------------- 56. Jelena Janković (Srbija) 1.100 --------------------------------------------------------------- 64. Ana ; Ivanović (Srbija) 938

08:59 - Partizan bira predsednika: Treća sreća ili novi krah?Fudbalski klub Partizan danas iz trećeg pokušaja bira predsednika na Vanrednoj skupštini, nakon što su prethodne dve pratile brojne svađe, sukobi i nedostatak kvoruma za održavanje.Skupština je zakazana za 17 sati u prostorijama Sportskog centra Teleoptik, a za čelno mesto kluba figuriraju dva kandidata, sadašnji predsednik privremene uprave i prvi čovek Sportskog društva Milorad Vučelić i predvodnik opozicije Nenad Bjeković, bivši fudbaler, trener i sportski direktor crno-belih.Prva Skupština u maju prekinuta je zbog sukoba dve strane, praćene brojnim uvredama delegata, dok u septembru nije bilo kvoruma, za šta je nedostajao jedan delegat.Koliko je konfuzna situacija u Humskoj najbolje govori činjenica da je Fudbalski savez Srbije, na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, morao da reaguje i uputi određene smernice uoči Skupštine, ali i smiri tenzije.Ni pred treću sednicu nisu mogle da se zaobiđu nesuglasice, pošto su se delegati okupljeni oko Bjekovića žalili na "nezakonite radnje prilikom izbora novih članova", dva dana pre odluke Suda oko tog pitanja i tužbe opozicije.Zbog toga je i veliko pitanje da li će se Bjeković i saradnici uopšte pojaviti u "Zemunelu", kao prošli put kada nije ispunjen kvorum, za koji je potrebno prisustvo 33 delegata od ukupno 65. Partizan nema predsednika od decembra prošle godine i odlaska Zorana Popovića posle bolnog poraza u Ligi Evrope od Augzburga (3:1).

08:22 - Hamilton: Borba se nastavljaVozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je srećan zbog svoje 50. pobede u Formuli 1 i da je večerašnjim trijumfom u Ostinu, u Teksasu, ostao u trci za šampionskom titulom sa klupskim kolegom Nikom Rozbergom."Sve što mogu da uradim je da pružim maksimum i da nastavim da vozim kao što sam vozio ovog vikenda u SAD. Niko je vozio fantastično tokom cele godine i borba se nastavlja", rekao je Hamilton posle trke.Trostruki svetski prvak Hamilton pobedio je večeras u trci za Veliku nagradu SAD, ostvario svoju 50. pobedu u karijeri i smanjio zaostatak za Rozbergom na 26 bodova, tri trke pre kraja šampionata. On je ostvario četvrtu pobedu u Ostinu, a treću uzastopno."Ovde je neverovatna publika, ovo je za mene uvek bila dobra staza, uvek sam se osećao kao kod kuće. Ekipa je obavila odličan posao, popela nas je na podijum i veoma sam ponosan. Konačno sam ostvario 50. pobedu", rekao je on.Hamilton je ostvario ukupno pet pobeda u trkama za Veliku nagradu SAD čime se na večnoj listi izjednačio sa Mihaelom Šumaherom.Rozberg je startovao sa drugog mesta, iza Hamiltona, ali ga je već na početku obišao Danijel Rikardo iz Red Bula. Nemački vozač je uspeo do kraja trke da se vrati na drugo mesto, koje mu je donelo 26 bodova prednosti."Malo sam izgubio na startu, ali sam dao sve od sebe da se vratim", rekao je on.Rikardo je zauzeo treće mesto."Trka nije bila uzbudljiva. Start je skoro protekao po planu, plan je bio da sustignem oba Mercedesa, a stigao sam Nika, što je bilo pozitivno. Držali smo drugu poziju a onda je na snagu stupio virtuelni sejfti-kar i Niko je uspeo da me preskoči što je frustrirajuće", rekao je australijski vozač, koji zauzima treće mesto u generalnom plasmanu.Četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel iz Red Bula rekao je da je četvrto mesto maksimum koji je mogao da izvuče iz večerašnje trke."Vozilo je danas bilo bolje nego juče i većim delom trke mogli smo da pariramo Red Bulu. Ovo je bio pristojan dan, ali je šteta što oba naša vozila nisu završila trku. Četvrto mesto je maksimum", naveo je on.Vozač Ferarija Kimi Raikonen nije završio trku zbog greške mehaničara u boksu prilikom zamene guma."Imali smo problema u boksu i guma nije bila pričvršćena 100 odsto. Bolid je tokom trke bio prilično dobar, ali to nije važno pošto je nisam završio. Pri izlasku iz boksa morao sam da usporim jer sam video varnice. Ne znam zbog čega posao nije obavljen do kraja", rekao je bivši svetski prvak.Naredna trka u šampionatu Formule 1 na programu je u nedelju u Meksiku.

08:01 - Real pobedio Atletik BilbaoFudbaleri Real Madrida pobedili su na svom stadionu Atletik Bilbao sa 2:1, u utakmici devetog kola španskog prvenstva i vratili se na prvo mesto na tabeli.Real je poveo u sedmom minutu golom Karima Benzeme, a izjednačio je Merino Sabin u 27. Pobedu "kraljevskom" klubu doneo je Alvaro Morata u 83. minutu, nepunih 10 minuta pošto je ušao u igru.Real je uz Viljareal jedina neporažena ekipa u španskom prvenstvu i posle druge uzastopne pobede vratio se na prvo mesto na tabeli sa 21 bodom i ima bod više od drugoplasirane Sevilje.Atletik je pretrpeo četvrti poraz u prvenstvu i zauzima šesto mesto na tabeli sa 15 bodova.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track