BLOG UŽIVO, VIDEO: Arsenal ubedljiv protiv Vest Hema uz het-trik Sančesa
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Arsenal ubedljiv protiv Vest Hema uz het-trik Sančesa

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:20 - Venger pohvalio SančesaTrener Arsenala Arsen Venger pohvalio je danas igru svog fudbalera Aleksisa Sančesa, koji je za 14 minuta utakmice sa Vest Hemom postigao "het-trik".Arsenal je večeras pobedio gradskog rivala Vest Hem sa 5:1, a Sančes je postigao tri gola. Golove su postigli još Mesut Ozil i Aleks Okslejd Čemberlen. Jedini gol za Vest Hem postigao je Endi Kerol."Mislio sam da će mu trebati neko vreme da 'udje' u utakmicu, ali on je borac, on je pobednik, on je elegantan igrač i može da vam prikaže nešto posebno. Sančes je bio izuzetan. Nema mnogo fudbalera koji mogu da driblaju tako brzo, a ni takvu tehniku", rekao je Venger, preneli su britanski mediji, Arsenal se posle večerašnje pobede popeo na drugo mesto na tabeli sa tri boda zaostatka za vodećim Čelsijem."Igrali smo ubedljivo i postigli veliki rezultat. Mislim da imamo jak i dobar niz i moramo da ostanemo psihički jaki da ga nastavimo i budemo koncentrisani na svaku utakmicu", dodao je francuski trener.Arsenal će u utorak igrati u Švajcarskoj protiv Bazela u Ligi šampiona, a u subotu u Premijer ligi dočekaće Stouk.

23:13 - Odobojkaši Novog Pazara pobedili u KlekuOdbojkaši Novog Pazara pobedili su večeras u gostima ekipu Kleka sa 3:1 u setovima (18:25, 25:16, 25:21, 25:22), u utakmici osmog kola Superlige.Utakmicu u Sportskoj dvorani Miloš Grbić pratilo je oko 300 gledalaca, a trajao je 96 minuta.Novopazarce je do trijumfa predvodio Hamza Zatrić sa 18 poena, a pratili su ga Irfan Hamzagić sa 17, Benjamin Daca sa 13 i Dušan Lopar sa 11 poena.Branko Roljić sa 15 poena bio je najefikasniji u domaćem timu, u kojem su Miloš Tomić i Goran Ivanković upisali po 13 poena.U drugoj subotnjoj utakmici, Crvena zvezda je pobedila Jedinstvo u Staroj Pazovi sa 3:2, dok je dva dana ranije Vojvodina u Novom Sadu pobedila Partizan sa 3:0.Spartak će u nedelju od 19.00 u Ljigu dočekati kraljevačku Ribnicu, a Niš će u utorak od 18.30 biti domaćin Radničkom iz Kragujevca.Na vrhu tabele su Vojvodina i Crvena zvezda sa po sedam pobeda i porazom, a sledi Novi Pazar skorom od šest pobeda i dva poraza.

23:02 - Atletiko i Espanjol odigrali bez golovaFudbaleri Atletiko Madrida odigrali su večeras na svom terenu bez golova sa Espanjolom u utakmici 14. kola španskog prvenstva i propustili priliku da se primaknu vodećim ekipama.Atletiko je posle četvrtog remija u prvenstvu četvrti na tabeli sa 25 bodova i ima devet manje od vodećeg Reala. Barselona ima 28 bodova na drugom mestu a treća je Sevilja sa 25 bodova.Espanjol zauzima 12. mesto na tabeli sa 19 bodova.Bez golova završena je i utakmica Leganjesa i Viljareala, a remijem je okončan i veliki derbi španske lige izmedju Barselone i Real Madrida, 1:1.Ranije danas Granada je pobedila Sevilju sa 2:1.Ostale utakmice 14. kola igraju se u nedelju i ponedeljak.

22:57 - Cedevita pobedila OlimpijuKošarkaši Cedevite pobedili su večeras na domaćem terenu u Zagrebu Olimpiju sa 102:87 (31:23, 28:16, 12:27, 31:21), u utakmici 12. kola Jadranske lige i ostvarili osmu pobedu.Cedevitu je do pobede predvodio Džanan Musa sa 26 poena, Džon Šurna postigao je 13, Toni Katić 12, a Miro Bilan 11 poena.U ekipi Olimpije najefikasniji je bio Nikola Janković sa 20 poena i osam skokova, Brendon Džeferson postigao je poen manje, Gregor Horvat 16, uz pet skokova i šest asistencija, a Devin Oliver 15 poena.Cedevita sada ima osam pobeda i četiri poraza, a Olimpija tri pobede i sedam poraza, uz utakmicu manje.

22:54 - Juventus pobedio AtalantuFudbaleri Juventusa pobedili su večeras na svom terenu u Torinu Atalantu sa 3:1, u utakmici 15. kola italijanskog prvenstva i stekli sedam poena prednosti nad najbližim pratiocima.Šampion Italije je za četiri minuta u prvom poluvremenu postigao dva gola. Aleks Sandro postigao je gol u 15. minutu, a Danijele Rugani udvostručio je prednost u 19. Treći gol za crno-bele postigao je Mario Mandžukić u 64. minutu, a konačan rezultat postavio je Remo Fuler u 82. minutu.Juventus se tako oporavio od poraza u prošlom kolu od Djenove (1:3), ostvario je 12. prvenstvenu pobedu i na prvom mestu na tabeli ima 36 bodova.Atalanta je prekinula niz od devet utakmica bez poraza, odnosno šest uzastopnih pobeda i zauzima šesto mesto na tabeli sa 28 bodova.Ostale utakmice 15. kola igraju se u nedelju i ponedeljak.

22:35 - Konte: Imali smo srećeTrener fudbalera Čelsija Antonio Konte rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u derbiju Premijer lige protiv Mančester sitija, ali i da je njegova ekipa imala sreće u toj utakmici.Čelsi je danas u Mančesteru pobedio Siti sa 3:1, ostvario sedmu uzastopnu pobedu u prvenstvu i zadržao prvo mesto na tabeli. Siti je poveo autogolom Gerija Kejhila u završnici prvog poluvremena, a Kevin De Brujne i Serhio Aguero posle toga nisu uspeli da iskoriste dobre šanse.U poslednjih pola sata Čelsi je postigao tri gola, preko Dijega Koste, Vilijana i Edena Azara."To je velika pobeda i veliki rezultat protiv zaista jakog tima. Sa toliko kvalitetnih igrača u ekipi, mislim da je Siti najkompletniji tim u ligi. Zbog toga sam zadovoljan rezultatom i mojim igračima jer su pokazali karakter. Imali smo sreće na početku drugog poluvremena pošto su oni imali prečku, a i Tibo Kurtoa je odbranio jednu šansu pa je ostalo 0:1", rekao je Konte za klupsku televiziju.On je dodao da je ekipa pronašla snagu da izjednači, a zatim i da postigne golove za pobedu."To je fantastično pošto nije lako doći na ovaj stadion i pobediti", rekao je Konte.

22:10 - Džikić zadovoljan pobedom u Novom MestuTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je zadovoljan večerašnjom pobedom protiv Krke i da se ekipa okreće narednoj utakmici protiv Ludvigsburga u Ligi šampiona."Pre svega, želim da čestitam kolegi (Dejanu) Mihevcu koji nas je stvarno namučio, iako su igrali bez najboljeg strelca i najboljeg skakača (Marka) Lukovića, koji igra vrlo dobru sezonu. Zadavali su nam muke sa tih pet malih igrača, mi smo to nekad iskoristili, u jednom delu, u drugom nismo. Imali smo malo problema sa Rebecovom unutra brzom igrom gde ima puno samopouzdanja, puno slobode i onda ga je vrlo teško iskontrolisati. Zadovoljan sam pobedom i idemo dalje, već u utorak imamo novu utakmicu", rekao je Džikić, navodi se na sajtu Partizana.Košarkaši Partizana pobedili su u Novom Mestu Krku sa 82:70 i ostvarili devetu pobedu u regionalnom takmičenju.Košarkaš Frenk Robinson, koji je sa 15 poena bio jedan od najboljih u beogradskom timu, rekao je da je večerašnja pobeda veoma važna."Bila nam je potrebna ova pobeda, da zadržimo momentum u ABA ligi, da izadjemo i pokažemo kako možemo da igramo bolje i da možemo da igramo agresivno", naveo je Robinson.Košarkaši Partizana u utorak u Beogradu igraju protiv Ludvigsburga, u osmom kolu Grupe E u Ligi šampiona.

21:42 - Luis Enrike: Zaslužili smo pobeduTrener Barselone Luis Enrike rekao je da je njegova ekipa danas zaslužila da pobedi Real Madrid u velikom derbiju, ali da su je koštali promašaji u drugom poluvremenu.Barselona i Real odigrali su nerešeno 1:1. Domaći su poveli golom Luisa Suaresa u 53. minutu, a Real je izjednačio golom Serhija Ramosa u poslednjem minutu."Bili smo bolji u drugom poluvremenu, ali nismo uspeli da postignemo drugi gol, pa su oni na kraju izjednačili. To je tužno, jer smo mi zaslužili da pobedimo. Ovo nije najbolji rezultat za nas. U prvom poluvremenu smo bili izjednačeni, a mi smo bili bolji u drugom, stvarali smo šanse. Pokušavali smo da postignemo gol i izbegnemo remi, ali nismo uspeli", rekao je Enrike, preneo je sajt Barselone.Posle 14 kola u Primeri Real na prvom mestu na tabeli ima 34 boda, šest više od Barselone."Real je igrao na svoj karakterističan način, uzeo je bod, a mi smo platili cenu što nismo završili utakmicu posle šansi koje smo imali. U fudbalu često imamo ovakve situacije, ne radi se o pravdi ili nepravdi. Izjednačli su u 90. minutu i ostaju na šest bodova. Ostalo je još utakmica do kraja, ali moramo da se popravimo, pogotovo na domaćem terenu. To govorim čak i kada pobedjujemo. Možemo da napredujemo u svim aspektima. Ambiciozni smo", naveo je Enrike.

21:14 - Brazil: Kiša i suze na ispraćaju fudbaleraBrazilski fudbaleri, poginuli u avionskoj nesreći u utorak ujutru, ispraćeni su danas u malom brazilskom gradu Šapeku, a komemoraciju su obeležile kiša i suze prisutnih, prenosi AFP. Kovčezi sa telima tragično nastradalih fudbalera, trenera i pomoćnog osoblja fudbalskog kluba Šapekoense, umotana u zeleno-bele zastave kluba, u pogrebnoj povorci su preneta od aerodroma do stadiona, gde su ih vojnici postavili na teren na kome je održana komemoracija.Uprkos kiši, porodica i prijatelji su ispratili fudbalere uz mešavinu jecaja i klicanja. Na stadionu je, prenose agencije, vladala neverovatna tišina kada je stigla pogrebna povorka, koju bi povremeno narušio po neki uzvik 'šampioni', kad god bi se na ekranima, postavljenim na i sa spoljne strane stadiona pojavile slike povorke.Neki od prisutnih kazali su da bi prisustvovali ispraćaju fudbalera kakvo god da je vreme i isticali da će tom malom mestu trebati dugo vremena da se oporavi od tragedije. Komemoracija je trajala dva sata u prisustvu brojnih zvanica, a oni koji nisu uspeli da uđu na stadion, koji ima kapacitet 19.000 pratili su komemoraciju putem velikih ekrana postavljenih sa spoljne strane stadiona. Međutim, navode agencije, 19 poginulih neće biti sahranjeni u Šapeku, već u rodnim mestima. Kako se navodi, tim je imao sjajnu sezonu pre nego što se desila tragedija, a očekuje se da na sahranu dođe 100.000 ljudi, što je polovina ukupnog broja stanovnika tog mesta. U padu aviona, koji se desio u ponedeljak uveče, poginula je 71 osoba, a šest je preživelo. Preživela su tri fudbalera, jedan novinar i dva člana posade.

20:45 - Lajpcig pobedio Šalke i vratio se na prvo mesto na tabeliFudbaleri Lajpciga pobedili su večeras na svom terenu Šalke sa 2:1, u utakmici 13. kola Bundeslige i vratili se na prvo mesto na tabeli.Lajpcig je poveo u drugom minutu golom Tima Vernera iz jedanaesterca. Sudija je dosudio penal i dao žuti karton zbog navodnog starta golmana Šalkea Ralfa Fermana na Verneru. Fudbaleri Šalkea bunili su se zbog te odluke, a video snimak pokazao je da niko nije dotakao Vernera.Šalke je izjednačio u 31. minutu golom Seada Kolašinca, koji je u 47. minutu postavio konačan rezultat pošto je postigao autogol posle slobodnog udarca Emila Forsberga.Verner je rekao da nije nameravao da iznudi penal."Žao mi je što je to izgledalo kao simuliranje, to nije bila moja namera. Rekao sam sudiji da me nije faulirao golman već Naldo", rekao je Verner.Lajpcig je uz Hofenhajm jedina neporažena ekipa u Bundesligi. Lajpcig je ostvario 10. pobedu u prvenstvu, a osmu uzastopnu i prvi je na tabeli sa 33 boda, tri više od šampiona Bajerna iz Minhena.Šalke je prekinuo niz od 12 utakmica bez poraza u svim takmičenjima i zauzima osmo mesto na tabeli sa 17 bodova.

20:33 - Arsenal ubedljiv protiv Vest Hema uz het-trik SančesaFudbaleri Arsenala pobedili su večeras na gostujućem terenu u londonskom derbiju Vest Hem sa 5:1, u utakmici 14. kola Premijer lige i popeli se na drugo mesto na tabeli.Najzaslužniji za pobedu "tobdžija" bio je Aleksis Sančes, koji je postigao tri gola, u 72, 80. i 86. minutu, a asistirao je Mesutu Ozilu kod gola u 24. minutu. Gol za Arsenal postigao je i Aleks Okslejd Čemberlen u 84. minutu. Jedini gol za domaći tim postigao je Endi Kerol u 83. minutu.Arsenal posle devete prvenstvene pobede zauzima drugo mesto na tabeli sa 31 bodom i ima tri manje od vodećeg Čelsija.Vest Hem je bez pobede u poslednjih pet prvenstvenih utakmica, pretrpeo je osmi poraz i 17. je na tabeli sa 12 bodova. Ekipa Slavena Bilića ima bod manje od Sanderlenda i Hala koji su u zoni ispadanja, odnosno tri boda manje od poslednjeplasiranog Svonsija.

20:08 - Ramos: Ne znam da li smo zaslužili bod u El klasikuFudbaler Real Madrida Serhio Ramos rekao je da nije siguran da li je njegova ekipa zaslužila da osvoji bod u velikom derbiju protiv Barselone. Barselona i Real odigrali su danas nerešeno 1:1, a bod gostima doneo je Ramos, golom u sudijskoj nadoknadi vremena. Prethodno, Barselona je povela golom Luisa Suaresa u 53. minutu. Barselona je promašila nekoliko dobrih šansi, a pre svih Nejmar, 20 minuta pre kraja, pa je Real zadržao šest bodova prednosti na prvom mestu na tabeli. "Ne znam da li je ovo pošten rezultat. Ali, moram da kažem da je to bio dobar pas (Luke) Modrića. Bilo je važno da nastavimo da igramo za bod. Naporno smo radili da do]emo do toga. Utakmica je bila takmičarska, obe ekipe su želele loptu, a mi smo možda imali bolje šanse u prvom delu. Nismo bili efikasni koliko smo mogli, ali bolje je što smo osvojili bod i zadržali prednost u prvenstvu", rekao je Ramos. On je dodao da je njegova ekipa na kraju nagradjena za naporan rad od početka prvenstva. "Utakmica je bila napeta, igrali smo do naših granica i nagradjeni smo", naveo je Ramos.

19:46 - Nigerijke ponovo osvojile Kup afričkih nacijaŽenska fudbalska reprezentacija Nigerije osvojila je 10. titulu šampiona Kupa afričkih nacija, pošto je u finalu u Jaundeu pobedila domaći Kamerun sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigla je Dezire Oparanozije u 84. minutu.Nigerija je tako odbranila titulu, odnosno osvojila je 10. titulu od 12 u Kupu afričkih nacija u poslednjih 25 godina. Nigerija na turniru nije trijumfovala samo 2008. i 2012. godine, kada je od nje bila bolja Ekvatorijalna Gvineja. Selekcija Kameruna je sa mnogo samopouzdanja ušla u finale, pošto je pobedila u svim utakmicama u grupnoj fazi i izbacila je Ganu u polufinalu, jedinu ekipu koja je uzela bodove Nigeriji u grupi. Uz podršku 40.000 navijača Kamerun je imao bolje šanse, ali je na kraju izgubio i četvrti put osvojio drugo mesto na turniru, a svaki put izgubio je od Nigerije. Treće mesto zauzela je reprezentacija Gane koja je juče pobedila Južnu Afriku sa 1:0.

19:27 - Igokea pobedila MornarKošarkaši Igokee pobedili su danas na svom terenu Mornar sa 74:69 (20:17, 19:11, 21:21, 14:20), u utakmici 12. kola Jadranske lige i ostvarili treću uzastopnu pobedu.Najefikasniji u ekipi Igokee bio je Draško Albijanić sa 13 poena i šest skokova, Džejms Robinson postigao je 12, a Vuk Radivojević 11 poena i osam asistencija.U Mornaru Vukota Pavić postigao je 19 poena, uz 12 skokova i četiri ukradene lopte. Antabija Voler dodao je 18 poena, a Radoje Vujošević 11 poena.Igokea sada ima skor od sedam pobeda i pet poraza, a Mornar tri pobede i devet poraza.

19:00 - Ronaldo i Murinjo optuženi za utaju porezaFudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo i trener Mančester junajteda Žoze Murinjo utajili su milione dolara poreza na zarade prebacivanjem novca u inostranstvo, navodi se u dokumentima koji su procurili u javnost. Kako se navodi, Ronaldo i Morinjo su navodno prebacivali velike sume novca na Devičanska ostrva. Navodi su zasnovani na dva terabajta informacija koje uključuju i originalne ugovore. Ronaldo i Morinjo negirali su navode. "Kristijano Ronaldo i Žoze Morinjo su u potpunosti u skladu sa poreskim obavezama španskih i britanskih vlasti. Svaka insinuacija ili optužba o poreskim prekršajima biće prijavljena pravosudnim organima i procesuirana", navodi se u saopštenju agencije koja predstavlja Ronalda i Murinja. Navode je objavio međunarodni konzorcijum novinara koji je dobio 18 miliona dokumenata. Takođe, u dokumentima se pominje i nekolicina vrhunskih fudbalera. Konzorcijum Evropske istraživačke saradnje (EIC) uključuje nemački list Špigl, španski El Mundo, holandski NRC, britanski Sandej Tajms i druge.Taj konzorcijum saopštio je da u narednih nekoliko nedelja namerava da objavi seriju članaka. EIC je naveo da je Ronaldo na Devičanska ostrva 2014. godine prebacio 63,5 miliona evra, a da je Morinjo izmedju 2010. i 2013. godine, dok je radio u Realu, prebacio 12 miliona evra na račun švajcarske banke, čiji je vlasnik jedna kompanija sa Devičanskih ostrva. Real Madrid nije želeo da odgovori na pitanja o navodima za svog najboljeg fudbalera, dok je Mančester junajted saopštio da su ti navodi vezani za dogadjaje pre Morinjovog dolaska u klub, pa zbog toga neće komentarisati.

18:26 - Totenhem ubedljiv, pobede Kristal Palasa i SanderlendaFudbaleri Totenhema pobedili su na svom terenu Svonsi sa 5:0, u utakmici 14. kola Premijer lige i ostvarili sedmu pobedu u prvenstvu. Dvostruki strelac bio je Hari Kejn, u 39. minutu iz jedanaesterca i u 49. minutu. On je na 71 utakmici u Premijer ligi postigao 51 gol. Takođe, dva gola postigao je i Kristijan Eriksen u 70. minutu i drugom minutu sudijske nadoknade vremena. Pogodak za londonski klub postigao je i Son Hung Min u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena. Totenhem je peti na tabeli sa 24 boda, a Svonsi, koji je pretrpeo deveti poraz u prvenstvu, zauzima poslednje mesto sa devet bodova. Fudbaleri Kristal Palasa pobedili su na svom terenu Sautempton sa 3:0 i prekinuli niz od šest poraza. Kristijan Benteke postigao je dva gola, u 33. i 85. minutu, a strelac je bio i Džejms Tomkins u 36. minutu. Kristal Palas je tako prekinuo niz od sedam utakmica bez pobede, ostvario je četvrtu pobedu u prvenstvu i zauzima 13. mesto na tabeli sa 14 bodova. Sautempton je 11. sa tri boda više. Fudbaleri Sanderlenda pobedili su na svom terenu šampiona Premijer lige Lester sa 2:1 i odlepili se sa dna tabele. Sanderlend je poveo autogolom Roberta Huta u 63. minutu, a vođstvo je udvostručio Džermejn Defo u 77. minutu. Konačan rezultat postavio je Šindi Okazaki u 80. minutu. Sanderlend je ostvario treću pobedu u prvenstvu, a sve tri ostvario je u poslednjih četiri kola i sa poslednjeg se popeo na 18. mesto na tabeli sa 11 bodova. Lester je bez pobede u poslednjih pet kola i zauzima 15. mesto na tabeli sa 13 bodova. Stouk je kao domaćin pobedio Barnli sa 2:0 i vezao drugu pobedu, dok je Vest Bromvič na svom terenu pobedio Votford sa 3:1. Ranije danas Čelzi je u velikom derbiju u Mančesteru pobedio Siti sa 3:1. Kasnije igraju Vest Hem i Arsenal.

17:40 - Borusija iz Dortmunda ubedljiva protiv imenjakaFudbaleri Borusije Dortmund pobedili su danas na svom terenu Borusiju Menhenglabah sa 4:1, dok je Hofenhajm sa 4:0 trijumfovao protiv Kelna, u 13. kolu nemačke Bundeslige.Borusija Menhengladbah je na gostovanju u Dortmundu povela golom Rafaela u šestom minutu, ali je domaćin do poluvremena uspeo da preokrene.Izjednačenje Dortmundu doneo je Pjer-Emerik Obamejang već u sedmom minutu, da bi do preokreta stigao već u 15. pogotkom Lukaša Piščeka.Borusija Dortmund je u drugom poluvremenu s dva gola potvrdila trijumf. Prvo je u 64. minutu Usman Dembele povisio na 3:1, da bi četiri minuta kasnije konačan rezultat postavio Obamejang svojim drugim golom.Dortmund je napredovao na tabeli Bundeslige i sada zauzima peto mesto sa 24 boda, šest manje od vodećih Bajern Minhena i Lajpciga koji ima i utakmicu manje, dok je Borusija Menhengladbah 13. sa isto toliko bodova. ; Hofenhajm je pred svojim navijačima okončao seriju od tri uzastopna remija i tako zadržao priključak za vodećim ekipama u prvenstvu Nemačke.Golove u pobedi nad Kelnom postigli su Sandro Vagner u osmom i 67. minutu, Džeremi Toljan u 39. i Mark Ut u 89.Hofenhajm je četvrti sa 25 bodova, dok je Keln sedmi sa 22.Bajer Leverkuzen na svom terenu nije uspeo da prekine seriju od dva uzastopna poraza, pošto su igrali nerešeno 1:1 sa Frajburgom.Gosti su poveli golom Janika Haberera u 30. minutu, da bi izjednačenje Bajeru doneo Hakan Čalhanoglu u 60.Bajer je u 88. minutu imao priliku da iz jedanaesterca dodje do pobede, ali ga Havijer Ernandes nije realizovao."Framaceuti" zauzimaju deveto mesto sa 17 bodova, dok Frajburg ima jedan manje i zauzima 11. mesto.Herta iz Berlina je posle preokreta na gostovanju pobedila Volfsburg sa 3:2, a gol za trijumf postigao je Salomon Kalu 91. iz jedanaesterca.Prethodno je Volfsburg poveo golom Borhe Moje u 12. minutu, da bi Herta izjednačila u 16. preko Marvina Platenharta, ali je samo dva minuta kasnije domaćin ponovo stigao do prednosti, a strelac je bio Paul Seguin, a novo izjednačenje berlinskom timu doneo je Aleksandar Esvajn u 69. minutu.Herta je treća na tabeli Bundeslige sa 27 bodova, dok je Volfsburg 15. sa 10.Verder Bremen je pobedio Ingolštat sa 2:1 i tako prekinuo niz od pet utakmica bez trijumfa.Golove za pobednički tim postigli su Maks Kruze u 24. i Fin Bartels u 76. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za goste bio Markus Sutner u 58.Verder je ovim trijumfom "izbio" na 14. mesto Bundeslige sa 11 bodova, dok je Ingolštat 17. sa šest.

16:01 - Obradović produžio ugovor sa FeneromTrener Željko Obradović produžio je ugovor s Fenerbahčeom na još tri godine, saopšteno je na sajtu košarkaškog šampiona Turske. U saopštenju se navodi da će Obradović na svečanoj ceremoniji 6. decembra u Istanbulu potpisati novi ugovor. Pored Obradovića, ugovor će biti produžen i sa generalnim menadžerom Maurisijem Đerardinijem. Obradović je na klupi Fenerbahčea od 2013. godine i od tada je osvojio dve titule prvaka Turske, jedan trofej nacionalnog Kupa i dva 'Trofeja predsednika', a prošle sezone je u finalu Evrolige poražen od moskovskog CSKA.

15:21 - Božović: Da pobedimo i približimo se jesenjoj tituliTrener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da će meč protiv Voždovca biti težak iz više razloga, pre svega zbog povreda i veštačkog terena, ali da se nada trijumfu koji bi njegov tim približio osvajanju jesenje titule."Čeka nas teško gostovanje zato što je Voždovac u usponu forme u poslednja tri kola. Pored toga, igramo prvi put na veštačkoj travi tako da je pitanje kako ćemo se snaći. Znam da imamo kvalitet i pamet da pobedimo i dođemo blizu osvajanja jesenje titule", rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić". On je dodao da će fudbaleri Voždovca imati poseban motiv jer je dosta njih igralo u Partizanu, ali i osvrnuo se na lošu situaciju u igračkom kadru posle povreda. "Mislim da na Orlandića nećemo moći da računamo, još uvek nije sigurno, videćemo kako će se osećati. Plavšić se srećom nije ozbiljnije povredio, ukoliko bude izdržao trening danas naći će se u startnoj postavi. Sa ostalim igračima je status kvo". Iskusni strateg tekuće prvenstvo ocenjuje kao mnogo neizvesnije u odnosu na prošlogodišnje. "Nije nas opteretio remi sa 'Mladosti' zato što nismo pravili pritisak na igrače jer smo imali šest bodova prednosti i pre te utakmice. Ništa se nije promenilo, nije nam bitno ono što je bilo, već samo šta će biti. Bio bih, naravno, mnogo srećniji da je razlika u bodovima veća, ali teško će se uspeh iz prošle sezone ponoviti", kazao je Božović. On je kazao da Partizan i Vojvodina pružaju mnogo bolje partije ove sezone i mora da bude zadovoljan trenutnim stanjem na tabeli. "Prvenstvo je sada mnogo neizvesnije, pojavile su se ekipe koje svakog protivnika mogu da iznenade. Tu pre svega mislim na 'Napredak', 'Mladost', 'Metalac', 'Ccukarički'. Uz tri prvoplasirana tima sada ima mnogo više ekipa koje su u samom vrhu i igraju dobar i interesantan fudbal", zaključio je Božović. Utakmica 19. kola Superlige između Voždovca i Crvene zvezde igra se sutra od 13 sati.

14:09 - Miletić: Rezultat neće izostati ako budemo igrali kako znamoFudbaler Partizana Nemanja Miletić ocenio je da dobar rezultat protiv Javora u predstojećoj utakmici Superlige neće izostati ukoliko crno-beli budu igrali na svom prepoznatljivom nivou. "Mislim da će biti dosta teška utakmica, ali mi smo Partizan i u glavi su nam samo nova tri boda. Mislim da neće doći kao i ostale ekipe sa pet igrača pozadi i braniti se, ali sve je na nama. Ako mi budemo pravi rezultat neće izostati", rekao je Miletić. Partizan će sutra na svom stadionu dočekati Javor u 19. kolu Superlige Srbije. "Igraju veoma dobar fudbal, pogotovo u poslednje vreme. Na čelu sa šefom (Milošem) Veselinovićem i kapitenom (Milovanom) Milovićem svakoj ekipi znaju da zadaju dosta muka. Igraju veoma organizovano i disciplinovano. Možda najveća opasnost preti od (Darka) Bjedova koji je drugi strelac lige. Treba obratiti pažnju i na Eliomara (Silvu), jer kad mu je dan, teško ga je čuvati. Ne treba zaboraviti ni na zadnjeg veznog (Jovana) Djokića, koji je stub u veznom redu", rekao je Miletić. Levi bek crno-belih rekao je da ga vežu lepe uspomene za period dok je nastupao za Javor, ali da je od tada prošlo šest meseci i da je njegov klub sada Partizan. "Po dolasku u Partizan debitovao sam protiv Javora i to je bio dosta čudan osećaj, ali i lep u isto vreme. Mislim da će biti sada dosta drugačije, pošto sam već šest meseci u Partizanu. Ovo je sad moj klub i dajem sve od sebe da opravdam poverenje koje mi je ukazano", rekao je on. Miletić je pozvao navijače da u nastavku prvenstva podrže crno-bele. "Imamo još mnogo da igramo i važno nam je da imamo podršku navijača u svakom trenutku na tribinama. Za svaku utakmicu se spremamo kao da je poslednja i idemo na tri nova boda. Pozivam sve da budu uz naš Partizan i da se borimo do kraja za titulu. Svaka utakmica je važna, svaka pobeda nas vodi bliže borbi za titulu", žaključio je on.Utakmica 19. kola Super lige Srbije izmedju Partizana i Javora igraće se sutra od 18.00 na stadionu u Humskoj.13:50 - Pogba: Junajted mi je kućaNajskuplji fudbaler u istoriji Pol Pogba četiri godine u Juventusu opisao je kao kratak odmor, a da se transferom u Mančester junajted vratio kući. Pogba se letos vratio u Junajted u rekordnom transferu od 105 miliona evra, bez bonusa, da u drugom mandatu na Old Trafordu pokaže da je greška bila što su ga se olako odrekli. "U Mančesteru je moje srce i kuća. Kada sam odlazio oduvek sam znao da ću da se vratim. To je za mene bilo normalno u tom trenutku, kao da sam otišao na odmor. Ozbiljno to mislim, ništa se nije promenilo, ostao sam isti", rekao je Pogba. Pogba je 2012. godine kao slobodan igrač prešao iz Junajteda u Juventus, gde se u potpunosti afirmisao i postao jedan od najboljih vezista sveta. Sa Juventusom je osvojio četiri Skudeta, dva Kupa Italije i stigao do finala Lige šampiona kada je poražen od Barselone 3:1. Postigao je četiri gola na 18 utakmica za Junajted ove sezone.13:20 - Donald: Velika čast za meneVezni fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald na utakmici protiv Mladosti iz Lučana (2:2) zabeležio je mali jubilej i upisao 50. nastup u crveno-belom dresu. "Ovo je velika čast za mene, poseban osećaj zato što iskreno volim Crvenu zvezdu. Šta god da se dogodi u budućnosti u mojoj karijeri ovaj klub i činjenica da sam odigrao 50 utakmica i ostavio neki trag u Zvezdi biće zauvek u mom srcu. Boriću se za grb koji nosim na grudima dokle god sam ovde. Najvažniji je klub, sa mnom ili bez mene uvek mora da beleži velike uspehe. Ukoliko budem mogao da doprinesem tome svojim igrama biće mi neizmerno zadovoljstvo zato što sam u ovom klubu i u ovom gradu jako srećan", rekao je Donald i dodao: "I pored svega, ostaje razočaranje što nismo upisali pobedu jer smo imali 18 šuteva, odlično smo se borili, ali ono što na kraju ostaje jeste da smo dali samo dva gola. Naš protivnik je iz dve gotovo jedine šanse dao dva gola. Imali smo odlične prilike, ali nedostajala nam je završnica. Znamo šta treba da ispravimo u narednoj utakmici. Pozitivna stvar iz svega ovoga je što nismo izgubili, što smo stvarali odlične prilike i prikazali dobru igru".

13:00 - VSS: Gociću i Nikiću veličanstven oproštaj 23. decembraProslavljeni srpski vaterpolisti Živko Gocić i Slobodan Nikić svečano će se oprostiti od reprezentacije u revijalnom meču protiv tima sveta na bazenu Tašmajdan 23. decembra, potvrdio je danas predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić. Manifestacija pod nazivom "Dani vaterpolo šampiona" sublimiraće sve ovogodišnje uspehe najtrofejnije sportske organizacije u Srbiji, podsetiti na pojedine jubileje i prirediti ispraćaj u reprezentativnu "penziju" Gociću i Nikiću. "Izlišno je govoriti koliki značaj su njih dvojica poslednjih 13 godina imali za državni tim. Njihova dostignuća u bazenu, mnogobrojni trofeji sa najvećih takmičenja govore mnogo više u prilog tome od bilo kakvih mojih reči hvale na njihov račun", rekao je Krivokapić. Prvi čovek Saveza poručio je da je impozantan podatak da su Gocić i Nikić zajedno osvojili 55 medalja sa nacionalnim timom, poslednju zlatnu na Olimpijskim igrama u Riju.12:28 - Fudbaleri Zvezde se slikali za kalendar za 2017.

12:00 - Lebron Džejms oduševio navijače u Čikagu
11:28 - Milojević: Možemo da pobedimo Cibonu

11:05 - Zvezda na krovu protiv Voždovca, Partizan čeka JavorFudbaleri Crvene zvezde prvi put u istoriji na zaigraće "krovu" protiv Voždovca, dok Partizan sutra dočekuje Javor u utakmicama 19. kola Superlige Srbije. Lider šampionata i branilac trofeja gostuje "probuđenom" Voždovcu otkad je na klupu seo Ilija Stolica, što će mu biti četvrti meč na strani u poslednjih pet duela. Interesantno da su crveno-beli slavili na sva tri prethodna teška gostovanja (Čačak, Kruševac, Gornji Milanovac), a kiksnuli pre dva dana protiv Mladosti (2:2) na svom terenu kada su imali priliku da se odlepe od Partizana i Vojvodine na osam bodova. Javor dolazi u Humsku sa čak pet trijumfa zaredom, ali ekipa Marka Nikolić ima imperativ pobede posle remija u Novom Sadu protiv Vojvodine, koja ima nešto teži zadatak jer dočekuje Napredak. Od ostalih duela izdvaja se onaj u Nišu gde poslednjeplasirani Borac igra sa Radničkim, Novi Pazar čeka Spartak, a neizvesno će biti u u sudaru Bačke i Čukaričkog. Parovi 19. kola, sutra: Novi Pazar - Spartak (13 sati), Bačka - Čukarički (13), Radnički Niš - Borac, Radnik - Rad (13), Voždovac - Crvena zvezda (13), Vojvodina - Napredak (17), Partizan - Javor (18). Ponedeljak: Mladost - Metalac (17).

10:44 - Ćavi: Mesi će produžiti ugovor sa BarselonomBivši kapiten Barselone Ćavi veruje da će Lionel Mesi produžiti ugovor sa klubom, kao i da će karijeru da završi na Nou Kampu. Prema pisanju španske Marke, Argentinac okleva u potpisivanju novog ugovora koji mu ističe 2018. Bivši reprezentativac Španije uveren je da jedan od najboljih fudbalera na svetu ostaje u katalonskom klubu. "U kontaktu sam sa Mesijem i vidim da je srećan. Nisam pričao sa njim o produženju ugovora, ali on zna da je Barselona najbolji klub na svetu i ne vidim ga u bilo kom drugom", rekao je 36-godišnji fudbaler. Mesi je tokom svoje dugogodišnje karijere na Nou Kampu odigrao 547 utakmica i postigao 472 gola.10:20 - Miletić pozvao navijače Partizana na meč sa JavoromLevi bek Partizana Nemanja Miletić izjavio je da očekuje pobedu protiv svog bivšeg kluba Javora. Partizan u nedelju čeka Javor u 19. kolu Superlige. "Bio sam u Javoru tri godine. Nosim veoma lepe uspomene iz tog kluba, dosta lepih stvari sam tamo doživeo... Lepo mesto i veoma prijatni ljudi. Poznajem dosta igrača koji još uvek igraju u ovoj postavi od Milovića, Đokića, Eliomara i ostalih. Ne zaboravimo da je legenda Partizana Vladica Kovačević rođen u tom prelepom gradu. Igraju veoma dobar fudbal, pogotovo u poslednje vreme. Na čelu sa šefom Veselinovićem i kapitenom Milovićem svakoj ekipi znaju da zadaju dosta muka. Igraju veoma organizovano i disciplinovano. Mislim da će biti dosta teška utakmica, ali mi smo Partizan i u glavi su nam samo nova tri boda. Mislim da neće doći kao i ostale ekipe sa pet igrača pozadi i braniti se, ali sve je na nama. Ako mi budemo pravi rezultat neće izostati. Možda najveća opasnost preti od Bjedova koji je drugi strelac lige. Treba obratiti pažnju i na Eliomara, jer kad mu je dan, teško ga je čuvati. Ne treba zaboraviti ni na zadnjeg veznog Đokića, koji je stub u veznom redu", rekao je Miletić i dodao: "Po dolasku u Partizan debitovao sam protiv Javora i to je bio dosta čudan osećaj, ali i lep u isto vreme. Mislim da će biti sada dosta drugačije, pošto sam već 6 meseci u Partizanu. Ovo je sad moj klub i dajem sve od sebe da opravdam poverenje koje mi je ukazano. Imamo još mnogo da igramo i važno nam je da imamo podršku navijača u svakom trenutku na tribinama. Za svaku utakmicu se spremamo kao da je poslednja i idemo na tri nova boda. Pozivam sve da budu uz naš Partizan i da se borimo do kraja za titulu. Svaka utakmica je važna, svaka pobeda nas vodi bliže borbi za titulu".

09:40 - Bjelica solidan, Minesota izgubila od NjujorkaKošarkaši Minesote poraženi su rano jutros od Njujorka 118:114 u nastavku NBA lige, uprkos novoj sjajnoj partiji Nemanje Bjelice pošto je ubacio 17 poena. Bjelica je šutirao iz igre 7/13, imao sedam skokova i tri asistencije za 21 minut na parketu. Niksi su slavili u Medison Skver Gardenu najviše zahvaljujući odličnom tandemu Derik Rouz - Karmelo Entoni, koji je zajedno postigao 53 poena, Kajl Okvin dodao je 20, dok je kod Minesote najbolji bio Zek Lavin sa 23. Boban Marjanović igrao je poslednja tri minuta u ubedljivom trijumfu Detroita nad Atlantom 121:85 i za to vreme solidno iskoristio šansu, postigao je tri poena i imao dva skoka. Pistonse je vodio Kentevijus Koldvel-Pop sa 23 poena, 18 je imao Tobajas Heris, dok je u poraženom sastavu Denis Šreder postigao 17: Ostali rezultati: Filadelfija - Orlando 88:105, Boston - Sakramento 97:92, Toronto - Los Anđeles Lejkers 113:80, Nju Orleans - Los Anđeles Klipers 96:114, San Antonio - Vašington 107:105.

09:13 - Švajnštajger ostaje u Junajtedu?Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo izjavio je da Bastijan Švajnštajger može da ostane u engleskom klubu. "Naravno da može da ostane. Tokom leta smo pokušali da napravimo nešto za Bastijana. Ako imate ugovor, imate moć jer možete da odredite svoju budućnost. On je odlučio da ostane u teškim okolnostima. Radio je za to i zaslužio je malo sreće", rekao je Murinjo i dodao: "On će ponovo imati moć u januaru, ali sada sa boljim utiskom nego ranije, pošto sada radi sa timom. On shvata našu dinamiku, filozofiju i možete videti sreću koju je pokazao tokom utakmice, bio je srećan kao neko ko je ponosan na svoje napore i odlučnost. Volim ljude koji su odlučni". Murinjo je naveo da je Švajnštajger zaslužio ovacije koje je dobio od navijača. "Svi su srećni. Ja sam bio srećan, pošto, kada nije trenirao sa timom, on je ostao profesionalan. Kada se vratio u ekipu, mučio se, ali se i borio i to je uspeo da uradi bez povreda, bez potrebe da stane. Konstantno je radio i mislili smo da mu treba pružiti šansu", rekao Murinjo.08:45 - Bolt rekordni šesti put atletičar godineDevetostruki olimpijski šampion Jamajčanin Jusein Bolt proglašen je rekordni šesti put za najboljeg atletičara godine, u izboru IAAF. Bolt je u Riju ove godine treći put uzastopno osvojio tri zlatne medalje u trkama na 100 i 200 metara i štafeti 4x100. Jamajčanin je nagradu za najboljeg atletičara dobio 2008, 2009, 2011, 2012. i 2013. godine. Bolt će naredne godine završiti karijeru, posle Svetskog prvenstva u Londonu. U ženskoj konkurenciji nagradu je dobila Almaz Ajana iz Etiopije, koja je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila zlatnu medalju u trci na 10.000 metara. Ona je tada oborila svetski rekord star 23 godine, a novo najbolje vreme u toj disciplini je 29:17,45 minuta.

08:20 - Hamilton: Ko zna, možda se i moj kraj bližiTrostruski svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je da ga nije iznenadila odluka klupskog kolege iz Mercedesa Nika Rozberga da završi karijeru. "Ovo je prvi put za 18 godina da je osvojio titulu, pa zbog toga nisam bio iznenađen njegovom odlukom. On želi da se posveti porodici, želi još dece, a Formula 1 oduzima mnogo vremena. Da li će mi nedostajati rivalitet? Naravno", rekao je Hamilton. Hamilton je rekao da za sada ne planira da završi karijeru, ali bi u bliskoj budućnosti mogao da donese takvu odluku. "Ko zna, možda se i moj kraj bliži", rekao je Hamilton. 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track