BLOG UŽIVO: Venger kandidat za selektora Engleske
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Venger kandidat za selektora Engleske

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Reksona u Mega timuPosle izvanrednih rezultata koje je Mega Leks ostvario prošle sezone, sponzorski pul aktuelnog osvajača Kupa Radivoja Koraća će biti znatno bogatiji u ovoj takmičarskoj godini. U prilog tome svedoči i podatak da će Mega Leks u sezonu 2016/2017 ući jača za još jednog sponzora, Rexona. Rexona dezodorans antiperspirant je nastao davne 1960. godine iako kao brend postoji na svetskom tržištu više od 100 godina. Prednost Rexona dezodoransa je MotionSenceTM tehnologija koja se zasniva na mikroskopskim kapsulama mirisa koji se polako oslobađa sa svakim pokretom tela, tokom celog dana. Izabranici trenera Dejana Milojevića će takmičenje u ABA ligi početi u četvrtak u 21 čas u Sremskoj Mitrovici duelom sa Union Olimpijom, a na više nego originalnim dresovima Mege će se naći i logo Rexona. "Veoma smo počastvovani što je Rexona naš novi partner. Drago nam je što je jedan takav, svetski poznat brend prepoznao ono šta radi Mega Leks i što nas je podržao. To je signal da smo na pravom putu", sa velikim zadovoljstvom je konstatovao generalni menadžer Mega Leksa Goran Ćakić i potom dodao: "Rexona je brend koji podrzava sport još od devedesetih godina prošlog veka, tako da je to najbolji pokazatelj kakvo pojačanje smo dobili u našem sponzorskom pulu. Potrudićemo se da opravdamo dato poverenje i da na terenu budemo u skladu sa njihovim sloganom “Budi aktivan”, zaključio je Ćakić.

22:10 - Jurasović: Zadovoljan sam, u revanšu očekujem pobeduTrener omladinaca Čukaričkog Mihajlo Jurasović rekao je da je zadovoljan igrom svojih fudbalera večeras na početku kvalifikacija za Ligu šampiona i dodao da veruje da će njegova ekipa u revanš utakmici izboriti plasman u narednu fazu."Upozoravao sam da će ova utakmica biti teška. Nadao sam se da ćemo pobediti, ali s obzirom na to da oni imaju iskustva u ovom takmičenju, a da je nama prvi susret s ovakvom vrstom takmičenja mogu da budem zadovoljan kako igrom, tako i rezultatom", rekao je Jurasović novinarima posle meča.Omladinci Čukaričkog odigrali su večeras nerešeno 1:1 s Domžalama u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona."U prvom poluvremenu smo imali tremu i mali pritisak, ali u drugom je bilo sve kako bi trebalo. Imali smo nekoliko šansi koje je trebalo da iskoristimo, ali su isto tako i oni imali. Čestitao bih svojim igračima na požrtvovanoj borbi. Mislim da ćemo ;u revanšu u Beogradu sve ovo privesti kraju na dobar način", rekao je Jurasović.Čukarički je posle samo dva minuta igre u drugom poluvremenu umalo stigao do vodjstva, ali kapiten ekipe s Banovog brda Stefan Šapić pogodio je stativu s metar posle dodavanja Šarića s leve strane."Pokušali smo u drugom poluvremenu da stisnemo posle nešto lošije igre u prvom. Imao sam tu jednu šansu... Ne mogu da prežalim što nisam postigao gol. Ipak, posle smo uspeli da dodjemo do izjednačenenja. U revanšu u Beogradu očekujem da pokažemo šta sve znamo", rekao je Šapić.Fudbaler Čukaričkog Stefan Veličković kazao je da očekuje da će se ekipa dobro spremiti za revanš i izboriti plasman u narednu fazu."Nismo dobro igrali u prvom poluvremenu, a posle razgovora s trenerom na poluvremenu smo se osvestili. Igrali smo znatno bolje u drugom delu, imali više šansi, ali nismo iskoristi. Predstoji nam revanš za koji očekujem da se dobro spremimo i da pobedimo", rekao je Veličković.Revanš je na programu 19. oktobra na Banovom brdu od 18.00. ;

21:36 - Objavljen kalendar Formule 1 za narednu sezonuMeđunarodna automobilska federacija (FIA) objavila je kalendar za narednu sezonu Formule jedan koji se ne razlikuje mnogo od ovogodišnjeg.I sledeće sezone će se voziti 21 trka - šampionat će početi trkom za Veliku nagradu Australije krajem marta, a završiće se osam meseci kasnije u Abu Dabiju.U odnosu na ovogodišnji raspored Kina i Šangaj su zamenili mesta, pa će trka u Šangaju biti druga u šampionatu, nakon trke u Melburnu. Svoja mesta u kalendaru zamenile su i trke u Maleziji i Singapuru.Kalendar Formule jedan za 2017: - 26. mart Australija - 9. april Kina - 16. april Bahrein - 30. april Rusija - 14. maj Španija - 28. maj Monako - 11. jun Kanada - 18. jun Azerbejdžan - 2. jul Austrija - 9. jul Velika Britanija - 23. jul Madjarska - 30. jul Nemačka - 27. avgust Belgija - 3. septembar Italija - 17. septembar Malezija - 1. oktobar Singapur - 8. oktobar Japan - 22. oktobar SAD - 5. novembar Meksiko - 12. novembar Brazil - 26. novembar Abu Dabi

20:23 - Omladinci Čukaričkog odigrali nerešeno u Sloveniji protiv DomžalaOmladinci Čukaričkog odigrali su večeras nerešeno 1:1 s Domžalama u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona.Domaćin je do prednosti stigao u 54. minutu golom Žana Žužeka, da bi izjednačene Čukaričkom u 63. doneo Marko Šarić.U prvom poluvremenu na stadionu u Domžalama pred oko 1.000 gledalaca nije bilo mnogo uzbudjenja. Bitka se uglavnom vodila na sredini terena, a Čukarički je i pored toga imao dva solidna pokušaja da dodje prednosti, ali su udarcu Nemanje Milojevića i Šarića završili pored gola.Čukarički je posle samo dva minuta igre u drugom delu igre umalo stigao do vodjstva, ali kapiten ekipe s Banovog brda Stefan Šapić pogodio je stativu s dva metra posle dodavanja Šarića s leve strane.Slovenački tim je od trenutka zaigrao znatno bolje, pa je u 54. minutu stigao do prednosti. Lovro Vrandečič je izveo prekid na desnom boku, a u šesnaestercu Čukaričkog pronašao je usamljenog Žužeka koji je iz prve šutirao sa oko 10 metara i savladao Petra Ćulibrka.Čukarički je dva minuta kasnije umalo stigao do izjednačenja, ali je pokušaj Jovanovića glavom sa oko pet metara, nakon centaršuta Stefana Veličkovića s desne strane, krajnjim naporima odbranio golman Domžala Žiga Frelih.Gosti iz Beograda nastavili su ofanzivnom igrom, a do izjednačenja stigli su posle još jedne akcije po desnom boku. Veličković je još jednom dobro prošao, te u petercu uposlio Šarića koji se oslobodio svojih čuvara i udarcem s pet metara savladao Freliha.Do kraja susreta oba tima imali su nekoliko solidnih prilika da dodju do gola, a najbolju propustio je domaćin u 90. minutu. ;Defanzivac Čukaričkog Seid Preljević je spasao svoju ekipu poraza, pošto je loptu s gol linije izbacio nakon udarca Senada Jarovića s oko pet metara.Revanš je na programu 19. oktobra na Banovom brdu od 18.00.

20:04 - Petar Hubčev novi selektor BugarskeFudbalski savez Bugarske saopštio je danas da je novi selektor reprezentacije Petar Hubčev.Izvršni odbor bugarskog fudbalskog saveza jednoglasno je odlučio da Hubčev na klupi nacionalne selekcije zameni Ivajla Peteva koji bi, prema navodima medija, trebalo da preuzme zagrebački Dinamo.Hubčev će Bugarsku predvoditi do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.On će na klupi Bugarske debitovati 7. oktobora na utakmici protiv Francuske, a tri dana kasnije očekuje ga meč protiv Švedske.Bugarska je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji počela teškom pobedom protiv Luksemburga 4:3.

19:22 - Južnoafrički teniser doživotno suspendovanJužnoafrčki teniser Džošua Četi doživotno je suspendovan pošto je pokušao da namesti mečeve, saopštila je danas Jedinica za integritet tenisa (TIU).TUI navodi da je 21-godišnji Četi novembra 2015. godine tokom fjučersa u južnoafričkom gradu Stelenbosu jednom igraču ponudio 2.000 dolara da odigra loš meč u singlu, a 600 dolara za loš meč u dublu, ali je taj teniser to odbio i prijavio slučaj.Teniser kome je Četi ponudio novac nije imenovan.Četi je trenutno 1.857 teniser na ATP listi.

18:43 - Kvitova slavila protiv Kerber u VuhanuNemačka teniserka Andjelik Kerber izgubila je danas svoj prvi meč od kako je prva igračica sveta, a bolja od nje bila je Čehinja Petra Kvitova u trećem kolu turnira u kineskom Vuhanu.Kvitova je pobedila Kerber sa 6:7, 7:5, 6:4.Čehinja je spasila 17 od 22 brejk lopte, dok je Kerber napravila čak osam duplih servis grešaka.Kvitova je poslednji put pobedila Kerber u finalu Fed kupa 2014. godine i od tada je izgubila tri meča, uključujući i ovogodišnji duel u četvrtom kolu Otvorenog prvenstva SAD.Češka teniserka će u narednom kolu turnira u Vuhanu igrati protiv Britanke Džoane Konte, koja je bila bolja od Karle Suares Navaro sa 7:5, 7:6.Ruskinja Svetlana Kuznjecova pobedila je branioca titule, Amerikanku Venus Vilijams sa 6:2, 6:2, dok je Rumunka Simona Halep slavila protiv Jaroslave Švedove iz Kazahstana sa 6:3, 6:3.Halep će u ; četvrtfinalu igrati protiv Amerikanke Medison Kiz, koja je bila bolja od Ruskinje Darije Kasatkine.

18:03 - Granada ostala bez treneraŠpanski fudbalski trener Pako Hemes nije više šef stručnog štaba Granade, saopštio je danas taj klub.Granada i Hemes su sporazumno prekinuli saradnju nakon samo šest utakmica u španskoj Primeri.Klub iz Andaluzije je tako ostao bez trenera dva dana nakon poraza od Alavesa, što je tom klubu četvrti poraz od početka sezone.Granada je i dalje bez pobede u španskom šampionatu i nalazi se na pretposlednjem, 19. mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda.Tim će do angažovanja novog trenera sa klupe predvoditi trener B tima Granade Ljuis Planaguma.

17:33 - Tipsarević trilerom preko Pera u četvrtfinale u ŠenženuSrpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale turnira u kineskom Šenženu, pošto je savladao Francuza Benou Pera 6:0, 6:7 (5:7), 7:5. Tipsarević je odlično započeo meč, poveo u setovima bez izgubljenog gema, ali se Per izdigao i zaigrao znatno bolje u nastavku, sve do finiša trećeg seta. Tipsarević je bio pred porazom, gubio u trećem setu 5:3, ali je uspeo da veže naredna četiri gema i napravi veliki preokret. Srpski teniser se u narednoj rundi sastaje sa Malikom Žazirijem iz Tunisa, koji je iznenadio Belgijanca Davida Gofana 7:6 (7:2), 3:6, 6:2. Turnir u Šenženu igra se za nagradni fond od 641.305 dolara.

17:01 - Pobede Elzana Bibića i Amele Terzić u RaškiAtletičarka Novog Pazara Amela Terzić i njen klupski kolega Elzan Bibić pobedili su na uličnoj trci u Raški. Bibić je slavio u konkurenciji seniora, drugi je bio Miloš Pendić iz Čajetina, a treći Miloš Krstić iz Leposavića. Terzić je bila najbrža kod seniorki, ispred još jedne Novopazarke Teodore Simović, a treće mesto pripalo je Tamari Mićević iz Užica. Ulična trka u Raški održana je četvrti put.

Amela Terzić, foto: Saša Pavlić
Amela Terzić, foto: Saša Pavlić

16:38 - Osuđeni napadači na obezbeđenje VazureNapadači na pripadnika obezbeđenja direktora Fudbalskog kluba Partizan Miloša Vazure, Darko Risitić i Veljako Belivuk osuđeni su na godinu i 10 meseci zatvora, odnosno na godinu dana kućnog zatvora. Ristić i Belivuk su zaključili sporazum o priznanju krivičnog dela da tužiocem, što je sud usvojio i odredio im kazne. Njima je u kaznu uračunato vreme koje su proveli u pritvoru, a produžena im je i mera zabrane napuštanja boravišta. Ristić i Belivuk osudjeni su zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja Vazure u aprilu ove godine, ispred prostorija kluba.

16:01 - Muslin: ŠŠteta zbog igrača koji nisu sa nama, biće pravi testReprezentacija Srbije koju čine fudbaleri iz Superlige otputovala je u Dohu gde je očekuje prijateljski duel protiv selekcije Katara. Selektor Slavoljub Muslin izrazio je zadovoljstvo što će imati priliku da na delu vidi domaće igrače u dobroj proveri, ali i da mu je žao što Vojvodina nije pustila četvoricu fudbalera. "Šteta je za one igrače koji nisu sa nama, jer je čast igrati za dres sa državnim grbom. Ali koga nema bez njega se može. Uglavnom, ovo je početak naše akcije da imamo na oku igrače iz domaćeg prvenstva. Pred nama je dobar test, očekujem od igrača da iskažu vrednost", rekao je Muslin. Prvi čovek nacionalnog tima ne iskljičuje mogućnost da neko od putnika u Katar u perspektivi bude u konkurenciji za najbolji tim Srbije. "Na prvom okupljanju sam zvao igrače iz Superlige, a neki su i debitovali. Ako se dobro pokažu, zašto da ne? Za sve njih je ovo veliki motiv, videće da ih pratimo. Redovno gledam utakmice Superlige i video sam skoro sve igrace na delu", zaključio je Muslin. Desni bek Crvene zvezde Marko Petković, jedini sa spiska koji je već nastupao za A tim, nije skrivao zadovoljstvo zbog novog poziva u reprezentaciju."Raduje me da se nalazim u ovom društvu. Na saigračima i meni je da ga opravdamo i pokažemo se u pravom svetlu protiv budućeg domaćina Svetskog prvenstva. Mislim da ćemo jednim pravim pristupom pokazati da imamo veliku želju, nadam se i znanja i kvalitet za neke buduće akcije", poručio je bivši kapiten mlade selekcije Srbije. Golman Partizana Filip Kljajić istakao je da ga je prijatno iznenadio Muslinov poziv. "Imaćemo protiv sebe veoma motivisanog rivala, ali svaki član ove selekcije želi da izmeri sebe u meču koji svakako ima težinu. Svi mi imamo privilegiju da obučemo dres reprezentacije i pokažemo da srpska liga ima kvalitet", rekao je Kljajić. Utakmica između Katara i Srbije igra se sutra u Dohi od 18 sati po srednjeevropskom vremenu.

Slavoljub Muslin, foto: Zorana Jevtić
Slavoljub Muslin, foto: Zorana Jevtić

15:36 - Mikel: Odlazim iz Čelsija, Kina je jedna od opcijaFudbaler Čelsija Džon Obi Mikel objavio je da će najkasnije po završetku sezone napustiti londonski tim i izrazio želju da karijeru nastavi u Kini. Nigerijskom vezisti ugovor ističe na kraju sezone, nema nameru da ga produži i već u januaru bi mogao da potpiše za drugi klub u koji bi u junu stigao bez obeštećenja. "Nalazim se u poslednjoj godini ugovor i spreman sam da počnem razgovore sa zainteresovanim timovima. Opcije su klubovi iz Premijer lige, ali i Kina, pa ćemo videti. Jedno je sigurno, doneću najbolju moguću odluku. Dugo sam u Čelsiju, koji je moja kuća, ali je došao kraj", rekao je Mikel. Mikel pod vođstvom novog menadžera Antonija Kontea još uvek nije odigrao nijedan meč, što je jedan od glavnih razloga odlaska iz Londona. On je čak 10 godina član "plavaca", odigrao je 372 utakmice i dao šest golova, ali i osvajao titule Premijer lige, FA i Liga kupa, Lige šampiona i Lige Evrope.

Džon Obi Mikel, foto: Reuters
Džon Obi Mikel, foto: Reuters

15:21 - Kalinić: Cilj Fiorentine je Liga šampionaFudbaler Fiorentine Nikola Kalinić rekao je da je cilj njegove ekipe da izbori mesto koje vodi u Ligu šampiona, ali je priznao da to neće biti lako.Fiorentina poslednjih godina redovno igra u Ligi Evropa, ali nije uspela da osvoji jedno od prva tri mesta. Hrvatski internacionalac se nada da će se to promeniti sada."Na kom mestu će Fiorentina završiti? Nadam se u Ligi šampiona, ali biće teško jer ima mnogo kandidata. U januaru počinjemo učešće u kupu i tu ćemo hteti da se iskupimo za eliminaciju od prošle godine", rekao je 28-godišnji napadač za Korijere delo sport."Viola" u Ligi Evropa igra u Grupi J sa Karabagom, Liberecom i PAOK-om, sa kojim je u prvom kolu odigrala 0:0. Pojedini navijači Fiorentine nadaju se da ekipa može da stigne do finala."Znam šta znači evropsko finale, igrao sam jedno pre dve godine (sa Dnjeprom), tako da znam šta znači. To je prelepa emocija za koju se nadam da ću je ponovo doživeti što je pre moguće", rekao je Kalinić.On je ocenio da Juventus ima najviše šansi da osvoji titulu, i da je ispred Napolija.14:55 - Venger kandidat za selektora EngleskeMenadžer Arsenala Arsen Venger mogao bi da nasledi Sem Olerdajsa na funkciji selektora Engleske, prenosi Dejli Mejl.Kako se navodi, čelnici FA Engleske rado bi iskoristili činjenicu da Vengeru na kraju sezone ističe ugovor sa Arsenalom, na čijoj klupi sedi pune dve decenije.Francuski stručnjak ranije je izjavio da je "Engleska njegova druga domovina i da ne bi imao ništa protiv da jednog dana bude selektor".To praktično znači da bi Venger ili odmah preuzeo mesto selektora uz dozvolu Arsenala ili bi Engelska ima privremenog menadžera do kraja sezone.Olerdajs je sinoć podneo ostavku, nakon samo 67 dana na funkciji, pošto se našao u središtu korupcijskog skandala zbog optužbi da je menadžerima nudio savete oko transfera fudbalera i zauzvrat dobio 400.000 funti, kako bi oni izbegli "pravilo treće strane".14:16 - Trener MZT: Ne plašimo se Zvezde, igraćemo hrabroTrener Košarkaškog kluba MZT Skoplje Emil Rajković rekao je danas da se njegov tim ne plaši Crvene zvezde i najavio da će u Beogradu protiv šampiona Jadranske lige igrati hrabro."Svi znamo ko je Crvena zvezda i koliko ubedljivo zna da igra, posebno u Beogradu. Mi se ne plašimo toga. Naprotiv, igraćemo hrabro i videćemo šta možemo da napravimo protiv jednog od naboljih timova u regionu", rekao je on novinarima u Skoplju.Rajković je rekao da je pročitao komplimente koje je MZT dobio od trenera Crvene zvezde Dejana Radojnića i istakao da je zahvalan na tome i da može da uzvrati istom merom, budući da Zvezda i ove godine ima tim za poštovanje.MZT ima problema sa povredama Drenovca i Marka Simonovskog."Drenovac se povredio u Superkupu (prošlog vikenda) i od tada nije igrao. Trenira sa timom, a konačnu odluku ću doneti na dan utakmice. Simonovski je imao odličnu minutažu na turniru u Kavadarcima, ali mu očigledno treba više vremena da udje u takmičarski ritam i zato je nejgov nastup neizvestan", rekao je Rajković.Trener MZT Skoplje je rekao da je njegov tim ove godine dobar, ali je dodao da neće dozvoliti da mu nametnu favoritsku ulogu u Jadranskoj ligi, jer to stvara dodartni tim na ekipu.Rajković je rekao da je tim makedonskog šampiona spreman za novi sezonu, ali je istakao da očekuje da ;najbolje pruži u drugom delu sezone. "Mi smo dobar tim, imamo kvalitetne igrače, ali ne treba zaboraviti da su to igrači koji prvi put igraju zajedno i normalno je da će im biti potrebno vreme za adaptaciju i uigravanje. Mi igramo dobru košarku i moje mišljenje da će najbolje od MZT-a moći da se vidi u drgom delu sezone, kada naša igra bude potpuno kompaktna", rekao je trener ;kopskog tima13:52 - De Bur: Nije lako zameniti Mančinija Trener Intera Frank de Bur rekao je da mu nije bilo lako da na tom mestu zameni Roberta Manćinija."Italija je bila svetski prvak 2006, a oni su odlučili da dovedu trenera direktno iz Holandije. Svakako nisam mogao da udjem kao slon u staklarsku radnju, kao Holandjanin koji objašnjava kako se stvari rade. Zato idem korak po korak. Nije bilo lako doći i zauzeti mesto italijanskog trenera", rekao je De Bur za italijanske medije.Trener je kazao da je pritisak veliki, ali i da ima mnogo pozitivnih stvari."Ovde ste pod velikim pritiskom, svi vas gledaju otvorenih usta. Imamo ovde pravih pobednika, koje ne moram da teram da rade neke stvari, kao što je bilo u Ajaksu. Ovde je obična partija rukometa zadovoljstvo, dok je tamo predstavljala smetnju", rekao je De Bur.

13:20 - Alegri: Nismo potcenili DinamoTrener Juventusa Masimilijano Alegri izjavio je da je zadovoljan nastupom svog tima u pobedi nad zagrebačkim Dinamom (4:0)."Dobro smo igrali, nismo potcenili protivnika i pobedili smo sa četiri gola razlike. To je važno zbog raspleta grupe i gol razlike. Možemo i bolje, u drugom poluvremenu bilo je u pojedinim situacijama previše grešaka. Veoma nam je važno da nismo primili gol", rekao je Alegri posle utakmice. Juventus je na Maksimiru ostvario prvi trijumf u Ligi šampiona ove sezone, a prvaka Hrvatske "načeo" je Miralem Pjanić. "Poslali smo snažnu poruku, od starta smo znali šta hoćemo, a to su tri boda i na kraju ih dočekali. Moramo još da napredujemo i budemo bolji u svakoj liniji tima. Odradili smo sve što je Alegri od nas tražio", rekao je Pjanić. Juventus ima četiri boda na tabeli H grupe, a u trećem kolu gostuje Lionu.

12:40 - Širle: Konkurentni smo sa najboljim timovimaAndre Širle, junak Borusije Dortmund protiv Real Madrida, istakao je karakter svog tima jer je dva puta stizao prednost Reala.Branioci trofeja bili su na korak od trijumfa na ’Signal Iduna Parku’, za njih tradicionalno teškom gostovanju, ali je Andre Širle u 87. minutu postigao gol i postavio konačnih 2:2."Možemo da budemo zadovoljni. Bili smo hrabri i pokazali da smo konkurentni najboljim timovima. Sjajan je osećaj kada se dva puta vratite protiv Reala", rekao je Širle.Fudbaleri Reala posle dva kola nalaze se na deobi prvog mesta F grupe Lige šampiona, sa Borusijom, a u narednom kolu u Madridu igraju sa Legijom, dok ekipa Tomasa Tuhela putuje u Lisabon na duel sa Sportingom.

11:59 - Dimitrov za sat i po eliminisao Lajovića

Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je sa turnira u kineskom Čengduu.Lajović je u drugom kolu izgubio od trećeg nosioca Bugarina Grigora Dimitrova 7:6 (7-1), 6:4. Prvi međusobni duel srpskog i bugarskog tenisera trajao je 91 minut.Turnir u Čengduu igra se za nagradni fond od 840.915 dolara.

11:20 - Metalac ipak igra u KLS, tri igrača idu ZvezdiKošarkaški klub Metalac će igrati u KLS, rezultat je razgovora ljudi iz kluba sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem.Na sastanku je potvrđena odluka Skupštine kluba – Metalac će obezbediti 3,2 miliona dinara potrošena za isplatu pojedinih igrača, posle čega će klubu biti odblokirana budžetska sredstva do kraja godine.Za trenera je postavljen nekadašnji prvotimac i jugoslovenski reprezentativac u mlađim kategorijama Mihailo Poček, koji je već radio u Metalcu, kao i nekoliko godina u Sloveniji, a poslednji angažman imao je u Češkoj.

10:30 - Na Srbija - Austrija za 400 dinara!

Fudbalski savez Srbije odredio je cene ulaznica za meč Srbija - Austrija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i cene su identične kao što su bile za utakmicu sa Republikom Irskom Za mesto na severnoj ili južnoj tribini potrebno je izdvojiti 400 dinara, za mesto na bočnom delu istoku 800, za centralno istoka ili bočno zapada 1.000 dinara i za centar zapada 1.200 dinara.Meč trećeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Srbija - Austrija igraće se 9. oktobra na "Marakani" (20.45).Tri dana pre toga "orlovi" će gostovati Moldaviji u drugom kolu kvalifikacija.

09:42 - Partizan i Voša u A1, Zvezda u regionalnoj A2 vaterpolo ligiU Zagrebu je održana sednica Upravnog odbora Triglav regionalne vaterpolo lige a doneto je nekoliko važnih odluka.Kragujevački Radnički još ranije je otkazao učešće u ovom takmičenju, pa će u Regionalnoj A1 ligi u narednoj sezoni igrati devet klubova, a Srbiju će predstavljati Partizan Rajfajzen i Vojvodina. U Regionalnoj A2 ligi igraće Crvena zvezda i Šabac, koji je zamenio Nais.U Regionalnoj A1 ligi igraće: Jug KO, Primorje EB, Jadran Carine, HAVK Mladost, Mornar BS, Jadran Split, Partizan Rajfajzen, Budva i Vojvodina. Takmičenje počinje 8. oktobra, po već utvrđenom rasporedu. U Regionalnoj A2 ligi, čiji je početak zakazan za 15. oktobar, nastupaće: Primorac, POŠK, Crvena zvezda, Solaris, Zadar 1952, Medveščak, Kataro i Šabac. Takođe, zanimljivo je da je donesena odluka o promeni propozicija, odnosno omogućavanju zimskog prelaznog roka, koji će trajati od 1. do 31. januara 2017. godine i da će u tom periodu svaki klub moći dodatno da registruje dva nova igrača, koja su već nastupala u nekom od službenih takmičenja. Podsećamo, Crvena zvezda je prošle sezone najpre kažnjena, a potom i izbačena iz lige zato što je u januaru registrovala igrače koji su igrali za drugi klub.

09:02 - Crvena zvezda ugostila klince MTKMađarski MTK, generacije rođene 2002, 2003, 2004. i 2005. godine, gostovao je Crvenoj zvezdi kako bi vršnjaci odmerili snage među sobom.Posle četiri odigrane utakmice, MTK je imao više razloga za zadovoljstvo.Dve utakmice gosti iz Mađarske rešili su u svoju korist, ostvarivši minimalne pobede rezultatom 1:0.S druge strane, čast Crvene zvezde odbranili su dečaci rođeni 2004. godine, koji su savladali MTK rezultatom 3:0, dok je generacija 2003. odigrala nerešeno –1:1. Predstavnici Crvene zvezde dobili su i specijalni poziv da ove jeseni budu gosti MTK u Budimpešti, na otvaranju novog stadiona kluba.

08:20 - Herardo Martino novi trener Atlanta Junajteda

Bivši selektor reprezentacije Argentine Herardo Martino imenovan je za trenera američkog Atlanta Junajted u njihovoj debitanskoj sezoni u MLS ligi 2017. godine.Martino se 20 godina bavi trenerskim poslom, a između ostalih predvodio je Barselonu i reprezentacije Argentine i Paragvaja.On je predvodio Argentinu od 2014. do juna ove godine i za to vreme ekipa je u julu prošle godine bila prva na rang-listi Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) i igrala u finalu Kopa Amerike 2015. i ove godine.Atlanta Junajted osnovan je u aprilu 2014. godine.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track