BLOG UŽIVO, VIDEO: Ivajlo Petev preuzima Dinamo
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Ivajlo Petev preuzima Dinamo

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:55 - Alaves pobedio GranaduFudbaleri Deportivo Alavesa pobedili su večeras na svom terenu Granadu sa 3:1 u poslednoj utakmici šestog kola španske Primere.Golove za Depotrivo postigli su Edgar Mendes u 32, Viktor Kamarasa u 66. i Dejverson u 92. minutu.Jedini gol za Granadu postigao je Artem Kravec u 78. minutu.Srpski fudbaler Nenad Krstičić nastupao je u samom finišu utakmice za Alaves, dok je Aleksandar Katai meč presedeo na klupi.Deportivo nakon šestog kola Primera zauzima deveto mesto s isto toliko bodova, dok je Granada pretposlednja, 19. s dva boda.

21:18 - Atalanta lako pobedila KrotoneFudbaleri Atalante pobedili su večeras u gostima Krotone sa 3:1 u šestom kolu italijanske Serije A.Atalanta je u prvom poluvremenu deklasirala Krotone i praktično već tada rešila ;utakmicu, s obzirom na to da je posle 45 minuta vodila s 3:0.Gosti iz Bergama poveli su već u trećem minutu golom Andree Petagane, da bi na 2:0 u 40. minutu povisio Jasmin Kurtić.U prvom minutu sudijsku nadoknade vremena Alehandro Gomes je sa ivice šesnaesterca sjajnim udarcem povisio na 3:0.Atalanta je od 62. minuta igrala s igračem manje, pošto je Frank Kesi zbog oštrog starta dobio direktan crveni karton.Krotone je delimično iskoristio brojčanu prednost, pošto je u 86. minutu stigao do gola, a strelac je bio Simi.Atalanta posle šest utakmica zauzima 16. mesto sa šest bodova, dok je Krotone poslednji, 20. sa jednim bodom.

20:58 - Perić Ranković i Šuranji oduševljeni dočekom kod Skupštine BeogradaParaolimpijski šampioni Borislava Perić Ranković i Laslo Šuranji izjavili su večeras da je sjajan osećaj što su uspeh iz Rija proslavili pred svojim narodom ispred Skupštine Beograda."Svima nama sve ovo puno znači jer smo mogli da podelimo uspeh sa ljudima koji su nas pratili putem televizora i društvenih mreža. Svi koji su se radovali i tugovali sa nama osetili smo u Riju i želim da im se zahvalim", rekla je Perić Ranković posle dočeka.Stototeniserka Perić Ranković, koja je u Riju osvojila zlato u singlu i srebro u dublu, istakla je da joj je glavni cilj promocija sporta sa invaliditetom."Želim da se odmorimo nekoliko dana, a onda nas očekuju stvari poput intervjua i prijema, kako bismo popularizovali sport osoba sa invaliditetom. Cilj nam je da mladi vide da to može, iako nije lako, jer postoje mnogo odricanja i treniranja, ali kada dođe uspeh to je najlakše".Perić Ranković je dodala da su paraolimpijci poslednjih godina imali podršku države i da se nada da će tako biti i u budućnosti."Uvek smo imali pažnju, ona je svakim danom sve veća. Nadam se da će ljudi shvatiti da ono čime se bavimo nije samo naš cilj, već da pokažemo svetu šta možemo i da nismo zaboravljeni".Strelac Laslo Šuranji, takođe osvajač dve medalje - zlatne i bronzane, poručio je pre samo tri nedelje nije mogao da očekuje ovakva dešavanja."Osećam se fantastično, prvi put mi je da prisustvujem ovakvom dočeku. Svakako je lepo iskustvo posle osvajanja medalje, šlag na tortu. Iskreno, nisam očekivao sve ovo, ali došlo je moje vreme", rekao je Šuranji Tanjugu.Prema njegovim rečima mislima je već u Tokiju i da narednim Igrama očekuje da Srbija nadmaši devet medalja."Bilo je teško u Riju, streljaštvo je mnogo napredovalo, mnogo se ulaže, a mi smo dugo čekali na medalju u ovom sportu. Tokio nam je pred očima, iako imamo mnogo takmičenja pre toga, a moguće je da i da srušimo rekord od devet medalja", zaključio je Šuranji.Više stotina građana okupilo se danas ispred Starog dvora, zgrade Skupštine Beograda, kako bi pozdravili srpske paraolimpijce posle osvajanja rekordnih devet medalja na Igrama u Rio de Žaneiru.Srbija je na Paraolimpijskim igrama osvojila rekordnih devet medalja, među kojima Laslo Šuranji u streljaštvu zlatnu i bronzanu, stonoteniserke Borislava Perić Ranković (zlato) i Nada Matić (bronza) u singlu, zatim zajedno srebro u dublu, stonoteniser Mitar Palikuća bronzu, Nemanja Dimitrijević bronzu u bacanju koplja, a Željko Dimitrijević i Miloš Mitić zlato i srebro u bacanju čunja.

19:03 - Berardi odbio Juventus, Sasuolo spreman da ga pusti u InterItalijanski Sasuolo spreman je da pusti najboljeg fudbalera Domenika Berardija u Inter u januaru, izjavio je danas generalni menadžer Djovani Karnevali.Berardi se godinama unazad dovodio u vezu sa Juventusom, ali je igrač letos odbio ponudu šampiona Italije, dok se sada u trku umešao Inter."Možemo da priuštimo ostanak Berardija. Ipak, on je privukao pažnju velikih italijanskih klubova, uključujući i jednog stranog. Nije istina da smo odbili ponudu Juventusa, Domeniko je odlučio da ostane kod nas. Otvoreni smo da razgovaramo sa Interom", rekao je Karnevali za list Politika nel Palone.Juventus ima pravo preče kupovine Berardija, čija cena iznosi 25 miliona evra, na osnovu ugovora koji je sklopio prilikom prelaska u Sasuolo.Berardi je standardni član mlade reprezentacije Italije, dobijao je i pozive u A tim, ali nije debitovao.

18:00 - Grizman: Plašim se odlaska Simeonea iz AtletikaNajbolji strelac i fudbaler madridskog Atletika Antoan Grizman rekao je danas da se plaši odlaska trenera Dijega Simeonea na kraju sezone, istakavši da je neophodan njegovom timu.Simeone je nedavno skratio ugovor sa Atletikom za dve sezone, do 2018. godine, što je podgrejalo glasine oko njegovog odlaska, kao i izjava da ima veliku želju da jednog dana preuzme Inter."Čuo sam u Francuskoj da je Dijego bio blizu preuzimanja Pari Sen Žermena. Plašim se da neće biti još dugo u Madridu. Želim da radim i učim od njega. Rekao mi je da će ostati, da je sve u redu, nadam se da ćemo svi zajedno još više napredovati sa klubom", rekao je Grizman za španski Onda Sero.Argentinski stručnjak skoro pet godina sedi na klupi "jorgandžija" sa kojima je osvojio titulu prvaka Primere, Kup kralja, Ligu Evrope, Superkup Evrope i Španije, ali i izgubio dva finala Lige šampiona, oba od najvećeg rivala Real Madrida.Ranije je trenirao argentinske klubove Rasing, Estudijantes, River Platu i San Lorenco, kao i italijansku Kataniju.

17:24 - FIFA se i bez radne grupe bori protiv rasizmaGeneralna sekretarka FIFA Fatma Samura rekla je da ta organizacija vrlo ozbiljno shvata borbu protiv rasizma.Svetska fudbalska asocijacija snažno se bori protiv rasizma, uprkos tome što je rasformirala radnu grupu za nadgledanje diskriminacije.Agencija Asošiejted pres u nedelju je objavila da je FIFA rasformirala radnu grupu, "pošto je njen zadatak završen posle tri godine"."Radna grupa je imala vrlo sepcifičan mandat koji je, prema našim saznanjima, u potpunosti ispunula. Njene preporuke su sada pretvorene u program koji je veoma jak", rekla je Samura na konferenciji Sokereks. Samura je u maju imenovana za generalnog sekretara FIFA i postala je prva žena i prvi takav funkcioner iz Afrike, u sklopu promena koje je uveo novi predsednik svetske kuće fudbala Đani Infantino. "Moje prisustvo je snažna potvrda da FIFA ima nultu toleranciju prema diskriminaciji i da je to inkluzivna organizacija. Mi u FIFA ozbiljno shavatamo našu ulogu kao svetske fudbalske organizacije u borbi protiv diskriminacije", rekla je Samura, koja dolazi iz Senegala. Radnu grupu za nadgledanje diskriminacije osnovao je 2013. godine tadašnji predsednik Sep Blater, a predsednik je bio Džefri Veb, potpredsednik, sve dok nije uhapšen prošle godine u sklopu istrage američkih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu. Veb je priznao krivicu za reketiranje, a njega je na čelu radne grupe u septembru 2015. godine zamenio predsednik Fudbalskog saveza Konga Konstant Omari.

16:44 - Pol Pirs na kraju sezone završava karijeruAmerički košarkaš Pol Pirs igraće još jednu sezonu za Los Anđeles Kliperse posle čega će završiti karijeru.Pirs je 2008. godine sa Bostonom bio šampion NBA lige, kada je bio i MVP finala, igrao je u 18 sezona i kako je rekao, zna da će mu 19. sezona biti dovoljna."Vreme je da nastavim dalje. Kao i kod svake teške odluke, mislim da je važno da budeš u miru sa sobom. Miran sam povodom odluke o povlačenju, ali ostala mi je još jedna vožnja. Još jedna sezona. Još jedna prilika", rekao je Pirs, preneli su američki mediji.Pirs je počeo karijeru 1998. godine u Bostonu, odakle je pet godina kasnije prešao u Bruklin. Posle godinu dana prešao je u Vašington, a prošle sezone igrao je za Los Anđeles Kliperse gde će sledeće godine završiti karijeru."Mislim da imam priliku u sjajnom timu. Gladni smo. Želimo da osvojimo NBA ligu", rekao je tridesetosmogodišnji Pirs, koji je 10 puta bio u ol-star timu

16:05 - Poraz mladih ragbista od LibanaMlada reprezentacija Srbije u ragbiju 13 poražena je na terenu SC Inge na Zvezdari u drugom prijateljskom meču od odgovarajuće selekcije Libana 22:6 (10:0).Ovo utakmicom završena je mini turneje Libanaca protekle nedelje po Srbiji, tokom koje su ove dve ekipe u četvrtak prvi duel odigrale nerešeno – 18:18.Za razliku od prve utakmice, Libanci su svoju bolju igru ovoga puta materijalizovali sigurnom pobedom, iako su domači igrači u drugom poluvremenu bili na pragu preokreta. Esejima Boulsa i Sabata, gosti su vodili sa 10:0 u prvom poluvremenu, da bi posle eseja Alekse Radića i uspešne kazne Đorđa Stošića Srbija je u nastavku stigla na četiri poena minusa. Međutim, za razliku od prve utakmice odbrana Libana je odolela potom u drugom poluvremenu, a sa dva eseja Marhabe i Rizka u poslednjih deset minuta rešeno je definitivno pitanje pobednika. Treba napomenuti, da je Srbija na ovoj utakmici igrala sa trojicom umornih igrača – Stošićem, Radićem i Petrovićem koji su neposredno pred duel doputovali iz Španije gde su igrali za seniorsku reprezentaciju u pripremnoj utakmici za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2017. godine.

15:35 - Karlović se vraća u reprezentaciju HrvatskeSelektor teniske reprezentacije Hrvatske Željko Krajan rekao je da će se Ivo Karlović vratiti u tim za finale Dejvis kupa protiv Argentine, koje će se odigrati u Zagrebu. "Mogu da najavim da se Ivo Karlović vraća u reprezentaciju. To je najbolja vijest koju smo mogli da dobijemo. Sa njim smo sigurno 20, 30 odsto jači. Uz Bornu Ćorića koji ide na operaciju i ne znamo u kakvom će biti stanju, Ivo Karlović pokriva sve rupe, tako da smo i dalje favoriti", rekao je Krajan. Na sastanku čelnika Teniskog saveza Hrvatske sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem potvrdjeno je da će se finale Dejvis kupa, od 25. do 27. novembra odigrati u Areni Zagreb. Ćorić će u utorak biti podvrgnut operaciji desnog kolena, predvidjeno vreme oporavka je izmedju četiri i osam nedelja, pa su minimalne šanse za njegov nastup u finalu protiv Argentine. "Još ga nismo precrtali, još je u reprezentaciji. Nadam se da će moći da igrati i pruži doprinos", rekao je Krajan.

15:05 - Vilander: Federer je najbolji svih vremenaMats Vilander izdvojio je Rodžera Federera kao najboljeg tenisera svih vremena. Vilander je govorio o Rafaelu Nadalu, ali i ostalim igračima koji se nalaze na vrhu različitih kategorija. Šveđanin ni u jednom trenutku nije uvrstio u izbor najboljeg igrača današnjice Novaka Đokovića. "Naravno, Džon Mekinro, ali ih je bilo nekoliko. Rodžer Federer jer je najbolji teniser svih vremena, zbog načina na koji se ponaša na terenu i van njega. Mekinro zbog načina igre i iskazivanja emocija. On i Borg su privlačili publiku koja nije poznavala tenis, koja nije znala igrače. Rivalstva su takođe važan faktor – amaterski fudbal i košarka su konačno shvatili da postoji i tenis. Bilo je to zlatno doba tenisa, ali je bilo i padova jer u vreme Samprasa i Agasija, fokus je bio na Americi. Onda su se pojavili Rodžer i Rafa - to neverovatno rivalstvo je probilo granice, od Južne Amerike do Azije. Sada je tenis globalni sport i tako nešto nam je bilo potrebno", rekao je Vilander.14:40 - Plavšić: Pokazao sam Vojvodini da je pogrešilaFudbaler Crvene zvezde Srđan Plavšić rekao je da su crveno-beli u pobedi nad Vojvodinom (4:1) odigrali jedan od najboljih mečeva ove sezone i da mu je drago što je dao gol klubu u kojem nije dobio šansu. "Krenuli smo dobro, dali gol na vreme i stvorili nekoliko šansi na 1:0. Nismo ih iskoristili i usledila je kazna, naivno smo primili gol. Na poluvremenu smo se u svlačionici dogovorili da moramo da damo sve od sebe i nastavimo u maniru u kojem smo i otvorili utakmicu. To nam se isplatilo, izvanredno drugo poluvreme smo odigrali i mogli smo da postignemo još neki gol, ali zadovoljni smo ovakvim ishodom", rekao je Plavšić. Prema njegovim rečima mnogo mu znači gol protiv Vojvodine, kluba u kojem nije dobio šansu da iskaže svoj potencijal."Svi znamo da me Vojvodina svojevremeno nije želela u svojim redovima. Pokazao sam im da su pogrešili u proceni. Ipak, sada je najvažnije da se ekipa vratila na prvo mesto ovom pobedom, drago mi je što sam tome doprineo i nadam se da ćemo ostati na prvom mestu" zaključio je Plavšić.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

14:22 - Radonjić: Iskoristili smo turnir na pravi načinKošarkaši Crvene zvezde mts vratili su se u ponedeljak iz Grčke, gde su na turniru na Kritu, zauzeli treće mesto. Po povratku iz Grčke, trener crveno-belih Dejan Radonjić bio je zadovoljan celokupnom slikom koju mu su dale utakmice na Kritu. "Turnir na Kritu bio je izuzetno značajan za nas, imali sme dve vrlo ake utakmice i provere protiv vrlo kvalitetnih timova. Te utakmice dale su mi uvid i u dobre i u loše stvari. Međutim, najvažnije od svega je da smo iskoristili ovaj turnir na najbolji mogući način u sklopu naših priprema, i da nakon ovih utakmica svakako spremniji dočekujemo početak sezone i utakmicu sa MZT-om u petak" rekao je po dolasku u Beograd prvi trener crveno-belih. Sezona počinje već u petak, ekipa Crvene zvezde će igrati protiv ekipe MZT. "MZT je klub koji se ponašao vrlo ambiciozno u prelaznom roku i napravio vrlo kvalitetan sastav koji će i u Evrokupu, a posebno ABA ligi igrati značajnu ulogu i boriti se za vrh tabele. Očekuje nas dobar, iskusan takmičarski tim, i to odmah na startu ABA lige", rekao je Radonjić.

14:00 - FIFA ozbiljno shvata borbu protiv rasizmaGeneralni sekretar Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Fatma Samura rekla je da ta organizacija vrlo ozbiljno shvata borbu protiv rasizma, uprkos tome što je rasformirala radnu grupu za nadgledanje diskriminacije. Fifa je rasformirala radnu grupu, "pošto je njen zadatak završen posle tri godine". "Radna grupa je imala vrlo sepcifičan mandat koji je, prema našim saznanjima, u potpunosti ispunula. Njene preporuke su sada pretvorene u program koji je veoma jak", rekla je Samura na konferenciji Sokereks. Samura je u maju imenovana za generalnog sekretara Fifa i postala je prva žena i prvi takav funkcioner iz Afrike, u sklopu promena koje je uveo novi predsednik svetske kuće fudbala Djani Infantino.

13:36 - Ding srećan zbog osvajanja Mastersa u ŠangajuKineski igrač snukera Ding Đunhui rekao je da je srećan što je drugi put u karijeri osvojio Masters u Šangaju i da misli da se polako vraća u dobru formu. Ding je juče osvojio Masters u Šangaju pošto je pobedio prvog snukeraša sveta, svetskog šampiona Britanca Marka Selbija sa 10:6. "Osećam da sam sada tamo gde sam bio 2013. godine. Ovo je poseban turnir, traje od 2007. godine i mnogo sam ovde naučio. Uvek sam veoma srećan kada pobedim na bilo kom turniru u Kini", rekao je Ding. Ding (29) je postao prvi igrač koji je osvojio dva trofeja u Šangaju, a sada se na neki način revanširao Selbiju za ovogodišnji poraz u finalu Svetskog prvenstva od 14:18 u maju.13:20 - Zoran Govedarica trener Novog PazaraFudbalere Novog Pazara u nastavku sezone predvodiće trener Zoran Govedarica, potvrđeno je danas u tom superligašu. On će naslediti Zorana Marića, koji je dao ostavku posle poraza u prošlom kolu od Mladosti (1:2), dok je tim u nedelju na gostovanju Voždovcu (0:2) predvodio Izet Ljajić. Govedarica (48) je u dosadašnjem toku sezone vodio ekipu novosadskog Proletera, a ranije je trenirao Slogu iz Petrovca na Mlavi, Kolubaru, Donji Srem, Dolinu, Inđiju i Novi Sad. On će prvi trening sa ekipom održati sutra, dok će na klupi Pazarca debitovati u subotu protiv Radničkog na Gradskom stadionu.13:05 - Jelena Janković uspešno startovala na turniru u VuhanuSrpska teniserka Jelena Janković uspešno je startovala na turniru u kineskom Vuhanu, pošto je na startu savladala Australijanku Dariju Gavrilovu 6:2, 6:2. Do druge pobede u isto toliko međusobnih duela Jankovićeva je stigla posle 87 minuta igre. Ona će se u narednoj rundi sastati sa šampionkom Rolan Garosa Garbinjom Muguruzom iz Španije, protiv koje ima negativan međusobni skor 1:3. Turnir u Vuhanu igra se za nagradni fond od 2.589.000 dolara.

12:50 - Omladinci Čukaričkog spremni za kvalifikacije za LŠOmladinci Čukaričkog, aktuelni prvaci Srbije, spremni su za početak kvalifikacija za Ligu šampiona, poručili su danas trener Mihajlo Jurasović i kapiten Stefan Šapić. Čukaricki na startu kvalifikacija, u sredu od 18 sati, gostuje slovenačkim Domžalama. "Ako budemo odigrali na našem nivou mislim da će ishod dvomeča isključivo zavisiti od nas. Ekipa Domžala igra jako čvrsto i organizovano, ali ima svoje slabe tačke. Mi to moramo da iskoristimo kako bismo ostvarili dobar rezultat. Prvi put igramo u kvalifikacijama za Ligu šampiona i mislim da je to lepo iskustvo za klub i za igrače", rekao je Jurasović. Kapiten Šapić istakao je da ekipa motivisano ulazi u duel. "Utakmica neće biti nimalo laka. Nismo toliko upoznati sa igrom Domžala, ali uveren sam da neće biti problema ako budemo pokazali sve što znamo. Motivisani smo, daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Šapić.

12:22 - Petev preuzima Dinamo?Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Ivajlo Petev biće novi trener zagrebačkog Dinama. Ovu informaciju je praktično potvrdio i predsednik "modrih" Mirko Barišić rečima da su pregovori sa nekadašnjim trenerom Ludogoreca u završnoj fazi. Petev je prošle godine preuzeo Bugarsku, a sem Ludogoreca, radio je u Levskom i AEL-u iz Limasola. On će na klupi hrvatskog šampiona naslediti Zlatka Kranjčara, koji je nedavno podneo ostavku posle katastrofalnog poraza od Rijeke 5:2.

11:55 - Borusija čeka Real, Juventus gostuje u ZagrebuPrvi od dva špansko-nemačka derbija u drugom kolu Lige šampiona odigraće sutra uvece u Dortmundu domaća Borusija i aktuelni prvak Real Madrid. Možda je duel koji se u sredu igra između Atletika i Bajerna "jači" na papiru, ali meč pred 80.000 ljudi na "Vestfalenu" sigurno će da bude vatreniji, emotivniji, a vrlo verovatno i efikasniji. Real stiže u Dortmund posle remija protiv Las Palmasa 2:2, sa "uvređenim" Kristijanom Ronaldom posle izmene na tom meču, bez povređenih Brazilaca Marsela i Kazemira, ali sa oporavljenim Fabio Koentraom. Totenhem gostuje moskovskom CSKA, Lester ide u Porto, Sevilja ceka Lion, a Dinamo iz Zagreba docekaće Juventus. Raspored drugog kola Lige šampiona: Grupa E: CSKA Moskva - Totenhem, Monako - Bajer Leverkuzen. Tabela: Monako 3, Bajer Leverkuzen 3, CSKA Moskva 3, Totenhem 0. Grupa F: Borusija Dortmund - Real Madrid, Sporting - Legija. Tabela: Borusija Dortmund 3, Real Madrid 3, Sporting 0, Legija 0. Grupa G: Kopenhagen - Briž, Lester - Porto. Tabela: Lester 3, Kopenhagen 1, Porto 1, Briž 0. Grupa H: Dinamo Zagreb - Juventus, Sevilja - Lion. Tabela: Lion 3, Sevilja 1, Juventus 0, Dinamo Zagreb 0. Sve utakmice igraju se u standardnom terminu od 20.45 sati.

11:25 - Hamburg dobio novog treneraFudbalski klub Hamburg imenovao je Markusa Gisdola za novog trenera. Gisdol je na klupi zamenio Bruna Labadiju, koji je juče otpušten zbog loših rezultata, pošto je Hamburg osvojio samo bod u prvih pet prvenstvenih utakmica. Kako se navodi u saopštenju, Gisdol je "prema sopstvenoj želji" potpisao ugovor do kraja sezone. On je predvodio Hofenhajm od aprila 2012. do oktobra 2015. godine.

10:50 - Leonardo: Još nisam u željenoj formiPartizanov Brazilac Leonardo, nakon dva odlučujuća pogotka vrednih šest bodova, protiv Crvene zvezde i Metalca, poručio je da još nije dostigao formu kakvu želi. "Trener Nikolić nas je naučio da nema mnogo priče, već da je samo važno ono što pokazujemo na terenu. Srećan sam što sam ponovo obradovao navijace, ali ovo je samo prvi korak u onome sto nam predstoji", izjavio je Leonardo, koji je u Gornjem Milanovcu postigao fantastičan pogodak. Prema njegovim rečima put u šampionatu je dug i ekipa se sprema utakmicu po utakmicu. "Idemo pobedu po pobedu i samo tako možemo da dođemo do cilja. Lično nisam još u onoj formi u kakvoj zelim da budem, ali mi je drago da smo nagrađeni za trud i zalaganje golovima. Biće sve bolje, sada nas čeka mec protiv Mladosti i već od danas smo okrenuti ka tome i novim bodovima", zaključio je Leonardo.

10:10 - Ivanović pala za četiri, Janković za dve pozicijeSrpska teniserka Ana Ivanović, koja je trenutno van terena, nazadovala je za četiri pozicije na WTA listi i sada je 34. na svetu sa 1.461 poenom, dok je Jelena Janković, nakon što nije odbranila titulu u Gvanžuu, pala za dva mesta i trenutno je na 39. poziciji sa 1.335 poena. Aleksandra Krunić je skočila za tri pozicije i sada je 133, a u Top 200 su i Ivana Jorović (144),Jovana Jakšić (182), Nina Stojanović (184) i Bojana Jovanovski (192). Na vrhu nema promena, Angelika Kerber započela je treću nedelju kao broj 1, a iza šampionke US opena su Serena Vilijams i Garbinje Muguruza.

09:55 - Veslači Partizana odbranili tituluVeslački klub Partizan odbranio je šampionsku titulu sa 12 zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane medalje. Kako se navodi u saopštenju Veslačkog saveza Srbije, za vikend na regatnoj stazi na Adi Ciganliji održano je prvenstvo Srbije sa rekordnim brojem učesnika, pošto je učestvovalo 238 posada. Najuspešniji klub na državnom šampionatu bio je Partizan. Crno-beli veslači i veslačice osvojili su ukupno 19 medalja, 12 zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane, čime su sačuvali epitet najboljeg kluba u zemlji od prošle godine. U generalnom plasmanu drugo mesto zauzela je Crvena zvezda skorom od šest zlata, tri srebra i osam bronzi, dok je treće mesto zauzeo Čurug sa pet najsjajnijih odličja, jednim srebrnim i dva bronzana. Pored ta tri kluba medalje su osvojili i Danubius 1885 (tri zlata, 11 srebra, dve bronze), Galeb (dva zlata, pet srebra, šest bronzi), Smederevo (dva zlata, pet srebra, pet bronzi), Palić (jedno zlato, jedno srebro i tri bronze), Grafičar (jedno zlato, jedno srebro, dve bronze), Zreneks (jedno zlato, jedno srebro), Sava (jedno zlato, jedna bronza) i Tamiš (jedno zlato, jedna bronza).

09:31 - Kokeza sa "istoka" gledao Zvezdu i VojvodinuPredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza, mimo uobičajenog protokola, derbi 10. kola Superlige između Crvene zvezde i Vojvodine nije gledao iz počasne lože, nego sa istočne tribine stadiona "Rajko Mitić". Kokeza je trijumf Beograđana sa 4:1 ispratio u društvu nekadašnjih Zvezdinih prvotimaca Gorana Bunjevčevića, sada potpredsednika FS S i Gorana Đorovića, člana stručnog štaba selektora A reprezentacije Slavoljuba Muslina. Kokeza je, pre nego što je "prešao" u FSS bio potpredsednik Zvezde, a klub je napustio na početku prošle sezone.09:10 - Večeras u Beogradu doček paraolimpijacaDoček srpskih paraolimpijaca biće organizovan večeras od 19.00 časova ispred Skupštine Beograda. Muzički program na platou ispred Starog dvora počinje u 18.00 časova, a kako je najavljeno, nastupiće Dejan Petrović Big Bend i grupa THCF. Srpski paraolipmijci su na Igrama u Rio de Žaneiru osvojili devet medalja, tri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane. Doček organizuju Paraolimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijana pitanja i Skupština grada.

08:58 - Juventus šest nedelja bez Ruganija i AsamoeFudbaleri Juventusa Danijele Rugani i Kvadvo Asamoa pauziraće po šest nedelja zbog povreda, saopštio je italijanski klub. Oni su se povredili na utakmici protiv Palerma u subotu, a obojici je stradalo koleno. Asamoa će morati na operaciju jer je pocepao hrskavicu, dok je Rugani istegao ligamente. To je veliki udarac za šampiona Italije, koji je ranije zbog povreda ostao bez Klaudija Markizija i Mehdija Benatije.08:45 - Drogba Volkotu: Kad mačke nema, miševi kolo vode

08:30 - Humels spreman za AtletikoFudbaler Bajerna Mats Humels biće spreman za meč 2. kola Lige šampiona protiv Atletika, koji se igra u sredu u Madridu. On se povredio na meču Bundeslige protiv Hamburgera (1:0), a teren je morao da napusti u 51. minutu. Bajern je saopštio da se ne radi o težoj povredi i da će Humels biti spreman za duel sa "jorgandžijama". Ovaj meč se igra u sredu od 20.45 sati.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track