BLOG UŽIVO, VIDEO: Hrvati bez Modrića na Španiju
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Hrvati bez Modrića na Španiju

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:00 - Portugal nije iskoristio šanse protiv Austrije

22:50 - Ronaldo promašio penal, Portugal igrao bez golova sa AustrijomFudbalske reprezentacije Portugala i Austrije igrali su bez golova u meču 2. kola grupe F na EP. Portugal je mogao do pobede, ali Kristijano Ronaldo nije iskoristio penal u finišu utakmice. Opširnije OVDE

22:30 - Osasuna se vratila u PrimeruFudbalski klub Osasuna će od sledeće sezone ponovo igrati u Primeri, pošto je u baražu bio bolji od Djirone. Osasuna je slavila u gostima sa 1:0, dok je u prvom meču baraža za plasman u Primeru bilo 2:1 za tim iz Pamplone. Jedini pogodak na večerašnjoj utakmici postigao je Kenan Kodro u 48. minutu. Osasuna se tako posle dve sezone vratila u najbolji ligu Španije. Plasman u Primeru ranije su izborili Alaves i Leganjes, dok su u drugi rang takmičenja ispali Rajo Valjekano, Hetafe i Levante.

22:00 - Skoro 50.000 dolara za kartu za 7. meč finala NBA ligeNajskuplja ulaznica za odlučujuću, sedmu utakmicu finala NBA lige izmedju Golden stejta i Klivlenda prodata je za 49.500 evra, saopštio je danas portal StubHub. Portparol tog portala za internet prodaju Kameron Pap naveo je da kupac poznata ličnost i, ne ulazeći u detalje, samo je dodao da je ta osoba kupila dve ulaznice za mesta pored terena. Ovo je najskuplje prodata ulaznica za neku utakmicu finala NBA lige u poslednjih 16 godina, od kada StubHub postoji. Prethodni rekord od 37.000 dolara držao je četvrti meč finala izmedju Los Andjeles lejkersa i Bostona iz 2008. godine. Sedma utakmica finala NBA lige izmedju Golden stejta i Klivlenda igra se u noći izmedju nedelje i ponedeljka.

21:20 - Štork: Imali smo sreću, ali smo je zaslužiliSelektor fudbalske reprezentacije Madjarske Bernd Štork rekao je da je da je njegova ekipa zaslužila da je pogleda sreća i da stigne do boda protiv Islanda. "Veoma smo zadovoljni našom igrom i golom u finišu utakmice... Bilo je tu malo sreće, ali zaslužili smo tu sreću jer smo dominirali tokom cele utakmice", rekao je Štork posle utakmice. Fudbaleri Madjarske i Islanda odigrali su danas u Marseju nerešeno 1:1 u utakmici drugog kola Grupe F Evropskog prvenstva. "Bili smo zadovoljni bodom protiv Portugala, a ovim rezultatom smo razočarani. Igrači su ćutali u svlačionici... Želim da pohvalim Madjarsku koja je zaista dobar tim, neće dobro proći niko ko potceni", rekao je selektor Islanda Heimir Halgrimson. U poslednjem kolu Island igra sa Austrijom, a Madjarska protiv Portugala.

21:10 - Ronaldo je rekorder po broju odigranih utakmica u dresu Portugalije

21:00 - Francuzi na poslednjem treningu pred duel sa Švajcarskom

20:30 - Sigurdson: Ispustili smo pobeduFudbaler Islanda Gilfi Sigurdson rekao je da su on i njegovi saigrači razočarani remijem sa Mađarskom. "Ovo je veliko razočarenje. Imali smo tri boda u rukama, ali nam je nedostajalo koncentracije u finišu utakmice... Mi smo na velikom turniru i igramo protiv stvarno jakih timova. To što smo stigli dovde samo pokazuje koliko smo u stvari dobri", rekao je Sigurdson posle utakmice. Fudbaleri Islanda i Mađarske odigrali su danas u Marseju nerešeno 1:1 u utakmici drugog kola Grupe F Evropskog prvenstva. "Bili smo na nekoliko minuta od pobede, ali nismo uspeli da završimo utakmicu... Želeli smo tri boda i bili smo jako blizu. Da ste samo mogli da vidite koliko su igrači bili razočarani u svlačionici. Kao da smo izgubili", rekao je napadač Islanda Kolbein Sigtorson, koji je proglašen za igrača utakmice. U poslednjem kolu Island igra sa Austrijom, a Madjarska protiv Portugala.

19:55 - Mađarska srećno do boda protiv IslandaFudbalske reprezentacije Islanda i Mađarske igrale su 1:1 u meču drugog kola grupe F na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Opširnije OVDE

19:44 - Kandreva odbio Atletiko, želi da ostane u ItalijiFudbaler Lacija Antonio Kandreva odbio je transfer u madridski Atletiko jer želi da ostane u Seriji A i prihvati jednu od ponuda između Intera, Milana i Napolija. Vicešampion Evrope ponudio je 14 miliona evra za odličnog italijanskog fudbalera, ali 29-godišnje krilo nema nameru da napušta Apenine. Kandreva je prošle sezone bio jedan od najboljih fudbalera Lacija sa 10 golova u Seriji A, a odličnu formu potvrdio i u pobedi reprezentacije Italije nad Belgijom (2:0) na Evropskom prvenstvu. Član Lacija je od 2012. godine, a igrao je još za Ternanu, Juventus, Udineze, Livorno, Parmu i Ćezenu.

19:41 - Grbić zadovoljan igrom protiv BugarskeSelektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je zadovoljan pobedom, ali, pre svega, igrom svojih igrača u današnjem meču protiv Bugarske. "Od samog starta momci su igrali za svaku loptu, bila je borba za svaku loptu, želja je bila velika, koncentracija je bila velika... Zbog toga sam mnogo više zadovoljan nego samim rezultatom. Naravno da nam rezultat prija i da je odličan, međutim, kad igramo ovako... Krajnji rezultat i ako ne dođe, mislim da bi bolje od ovoga bilo jako teško" - istakao je Grbić. Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Bugarsku sa 3:0 (28:26, 27:25, 25:18) u drugom kolu Grupe C prvog vikenda prve divizije Svetske lige. Izabranici Nikole Grbića su tako ostvarili drugu pobedu prvog vikedna Svetske lige u Kalininjigradu, nakon jučerašnjeg trijumfa nad Rusijom.

19:30 - Navijač Mađarske je pokušao da pobede od policije, ali je na kraju završio sa lisicama na rukama

19:20 - Vitsel zadovoljan pobedomBelgijski fudbaler Aksel Vitsel rekao je da je protiv Irske bilo potrebno imati strpljenja kako bi se ostvarila pobeda u drugom kolu Grupe E Evropskog prvenstva. "Danas je bilo ključno imati strpljenja. Znali smo da ćemo biti rasterećeni ukoliko postignemo gol. Morali smo da pokažemo drugačiju igru nego protiv Italije. Oporavili smo se mentalno i fizički od tog poraza... Danas smo pokazali kako bi trebalo igrati u osmini finala. Bili smo kritikovano ove nedelje, ali smo to prihvatili, jer je to deo fudbala", rekao je Vitsel. Belgija je danas u Bordou s 3:0 pobedila Irsku, a dvostruki strelac bio je Romel Lukaku. On je prilikom proslave prvog gola otrčao ka selektoru Marku Vilmotsu. "Zajedništvo je veoma bitno. Zajedno pobedjujemo, zajedno gubimo. Što se tiče Lukakua, želeo sam da dobije na samopouzdanju. Mislim da je postigao četiri gola na četiri utakmice, ali pošto je protiv Italije imao neke promašaje svi su počeli da pričaju kako su stvari sada drugačije... Morao sam da mu pojasnim neke stvari i da mu kažem da mu verujem. Danas je uradio ono što sam očekivao", rekao je Vilmots.

19:01 - Rosicki završio Evropsko prvenstvo zbog povredeKapiten fudbalske reprezentacije Češke Tomaš Rosicki propustiće ostatak Evropskog prvenstva u Francuskoj zbog povrede butnog mišića. Rosicki (35) je povredu butnog mišića zadobio u završnici jučerašnje utakmice protiv Hrvatske koja je završena nerešeno 2:2. Češka posle dve odigrane utakmice zauzima treće mesto u Grupi D, a u poslednjem, trećem kolu potrebna im je pobeda protiv Turske kako bi ostali u konkurenciji za plasman u osminu finala.

18:50 - Odbojkaši Srbije pobedili i BugarskuOdbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Bugarsku sa 3:0 (28:26, 27:25, 25:18) u drugom kolu Grupe C prvog vikenda prve divizije Svetske lige. Izabranici Nikole Grbića su tako ostvarili drugu pobedu prvog vikenda Svetske lige u Kalininjigradu, nakon jučerašnjeg trijumfa nad Rusijom. Srbiju je do trijumfa predvodio Uroš Kovačević sa 16 poena, a po 14 su zabeležili Marko Ivović i Srećko Lisinac.U selekciji Bugarske istakao se Cvetan Sokolov sa 20 poena, dok je upola manje postigao Todor Skrimov. Odbojkaše Srbije sutra od 16.40 očekuje duel protiv Poljske.

18:45 - Čačić: Iz ovoga ćemo izaći još jačiSelektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić rekao je da će njegova ekipa, posle incidenata na utakmici protiv Češke, izaći još jača i poručio da niko neće uspeti da sruši snove igračima. "Želim da poručim da hrvatsku reprezentaciju i ove igrače ne mogu da zaustave. Neće srušiti snove igračima, iz ovog ćemo izaći još jači. Hrvatska reprezentacija je simbol patriotizma. Nadam se da će oni koji su osramotili celu naciju biti prepoznati i da će biti dovedeni tamo gde im je mesto", rekao je Čačić. Fudbaleri Hrvatske i Češke odigrali su juče nerešeno 2:2 u utakmici drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva. Na današnjem treningu Hrvatske nije bilo šestorice prvotimaca - Luke Modrića, Maria Mandžukića, Domagoja Vide, Ivana Perišića, Vedrana Ćorluke i Marsela Brozovića. "Kod većine igrača se radi o kontuzijama... Mandžukić i Modrić su iz predostrožnosti otišli na magnetnu rezonancu. Ne radi se o težim povredama, a videćemo kakav će biti oporavak", rekao je selektor Hrvatske.

18:32 - Terzić: Ibanjez ostaje, važan nam jeGeneralni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da bez obzira na visinu ponude nijedan prvotimac neće napustiti klub, pa ni Luis Ibanjez. "Već sam rekao, ali ako treba ponoviću, nema odlazaka. Ne može niko da ide. I to nema veze sa visinom ponude. Čuvamo šampionski tim. Ibanjez ima ugovor do 2018. godine i veoma je važan igrač u našem timu, i po igračkom kvalitetu i po pobedničkom karakteru. Ostaće u Zvezdi" - istakao je Terzić. Ibanjez je na meti istanbulskih timova Bešiktaša i Fenerbahčea, dok je ranije bila zainteresovana Benfika. Argentinac je prošlog leta došao u Crvenu zvezdu i bio jedan od najboljih igrača u osvajanju šampionske titule.

18:20 - Martin O'Nil razočaran porazomSelektor fudbalske reprezentacije Irske Martin O'Nil rekao je da je neprihvatljivo kako je njegova ekipa primila golove u porazu od Belgije u drugom kolu Grupe E Evropskog prvenstva. "Prihvatamo činjenicu da je Blegija možda individualno najkvalitetnija ekipa na prvenstvu, ali neprihvatljiv je način na koji smo primili golove... U prvom poluvremenu su nas dobro pritiskali, pomerili su nam dodatno zadnju liniju, što je takodje neprihvatljivo, jer smo protiv Švedske bili izuzetno dobri na lopti, a danas je delovalo kao da se uvukla neka nervoza, što je njima olakšalo posao", rekao je O'Nil. Irska je danas poražena s 0:3 od Belgije u drugom kolu Grupe E Evropskog prvenstva, a dva od tri gola primili su posle kontranapada. "Nadao sam se da ćemo ispraviti te greške u drugom delu, ali su nas brzim golom u potpunosti sasekli. Onda smo delimično počeli da jurimo rezultat, što je rezultiralo ovakvim ishodom", rekao je O'Nil..

17:55 - Mađarski navijači prave nerede u Marseju

17:45 - Hrvatska vlada osudila nerede huligana na EPHrvatska vlada osudila je nerede hrvatskih huligana na fudbalskoj utakmici EP u Francuskoj istakavši da je odlučna u nameri da se huliganstvo i nasilje na sportskim terenima najdrastičnije kazni i suzbije. Takođe je najavila da će u ponedeljak biti održan radni sastanak na kojem će se razmotriti načini rešavanja ovog problema. Predsednik tehničke vlade Hrvatske Tihomir Orešković održao je danas hitne konsultacije s ministrom unutrašnjih poslova Vlahom Orepićem, ministrom pravosuđa Antom Šprljom te ministrom nauke, obrazovanja i sporta Predragom Šustarom povodom nereda koji su se dogodili na fudbalskoj utakmici Evropskoga prvenstva u Francuskoj, održanoj u Sent Etjenu između reprezentacija Hrvatske i Češke. "Vlada Hrvatske koja najoštrije osuđuje i ovaj posednji huliganski izgred, poslaće jasnu poruku počiniteljima i rušiteljima međunarodnog ugleda Republike Hrvatske da neće biti taocem njihova divljačkog primitivizma", kaže se u saopštenju hrvatske vlade.

17:30 - Majer u finalu turnira u HaleuNemački teniser Florijan Majer plasirao se u finale turnira u Haleu, pošto je u polufinalu pobedio Dominika Tima iz Austrije u dva seta 6:3 i 6:4. Majer je u njihovom prvom medjusobnom duelu do trijumfa došao posle sat i šest minuta igre. Ovaj 32-godišnji Nemac, 192. teniser na ATP rang listi, u finalu turnira u Haleu sastaće se sa 14 godina mladjim sunarodnikom Aleksandrom Zverevim, koji je ranije danas sa 7:6 (4), 5:7 i 6:3 pobedio Švajcarca Rodžera Federera. Majer je u prvom setu u četvrtom gemu napravio jedini brejk u tom periodu, dok je drugi set done nešto više uzbudjenja. Vidjena su tri brejka, od čega je Nemac napravio dva.

17:10 - Italija je obezbedila prvo mesto na tabeli grupe E

16:55 - Moćna Belgija pobedila Republiku IrskuFudbalska reprezentacija Belgije pobedila je u Bordou ekipu Republiku Irsku 3:0 u meču drugog kola na EP u Francuskoj. Opširnije OVDE

16:50 - Ovako izgleda lista strelaca na EP

16:43 - Borkoviću pol pozicija na OšerslebenuSrpski automobilista Dušan Borković osvojio je prvo mesto u kvalifikacijama za šesti vikend TCR serije na stazi “Ošersleben” u Nemačkoj. Borković će na prvoj trci u nedelju startovati sa pol pozicije, a na drugoj trci sa desetog mesta na osnovu pravila obrnutog poretka iz kvalifikacija. Na taj način, srpski vozač je osvojio pet bodova. Prva trka u Ošerslebenu vozi se u nedelju u 13 časova, a druga u 14.15.

16:40 - Rozbergu pol pozicija, Hamilton startuje s 10. mestaVozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa prve pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu Evrope u Bakuu, pošto je ostvario najbrže vreme u današnjim kvalifikacijama, dok će njegov klupski kolega, aktuelni svetski prvak Luis Hamilton, startovati sa devetog mesta. Rozberg, koji je lider u generalnom plasmanu, pobedio je u današnjim kvalfikacijama, pošto je nabrži krug odvezao za minut, 42 sekunde i 758 hiljaditinki. Njegov klupski kolega, Britanac Luis Hamilton startovaće s 10. mesta, pošto je dva minuta pre kraja treće runde kvalifikacija slupao bolid, a u tom trenutku najbrži krug je odvezao za ;2:01.954 minuta. S druge pozicije na sutrašnjoj trci za Veliku nagradu Evrope startovaće vozač Fors Indije, Meksikanac Serhio Peres, koji je najbrži krug izvezao za 1:43.515 minuta. Vozač Red Bula Australijanac Danijel Rikardo startovaće s trećeg mesta, dok je vozač Ferarija Nemac Sebastijan Fetel ostvario četvrto vreme. Peto mesto u kvalifikacijama zauzeo je Kimi Raikonen iz Ferarija, a njemu će društvo u trećem startnom redu praviti Felipe Masa iz Vilijamsa.Prvu destoricu kompletirali su Danil Kvjat iz Toro Rosa, Valteri Botas iz Vilijamsa i Maks Ferštapen iz Red Bula. Trka za Veliku nagradu Evrope voziće se sutra od 15.00 na stazi u Bakuu.

16:30 - Svetski kup za veslače: Obe posade doveslale do finalaDvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik s vremenom 6:29.65 zauzeo je treće mesto u prvoj grupi polufinala i tako se plasirao u finale koje je na programu u nedelju od 10,48 časova. Pored našeg čamca iz ove grupe polufinala među šest najboljih otišle su i posade Velike Britanije 2 (6:24.24) i Australije 1 (6:26.29), dok će Rumunija 2 (6:37.46), Mađarska (6:39.19) i Nemačka 1 (6:41.67) veslati u B finalu. Do finala dubl skula Marko Marjanović i Andrija Šljukić su stigli sjajnim izdanjem u prvoj grupi polufinala u kojoj su s rezultatom 6:14.08 zauzeli drugo mesto. Trijumfovala je Norveška s 6:12.22, a treća je bila Italija 1 (6:15.92) koje su se takođe plasirale među šest najboljih. Kina je zauzela četvrto mesto (6:28.97), pa će veslati u B finalu, dok posade Poljske i Nemačke nisu startovale. Oni će u finalu veslati u nedelju od 12.33 sati.

16:15 - Oštre osude u Hrvatskoj zbog divljanja navijačaU Hrvatskoj se i danas nižu osudjujuće izjave divljanja dela hrvatskih navijača na utakmici protiv Češke, a potpredsednik Vlade Božo Petrov iz Mosta ocenio je da se u svakom segmentu društva vodi borba izmedju bahatih i razočaranih. "U Hrvatskoj se nažalost u gotovo svakom segmentu društva vode dve druge borbe. Borba bahatih koji su sve institucije podredili svojim sebičnim interesima, i borba razočaranih i očajnih koji su spremni na sve, pa i sramoćenje sopstvene države da bi proveli svoje osvetničke ciljeve", napisao je Petrov na Fejsbuku. On je istakao da je vreme za drugačiju Hrvatsku, u kojoj će "u svojem interesnom huliganstvu biti zaustavljen svaki, pa i najviši državni dužnosnik, politički i društveni moćnik", kao i "zaustavljen i izoliran svaki ulični razbijač". Ministar spoljnih i evropskih poslova Miro Kovač (Hrvatska demokratska zajednica) izjavio je danas da huligani koji su izazvali nered, "aktivisti" koji žele da naštete ugledu Hrvatske u svetu. On je rekao da će hrvatske vlasti u saradnji s francuskim nastojati da spreči da se incident ponovi na idućoj utakmici hrvatske reprezentacije. "Očekujemo od francuskih vlasti da budu efikasne i da saradjuju s hrvatskom policijom na planu suzbijanja jednog prljavog aktivizma nekih naših sugradjana", izjavio je Kovač u Zagrebu povodom nereda na utakmici protiv Češke na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

15:55 - Sikimić i Supić još godinu dana u ZvezdiFudbaler Predrag Sikimić i golman Nemanja Supić potpisali su nove jednogodišnje ugovore sa Crvenom zvezdom. Sikimiću i Supiću ugovori su isticali ovog leta, ali je postojao dogovor sa trenerom Miodragom Božovićem da i naredne sezone nose dres Crvene zvezde. Sikimić je prošlog leta došao u Zvezdu iz Voždovca, upisao je 22 utakmice i tri gola, od kojih je jedan u 151. večitom derbiju. Supić je do sada branio na samo jednoj utakmici.

15:50 - Mađarski navijači pred duel sa Islandom

15:40 - Kakva podrška za Švedsku

15:30 - Mačvan stavio gips na stopaloKošarkaški savez Srbije potvrdio je da je Milan Mačvan stavio gips na stopalo i da će u narednim danima biti poznato koliko će pauzirati. Krilni košarkaš Armanija povredio je prst kod kuće i praktično otkazao nastup na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Beogradu. "Zbog povrede malog prsta na stopalu, Milan Mačvan u narednom periodu neće trenirati sa ekipom. Mačvanu je danas stavljen gips, a posle kontrole koja će biti obavljena u narednih nekoliko dana, biće izneta procena koliko će odsustvovati sa terena", navodi se na zvaničnom sajtu KSS. Mačvan je drugi igrač, posle Nemanje Bjelice, koji neće biti na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću, a ukupno četvrti koji je otkazao nastup, nakon što su to uradili Nikola Milutinov i Boban Marjanović. Kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Riju igra se od 4. do 9. jula u KOMBANK areni.

15:20 - Hrvati bez Modrića na ŠpanijuNajbolji hrvatski fudbaler Luka Modrić zbog povrede najverovatnije će propustiti utakmicu protiv Španije u 3. kolu D grupe Evropskog prvenstva, izjavili su lekari reprezentacije.Vezni fudbaler Real Madrida istegao je aduktor na meču sa Češkom, zbog čega je napustio teren u 61. minutu.Upravo se njegov izlazak osetio u igri Hrvatske, jer je Češka uspela da postigne dva gola i izbori remi 2:2.Pored Modrića, današnji trening propustili su Domagoj Vida, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Mario Mandžukić i Vedran Chorluka, kojem se opet otvorila rana na glavi.Ipak, osim Modrića ostali bi trebalo da budu spremni za duel sa aktuelnim evropskim šampionom u utorak od 21 sat u Bordou.

15:00 - Federer poražen u polufinalu turnira u HaleuMladi nemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se u finale turnira u Haleu, pošto je danas u polufinalu pobedio Švajcarca Rodžera Federera u tri seta 7:6 (4), 5:7, 6:3. U njihovom drugom medjusobnom duelu 19-godišnji teniser je do pobede došao posle dva sata i šest minuta igre. Zverev će se u finalu turnira u Haleu sastati sa boljim iz duela izmedju Dominika Tima iz Austrije i domaćeg tenisera Florijana Majera. Federeru je ovo bio prvi poraz od nekog tinejdžera posle 10 godina. Prethodni put poražen je od Britanca Endija Mareja na Masters turniru u Sinsinatiju 2006. godine.

14:30 - Odbojkašice Srbije poražene od KineŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je danas od selekcije Kine sa 3:2 (27:25, 17:25, 20:25, 25:22, 15:9) u 2. kolu D grupe drugog vikenda Gran Prija. Srbija je u Makau doživela prvi poraz, nakon jučerašnjeg trijumfa nad Brazilom 3:2. Najefikasnija u srpskom timu bila je Bjanka Buša sa 24 poena, dva manje dala je Jovana Brakočević, dok je Milena Rašić postigla 14. Kod Kineskinja najbolje su bile Jan Ni i Ting Žu sa po 14 poena. Izabranice Zorana Terzića sutra u poslednjem meču drugog vikenda igraju protiv Belgije od sedam sati po našem vremenu.

14:00 - Ruski navijači na aerodromu u Nici čekaju na deportacijuFrancuske vlasti deportovaće danas 20 navijača fudbalske reprezentacije Rusije zbog huliganizma na Evropskom prvenstvu. Oni su danas bili zadržani u posebnoj prostoriji na aerodromu u Nici, kako bi sačekali redovan let za Moskvu. Vodja ruskih navijača Aleksandar Šprigin, koji se i sam nalazi medju onima koji će biti deportovani, rekao je da im vize neće biti oduzete i da će se u ponedeljak vratiti u Francusku kako bi prisustvovali utakmici trećeg kola Grupe B protiv Velsa. Ruski navijači su prošle nedelje u Marseju učestvovali u neredima i tučama s engleskim navijačima. Tom prilikom povredjeno je 35 ljudi, a skoro svi su bili Englezi. Francuske vlasti su u utorak uhapsili 43 ruska navijača u blizini Marseja, a posle samo dva dana trojica su osudjeni na zatvorske kazne od po 12, 18 i 24 meseca zatvora.

12:31 - UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske i TurskeUEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv fudbalskih federacija Hrvatske i Turske zbog nemira koje su izazvali njihovi navijači tokom utakmica koje su u okviru Evropskog prvenstva u Francuskoj igrali ti timovi.Obe federacije bi mogle da budu kažnjene zbog toga štro su navijači iz te dve zemlje "bacali predmete i palili baklje", navodi se u saopštenju UEFA.Hrvatska se nalazi na udaru i zbog "rasističkog ponašanja".Incidenti su se dogodili u petak tokom utrakmice Španija-Turska i Češka Republika-Hrvatska.Hrvatski navijači su pri vođstvu 2:1 njihove reprezentacije napravili velike incidente - zasuli su teren bakljama i topovskim udarima, a jedan redar je povređen.

11:58 - Lev: Kritike izazivaju smeh kod meneSelektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev nasmejao se na brojne kritike javnosti posle dva slaba izdanja aktuelnih svetskih šampiona i poručio da je jednom već prevazišao takvu situaciju.Nemci imaju četiri boda posle pobede nad Ukrajinom (2:0) i remija sa Poljskom (0:0), ali nisu impresionirali na početku Evropskog prvenstva."Stvari se toliko puta ponavljaju. Zato rasprave izazivaju smeh kod mene. Isti slučaj bio je i 2014. godine kada se pričalo da nemamo lidera i znamo kako se sve završilo. Bili smo svetski šampioni i ođednom su svi postali veliki igrači. Povela se diskusija posle remija sa Poljskom, ali ne brinem", rekao je Lev na konferenciji za medije.Levovim izrabranicima potreban je trijumf nad Severnom Irskom kako bi obezbedili prolaz u osminu finala."Igrači su u dobroj kondiciji, ali nam je prijao odmor. Želimo pobedu protiv Irske, čiji fudbaleri imaju veliku energiju i ratnički duh. Mnogo trče, ali verujem u moj tim", zaključio je Lev.Utakmice između Nemačke i Severne Irske igra se u utorak od 18 sati, kada se sastaju i Poljska - Ukrajina.

11:17 - Vijeira odradio prvi trening sa Crvenom zvezdom

10:51 - FS Hrvatske: Imali smo dojavu o prekidu mečaFudbalski savez Hrvatske (HNS) imao je dojavu da će navijači bakljadom u 86. minutu prekinuti utakmicu sa Češkom na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, izjavio je poverenik za bezbednost Miroslav Marković."Zato je i francuska specijalna policija uŠla na stadion i ogradila tribinu sa našim navijačima. Deo izrednika se odmah razbežao, ali ćemo putem video zapisa utvrditi njihov identitet" rekao je Marković, a prenosi Indeks.Francuski mediji prenose da je oko 29 hrvatskih navijača uhapšeno na stadionu u Sen Etjenu, nakon što su zasuli teren bakljama i topovskim udarima i izazvali petominutni prekid.Zbog nastalih događaja UEFA je pokrenula disciplinski postupak i HNS očekuje kazna zbog divljanja navijača.

10:19 - Konte želi napad Kosta - BentekeLondonski Čelsi planira da pošalje ponudu za fudbalera Liverpula Kristijana Bentekea, prenosi danas Tajms.Kako se navodi, novi menadžer "plavaca" Antonio Konte vidi snažnog Belgijanca kao idealnog partnera Dijega Koste u napadu.Benteke iza sebe ima razočaravajuću sezonu na Enfildu i javno je izrazio nezadovoljstvo jer nije u prvom planu kod Jirgena Klopa.Benteke je prošlog leta stigao u Liverpul kao veliko pojačanje iz Aston Vile sa 32,5 miliona funti, a u Premijer ligi dao je devet golova na 29 utakmica.

09:58 - Kolumbija posle penala u polufinale Kopa AmerikaFudbalska reprezenacija Kolumbije plasirala se u polufinale Kopa Amerike u SAD, nakon što je posle penala savladala Peru 4:2 (0:0).Pred 80.000 gledalaca u NJu Džersiju nije bilo golova u 120 minuta, Kolumbijci su pogodili sva četiri šuta u penal seriji, dok su Migel Trauka i Kristijan Kueva bili neprecizni za Peru, posle čega je ekipa Hosea Pekermana izborila mesto među četiri najbolja tima.Kolumbija je u polufinalu prvi put posle 2004. godine i tamo čeka pobednika između Meksika i Čilea.

09:22 - UEFA će pokrenuti istragu zbog incidenta hrvatskih navijačaUEFA je potvrdila da će pokrenuti istragu zbog baklji koje su hrvatski navijači bacili na teren tokom utakmice sa Česima na Evropskom fudbalskom prvenstvu koje se održava u Francuskoj.Engleski sudija Mark Klatenberg je na kratko zaustavio utakmicu kada su baklje uletele na teren u Sent-Etjenu, prenosi AFP.Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Češke odigrali su večeras nerešeno 2:2 (1:0) u Sent Etjenu u 2. kolu D grupe Evropskog prvenstva u Francuskoj.Hrvatski navijači su zasuli teren bakljama i topovskim udarima, jedan redar je povređen i preti im nova ozbiljna kazna UEFA.

09:00 - Janković u polufinalu MajorkeSrpska teniserka Jelena Janković plasirala se sinoć u polufinale turnira na Majorci, pošto je savladala Rumunku Soranu Kristeu 6:3, 6:3.Meč je trajao 79 minuta, a Jankovićeva je sada u međusobnom skoru smanjila na 3:2.Ona će u polufinalu igrati protiv Letonke Anastasije Sevastove.Turnir na Majorci igra se za nagradni fond od 250.000 dolara.

08:12 - Srbija bolja od Rusije u KalinjingraduOdbojkaška reprezentacija Srbije na startu ovogodišnje Svetske lige savladala je Rusiju u Kalinjingradu 3:0 (25:22, 34:32, 25:17).Srbija u drugom kolu prvog vikenda Svetske lige igra sa Bugarskom, u subotu od 16.40, u istom terminu, u nedelju, protivnik je selekcija Poljske.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track