BLOG UŽIVO, VIDEO: Liverpul trijumfovao nad Vatfordom majstorijom Emre Džana
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO, VIDEO: Liverpul trijumfovao nad Vatfordom majstorijom Emre Džana

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:00 - Liverpul trijumfovao nad Vatfordom majstorijom Emre DžanaFudbaleri Liverpula slavili su nad Vatfordom sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Emre Džan u završnici prvog poluvremena.

22:29 - Odbojkašice Srbije počele pripreme za kvalifikacioni turnir za SPŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za turnir B grupe druge runde evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Japanu 2018. godine. Turnir će se održati od 23. do 28. maja u Varšavi.Kako se navodi u saopštenju na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije, selektor Zoran Terzić pozvao je 14 odbojkašica:

Tehničari: Danica Radenković (Azerail Baku) i Slađana Mitrović (Telekom Baku).Korektor: Sanja Malagurski (Metalege Montikjari).Libero: Jelena Blagojević (Hemik Police).Blokeri: Stefana Veljković (Hemik Police), Jovana Stevanović (Pomi Kazalmadjore), Nadja Ninković (Alba Blaž), Mina Popović (Fopapedreti Bergamo) i Jovana Kocić (Vizura).Primači: Brankica Mihajlović (Bohai Bank Tijandjin), Bjanka Buša (Metalege Montikjari), Ana Lazarević (Olimpijakos), Bojana Milenković (Crvena zvezda) i Katarina Lazović (Vizura).

Zbog obaveza u klubovima, odnosno učešća na Svetskom klupskom prvenstvu u Kobeu u Japanu, pripremama će se kasnije priključiti Ana Antonijević, Bojana Živković, Tijana Malešević, Ana Bjelica, Tijana Bošković, Silvija Popović, Milena Rašić i selektor Zoran Terzić. Od pozvanih 14 igračica na okupljanju nisu bile ni Ana Lazarević, Jovana Stevanović, Nadja Ninković, Jovana Kocić, Katarina Lazović i drugi trener Branko Kovačević, takodje zbog obaveza u klubovima.

21:10 - Simeone u problemu zbog povređenih defanzivacaTrener fudbalera Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da će pronaći rešenje za povrede odbrambenih igrača uoči prve polufinalne utakmice Lige šampiona protiv gradskog rivala Reala. Atletiko će u utorak od 20.45 igrati protiv aktuelnog šampiona Evrope Reala, prvu polufinalnu utakmicu Lige šampiona. Simeone neće moći da računa na iskusne defanzivce Hosea Himenesa i Huanfrana Toresa, koji bi mogli da propuste i revanš na "Visente Kalderonu" naredne nedelje. "Pronaći ćemo rešenje. Ta odsustva su važna pošto će se u novoj situaciji naći oni igrači koji će igrati na njihovim pozicijama. Ali, ovo je timski sport i ostatak ekipe može da nadoknadi njihovo odsustvo", rekao je Simeone. Atletiko je izgubio tri uzastopne utakmice od Reala u Ligi šampiona, uključujući i finala 2014. i 2016. godine. Atletiko je poznat po čvrstoj odbrani, koja je primila 25 golova u 35 utakmica u prvenstvu ove sezone. Himenes je povredio mišić, a Tores ima problema sa povredom tetive. Atletiko mora da pronadje način da zaustavi Kristijana Ronalda, koji je u četvrtfinalu protiv Bajerna iz Minhena postigao pet golova, ali se uzda u dobar skor, pošto je u poslednjih 12 utakmica u svim takmičenjima primio četiri gola.

20:00 - Hamilton: Ne mogu da objasnim nedostatak brzine u RusijiVozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da ne može da objasni nedostatak brzine u trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije i da će učiniti sve kako bi dobio odgovore pre predstojeće trke u Španiji. Hamilton je jučerašnju trku u Sočiju završio na četvrtom mestu, a tokom trke požalio se na pregrevanje motora. Njegov klupski kolega Valteri Botas juče je ostvario prvu pobedu u karijeri u Formuli 1, ispred dvojca Ferarija Sebastijana Fetela i Kimija Raikonena. Situacija oko Hamiltona je nejasna, pošto su oba Mercedesova bolida imala slična podešavanja. "Ne mogu to da objasnim sada, ali ću ove nedelje imati mnogo posla kako bih sve to shvatio. Imam nekoliko teorija o tome kako je bilo tokom trke i kvalifikacija, ali biće potrebno mnogo posla kako bih shvatio", rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji. ; Trostruki svetski šampion naveo je da je od početka trke znao da neće moći da se bori za jedno od prva tri mesta. "Od petog kruga sam morao da usporim i da ostanem na četvrtom mestu. Bilo je mnogo gašenja i podešavanja, kao i problema sa jednim od cilindara zbog temperature. Od početka sam znao da ću biti četvrti. Bio sam spor još u subotu, pa to i ne menja mnogo stvari. Možda sam mogao da ispratim rezultate vodećih, ali to verovatno ne bi dugo trajalo uz podešavanja koja sam imao. Usporavao sam zbog temperature, gubio sam sedam desetinki, možda i sekund po krugu", dodao je Hamilton. Hamilton sada zaostaje 13 bodova za Fetelom u generalnom plasmanu, ali je rekao da ga više brine zbog čega nije imao dobar tempo u Rusiji. "Sada o tome ne razmišljam. To nije važno. Moramo da shvatimo gde je 'otišla' brzina, šta je pošlo naopako u podešavanjima i da se vratimo borbi u narednoj trci. Ima još mnogo trka i dalje sam drugi. Nije kraj sveta, ali moram da vratim brzinu i tempo koji sam imao", naveo je Hamilton. Naredna trka u šampionatu Formule 1 na programu je 14. maja u Španiji.

19:11 - Zidan: Nismo u prednostiTrener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da njegova ekipa nema psihološku prednost nad gradskim rivalom Atletikom, uoči prve polufinalne utakmice u Ligi šampiona. Fudbaleri Reala igraju u utorak od 20.45 na svom terenu protiv Atletika, prvu polufinalnu utakmicu najelitnijeg evropskog takmičenja. U poslednje tri godine Real i Atletiko su dva puta igrali u finalu Lige šampiona, 2014. i 2016. godine i oba puta slavio je "kraljevski" klub. U 2015. godini Real je izbacio Atletiko u četvrtfinalu. "To ne znači ništa. Ne razmišljam ni o finalu u Kardifu. Moramo da pobedimo sutra, dobro smo se pripremili i spremni smo", rekao je Zidan. Real je rekorder sa 11 titula prvaka Evrope, dok Atletiko još nije osvojio taj trofej. ; "Svi su naoštreni i spremni smo. Voleo bih kada bi utakmica sada počela", dodao je bivši francuski reprezentativac. Zidan je osvojio Ligu šampiona sa Realom kao igrač i kao trener. On će ove godine imati priliku da osvoji drugi uzastopni trofej kao trener, manje od 18 meseci otkako je preuzeo klub. Zidan je naveo da će Rafal Varan biti spreman za utakmicu, pošto se oporavio od povrede tetive, ali da će zbog povreda duel propustiti Garet Bejl i Pepe. Umesto Bejla najverovatnije će igrati Isko, koji se prisetio prošlogodišnje pobede protiv Atletika posle penala. "To je bio najstresniji trenutak u mojoj karijeri. U tim trenucima bio sam u svom svetu, sećam se samo da je Kristijano (Ronaldo) postigao pobedonosni gol i da smo dotrčali do njega da ga zagrlimo. To je momenat koji nikada neću zaboraviti", naveo je Isko. Fudbaler Reala Dani Karvahal ocenio je da će sitnice odlučiti pobednika. "Biće teško i biće velika borba i kao većina naših prethodnih duela, sve će se svesti na detalje", naveo je on. Fudbaler Atletika Saul Niges rekao je da očekuje težak dvomeč."Uzbudjeni smo zbog naših šansi. Znamo da će biti teško svima, nama i njima", naveo je on. U drugom polufinalu Monako će u sredu od 20.45 dočekati Juventus. Monako će pokušati da se plasira u finale prvi put od 2004. godine, kada je izgubio od Porta. Navijači Monaka najviše očekuju od mladog napadača Kilijana Mbapea, koji je postigao 18 golova u poslednjih 18 utakmica. ; Mbape i Radamel Falkao su ove sezone postigli 52 gola za Monako.Italijanski šampion će pokušati da se plasira u drugo finale u poslednje tri godine. Juventus ulazi u utakmicu posle remija u prvenstvu sa Atalantom, 2:2. "Utakmica sa Atalantom je bila korisna, pošto Monako igra na sličan način. Oba tima imaju veoma dobre mlade igrače koji igraju brzo i pritiskaju protivnika. Moramo da pokažemo našu uobičajenu čvrstinu, koncentraciju i želju, pošto nas čeka teška utakmica", rekao je fudbaler Juventusa Huan Kuadrado. U timu Masimilijana Alegrija neće biti suspendovanog Samija Kedire.

18:46 - Radonjić: Sa Megom uvek interesantnoTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da ekipa ima mnogo kadrovskih problema pred meč sa Mega Leksom u Superligi Srbije. "Očekuje nas još jedna utakmica sa ekipom koja je nastupala u ABA ligi ove sezone. Mega je tim sa puno talentovanih igrača kojima je pridodato par iskusnijih...Utakmice sa njima su uvek bile vrlo interesantne, ali se nadam da ćemo nastaviti u dobrom ritmu. Bićemo veoma oslabljeni u meču protiv Mege i još je neizvesno u kom sastavu ćemo nastupiti u ovoj utakmici, odluku ću doneti na dan utakmice", ostao je zagonetan Radonjić. Utakmica 4. kola Superlige između Crvene zvezde i Mege igra se sutra od 18 sati u hali Aleksandar Nikolić.

17:52 - Srna još jednu godinu u Šahtjoru i završava karijeruKapiten Šahtjora Darijo Srna potpisao je novi jednogodišnji ugovor i odlučio da potom završi karijeru u klubu iz Donjecka. Rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Hrvatske (134) i Šahtjora (521), paraf na novu saradnju stavio je baš na 35. rođendan i tako prekinuo spekulacije da bi mogao da pređe u Barselonu. "Veoma sam srećan, želim da završim karijeru u Šahtjoru. Svi znaju da me želela Barselona, ali moje srce je u Šahtjoru. Imali smo težak period (zbog oružanih sukoba), ali nisam hteo da odustanem jer osećam veliku odgovornost", rekao je Srna. Srna je član Šahtjora 14 godina, od dolaska iz splitskog Hajduka, i za to vreme je osvojio devet titula prvaka Ukrajine i na dobrom putu je da stigne do 10. jer "rudari" imaju 14 bodova više od kijevskog Dinama. Bio je jedan od oslonaca tima u sjajnim rezultatima Šahtjora u Ligi šampiona i UEFA kupa, čiji trofej je podigao 2009. godine.

17:06 - Ernandes potpisao novi ugovor sa AtletikomFudbaler Atletiko Madrida Lukas Ernandes potpisao je novi ugovor sa tim klubom, pa će na "Visente Kalderonu" ostati do juna 2022. godine. Prethodni ugovor mu je važio do 2020. godine. Ernandes je, prema navodima medija, bio na meti Mančester junajteda. "Novi ugovor za Ernandesa je velika radost za sve u Atletiku. On je igrač sa velikim potencijalom i blistavom budućnošću", rekao je sportski direktor madridskog kluba Hose Luis Peres. Ovaj 21-godišnji francuski fudbaler je ove sezone odigrao 20 utakmica za Atletiko, a mogao bi da počne sutrašnji meč polufinala Lige šampiona protiv Real Madrida pošto su Huanfran, Hose Himenes i Šime Vrsaljko povređeni.

16:10 - Gol: Inter i Simeone dogovorili sastanakPredstavnici fudbalskog kluba Inter dogovorili su zvaničan sastanak s trenerom Atletiko Madrida Dijegom Simeoneom na kojem će mu izneti svoju ponudu za preuzimanje italijanskog kluba, preneo je danas portal Gol (goal.com). Taj sastanak će se, kako se navodi, održati nakon revanša polufinala Lige šampiona izmedju Atletika i Real Madrida. Očekuje se da će Inter Simeoneu ponuditi trogodišnji ugovor i šest miliona evra plate po sezoni.Simeoneu ugovor sa Atletikom ističe 2018. godine, a on je nekoliko puta izjavljivao da želi da ispoštuje ugovor sa klubom. Gol, međutim, saznaje da bi Simeone u slučaju osvajanja Lige šampiona ove sezone mogao svoj posao u Atletiku smatrati završenim. Argentinac nikada nije krio želju da želi da postane trener Intera u nekom trenutku svoje karijere. On je za Inter nastupao kao igrač od 1997. do 1999. godine. Dijego Simeone je, prema pisanju Gola, blizak prijatelj sa potpredsednikom Intera Havijerom Zanetijem koji je i ključna figura u celoj priči. Argentinski trener je u Atletiku od 2011. godine.

15:32 - Srpski strelci spremni dočekuju Svetski kupSportski direktor streljačke reprezentacije Srbije Srećko Pejović saopštio je sastav nacionalnog tima koji će učestvovati na Svetskom kupu u Minhenu.Srbiju će na tom takmičenju predstavljati 16 strelaca: Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić, Lazar Kovačević, Stevan Jovanović, Ivana Andjušić Maksimović, Andrea Arsović, Dragana Todorović, Milica Babić, Sanja Vukašinović, Dimitrije Grgić, Damir Mikec, Duško Petrov, Zorana Arunović, Bobana Veličković, Jasmina Milovanović. U sastavu su svi seniorski reprezentativci koji su učestvovali na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru, a uz njih će Srbiju predstavljati i četvoro juniora: Lazar Kovačević (omladinski vicešampion Evrope vazdušnom puškom), Stevan Jovanović, Milica Babić i Sanja Vukašinović (svi puška). Oni će u nekim disciplinama gađati u konkurenciji za plasman (za koju jedna zemlja može da prijavi najviše tri strelca), a u nekim za takozvani "em ku es test". Kao i na svakom Svetskom kupu, strelci van konkurencije gadjaju za "em ku es test", za minimalni kvalifikacioni rezultat, koji mora da postigne svaki potencijalni učesnik predstojećeg Svetskog prvenstva ili Olimpijskih igara. U svim disciplinama puškom nadmetaće se troje strelaca: Milutin Stefanović, Andrea Arsović i Ivana Anđušić Maksimović, dok će se svih šestoro reprezentativaca pištoljem takmiti u konkurenciji za plasman. Posle Minhena srpske strelce očekuje još jedan Svetski kup, u Gabali, u Azerbejdžanu, u junu. U kalendaru Svetske streljačke federacije su ove godine samo tri, umesto uobičajena četiri turnira Svetskog kupa. Prvi je održan u Nju Delhiju, a srpski reprezentativci su, kao i većina evropskih strelaca, propustili turnir, održan neposredno uoči prvenstva "starog kontinenta" u Mariboru. Finale Svetskog kupa biće održano upravo u Nju Delhiju, u oktobru.

14:23 - Silva: Biće katastrofa ako budemo treći Fudbaler Pari Sen Žermena Tijago Silva rekao je danas da bi osvajanje tek trećeg mesta u francuskoj Ligi 1 bio katastrofalan rezultat za njegovu ekipu.PSŽ je izgubio od Nice sa 3:1 i sve je dalje od odbrane titule.Ekipa Unaija Emerija je trenutno druga na tabeli sa 80 bodova, ima tri boda manje od Monaka koji ima meč manje, a tri više od trećeplasirane Nice."Sada moramo da gledamo napred i da pobedimo u preostala tri kola, jer bi osvajanje tek trećeg mesta bilo katastrofalno za nas", rekao je Silva za francuske medije.PSŽ je meč protiv Nice završio s devetoricom igrača pošto su Tijago Mota i Anhel di Marija zaradili crvene kartone. Silva je naveo da ne želi da traži uzrok poraza u odlukama sudija, ali da smatra da su crveni kartoni bili "malo mnogo"."Mislim da smo zaslužili bolji rezultat, ali fudbal je takav", rekao je Silva.PSŽ u narednom kolu dočekuje Bastiju, koja je poslednja na tabeli.

13:41 - Jokanović: Plasman u Premijer ligu sa Fulamom bio bi vrh moje karijereFulam je obezbedio mesto u baražu za popunu Premijer lige.Ekipa koju predvodi srpski stručnjak, će u konkurenciji Hadersfilda, Redinga i Šefild Venzdeja pokušati da izbori status u elitnom rangu engleskog fudbala.Jokanović je u izjavi za medije na Ostrvu istakao da je ponosan na svoje igrače.- Imao sam različita iskustva u prethodna dva kluba. U Votfordu sam imao igrače koji su bili rođeni pobednici, pa je posao bio olakšan. U Fulamu sam startovao sa najnižeg nivoa. Doveli smo 14 novih igrača i korak po korak gradili naš uspeh. Plasman u Premijer ligu sa Fulamom bio bi vrh moje karijere. Nije vreme za poređenje, ali ponosan sam na svoje fudbalere. Ispred nas je važan posao. Želimo da pokažemo ambiciju, želju, da odigramo jako i budemo uspešni, rekao je Jokanović za medije na Ostrvu.

13:00 - Miloš Ninković igrač godine u AustralijiMiloš Ninković, nekadašnji reprezentativac Srbije, proglašen je za igrača godine u A-ligi Australije.Vezisti Sidneja pripala je nagrada 'Johnny Warre' na gala večeri u 'Dolan Warren' dvorani, pošto je dobio 44 boda od bivših igrača, trenera, fudbalskih stručnjaka i predstavnika medija.Nagradu za najboljeg trenera dobio je Besart Beriša takođe iz Sidneja, a upravo njemu i Ninetu idu najveće zasluge za velike uspehe tima ove sezone.Bivši igrač Crvene zvezde upisao je tokom sezone devet asistencija i deset asistencija, a društvo u veznom redu pravi mu Miloš Čava Dimitrijević. Sidnej je sezonu završio na prvom mestu na tabeli sa 66 bodova, da bi potom eliminisao Pert Glori u polufinalu. Duel za titulu zakazan je za sedmi maj u devet časova ujutru po našem vremenu, kada će im rival, za prvu titulu od 2010. godine, biti Melburn Viktori.

12:20 - Tijana Bogdanović osvojila srebro na turniru u AtiniReprezentativka Srbije u tekvodou Tijana Bogdanović osvojila je srebrnu medalju na President Kupu, G2 turniru, u Atini.Kako se navodi u saopštenju Tekvondo kluba Galeb, Tijana Bogdanović je u konkurenciji do 53 kilograma stigla do srebra posle pet teških borbi.Damir Fejzić je u konkurenciji do 74 kilograma osvojio bronzanu medalju, dodaje se u saopštenju.Klub Galeb podseća da je turnir u Atini jedan od poslednjih pred Svetsko prvenstvo, a na kome srpski tekvondisti mogu ne samo da provere formu već i osvoje izuzetno bitne poene za svetsku listu koja će ih bolje pozicionirati u žrebu.

11:43 - Leonardo najbolji igrač superligaškog kola Fudbaler Partizana Leonardo izabran je za najboljeg igrača 33. kola Super lige Srbije, objavljeno je danas na sajtu tog takmičenja.Brazilac je tako je peti put od početka sezone poneo epitet igrača kola.Partizan je juče pobedio Napredak sa 3:1, a Brazilac je učestvovao u postizanju sva tri pogotka.Igrao se 46. minut kada je Leonardo odlično prošao po levoj strani, uputio udarac ka golu protivnika, a na odbijenu loptu od igrača Napretka naleteo je Marko Janković i preciznim šutem sa nekih desetak metara savladao golmana Nikolu Petrovića.Drugi pogodak viđen je već u 57. minutu, a strelac je bio Nebojša Kosović. Leonardo je odlično prošao po desnoj strani, pravovremeno je uposlio Kosovića koji je utrčavao u kazneni prostor Kruševljana, a ovaj preciznim udarcem prevario odbranu i golmana gostiju.Sve dileme oko pobednika je u 74. minutu razrešio Leonardo sjajnim golom iz slobodnog udarca sa više od 20 metara.Leonardo je ove sezone u Super ligi Srbije odigrao 30 utakmica i postigao 20 golova. Upisao je i tri nastupa u okviru Kupa Srbije, uz dva postignuta pogotka

10:52 - Milojević: Zvezda je apsolutni favorit, idemo da damo sve od sebe Košarkaši Mega Leksa odmeriće snage sa Crvenom zvezdom u utorak, 2. maja od 18 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić", u okviru četvrtog kola Superlige.Ekipa iz Sremske Mitrovice ovaj duel očekuje rasterećeno nakon dve važne pobede. Strateg Mege Dejan Milojević je svestan snage rivala, ali očekuje da njegovi izabranici pruže maksimum."Idemo Zvezdi u goste posle dva meča protiv Borca i Vršca koja smo dobili na jednu loptu i u kojima smo pokazali karakter. Zvezda je svakako apsolutni favorit, imaju sjajnu sezonu iza sebe. Mi ćemo dati sve od sebe da se prikažemo u dobrom svetlu i da probamo da odigramo rezultatski neizvestan meč poput našeg duela u Sremskoj Mitrovici u ABA ligi", rekao je Milojević, a preneo klupski sajt.

10:02 - Dvojica Srba u idealnoj postavi F4Po završetku finalne utakmice između Zenita i Peruđe, proglašena je i najbolja postava turnira.Za najboljeg igrača, odnosno MVP-a Fajnal-fora, proglašen je Maksim Mihajlov iz Zenita. Najbolji korektor je naš Aleksandar Atanasijević iz Peruđe, a dvojica srednjih blokera su Marko Podraščanin iz Peruđe i Artjom Volvič iz Zenita.Najbolji primači servisa su Filfredo Leon iz Zenita i Ivan Zajcev iz Peruđe. Za prvog tehničara turnira proglašen je Lusiano De Čeko iz Peruđe, dok je najbolji libero Ženja Grebenjikov iz Lubea.

09:10 - Partizan: Umora ima, ali navikli smo se na toFudbaler Partizana Marko Janković rekao je da se njegova ekipa mnogo istrošila u poslednjih nekoliko utakmica, ali da mora da izdrži do kraja sezone kako bi ostvarila svoj cilj. Fudbaleri Partizana pobedili su juče na svom terenu kruševački Napredak sa 3:1, u utakmici 33. kola Super lige Srbije, i tako nastavili niz od 31 utakmice bez poraza u svim takmičenjima."Znali smo da nas čeka izuzetno težak meč protiv Napretka, posebno posle tri derbija koja smo odigrali u kratkom vremenskom roku. Jako smo se istrošili, možda se to i osetilo u prvom poluvremenu, ali smo dobro krenuli u drugom i 'otvorili' ekipu Napretka. Dali smo potom relativno brzo i drugi gol, tako da je bilo mnogo lakše za igru u nastavku", rekao je Janković za sajt kluba.Fudbaleri Partizana pobedili su juče na svom terenu kruševački Napredak sa 3:1, u utakmici 33. kola Super lige Srbije, i tako nastavili niz od 31 utakmice bez poraza u svim takmičenjima.Golove za Partizan postigli su Marko Janković u 47, Nebojša Kosović u 57. i Leonardo u 74. minutu."Mnogo je bitno što nastavljamo niz. Drago mi je naravno i zbog mog gola, kao i Kićinog (Kosović). Sad treba da se odmorimo što bolje, jer nas čeka još jedan težak meč u Ivanjici. Umora ima, ali navikli smo se na to, moramo da izdržimo sve do kraja da bismo ostvarili svoj cilj, a na kraju ćemo videti šta je to. Ukoliko dobijemo sve, onda je to minimum jedan trofej", rekao je Janković.Partizan je drugi na tabeli Super lige sa 46 bodova, koliko ima i prvoplasirana Crvena zvezda.Brazilac Leonardo je zahvalio publici i istakao da igračima crno-belih mnogo znači njihova podrška."Drugačije je kada je na stadionu 10.000 ili 15.000 gledalaca ili nešto manje. Njihova energija nam i daje snagu da izdržimo svaku sledeću utakmicu i da nastavimo niz posle 31 utakmice bez poraza. Samo se zamislite, to je impozantan broj. Čestitam Mesku (Marku Jankoviću), kao i Kići (Nebojši Kosoviću) na prvim golovima. Neizmerno sam srećan zbog nove pobede", rekao je Leonardo.08:20 - Juta će pokušati da zaustavi Golden Stejt, Pirs odlazi u penzijuKošarkaši Jute savladali su ekipu Los Anđeles Klipersa u sedmom meču prve runde plej-of serije Zapadne konferencije – 104:91."Džezeri" su u Los Anđelesu slavili sa 4.3 u seriji i izborili plasman u polufinale Zapada, gde ih čekaju Golden Stejt Voriorsi. Klipersi su samo na startu meča imali blagu prednost i izjednačena borba viđena je u prvom kvartalu koji je zavšen nerešenim rezultatom – 24:24. Ipak, gosti u drugoj deonicu preuzimaju vođstvo i na odmor odlaze sa 11 poena prednosti. U nastavku meča Juta je nastavila gde je i stala i u finišu trećeg kvartala stekla novu dvostruku prednost koja je bila i najveća tokom meča + 21. Trojkom Redika, na nešto više od tri minuta do kraja, Klipersi prilaze na i na osam razlike, probudila se nada u ekipi Doka Riversa, ali je Juta uzvratila preko Džonsona i Hila i ponovo otišla na dvocifrenu prednost. Do kraja meča uspeli su da zadrže stečenu prednost i posle 4:3 u serijama izbore polufinale Zapada. U ekipi Jute istakao se Gordon Hejvord sa 26 poena, a pratio ga je Derik Fejvors sa 17 i 11 skokova, dok je isti učinak imao i Džordž Hil. Kod ’Klipersa’ najefikasniji je bio Džordan koji je ubacio 24 poena, dok je Džamal Kroford dodao 20. Pol Pirs odigrao je poslednju utakmicu u karijeri, a meč je završio s 13 poena i devet asistencija.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track