BLOG UŽIVO, VIDEO: Magični trenutak Miloša Teodosića
Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Magični trenutak Miloša Teodosića

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:40 - Veliki problemi za Murinja pred Arsenal, povređen i RuniMančester junajted je tokom reprezentativne pauze ostao bez četvorice igrača.Doduše, Kris Smoling i Luk Šo su van stroja bili i prošlog vikenda zbog povreda, ali su zvanično na bolovanje otišli kada je počela pauza zbog reprezentacija.Smolingu je utvrđena ozbiljnija povreda i on će sigurno biti van stroja nekoliko nedelja.Potom je povredu doživeo Maruan Felaini, a večeras je selekciju Engleske napustio Vejn Runi!Fudbalska asocijacija Engleske potvrdila je da je Runi napustio selekciju i da zbog povrede kolena neće igrati protiv Španije u prijateljskom meču.On će otputovati u Mančester na dodatna ispitivanja, nakon čega će biti poznato da li će biti spreman za duel sa Arsenalom.Podsetimo, Zlatan Ibrahimović je suspendovan za ovaj meč, Erik Baji je od ranije povređen, tako da je Murinjo u velikim problemima.

21:05 - Kontinen i Pirs pobedili LopeseFinski teniser Henri Kontinen i njegov parner u dublu Australijanac Džon Pirs pobedili su danas špansku kombinaciju Felisijana i Marka Lopesa u dva seta, 6:3 i 7:6 (7), u prvom kolu završnog ATP turnira u Londonu.Kontinen i Pirs su do trijumfa uprvom kolu Grupe "Fleming/Mekinro" došli posle sat i 18 minuta igre.Finsko-australijska kombinacija je u prvom setu do jedinog brejka stigla u šestom gemu, da bi u drugom svi teniseri bili sigurni na svoj servis, pa je taj period okončan u taj-brejku.Kontinen i Pirs, peti nosioci na turniru u Londonu, u taj brejku su iskoristili tek treću meč loptu, pa su na kraju trijumfovali sa 9:7 u odlučujućem gemu drugog seta.Ranije danas Južnoafrikanc Raven Klasen i Amerikanc Radživ Ram pobedili su francusku kombinaciju Nikolu Maua i Pjer-Igo Erbera sa 7:5 i 6:4.Kontinen i Pirs će se u drugom kolu sastati sa Klasenom i Ramom, dok će Felisijano i Mark Lopes igrati protiv Maua i Erbera.

20:29 - Magični trenutak Miloša TeodosićaPlejmejker CSKA Miloš Teodosić dobio je još jedno priznanje, jer je Evroliga proglasila njegovo dodavanje "Magičnim trenutkom" za oktobar. Elitno klupsko takmičenje već je nagradilo kapitena košarkaške reprezentacije Srbije zvanjem najkorisnijeg igrača u desetom mesecu. Njegova sjajna asistencija Koriju Higinsu na meču sa Uniksom je zvanično najlepši potez u oktobru.

19:44 - Jončevski podeo ostavku, MZT traži novog šefa stručnog štabaAleksandar Jončevski od danas više nije prvi trener Košarkaškog kluba MZT Skoplje, posle ostavke koju je uprava odmah usvojila.Kako je saopštio skopski klub, takva rekcija dosadašnjeg stratega MZT dolazi posle jučerašnjeg poraza na gostovanju kod slovenačke Krke, u meču u kojem je skopski tim odigrao odlično prvo poluvreme, nakon čega je u drugom sledio drastičan pad.Jončevski je "kormilo" makedonskog košarkaškog šampiona preuzeo nakon odlaska Emila Rajkovića i tim je vodio u poslednjih devet utakmica u Jadranskoj ligi i Evrokupu, u kojima je MZT zabeležio sedam poraza I dve pobede.Odluka Aleksandra Jončevskog da posnese ostavku dolazi i posle novčane kazne od jedne plate koju je uprava MZT izrekla košarkašima i Stručnom štabu zbog loših rezultata i "nezalaganja i indolentnosti koje je pokazano na treninzima i utakmicama".Tim makedosnkog šampiona će na predstojećim utakmicama protiv Lietkabelisa u Evropkupu i FMP u Jadranskoj ligi, koje se ; igraju u sredu i petak u Skoplju, privremeno voditi dosadašnji pomoćnik Goran Krstevski i Aleksandar Knjazev, koji će imati ulogu stručnog konsultanta. ; "U medjuvrenu će biti učinjeni napori da se angažuje trener čiji će glavni zadatak biti da izvuče klub iz krize, da ga vrati na pobednički kolosek i koji će imati viziju za dogoročniji projekat u timu MZT" , navodi se u saopštenju makedonskkog šampiona.

19:13 - Ventura: Serija A mora da počne ranije naredne sezoneSelektor fudbalske reprezentacije Italije Djampjero Ventura rekao je danas da je pitao čelne ljude Serije A da naredne godine sezona u prvenstvu počne ranije kako bi igrači bili spremniji za ključnu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Španije."Malo radimo na svoj način, sve druge lige počinju 13. avgusta. U nacionalnom interesu je da igramo na jednakom nivou. Već sam pitao zvaničnike lige da počnemo ranije, odnosno da imamo dve utakmice više u nogama. U trenutku ludila sam tražio i tri, ali su rekli da će da me prijave u bolnicu", rekao je Ventura.Španija je posle četiri kola prva u Grupi G ispred Italije. Obe ekipe imaju po 10 bodova, ali Španija ima bolju gol razliku, a samo prvoplasirana ekipa izboriće direktan plasman na Mundijal u Rusiji. U oktobru Italija i Španija igrali su nerešeno 1:1 u Torinu, a revanš u Španiji će se igrati 2. septembra naredne godine.Ove sezone Serije A počela je 20. avgusta, a reprezentacija ;Italije je u septembru na debiju Venture poražena od Francuske s 1:3 u prijateljskoj utakmici. ; "Ove godine imali smo malo Serije A pre utakmice s Francuskom pa smo na kraju platili ceh. Čak nisam ni pričao s igračima 48 sati pre meča... Na kraju smo izgubili 3:1 i u javnosti je taj poraz okarakterisan kao katastrofa", rekao je Ventura. Selektor Italije rekao je čelnici Serija razmišljaju o njegovom predlogu."Znam, biće teško pomeriti raspored, ali morate praviti rezove i načiniti zaokret od 180 stepeni, ako želite da napravite nešto dobro", dodao je Ventura.Sezona u Francuskoj i Engleskoj ove godine počela je 13. avgusta, dok je u Španiji počela iste nedelje kada i u Italiji, a Bundesliga tek 26. avgusta.

17:29 - Uprava MZT kaznila igrače i trenere oduzimanjem jedne plateUprava košarkaškog kluba MZT Skoplje kaznila je danas novčano igrače i stručni štab u visini jednomesečne plate, zbog loših rezultata koje su imali od početka ove sezone.Ta kazna je, kako se navodi u saopštenju, izrečena i "zbog (ne)zalaganja i indolentnosti koji su mogli da se primete na utakmicama i na treninzima".Prema mišljenju Uprave makednskog košarkaškog šampiona, loši rezultati tima MZT "ni izdaleka ne opravdavaju do sada uloženo" u igrače i stručni štab."Igrači i treneri imaju sve uslove za rad, koji su bolji od velikog broja ekipa koje se takmiče u Jadrankoj ligi, isplate plata su u predvidjenom roku, zbog čega je još veće razočaranje pod faktom da su do sada ostvarene samo dve pobede u čak 13 odigranih utakmica", navodi se u saopštenju MZT-a.U upravi se nadaju da će novčana kazna "delovati pozitivno kod košarkaša i Stručnog štaba" i da će ;"početi da daju svoj maksimum" kako bi se našao izlaz iz krize i počeli da se ostvaruju rezultati koji bi bili adekvatni uloženim sredstvima i očekivanjima uprave i navijača MZT.Prva mogućnost za to je, ističe se, prekosutra u ;duelu MZT Skoplje sa litvanskim Lietkabelisom u šestom kolu Evropkupa, kao i dva dana kasnije utakmica protiv FMP u Jadranskoj ligi. Obe utakmice igraće se u dvorani "Jane Sandanski" u Skoplju.

17:04 - Nišikori lako pobedio VavrinkuJapanski teniser Kei Nišikori pobedio je danas Švajcarca Stana Vavrinku u dva seta, 6:2 i 6:3, u prvom kolu Grupe "Džon Mekinro" završnog ATP turnira u Londonu.Nišikori je u njihovom sedmom medjusobnom duelu do treće pobede došao posle 68 minuta igre.Japanac, peti teniser na ATP rang listi, u oba seta je napravio po dva brejka. Vavrinka s druge strane nije uspeo da pripreti na servis Nišikorija, iako je Japanac imao svega 46 odsto ubačenog prvog servisa.Nišikori je u prvom setu u petom i sedmom gemu uspeo da oduzme servis Vavrinki, trećem teniseru na ATP listi, dok mu je u drugom to pošlo za rukom u petom i devetom gemu.U drugom meču Grupe "Džon Mekinro" večeras se od 21.00 sastaju Hrvat Marin Čilić i prvi teniser sveta Britanac Endi Marej. Japanac će se u sredu u drugom kolu Grupe "Džon Mekinro" sastati sa Čilićem, a Vavrinku očekuje duel s Endijem Marejem.16:17 - FS Grčke osudio transparent: Izvinjavamo se BiHFudbalski savez Grčke osudio je potez svojih navijača zbog transparenta "Nož, žica, Srebrenica" na meču u Atini i izvinio se gostima iz Bosne i Hercegovine. Grčke pristalice na jučerašnjem meču protiv BiH u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo postavili su pomenuti baner iza gola čuvara mreže Asmira Begovića, zbog čega FS Grčke najverovatnije očekuje kazna UEFA. "Grčki fudbalski savez duboko žali zbog neprihvatljivih transparenata sa fašističkim sadržajem tokom jučerašnjeg susreta. Takav potez osuđuje se u apsolutnoj većini i šteti fer-pleju, sportskom duhu i grčkom gostoprimstvu. To je akcija marginalizovanog dela pristalica i pravi ogromnu štetu drugim, pravim navijačima", navodi se u saopštenju. Iz Grčkog saveza poručili su da su već poslali pismo izvinjenja kolegama iz Bosne i Hercegovine."Osećamo obavezu da se izvinimo u ime svih onih koji su iole bili uključeni u akciju i koja nema veze sa zdravim razumom".15:30 - Ramos se oporavio od povrede, spreman za derbi sa AtletikomKapiten fudbalera Real Madrida Serhio Ramos posle više od mesec dana oporavio se od povrede kolena i biće spreman za gradski derbi sa Atlekom. Španski list As piše da će trener Reala Zinedin Zidan moći da računa na Ramosa, koji je bio van terena još od 9. oktobra i utakmice između reprezentacija Španije i Albanije kada je oštetio ligamente kolena. Nastup kapitena u derbiju doneće dodatnu dozu samopouzdanja "kraljevima" jer Ramos nikada u karijeri nije izgubio na Visente Kalderonu u Primeri, posle učinka od šest pobeda i samo dva remija. Ramos je ove sezone u svim takmičenjima odigrao samo devet utakmica, uz tri gola, pa bi to moglo da predstavlja problem za Real. Utakmica između Atletika i Reala igra se u subotu od 20.45.14:45 - Bolt: Sledeće godine je kraj, neću sebi da dozvolim da se brukamNajbolji sprinter svih vremena Jusein Bolt rekao je da će se penzionisati posle Svetskog prvenstva u Britaniji naredne godine i kazao je da zna da proceni kada je vreme za završetak karijere. "Kada ne bih morao ovako vredno da treniram, mogao bih da hodam beskrajno. Mogu da trčim još u lancima (deo treninga), ali što ste stariji, morate da podnosite više žrtava i da budete disciplinovaniji. Iskreno, mislim da ja nemam više tu disciplinu. Vredno sam radio da bih došao tu gde sam sad i Svetsko prvenstvo sledeće godine biće mi poslednji nastup", rekao je Bolt. Trostruki uzastopni olimpijski šampion i svetski rekorder na 100 i 200 metara naglasio je da apsolutno neće učestvovati na Igrama u Tokiju, čak i ako bude najbrži na svetu za dve godine. "Rio mi je apsolutno bio poslednji nastup. Znam da za dve godine neću biti najbrži čovek na svetu, nisam ja od takvih. Znam kada je vreme za kraj...Pitao sam bio svojevremeno Majkla Džonsona zašto se povukao kada je bio na vrhuncu i dominirao, on je rekao da je ispunio sve ciljeve. Kada dođete do tačke da nemate poriv da trenirate, onda počnete da gubite trke i da se brukate", rekao je 30-godišnji Bolt.14:20 - Budućnost dobila trenera, Grka ZurosaNovi trener košarkaškog kluba Budućnost iz Podgorice je grčki stručnjak Ilijas Zuros, rekao je danas predsednik kluba Dragan Bokan. Zuros je na tom mestu zamenio Vlada Šćepanovića, koji je u nedelju neočekivano podneo ostavku. On je do sada vodio, između ostalih, Olimpijakos, Peristeri, Aris, Panelinios, Žalgiris, Efes, a bio je i selektor Grčke i Gruzije. "Jedino kvalitetno rešenje za Budućnost u ovom trenutku je angažovanje iskusnog trenera. Da pokušamo da spasimo sezonu u Evrokupu i da nastavimo sa dobrim partijama u ABA ligi", prenele su podgoričke Vijesti Bokanove reči. Budućnost je do ovog vikenda bila neporažena, a onda je neočekivano izgubila od poslednjeg tima u ligi Karpoš Sokolija. Dan posle toga, Šćepanović je podneo ostavku. "Žao mi je što je Vlado otišao, njegova ostavka me je iznenadila. Bio sam ubeđen da smo njegovim dolaskom rešili pitanje trenera na duže staze i da bismo u narednom periodu igrali finale i borili se za najviši plasman u ABA ligi. Vlado je zaslužio našu podršku. Nije mi palo na pamet da nakon jednog poraza u ABA ligi menjam trenera", citirao je list Bokana.

13:48 - Vardarova publika najbolja u Ligi šampionaEvropska rukometna federacija (EHF) proglasila je navijače skopskog Vardara za najbolje navijače šestog kola Lige šampiona, objavio je danas taj klub. U videu sa utakmice Vardar – Kjelce, koji je objavljen na sajtu EHF se ističe da je "vulkan u dvorani Jane Sandanski ponovo eruptirao" i da su "emocije, strasti, buka i crveni talas nosili skopski tim ka ubedljivoj pobedi". Makedonski rukometni šampion je u utakmici Lige šampiona ubedljivo pobedio evropskog prvaka, poljski Kjelce, sa 40:34 u dvorani "Jane Sadnanski" koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta. Igrači Vardara Igor Karačić i Arpad Šterbik su se našli medju sedam najboljih igrača šestog kola, a golman Šterbik je dobio priznanje EHF za najbolju odbranu. Šterbik je na meču protvi Kjelcea imao 16 odbrana, a Karačić je postigao devet golova.

13:25 - Savezi Kragujevca i Leskovca uz Gajića u trci za predsednika OSSMeđuokružni odbojkaški savezi Kragujevca i Leskovca predložili su Zorana Gajića za novog predsednika Odbojkaškog saveza Srbije. Gajića su ranije podržali Savez iz Valjeva i Uzdruženje odbojkaških trenera Srbije, dok su iz Zaječara kandidavali Vladimira Grbića. Iz Kragujevca i Leskovca, sa potpisima predsednika Vladimira Jovića i Miodraga Rajkovića, poslali su pismo Odbojkaškom savezu Srbije u kojem su naveli da Gajiću pružaju podršku u trci za novog predsednika posle odlaska Nenada Golijanina. Izborna Skupština OSS održaće se 27. novembra u beogradskom hotelu "M", a Savezi i Udruženja mogu podneti kandidature za predsednika najkasnije do 23. novembra u ponoć.13:00 - Džikić: Da igramo sa istom energijom kao ŠarlroaTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da njegov tim mora da igra sa istom energijom kao Šarlroa, bez obzira što belgijski tim nema nijednu pobedu u prva četiri kola Lige šampiona. "Šarlroa je ekipa sastavljena od igrača dobrih fizičkih sposobnosti, koji pokušavaju da igraju dosta brzo, imaju mnogo slobode u igri. To je opet ekipa sa velikim brojem stranaca, koje predvode iskusni Brendon Bouman, i spoljnak Ditrih Ričardson. Moramo da igramo sa istom energijom kao i oni, da pokušamo da nametnemo ritam koji nama odgovara. Nadamo se što boljoj poseti", rekao je Džikić. Kapiten crno-belih Novica Veličković je u dosadašnjem toku FIBA Lige šampiona propustio dva meča. On je sada rekao da Partizanu neće biti lako protiv belgijskog tima. "Oni u ekipi imaju mnogo Amerikanaca, igraju drugačiju košarku, na kakvu mi sa ovih prostora nismo navikli. Mi ne smemo nikoga da potcenimo, niti da se opustimo protiv bilo koga. Važna utakmica je pred nama, igramo pred svojom publikom kojoj želimo da pružimo jednu dobru utakmicu", rekao je Veličković. Partizan u prva četiri kola ima tri pobede i jedan poraz. Utakmica se igra u utorak od 20.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

12:46 - Barać najkorisniji igrač 9. kola ABA ligeNajkorisniji igrač (MVP) devetog kola Jadranske lige je košarkaš Zadra, Boris Barać koji je ovo priznanje dobio zahvaljujući odličnoj partiji protiv Mornara u Baru. Zadar je u Baru pobedio sa 110:104, a Barać je doprineo trijumfu sa 27 poena, devet skokova, pet asistencija i ukradenom loptom za 37 minuta na terenu i ukupni indeks korisnosti 40, najviše u ovom kolu. Ovo kolo su po kategorijama obeležili: Pjer Džekson iz Cedevite kao najbolji strelac sa 32 poena protiv Partizana; Džona Bolden iz FMP-a kao najbolji skakač sa 12 skokova; Matic Rebec iz Krke je bio najbolji asistent sa 10 asistencija, dok je najbolji "kradljivac" bio Antabija Voler iz Mornara sa četiri ukradene lopte.

12:25 - Kante: Matić vrhunski fudbaler, napredovao sam pored njegaFudbaler Čelsija N'golo Kante pohvalio je partije Nemanje Matića ove sezone i priznao da je pored Srbina mnogo napredovao. Prilikom letošnjeg dolaska Kantea u Čelsi mnogi su mislili da za jednog od njih dvojice neće biti mesta u startnoj postavi, ali tako nije razmišljao menadžer "plavaca" Antonio Konte, što mu se isplatilo jer je stvorio jak tandem na sredini terena. "Čelsi ima mnogo dobrih vezista, ali najviše igram sa Matićem i moram da kažem da je vrhunski fudbaler. Čak i na trenizima radimo zajedno i veoma dobro se razumemo. Mislim da sam napredovao", rekao je Kante. Kante dodaje da uživa da igra pored Matića i da mu nije bilo potrebno mnogo vremena da se prilagodi u londonskom timu. "Kada Nemanja ode u napad ja uvek ostanem da ga pokrijem i obrnuto. Imamo sjajnu komunikaciju i srećan sam što mogu da igram sa njim", kazao je neumorni francuski vezista.

11:43 - Lipi u utorak debituje na klupi KineNovi selektor fudbalske reprezentacije Kine Marčelo Lipi počinje u utorak svoju misiju u toj reprezentaciji, sa željom da ostvari težak cilj da se tim plasira na Svetsko prvenstvo 2018. godine. Lipi je sa Italijom osvojio Mundijal 2006. godine, a Kinu je preuzeo u oktobru, sa željom nacionalnog fudbalskog saveza da vrati tim na pravi put i spase kvalifikacije. Prvi meč na klupi mu je sutrašnji protiv Katara. Kina je osvojila samo jedan bod u prva četiri kola u Grupi A, trećoj rundi azijskih kvalifikacija, tako da joj je pobeda protiv Katara ključna. "Koncentrisani smo prvo na utakmicu sa Katarom, a onda i sa Korejom. Naš glavni cilj je plasman na Svetsko prvenstvo. Nadam se da možemo da napravimo čudo", rekao je Lipi. Iskusni trener je već radio u Kini, pošto je od 2012. do 2014. vodio Guangdžou Evergrande do tri titule državnog prvaka, kao i do trijumfa u Azijskoj ligi šampiona 2013. Lipi je u tim pozvao petoricu igrača iz svog bivšeg kluba, koji je u oktobru postao šestostruki uzastopni prvak zemlje. "To su igrači koje sam godinama trenirao i sa kojima sam godinama igrao, tako da se razumemo medjusobno i na daljinu. To je ključ dobre igre za Katar", rekao je bivši trener Juventusa.

11:21 - Ragbisti Dorćola odbranili tituluEkipa Dorćola odbranila je titulu prvaka Srbije u ragbiju 13, pošto je u finalu plej-ofa na Adi Ciganliji savladala Crvenu zvezdu 26:10 (14:0). Ragbisti Dorćola stigli su do 14. titule u poslednjih 15 godina u domaćem šampionatu i potvrdili dominaciju u Srbiji, iako su u finale ušli kao autsajderi. Crvena zvezda je od prethodna četiri meča dobila tri, među kojima Superkup i Kup Srbije, ali su se Dorćolci revanširali kada je bilo najvažnije. "Ovo je jedna od najvećih pobeda u istoriji kluba. Mnogi su nas potcenili uoči finala, ali smo pokazali da, i kada imamo lošu sezonu, u ključnim trenucima možemo da prevaziđemo sve probleme i odbranimo titulu", izjavio je kapiten Dorćola Dalibor Vukanović.

11:00 - Vilijams: Frustrirani smo zbog remija sa SrbijomKapiten reprezentacije Velsa Ešli Vilijams, posle remija sa Srbijom (1:1) u Kardifu, izjavio je da njegov tim može da ispravi stvari i zabeleži sve pobede do kraja kako bi se plasirao na Svetsko prvenstvo 2018. godine. Velšani su zabeležili treći remi zaredom u D grupi kvalifikacija, a Vilijams priznaje da ga boli izjednačujući gol Aleksandra Mitrovića u finišu duela u Kardifu. "Preostaje nam sada da u narednom meču u Dablinu pobedimo Irsku. Nismo zatvorili vrata plasmana na Mundijal, sve je otvoreno i verujemo da možemo da pobedimo sve utakmice do kraja", rekao je Vilijams, a prenosi britanski Skaj Sport.Štoper Evertona ističe da je atmosfera u reprezentaciji nije narušena zbog slabog starta u kvalifikacijama za šampionat u Rusiji. "Sada nam predstoje sve teže i teže utakmice. Frustrirani smo jer nismo pobedili prošli meč, opet smo vodili, ali nismo uspeli da sačuvamo mrežu. Svi od nas očekuju da pobeđujemo, posebno na svom terenu, ali to ne radimo. Mislim da će biti neizvesno do kraja kvalifikacija", zaključio je Vilijams.

10:30 - Bjelica: Isplatio mi se naporan radKošarkaš Minesote Nemanja Bjelica, posle partije karijere u NBA ligi i 24 poena Los Anđeles Lejkersima, istakao je da mu se naporan rad isplatio i da će mu sinoćna igra mnogo značiti na planu samopouzdanja. Bjelica je u pobedi nad Lejkersima 125:99 učestvovao sa 24 poena (4/7 za dva, 5/8 za tri), osam skokova i po tri asistencije i ukradene lopte, za 41 minut na terenu. "U NBA ligi je jedva stvar značajna, a to je da je sve moguće. Bila mi je potrebna ovakva utakmica, posebno jer sam prošlog leta imao problema sa povredom i propustio Olimpijske igre. Naporno sam radio i to mi se vratilo da odigram najbolji meč otkad sam u SAD", rekao je Bjelica. Bjelica na početku nove sezone u NBA ligi prosečno beleži 6,7 poena, 3,9 uhvaćenih lopti i 1,2 asistencije.

10:10 - Sautgejt pozvao FA da se izjasni o budućem selektoruPrivremeni selektor Engleske Garet Sautgejt pozvao je danas Fudbalski savez (FA) te zemlje da odluči da li će ga zadržati na funkciji i da to učini u roku od mesec dana. Sautgejtova privremena komanda završiće se prijateljskom utakmicom sa Španijom u utorak i tada će početi pregovori da li će mu se dodeliti funkcija selektora. "Važno mi je da znam šta ću raditi posle sredine novembra. Treba da se spremimo za Evropsko prvenstvo mladih (U21), a seniore u martu čeka nova runda kvalifikacija. Naravno da će svi do kraja novembra-sredine decembra hteti da znaju u kom smeru sve ide, tako da možemo da odlučimo ko je odgovoran za koji deo organizacije", rekao je Sautgejt novinarima. Odluku o mestu selektora doneće prelazna komisija, koju čine predsednik FA Greg Klark, tehnički direktor Dan Ešvort, izvršni direktor Martin Glen i predsednik Udruženja trenera Hauard Vilkinson. Sautgejt je trenutno prvi favorit, a dodatno se nametnuo pobedom nad Škotskom od 3:0 u petak.

09:39 - Bravo: Barselona je veći klub od SitijaGolman Mančester Sitija Klaudio Bravo priznao je danas da nema dilemu da je njegov nekadašnji klub Barselona veći od "građana". Bravo je letos došao u Mančester upravo iz Katalonije u transferu vrednom 20 miliona evra, na čijem je insistirao menadžer Pep Gvardiola, svojevremeno uspešni fudbaler i trener Barselone. "Mančester je sličan Barseloni, magnet za publiku, ali je katalonski klub mnogo veći. U Sitiju radim sa najboljim stručnjakom na svetu i veoma sam zadovoljan", rekao je Bravo. Reči Brava dolaze samo sedam dana posle izjave saigrača Ilkaja Gundogana da je Mančester Siti veći klub od Bajerna, što je izazvalo veliku pažnju širom Evrope.

09:16 - Ivanovićeva pala za jedno mesto, bez promena u vrhuSrpska teniserka Ana Ivanović pala je za jednu poziciju na ovonedeljnoj rang-listi WTA i trenutno je 65, dok u vrhu nije bilo promena. Nemica Anđelik Kerber je i dalje prva, sa nešto više od 2.000 bodova prednosti u odnosu na Serenu Vilijams. U prvih 20 nije bilo nikakvih promena. Prvih 10 na rang-listi WTA: 1. Anđelik Kerber (Nemačka) 9.080, 2. Serena Vilijams (SAD) 7.050, 3. Agnješka Radvanska (Poljska) 5.600, 4. Simona Halep (Rumunija) 5.228, 5. Dominika Cibulkova (Slovačka), 4.875 6. Karolina Pliškova (Češka) 4.600, 7. Garbinje Mugurusa (4.236), 8. Medison Kiz (SAD) 4.137, 9. Svetlana Kuznjecova (Rusija) 4.115, 10. Džoana Konta (Britanija) 3.640 ....55. Jelena Janković 1.100.... 65. Ana Ivanović 938...08:47 - Rekord karijere Bjelice u senci ViginsaKošarkaš Minesote Nemanja Bjelica postigao je lični rekord u NBA sa 24 postignuta poena u pobedi svog tima nad Los Anđeles Lejkersima, koju je, međutim, obeležio Endru Vigins. Bjelica je utakmicu počeo u prvom timu, igrao je 41 minut, a uz 24 poena zabeležio je i osam skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte. Iz igre je šutirao 9/15, od čega 5/8 za tri. Taj njegov učinak ipak je ostao u senci Viginsa, koji je meč završio sa 47 poena. Najefikasniji u timu Lejkersa bio je Lu Vilijams sa 17 poena. Rezultati utakmica igranih u noći između nedelje i ponedeljka: Portland - Denver 112:105 Golden Stejt - Feniks 133:120 Oklahoma - Orlando 117:119 Minesota - LA Lejkers - 125:99 Klivlend - Šarlot 100:93.

08:25 - Juventus dogovorio prvo pojačanje u januaru OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track