BLOG UŽIVO, VIDEO: Teodosić i Kuzmić kandidati za MVP Evrolige
Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Teodosić i Kuzmić kandidati za MVP Evrolige

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:28 - Juventus rutinski pobedio PalermoFudbaleri Juventusa pobedili su na svom terenu Palermo sa 4:1 u 25. kolu Serije A i tako povećali prednost na čelu tabele na 10 bodova. Paulo Dibala postigao je po gol u svakom poluvremenu, a u strelce su se upisali i Klaudio Markisio i Gonsalo Iguain, a Juventus je došao do rutinskog trijumfa nad timom koji se bori za opstanak. Palermo je počasni pogodak postigao u trećem minutu nadoknade vremena preko Ivajla Čočeva. Aktuelni šampion sada ima 63 boda, 10 više od Rome i 12 više od Napolija, koji imaju po meč manje. Palermu je ovo bio 17. poraz u sezoni. On je ostao na učinku od 14 bodova, jednim više od pretposlednjeg Krotonea i pet više od poslednje Peskare.

23:03 - Granada ubedljiva protiv BetisaFudbaleri Granade pobedili su na svom terenu Betis sa 4:1, u prvoj utakmici 23. kola španske Primere.Granada je do 65. minuta vodila 4:0, posle dva gola Adrijana Ramosa, kao i pogocima Medija Karsela-Gonsalesa i Andreasa Pereire. Oba tima ostala su u 66. minutu sa po 10 igrača, pošto su se potukli Nauel Levija iz Betisa i Pereira. Gosti su u 75. minutu uspeli da smanje prednost domaćina golom Petrosa. Granadi je ovo bila prva pobeda u prvenstvu, odnosno četvrta u sezoni, ali i prvi trijumf sa više od jednog gola razlike. Ekipa je ove sezone odigrala 25 utakmica u svim takmičenjima i prvi put je postigla dva gola, odnosno samo u dva meča pre toga je uspela da postigne više od jednog gola. Granada je pretposlednja na tabeli sa 16 bodova, koliko ima i Hihon, ali meč manje. Betis je 13. na tabeli sa 24 boda.

22:45 - Bajer siguran u Augsburgu, Belarbi u istoriji BundesligeFudbaleri Bajera iz Leverkuzena pobedili su u gostima Augsburg sa 3:1 u prvoj utakmici 21. kola prvenstva Nemačke, ali je meč ostao upamćen po tome što je u njemu postignut 50.000. gol u Bundesligi.Leverkuzen je poveo u 23. minutu, kada je Kai Haverc je prošao u šesnaesterac Augsburga i proigrao Karima Belarbija, koji je mirno smestio loptu u mrežu i tako dostigao broj od 50.000 golova u takmičenju. Prva sezona Bundeslige igrača se 1963. i 1964. godine. Najbolji strelac ovog takmičenja svih vremena je legendarni napadač Bajern Minhena Gerd Miler, koji je u periodu od 1965. do 1979. godine postigao 365 golova, odnosno, davao je 0,85 golova po meču. Preostala dva gola za Bajer postigao je Ćićarito, u 40. i 65. minutu, dok je strelac za Augsburg bio Dominik Kor u 60. minutu.Leverkuzen je sada osmi na tabeli sa 30 bodova, tri manje od Herte, koja je na šestom mestu, poslednjem koje vodi u evropska takmičenja. Augsburg je ostao na 14 bodova na 13. mestu.

22:33 - Belarbi postigao 50.000. gol u BundesligiFudbaler Bajera iz Leverkuzena postigao je 50.000. gol u Bundesligi kada je doveo svoj tim u vođstvo u meču protiv Augsburga. Kai Haverc je prošao u šesnaesterac Augsburga i proigrao Belarbija, koji je mirno smestio loptu u mrežu i tako dostigao ovu brojku. Prva sezona Bundeslige igrača se 1963. i 1964. godine. Najbolji strelac ovog takmičenja svih vremena je legendarni napadač Bajern Minhena Gerd Miler, koji je u periodu od 1965. do 1979. godine postigao 365 golova, odnosno, davao je 0,85 golova po meču.

21:20 - Partizan bez Džikića i Hečera do polufinala kupaKošarkaši Partizana pobedili su Dunav iz Starih Banovaca sa 80:60 (18:18, 23:5, 23:20, 16:17) i tako postali poslednji polufinalisti Kupa Radivoja Koraća. Partizan će za plasman u finale igrati protiv branioca trofeja Mega Leksa. Crno-beli su večeras igrali bez prvog trenera Aleksandra Džikića i startnog plejmejkera Vilijama Hečera, koji imaju problema sa stomačnim virusom. Dunav je pred punom halom Čair u Nišu parirao crno-belima samo u prvoj četvrtini, koja je završena nerešeno, a Partizan je u drugoj deonici primio samo pet poena i došao do 18 razlike, tako da je u drugom poluvremenu rutinski utakmicu priveo kraju. Partizan je predvodio Mihajlo Andrić sa 17 poena, Adin Vrabac postigao je 13, a Uroš Luković i Nikola Tanasković po 10. Najefikasniji u poraženom timu sa 19 bio je Lazar Zorčić.Utakmica između Partizana i Mege igraće se sutra od 21.00. Prethodno će se u 17.00 sastati Crvena zvezda i FMP.

20:13 - Mladost pobedila Radnički iz penalaFudbaleri Mladosti pobedili su u Lučanima niški Radnički sa 1:0, u prvoj utakmici 22. kola Super lige Srbije, kojom počinje prolećni deo prvenstva. Utakmica nije bila naročito uzbudljiva u prvom poluvremenu, ali je drugo donelo više uzbudjenja, a sam finiš je odlučio meč. Mladost je povela u 78. minutu iz penala koji je izveo Milan Bojović. Radnički je samo četiri minuta kasnije mogao da izjednači, ali je golman domaćina Nemanja Krznarić odbranio penal Lazaru Arsiću. Mladost je sada četvrta na tabeli sa 37 bodova, dok je Radnički osmi sa 30.

19:46 - Bejl se vraća posle povrede, igra protiv EspanjolaFudbaler Real Madrida Garet Bejl biće vratiće se u tim "kraljevskog kluba" za predstojeći meč protiv Espanjola, skoro tri meseca od operacije povredjenog desnog zgloba. Velški fudbaler se povredio 22. novembra na utakmici protiv Sportinga u Ligi šampiona. Trener Reala Zinedin Zidan rekao je da je "ideja da Bejl odigra nešto minuta" protiv Espanjola u subotu. Bejl je pre povrede postigao sedam golova na 16 utakmica.

19:02 - Senić i Romanić na proleće igraju za OFK BeogradFudbaleri Crvene zvezde Milan Senić i Lazar Romanić igraće u prolećnom delu sezone za OFK Beograd. Oni će do kraja sezone moći da nastupaju i za Crvenu zvezdu pošto su registrovani za oba kluba. I Senić i Romanić su prošli pripreme sa prvim timom Zvezde. Senić je u Zvezdu došao ove zime iz Bajer Leverkuzena, dok je Romanić omladinac kluba iz Ljutice Bogdana.

18:45 - Miloš Cvetković se vratio u NapredakFudbalski klub Napredak saopštio je da je nekoliko sati pre zatvaranja zimskog prelaznog roka u svoje redove vratio Miloša Cvetkovića, dosadašnjeg igrača Crvene zvezde. Cvetković je u Napretku igrao 2013. i 2014. godine kada je prešao u Zvezdu. "U Kruševac je uvek lepo vratiti se. Kada sam dobio poziv predsednika Marka Miškovića odmah sam prihvatio angažman. Ovde sam igrao, ovde sam se uvek lepo osećao, i drago mi je da sam se vratio. Želim da pomognem Napretku na njegovom putu ka Evropi", rekao je Cvetković. On je tokom prethodnog angažmana u ekipi Napretka odigrao 40 mečeva, a u karijeri je još igrao za Hajduk iz Kule, Rad i Zemun.

18:11 - Janković potpisao četvorogodišnji ugovor s PartizanomFudbaler Partizana Marko Janković potpisao je danas novi, četvorogodišnji ugovor sa crno-belima. Janković je do sada crno-beli dres nosio kao pozajmljen igrač Olimpijakosa. "Drago mi je što su se klubovi dogovorili, sa mnom nije ni bilo teško da se dogovara... Prezadovoljan sam, ugovor je na četiri godine i sada je na meni da opravdam očekivanja", rekao je Janković. Partizan je prvi deo sezone u Super ligi Srbije završio na drugom mestu na tabeli sa šest bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Izabranici Marka Nikolića prolećni deo sezone počinju utakmicom protiv Rada u nedelju. "Biće mnogo teže u prolećnom delu, igraće se u težem ritmu... Pripreme su odlično prošle, a sad je na nama da sve sa priprema sprovedemo u delo već na Banjici u nedelju", rekao je Janković.

18:02 - Protest zbog olimpijskog slogana u Parizu samo na engleskom jezikuGrupe koje se zalažu za upotrebu francuskog jezika u Francuskoj protestovale su jer je zvanični slogan kandidature Pariza za domaćina Olimpijskih igara 2024. samo na engleskom jeziku. Advokat Emanuel Lido izjavio je danas da je podneo zahtev da slogan "Mejd for sharing" (Made for Sharing - Dođite da delimo) bude i na francuskom jezku. Prema njegovim rečima, slogan samo na engleskom jeziku može da predstavlja kršenje zakona o zaštiti francuskog jezika. Lido je rekao da su grupe za zaštitu francuskog zatražile da slogan bude na francuskom i engleskom, ili samo na francuskom jeziku. "Mi želimo da se kominicira na našem jeziku", rekao je Lido. Predstavljajući slogan, kopredsedavajući kampanje Pariz-2024 Toni Estang je nedavno rekao da je izabran slogan na engleskom da bi "dao univerzalan karakter francuskom projektu". Konkurenti za domaćina Igara su Los Anđeles i Budimpešta, a odluka o tome gde će se održati najveće sportsko takmičenje biće doneta 13. septembra.

17:33 - Protivnici OI u Budimpešti sakupili dovoljno potpisa za referendumProtivnici kandidature Budimpešte za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine saopštili su da su sakupili više nego dovoljno potpisa za održavanje gradskog referenduma. Organizacija mladih madjarskih aktivista Momentum navela je da je peticiju za održavanje referenduma potpisala 266.151 osoba, što je daleko više od potrebnih 138.000 potpisa. Gradonačelnik Budimpešte Ištvan Tarloš je ranije najavio da će razmotriti mogućnost povlačenja kandidature ako dovoljno ljudi podrži referndum. Predsednik grupe Momentum Andres Fekete-Gjor je danas rekao da bi povlačenje kandidature bez održavanja referenduma bio "kukavički čin". Pored Budimpešte kandidati za domaćina Olimpijskih igara 2014. godine su i Los Andjeles i Pariz. Medjunarodni olimpijski komitet će odluku o domaćinu doneti u septembru.

17:05 - UEFA: Disciplinski postupak protiv Sent EtjenaEvropska fudbalska unija (UEFA) otvorila je disciplinski postupak protiv Sent Etjena zbog nedoličnog ponašanja navijača tog kluba na utakmici protiv Mančester junajteda u Ligi Evropa. Sent Etjen je optužen jer su pristalice francuskog kluba palile baklje i na teren Old Traforda ubacivale razne predmete. UEFA navodi da će se disciplinski ograni tim slučajem baviti 23. marta. Junajted je pobedio Sent Etjen sa 3:0 u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa.

16:55 - Partizan i Božinov sporazumno raskinuli ugovorFudbalski klub Partizan i napadač Valeri Božinov sporazumno su raskinuli ugovor, saopštio je danas beogradski klub. Božinov je u julu 2015. godine došao u Partizan i za to vreme odigrao je ukupno 87 utakmica i postigao 34 gola. On je sa crno-belima prošle sezone osvojio Kup Srbije. Kako je saopšteno, bugarski napadač oprostio je sva dugovanja Partizanu. Partizan je Božinovu zahvalio na svemu što je učinio za klub i poželeo mu mnogo uspeha u sportskoj karijeri i životu. "Nažalost, zbog prebukiranosti postojećeg kadra i zbog toga što se klub odlučuje da u januaru pravi priču koja će biti aktuelna na leto, zajedno smo u razgovoru s Božom videli da je ovo možda najbolji put kojim bi svi trebalo da idemo. Sam podatak da je oprostio dugove, a govorimo o strancu, za veliko je poštovanje i pokazatelj da nisu samo puke reči u pitanju već i dela", rekao je sportski direktor Partizana Ivica Iliev. Iliev je dodao da je ponosan što je Božinov bio deo Partizana i dodao da će njemu vrata kluba uvek biti otvorena. "Nastaviće da trenira sa prvim timom Partizana. Pokazao je nešto što je nesvojstveno igračima i to je najmanje što klub može da uradi dok ne nadje nešto što mu odgovara", rekao je Iliev.

16:43 - Borusija identifikovala izgrednikeFudbalski klub Borusija iz Dortmunda saopštio je danas da je indetifikovao 61 navijača za koje se sumnja da su bili umešani u isticanje uvredljivih parola na utakmici protiv Lajpciga. Borusija je navela da su navijači identifikovani uz pomoć policije i da će se suočiti sa kaznama. Ti navijači bi mogli da se suoče sa zabranom ulaska na stadion, oduzimanjem sezonskih ulaznica, ali i drugim kaznama u zavisnosti od težine prekršaja. Klub je, takodje, pozdravio odluku Fudbalskog saveza Nemačke da zabrani ulazak na stadione širom zemlje za 88 navijača Borusije Dortmund koji su se spremali na nasilje pre utakmice sa Darmštatom prošlog vikenda.15:50 - Stefanović: Zanima nas samo pobeda u LjiguTrener odbojkaša Novog Pazara Saša Stefanović rekao je danas da dobra igra u Ljigu garantuje njegovoj ekipi pobedu nad domaćim Spartakom u utakmici 16. kola Super lige. "Bilo bi glupo da sve što smo napravili prospemo porazom u Ljigu. Znam da će biti teško, niko ih nije dobio lako u maloj školskoj sali, ali zanima nas samo pobeda. Ako budemo agresivni i ako se mi budemo pitali i zarađivali poene, bez čekanja na greške domaćina, trijumf ne bi smeo da izmakne", rekao je Stefanović. On je izrazio očekivanje da će njegovi igrači, koji su za šest dana odigrali tri utakmice, biti zdravi i u boljem fizičkom stanju. Novi Pazar je drugi na tabeli sa 12 pobeda i tri poraza, dok je Spartak na osmoj poziciji sa pet dobijenih i 10 izgubljenih mečeva. "Praksa je da se ova dva tima često sastaju. Poslednji plej-of dueli bili su za infarkt, a Spartak sada sa mladom ekipom pokušava da se zadrži u eliti. Na dobrom putu, mnogo im znači pobeda u Kleku (3:1). Mislim da rade bolji posao od Partizana, iako ih sada predvodi Nenad Kovačević (umesto Bogdana Veličkovića)", ocenio je Stefanović.15:35 - Šarac: Javor je favorit protiv ČukaričkogPomoćni trener Čukaričkog Dragan Šarac rekao je danas da je Javor favorit u predstojećoj prvenstvenoj utakmici, ali da će se njegova ekipa do kraja boriti za plasman u plej-of Super lige Srbije. "Igramo protiv Javora koji se bori za plej-of i mnogo je iznad nas na tabeli. Maksimalno ćemo ući u meč, očekuje nas teška utakmica. Protivnik je pokazao da bolje igra na strani nego na svom terenu i većina igrača im je ostala ista, promenili su dvojicu ili trojicu. Oni su favoriti, ali dokle god postoji opcija ulaska u plej-of nadamo se i borićemo se", rekao je Šarac. Fudbaleri Čukaričkog u subotu od 17 časova u Beogradu igraju protiv Javora, utakmicu 22. kola Super lige Srbije, prvog u prolećnom delu prvenstva.Čukarički je 12. na tabeli sa 20 bodova, a fudbaler Dragoljub Srnić ocenio je da njegova ekipa ne zaslužuje tako loš plasman. Javor na šestom mestu na tabeli ima 12 bodova više. U plej-of će se plasirati prvih osam ekipa, a ostale će igrati u plej-autu. "Uvek su prve dve utakmice u prvenstvu teške. Daćemo maksimum jer nam je svaki bod važan. Mi ne zaslužujemo ovo mesto na kome se nalazimo, dokle god postoji matematička mogućnost potrudićemo se da uđemo u plej-of. Videćemo kako će se sve odvijati. Koncentrisani smo na našu igru", naveo je Srnić.15:20 - Vučićević: Poslednji smo, ali imamo pravo na naduTrener fudbalera Novog Pazara Nebojša Vučićević ocenio je danas da njegova ekipa u Beograd ne ide sa "belom zastavom", da su iznenađenja uvek moguća, ali da je Crvena zvezda veliki favorit u predstojećem duelu tih ekipa u 22. kolu Super lige Srbije. "Skupili smo se tek pre 12, 13 ili 14 dana, otišli na pripreme, vratili se, trenirali, ali sve je moguće. Ipak, bilo bi glupo ako ne bih kazao da je šampion Crvena zvezda apsolutni favorit na svom terenu. Poslednji smo, ali imamo pravo na nadu", rekao je Vučićević. Trener Novog Pazara je dodao da je atmosfera u ekipi dobra, da nema problema sa povredama i kartonima, kao i da još nije odlučio da li će računati na tek pristigle fudbalere - Dejana Babića i Milana Savića. Nešto ranije, Novopazarce su pojačali povratnici Miloš Budaković i Ibrahim Arifović. "Biće to najteža moguća premijera jednog potpuno novog tima, ali probaćemo. Ne idemo sa 'belom zastavom', želimo da se nadigravamo i pokažemo se u što boljem svetlu pred beogradskom publikom", naveo je Vučićević. Prvoplasirana Crvena zvezda ima 54 boda, dok je Novi Pazar na poslednjem 16. mestu sa 12 bodova. Utakmica ovih rivala igraće se u subotu od 15.00 na stadionu "Rajko Mitić".15:00 - Zdenjek Zeman se vratio u Peskaru Fudbalski klub Peskara imenovao je danas Zdenjeka Zemana za novog trenera.Zeman je pre pet godina predvodio Peskaru do titule u Seriji B, uz rekordan broj golova, i plasmana u elitno takmičenje. U sezoni 2011-2012 Peskara je u 42 utakmice u drugoj italijanskoj ligi postigla 90 golova, a u ekipi su tada bili internacionalci Lorenco Insinje, Ćiro Imobile i Marko Verati. Zeman je na klupi zamenio Masima Oda, koji je otpušten u utorak, posle poraza od Torina od 3:5. Češki trener rekao je da se vratio pošto misli da nešto duguje Peskari. "Ne želim da ova ekipa završi sezonu kao najgora ekipa u Evropi", naveo je 69-godišnji Zeman. Posle 24 kola u Seriji A Peskara je poslednja na tabeli sa devet bodova i jednom pobedom. Peskara se nalazi na 14 bodova od sigurne zone, 14 utakmica pre kraja šampionata.Zeman je tokom karijere, između ostalih, trenirao Mesinu, Lacio, Fenerbahče, Crvenu zvezdu, Peskaru, Kaljari i Lugano.14:30 - Nikolić: Niko ne sme da želi više pobedu od PartizanaTrener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da crno-beli veoma motivisano dočekuju start prolećnog dela Superlige i borbu sa vodećom Crvenom zvezdom kako bi vratili šampionsku titulu u Humsku. "Pred nama je novi početak, kao da je nova sezona jer pauza kod nas predugo traje i sve se promeni. Kao i svaki početak biće jako teško, cenim Rad, ali Partizan svaku utakmicu traži dobru igru i niko ne sme više da želi pobedu više od nas", rekao je Nikolić na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj. Nikolića nije zabrinuo podatak da je na prethodne dve utakmice na prolećnoj premijeri, na klupi Partizana, zabeležio dva remija. "Nemam nikakav poseban motiv zbog toga, situacija je potpuno drugačija. U sportu nema prošlosti, više se ni ne sećam naših 17 utakmica (15 pobeda i dva remija prim. aut). Isto tako niko se neće sećati te serije u situaciji ako pobedimo na Banjici"14:05 - Partizan gostuje Pro RekuTrener vaterpolista Partizana Zoran Milenković izjavio je da je Pro Reko apsolutni favorit u predstojećem meču Lige šampiona. "U utakmici sa Pro Rekom u Đenovi, glavni cilj će biti da svi igrači pokažu više u odnosu na prošli meč, kada smo dve i po četvrtine vodili žestoku borbu", rekao je Milenković i nastavio: "Trudićemo se da protiv Pro Reka u gostima pružimo još jači otpor, da igramo rasterećeno. Siguran sam da će mladim igračima takav pristup pomoći da prikažu sav svoj potencijal". Partizan je u Italiju otputovao u sredu uveče, a do utakmice će odraditi tri zajednička treninga sa šampionom Italije. Trener Đenovljana Vladimir Vujasinović najavljuje da će više prostora u igri pružiti mlađim igračima i dodaje: "Razlika između nas i Partizana je velika, ali ipak ne očekujem lak meč. Nadam se da će moji igrači pružiti dobru partiju, a ovakve utakmice su za nas korisna priprema za velike izazove koji su pred nama u naredna tri meseca", rekao je Vujasinović. Utakmica će biti odigrana u subotu od 20.30 časova.13:40 - Božović: Spremni smo da osvojimo "duplu krunu"Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović, pred duel protiv Novog Pazara na startu prolećnog dela šampionata, rekao je da njegov tim spremno dočekuje nastavak sezone u kojem juri "duplu krunu". "Očekivanja su da pobedimo i nastavimo u istom ritmu kao iz prvog dela sezone. Novi Pazar je u nezavidnoj situaciji, daće sve od sebe da se podigne, ali verujem da smo fizički i psihički spremni da završimo na prvom mestu u prvenstvu i osvojimo Kup Srbije", rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić. Crveno-beli će na meču protiv Pazaraca biti lišeni povređenog Mihaila Ristića i suspendovanog Nemanje Milića. "Nemam nedoumica oko sastava. Počeće ona postava koja je igrala protiv Zirke na pripremama na Kipru", poručio je trener crveno-belih. Božović je odbacio zanimljivu mogućnost da sin "napadne" oca, tačnije da mladi napadač Zvezde Vanja Vučićević bude naspram trenera Novog Pazara Nebojše Vučićevića, bivšeg fudbalera Partizana. Utakmica 22. kola Superlige između Crvene zvezde i Novog Pazara igra se sutra od 15 sati na stadionu Rajko Mitić, a ulaz je besplatan.

13:15 - Florenci završio sezonu zbog povredeFudbaler Rome Alesandro Florenci završio je sezonu, pošto je ponovo pokidao prednje ukrštene ligamente levog kolena, saopštio je danas rimski klub. Lekar fudbalskog kluba Roma rekao je da će Florenci biti podvrgnut artroskopskoj operaciji kolena. Florenci se povredio prošle nedelje na treningu, ali je tek danas utvrdjeno o kakvoj povredi se radi. On je bio van terena od oktobra, kada je doživeo istu povredu u utakmici protiv Sasuola. Florenci je odigrao 24 utakmica za reprezentaciju Italije i postigao dva gola.

12:58 - Vilijams predstavio bolid za novu sezonu

12:33 - Žezus pauzira tri mesecaMladi napadač Mančester Sitija Gabrijel Žezus operisao je metatarzalnu kost na desnom stopalu i očekuje ga tromesečna pauza. Brazilski fudbaler povredio se u meču 25. kola Premijer lige protiv Bornmuta (2:0) u ponedeljak, kada je teren morao da napusti posle samo 15 minuta. Žezus se operisao u Barseloni, uspešno, kako je danas objavljeno na sajtu "građana". Ovaj 19-godišnji napadač sjajno je započeo karijeru na Etihadu od dolaska iz Palmeirasa, pošto je postigao tri gola na pet utakmica, ali ga je povreda sprečila da najavi velike stvari na Ostrvu. Očekuje se da do kraja sezone zabeležili još nekoliko minuta na terenu, tačnije pre kraja Premijer lige i duela sa Votfordom 21. maja u poslednjem kolu.

12:16 - Andrea Lekić produžila ugovor sa skopskim VardaromSrpska rukometašica Andrea Lekić produžila je ugovor sa skopskim Vardarom na još dve godine, do juna 2019, objavio je makedonski šampion. Kako se navodi u saopštenju, sa Andreom Lekić, kojoj ovog leta ističe stari ugovor, brzo je pronađen zajednički interes za nastavak saradnje. "Vardar želi u svojim redovima ono što je dobro i kvalitetno. Lekićeva je igračica svetske klase koja u Vardaru pokazuje odlične partije i mi želimo da bude deo naše priče i u budućnosti. Želimo zajedno da osvojimo evropski vrh i da ispunimo klupski cilj", rekao je izvršni direktor skopskog kluba Davor Stojanoski. Prema njegovim rečima, ostanak Lekićeve, koja je u Vardar došla 2013. godine, u saglasnosti je sa namerom i ambicijom skopskog kluba da zadrži rukometašice koje su ključne za ekipu. Ženski rukometni klub Vardar juče je produžio ugovore sa ruskom reprezentativkom Tatjanom Hmirovom, crnogorskom Andreom Klikovac i reprezentativkom Slovenije Barbarom Lazović, a od jeseni će ga pojačati srpska rukomentašica Dragana Cvijić, koja trenutno igra za podgoričku Budućnost.

11:59 - Teodosić i Kuzmić kandidati za MVP EvroligeSrpski košarkaši Miloš Teodosić i Ognjen Kuzmić našli su se u užem izboru od 15 kandidata za najkorisnijeg igrača Evrolige ove sezone. Pored plejmejkera moskovskog CSKA i centra Crvene zvezde, za velikog priznanje konkurišu Derik Braun iz Anadolu Efesa, šuter CSKA Nando De Kolo, Kit Lengford (UNIKS), Nikolo Meli (Brose Bamberg), Entoni Rendolf, Sehio Ljulj i Luka Dončić (Real Madrid), Kris Singlton (Panatinaikos), Vasilis Spanulis i Jorgos Printezis (Olimpijakos), Ekpe Judo (Fenerbahče), Johanes Vojtman (Baskonija) i Bred Vonamejker (Darušafaka). Teodosić je već jednom bio MVP Evrolige, u sezoni 2009/2010 kada je nosio dres Olimpijakosa, a od srpskih košarkaša nagradu je dobio još samo Nemanja Bjelica, kao igrač Fenerbahčea 2015. godine. Pomenuta nagrada dodeljuje se od 2005, a prošle godine laureat je bio Nando De Kolo.

11:33 - Pazarci: Ne razumemo srpski, zabrana da bude na bošnjačkomFudbalski klub Novi Pazar uložio je žalbu Fudbalskom savezu Srbije na suspenziju pojačanja sa zahtevom da mu odluka o zabrani registrovanja bude saopštena na bošnjačkom jeziku. Kako se navodi, Pazarci nisu uspeli da isplate dugovanja prema nekadašnjim fudbalerima i trenerima, što je osnovni uslov za registraciju novajlija, pa su poslali dopis u FSS da zabranu napisanu na srpskom nisu razumeli, već da im dostave na bošnjačkom. Oni su na taj način iskoristili pravo koje imaju prema Ustavu Republike Srbije, pa će FSS morati da angažuje prevodioca za bošnjački jezik i uradi novo rešenje o suspenziji pojačanja Novog Pazara za prolećni deo sezone. Novi Pazar je tako dobio na vremenu jer će moći da računa na sve igrače za nastavak Superlige u subotu kada gostuje Crvenoj zvezdi na stadionu "Rajko Mitić".

11:20 - Hari Kejn nije teže povređenFudbaler Totenhema Hari Kejn rekao je da nije ozbiljnije povredjen tokom utakmice sa Gentom u šesnaestini finala Lige Evropa. Kejn je sinoć u Belgiji tokom utakmice sa Gentom povredio koleno, ali je rekao da nije ništa ozbiljno i da se nada da će biti spreman za utakmicu sa Fulamom u petom kolu FA kupa u nedelju. Upitan da li će biti spreman za narednu utakmicu, Kejn je rekao: "Da, trebalo bi da bude sve u redu". Trener Totenhema Mauricio Poketino nagovestio je da bi Kejn, zajedno sa nekolicinom igrača, mogao da bude izostavljen iz utakmice sa Fulamom, pošto želi da odmori ekipu za revanš meč sa Gentom, narednog četvrtka na Vembliju. "Moramo da procenimo u kakvom stanju su pojedini fudbaleri. Hari Kejn je dobio udarac u koleno. Moramo da odmorimo ekipu i to ćemo uraditi. Totenhem će igrati u nedelju protiv Fulama. Ne radi se o imenima fudbalera, već o klubu. Sastavićemo tim za pobedu", rekao je Poketino.

11:11 - Gordić: Želim Cedevitu, nema teren kao Zvezda i PartizanKošarkaš podgoričke Budućnosti Nemanja Gordić izjavio je da bi voleo da njegova ekipa u polufinalu plej-ofa ABA lige izbegne, kako je naveo, glavnog favorita Crvenu zvezdu, ali i Partizan, jer smatra da bi mu protiv Cedevite bilo lakše jer nema "vruć" teren. Budućnost je trenutno treća na tabeli regionalnog takmičenja, sa identičnim skorom kao Cedevita i Partizan 16-6, a Gordić veruje da je najbitnije da Podgoričani ne budu četvrti. "Svakako da bi Partizan i Cedevita za nas bili bolji protivnik nego Crvena zvezda, ali u polufinalu je teško protiv bilo kog protivnika. Moramo da vidimo ko će to biti, a potom ćemo se pripremiti na najbolji mogući način", rekao je Gordić. Gordić, koji je tokom karijere nosio dresove Partizana i Cedevite, ističe da će borba za drugo mesto na kraju regularnog dela biti neizvesna do kraja. "Važno je da smo vezali nekoliko pobeda pred samu završnicu i plej-of, ali ima još dosta da se igra. Svi imaju šansu za drugo mesto i biće jako neizvesno. Zvezda je svakako pokazala najviše do sada i sigurno bi je svi rado izbegli u polufinalu, ali sa druge strane veće su šanse protiv Zvezde na dve dobijene utakmice, nego na tri jer ima najbolji sastav".

10:55 - Fudbaleri Betisa optuženi za nameštanje mečevaTrojica nekadašnjih fudbaler Betisa Amaja Karazo, Djordi Figeras i Ćavi Tores optuženi su da su dobili 650.000 evra da bi nameštali utakmice i namerno izgubili od Osasune u poslednjem kolu Primere u sezoni 2013/2014. Španski sud je objavio da se, pored pomenutih fudbalera, istražuje još 15 lica, uglavnom članova uprave Osasune, ali i sadašnjeg trenera kluba iz Pamplone Petra Vasiljevića. Sudski dokumenti dokazuju da je uprava Osusune tadašnjim fudbalerima Betisa dala 400.000 evra da pobede Valjadolid, a potom i još 250.000 da izgube od Osasune. Betis je slavio protiv Valjadolida 4:3, a potom je poražen od Osasune 2:1, ali su na kraju sva tri tima ispala iz španske elite jer je Almerija remijem protiv Atletik Bilbaa sačuvala status.

10:33 - Kazins ostaje u Sakramentu: Želim da ostavim nasleđeKošarkaš Sakramenta Demarkus Kazins istakao je da želi da ostane u Kingsima i produži ugovor sa kalifornijskim timom. On bi od Kingsa mogao da dobije petogodišnji ugovor od 220 miliona dolara. "Želim da ostavim nasleđe u Sakramentu. Da moj dres bude pod svodovima hale Kingsa. Srećan sam ovde, želim da ostanem ovde. Mislim da smo na pravom putu. Igramo najbolju košarku do sada, tim je pun samopouzdanja, možemo biti još bolji narednih godina", rekao je Kazins. Kingsi su draftovali Kazinsa kao petog pika 2010. godine, a u NBA karijeri ima prosek od 21,1 poena, 10,8 skokova i 1,2 blokade po utakmici.

10:10 - Aleksis Sančez napušta Arsenal na kraju sezoneNajbolji fudbaler Arsenala Aleksis Sančez definitivno je odlučio da napusti londonski klub na kraju sezone, revoltiran zbog teškog poraza u Minhenu od Bajerna (5:1) u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Kako navode brojni britanski mediji, "kap koja je prelila čašu" kod Sančeza bila je međusobna svađa igrača u svlačionici posle utakmice na Alijanc areni. Arsenal već nekoliko meseci pokušava da nagovori hitrog Čileanca da stavi potpis na novu saradnju, ali je do sada sve ponude odbijao. U redu za njegov transfer za sada stoje Juventus i Pari Sen Žermen, ali se veruje da će spisak zainteresovanih na leto biti još duži. Sve više se priča da će putem Sančez da krene i menadžer Arsen Venger, čiji odlazak na kraju sezone traže navijači "tobdžija".

09:43 - Nastavlja se takmičenje u Superligi SrbijeUtakmicama 22. kola Superlige nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije posle "zimskog sna", lider Crvena zvezda dočekuje Novi Pazar, dok prvi pratilac Partizan gostuje na Banjici ekipi Rada. Jesenji prvak i aktuelni šampion opet je bio aktivan u prelaznom roku, doveo je osam novajlija, među kojima je najzvučnije Ričmond Boaći iz italijanske Latine, i upravo će napadač iz Gane biti najjače oružje trenera Miodraga Božovića za drugi deo sezone. Mnogo se očekuje i od povratnika Nenada Milijaša, koji će prvobitno iz drugog plana tražiti formu, tu su i starosedeoci Mičel Donald, Damijan Le Talek i Gelor Kanga, što Zvezdi daje optimizam da može da zadrži bodovnu prednost u odnosu na konkurente. Novi Pazar, trenutno "fenjeraš", tokom odmora napravio je smenu na klupi i vratio Nebojšu Vučićevića, bivšeg fudbalera Partizana sa teškim zadatkom da obezbedi superligaški status, sa početkom na stadionu "Rajko Mitić". Za razliku od večitog rivala Partizan nije pravio velike promene, ostao je oslonac Leonardo - Djurđević, pa će na proleće biti glavni adut crno-belih u borbi za titulu. Partizan je pre odmora bio u naletu, zabeležio je samo dva remija i 13 pobeda u poslednjih 15 utakmica u Superligi i očekuje da nastavi u istom ritmu u drugom delu sezone. Prvi izazov neće biti nimalo lak protiv poletnog i mladog Rada, kluba čiji je trener bio Marko Nikolić, a sadašnji Partizana. Raspored 22. kola, danas: Mladost - Radnički (17 sati). Sutra: Borac - Bačka (14), Napredak - Voždovac (14), Crvena zvezda - Novi Pazar (15), Čukarički - Javor (17). Nedelja: Metalac - Radnik (14), Rad - Partizan (14), Spartak - Vojvodina (14). Tabela: Crvena zvezda 54, Partizan 48, Vojvodina 45, Napredak 35, Mladost 34, Javor 32, Radnički 30, Spartak 30, Voždovac 27, Rad 24, Metalac 22, Čukarički 20, Radnik 20, Bačka 18, Borac 15, Novi Pazar 12.

09:15 - Milojević u četvrtfinalu TempeSrpski teniser Nikola Milojević plasirao se u četvrtfinale čelendžera u američkom mestu Tempe. Milojević je u osmini finala savladao Danijela Elaija Galan Riverosa sa 7:5, 6:3. Srbin će večeras u četvrtfinalu igrati protiv Hosea Ernandesa-Fernandesa iz Dominikanske Republike. Čelendžer u Tempeu igra se nagradni fond od 75.000 dolara.08:50 - Ibrahimović: Ja sam kao Indijana DžonsNapadač Mančester junajteda Zlatan Ibrahimović uporedio je sebe sa Indijanom Džonsom, zbog svih uspeha koje je ostvario u karijeri. Ibrahimović je bio najzaslužniji za trijumf nad Sent Etjenom u nokaut fazi Lige Evrope, rezultatom 3:0. "Dajem sve od sebe. Gde god da sam otišao, osvajao sam titule i pobeđivao sam. Ja sam kao Indijana Džons", rekao je Ibrahimović i nastavio: "Dobar je osećaj postići prvi het-trik za Mančester junajted. Najvažnije je bilo da obezbedimo dobar rezultat pred revanš. Bili smo okej, ali možemo mnogo bolje. Stvorili smo neke dobre prilike, ja sam postigao tri gola, što je takođe važno. Hvala mojim saigračima".

Foto: Reuters
Foto: Reuters

08:29 - Pobede Vašingtona i ČikagaKošarkaši Vašingtona pobedili su ekipu Indijane 111:98 u noćašnjem meču NBA lige. Najbolji u redovima pobednika bio je Oto Porter sa 25 poena, dok je Markief Moris dodao 21. Najefikasniji u poraženom timu bili su Pol Džordž i Majls Tarner sa po 17 poena. Vašington ima skor 33/21, a Indijana 29/27. Čikago je nadigrao Boston 104:103. Džimi Batler je bio najbolji u pobedničkom timu sa 29 poena. U poraženoj ekipi istakao se Ajzea Tomas sa 29 poena. Boston ima skor 37/19, a Čikago 27/29.

08:10 - Kaseres zvanično u Sautemptonu
OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track