BLOG UŽIVO, VIDEO Rakitić: Za Enrikea bih skočio s mosta
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Rakitić: Za Enrikea bih skočio s mosta

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:33 - Sančez priznao utaju poreza, dobija uslovnu kaznu zatvoraFudbaler Arsenala Aleksis Sančez priznao je da je utajio porez u Španiji u iznosu od 983.334 evra u doba kada je nastupao za Barselonu. Čileanski napadač je putem video-linka na saslušanju priznao da je sakrio prihode od prava na njegov lik između 2012. i 2013. godine, prenosi Marka. On je optužen da je za utaju poreza koristio svoje kompanije u Čileu i na Malti kako bi izbegao da plati znatno viši porez u Španiji. Veruje se da će Sančez dobiti uslovnu kaznu zatvora i visoku novčanu kaznu, a priznavanjem krivice izbegao je suđenje. Slične kazne prethodno su dobili sadašnji prvotimci Barselone Lionel Mesi i Havijer Maskerano iz istih razloga.23:10 - Entoni: Ako je vreme da odem...Košarkaš Njujork Niksa Karmelo Entoni odgovorio je na kritike da je najveći krivac za loše rezultate Niksa u ovoj sezoni. "Ne želim da se javno prepucavamo na bilo koji način. Ako misle da je vreme da odem iz Njujorka, onda smatra da bi o tome trebalo da razgovaramo, ali ako žele da pričaju sa mnom, mogu to da urade svakog dana", rekao je Entoni. On ove sezone ima prosek od 22 poena i šest skokova po utakmici u NBA ligi.22:45 - Poraz Mege u BelgijiKošarkaši Mega Leksa poraženi su u gostima od ekipe Ostendea 82:74 u meču 13. kola grupe D FIBA Lige šampiona. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Raško Katić sa 25 poena. U poraženom timu istakao se Jaramaz sa 15 poena. Mega je trenutno na pretposlednjem mestu na tabeli sa učinkom 4/9.

22:11 - Gana pobedila Gabon, Mali i Egipat remiziraliFudbalska reprezentacije Gane pobedom je počela učešće na Kupu afričkih nacija u Gabonu, dok su Mali i Egipat igrali nerešeno bez golova. Gana je sa 1:0 pobedila Ugandu u prvom kolu Grupe D, koja po prvi put učestvuje na Kupu afričkih nacija od 1978. godine kada je zauzela drugo mesto. Strelac jedinog gola na utakmici u Port Žentilu bio je Andre Aju u 32. minutu iz jedanaesterca koji je prethodno skrivio Isak Isinde faulom nad Asamoom Gjanom u šesnaestercu. Bivši trener Čelsija, a sada selektor Gane Avram Grant pokušaće da svoj tim odvede do drugog uzastopnog finala Kupa afričkih nacija, ali se nada da će ostvariti bolji rezultat nego 2015. godine, kada je Gana u poražena od Obale Slonovače posle boljeg izvodjenja penala. U drugoj utakmici Grupe D u Port Žentilu, Mali i Egipat igrali su nerešeno bez golova. Mali je bio neznatno bolji rival, imao je nekoliko prilika, ali ipak nije uspeo da dodje do gola. U drugom kolu Grupe D Gana će u subotu od 17.00 igrati protiv Malija, a od 20.00 sastaće se Uganda i Egipat.

21:50 - Veličković najbolji šesti igrač FIBA Lige šampionaKošarkaš Partizana Novica Veličković najbolji je "šesti igrač" FIBA Lige šampiona u izboru tog takmičenja. Veličković je dobio 53 odsto glasova, 11 odsto više od Di Džej Stroberija, beka Bešiktaša. U izboru su bili i grčki centar srpskog porekla, Dušan Šakota (AEK), koji je dobio tri odsto i američko krilo Tim Abromaitis (Tenerife) sa dva odsto. Kapiten Partizana odigrao je osam utakmica od početka sezone, nijednom nije bio starter, a ima prosek od 12 poena i 5,6 skokova po meču.

21:00 - Kolarov: Gvardiola najbolji na svetu, trka nije gotova 20:30 - Rafinja povređen, ne igra protiv Sosijedada

20:00 - Tom Kerol i Martin Olson novi fudbaleri SvonsijaDosadašnji fudbaler Totenhema Tom Kerol, kao i defanzivac Noriča Martin Olson novi su igrači velškog Svonsija, saopštio je danas engleski premijerligaš. Kerol, koji je pre dve sezone već nastupao za Svonsi, nije uspeo da se izbori za mesto u ekipi Maurisija Poketina, ali je s "labudovima" potpisao troipogodišnji ugovor, dok je Olson potpisao godinu dana kraći ugovor. Svonsi nije saopštio iznose transfera, ali mediji navode da ja za 28-godišnjeg Olsona odvojeno 5,8 miliona evra, odnosno 4,6 za Kerola. Oni su drugo i treće pojačanje Svonsija u zimskom prelaznom roku, pošto je ranije ove godine Lusijano Narsing došao iz PSV Ajndhovena. Svonsi je ove zime promenio i stručni štab, pa je tako novi trener ekipe Pol Klement, a njemu će pomagati nekadašnji francuski fudbaler Kold Makelele. Svonsi je poslednji, 20. na tabeli Premijer lige sa 15 bodova, jednim manje od prve ekipe u sigurnoj zoni.

19:00 - Maradona postaje počasni građanin NapuljaLegendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona u maju će postati počasni gradjanin italijanskog grada Napulja, a biće imenovan i za ambasadora fudbalskog kluba Napoli, saopšteno je danas. "Za sve nas Maradona je legenda. Kada reši ;probleme koje ima s italijanskim vlastima postaće ambasador našeg kluba", rekao je predsednik Napolija, Aurelio de Laurentis. Maradona boravi u Napulju kako bi prisustvovao proslavi 30-godišnjice Napolijeve prve titule prvaka Italije. Upravo je Maradona predvodio Napoli do prvog "skudeta" u istoriji osvojenog 1987. godine, a tri godine kasnije do još jedne titule prvaka. 'Mali zeleni', kako je glasio njegov nadimak iz igračkih dana, js Napolijem osvojio i Kup Uefa 1989. godine, italijanski Kup 1987, kao i Superkup 1990.

18:15 - Stolica: Prva nedelja priprema ispunila očekivanja Trener fudbalera Voždovca Ilija Stolica rekao je da je zadovoljan urađenim u prvoj nedelji priprema za prolećni deo sezone i dodao da ga raduje što su prvom timu priključena petorica omladinaca. "Prva nedelja je ispunila očekivanja. Zadovoljni smo sa kakvom su formom došli igrači sa pauze, što samo pokazuje nivo svesti, odgovornosti i ambicija. Bez obzira na sve poteškoće sa vremenskim uslovima, uspeli smo da sprovedemo predviđeni plan u prvoj nedelji", rekao je Stolica. Stolica je rekao da su ekipu ove zime napusili Marko Jovanović i Nikola Lukić, ali da su petorica omladinaca priključeni prvom timu. "Što se tiče odlazaka, ostali smo bez Jovanovića i Lukića koji su bila dva važna igrača u našem sistemu. Pokušaćemo da nadomestimo njihov izostanak i da uigramo igrače za ta mesta. Sa posebnim zadovoljstvom moram da naglasim da su radu prvog tima priključena petorica omladinaca i da ćemo u budućem periodu još više da koristimo decu iz našeg omladinskog pogona", kazao je Stolica. Fudbaleri Voždovca su danas u prijateljskoj utakmici pobedili Hajduk sa Linona sa 7:0, a naredni rival "zmajeva" biće Radnički iz Obrenovca. "Imamo još jednu utakmicu do odlaska u Antaliju, gde ćemo nastaviti da sprovodimo zamisli i uigravamo ekipu", rekao je Stolica.Ekipa Voždovca na drugi deo priprema u Antaliju kreće 27. januara.17:45 - Vučićević: Nećemo biti lak zalogajFudbaleri Novog Pazara počeli su danas pripreme za nastavak takmičenja u Super ligi Srbije, a novi trener Nebojša Vučićević rekao je da očekuje da će njegov tim izboriti opstanak u elitnom rangu. "Prethodno iskustvo i prijatelji bili su motiv da se vratim, a najviše navijači koji su nas pre skoro četiri godine nosili do opstanka. I tada je bilo delikatno. Uzdamo se u tradiciju i rad. Mnogi su nas već otpisali, ali ja i ljudi u klubu smo drugačijeg mišljenja. Nećemo biti lak zalogaj, kao u finišu jeseni", rekao je Vučićević. On je otkrio da će ekipa narednih dana trenirati u Novom Pazaru, a da će pripreme potom biti nastavljene u Baru. "Biće odlazaka i dolazaka. Poslednji smo, pa dosta toga moramo promeniti. Išlo bi nam u prilog i da se odloži nastavak prvenstva. Rivali su u prednosti, imaju formirane ekipe i treba da dodaju po jednog, dvojicu ili trojicu. Nama trebaju sedmorica ili osmorica, ali ne kukam i ne tražim alibi. Imaćemo dosta vremena da se spremimo i uigramo", ocenio je Vučićević. Pazarci su poslednji na tabeli sa 12 bodova, a u seriji su od sedam uzastopnih poraza.

17:30 - Valensija ostaje u Junajtedu do 2018.Fudbaler Mančester junajteda Antonio Valensija produžio je ugovor sa tim klubom do juna 2018. godine. Ekvadorac je u Junajted došao 2009. godine iz Vigana i od tada je postao jedna od ključnih figura kluba s Old Traforda. Valensija je do sada za Junajted odigrao 271 utakmicu i postigao 21 gol. Sa "crvenim đavolima" je osvojio šest trofeja.17:10 - Sanja kažnjen novčano zbog komentara na istangramuFudbalski savez Engleske (FA) kaznio je danas igrača Mančester sitija Bakari Sanju sa 40.000 funti zbog komantara na račun sudije Lija Mejsona. Sanja je posle pobede Sitija nad Barnlijem ranije ovog meseca na svom istagram profilu uz fotografiju slavlja svoje ekipe napisao i komentar "10 protiv 12". Siti je do pobede stigao sa igračem manje na terenu pošto je Fernandinjo zaradio crveni karton. Sanja je vrlo brzo obrisao taj komentar, ali je FA reagovao i tražio od igrača da pojasni šta je time mislio. Francuski fudbaler je izbegao suspenziju, ali je upozoren da povede računa o svom ponašanju u budućnosti.Sanja je ove sezone odigrao 11 utakmica u Premijer ligi.

16:45 - Murinjo insistira na tandemu Pogba - MatićMenadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo insistira da narednog leta dovede srpskog reprezentativca Nemanju Matića i "upari" ga sa najskupljim fudbalerom u istoriji Polom Pogbom.Kako prenose ostrvski mediji, Murinjo je svestan da ove sezone nema šanse za titulu i polako pravi planove za sledeću.Matić je za njega proverena kombinacija jer su zajedno osvojili titulu u Čelsiju nakon što ga je Portugalac vratio iz Benfike za 21 milion funti.Na toj poziciji trenutno igraju veteran Majkl Kerik i Ander Erera, ali za titulu Matić je svakako potreban i bar još 25 miliona koliko bi Čelsi tražio za njega, u slucaju da menadžer Antonio Konte odobri transfer.

16:21 - Rakitić: Za Enrikea bih skočio s mostaHrvatski fudbaler Ivan Rakitić, koji je izgubio mesto u prvoj postavi Barselone, rekao je danas da je zahvalan treneru Luisu Enrikeu i da bi se za njega bacio i s mosta ako treba."Enrike mi je puno pomogao. Verovao mi je čim sam došao u klub, isto kao i saigrači, što mi je omogućilo da mirno radim. Osim toga, on je bio taj koji je tražio moj dolazak u Barselonu. Da treba da se bacim s mosta za njega to bih bez sumnje učinio. On ti jednim pogledom ili smeškom prenosi poverenje potrebno za uspeh", rekao je Rakitić za Frans fudbal, prenosi Hina.Rakitić je u nedelju igrao od 62. minuta u prvenstvenoj pobedi nad Las Palmasom od 5:0. Nedelju dana ranije Enrike ga nije uvrstio za utakmicu protiv Viljareala, dok je dve prethodne protiv Osasune i Espanjola odgledao s klupe."Tokom sezone ima uspona i padova. Zato je potrebno trenirati kako bi uspon trajao duže", rekao je 28-godišnji vezni igrač koji je u Barselonu došao u leto 2014. iz Sevilje."Ponosan sam što sam u Barseloni. Moj zadatak je da pomognem ekipi. Želim da moji saigrači u svakom trenutku osećaju da mogu da računaju na mene. Priznanje se dobija na terenu, adekvatnim reakcijama u bilo kojem trenutku utakmice", rekao je hrvatski fudbaler.Rakitić ima ugovor s Barselonom do leta 2019. godine.

15:58 - AUS open: Sutra na terenu četvoro srpskih teniseraTrećeg dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Australije nastupiće četvoro srpskih tenisera - Jelena Janković, Dušan Lajović, Viktor Troicki i Aleksandra Krunić.Jankovićeva u drugom kolu Australijan opena igra protiv Nemice Julije Gerges. Taj meč je drugi na programu na Hajsens areni na kojoj program počinje u 1.00. ; Njih dve su se do sada odigrale četiri meča, a srpska teniserka je slavila tri puta.Svoj meč drugog kola igraće i Dušan Lajović, a čeka ga težak zadatak pošto mu je protivnik Francuz Žo-Vilfred Conga.Duel Lajovića i Conge drugi je na programu na terenu broj dva na kojem program počinje u 1.00. Njih dvojica se do sada nisu sastajala.Viktor Troicki u drugom kolu igra protiv Italijana Paola Lorencija, 43. tenisera sveta. Taj meč je treći na programu na terenu broj sedam. Troicki i Lorenci su do sada odigrali samo jedan meč, a slavio je srpski teniser.Sutra počinju i takmičenja u dublu, a prva od srpskih tenisera će nastupiti Aleksandra Krunić koja u paru sa Oksanom Kalašnikovom iz Gruzije igra protiv Mihaele Krajiček iz Holandije i Gabrijele Dobrovski iz Kanade.Na teren će i prva teniserka sveta, Nemica Andjelik Kerber koja u drugom kolu igra protiv zemljakinje Karine Vitheft.Posle tog meča, svoj meč drugog kola odigraće i Švajcarac Rodžer Federer. Njegov protivnik će biti Amerikanac Noa Rubin.Najbolji teniser sveta, Britanac Endi Marej igra protiv Andreja Rubljeva iz Rusije, a taj meč se igra na Rod Lejver Areni i drugi je po redu.

15:23 - Radvanska i Gavrilova u drugom koluPoljska teniserka Agnješka Radvanska plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobedila Bugarku Cvetanu Pironkovu sa 6:1, 4:6, 6:1. Meč Radvanske i Pironkove, treće i 64. teniserke sveta, trajao je sat i 45 minuta. Poljakinja će u narednom kolu igrati protiv Hrvatice Mirjane Lučić Baroni. U drugo kolo Australijan opena plasirala se i domaća teniserka Darija Gavrilova, koja je slavila protiv Britanke Naomi Broadi u tri seta, 3:6, 6:4, 7:5. Naredna protivnica Gavrilove je Hrvatica Ana Konjuh. Ona je ranije danas bila bolja od Francuskinje Kristine Mladenović sa 6:4, 6:2. Do drugog kola turnira u Melburnu stigle su i Čehinja Barbora Stricova, Nemica Andrea Petković, Danka Kovinić iz Crne Gore, Karolina Voznijacki iz Danske. Ranije danas su slavile i Amerikanka Serena Vilijams, šesti nosilac Domenika Cibulkova, kao i Britanka Džoana Konta.

14:23 - Martin Olson novi fudbaler SvonsijaDosadašnji fudbaler Noriča Martin Olson potpisao je ugovor na dve i po godine sa Svonsijem. Britanski mediji navode da je Svonsi za transfer švedskog fudbalera izdvojio oko četiri miliona funti. Olson je drugo pojačanje Svonsija u januarskom prelaznom roku, posle angažovanje Lusijana Narsinga iz PSV-a. Martin Olson je karijeru počeo u Blekburnu, a od 2013. je bio igrač Noriča. On je reprezentaciju Švedske debitovao 2010. godine, a do sada je odigrao 40 utakmica. Bio je deo nacionalnog tima na šampionatima Evrope 2012. i 2016. godine.

13:52 - Muslin pozvao 18 igrača za duel protiv SADSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin saopštio je danas spisak od 18 igrača iz Super lige Srbije za prijateljski meč protiv selekcije SAD u San Dijegu, 29. januara."U slučaju nekih nepredvidjenih okolnosti, odnosno povreda, imamo i nekoliko igrača u rezervi koji isto tako mogu da odgovore obavezama u ovom meču", rekao je Muslin za sajt Fudbalskog saveza Srbije.Želja selektora je da svi dobiju priliku."Ne bi bilo fer prema klubovima da im uzimamo igrače sa priprema, a da ne igraju u San Dijegu. Imamo pravo na šest izmena, tako da će praktično svi dobiti šansu", rekao je Muslin.Svi klubovi Super lige, osim Čukaričkog, imaće jednog ili više igrača u meču sa Amerikancima."Samo će Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina imati po dvojicu igrača, a jedino Čukarički neće imati predstavnika u San Dijegu. Zamolili su nas da im izadjemo u susret, jer su nedavno promenili trenera. I razumeli smo ih", rekao je selektor.Okupljanje igrača planirano je za 23. januar u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi."Odradićemo nekoliko treninga kako bi se igrači navikli na naš sistem rada, ali i kako bi se oni bolje upoznali na terenu. Imaćemo i nekoliko treninga u San Dijegu gde nas svakako očekuju mnogo bolji vremenski uslovi", naveo je Muslin.Za razliku od Srbije, selekcija SAD će igrati u najačem sastavu."Njihovi reprezentativci nastupaju u MLS ligi, gotovo da nemaju strance u ekipi. Mi, ipak, gledamo sebe, želim da vidim kvalitet momaka iz naše lige, način na koji će se adaptirati. I ako se neko od njih nametne dobrom igrom, zašto se ne bi našao i na spisku za meč sa Gruzijom u martu.Idemo, dakle, u Ameriku da ostavimo dobar utisak, postignemo dobar rezultat", rekao je Muslin.Na spisku su: golmani Filip Manojlović (Crvena zvezda) i Ognjen Čančarević (Radnik) i igrači Nikola Maraš (Rad), Lazar Jovanović (Borac), Vladimir Kovačević (Vojvodina), Nemanja Ćalasan (Spartak), Marko Klisura (Bačka), Nikola Ćirković (Voždovac), Nemanja Miletić (Partizan), Marko Jevtović (Partizan), Stefan Panić (Metalac), Jovan Djokić (Javor), Marko Gobeljić (Napredak), Aleksandar Paločević (Vojvodina), Enver Alivodić (Novi Pazar), Srdjan Plavšić (Crvena zvezda), Marko Mrkić (Radnički Niš) i Saša Jovanović (Mladost).

13:36 - Janković, Troicki i Lajović na terenu sutra pred zoruSrpske teniserka Jelena Janković i teniseri Viktor Troicki i Dušan Lajović nastupiće trećeg dana na Austalijan openu u ranim jutarnjim satima.Duel Jankovićeve i Nemice Julije Gerges drugi je po redu na Hisens areni i trebalo bi da počne oko tri sata iza ponoći, dok otprilike u isto vreme igraju Lajović i Francuz Žo-Vilfred Conga na terenu broj dva.Meč Troickog i Italijana Paola Lorencija predviđen je kao treći na terenu broj sedam, odmah posle dva dubla i predviđeno je da krene oko četiri sata.U dubl konkurenciji, Aleksandra Krunić u paru sa Oksanom Kalašnjikovom iz Gruzije sastaje se sa kanadsko-holandskom kombinacijom Gabrijela Dabrovski/Mihaela Krajiček na terenu broj pet oko pola šest.

13:02 - Karlović pobedio Sebaljosa posle više od pet sati borbeHrvatski teniser Ivo Karlović i Argentinac Orasio Sebaljos odigrali su jedan od najdužih mečeva u istoriji Otvorenog prvenstva Australije. Meč je trajao pet sati i 22 minuta, a pobedio je Karlović sa 3:2 u setovima (6:7, 3:6, 7:5, 6:2, 22:20). Nemački teniser Tomi Has završio je učešće na svom poslednjem Otvorenom prvenstvu Australije tako što je predao meč Benoi Peru iz Francuske. Ovaj 38-godišnji Nemac, nekada drugi teniser sveta, najavio je da će 2017. biti njegova poslednja godina u profesionalnom tenisu. Francuz Gael Monfis nije imao većih problema protiv Čeha Jiržija Veselog, pošto je pobedio u tri seta (6:2, 6:3, 6:2). Italijan Fabio Fonjini bio je bolji od Španca Felisijana Lopesa sa 3:0 (7:5, 6:3, 7:5), dok je Grigor Dimitrov iz Bugarske istim rezultatom (7:6, 6:3, 6:3) savladao domaćeg takmičara Kristofera O'Konela.

12:26 - Đoković: Zadovoljan sam početkomSrpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan kako je počeo Otvoreno prvenstvo Australije. "Dobro sam počeo turnir, sa velikim intenzitetom. Kada sam video žreb, znao sam da treba da se koncentrišem samo na prvi meč", rekao je Đoković posle meča u Melburnu. Đoković je pobedio Fernanda Verdaska sa 3:0 u setovima u prvom kolu Australijan opena. "Ovde se osećam kao kod kuće. Volim da se vratim ovde odakle imam toliko lepih uspomena. Svaki put kada dodjem u Melburn mi ožive sećanja", kazao je Đoković. Protivnik u drugom kolu biće mu pobednik duela izmedju Denisa Istomina i Ivana Dodiga.

11:19 - Mančester Siti dovodi Mesija u rekordnom transferu?Mančester Siti spreman je da sruši rekordan transfer u istoriji fudbala i ponudi 114 miliona evra za prvu zvezdu Barselone Lionela Mesija.Engleski klub je već kontaktirao Barselonu i argentinskog fudbalera, kome nudi 910.000 evra nedeljno, piše britanski San.Glavna karta na koju igra Siti je menadžer Pep Gvardiola, pre svega zbog prijateljskog odnosa sa Mesijem, ali i to što igrač još uvek odugovlači sa produžetkom ugovora sa Barselonom.Isti izvor navodi da su dva kluba imala sastanak prošlog meseca i da postoji spremnost iz Katalonije da se razgovori završe pozitivno, jer Barselona ne može da priušti previsoke zahteve Mesija oko plate kako bi stavio paraf na novu saradnju.Mesi je već odbio bogatu ponudu iz Kine, ali bi poziv Gvardiole mogao da utiče da promeni mišljenje oko odluke da napusti matični klub.

10:45 - Van Gal odbio bogatu ponudu iz Kine i završio karijeruLegendarni holandski fudbalski trener Luj van Gal objavio je da je završio karijeru u 65. godini.Van Gal je otkrio da je odbio bogatu ponudu iz Kine jer želi da se posveti porodici, posle tragedije i smrti njegovog zeta.Holanđanin je od prošlog maja bio bez angažmana nakon odlaska iz Mančester Junajteda i osvajanja FA kupa."Mislio sam da mogu da se vratim, bilo je nekih pregovora, ali se mnogo stvari desilo u familiji. Odlučio sam da se povučem", rekao je van Gal za holandski Telegraf.Van Gal je tokom bogate karijere osvojio ukupno 20 trofeja, a radio je u Ajaksu, AZ Alkmaru, Barseloni, Bajernu, Mančester Junajtedu i dva puta kao selektor reprezentacije Holandije.Najuspešniji je bio u slavnom klubu iz Amsterdama, sa kojim je osvojio tri titule prvaka Holandije, Ligu šampiona, UEFA kup, Superkup Evrope i Interkontinentalni kup.

10:03 - Vučićević ponovo trener Novog PazaraSrpski trener Nebojša "Uške" Vučićević vratio se na klupu Novog Pazara posle tri i po godine, objavljeno je danas na sajtu Superlige.Vučićević će biti četvrti trener Pazaraca ove sezone, na tom mestu zamenio je Izeta Ljajića, a glavni cilj biće mu da obezbedi opstanak u domaćem šampionatu.Zvaničan debi imaće 18. februara protiv Crvene zvezde na stadionu Rajko Mitić u 22. kolu Superlige.Tokom trenerske karijere vodio je brojne timove, između ostalih Radnički iz Kragujevca, Obilić, Hajduk iz Kule, slovenačku Lendavu, Harts of Oak iz Gane, dok mu je poslednji tim Etiopija Buna iz Adis Abebe.Fudbaleri Novog Pazara jesenji deo sezone završili su na poslednjem 16. mestu na tabeli sa samo 12 bodova.

09:22 - Golden Stejt deklasirao Klivlend u reprizi finalaKošarkaši Golden Stejta deklasirali su Klivlend u reprizi prošlogodišnjeg finala NBA lige, pošto su u noći između ponedeljka i utorka pobedili kod kuće sa 126:91. Golden Stejt je dominirao od početka utakmice, koju je pored nemoći gostiju obeležila i veoma velika nervoza i tenzija na terenu. Stefon Karije vodio svoju ekipu do pobede sa 20 poena, od čega pet trojki, i 11 asistencija. Klej Tompson je postigao 26, a Kevin durent 21 poen, dok je Drejmond Grin ostvario tripl-dabl sa 11 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Najbolji igrač Klivlenda Lebron Džejms postigao je 20 poena, uz osam pogodjenih šuteva iz igre iz 18 pokušaja, a imao je i osam skokova. Utakmicu je obeležio žestok duel i nameran faul Grina nad Džejmsom u prvom poluvremenu, kada je košarkaš Golden Stejta laktom naleteo na protivnika i oborio ga na parket. Ekipa Atlante nastavila je seriju dobrih rezultata, pobedom u gostima nad Njujorkom sa 108:107.Atlantu je predvodio Denis Šreder sa 28 poena, uključujući i trojku za pobedu, 22 sekunde pre kraja utakmice. Najefikasniji u Njujorku sa 30 je bio Karmelo Entoni. Bredli Bil je postigao 25, a Džon Vol 24 poena, u 12. uzastopnoj pobedi Vašingtona na domaćem terenu. Ta ekipa je sa 120:101 bila bolja od Portlanda. Džoel Embid je sa 22 poena, od čega 12 u poslednjoj deonici, vodio Filadelfiju do pobede 113:104 nad Milvokijem, kome nisu pomogli ni raspoloženi Janis Adetokunpo i Džabari Parker. Indijana je sa 98:95 pobedila Nju Orleans, uz novu dobru igru Džefa Tiga, koji je vodio svoj tim do petog trijumfa u šest utakmica sa 16 poena, 10 asistencija i osam skokova. Ajzea Tomas je u poslednjoj četvrtini postigao 17 od svojih 35 poena za pobedu Bostona nad Šarlotom sa 108:98. Juta je sa 106:101 očekivano bila bolja od Finiksa, dok su Los Andjeles Klipersi sa 120:98 pobedili Oklahomu.

08:48 - Nadal i Serena Vilijams ubedljivi na početku AOŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Florijana Majera. Nadal je po veoma toplom vremenu u Melburnu lako pobedio sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:4) i tako sprečio prošlogodišnje iznenadjenje kada je eliminisan u prvom kolu. U drugu rundu bez problema je prošao i prošlogodišnji polufinalista Miloš Raonić, koji je takodje u tri seta (6:3, 6:4, 6:2) bio bolji od Dastina Brauna.Markos Bagdatis se plasirao u narednu rundu tako što mu je predao Rus Mihail Južni, pri vodjstvu kiparskog tenisera sa 1:0 u setovima. Serena Vilijams je u ženskoj singl konkurenciji pobedom počela pohod na sedmi trofej u Melburnu. Ona je u dva seta (6:4, 6:3) savladala Belindu Benčić. Džoana Konta je sa 2:0 (7:5, 6:2) pobedila Kristen Flipkens, dok je istim rezultatom u setovima, ali ubedljivije u gemovima (6:3, 6:0) Karolina Pliškova bila bolja od Sare Soribes Tormo. Šesti nosilac Dominika Cibulkova je pobedila Čehinju Denisu Alertovu u dva seta (7:5, 6:2).

08:01 - Kjelini: Pogba je fudbalski Lebron DžejmsFudbaler Juventusa Đorđo Kjelini rekao je danas da njegovoj ekipi nedostaje Pol Pogba, kojeg je nazvao fudbalskim Lebronom Džejmsom i Juseinom Boltom.Juventus je prošlog vikenda izgubio od Fiorentine, prvi je na tabeli Serije A, ali ima samo bod više od drugoplasirane Rome. Kjelini je rekao da je veliku razliku u odnosu na tim iz prošle sezone predstavlja nedostatak Pogbe, koji je prošlog leta iz Juventusa prešao u Mančester junajted za rekordnih 100 miliona evra."Prošle sezone smo u veznom redu imali Pogbu, igrača koji je fudbalski Lebron Džejms, fudbalski Jusein Bolt," rekao je Kjelini za Skaj Italija."Prošle sezone nam je Pogba omogućio da igramo na odredjeni način, ali on više nije s nama i morali smo da napravimo neke promene. (Trener Masimilijano) Alegri radi na tome da pronadje rešenje... Dozvoljavamo previše prilika, Djanluidji Bufon prošle sezone nije ni zaprljao rukavice", dodao je on.Pogba je od početka sezone odigrao 20 utakmica u Premijer ligi i postigao je četiri gola.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track