BLOG UŽIVO, VIDEO: Pepe posle deset godina napušta Real
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Pepe posle deset godina napušta Real

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:58 - Dejan Ilić pobednik prvog dana Brdskog šampionata Srbije u Novom PazaruČlan Automobilskog sportskog kluba "Gaga" iz Beograda Dejan Ilić pobednik je prvog dana takmičenja na Brdskom šampionatu Srbije u automobilizmu, čiji je domaćin Novi Pazar. Po hladnom i kišovitom vremenu, Ilić je danas sa zastavom jugo (Klasa 4 ) bio najbolji u generalnom plasmanu, ispred takmičara Markera iz Sokobanje Željka Pisarića, koji je vozio pežo 106 (Klasa 4). Treće mesto u ukupnom poretku pripalo je Predragu Lambaši iz Kraljeva, čiji je automobil zastava jugo pripadao Klasi 2. Od ukupno 29 vozača svrstanih u osam klasa, trku je završilo njih 25, a jedino izletanje sa staze dogodilo se prilikom nastupa Alekse Radojkovića iz beogradskog Rojala (Ford Fokus, Klasa 8), ali bez ozbiljnijih posledica. Pored staze od Vojničkih livada do Djurdjevih stupova bilo je prisutno oko 2.500 gledalaca. Brdski šampionat Srbije u Novom Pazaru biće nastavljen sutrašnjom trkom, čiji je početak zakazan za 14 časova. Organizatori dvodnevnog takmičenja su Grad Novi Pazar i Sportski auto i karting savez Srbije.

23:14 - Bajern ubedljivom pobedom do 27. titule u BundesligiFudbaleri Bajerna iz Minhena osvojili su svoju petu uzastopnu titulu prvaka Nemačke, pošto su u 31. kolu Bundeslige pobedili Volfsburg sa 6:0. Bajern je tako tri kola pre kraja prvenstva Nemačke osigurao prvo mesto, pošto ima 10 bodova više od Lajpciga koji je ranije danas igrao nerešeno bez golova sa Ingolštatom. Bavarcima je ovo rekordna 27. titula u Bundesligi, a prva na čelu sa trenerom Karlom Ančelotijem. Minhenski klub je do prednosti stigao u 19. minutu pogotkom Davida Alabe, da bi Robert Levandovski u 36. i 45. doveo Bajern do tri gola prednosti. Već posle prvih 45 minuta bilo je jasno da je Bajern na pragu trofeja, ali su Arjen Roben u 66, Tomas Miler u 80. i Džošua Kimih u 85. minutu overili trijumf Bavaraca. Domaćin je meč završio sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Luis Gustavo u 78. minutu dobio drugi žuti karton. Volfsburgu je ovo bio četvrti poraz na poslednjih pet utakmica Bundeslige i sada zauzimaju 14. mesto sa 33 boda, jedan više od Augsburga koji je u zoni ispadanaja. Bajern Minhen posle 31 utakmice u Bundesligi ima 73 boda, 10 više od drugoplasiranog Lajpciga.

22:30 - Barnli pobedio Kristal Palas i došao nadomak opstanka u Premijer ligiFudbaleri Barnlija pobedili su u gostima Kristal Palas sa 2:0 u 35. kolu i tako došli nadomak opstanka u engleskoj Premijer ligi. Golove za Barnli postigli su Ešli Barns u osmom minutu i Andre Grej u 85. Barnli je ovom pobedom došao do 14. mesta i sada ima 39 bodova, jedan više od šesnaestoplasiranog Kristal Palasa. Srpski reprezentativac Luka Milivojević odigrao je ceo meč za Kristal Palas. Barnli će u narednom kolu dočekati Vest Bromvič Albion, dok će Kristal Palas gostovati Mančester sitiju.

21:58 - Atletiko Madrid ubedljivo pobedio Las PalmasFudbaleri Atletiko Madrida pobedili su u gostima Las Palmas sa 5:0 u 35. kolu španske Primere. Madriđani su već posle 20 minuta igre vodili sa 3:0 i tada je bilo jasno da će ekipa Dijega Simeonea ostvariti četvrtu pobedu na poslednjih šest utakmica. "Jorgandžije" su povele golom Kevina Gameira u drugom minutu, da bi potom Saul Njiges u 17. udvostručio vodjstvo, a samo minut kasnije Gameiro je svojim drugim golom doveo svoj tim do tri gola prednosti. Las Palmas je od 57. minuta imao desetoricu igrača na terenu pošto je Kevin-Prins Boateng dobio drugi žuti karton. Atletiko je brojčanu prednost dodatno iskoristio i potom pogotkom Tomasa u 72. minutu poveo s 4:0, da bi konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi vremena postavio Fernando Tores. Atletiko Madrid je treći na tabeli Primere sa 71 bodom, sedam manje od drugoplasriane Barselone, dok je Las Palmas 14. sa 39.

20:10 - Spartak stigao do prve pobede u SuperligiKošarkaši Spartaka pobedili su u Subotici Borac sa 75:68 (11:12, 19:15, 13:16, 32:25) u trećem kolu Superlige Srbije. Subotičane je do prve pobede u Super ligi Srbije predvodio Djordje Tresač sa 24 poena, dok je Igor Kesar ostvario "dabl-dabl" od 10 poena i 11 skokova, a Ivan Jelenić takođe je dodao 10 poena. U ekipi Broca iz Čačka istakao se Nemanja Todorović sa 18 poena, dva manje dodao je Marko Radonjić, dok je Aleksandar Todorović postigao 14. Ekipe su se tokom gotovo tokom celog meča smenjivale u vodjstvu, da bi Spartak u poslednjih minut i po slomio otpor protivnika i došao do prve pobede u sezoni u najjačem srpskom takmičenju. Spartak i Borac nalaze se na deobi trećem mesta na tabeli Super lige Srbije sa po dva poraza i jednom pobedom.

19:17 - Borac pobedio Bačku i ostao u igri za opstanakFudbaleri Borca savladali su danas Bačku kao gosti u Bačkoj Palanci sa 1:0 i tako ostali u igri za opstanak u Superligi. Borac je ostao u zoni ispadanja, ali sada ima 15 bodova, dva manje od Bačke, ali i Metalca koji ima utakmicu manje. Spartak je u Subotici pobedio Novi Pazar sa 2:1, a gosti su ostali poslednji na tabeli sa 13 bodova. Subotički klub je četiri kola pre kraja vodeći na tabeli plej-aut grupe sa 25 bodova, dva više od Čukaričkog, koji ima utakmicu manje.

18:32 - Sanderlend na korak od ispadanja iz Premijer lige, a Hal sve bliži opstankuFudbaleri Sanderlenda na korak su od ispadanja iz Premijer lige, pošto su nakon današnjeg poraza na svom terenu od Bornmuta u 35. kolu ostale samo teoretske šanse da ostanu u najjačem engleskom takmičenju. Borenmut je na Stadionu svetlosti pobedio s 1:0 i tako gotovo otpisao "crne mačke" iz borbe za opstanak, pošto je Sanderled poslednji sa 21 bodom, 13 manje od Hala koji je prvi iznad crte, ali i utakmice manje. Jedini gol za trijumf Bornmuta postigao je Džošua King u 88. minutu.Za razliku od Sanderlenda, Hal je na gostovanju protiv Sautemptona došao do boda, igrali su nerešeno 0:0, iako je rival u sudijskoj nadoknadi vremena imao šansu iz jedanaesterca da dodje do pobede, ali Dušan Tadić ga nije realizovao. Halu ovaj bod mnogo znači u borbi za opstanak, pošto je sada na 17. mestu sa 34 boda, tri više od Svonsija koji sutra gostuje Mančester junajtedu. Atuelni šampion Engleske, Lester je na gostovanju sa 1:0 pobedio Vest Bromvič Albion, a strelac je bio Džejmi Vardi u 43. minutu, dok su Stouk i Vest Hem igrali nerešeno bez golova.

18:15 - Verder pobedio za Evropu, Dortmundu ugroženo treće mestoFudbaleri Verdera nastavili su sa dobrim rezultatima, pošto su danas u Bremenu pobedili berlinsku Hertu sa 2:0, u 31. kolu Bundeslige. Verder je iskoristio kiks Frajburga i izbio na šesto mesto na tabeli nemačkog prvenstva, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa. Strelci su bili Fin Bartels u devetom i Maks Kruze u 15. minutu. Frajburg, koji je sada bod iza Verdera, napravio je kiks na gostovanju Darmštatu, koji je odavno ostao bez šanse za opstanak, a koji je na svom terenu vezao treću pobedu. Darmštat je pobedio Frajburg sa 3:0, golovima Feliksa Platea u 22, Žeroma Gondorfa u 45. i Svena Šiploka u 65. minutu. Borusija Dortmund je na svom stadionu igrala nerešeno bez golova sa Kelnom i tako ugrozila treće mesto koje direktno vodi u Ligu šampiona. Dortmund sada ima 57 bodova, dva više od Hofenhajma, koji će sutra igrati svoju utakmicu 31. kola, kod kuće protiv Ajntrahta. Lajpcig je na svom stadionu igrao bez golova sa pretposlednjim Ingolštatom i zaostaje sedam bodova za Bajernom, koji će u 31. kolu imati prilike da odbrani titulu šampiona Nemačke. Borusija Menhengladbah je kao gost pobedila Majnc sa 2:1, golovima Larsa Štindla u 31. i Nika Šulca u 46. minutu, dok je strelac za poraženi tim u 89. bio Jošitori Muto.

17:50 - Verder pobedio za Evropu, Dortmundu ugroženo treće mestoFudbaleri Verdera nastavili su sa dobrim rezultatima, pošto su u Bremenu pobedili berlinsku Hertu sa 2:0, u 31. kolu Bundeslige. Dortmund igrao nerešeno sa Kelnom - 0:0 i ugrozio treće mesto.Verder je iskoristio kiks Frajburga i izbio na šesto mesto na tabeli nemačkog prvenstva, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa. Strelci su bili Fin Bartels u devetom i Maks Kruze u 15. minutu.Frajburg, koji je sada bod iza Verdera, napravio je kiks na gostovanju Darmštatu, koji je odavno ostao bez šanse za opstanak, a koji je na svom terenu vezao treću pobedu.Darmštat je pobedio Frajburg sa 3:0, golovima Feliksa Platea u 22, Žeroma Gondorfa u 45. i Svena Šiploka u 65. minutu.Borusija Dortmund je na svom stadionu igrala nerešeno bez golova sa Kelnom i tako ugrozila treće mesto koje direktno vodi u Ligu šampiona.Dortmund sada ima 57 bodova, dva više od Hofenhajma, koji će sutra igrati svoju utakmicu 31. kola, kod kuće protiv Ajntrahta.Lajpcig je na svom stadionu igrao bez golova sa pretposlednjim Ingolštatom i zaostaje sedam bodova za Bajernom, koji će u 31. kolu imati prilike da odbrani titulu šampiona Nemačke.Borusija Menhengladbah je kao gost pobedila Majnc sa 2:1, golovima Larsa Štindla u 31. i Nika Šulca u 46. minutu, dok je strelac za poraženi tim u 89. bio Jošitori Muto.

17:02 - Pepe posle deset godina napušta Real Fudbaler Real Madrida Pepe je vrlo blizu transfera u Galatasaraju, tvrde španski i turski mediji.Defanzivnom igraču na leto ističe ugovor pa se veruje da će gotovo posle deset godina napustiti ’Santjago Bernabeu’.Sportski direktor Galatasaraja u Madridu bi ovih dana trebalo da realizuje transfer.Pepe će u Turskoj igrati za oko pet miliona evra.

16:31 - Marin le Pen kritikovala Zidana jer je apelovao da se ne glasa za njuKandidatkinja krajnje desnice Marin Le Pen kritikovala je danas legendu francuskog fudbala Zinedina Zidana koji je apelovao da se u drugom krugu predsedničkih izbora 7. maja u Francuskoj ne glasa za nju. Zidan, poznat u Francuskoj pod nadimku "Zizu", izjavio je u petak da treba "maksimalno izbeći" krajnje desničarsku stranku Nacionalni front u drugom krugu izbora. "Zidan može da daje savete o fudbalu i tu je dosta dobar, ali nisam sigurna kad je politika u pitanju. Pretpostavljam da ima mnogo finansijskog kapitala, tako da nije ni čudno što želi da glasa za (kandidata centra Emanuela) Makrona", rekla je Marin le Pen. Makron je obećao reformu poreskog sistema ublažavanjem nekih ranije strožih propisa. Zidan je rekao da je njegova poruka ista kao i 2002. godine kada je u drugi krug predsedničkih izbora ušao osnivač Nacionalnog fronta, otac sadašnje kandidatkinje Žan-Mari le Pen."Daleko sam od ideja Nacionalnog fronta. Treba izbeći tu stranku maksimalno", ocenio je Zidan.

15:55 - Ferariji kreću prvi u SočijuEkipa Ferarija startovaće sa pol pozicija na nedeljnoj trci Formule 1 u Sočiju za Veliku nagradu Rusije. Prvo mesto u kvalifikacijama zauzeo je Sebastijan Fetel, koji je najbrži krug prešao za minut i 33,194 sekunde.Drugo mesto zauzeo je Fetelov timski kolega Kimi Raikonen, koji je bio 0,059 sekundi sporiji, a potom slede vozači Mercedesa Valteri Botas i Luis Hamilton.Trka za Veliku nagradu Rusije počeće u nedelju u 14.00.

15:55 - Old Firm: Petarda' Seltika protiv Rendžersa Ekipa Seltika razbila je gradskog rivala Rendžers kao gost u 409. 'Old Firm' derbiju u prvom meču 34. kola plej-ofa Premijeršipa – 5:1 (2:0).'Kelti', koji su još drugog aprila osvojili 48. titulu u klupskoj istoriji, su tako slavili i u trećem od četiri ligaška derbija (5:1, 2:1), a bili su bolji i u Liga Kupu (1:0) i Superkupu Škotske (2:0).Gosti su vodili već od sedmog minuta, kada je Skot Sinkler uspešno realizovao penal, da bi samo jedanaest minuta kasnije Leon Grifits duplirao prednost gostiju. Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi se dominacija Seltika nastavila u 52. minutu preko Kaluma Mekgregora, odnosno Dedrika Bojate u 66. 'Policajci' su uspeli da smanje u 81. minutu preko Kenija Milera, pre nego što je Mikael Lustig postavio konačan rezultat. Ekipa Brendana Rodžersa i dalje ne zna za poraz u ligi, zauzima prvo mesto sa 94 boda i gol razlikom 92:23, dok je Rendžers trećeplasiran sa 58 bodova.

15:10 - Granada ispala iz PrimereFudbaleri Granade izgubili su u gostima od Real Sosijedada sa 2:1 i tako ispali iz španske Primere.Granada posle 35 utakmica ima 20 bodova, a tri kola pre kraja zaostaje 10 za Leganesom, koji ima i meč manje.Real Sosijedad je pobedom ostao u igri za evropska takmičenja, pošto ima 61 bod i šesti je na tabeli, mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa.Sosijedad je vodio u San Sebastijanu golom Karlosa Vele u 45. minutu, a u 65. je izjednačio Adrijan Ramos. Pobedu domaćinu u 84. minutu doneo je Huanmi.Prethodno je iz Primere ispala Osasuna. Za opstanak se još bore Sporting Hihon, Leganes i Deportivo.Sporting je najbliži ispadanju, pošto ima šest bodova manje i utakmicu više od Leganesa, a sedam od Deportiva.

14:45 - Ajtekin sudi finale Kupa Nemačke

14:20 - Božović: Teško protiv Vojvodine zbog propagande i loše atmosfere 13:30 - De Hea se dogovorio se Realom 13:00 - Dragan Šarac: Nadamo se povratku na pobednički kolosek

12:28 - Odbojkašice Srbije u ponedeljak startuju sa pripremama za SPŽenska reprezentacija Srbije okupiće se u ponedeljak uoči priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Srpske odbojkašice će od 23. do 28. maja u Varšavi igrati turnir Grupe B druge runde evropskih kvalifikacija, a protivnici će im biti Island, Češka, Kipar, Slovačka i Poljska. Osam evropskih reprezentacija igraće na Svetskom prvenstvo 2018. godine, a plasman će izboriti pobednici grupa druge runde i dve prvoplasirane ekipe iz treće runde kvalifikacija. Prvog dana priprema pojaviće se 14 odbojkašica: tehničari Danica Radenković i Slađana Mirković, korektor Sanja Malagurski, libero Jelena Blagojević, blokeri Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Nađa Ninković, Mina Popović i Jovana Kocić, kao i primači Brankica Mihajlović, Bjanka Buša, Ana Lazarević, Bojana Milenković i Katarina Lazović. Selektoru Zoranu Terziću će se zbog obaveza u klubovima kasnije priključiti Ana Antonijević, Bojana Živković, Tijana Malešević, Ana Bjelica, Tijana Bošković, Silvija Popović i Milena Rašić.

11:45 - Real oduzima švercerima godišnje ulazniceFudbalski klub Real Madrid nastavio je da oduzima godišnje ulaznice navijačima koji su ih preprodavali za utakmicu s Barselonom, pa je nakon saradnje s policijom njihov broj porastao na 635, saopštio je španski klub. "Zahvaljujući novoj intervenciji u koordinaciji i saradnji s policijom oduzeto je 635 godišnjih ulaznica zbog njihovog nedopuštenog korišćenja", navodi se u saopštenju Reala. Real je u utorak saopštio da je oduzeo 357 godišnjih ulaznica i da je istraga otvorena protiv 1.450 osoba. Akcija je javno objavljena nakon poraza u derbiju s Barselonom u nedelju kada je primećen veliki broj navijača katalonskog kluba na mestima prodatim domaćoj publici uoči početka sezone. Vlasnici godišnjih ulaznica preprodavali su ih ispred stadiona i preko interneta po mnogo većoj ceni.

11:20 - Milošević: Voždovčani su nezgodniKapiten fudbalera Mladosti Ivan Milošević rekao je da će utakmica protiv Voždovca biti jedna od odlučujućih u borbi za četvrto mesto na tabeli Superlige Srbije. "Očekuje nas veoma bitna utakmica protiv odlične ekipe Voždovca, koja u poslednje vreme pruža dobre partije. Inače, oni su veoma nezgodan protivnik za nas, pokazatelj za to su i dva poraza u međusobnim duelima u ovoj sezoni. Mislim da će ova utakmica biti jedna od odlučujućih u daljem raspletu za četvrto mesto", rekao je Milošević. Fudbaleri Mladosti dočekuju u subotu ekipu Voždovca u 33. kolu Superlige Srbije. Mladost je četvrta na tabeli sa 30 bodova, dok je Voždovac na sedmom mestu sa 23. "Očekujem navijače u što većem broju na ovoj utakmici, čak možda i u rekordnu posetu u ovoj sezoni", dodao je Milošević.

10:55 - FS Kosova ne da Zvezdi u GračanicuKosovski fudbalski savez pozvao je Cvenu zvezdu da traži dozvolu da odigra prijateljski meč u Gračanici ili će u suprotnom obavestiti UEFA i FIFA o, kako su istakli, ilegalnim aktivnostima na Kosmetu. Crvena zvezda treću godinu zaredom planira da gostuje u Gračanici u Sportskom centru "Dragan Džajić", a meč je zakazan za 23. maj. Kako su naveli iz kosovskog saveza, Zvezda do sada nije tražila dozvolu, ali se situacija promenula otkad su dobili članstvo u FIFA i UEFA. "Pažljivo posmatramo situaciju, da bi neko igrao fudbal na našoj teritoriji mora da dobije pismeno odobrenje. Ako se niko ne javi, intervenisaćemo kod FIFA i UEFA. Ranije su se srpski klubovi na Kosovu ponašali kao u svojoj kući i to nećemo da dozvolimo", poručili su iz FS Kosova, a prenosi Zeri. Ujedno, iz FS Kosova upozoravaju da meč ne bi smeo da ima obeležja nacionalističkog karaktera, ili da se koriste slični transparenti i kako su naglasili razni provokativni elementi. Utakmica u Gračanici igra se u humanitarne svrhe i sav prihod ići će porodilištu bolnice u Gračanici. Opširnije OVDE

10:20 - Tipsarević nastavlja sa pobedama u KiniSrpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u finale čelendžera u kineskom An-Ningu. On je u polufinalu pobedio Argentinca Huana Pabla Paza 2:0, po setovima 6:4, 6:3. Srpski teniser igraće u finalu protiv Francuza Kventina Halisa, koji je 129. na ATP listi. Francuz je u polufinalu pobedio Nemca Oskara Otea 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:3.

09:45 - Evropsko prvenstvo 2020. u Parizu 09:10 - Pobede Bostona, Vašingtona i Klipersa
08:43 - Totenhem se oprašta od Vajt Hart Lejna 14. maja 08:15 - Klaudio Bravo završio sezonu? OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track