BLOG UŽIVO, VIDEO: Prvi brejk u četvrtfinalu Evrolige - Barsa deklasirala Lokomotivu
Foto: Euroleague.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Prvi brejk u četvrtfinalu Evrolige - Barsa deklasirala Lokomotivu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:11 - Hidink: Brinuli smo zbog AzaraTrener Čelsija Gus Hidink priznao je danas da je bio zabrinut zbog forme i povrede fudbalera tog tima Edena Azara. Belgijski reprezentativac proglašen je igračem godine prošle sezone u izboru udruženja fudbalera u Engleskoj, ali je ove sezone postigao samo dva gola u 38 mečeva koje je odigrao u prvom timu. Oba gola je dao u kupu. Azar je imao nekoliko povreda ove sezone, a najviše se mučio sa dugotrajnom povredom kuka, i nije igrao od 9. marta, kada je Čelsi kod kuće poražen od Pari Sen Žermena u Ligi šampiona. "To je dugačka pauza za njega. Bili smo zabrinuti neko vreme, ali sada se vraća. Imao je tri treninga sa nama. Rekao sam mu d a sada mora da počne da igra. Teško je kad je neko bio igrač godine, a onda ima ovakvu jesen. Nešto od toga je zbog povreda, ali kada nisi u vrhunskoj formi, onda se igrač zabrine", rekao je Hidink za Skaj sports. Holandski stručnjak kazao je i da je on brinuo oko forme ovog napadača. "I ja sam razbijao glavu oko toga kako mogu da mu pomognem da se vrati. Previše je imao problema sa povredama i teškoćama kako da povrati formu", rekao je Hidink. Čelsi u subotu dočekuje Mančester siti.

22:54 - Pavlović: Presrećan sam, sve je kako trebaFudbaler Čukaričkog Andrija Pavlović rekao je danas da je presrećan što je postigao het-trik u pobedi nad Borcem na početku plej-ofa Super lige Srbije, kao i da se nada da će nastaviti da postiže golove. Napadač "brdjana" postigao je sva tri gola za trijumf od 3:1 nad Čačanima, dok je u prošlom kolu dao dva gola Spartaku. "Naravno da sam presrećan. U poslednje vreme mi nekako sve polazi za rukom i nogom. Ovo je moj drugi het-trik u sezoni, peti gol u poslednje dve utakmice. Ekipa osvaja bodove, u vrhu smo tabele i super se osećam. Sve je na svom mestu. Nadam se da će ovako da bude do kraja sezone", rekao je Pavlović posle utakmice. Čukarički se ovom pobedom osamio na drugom mestu tabele, sa tri boda više od Partizana, koji sutra igra protiv Crvene zvezde. "Važnost večerašnje utakmice bila za nas ogromna. U plej-ofu morate maksimalno da koristite prednost domaćeg terena. Uz to, Borac je jedan od naših direktnih konkurenata za plasman u Evropu. Tako da su ovi bodovi višestruko vredni", rekao je Pavlović. Fudbaler Čukaričkog prvi gol je postigao uz mnogo sreće, pošto je loše zakačio loptu, ali je ona uz mnogo sreće prošla ispod ruke golmana. "Ja uopšte nisam ni video da sam postigao prvi gol. Šutnuo sam loptu, mislio sam da će golman sigurno odbraniti. Okrenuo sam se da nešto kažem saigraču kad sam video (Petra) Bojića koji trči ka meni i raduje se. Bilo je pomalo komično. U svakom slučaju, novi bodovi su tu, i idemo dalje", rekao je Pavlović.

22:36 - Levante posle preokreta pobedio EspanjolFudbaleri Levantea zabeležili su važnu pobedu u borbi za opstanak, pošto su danas na svom terenu pobedili Espanjol sa 2:1, u prvoj utakmici 33. kola španske Primere. Levante se pomerio sa dna i sada je pretposlednji sa 28 bodova, koliko imaju i Hihon i Hetafe, koji imaju po utakmicu manje. Espanjol je 15. sa 36 bodova. Levante je do pobede došao posle preokreta. Espanjol je poveo golom Ernana Peresa već u sedmom minutu, da bi Djuzepe Rosi doneo izjednačenje u 33. Pobednički gol postigao je Karl Medžani u 66. minutu.

22:29 - Hanover šokirao MenhengladbahFudbaleri Hanovera napravili su veliko iznenadjenje na početku 30. kola Bundeslige, pošto su večeras na svom terenu pobedili Borusiju Menhengladbah sa 2:0. Hanover je zakucan za poslednje mesto tabele i praktično da nema šanse da opstane u ligi, dok se Gladbah bori za Ligu šampiona. Hanover sada ima 21 bod, dok pretposlednji Frankfurt ima 27, a Verder 28 bodova, ali imaju po meč manje. Do kraja prvenstva ostala su još četiri kola. Borusija je ostala na petom mestu sa 45 bodova, tako da Majnc sutra može da je pretekne ako pobedi Keln. Hanover je danas poveo u 49. minutu, kada je Noa-Džoel Sarenren-Bazi prošao po desnoj strani i u padu po zemlji centrirao u šesnaesterac, gde se našao Valdemar Anton i lepo prosledio loptu u mrežu. U 60. minutu bilo je 2:0. Kenan Karaman je iz šesnaesterca iz okreta šutirao i pogodio stativu, da bi se lopta odbila po liniji i od druge, a na odbitak je naleteo Artur Zobih i povisio rezultat. Borusija je jedinu izglednu šansu imala u nadoknadi vremena.

22:02 - Stamenković: Zaslužen trijumf ČukaričkogTrener Borca Ljubiša Stamenković čestitao je Čukaričkom na zasluženoj pobedi u današnjem prvenstvenom meču na Banovom brdu - 3:1. "Previše su ova tri primljena gola. Utakmica je možda bila lepa zbog četiri gola, ali ti golovi su bili plod grešaka, a ne kvaliteta. Pored toga ne mogu da se setim nekih šansi ni na jednoj, a ni na drugoj strani. Od nas je bilo nerealno očekivati bilo šta na ovom meču osim poraza... Ipak, čeka nas polufinale Kupa, kroz koji želimo da izadjemo u Evropu", kazao je on i poželeo Čukaričkom da kroz Super ligu izbori plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa.Borac u sredu očekuje revanš Kupa Srbije protiv Javora, a narednog vikenda u Čačak im dolazi lider šampionata Crvena zvezda.

21:33 - Lešnjak: Više smo želeli pobeduTrener Čukaričkog Milan Lešnjak ocenio je da su njegovi fudbaleri u današnjoj utakmici protiv Borca pokazali veću želju za pobedom i da su na kraju zasluženo trijumfovali u 31. kolu Super lige Srbije. "Mislim da su moji igrači pokazali veću želju za pobedom i mislim da smo u ovoj utakmici zasluženo pobedili. Bila je ovo teška utakmica, borbena... Drago mi je što smo osvojili tri boda i što smo na ovakav način počeli plej-of", rekao je Lešnjak novinarima posle meča na Banovom brdu.Fudbaleri Čukaričkog pobedili su danas na svom terenu Borac iz Čačka sa 3:1 u prvoj utakmici 31. kola, kojom je počeo plej-of ;Super lige Srbije."Otvorili smo utakmicu jednim golom posle greške njihovog golmana. Nije delovalo da će to biti gol, ali imali smo sreće. Taj gol nam je dostao pomogao u daljem razvoju utakmice. Posle 2:0 primili smo gol iz prekida, jer nismo na najbolji način reagovali i nismo imali disciplinu. Prekide gledam kao disciplinu, a tada je nismo imali i to moramo korigovati", rekao je Lešnjak i dodao: "Na poluvremenu smo želeli da se stabilizujemo i da hladne glave odradimo posao u drugom poluvremenu. Na kraju smo uspeli i osvojili smo tri boda", dodao je on. Strelac sva tri gola za tim Milana Lešnjaka bio je Andrija Pavlović. On je tako stigao do 14. gola u šampionatu Srbije. "Pričali smo o tome u prethodnom periodu... Znali smo da će golovi doći. To je proizvod rada, kako njega, koji je to zaslužio, tako i cele ekipe. Nama nije bitno ko će postizati golove, samo gledamo da kao tim funkcionišemo na najbolji mogući način", rekao je Lešnjak. On je izrazio zabrinutost zbog velikog broja žutih kartona koji su dobili njegovi fudbaleri, pošto u naredna dva gola prvo gostuju Partizanu, a onda i lideru Crvenoj zvezdi. Takođe, Lešnjak je ponovio da i pored toga što je Čukarički u seriji od pet prvenstvenih pobeda, ekipa ne razmišlja o tome, već "o svakoj narednoj utakmici". Čukarički se današnjom pobedom osamostalio na drugom mestu Super lige sa 30 bodova, tri više od Partizana, koji svoj meč 31. kola igra sutra na stadionu "Rajko Mitić" protiv lidera šampionata Crvene zvezde. Borac je četvrti sa 23 boda.

20:47 - Prvi brejk u četvrtfinalu Evrolige - Barsa deklasirala LokomotivuKošarkaši Barselone kao gosti su pobedili Lokomotivu Kubanj 92:66 i izjednačili na 1:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Barsa je prva koja je uspela da napravi brejk u TOP 8 fazi. Serija se sledeće nedelje seli u Španiju, gde će se igrati dva meča. Ako bude potrebe, odnosno ako rezultat bude 2:2, majstorica će se igrati u Rusiji.Izabranici Ćavija Paskvala imali su maksimalnih 30 poena prednosti (68:38) početkom treće deonice. Najefikasniji u Barsi bio je Huan Karlos Navaro sa 18 poena, Stratos Perperoglu i Tomaš Satoranski su dodali po 13, dok su Džastin Dolman i Ante Tomić ubacili po 12 poena. Inače, Navaro je odigrao jubilarni 300. meč u Evroligi.Kod Lokomotive Kubanj izdvojili su se Malkom Dilejni sa 19 i Entoni Rendolf sa 17 poena.

20:02 - Pavlović het-trikom doneo pobedu Čukaričkom protiv BorcaFudbaleri Čukaričkog pobedili su danas na svom terenu Borac iz Čačka sa 3:1 u prvoj utakmici 31. kola, kojom je počeo plej-of ;Super lige Srbije. Junak trijumfa Čukaričkog bio je Andrija Pavlović, koji je dao tri gola. On je svoj tim do prednosti doveo u 17. minutu, a u 31. je povisio na 2:0, da bi Srdjan Vujaklija u 38. smanjio zaostatak Borca na 2:1. Pavlović je het-trik kompletirao u 61. minutu. Čukarički se današnjom pobedom osamostalio na drugom mestu Super lige sa 30 bodova, tri više od Partizana, koji svoj meč 31. kola igra sutra na stadionu "Rajko Mitić" protiv lidera šampionata Crvene zvezde. Borac je četvrti sa 23 boda. Izuzetno zanimljivoj utakmici na Banovom brdu prisustvovalo je oko 800 gledalaca. Borac je prvi pripretio u 12. minutu. Lazar Jovanović je osvojio loptu na sredini terena i pokrenuo brzu akciju svog tima, te je na levom boku proigrao Vujakliju, koji je krenuo ka šesnaestercu i šutirao sa oko 15 metara, ali je golman Čukaričkog Nemanja Stevanović bio dobro postavljen i odbranio je udarac najboljeg strelca čačanskog tima. Posle 15 minuta igre na Banovom brdu domaćin je preuzeo inicijativu, a već u 17. je stigao do prednosti. Petar Bojić i Andrija Pavlović su na desnom boku nakon duplog pasa izbacili trojicu defanzivaca Borca, da bi Pavlović sa oko 15 metara šutirao, ali je loše je zahvatio loptu, koja je ipak, uz mnogo sreće, prošla ispod ruke golmana Borca Vladimira Bajića. Nastavio je Čukarički da pritiska rivala, a Pavlović je u 31. minutu duplirao prednost, pošto je u petercu prihvatio centaršut Stefana Živkovića s leve strane i šutirao snažno pod prečku gola Borca. Borac je do poluvremena uspeo da smanji zaostatak preko Vujaklije u 38. minutu. On je pokupio jednu odbijenu loptu nakon zbrke u petercu Čukaričkog, te je udarcem u donji desni ugao savladao Stevanovića. Nije bilo mnogo uzbudjenja u uvodnim minutima drugog poluvremena, bitka se vodila uglavnom na sredini terena, a onda je Čukarički u 61. minutu stigao do trećeg gola. Posle jednog kontranapada domaćina Bojić je centrirao s desne strane, ali u kaznenom prostoru nije pronašao nikoga od saigrača, a lopta je došla do Milorada Balabanovića, ipak ;defanzivac Borca nije bio oprezan pa mu je loptu oduzeo Saša Jovanović. On je loptu odmah dodao do Obenga Regana na peterac, koji je šutirao iz prve, ali je pogodio jednog odbrambenog igrača Borca, a lopta se potom odbila do Pavlovića na gol liniji, pa je napdač Čukarčkog na kraju samo "ćušnuo" loptu za 3:1. Do kraja meča Borac je imao inicijativu, ali Čačani pored udaraca sa velike udaljenosti nisu ozbiljnije uspeli da priprete golmanu Čukaričkog Nemanji Stevanoviću.

19:39 - Ranijeri želi da dugo ostane u LesteruTrener fudbalera Lestera Klaudio Ranijeri rekao je danas da mu je želja da dugo ostane na klupi tog premijerligaša. "Voleo bih dugo da ostanem. Ako je predsednik srećan, onda sam i ja srećan. Kada imate dobrog predsednika, pre ili kasnije, napravite dobru stvar. Sve počinje od šefa", rekao je Ranijeri za britanske medije. Lester je, pet utakmica pre kraja šampionata, prvi na tabeli Premijer lige sa 72 boda, sedam više od drugoplasiranog Totenhema. Ranijeri je danas otkrio još jedan cilj kojem teži. "Sledeći cilj je da obezbedimo mesto u grupnoj fazi Lige šampiona. Volim himnu Lige šampiona", naveo je Ranijeri. Lester u nedelju, u utakmici 34. kola Premijer lige, dočekuje Vest Hem. Ranijerijeva ekipa će zatim igrati kao domaćin protiv Svonsija, a posle toga 1. maja protiv Mančester junajteda na Old Trafordu. U pretposlednjem kolu Lester će kao domaćin igrati protiv Evertona, a u poslednjem 38. kolu na Stamford Bridžu protiv Čelsija.

19:00 - Monfis poslednji polufinalista Monte KarlaFrancuski teniser Gael Monfis poslednji je polufinalista mastersa u Monte Karlu, pošto je danas pobedio Španca Marsela Granoljersa u dva seta - 6:2 i 6:4. Monfis će u polufinalu igrati protiv sunarodnika Žo-Vilfreda Conge, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Švajcarca Rodžera Federera. U drugom polufinalu će se sastati Španac Rafael Nadal i Britanac Endi Marej. Nadal je ranije danas pobedio Švajcarca Stana Vavrinku, a Marej Miloša Raonića iz Kanade.

18:20 - Iguainu smanjena kazna na tri utakmice, igra protiv RomeFudbaleru Napolija Gonsalu Iguainu smanjena je danas suspenzija sa četiri na tri utakmice, tako da će moći da igra važnu utakmicu protiv Rome u Seriji A 25. aprila. Iguain je kažnjen zbog niza protesta sudiji tokom poraza Napolija od Udinezea sa 3:1 ranije ovog meseca. On je propustio duel sa Veronom, a neće ga biti u timu ni protiv Intera i Bolonje. Argentinski napadač je postigao 30 golova na 31 utakmici. Napoli je drugi u izalijanskom prvenstvu sa šest bodova više od trećeplasirane Rome.

17:20 - Dragan Simović ostaje predsednik FS VojvodinePredsednik Spartaka iz Subotice Dragan Simović reizabran je danas za prvog čoveka Fudbalskog saveza Vojvodine, saopšteno je iz te organizacije. Kako se navodi, Simović je dobio jednoglasnu podršku 62 prisutna delegata, a bio je jedini kandidat. Simović je zahvalio na podršci i naveo da je cilj afirmacija fudbala u Vojvodini. Potpredsednici FS Vojvodine biće Mirko Dubroja i Marjan Rnić, a predsednik Nadzornog odbora Ljubiša Popov. Ćlanovi Izvršnog odbora FSV biće Simović, Dubroja, Rnić, Goran Drača, Nenad Nikolić, Srdjan Zavišin, Zoran Purić, Novica Lakić, Goran Starčević, Predrag Ratković, Nenad Perović, Aleksandar Umetić, Slavko Tuvedžić, Goran Antič, Mirko Vavan, Mirko Aleksić, Nenad Rončević, Radovan Ivetić, Stanko Matić, Djordje Žutić i Miodrag Cvijić. Delegati FS Vojvodine u SKupštini Fudbalskog saveza Srbije biće Dragan Simović, Tomislav Karadžić, Željko Knežević, Mirko Aleksić, Dejan Stanojev, Nenad Rončević, Djordje Žutić i Majo Vujović.

17:01 - Lalatović: Znamo šta nas očekuje protiv RadničkogTrener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da njegova ekipa zna šta je očekuje na predstojećoj utakmici protiv Radničkog, ali je istakao da veruje u novu pobedu nad rivalom iz Niša. "Vojvodina može, a i mora ponovo da pobedi Radnički. Kao trener, ne volim kada se za samo 10 dana po drugi put sastajemo sa nekom ekipom, ali žreb je tako hteo", rekao je Lalatović, objavljeno je na sajtu novosadske ekipe. Vojvodina sutra u prvom kolu plej-ofa dočekuje Radnički iz Niša. Ekipa Nenada Lalatovića je pre desetak dana slavila u Nišu sa 3:0 u utakmici 29. kola Super lige Srbije. "Oni ove sezone igraju mnogo bolje na strani nego kod kuće, zato što tada do izražaja dolazi njihova polukontra i kontra, a jako su dobri i prilikom prekida... Zonski se odlično brane, tako da znamo šta nas očekuje, ali mislim da, kako vreme odmiče, mi delujemo sve bolje i bolje i verujem da ćemo to pokazati i sutra", rekao je Lalatović. Vojvodina je peta na tabeli sa 23 boda, a Radnički sa isto toliko bodova šesti. Lalatović za sutrašnji meč neće moći da računa na Rašu Pankova zbog kartona, a povredjeni su Nikola Perić i Dušan Jovančić. "Osim njih, i Milan Stepanov je pod temperaturom, dok na sve ostale igrače mogu da računam", kazao je Lalatović. Na pitanje novinara da li će Nemanja Miletić dobiti šansu na mestu štopera ili desnog beka, trener Vojvodine imao je spreman odgovor. "Nemanja će biti medju 18 igrača koji konkurišu za sutrašnji sastav, a da li će igrati, videćemo", rekao je Lalatović. Utakmica izmedju Vojvodine i Radničkog igra se sutra od 15.00 u Novom Sadu.

16:22 - Revanši polufinala Kupa u sreduRevanš utakmice polufinala fudbalskog Kupa Srbije igraće se u sredu u Subotici i Čačku. Susret izmedju Spartaka i Partizana igraće se u sredu od 16.30. Prvi meč u Beogradu završen je bez golova. Duel Borca i Javora zakazan je za isti dan u 18.30 u Čačku. Klub iz Ivanjice je pobedio u prvoj utakmici sa 2:1. Finale Kupa Srbije zakazano je za 11. maj.

15:45 - Lučesku: Želimo da se revanširamo SeviljiTrener fudbalera Šahtjora iz Donjecka Mirčea Lučesku rekao je danas da će njegova ekipa u polufinalu Lige Evropa pokušati da se revanšira Sevilji za eliminaciju iz Kupa Uefa pre devet godina. "Bilo bi teško koga god da smo izvukli, a biće još teže jer prvu utakmicu igramo kod kuće", rekao je Lučesku. Fudbaleri Šahtjora iz Donjecka će u polufinalu Lige Evropa igrati protiv dvostrukog uzastopnog šampiona tog takmičenja, španske Sevilje, odlučeno je danas žrebom. U prvom meču, koja je na programu 28. aprila, ukrajinski tim je domaćin. Revanš će se igrati 5. maja. Sevilja je eliminisala Šahtjor u osmini finala Kupa Uefa u sezoni 2006/07. U Španiji je bilo 2:2, a potom je Sevilja slavila u revašu sa 3:2. "Pre devet godina Sevilja je prošla dalje zahvaljujući neverovatnoj sreći, ali više ne razmišljamo o toj utakmici... Sevilja više nije isti tim... Pokušaćemo da im se osvetimo, ali to će biti veoma teško", rekao je Lučesku. Sevilja je prošle godine u finalu Lige Evropa pobedila Dnjepar, a na putu ka trećem uzastopnom trofeju u tom takmičenju stoji joj još jedan ukrajinski tim. "Želeli smo da izbegnemo špansko polufinale, želimo špansko finale. Prva želja nam se ispunila, ali sada moramo da eliminišemo Šahtjor. Šahtjor je sjajan tim, ja verujem u svoj tim", rekao je sportski direktor Sevilje Ramon Monći. U drugom polufinalu Lige Evropa sastaju se Liverpul i Viljareal.

15:25 - Karling reprezentacije Srbije prvi put učestvuje na SPKarling reprezentacija Srbije prvi put učestvovaće na Svetskom prvenstvu za mešovite parove u švedskom Karlštadu. Na ovom šampionatu reprezentativci Srbije direktno će se boriti za olimpijske bodove i takmičiti u procesu kvalifikacija za Zimske olimpijske igre 2018. godine u Pjongčangu u Južnoj Koreji. Članovi srpske ekspedicije biće predsednica Saveza Beograda Dara Gravara, Filip Stojanović 16-godišnji osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu i trener Kamila Jensen. Mešoviti parovi su nova karling disciplina, koja je nakon nekoliko godina razvoja i zajedničkog rada Svetske karling federacije i Međunarodnog olimpijskog komiteta, zvanično uvedena u program Zimskih olimpijskih igara. Ekipu čine dva igrača različitog pola, igra se sa šest umesto osam kamenova, od kojih je jedan već postavljen u teren pre početka svakog enda. Za Svetsko prventsvo u Švedskoj, koje se održava od 16. do 23. aprila, prijavio se rekordan broj ekipa, ukupno 42 od 55 zemalja i članica Svetske karling federacije.

15:00 - Begiristajn: Real je favorit protiv SitijaDirektor fudbala Mančester sitija Čiki Begiristajn ocenio je da je Real Madrid favorit u predstojećem polufinalnom duelu Lige šampiona, ali da njegova ekipa nije bez šansi. Fudbaleri Mančester sitija igraće 26. aprila protiv Real Madrida, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona, odlučeno je danas žrebom u Nionu. Revanš utakmica igraće se 4. maja na Santjago Bernabeu. U drugom polufinalu 27. aprila Atletiko će u Madridu igrati protiv Bajerna iz Minhena, a revanš je 3. maja na Alijanc areni. Siti je prvi put u klupskoj istoriji u polufinalu Lige šampiona, a Real 26. put, od kojih šest godina uzastopno. Engleski klub izbacio je u četvrtfinalu Pari Sen Žermen ukupnim rezultatom 3:2 (2:2, 1:0), a takodje sa 3:2 Real je eliminisao Volfsburg (0:2, 3:0). "Oduševljeni smo što smo medju četiri najbolje ekipe, nastavljamo da sanjamo. Bilo je teško stići do polufinala i biće teško protiv Reala. To će biti velike utakmice protiv rivala koji je najviše puta (10) osvajao trofej i pokazao da je nezaustavljiv na svom stadionu. Real je favorit, bili su 26 puta u polufinalu, ali mislimo da možemo do finala", rekao je Begiristajn14:40 - Nadal i Marej se plasirali u polufinale Mastersa u Monte KarluŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio Stana Vavrinku iz Švajcarske u dva seta - 6:1, 6:4. Nadalu je za pobedu nad četvrtim teniserom sveta bilo potrebno sat i 18 minuta. Španski teniser će u polufinalu igrati protiv Britanca Endija Mareja, koji je ranije danas pobedio Kanadjanina Miloša Raonića u dva seta. Nadal i Marej su se do sada sastajali 22 puta, a uspešniji je Španac koji je 16 puta slavio.14:11 - Krunićeva i Flipkens otvaraju duel Srbije i Belgije u Fed kupuDuelom Aleksandre Krunić i Kirsten Flipkens počeće meč teniskih reprezentacija Srbije i Belgije, u plej-ofu za opstanak u Svetskog grupi B Fed kupa, odlučeno je žrebom u Beogradu. Duel Krunić i Flipkens počeće sutra od 13 časova u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić". Posle njih na teren će Jovana Jakšić i Janina Vikmajer. U nedelju od 13 časova na programu su drugi mečevi u singlu, posle kojih će se igrati duel dublova. Najavljeno je učešće Ivane Jorović i Nine Stojanović protiv Izalin Bonaventir i An-Sofi Mestah.13:43 - Nikić se vraća u reprezentacijuSrpski odbojkaš Miloš Nikić posle dve godine vratiće se u redove reprezentacije Srbije. Nikić nije igrao za nacionalni tim od Svetskog prvenstva 2014. godine, na kojem su "orlovi" osvojili bronzanu medalju. Selektor Srbije Nikola Grbić i Nikić su imali razgovore posle kojih je dogovoren povratak iskusnog primača u reprezentaciju. Nikić u poslednje vreme igra odlično za tim Modene, pa će predstavljati veliko pojačanje za "orlove". Pošto se srpski odbojkaši nisu plasirali na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ove godine ih očekuje samo takmičenje u Svetskoj ligi. Grbić još nije objavio širi spisak igrača na koje će računati u tom takmičenju.13:10 - Marej u polufinalu Mastersa u Monte KarlaBritanski teniser Endi Marej plasirao se danas u polufinale mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio 12. igrača sveta Kanadjanina Miloša Raonića u dva seta, 6:2, 6:0. Drugi teniser sveta je pobedio za 67 minuta, pet puta je oduzeo servis Raoniću, koji nije imao ni jednu brejk loptu tokom meča. Marej će u polufinalu igrati protiv pobednika duela četvrtog tenisera sveta Švajcarca Stena Vavrinke i petog na ATP listi Španca Rafaela Nadala. Nadal je osmostruki osvajač mastersa u Monte Karlu, a Vavrinka je šampion iz 2014. godine 12:45 - Sevilja igra protiv Šahtjora, Viljareal protiv LiverpulaBranioci titule u Ligi Evropa fudbaleri Sevilje igraće u polufinalu tog takmičenja protiv Šahtjora iz Donjecka, dok će drugi španski predstavnik, Viljareal, igrati protiv engleskog Liverpula, odlučeno je danas žrebom u Nionu. U prvoj utakmici, Šahtjor će biti domaćin dvostrukom uzastopnom šampionu Lige Evropa, a Viljareal će ugostiti Liverpul. Prve polufinalne utakmice na programu su 28. aprila, a revanši će se igrati 5. maja. Finalna utakmica igraće se 18. maja u Bazelu.

12:20 - Srpski strelci na Svetskom kupu, na olimpijskom strelištu u Rio de ŽaneiruReprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović rekla je danas da će učešće na Svetskom kupu koje se upravo održava u Rio de Žaneiru takmičari iskoristiti da se da upoznaju sa uslovima na strelištu na kome će se odvijati takmičenja na Olimpijskim igrama ovog leta u tom gradu. Kako se navodi u današnjem saopštenju, reprezentaciju Srbije će na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru, koji traje do 24. aprila, predstavljati desetoro strelaca: Andrea Arsović, Ivana Andjušić Maksimović, Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović, Milenko Sebić (puška), kao i Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, Damir Mikec i Dimitrije Grgić (pištolj). "Svima je izuzetno važno učešće na drugom ovogodišnjem Svetskom kupu, jer je to predolimpijski turnir. Takmičićemo se na strelištu na kome će biti održane Olimpijske igre, upoznaćemo se s prednostima i manama. Posebno je važno da osetimo malokalibarsko strelište koje je na otvorenom, pa je specifično. Koristiće nam da vidimo da li je vetrovito i na kakvom je terenu", rekla je evropska prvakinja vazdušnom puškom Andrea Arsović. Arsović i Andjušić Maksimovićeva će se sutra takmičiti u disciplini vazdušna puška, a Damir Mikec i Dimitrije Grgić pištoljem. Strelci su prvi srpski sportisti koji će upoznati olimpijsko borilište i nadaju se da će imati prilike da vide još neke objekte, kao i olimpijsko selo. "Trudićemo se da sakupimo što više utisaka i prenesemo ih ostalim našim sportistima", navela je Andjušić Maksimovićeva. Olimpijska vicešampionka malokalibarskom puškom jedina je od srpskih strelaca učestvovala na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu u Bangkoku. Ona se plasirala u dva finala, vazdušnom puškom je bila sedma, a malokalibarskim oružjem osma. Konkurencija na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru je jaka. Vazdušnom puškom sutra će gadjati 81 takmičarka, a vazdušnim pištoljem 70 strelaca. Prva finala na programu su u subotu popodne i uveče po srednjoevropskom vremenu.

12:00 - Gabi i Tores ostaju u AtletikuKapiten madridskog Atletika Gabi Fernandez i ljubimac navijača Fernando Tores ostaće u klubu, uprkos bogatim ponudama iz Kine. Kako se navodi, Gabi, koji uskoro puni 33 godine produžiće ugovor za još jednu sezonu, što znaci da će crveno-beli dres nositi najmanje do 2018, dok će Atletiko otkupiti ugovor Toresa, koji je trenutno na pozajmici iz Milana. Gabi i Tores započeli su karijere u madridskom timu i obojica su povratnici u klub, Gabi posle kratke epizode u Hetafeu i četiri godine u Saragosi, a Tores posle izuzetno uspešne karijere u Liverpulu i manje uspešne u Čelsiju i Milanu.11:45 - Siti igra u polufinalu protiv Reala, Atletiko igra protiv BajernaFudbaleri Mančester sitija igraće protiv Real Madrida u polufinalu Lige šampiona, dok će Atletiko Madrid igrati protiv Bajerna iz Minhena, odlučeno je danas žrebom u Nionu. Mančester siti će u prvoj utakmici biti domaćin, kao i Atletiko Madrid. Prve polufinalne utakmice na programu su 26. i 27. aprila, a revanši će se igrati 3. i 4. maja. Finalna utakmica igraće se 28. maja u Milanu. Parove na današnjem žrebu izvlačio je bivši kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković, koji je u sezoni 2009-2010 osvojio Ligu šampiona sa Interom. Stanković je ambasador ovogodišnje finalne utakmice najelitnijeg evropskog takmičenja.

11:30 - Raikonen najbrži na drugom treningu u ŠangajuVozač Ferarija Kimi Raikonen ostvario je najbrže vreme na drugom treningu u Šangaju, uoči trke F1 za Veliku nagradu Kine. Raikonen je prevezao najbrži krug od 1:36,896 minuta, ispred klupskog kolege Sebastijana Fetela, koji je bio 0,109 sekundi sporiji. Iza Ferarija bili su vozači Mercedesa, Niko Rozberg sa zaostatkom od 0,237 sekundi i Luis Hamilton sa 0,433 sekundi zaostatka za Raikonenom. Na prvom treningu ranije Rozberg je bio najbrži, a iza njega bio je Hamilton. Za razliku od prvog treninga, koji je bio prekinut zbog problema Felipea Mase i Kevina Magnusena s gumama, drugi trening je prošao bez problema. Masa je vozio na drugom treningu i bio 14. s rezultatom 1:39,214, dok Magnusen nije učestvovao. Vozač Meklarena Fernando Alonso vratio se na stazu prvi put od udesa koji je imao u prvoj trci u šampionatu, 20. marta za Veliku nagradu Australije, i na drugom treningu ostvario je 11. vreme od 1:38,728 minuta. 11:01 - Počinje plej-of i plej-aut, večiti derbi u subotuTakmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije nastavlja se za vikend utakmicama u plej-ofu i plej-autu, a u centru pažnje je 151. "večiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana. Ove sezone se u domaćem prvenstvu prvi put igraju plej-of i plej-aut. Ekipe od prvog do osmog mesta igraće u plej-ofu, a ekipe od devetog do 16. u plej-autu. Posle 30. kola u regularnom delu Super lige, bodovi su podeljeni, pa Zvezda u plej-of ulazi sa 41 bodom, 14 više od Partizana. U predstojećem derbiju, koji se igra u subotu od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić", crveno-beli žele da nastave niz od 26 utakmica bez poraza, a crno-beli će pokušati da nastave niz od šest pobeda. U oba ovosezonska derbija pobedila je Zvezda, 3:1 i 2:1. U prvom kolu plej-ofa Čukarički danas od 18 časova na svom terenu igra protiv Borca i pokušaće da veže petu uzastopnu pobedu. Čukarički na trećem mestu na tabeli ima 27 bodova, a Borac je četvrti sa četiri manje. U duelu petoplasirane i šestoplasirane ekipe, Vojvodina će u subotu od 15 časova u Novom Sadu igrati protiv Radničkog iz Niša. Voždovac će u subotu od 16 časova na svom terenu igrati protiv Radnika. U plej-autu najbolje plasirani Javor će sutra od 16 časova u Ivanjici igrati protiv Spartaka. Metalac će u subotu od 16 časova u Gornjem Milanovcu igrati protiv OFK Beograda i pokušaće da nastavi niz od tri utakmice bez poraza kako bi se zadržao u vrhu tabele. Metalac ima 18 bodova, koliko i Javor, a OFK Beograd, koji je tri meča bez pobede, zauzima peto mesto sa 14 bodova. Novi Pazar u subotu od 16 časova igra protiv Jagodine dok će Mladost u nedelju od 17 časova u Lučanima igrati protiv Rada. 10:48 - Tuhel nema objašnjenje za porazTrener Borusije iz Dortmunda Tomas Tuhel rekao je da ne može da objasni kako je njegov tim izgubio dobijenu utakmicu sa Liverpulom. Liverpul se plasirao u polufinale Lige Evrope ukupnim rezultatom 5:4, zahvaljujući pobedi na “Enfildu” sa 4:3 golom Dejana Lovrena u nadoknadi vremena. Borusija je na poluvremenu vodila sa 2:0, posle sat vremena je imala prednost 3:1, ali je domaći tim režirao neverovatan preokret u poslednjih pola sata igre. "Ako očekujete objašnjenje, moraću da vas razočaram. Ovo nije bilo logično, sve je bilo veoma emotivno. Bila je takva atmosfera da su svi osim naših navijača verovali da je tako trebalo da bude. Bilo je suđeno... Ako se setite finala Lige šampiona sa Milanom, kada se Liverpul vratio posle 0:3 i pobedio, to je doprinelo energiji i veri na stadionu. Svi su verovali da će doći taj srećni gol. Čestitam Liverpulu", rekao je Tuhel.10:30 - Klop: Inspirisao nas je uspeh Liverpula iz 2005. godineTrener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da je njegova ekipa u revanšu četvrtfinala Lige Evropa i pobedi protiv Borusije iz Dortmunda bila inspirisana uspehom kluba iz 2005. godine, kada je Liverpul uspeo da nadoknadi tri gola zaostatka protiv Milana i osvoji Ligu šampiona. Fudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Lige Evropa pošto su sinoć na svom stadionu posle preokreta pobedili Borusiju iz Dortmunda sa 4:3. Borusija je od devetog minuta vodila sa 2:0, a imala je prednost i od 3:1, ali je Liverpul uspeo da preokrene i pobedi golom Dejana Loverena u prvom minutu sudijske nadoknade vremena. U prvoj utakmici u Nemačkoj bilo je 1:1. Klop je rekao da je u poluvremenu podsetio svoje igrače na veliki klupski uspeh iz Istanbula 2005. godine i osvajanje Lige šampiona. U finalu je Milan vodio sa 3:0, ali je Liverpul izjednačio na 3:3 i posle penala (3:2) osvojio trofej. "Kontranapad Dortmunda u pojedinim trenucima je nešto što ne možete da odbranite, a to smo videli posle četiri, odnosno devet minuta utakmice. Ali, u poluvremenu je bila dobra atmosfera pošto sam bio zadovoljan, ne rezultatom nego igrom", rekao je Klop.10:02 - Dibala: Juventus osvaja titulu u Seriji AFudbaler Juventusa Paulo Dibala izjavio je da je Juventus, gotovo izvesno osigurao titulu u Seriji A, kao i da ostaje veliki žal za boljim rezultatom u Ligi šampiona. Juventus je lider Serije A sa 76 bodova, šest više od drugoplasiranog Napolija, dok su u Ligi šampiona bili blizu prolaza u četvrtfinale, ali su u dvomeču poraženi od Bajerna. "Mislim da je šest bodova prednosti velika razilika i verujem da smo osvojili titulu. Svi su nas otpisali, ali smo se vratili i pokazali svima da zaslužujemo da budemo šampioni. Ostaje žal za propuštenom prilikom da uradimo nešto u Ligi šampiona. Kada sam video da je Barselona ispala, odmah sam pomislio da je Juventus mogao da dođe do finala. Sada se nadam da će Bajern osvojiti titulu, jer barem ću znati da smo ispali od šampiona", rekao je mladi napadač za Korijere delo Sport. Dibala je u junu 2015. godine, iz Palerma stigao u Juventus i do sada je za "Staru damu" upisao ukupno 40 nastupa i postigao 18 golova. Narednu utakmicu fudbaleri Juventusa odigraće protiv Palerma u nedelju od 15.00 sati.

09:33 - Rozberg najbrži na prvom treningu u ŠangajuVozač Mercedesa Niko Rozberg ostvario je najbrže vreme na današnjem prvom treningu u Šangaju, uoči trke F1 za Veliku nagradu Kine. Rozberg je prevezao najbrži krug od 1:38,037 minuta, ispred klupskog kolege, dvostrukog uzastopnog svetskog šampiona Luisa Hamiltona, koji je bio 0,146 sekundi sporiji. Treći je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija sa 0,628 sekundi zaostatka za Rozbergom. Vozači Vilijamsa Felipe Masa i Kevin Magnusen iz Renoa imali su problema sa gumama i nisu ušli u plasman. Vozač Meklarena Fernando Alonso vratio se na stazu prvi put od udesa koji je imao u prvoj trci u šampionatu, 20. marta za Veliku nagradu Australije, i ostvario je 12. vreme od 1:40,538 minuta. Alonso je propustio prethodnu trku u Bahreinu jer se nije dovoljno oporavio od povrede rebra, a posle današnjeg treninga lekari su ga ponovo pregledali i potvrdili dozvolu za učešće u trci koja se vozi u nedelju od 8 časova u Šangaju.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

09:15 - Šarapova mora na saslušanje zbog meldonijumaRuska teniserka Marija Šarapova biće saslušana zbog pozitivnog testa na meldonijum, saopštila je ITF. Svetska antidoping agencija je objavila da bi sportisti koji su bili pozitivni na meldonijum pre 1. marta mogli da izbegnu kazne. U saopštenju WADA je navedeno da je prihvatljivo prisustvo manje od jednog mikrograma meldonijuma u uzorcima uzetim do 1. marta. ITF je saopštila da će saslušanje ruske teniserke biti održano po planu, ali datum nije naveden. Šarapova je bila pozitivna na meldonijum tokom ovogodišnjeg Australijan opena, a ona je potom suspendovana.

08:45 - Sud: Njukasl otpustio Gutijeresa zbog rakaFudbalski klub Njukasl nije produžio ugovor sa Jonasom Gutijeresom jer mu je dijagnostikovan rak, utvrdio je Sud za prava radnika. Argentinac je tužio svoj bivši klub od kojeg traži odštetu od oko dva miliona funti zbog diskriminacije. Isti sud je takođe objavio da je za Gutijeresa bilo nemoguće da aktivira klauzulu po kojoj bi mu bio produžen ugovor, pošto je ona zahtevala da ima određeni broj nastupa u dresu Njukasla. Iz Njukasla su objavili da su zaprepašćeni odlukom suda i da razmatraju dalje opcije sa svojim pravnim timom. "Sud je jasno svima stavio do znanja da klubovi Premijer lige imaju iste obaveze prema onesposobljenim ljudima, kao i prema drugim radnicima", rekao je advokat fudbalera Martin Badvort.08:20 - Klop oduševljen igrom LiverpulaMenadžer Liverpula Jirgen Klop bio je oduševljen načinom na koji je njegova ekipa izborila plasman u polufinale Lige Evrope. Fudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Lige Evrope nestvarnim preokretom u revanšu sa Borusijom Dortmund. Crveni su gubili 3:1 u 57. minutu, ali su na kraju pobedili 4:3. "Teško je objasniti. Divna noć na ’Enfildu’ i da budem iskren, utakmica je bila čudna od samog početka. Ceo meč je pokazao kvalitet Borusije. Imali su šanse, a mi smo gubili lopte pod presingom iako smo želeli da im pariramo. Rezultat 0:2 je ubistven protiv ekipe koja ima kontranapad kao Dortmund, ali ostanak u utakmici je bio fantastičan“, rekao je Klop i dodao: "Kada smo u igru uveli Alena i Staridža želeli smo da im pošaljemo poruku, da pokažemo karakter ovog tima. Ako izgubimo, nema veze, to je fudbal, ali morali smo da pokažemo karakter. Ovo je evropski fudbal u svom najboljem izdanju i bilo je divno, neverovatno".08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja