BLOG UŽIVO, VIDEO: Đoković u ponedeljak igra posle 13.00
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Đoković u ponedeljak igra posle 13.00

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:00 - Radonjić zadovoljan pobedomTrener košarkaša Zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je zadovoljan pobedom i plasmanom u finale Superlige. "U kratkom periodu odigrali smo dosta utakmica protiv Mege. Ono što sam rekao pre neki dan, u Mitrovici je uvek velika borba. Dobro smo počeli meč, međutim tokom prve četvrtine ušli smo u jedan duži period igre koja nije bila dobra. Omogućili smo Megi da postiže lake poene i stekne prednost. Dugo smo se tražili, ali uspeli smo u poslednjoj četrvtini da odigramo na rezultat gradeći poen po poen da bismo ostvarili ono zbog čega smo i došli i što smo želeli. Hvala navijačima koji su nas bodrili, jako nam je značila njihova podrška", rekao je Radonjić. "Čestitao bih Zvezdi na pobedi i plasmanu u finale. Utakmica je što se tiče nas bila energetski mnogo bolja nego ona prva koju smo igrali u Pioniru. Ali jednostavno njihov skok u napadu bio je taj koji doneo prevagu. Možda smo bili i previše nervozni, a loše smo šutirali i slobodna bacanja. Okrećemo se borbi za treće mesto", rekao je pomoćni trener Mege Srđan Flajs.

21:30 - Troicki zadovoljan nastupom u ParizuSrpski teniser Viktor Troicki zadovoljan je nastupom na Rolan Garosu, pošto je izjednačio svoj najbolji rezultat plasmanom u osminu finala. "Mislim da smo do sredine trećeg seta igrali egal, čak mislim da je imao malo sreće u trenucima kad je napravio brejk u trećem - potezao je udarce, naročito na servisu, pustio je ruku i pogodio nekoliko linija. Osećao sam da igram dobro, nisam mu davao mnogo prostora da se razmaše, ali odigrao je hrabro. Mislim da je u tim trenucima morao da odigra najbolje što može da bi došao do prednosti, to je i uradio“, rekao je Troicki i dodao: "Uslovi za igru nisu išli meni u korist jer je bilo dosta sporo i vlažno, nije bilo brzo kako ja volim, ali to nije opravdanje. Borio sam se, žao mi je što sam izgubio, ali mislim da sam odigrao dobar meč. Naišao sam na Vavrinku, on je branilac titule, nisam imao sreće sa žrebom kao neki, ali to je tenis".

21:03 - Đoković u ponedeljak igra posle 13.00Srpski teniser Novak Đoković igraće u ponedeljak četvrtfinalni meč Rolan Garosa sa Špancem Robertom Bautistom Agutom. Duel između prvog i 14. nosioca biće drugi na programu na terenu "Filip Šatrije". Pre Srbina i Španca sa početkom u 11 sati snage će odmeriti Belgijanac David Gofan i Estonac Ernests Gulbis. Dakle, Đoković na teren neće izaći pre 13 sati.20:20 - Gaske na Mareja u četvrtfinalu Rolan GarosaFrancuski teniser Rišar Gaske plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa. Gaske je u osmini finala pobedio Keija Nišikorija 3:1, po setovima 6:4, 6:2, 4:6, 6:2. Francuz će u četvrtfinalu igrati protiv Endija Mareja.

19:40 - Marej u tri seta preko Iznera do četvrtfinalaBritanski teniser Endi Marej plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa. Marej je pobedio Džona Iznera 3:0, po setovima 7:6(9), 6:4, 6:3. Njegov rival u borbi za polufinale biće pobednik duela Nišikori - Gaske.

19:26 - Kin: Murinjo je iritantanBivši kapiten Mančester junajteda Roj Kin rekao je danas da je novi trener tog fudbalskog kluba Žoze Murinjo "iritantan". Bivši trener Čelsija Murinjo je u petak potpisao trogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom, uz mogućnost produženja na godinu dana. Kin je rekao da nije ljubitelj Murinjovog načina rada, ali da Portugalac ima kvalitet da odvede Junajted u vrh engleskog fudbala, pošto je u poslednje tri godine ekipa završavala prvenstvo na sedmom, četvrtom i petom mestu. "On nije moj izbor. Kada sam trenirao ekipu protiv njegove bio mi je zaista iritantan, ali to je lična stvar. Rad u Mančester junajtedu se zasniva na pobedama, a Murinjova biografija će vam reći da je on pobednik. On će biti dobra opcija za Junajted, jer se klub nije plasirao u Ligu šampiona. On je bio slobodan, ima dobru biografiju i čini se da je dobro rešenje, ali nije za mene", rekao je Kin za ITV. Upitan o spekulacijama oko prelaska Zlatana Ibrahimovića na Old Traford, Kin je rekao da bi to bila dobra stvar za klub. "Mislim da bi to bio dobar jednogodišnji transfer. On je veliki igrač, ima snažan karakter. Već sam rekao da Junajtedu nedostaje nekoliko takvih igrača i mislim da bi se on dobro uklopio", rekao je pomoćni trener u reprezentaciji Irske Roj Kin.

19:10 - Hamilton: Molio sam se za pobedu u Monte KarluVozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je zadovoljan današnom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monte Karla i da se molio bogu za takav ishod."Hvala bogu da je prošlo onako kako sam se nadao. Veliku zahvalnost dugujem i ekipi koja mi je obezbedila ovakvo vozilo. Molio sam se za ovakav dan i zaista se osećam blagosloveno", rekao je Hamilton posle trke.Hamilton je danas, drugi put u karijeri pobedio u Monte Karlu, posle 2008. godine. Aktuelni svetski šampion je tako pobedio prvi put posle osam trka, odnosno posle oktobra 2015. godine."Ludo je koliko su mi trajale ultra meke gume. Verovatno je u poslednjem krugu trebalo da otpadnu. Čestitam drugoplasiranom Danijelu Rikardu, vozio je fantastično tokom celog vikenda, on je jedan od najboljih vozača protiv kojih sam se ikada trkao", dodao je trostruki svetski prvak.On je ostvario 44. u karijeri i smanjio zaostatak u generalnom plasmanu za klupskim kolegom Nikom Rozbergom na 24 boda."Svi se borimo za titulu. Čeka nas dug, dug put, ali taman kada pomislite da ne može gore, stvari postanu bolje", rekao je Hamilton.Rikardo je krenuo sa pol-pozicije i vodio je tokom trke sve dok u 33. krugu nije otišao u boks. Mehaničari tada nisu bili spremni za njega, on se zadržao duže u boksu, a na stazu se vratio iza Hamiltona. Australijanac je bio vidno neraspoložen na pobedničkom podijumu. Kada je prolazio kroz cilj, putem radija su mu čestitali iz boksa a on im je odogovorio: "Završeno je, ništa što uradite neće popraviti stvari"."Spolja gledano, svima izgleda da smo prikazali šou, ali nije trebalo da bude toliko uzbudljivo. Dve uzastopne trke su pogrešili. Pozvan sam u boks, ja se nisam pozvao. Trebalo je da budu spremni", rekao je Rikardo.Vozač Fors Indije Serhio Peres zauzeo je treće mesto."Izuzetno sam zadovoljan pošto je moj tim obavio sjajan posao. Ovo je moj treći plasman na podijum, a ovde u Monaku, to je posebna stvar. Posvećujem ga čelnicima ekipe. Mislim da smo donosili prave odluke", rekao je Peres.

18:27 - Lazar Marković napustio OrloveSelektor Slavoljub Muslin neće moći da računa na Lazara Markovića u naredna dva meča koje reprezentacija igra protiv Izraela i Rusije. Mladi igrač je došao u Staru Pazovu, posle obaveza koje je imao sa Fenerbahčeom (poražen od Glatasaraja 0:1) u finalu turskog nacionalnog kupa, kako bi se javio selektoru, ali se nije pridružio saigračima, Naime, Marković je dugo imao problema sa povredom zadnje lože i procena je da je bolje da nastavi sa terapijama kako bi spreman dočekao narednu sezonu.

18:01 - Nibali pobednik ĐiraBiciklista Astane Vinćenco Nibali pobedio je danas u Trci oko Italije, a u poslednjoj, ceremonijalnoj etapi pobedio je Đakomo Nicolo. Nibali je tako drugi put u karijeri pobedio na Điru, posle 2013. godine. To je četvrta titula za italijanskog biciklistu u najvažnijim trkama, pošto je 2014. godine pobedio na Tur d'Fransu, a četiri godine ranije na Vuelti. U petak, dve etape pre kraja, Nibali je skoro pet minuta zaostajao za Stivenom Krujsvijkom, ali je uspeo da nadoknadi zaostatak. U tome mu je pomogao i Holanđanin, koji je pao u sneg tokom etape. Nibali je današnju poslednju etapu vozio roze biciklom, kako bi proslavio pobedu, pošto mu je bilo potrebno da bezbedno završi trku kako bi obukao roze majicu pobednika. On je trku završio sa 52 sekunde ispred Estebana Čavesa, a treći je bio Alehandro Valverde iz ekipe Movistar sa minut i 17 sekundi zaostatka za pobednikom.

17:20 - Junak Golden Stejta: Trebalo je da ubacim 13 trojkiKlej Tompson ušao je protekle noći u istoriju, prvi je igrač koji je postigao 11 trojki u jednoj utakmici NBA plej-ofa. Bek Golden Stejt Voriorsa šutirao je 11/18 za pobedu 108:101 i sedmi meč finala Zapada sa Oklahoma Siti Tanderom. Tompson je posebno inspirisan bio u poslednjoj četvtini kada je pogodio pet trojki (šest šuteva) i preokrenuo rezultat."Nisam znao koji je rekord, nisam znao ni da sam ih pogodio 11. Trebalo je da pogodom najmanje 13, jer sam otvorio neke otvorene šuteve na početku. Stef mi je rekao pre poslednje četvrtine: "Ovo je tvoj trenutak. Napravi šou i uživaj". Primio sam te reči u srce i trudio se da budem agresivan", rekao je Tompson. U poslednjem kvartalu postigao je 19 poena, jedan više od celog tima Tandera, za preokret tima sa -8.

16:16 - Hamilton pobedio u Monte Karlu, Rozberg tek sedmiVozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monte Karla, ostvario prvu pobedu u sezoni i smanjio zaostatak u generalnom plasmanu za klupskim kolegom Nikom Rozbergom.Hamilton je do svoje druge pobede u karijeri u Monte Karlu, a ukupno 44. u karijeri došao za sat, 59 minuta, 29 sekundi, 133. Aktuelni svetski šampion je tako pobedio prvi put posle osam trka.Drugo mesto zauzeo je Danijel Rikardo iz Red Bula sa 7,252 sekunde zaostatka, a treći je bio Serhio Peres iz Fors Indije sa zaostatkom od 13,825 sekundi.Četvrti je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija, vozač Meklarena Fernando Alonso peti, a šesti je bio Niko Hulkenberg iz Fors Indije. Vodeći u plasmanu Niko Rozberg zauzeo je sedmo mesto, a bodove su još osvojili Karlos Sainc iz ekipe Toro Roso, vozač Meklarena Dženson Baton i Felipe Masa iz Vilijamsa. Naredna trka u šampionatu voziće se 12. juna u Montrealu, za Veliku nagradu Kanade.

16:08 - Šelbi Rodžers u četvrtfinalu Rolan GarosaAmerička teniserka Šelbi Rodžers plasirala se danas u svoje prvo četvrtfinale na nekom grend slem turniru, pošto je na Rolan Garosu u Parizu pobedila 28. teniserku sveta Irinu Kameliju Begu u dva seta, 6:3, 6:4. Rodžers, 108. teniserka sveta, je u prethodnih devet nastupa na grend slem turnirima šest puta takmičenje završavala u prvm kolu, a tri u drugom. U poslednjih 30 godina na Rolan Garosu samo petoro tenisera koji su rangirani niže od Rodžers su uspeli da se plasiraju u četvrtfinale. Ona će u četvrtfinalu igrati protiv četvrte teniserke sveta Španjolke Garbinje Muguruse, koja je pobedila pobednicu Rolan Garosa iz 2009. godine Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 6:3, 6:4.

15:31 - Braća Brajan zaustavili Zimonjića i ŠtepanekaSrpski teniser Nenad Zimonjić i Čeh Radek Štepanek zaustavljeni su u trećem kolu Rolan Garosa, pošto su danas izgubili od Amerikanaca Boba i Majka Brajana 4:6, 7:6 (8:6), 6:3. Meč je trajao 115 minuta, a Amerikanci su u presudnim trenucima imali više koncentracije i došli do trijumfa. Kasnije danas Zimonjić će ponovo na teren, u miksu, zajedno sa Jelenom Janković. Rolan Garos igra se za ukupni nagradni fond od 32 miliona evra.

14:51 - Džikić pred FMP: Prvi meč nas neće zavaratiTrener košarkša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da njegovu ekipu neće zavarati ubedljiva pobeda iz prve polufinalne utakmice sa FMP-om i da će u Železniku biti spremna za teži meč. "Konačan rezultat prve utakmice polufinala nas neće zavarati. U Železnik idemo spremni za još agresivnijeg protivnika i još težu utakmicu. Nikakav lak posao nas tamo ne čeka i igrači to znaju", rekao je Džikić za klupski sajt.Košarkaši Partizana igraju sutra od 21 čas u Železniku protiv FMP-a, drugu utakmicu polufinala plej-ofa Superlige Srbije. Crno beli su juče kao domaćini pobedili FMP sa 82:63 i poveli u seriji.Košarkaš Partizana Novica Veličković rekao je da njegova ekipa mora biti spremna za veći izazov od jučerašnjeg."FMP će odigrati agresivnije nego u prvom meču i dati sve od sebe da izjednači rezultat u polufinalnoj seriji. Mi moramo biti na najvišem nivou ako želimo da pobedimo. Verujem da ćemo i na gostujućem terenu imati podršku naših navijača, ona nam mnogo znači i pozivam ih da dodju u Železnik", rekao je Veličković.Plasman u finale Superlige Srbije izboriće tim koji ostvari dve pobede. U drugom polufinalnu igraju Mega Leks i Crvena zvezda. Crveno-beli vode sa 1:0, a druga utakmica igra se večeras u Sremskoj Mitrovici.

14:06 - Nemački desničar kritikovan zbog izjave o BoatenguNemačka javnost kritikovala je danas zamenika predsednika nacionalističke partije "Alternativa za Nemačku" (AfD), pošto je rekao da mnogi ljudi ne bi želeli da im nemački reprezentativac Džerom Boateng, čiji je otac rođen u Gani, bude sused. "Ljudi ga smatraju dobrim fudbalerom, ali ne žele da im Boateng bude sused", rekao je zamenik predsednika AfD Aleksander Guland. Ministar pravde Heiko Mas rekao je da su te izjave neprihvatljive. "Svako ko priča na taj način razotkriva se i to ne samo kao loš sused", napisao je Mas na Tviteru. Boateng je do sada odigrao 57 utakmica za reprezentaciju Nemačke i bio je standardan u ekipi koja je osvojila Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

13:21 - Krunić i Lučić-Baroni poražene u osmini finala RGSprska teniserka Aleksandra Krunić završila je učešće na ovogodišnjem Rolan Garosu u konkurenciji dublova, pošto je u paru sa Hrvaticom Mirjanom Lučić Baroni poražena u osmini finala od kineskog dubla Ji-Fan Ksu i Sajšai Ženg sa 7:5, 7:5. Meč je trajao 103. minuta, a srpsko-hrvatski dubl pružio je snažan otpor protiv kineskog para, koji je postavljen za petog nosioca turnira. Otvoreno prvenstvo Francuske igra se za ukupni nagradni fond od 32 miliona evra.

12:47 - Torubarov osvojio srebro u RačicamaSrpski kajakaš Vladimir Torubarov osvojio je srebrnu medalju u kajaku jednosedu na Svetskom kupu u češkim Račicama. Torubarov je do medalje u stigao u vremenu 1:37,984 sekunde. Zlato u K1-500 pripalo je Dancu Reneu Poulsenu (1:37.629), dok je bronzu osvojio Kanađanin Adam Van Koverden (1:39.340) Na takmicenje u Račicama u jednosedu na 200 metara, Marko Novaković završio je na šestom mestu u A finalu, dok je Marko Dragosavljević u B finalu doveslao do sedmog mesta.

12:13 - Juventus odbio ponudu Mančester Junajteda za DibaluŠampion Italije Juventus odbio je ponudu Mančester Junajteda za transfer napadača Paula Dibale, prenosi današnji Tutosport. Kako list navodi, Dibala je velika želja novog menadžera Junajteda Žozea Murinja, ali uprava kluba ne želi da se odrekne usluga 22-godišnjeg Argentinca i sprema se da mu ponudi novi ugovor. Dibala bi sa Juventusom trebao da potpiše novi ugovor, prema kome bi zarađivao 4,5 miliona evra po sezoni, što je skoro dva miliona više nego po trenutnom ugovoru. Prethodnih nedelja, isti list je preneo da je Juventus odbio 80 miliona evra od Real Madrida za usluge Dibale, a još uvek nije poznato koliko iznosi zvanična ponuda Mančester Junajteda. Dibala je tokom karijere nastupao za Instituto i Palermo, iz kojeg je u junu prošle godine, za 32 miliona evra stigao u Juventus. Ove sezone, argentinski napadač bio je jedan od ključnih igrača Juventusa za koji je u Seriji A zabeležio 19 golova i devet asistencija.

11:51 - Peto mesto u Ankari za Matićevu i Miloševićevu – Vladimir Milošević prvi sudija finalaOdličan rezultat su ostvarile Milena Matić i Marija Milošević osvajanjem 5. mesta na CEV “Satelitu” u Ankari. U razigravanju za plasman u polufinale, jutros po našem vremenu, nemački par Tilman/Sajfert pobedio je srpske šampionke sa 2:0, po setovima 21:14 i 21:18, posle 29 minuta igre. Vladimir Milošević, međunarodni sudija u beach – volley iz Srbije, sudiće kao prvi sudija finalni meč Mersman/Šnajder (GER) – Ajholcer/Žerson (SUI) od 13,00 časova po našem vremenu.

11:22 - Golden Stejt bolji od Oklahome za 3:3 u serijiKošarkaši Golden Stejta savladali su u gostima ekipu Oklahome sa 108:101, i stigli do izjednačenja (3:3) u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.

Oklahoma je čuvala rezultat tokom čitavog meča, ali su aktelni šampioni odigrali odličnu četvrtu deonicu i na krilima Kleja Tompsona izborili sedmu utakmicu i priliku za novo finale. Tompson je ubacio 19 poena u poslednjoj četvrtini, a utakmicu je završio sa 41 poenom i čak 11 ubačenih trojki (11-18). Uz Tompsona, odličnu utakmicu odigrao je Stefon Kari sa 29 poena, 10 skokova i devet asistencija, dok je Drejmond Grin upisao 14 uz 12 uhvaćenih lopti. Kod Oklahome, Kevin Durent je bio najefikasniji sa 29, Rasel Vestbruk je postigao poen manje, ali uz 11 asistencija i devet skokova, dok je Serž Ibaka upisao 13. Sedma utakmica finala Zapada na programu je u ponedeljak, a domaćin će biti Golden Stejt.

10:54 - Kolašinac sa 20,74 metara pobedio u Slovenskoj BistriciSrpski bacač kugle Asmir Kolašinac pobedio je sinoć hicem od 20 metara i 74 centimetra na 16. Međunarodnom atletskom mitingu u Slovenskoj Bistrici. Ovaj 31-godišnji atletičar taj rezultat ostvario je u petom pokušaju, a u ostalim serijama, tim redosledom, bacao je 20,48, 20,50, 20,64, 20,66 i 20,56 metara. U konkurenciji sedam bacača, drugo mesto osvojio je Hrvat Stipe Žunić sa 20,49 metara, a treće Nedžad Mulabegović iz Bosne i Hercegovine daljinom od 20,01 metara. Kolašinac je pre tri nedelje u Senti zabeležio hitac od 20,96 metara, što je trenutno deseti rezultat sezone u svetu.

10:12 - Partizan ubedljivo do vođstva protiv FMPKošarkaši Partizana ubedljivo su sinoć pobedili FMP iz Železnika 82:63 i poveli 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije. Izabranici Aleksandra Džikića rutinskom igrom došli su na trijumf do plasmana u finale, a prvu "meč loptu" za to imaće za dva dana u Železniku. Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Edo Murić sa 14 poena, jedan manje dao je Derel Vilijams, a Džamar Vilson 12. Kod FMP-a se izvojio David Davidovac sa 19 poena, a pet manje dao je Ognjen Dobrić. Utakmica u hali "€œAleksandar Nikolićâ€" čak tri puta je na kratko prekidana jer su navijači Partizana vređali porodicu igrača gostiju Filipa Čovića, zbog čega su situaciju morali da smire trener Džikić i sportski direktor Dragan Todorić.

09:34 - Real posle penala do 11. titule prvaka EvropeFudbaleri madridskog Reala osvojili su 11. titulu prvaka Evrope u klupskoj istoriji, pošto su sinoć u Milanu savladali gradskog rivala Atletiko posle penala 5:3 (1:1). Posle regularnog toka meča bilo je nerešeno, Serhio Ramos je pogodio za Real u 14, a Fereira Karasko u 79. minutu, ali je ekipa Zinedina Zidana imala više živaca u penal seriji. OPŠIRNIJE OVDE

09:01 - Đoković preko Bedenea u osminu finala RGPrvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa, posle pobede nad Britancem Aljažom Bedeneom 6:3, 6:2, 6:3. Đoković je do drugog trijumfa, iz isto toliko međusobnih duela, došao posle nešto više od dva sata igre. Ono što je najbitnije je da je Đoković pobedio u trci sa vremenom, pošto je sinoć završio meč, iako je pomeren zbog kiše. Rival Srbinu u borbi za četvrtfinale biće Španac Roberto Bautista-Agut, koji je sa 3:0 pobedio Hrvata Bornu Ćorića. OPŠIRNIJE OVDE

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track