BLOG UŽIVO, VIDEO: Marej u osmini finala Mastersa u Madridu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Marej u osmini finala Mastersa u Madridu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:40 - Milojević: Važna pobeda u SuboticiTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je njegova ekipa večeras protiv Spartaka ostvarila važnu pobedu u Superligi."Bitna pobeda za nas. Spartak je pokazao da je neugodna ekipa na svom terenu, pobedio je Borac, namučio Partizan, protiv Zvezde odigrao sasvim solidnu utakmicu. Znali smo da nas ne očekuje lak posao što se videlo u prvom poluvremenu kada smo se mučili. U drugom poluvremenu smo došli do svoje igre i na kraju zasluženo pobedili. Očekuje nas serija utakmica na domaćem terenu gde igramo tri puta zaredom, trebamo što pre da se podignemo i počnemo da pobedjujemo", rekao je Milojević za klupski sajt.Košarkaši Mege pobedili su večeras u Subotici domaći Spartak sa 88:72, u šestom kolu Superlige Srbije i ostvarili treću pobedu.Košarkaš Mege Djordje Simeunović rekao je da se nada da će ekipa u nastavku Superlige pokazati bolju igru."Posle jako neugodnog poraza protiv Dinamika ovo je bila veoma bitna utakmica za nas da se podignemo pre svega na psihološkom planu. Spartak je pokazao zašto je jedna od najboljih ekipa u KLS-u. Želeo bih da čestitam igračima obe ekipe. Nas očekuje teška utakmica protiv Partizana. Nadam se da ćemo se pokazati u daleko boljem svetlu u nastavku Super lige", naveo je Simeunović.

22:23 - MZT Skoplje i Karpoš sokoli u finalu prvenstva MakedonijeKošarkaši skopskih timova MZT Skoplje i Karpoš sokoli igraće u finalu "plej ofa" košarkaškog prvenstva Makedonije.Obe ekipe su u polufinalnoj seriji pobedile svoje rivale sa po 3:0. MZT je bio bolji od tima Kumanova, a Karpoš sokoli od Rabotničkog.U trećoj utakmici branilac titule MZT Skoplje je pred svojim navijačima pobedio Kumanovo sa 84:64.Osvajač kupa Makedonije Karpoš sokoli su i u trećoj utakmici, na gostujućem terenu, bili uspešniji od gradskog rivala Rabotničkog, pobedivši sa 76:65. ; U finalnoj seriji prednost će imati MZT, koji je bio prvopasiran u regularnom delu lige. Finalna serija se igra na tri pobede, a prva utakmica bi najverovatnije treblo da bude odigrana u nedelju, ali će se tačan datum utakmica znati sutra.Košarkaši MZT Skoplje Aerodrom se bore za šestu titulu, dok je Karpoš sokolima ovo prvo učešće u finalu šampionata Makedonije.

22:00 - FIFA će istražiti transfer Pogbe u Mančester junajtedMedjunarodna fudbalska federacija (Fifa) tražila je od Mančester junajteda informacije o transferu igrača Pola Pogbe u taj klub.Izvor agencije Frans pres naveo je danas da je Fifa pre nekoliko nedelja tražila informacije o najskupljem transferu u istoriji, kada je prošlog avgusta Pogba iz Juventusa prešao u Mančester junajted.Prema dokumentima koji su nedavno procurila u javnost, Pogbin agent Mino Rajola zaradio je od transfera 49 miliona evra zahvaljujući sukobu interesa, pošto je u isto vreme bio agent Juventusa i francuskog fudbalera.Medijapart je naveo da je transfer koštao 127 miliona evra, od kojih je 78 miliona pripalo Juventusu, a 49 miliona je zaradio Rajola.Fifa istražuje navode da Rajola verovatno nije obavestio Mančester junajted da radi za Juventus, što je zabranjeno pravilima u Engleskoj.

21:09 - Ekonomcu Futsal kup SrbijeKlub malog fudbala Ekonomac osvojio je večeras Futsal kup Srbije, pošto je u finalnoj utakmici u Požarevcu pobedio ekipu Novog Pazara sa 3:0.Strelci za Ekonomac bili su Marko Pršić u šestom, Jevhen Valjenko u 13. i Miloš Stojković u 32. minutu.Kragujevčanima je ovo treći trijumf u nacionalnom kupu, dok su se Pazarci prvi put borili za trofej u tom takmičenju.Ekonomac je prethodno deveti put, a osmi zaredom, postao prvak Srbije u futsalu.

20:31 - FIFA menja sudiju i tužioca Etičkog komitetaMedjunarodna fudbalska federacija (Fifa) promeniće sudiju i tužioca svog Etičkog komiteta, uprkos tome što obojica žele da ostanu na tim funkcijama.Fifa je danas saopštila da je njen Savet odlučio da ne zadrži na funkciji nemačkog sudiju Hansa-Joahima Ekerta i švajcarskog tužioca Kornela Borbelija. Umesto njih Fifa je predložila grčkog sudiju Vasiliosa Skurisa i kolumbijsku advokaticu Mariju Klaudiju Rohas, čije se imenovanje očekuje u četvrtak. Skuris je 12 godina bio predsednik Evropskog suda pravde u Luksemburgu, do 2015. godine. Ekert i Borbeli su u Etičkom sudu Fife otkako je dobio veću nezavisnost 2012. godine i suspendovali su brojne čelnike svetske kuće fudbala tokom najvećeg skandala u Fifi zbog korupcije i mahinacija.

19:56 - Marej u osmini finala Mastersa u MadriduPrvi teniser sveta Britanac Endi Marej plasirao se danas u osminu finala mastersa u Madridu, pošto je pobedio 104. igrača sveta Marijusa Kopila iz Rumunije posle dva seta, 6:4, 6:3.Mareju je za pobedu bilo dovoljno da napravi po jedan brejk u oba seta.Britanac je kao prvi nosilac bio slobodan u prvom kolu.Osmi nosilac Austrijanac Dominik Tim plasirao se u osminu finala pobedom protiv Amerikanca Džareda Donaldsona posle dva seta, 6:3, 6:4. Tim će igrati protiv pobednika duela Ive Karlovića iz Hrvatske i Igora Dimitrova iz Bugarske.U osminu finala se plasirao i Belgijanac David Gofan, koji je pobedio Nemca Florijana Majera sa 7:6, 6:0. Deveti nosilac Gofan će igrati protiv pobednika duela Kanadjanina Miloša Raonića i Žila Milera iz Luksemburga.Hrvatski teniser Borna Ćorić plasirao se u drugo kolo turnira u Maridu pošto je pobedio Mišu Zvereva iz Nemačke sa 6:3, 7:6. On će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela francuskih tenisera Pola Anrija Erbera i Luke Puja.Amerikanac Rajan Herison plasirao se u drugo kolo pobedom protiv Australijanca Bernarda Tomića sa 7:5, 4:6, 6:2. On će igrati protiv Nika Kirjosa iz Australije, koji je pobedio Kipranina Markosa Bagdatisa sa 7:6, 6:4.Hrvatski teniser Ivo Karlović pobedio je u prvom kolu Španca Roberta Bautistu Aguta sa 7:6, 6:7, 7:6. Karlović će igrati protiv Igora Dimitrova iz Bugarske, koji se sa 7:6, 6:4 pobedio Nemca Filipa Kolšrajbera.

19:45 - Bivšem fudbalskom treneru nove tačke optužbe za zlostavljanje dečakaBivšem engleskom fudbalskom treneru Beriju Benelu dodat je još 21 navod na optužbu za zlostavljanje dečaka, saopšteno je danas.Nove optužbe odnose se na četiri dečaka, a Benel ih je navodno zlostavljao izmedju 1983. i 1991. godine.; Kako su preneli britanski mediji, sud u Češiru je obavestio Benela da je optužen sa još 21 navodom za seksualno zlostavljanje dečaka starosti izmedju 14 i 16 godina. Od toga, 18 tačaka je za bludne radnje, dve za protivprirodan blud i i jedna za pokušaj protivprirodnog bluda. On će se sudu obratiti putem video linka u sredu 17. maja.Benel je tako optužen za ukupno 41 prekršaj, posle žalbi osmorice muškaraca.Optužbe obuhvataju četiri dečaka koji su u vreme napada izmedju 1980. i 1987. godine bili mladji od 16 godina. Jedna od navodnih žrtava imala je 11 ili 12 godina.Benel je trenutno u pritvoru. On je tokom karijere radio u Mančester stiju i Stouku sa mladim selekcijama.

18:57 - Dijego Kosta još nije odlučio da li će otići u KinuFudbaler Čelsija Dijego Kosta rekao je danas da još nije odlučio da li će na kraju sezone otići u Kinu.Kineski klub Tjencin zainteresovan je za Kostu i namerava da ga dovede tokom leta. Skaj je preneo da predstavnici dva kluba još nisu razgovarali o transferu.Trener Čelsija Antonio Konte nedavno je rekao da ne može da garantuje da će Kosta ostati, a španski reprezentativac je do sada redovno igrao. Kosta je sinoć postigao gol u pobedi Čelsija protiv Midlsbroa od 3:0, kojom su se "plavci" primakli tituli.Kosta je sa 20 golova treći na listi strelaca Premijer lige. Ispred njega su Romelu Lukaku iz Evertona sa 24 i Hari Kejn iz Totenhema sa 21 golom."Ja odlučujem o mojoj budućnosti i to ne znači da ću da odem u Kinu", rekao je Kosta za jednu južnoameričku televiziju.Kosta je u januaru propustio utakmicu protiv Lestera nakon što se, navodno, posvadjao sa Konteom, koji mu je na kraju rekao da "može da ide u Kinu".Konte je posle toga rekao da je Kosta propustio utakmicu zbog povrede ledja, a napadač se u narednoj utakmici vratio u tim i postigao gol u pobedi od 2:0 protiv Hala.Kostin ugovor sa Čelsijem ističe za dve godine.Čelsi bi u petak mogao da osvoji šampionsku titulu u Premijer ligi, ako na gostovanju pobedi Vest Bromvič Albion.

18:18 - FIFA bi mogla da kazni FS Italije zbog MuntarijaMedjunarodna fudbalska federacija (Fifa) mogla bi da pokrene disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Italije (FIGC) zbog slučaja oko igrača Peskare Sulija Muntarija, koji je napustio teren zbog uvreda na rasnoj osnovi.Muntarija su tokom utakmice na rasnoj osnovi vredjali navijači Kaljarija. On je prišao da porazgovara sa njima posle čega mu je sudija pokazao žuti karton. Fudbaler iz Gane je napustio teren, zbog čega ga je FIGC suspendovao na jednu utakmicu, ali je kasnije poništio tu odluku.Predsednik Fife Djani Infantino rekao je danas da će razgovarati sa Muntarijem, koji je nedavno rekao da Fifa i Uefa "rasizam ne shvataju ozbiljno"."Zajedno ćemo raditi. Nažalost, idiota ima svuda, ali moramo da se borimo protiv njih. Moramo da radimo sa ljudima", rekao je Infantino, koji je dodao i da namerava da razgovara sa predsednikom italijanskog saveza Karlom Tevekijom.Fifu su mnogi kritikovali pošto je u septembru raspustila svoje radno telo za borbu protiv rasizma.Svetska kuća fudbala je tada navela da je to učinjeno pošto je tom radnom telu istekao mandat, ali da su pre toga obezbedjene preporuke za snažan program protiv rasizma."Imamo komitet koji prati situaciju i komitet koji će preduzeti nešto. Ono što je najvažnije je da moramo da reagujemo, što pre to bolje. Imam svoje mišljenje, ali nisam ovde da bih iznosila lične stavove. Ovde sam da obezbedim da Fifa, kroz svoj komitet, preduzme odgovarajuće korake za svaki prekršaj vezan za diskriminaciju", rekla je generalna sekretarka Fife Fatma Samura za Bi-Bi-Si (BBC).

16:44 - Koke: Pobedili smo jednom Real sa 4:0Fudbaler Atletiko Madrida rekao je da se nikad ne zna šta može da se dogodi u fudbalu i da se će njegova ekipa boriti za plasman u finale Lige šampiona. Atletiko sutra dočekuje Real Madrid u revanš meču polufinala Lige šampiona i imaće težak zadatak - da nadoknadi zaostatak od tri gola iz prve utakmice. Ekipa sa Visente Kalderona je u poslednje četiri decenije samo jednom pobedila Real sa više od tri gola razlike, bilo je to februara 2015, kada je slavila sa 4:0 u Primeri. "Mi smo ih već jednom pobedili sa četiri gola na Visente Kalderonu, igrao je tada i Kristijano Ronaldo... Nikad se ne zna šta može da se dogodi u fudbalu, pitajte samo Pari Sen Žermen. Mi ćemo nastaviti da se borimo", rekao je Koke. I trener Dijego Simeone smatra da se neočekivane stvari dogadjaju u fudbalu. "Biće teško, ali to je fudbal. Borićemo se dok god postoji nada. Pokušaćemo da uradimo nemoguće. Mi smo Atletiko Madrid i možemo to da uradimo", rekao je Simeone. Defanzivac Atletika Stefan Savić istakao je da njegova ekipa mora da veruje do kraja. "Biće teško preokrenuti rezultat. ali mi ćemo verovati do kraja da to možemo da uradimo. Takav je naš mentalitet", rekao je Savić. Utakmica se igra sutra od 20.45 na Visente Kalderonu.

15:31 - Svetski teniski talenti u ProkupljuU organizaciji Teniskog kluba Topličanin danas je u Prokuplju počeo medjunarodni teniski turnir "Tennis Europe Junior – Prokuplje 2017" na kojem učestvuju devojčice i dečaci do 12 godina iz cele Evrope. Na tom tradicionalnom turniru koji se održava po 11 put učestvuju mlade teniske nade iz Makedonije, Rumunije, BiH, Austrije, Rusije, Belorusije, Bugarske i Srbije. "Ovaj turnir postaje jedna od lepših tradicija našeg grada i nadam se da on predstavlja i uvod u bogatu sportsku karijeru budućih velikih svetskih tenisera", rekao je član Opštinskog veća Radosav Mihajlović. Direktor turnira Žika Manić istakao je da na ovogodišnjem turniru zbog vremenskih neprilika učestvuje nešto manji broj takmičara nego obično, ali da su u Prokuplje kao i svake godine došli najbolji teniseri do 12 godina iz Srbije i zemalja u okruženju. Turnir se održava pod pokroviteljstvom Teniskog saveza Srbije i Opštine Prokuplje. Generalni sponzori turnira sa bogatim fondom nagrada je nemačka kompanija Leoni, a pomogle su i trgovine "Čutura" i "Eurokomerc".

14:52 - Božidar Maljković novi predsednik Olimpijskog komiteta SrbijeKošarkaški trener Božidar Maljković izabran je u Beogradu za novog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, kao jedini kandidat na Izbornoj skupštini ovog tela. Izbori za predsednika OKS trebalo je da se održe u decembru. Tada je jedinu validnu kandidaturu podneo potpredsednik tog tela Ivan Todorov, ali ta sednica nije održana zbog nedostatka kvoruma. Todorov je u januaru odustao od kandidature. Nacionalni sportski savezi su posle toga tražili da se izmeni statut, što je učinjeno u martu. Tada je promenjen član da kandidat mora da ima desetogodišnje iskustvo rada u sportskim institucijama i učešće na Olimpijskim igrama. Todorov je po U toku je izbor za generalnog sekretara, Izvršni odbor i Nadzorni odbor OKS. Maljković je radio kao trener od 1971. do 2013. godine u brojnim klubovima u zemlji i inostranstvu, a bio je i selektor Slovenije. Osvojio je četiri titule evropskog prvaka, kao i brojne druge trofeje u nacionalnim prvenstvima SFRJ, Grčke, Španije i Francuske. Dobitnik je brojnih individualnih priznanja za najboljeg trenera. Dosadašnji predsednik OKS Vlade Divac bio je sprečen da prisustvuje sednici, koju je tako otvordio generalni sekretar Djordje Višacki, a kojom je predsedavao predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović. Dosadašnji potpredsednici Žarko Paspalj i Ivan Todorov nisu prisustvovali sednici.

13:10 - Tamara Salaški priprema se na KipruSrpska atletičarka, državna rekorderka na 400 metara, Tamara Salaški rekla je da joj je plan da u narednom periodu istrči što više trka ispod 52 sekunde kako bi spremna dočekala Svetsko prvenstvo u Londonu. Salaški se trenutno nalazi na Kipru gde se priprema za nove takmičarske podvige u predstojećoj sezoni. Srpskoj atletičarki prioritet ove sezone biće Svetsko prvenstvo koje se od 4. do 13. avgusta održava u Londonu. "Pripreme teku po planu. Kompleks je fenomenalan i imamo sve na jednom mestu, uključujući i hotel na stadionu. Vreme je idealno, sunčano preko 28 stepeni svaki dan, sve u najboljem redu. Plan je da po dolasku u Beograd, nastavimo sa specifičnim treninzima i da polako ulazimo u takmičarski period", rekla je Salaški, prenosi Atletski savez Srbije. Ona će prva takmičenja imati krajem maja, gde planira da potvrdu normu za Svetsko prvenstvo koja je 52,10 sekunde. Nakon toga je očekuje Prvenstvo Srbije i Kup Evrope u junu. "Takmičarski plan je da tokom juna i jula nastupim na nekoliko mitinga i istrčim što više trka ispod 52 sekunde, kako bi spremno dočela SP u Londonu. Najveći prioritet je da ostanem zdrava u sezoni i da uživam u treningu i takmičenjima", rekla je ona.Tamara Salaški drži rekord Srbije na 400 metara rezultatom 51,89 sekunde.

12:19 - Advokat zvanično treći put selektor HolandijeNekadašnji selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat je zvanično postavljen na klupu selekcije Holandije, objavio je tamošnji Fudbalski savez. Sadašnji trener Fenerbahčea, sa kojeg mesta odlazi na kraju sezone, treći put u karijeri vodiće tim zemlje u kojoj je rođen (1992 - 1994 i 2002 - 2004), a pomagaće mu legendarni Rud Gulit. Advokat je nasledio otpuštenog Denija Blinda i u 70. godini postao najstariji selektor u istoriji "Oranja", a dobio je poverenje ispred Henka ten Katea i Huba Stivensa. On je potpisao ugovor do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji sa opcijom da se produži do leta 2018. godine ukoliko izbori plasman na Mundijal. Zadatak nimalo lak kada se pogleda da je Holandija tek četvrta u A kvalifikacionoj grupi, iza Bugarske, Švedske i Francuske. Prethodno je krakto vodio selekciju Srbije, sa kojom je doživeo neuspeh u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope u Francuskoj, kao i reprezentacije Belgije, Južne Koreje, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, a na klupskoj sceni PSV iz Ajdhovena, Glazgov Rendžers, Borusiju Menhengladbah i Sanderlend.

Dik Advokat, foto: Saša Pavlić
Dik Advokat, foto: Saša Pavlić

11:46 - Infantino najavio da će razgovarti sa MuntarijemPredsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino najavio je danas da namerava da razgovara sa vezistom Peskare Salijem Muntarijem koji je bio žrtva rasističkih povika navijača Kaljarija i obećao da će se zajedno boriti protiv "idiota". Fudbaler Gane je na meču protiv Kaljarija tražio od sudije da prekine meč zbog rasističkih uvreda, ali to se nije dogodilo. Muntari je zbog prigovora sudiji zaradio žuti karton, a nije dočekao kraj meča jer je iz protesta napustio teren u 90. minutu. Muntari je potom trebalo da propusti jedan meč zbog kartona, ali je ta suspenzija ukinuta. "Uvek i svuda postoje idioti, ali moramo da se borimo protiv njih... Moramo da nastavimo da se borimo", rekao je Infantino. Muntari je nakon tog incidenta doveo u pitanje posvećenost Fife u borbi protiv rasizma, a Infantino je najavio da sve zamerke želi da čuje direktno od igrača."Naravno da ću o tome razgovarati sa (predsednikom Fudbalskog saveza Italije) Karlom Tavekijom. Razgovaraću i sa Muntarijem. Zajedno ćemo raditi", rekao je Infantino.

11:27 - Šapekoense osvojio trofej šest meseci od avionske nesrećeBrazilski fudbalski klub Šapekoense, skoro šest meseci od avionske tragedije, osvojio je titulu šampiona u državnom šampionatu Santa Katarina.Šapekoense je do odbrane trofeja došao uprkos porazu od Avaija 1:0 na svom stadionu, ali je prvi duel dobio identičnim rezultatom i zbog boljeg skora u ligaškom delu na kraju slavio. Brazilski klub je 28. novembra ostao bez skoro celog igračkog kadra i stručnog štaba posle pada aviona na putu za Medeljin i revanš meč finala Kupa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala, preživeli su samo trojica fudbalera Alan Rušel, Neto i Džekson Folman od 77 članova posade, ali se brzo podigao posle nesreće i podigao trofej.Nakon tragedije angažovao je 25 fudbalera, u čemu su mu pomogli klubovi iz Brazila i Argentine, ali i promovisao devet novih igrača iz omladinskog pogona.Podršku protiv Avaija fudbaleri Šapekoensea imali su od Rušela, Neta i Folmana, koji su pored terena posmatrali utakmicu.

10:45 - Konte: Moji igrači su zaslužili tituluTrener fudbalera Čelsija Antonio Konte rekao je da je njegova ekipa zaslužila da bude šampion Premijer lige.Čelsi je na svom terenu pobedio Midlsbro sa 3:0 u 35. kolu Premijer lige. Ekipa Antonija Kontea je na korak od titule, pošto tri utakmice do kraja ima 84 boda, sedam više od drugoplasiranog Totenhema. "Ovo je bio veliki korak, velika pobeda. Sada moramo da napravimo još samo jedan korak. Imamo mogućnost da to uradimo već u petak u utakmici protiv Vest Broma, ali sigurno neće biti lako. Vest Brom je stvarno dobar tim, moramo da budemo veoma pažljivi", rekao je Konte. "Cilj je veoma blizu. Moji igrači zaslužuju da osvoje titulu", dodao je Italijan. Čelsi do kraja šampionata očekuju još tri utakmice, protiv Vest Broma, Votforda i Sanderlenda.

10:35 - Milner: Liverpul mora da pobedi u poslednja dva mečaFudbaler Liverpula Džejms Milner rekao je danas da njegova ekipa nema više prostora za greške i da mora da pobedi u poslednje dve utakmice u sezoni ako želi mesto u Ligi šampiona. "Moramo da pobedimo u poslednje dve utakmice. Kako bismo se osećali da propustimo priliku? Veoma loše. Ovo je tim koji treba da bude u Ligi šampiona", rekao je Milner za britanske medije. Ekipa s Enfilda je trenutno treća na tabeli Premijer lige sa 70 bodova, ima bod više od Mančester sitija ali i utakmicu više. Mančester junajted je peti sa 65 bodova, a Arsenal šesti sa 63."Tobdžije" imaju sedam bodova zaostatka u odnosu na Liverpul, ali imaju dva meča manje i velika su pretnja "crvenima" u borbi za Ligu šampiona.Liverpul u poslednja dva kola gostuje Vest Hemu i dočekuje Midlsbro, dok Arsenal do kraja šampionata očekuju dueli protiv Sautemptona, Stouka, Sanderlenda i Evertona.

10:00 - Atletiko hoće podvig kao Barselona: Priželjkuje 4:0 iz 2015.Revanš polufinala Lige šampiona između madridskih Atletika i Reala na prvi pogled govori da neće biti od prevelikog takmičarskog karaktera posle 3:0 za prvaka Evrope na Santijago Bernabeuu, ali ekipa na čelu sa Dijegom Simeoneom nema nameru da se unapred preda, već da prepiše recept iz 2015. godine kada su sa 4:0 slavili protiv gradskog rivala. Reč "predaja" ili "nemoguća misija" zabranjena je kod temperamentnog Simeonea, pa tako vlada opmitizam i vera u "deja vu" iz februara 2015. godine kada je Atletiko sa 4:0 nadigrao Real baš na bučnom Visente Kalderonu. Ipak, taj meč je bio u španskoj Primeri, gde je Real protiv Atletika pobedio samo jednom u poslednjih osam duela, za razliku od Lige šampiona, gde je na putu da četvrti put u nizu zada udarac "jorgandžijama". Do kakvog bi podviga Atletiko morao da dođe govori i činjenica da je Real na čak 60 prethodnih mečeva postigao bar jedan gol, a naspram sebe imaće opet svoju "noćnu moru" Kristijana Ronalda, strelca "het-trika" u prvom meču."Pred nama je ekstremno teška utakmica, za neke nemoguć zadatak, ali ne i za nas. Rekao sam igračima da veruju, iako igraju protiv najboljeg tima sveta, ali mi možemo da prođemo. Na svom terenu imamo uvek šansu", rekao je Simeone, u čiji sastav se vraća pouzdani štoper Hose Marija Himenez.Kapiten Gabi inspiracuju nalazi i u Barseloni, koja je ove sezone u osmini finala LŠ nadoknadila četiri gola minusa protiv Pari Sen Žermena."Naravno da možemo do preokreta, pogledajte Barselona, ona je čak imala i teži rezultat. Uveren sam da možemo da izbacimo Real, borićemo se i ako ne uspemo bar ćemo izaći sa terena uzdignuta čela", poručio je Gabi.U Realu niko ne pomišlja da Atletiko može do senzacije, već o tome da u finalu imaju šansu da urade ono što niko nije - odbrane trofej Lige šampiona. "Real ima specijalnu vezu sa Ligom šampiona i navijači isto osećaju. Igranje u Evropi daje nam krila... Svaki meč protiv Atletika je težak, veliki su tim, ali mi znamo sa njima", rekao je mladi krilni napadač Lukas Vaskez. Revanš polufinala Lige šampiona između Atletika i Reala igra se sutra u standarnom terminu od 20.45

09:51 - Kajakaši otputovali na EPReprezentacija Srbije u kajaku i kanuu na divljim vodama u spustu otputovala je na Evropsko prvenstvo u Skoplje, saopštio je danas Kajakaški savez Srbije. Srbiju će na kontinentalnom šampionatu u spustu na divljim vodama predstavljati devetoro takmičara: tri u ženskoj i šest u muškoj konkurenciji koji će se za medalje boriti u šest disciplina. U disciplini C1 u dresu Srbije nastupiće Pavle Zdravković i Goran Jovanović u muškoj, odnosno Olja Lazarević i Milica Kostov u konkurenciji dama. Srbija će i u C2 imati dve posade. U muškoj konkurenciji takmičiće se Pavle Zdravković i Ognjen Dimitrijević, dok će boje Srbije u konkurenciji dama braniti Milica Kostov i Kristina Petrović, koje su prošle godine na šampionatu sveta u Banjaluci osvojile bronzanu medalju. U K1 Srbija ima čak četvoricu predstavnika: Sretena Biljića, Marka Marjanovića, Ognjena Dimitrijevića i Marka Jovića. Srbija će na šampionatu u Skoplju nastupiti i u timskoj trci u K1 u sastavu: Biljić, Marjanović i Dimitrijević. Na ovogodišnjem prvenstvu Evrope koje se održava od četvrtka do nedelje, učesnici šampionata će se za medalje boriti na dve lokacije: trke u disciplini klasik veslaće se u centru Skoplja na reci Vardar, dok će se medalje u sprintu na divljim vodama osvajati na reci Treska u kanjonu Matka.

09:25 - Agasi novi trener Djokovića? Nekada najbolji teniser sveta Andre Agasi glavni je kandidat da postane trener Novaka Djokovića, prenosi Dejli Telegraf.Djoković se nekoliko dana rastao sa kompletnim stručnim štabom i trenerom Marijanom Vajdom, a Agasi je to veliko ime koje je srpski teniser najavio kao novog trenera.Kako navodi britanski list, Agasi se neće pojavljivati na svim turnirima Djokovića, njegova uloga bila bi ograničena na 10 do 12 nedelja godišnje, uključujući gren slemove i Završni masters turnir, zbog čega bi Novak angažovao još jednog trenera da ga prati stalno. Amerikanac je nedavno izjavio da nema nameru da se vrati na Tur, posle spekulacija da bi mogao da bude trener Niku Kirjosu, ali je Djoković veliki izazov za svakog teniskog stručnjaka. Agasi je tokom igračke karijere osvojio 60 titula, među kojima osam gren slemova, a ima i zlatnu medalju sa Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine

09:00 - Golden stejt ubedljivo do finala ZapadaKošarkaši Golden stejta plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige, pošto su pobedili Jutu sa 4:0 u polufinalnoj seriji.Voriorsi su u četvrtoj utakmici, odigranoj prošle noći u Solt Lejk Sitiju, slavili sa 121:95.Golden stejt je do finala Zapada stigao bez poraza, pošto je u prvoj rundi plej-ofa dobio Portland sa 4:0. Voriorsima je ovo treće uzastopno finale Zapadne konferencije.Aktuelni šampioni Zapada će u finalu konferencije igrati protiv pobednika duela Hjuston - San Antonio. Trenutni rezultat u toj seriji je 2:2.Stef Kari je predvodio Golden stejt do pobede sa 30 poena, a pored njega još četvorica košarkaša su imala dvocifren učinak. Klej Tompson je postigao 21, Kevin Durent 18, a Džaval Mekgi 12 poena. Drajmond Grin je upisao treći "tripl-dabl" u plej-ofu u karijeri, pošto je meč završio sa 17 poena, 11 asistencija i 10 skokova. "Stvari idu dobro, mi igramo dobro. Imali smo priliku da završimo posao u ovoj utakmici i iskoristili smo je... Imamo mnogo talenta. Nikada ne znamo ko će biti najbolji te večeri", rekao je Kari posle meča. U poraženom timu najbolji je bio Gordon Hejvord sa 25 poena, dok je Šelvin Mek ubacio 18.Golden stejt je posle prve četvrtine noćašnjeg duela imao prednost od 39:15 i praktično je već tada prelomio meč. Juta je uspela da smanji zaostatak u drugoj i trećoj deonici ispod deset poena, ali je u poslednjoj četvrtini ona iznosila nedostižnih 25.

08:30 - Košarkaška Liga šampiona promenila format, umesto 40 imaće 32 kluba

Košarkaška Liga šampionapromenila je format i od sledeće sezone će imati 32 umesto 40 klubova, saopšteno je danas iz FIBA.Direktan plasman u Ligu šampiona obezbediće 24 kluba, dok će osam doći iz kvalifikacija.Regularni deo sezone imaće četiri grupe sa po osam timova, a najbolja četiri iz svake će se plasirati u osminu finala.Petoplasirani i šestoplasirani timovi iz svake grupe imaće priliku da takmičenje nastave u Fiba Evropa kupu.FIBA je usvojila i novi pravilnik, po kom će svaka ekipa u sastavu morati da ima petoricu domaćih košarkaša.Grupna faza FIBA Lige šampiona počeće 10. oktobra i trajaće do 7. februara.Osmina finala i četvrtfinale igraće se na dve utakmice, a potom sledi fajnal-for, koji će se održati od 4. do 6. maja.Košarkaška Liga šampiona udvostručila je nagradni fond u odnosu na prošlu sezonu i u predstojećoj će biti milion evra.Srbiju su u prvom izdanju Lige šampiona predstavljali Partizan i Mega Leks, a još nije poznato koji klubovi će činiti to takmičenje predstojeće sezone.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track