BLOG UŽIVO, VIDEO: Evo koga Muslin vodi u Katar umesto igrača Vojvodine
Foto: Zorana Jevtić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Evo koga Muslin vodi u Katar umesto igrača Vojvodine

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Bunjevčević: Svako nosi svoj teret odlukePotpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Bunjevčević rekao je danas da ga boli odluka Vojvodine da ne dozvoli svojim igračima da putuju u Katar."Odluka je bila na samoj Vojvodini. Lično sam razgovarao sa predsednikom kluba i trenerom, i imao sam uverenje da će sve biti u redu. Boli me jer sam imao uverenje da će biti drugačije", rekao je Bunjevčević agenciji Beta.Selektor Srbije Slavoljub Muslin vodiće u četvrtak ekipu sastavljenu od igrača iz Super lige na prijateljskoj utakmici protiv Katara u Dohi.Svi pozvani su dobili dozvolu klubova da putuju u Katar, osim četvorice fudbalera Vojvodine Filipa Malbašića, Bogdana Planića, Novicu Maksimovića i Aleksandra Paločevića.Poziv su dobila petorica fudbalera Vojvodine, a samo je Vladimir Kovačević dobio dozvolu da ide u Katar. Iz novosadskog kluba je obrazloženo da su oni lakše povredjeni i da nije preporučljivo da putuju.Bunjevčević je kazao da se na tu odluku više ne treba osvrtati jer je to izbor kluba."Ne treba se osvrtati, to je njihov izbor, njihovo pravo i želimo im puno sreće. Ta odluka nije išla u našu korist. Svi će moći da procene gde se nalazi odnos prema reprezentaciji u ovom momentu", kazao je Bunjevčević.Potpredsednik FSS-a je naveo da nema vremena da se o tome više razmišlja, jer Srbiju čeka važna utakmica u Kataru, a potom i važne kvalifikacione protiv Moldavije i Austrije."Svako nosi svoj teret odluke", rekao je Bunjevčević.Umesto četvorice fudbalera Vojvodine, u Katar će putovati Marko Gobeljić iz Kruševca, Jovan Djokić iz Javora i Nikola Stanković iz Radničkog.Ekipa će u sredu putovati u Dohu, gde će u četvrtak od 18.00 po srednjoevropskom vremenu igrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Katara.

19:24 - Evo koga Muslin vodi u Katar umesto igrača VojvodineSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin brzo je našao rešenje i već odredio koji će igrači putovati u Katar umesto četvorice igrača koje Vojvodina nije pustila, saznaje danas agencija Beta.Spisku igrača iz Super lige koji će u četvrtak igrati protiv reprezentacije Katara prijateljsku utakmicu dodati su Marko Gobeljić iz Napretka, Jovan Djokić iz Javora i Nikola Stanković iz Radničkog iz Niša.Oni su naknadno priključeni timu, pošto je Vojvodina odlučila da ne dozvoli Filipu Malbašiću, Bogdanu Planiću, Novici Maksimoviću i Aleksandru Paločeviću da putuju u Katar.Odluka Vojvodine izazvala je veliku buru u srpskoj fudbalskoj javnosti, a novosadski klub je obrazložio da su ta četvorica igrača lakše povredjeni i da nije preporučljivo da putuju.Svi ostali igrači koji su se našli na spisku, uključujući fudbalere Partizana, Crvene zvezde, Rada, Voždovca, Radničkog, Napretka, Mladosi i Čukaričkog dobili su dozvolu svojih klubova da putuju u Katar, uprkos tome što će se za vikend igrati redovno kolo domaćeg prvenstva.Muslin je za predstojeću utakmicu pozvao petoricu igrača Vojvodine, a samo je Vladimir Kovačević dobio dozvolu da putuje.Ekipa sačinjena od igrača iz Super lige sutra će otputovati u Katar, gde će u četvrtak od 18 časova po srednjeevropskom vremenu igrati protiv domaće reprezentacije.

18:32 - Martino trener američkog kluba Atlanta junajtedBivši selektor fudbalske reprezentacije Argentine Herardo Martino imenovan je danas za trenera američkog kluba Atlanta junajted u njenoj prvoj sezoni u MLS ligi 2017. godine.Martino se 20 godina bavi trenerskim poslom, a izmedju ostalih predvodio je Barselonu i reprezentacije Argentine i Paragvaja.On je predvodio Argentinu od 2014. do juna ove godine i za to vreme ekipa je u julu prošle godine bila prva na rang-listi Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) i igrala u finalu Kupa Amerike 2015. i ove godine.Atlanta će na sutrašnjoj konferenciji za medije predstaviti pedesettrogodišnjeg argentinskog trenera.Atlanta junajted osnovana je u aprilu 2014. godine.

17:44 - Janković preko Muguruze u osminu finalaSrpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala turnira u kineskom Vuhanu, pošto je danas u drugom kolu savladala treću teniserku sveta Garbinje Muguruzu iz Španije 6:4, 7:6 (7:2). Meč je trajao 102 minuta, a Jankovićeva je sada smanjila u međusobnom skoru na 3:2. Ona će se u borbi za četvrtfinale sastati sa Čehinjom Barborom Stricovom, protiv koje vodi 1:0 u međusobnim duelima. Turnir u Vuhanu igra se za nagradni fond od 2.589.000 dolara.

17:00 - Paraolimpijac koji obara Ginisa stigao u JagodinuParaolimpijac Goran Nikolić iz Kragujevca stigao je u Jagodinu čime je istrčao 25. maraton od 55 koje treba da istrči za 55 dana kako bi postavio novi Ginisov rekord. Nikolić je rekao da njegovo trčanje ima humanitarni karakter jer želi da prikupi sredstva za nabavku sportske opreme i rekvizita za osobe sa invaliditetom koji su korisnici Regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Iskra" u Kragujevcu. "Ja sam rekreativac punih 25 godina, imam iza sebe istrčanih 29 maratona pre ovog poduhvata. Svakog dana trčim po 42 km i 196 metara za četiri i po do pet sati. Posle jednog istrčanog maratona potrebno je 12 dana odmora, a ja imam manje od 19 sati, ali zahvaljući volji i motivima mogu da se oporavim", kazao je Nikolić. Goran Nikolić je ka svom cilju krenuo 3. septembra iz Kragujevca. Planira da u "Maratonu za Ginisa" pretrči 55 gradova u tri države: Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Završnica maratona zakazana je u Budvi 27. oktobra. Goran Nikolić je slabovid i vidi samo pet odsto na jedno oko. Ovo je prvi put da sportista sa invaliditetom pokušava da obori rekord jednog sportiste bez hendikepa. Sadašnji Ginisov rekord je 52 maratona za 52 dana. Nikolića su na putu kroz Jagodinu pratili sportisti Atletskog kluba Vožd i Rotari kluba i tako mu pružili podršku, a u centru Jagodine dočekali su ga predstavnici Jagodinskog sportskog saveza.

16:12 - Arsenal tri nedelje bez KokelinaVezni fudbaler Arsenala Fransis Kokelin moraće da pauzira tri nedelje zbog povrede kolena. Kokelin je morao da izadje sa terena u 32. minutu utakmice u kojoj je Arsenal pobedio Čelsi 3:0 u subotu, nakon duela sa N'Golo Kanteom. Postojali su u početku strahovi da će 25-godišnji vezni igrač morati duže da odsustvuje, ali su pregledi pokazali da povreda nije toliko ozbiljna, tako da će on propustiti samo dve utakmice. On neće igrati u Ligi šampiona protiv Bazela u sredu u Londonu, kao i nedeljno gostovanje Barnliju. Trener Arsen Venger rekao je da se nada da će igrač biti spreman za utakmicu sa Svonsijem 15. oktobra, posle reprezentativne pauze.

15:14 - Meč između Troickog i Ruda prekinut zbog kišeMeč između srpskog tenisera Viktora Troickog i talentovanog 17-godišnjeg Norvežanina Kaspera Ruda u prvom kolu turnira u kineskom Čengduu prekinut je zbog kiše, pri rezultatu 6:3, 3:2 za Troickog. Ranije danas, Dušan Lajović je savladao Argentinca Federika Delbonisa 1:6, 6:3, 6:4 i izborio se za duel protiv Bugarina Grigora Dimitrova u drugom kolu. Turnir u Čengduu igra se za nagradni fond od 840.915 dolara.14:35 - Kličko očekuje da će Fjuriju biti oduzeti pojaseviDugogodišnji vladar bokserske teške kategorije Vladimir Kličko želi da se Tajsonu Fjuriju oduzmu šampionski pojasevi, a medijima je rekao da nikada u profesionalnoj karijeri nije pravio toliku pauzu. Fjuri je prošle nedelje drugi put odustao od revanša njihove borbe iz novembra, kada je napravio jedno od najvećih iznenađenja u skorijoj istoriji boksa i pobedio Klička. Ukrajinac, međutim, ne želi da čeka i da ne radi ništa, i zatražio je od vladajućih tela da Britancu oduzmu pojaseve. "U vrhunskoj sam formi i voleo bih da sam mogao u Mančesteru da povratim svoje pojaseve. Od kada sam postao profesionalac 1996. nisam imao ovako dugačku pauzu. Potpuno sam razočaran što je Fjuri drugi put otkazao borbu", rekao je 40-godišnji Kličko. Kličkov menadžer Bernd Bente kazao je da će se bokser ponovo boriti u decembru i da će ti biti za upražnjene pojaseve u verzijama NjBA i WBO, koje sada ima Fjuri.

14:20 - Pobeda Tipsarevića na startu turnira u ŠenženuSrpski teniser Janko Tipsarević uspešno je startovao na startu turnira u Šenženu, pošto je u prvom kolu savladao Kineza Že Žanga 7:6 (7:3), 6:4. Meč između srpskog asa, koji se polako vraća u formu posle duge pauze zbog povrede i 179. tenisera sveta trajao je 109 minuta. Tipsarević će se u narednoj rundi sastati sa Francuzem Benjoom Perom, koji je na startu nadigrao Gruzijca Nikoloza Basilašvilija 6:7 (5:7), 7:5, 6:3. Turnir u Šenženu igra se za nagradni fond od 641.305 dolara.

14:00 - Lebron Džejms i Kari će stajati tokom intoniranja himneAmeričke košarkaške zvezde Lebron Džejms i Stefen Kari će stajati tokom intoniranja himne, iako su obojica rekli da podržavaju protest Kolina Kapernika iz NFL lige zbog odnosa SAD prema svom crnom stanovništvu. Pravila NBA nalažu da mora da se stoji tokom intoniranja himne, ali je uprava lige uputila pismo igračima u kome traži njihovu pomoć da zajednički reše ovo pitanje. Kapernikov protest podržali su i drugi NFL igrači, koji sada ne stoje tokom intoniranja himne, ali Džejms nije medju njima. "Stajanje za himnu je nešto što ću raditi. To ne znači da ne poštujem ili se ne slažem sa onim što Kapernik radi. Imate pravo da iskažete svoje mišljenje i da ga branite, a on to radi na najmirniji način koji sam ikad video", rekao je Džejms. Kari je rekao da poštuje Kapernikove postupke. "Poštujem svačiji glas, svačiju platformu izražavanja. Kapernik je napravio hrabar korak da nastavi naše razgovore", rekao je on. NBA liga počinje 25. oktobra.13:30 - Marko Grujić oduševljen atmosferom na EnfilduFudbaler Liverpula Marko Grujić rekao je da je jedva dočekao prvu utakmicu na stadionu Enfild roud. "Svaki igrač i čovek na stadionu je uživao u utakmici. Interesantno je kada uđete sa klupe, lep je osećaj. Bio je to moj prvi meč na ’Enfildu’ i osećam se neverovatno. Slušao sam o atmosferi i gledao neke utakmice pre nego što sam potpisao. Debitovao sam u takmičarskim mečevima protiv Derbija u Liga kupu, a onda je došao i susret na našem stadionu. Nastaviću da radim naporno“, rekao je Grujić. On je rekao da je svestan da ekipa može još da napreduje. "Bilo je dobro svakome - igrali smo odlično, postigli tri gola u prvom poluvremenu i nastavili u istom ritmu u drugom. Ali primili smo jedan i pokušaćemo da popravimo prekide, to je nešto gde možemo da napredujemo. Drago mi je da sam dobio minute i bio deo ove pobede", dodao je reprezentativac Srbije.

13:00 - Klark: Ne žurimo sa Olerdajsom, donećemo pravednu odlukuPredsednik Fudbalske asocijacije Engleske (FA) Greg Klark izjavio je da neće žuriti sa odlukom o budućnosti selektora Sema Olerdajsa, nakon što je optužen da je umešan u korupcijski skandal i nelegalno prihodovao 400.000 funti. "Dobio sam poziv oko tog pitanja i ceo dan ću iskoristiti da proučim tu temu. Ne smemo unapred da osuđujemo, posebno kada su ovakve stvari. Moramo duboko da udahnemo, sagledamo sve činjenice i donesemo pravednu odluku", rekao je Klark. Olerdajs se nalazi pod istragom FA zbog optužbe da je bio umešan u malverzacije sa menadžerima, kao i da im je za 400.000 funti nudio savete kako da zaobiđu pravila prilikom transfera fudbalera.

12:10 - Mitrović: Pokazali smo svima da nismo autsajderi u EvroligiKapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović izjavio je danas da nijedan tim u Evroligi na crveno-bele neće gledati kao na autsajdera jer su reputaciju izgradili odličnim igrama prethodnih godina, posebno prošle sezone kada su došli do četvrtfinala. "Prošle sezone ostvarili smo veliki rezultat kada smo prvi put u istoriji kluba igrali u plej-ofu Evrolige. Bio sam povređen, ali sam svaku utakmicu gledao i podržavao tim. Sada sam spreman i uzbeđen. Većina igrača ostala je u klubu, tako da smo iskusniji za jednu sezonu", rekao je Mitrović. Krilni igrač smatra da će novi format takmičenja biti atraktivniji i zanimljiviji svakom ko voli košarku, ali će i biti teži za igrače jer se igraju dve utakmice nedeljno. "Plasmanom u plej-of prošle sezone pokazali svima smo pokazali da ne mogu da nas posmatraju kao autsajdera. Sada će biti još teže igrati protiv velikih timova, ali smo prethodnih godina uradili dobar posao i ime, pa želimo da zadržimo dobru reputaciju", zaključio je Mitrović. Izabranici Dejana Radonjića novu sezonu Evrolige otvaraju 13. oktobra mečom protiv Darušafake u Beogradu.

11:50 - Koler predstavio sastav za mečeve protiv Velsa i SrbijeSelektor austrijske reprezentacije Marsel Koler predstavio je sastav tima za predstojeće susrete protiv Velsa i Srbije u kvalifikacijama za SP 2018. On je istakao da u ove utakmice ulazi sa nepromenjenim timom, odnosno sa istim kadrom sa kojim je u prvoj utakmici kvalifikacija pobeđena Gruzija u gostima sa 2:1. Austrija protiv Velsa igra 6. oktobra u Beču, a protiv Srbije 10. oktobra u Beogradu. Najavljeno je da će austrijska reprezentacija u subotu, 8. oktobra otputovati za Beograd. Koler je naglasio da predstoje dve veoma teške utakmice, protiv Velsa koji je bio veoma uspešan u Evropskom prvenstvu, kao i protiv Srbije. Na spisku: golman: Robert Almer, Andreas Lukse, Ramazan Ečan, Odbrana: Aleksandar Dragović, Martin Hintereger, Florian Klajn, Valentino Lazaro, Sebastian Predl, Markus Sutner, Štefan Štangl, Kevin Vimer, Sredina terena: Dejvid Alaba, Marko Arnautović, Julian Baumgartlinger, Martin Harnik, Štefan Ilsanker, Zlatko Junuzović, Marsel Sabicer, Luis Šaub, Alesandro Sepf, Napad: Mihael Gregorič, Lukas Hinterzer, Mark Janko.

11:36 - Atletiko na Bajern i Anćelotija, a bez straha od produžetakaDrugog dana drugog kola Lige šampiona najveću pažnju privlači sutrašnji duel na madridskom Visente Kalderonu, gde Atletiko dočekuje prvaka Nemačke Bajern. Biće to novi sudar istih timova posle polufinala iz prošle sezone, kada je četa Dijega Simeone zadala bolan udarac Bajernu i, uprkos porazu u Minhenu (2:1), eliminisala ga zahvaljujući golu u gostima nakon minimalne pobede u Madridu. U okviru iste D grupe, za prve bod(ove) boriće se u Rusiji ekipe Rostova i PSV-a iz Ajndhovena. Barselona nastavlja takmičenje bez povređenog Lionela Mesija na gostovanju u Menhengladbahu protiv Borusije, dok u ostrvskom debiju Seltik dočekuje Mančester Siti, koji ima 10 trijumfa iz isto toliko utakmica ove sezone. U najizjednačenijoj grupi, u Istanbul na noge Bešiktašu dolazi kijevski Dinamo, dok Benfika putuje u Napulj gde se sastaje sa Napolijem. Pari Sen Žermen i Arsenal su izraziti favoriti u duelima sa Ludogorecom i Bazelom, pa se očekuje da odmah naprave razliku u A grupi.11:05 - Ovog vikenda prvenstvo u mešovitim borilačkim veštinamaOtvoreno prvenstvo Beograda u mešovitim borilačkim veštinama (MMA) održaće se ovog vikenda u prestonici Srbije, a ljubiteljima te vrste borbi predstaviće se takmičari iz oko 30 klubova naše zemlje i regiona. Kako se navodi u saopštenju organizatora takmičenje će se održati u subotu, 1. oktobra u Delta sitiju, i biće podeljeno u dve kategorije - MMA borbe u amaterskoj konkurenciji, koje će trajati od 10 do 20 časova, a zatim i MMA Semi pro turnir, koji će početi u 20 sati. Očekuje se dolazak oko 30 klubova iz Srbije, kao i gosti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Ulaz na Otvoreno MMA prvenstvo Beograda je besplatan, ali zbog ograničenog broja karata potrebno ih je rezervisati i preuzeti na info pultu Delta sitija do četvrtka, 29. septembra.10:55 - Gamero: Tražila me Barselona, ali sam se odlučio za AtletikoFrancuski fudbaler Kevin Gamero rekao je da je mogao da pređe u Barselonu, ali da se ipak odlučio za Atletiko Madrid. Gamero je posle tri godine provedene u Sevilji letos prešao u Atletiko, iako su mediji u Španiji uveliko spekulisali da će preći u španskog prvaka. Napadač je, međutim, rekao da je sam hteo da pređe u Atletiko. "Postojala je mogućnost da pređem u Barselonu, ali meni je u glavi bilo jasno da želim da idem u Atletiko", rekao je Gamero. On je kazao da bi mu bilo teško da dođe do minuta za igranje pored Lionela Mesija, Nejmara i Luisa Suaresa, koji igraju na njegovoj poziciji. Gamero je kazao i da veruje da više odgovara Atletiku. "El Čolo (trener Dijego Simeone) me pozvao telefonom i rekao mi je da hoće Dijega Kostu, ali da je to jako teško, kao i da sam ja druga opcija. Sada sam u Madridu i to je najvažnije", rekao je Gamero.

10:40 - Istanbul domaćin F4 Evrolige 2017.Fajnal for košarkaške Evrolige ove sezone održaće se u Istanbulu, objavljeno je na sajtu elitnog takmičenja. Istanbul će četiri najbolja tima dočekati od 19. do 21. maja naredne godine u dvorani Sinan Erdem. Hala Sinan Erdem prima 16.000 mesta i biće drugi put organizator Fajnal fora Evrolige, posle 2012. godine kada je trijumfovao Olimpijakos u finalu nad moskovskim CSKA posle 16 poena zaostatka. Za sada nije poznat domaćin naredna dva završna turnira Evrolige, a kandidati su Beograd i Moskva.

10:21 - Sesenjon se vratio u Francusku i potpisao za MonpeljeNekadašnji fudbaler Vest Bromvič Albiona i Sanderlenda Stefen Sesenjon prešao je u Monpelje, saopštio je francuski prvoligaš. Sesenjon je bez kluba bio od kraja prošle sezone kada je napustio VBA, a sa novim timom potpisao je dvogodišnji ugovor. Ovaj 32-godišnji ofanzivni vezista iz Benina pet i po sezona igrao je u engleskoj Premijer ligi, a sada se vratio u Francusku gde je sa velikim uspehom nastupao za Pari Sen Žermen i Le Man. Fudbaleri Monpeljea nalaze se na 16. poziciji Lige 1, sa samo jednom pobedom u sedam mečeva.10:00 - Sasuolo pušta Berardija u InterItalijanski Sasuolo spreman je da pusti najboljeg fudbalera Domenika Berardija u Inter u januaru, izjavio je generalni menadžer Đovani Karnevali. Berardi se godinama unazad dovodio u vezu sa Juventusom, ali je igrač letos odbio ponudu šampiona Italije, dok se sada u trku umešao Inter. "Možemo da priuštimo ostanak Berardija. Ipak, on je privukao pažnju velikih italijanskih klubova, uključujući i jednog stranog. Nije istina da smo odbili ponudu Juventusa, Domeniko je odlučio da ostane kod nas. Otvoreni smo da razgovaramo sa Interom", rekao je Karnevali. Juventus ima pravo preče kupovine Berardija, čija cena iznosi 25 miliona evra, na osnovu ugovora koji je sklopio prilikom prelaska u Sasuolo. Berardi je standardni član mlade reprezentacije Italije, dobijao je i pozive u A tim, ali nije debitovao.

09:30 - Lajović pobedio DelbonisaSrpski teniser Dušan Lajović uspešno je startovao na turniru u kineskom Čengduu, pošto je u prvom kolu savladao Argentinca Federika Delbonisa 1:6, 6:3, 6:4. Lajović je posle preokreta i 104 minuta igre pobedio tenisera koji je za 32 mesta bolje rangiran (Delbonis 41. na ATP listi). Srbin se u borbi za četvrtfinale sastaje sa trećim nosiocem Grigorom Dimitrovim iz Bugarske, sa kojim se do sada nije sastajao tokom karijere. Turnir u Čengduu igra se za nagradni fond od 840.915 dolara.

09:10 - Vidić: Baili deluje impresivnoBivši kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić oduševljen je novim pojačanjem kluba Erikom Bailijem koga porede sa njim u Engleskoj. Mladi defanzivac iz Obale Slonovaće stigao je iz Viljareala pred početak sezone i odmah je pokazao da može da donese neophodan kvalitet u odbrani. "Lepo je čuti da me porede sa Bailijem. Ono što sam video mi se sviđa, deluje mi kao veoma dobar igrač. Ako nastavi u istom ritmu, imaće bez dileme sjajnu karijeru u Junajtedu. Drago mi je ako me porede sa njim, nadam se da će on biti igrač koji će ostaviti veliki trag u klubu. Snažan je i smiren sa loptom. Veoma je samouveren. Ima pomalo svega. Ono što sam video u nekoliko prvih utakmica je da je Junajted dobio sjajnog igrača za budućnost i ujedno i igrača koji mu je bio neophodan. Sjajno čita igru, već sada deluje kao odlično pojačanje", rekao je Vidić i dodao: "Vidim da je već popularan kod navijača. Od svih pojačanja, on je najviše iznenadio. Ima 22 godine i brzo se navikao na veliki klub. To je sjajno za mene. Znamo koliko igrača dođe u Englesku i ima problema sa prilagođavanjem. On ima 22 godine i odmah je pokazao samouverenost. Najvažnije je da ostane sa obe noge na zemlji. Krenuo je odlično, ali kada stižu pohvale sa svih strana teško je ostati smiren, a to je njemu potrebno. Ima potencijal da ostane u klubu mnogo godina i doprinese novim trofejima".08:45 - Rim o Igrama: Glasanje u četvrtakGradsko veće Rima glasaće u četvrtak da li će podržati odluku gradonačelnice Virdžinije Rađi da Rim odustane od kandidature za domaćina Igara 2024. godine. Očekuje se da će predlog lako proći, pošto gradonačelnicin Pokret pet zvezdica ima većinu u gradskom veću. Rađi je prošle nedelje rekla da se protivi kandidaturi zbog zabrinutosti oko prevelikih troškova, s obzirom da je grad jedva u stanju da organizuje odnošenje đubreta. Njeno odbijanje kandidature došlo je četiri godine pošto je bivši premijer Mario Monti zaustavio planove Rima da se kandiduje za domaćina Olimpijskih igara 2020. godine zbog zabrinutosti oko finansija. Ako Rim odustane, kandidati za domaćina Igara 2024. godine biće Los Anđeles, Pariz i Budimpešta. Međunarodni olimpijski komitet doneće odluku u septembru 2017. godine.

08:20 - Konte: Slabije spavam zbog loših rezultata ČelsijaMenadžer Čelsija Antonio Konte izjavio je da zbog loših rezultata svog tima ne spava baš najbolje u poslednje vreme. Čelsi je tokom vikenda ubedljivo poražen od Arsenala. "Ne spavam, svakako ne kao inače. Posle ovog meča i ovog poraza će verovatno biti isto, ali to je normalno kada sam ja u pitanju. Pri tom, nije to samo jedna noć, već dve... Kada ne spavam to se odrazi na mene, a sada je važno da se to dogodi", rekao je Konte.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track