BLOG UŽIVO, VIDEO: Stefan Pot potpisao za Partizan
Foto: FIBA

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Stefan Pot potpisao za Partizan

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Milena Matić i Marija Milošević u polufinalu Satelita u SkopljuMilena Matić i Marija Milošević, 1. nosioci na turniru CEV “Satelit Skoplje 2016.” u beach – volley, plasirale su se u polufinale, pošto su danas u četvrtfinalu savladale Nezir i Četin iz Turske sa 2:0, po setovima 21:19 i 21:12, posle 34 minuta igre. Matićeva i Miloševićeva će igrati sutra (nedelja, 4. septembar) od 9,30 časova u prvom polufinalu protiv austrijskog para Nadin Štraus/Tereza Štraus. U nedelju će se odigrati i meč za treće mesto (19,30), kao i finale (20,30).

21:25 - Trka za VN Italije ostaje u MonciČelnici Formule 1 i organizatori Velike nagrade Italije potpisali su novi trogodišnji ugovor, pa je tako obezbeđeno da se trka na stazi u Monci nađe u kalendaru takmičenja do 2019. godine.Organizatori trke za VN Italije prethodne dve godine pregovarali su s vlasnikom Formule 1 Bernijem Eklestonom o novom ugovoru, a britanski "Bi-Bi-Si" (BBC) objavio je da je dogovor postignut.Nijedna staza nije bila domaćin trka Formule 1 više puta od Monce, koja se u kalendaru tog takmičenja nalazi od 1950. godine i samo je 1980. trka za Veliku nagradu Italije vožena na Imoli.Legendarna staza Monca će predstojećeg vikenda 65. put u istoriji biti domaćin trke za Veliku nagradu Italije.

20:35 - Stefan Pot potpisao za Partizan Stefan Pot, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, postaće osmo pojačanje Košarkaškog kluba Partizan. Pre Pota crno-beli su angažovali ovog leta Birčevića, Majstorovića, Robinsona, Ratkovicu, Hečera, Karahodžića i Lukovića.Novi košarkaš Partizana je jednom prilikom kao ispomoć bio i na pripremama A reprezentacije Srbije, a ima i osvojeno srebro sa U-19 Svetskog prvenstva.

19:44 - Četvrto uzastopno finale Evropskog prvenstva za juniorke odbojkašice SrbijeŽenska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće četvrti put uzastopno, a peti put u istoriji u finalu Prvenstva Evrope. Srbija je večeras, u prvom polufinalu XXV EP 2016. u Mađarskoj i Slovačkoj, u Nitri, savladala Tursku sa 3:0, po setovima 25:22, 25:23 i 25:19, posle 84 minuta igre.Sjajnom igrom od početka do kraja meča izabranice Marijane Boričić su maksimalno porazile Tursku, pa će četvrti put uzastopno igrati u finalu Prvenstva Evrope. Tokom sva tri seta juniorke Srbije su odigrale perfektne završnice i nijednog trenutka nisu dozvolile Turkinjama da ih ugroze. Borbenst, smirenost i koncentracija u odlučujućim trenucima doneli su juniorkama Srbije petu medalju sa Prvenstava Evrope. Do sada u kolekciji imaju 1 zlato i 3 srebra.Juniorke Srbije će sutra u finalu, od 18,00 časova, igrati protiv pobednika drugog polufinala Rusija – Belgija.

Odbojkašice, Foto: Cev
Odbojkašice, Foto: Cev

19:15 - Kole ostaje na klupi FrancuskeSelektor reprezentacije Francuske Vensan Kole ostaće na klupi "Galskih petlova" do 2019. godine. Prema navodima medija, Košarkaški savez Francuske bi u utorak, 6. septembra, trebalo da saopšti da je sa Koleom produžena saradnja.Kole će tako predvoditi Francusku na narednom Evropskom prvenstvu, kao i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.Vensan Kole je na klupi Francuske od 2009. godine, a ugovor mu je istekao po završetku Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, odnosno posle poraza od Španije u četvrtfinalu. Bivši trener Le Mana, Asvela i Strazbura je sa selekcijom Francuske 2013. godine bio šampion Evrope, a osvojio je i srebro 2011. i bronzu 2015. godine na šampionatima Evrope. Pored toga, Francuska je predvodjena Koleom osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

18:40 - Hajnkes: Današnji fudbal je izgubio strpljenjeNekadašnji trener minhenskog Bajerna smatra da ovogodišnji prelazni rok pokazuje koliko su klubovi izgubili stpljenje.„Pogledajte koliko je prelazni rok naduvan. Sve je izgubilo svoj duh.Fudbal je postao biznis. Samo je važno biti brz, brz, brz, niko više nema strpljenja.Ali opet, tako funkcionišu stvari i u životu, ne samo u fudbalu“, ističe Hajnkes.

17:58 - Verati: Vratiću se u Italiju, ako napustim PSŽFudbaler Pari Sen Žermena Marko Verati rekao je da je srećan u klubu i dodao da će se vratiti u Italiju ako ikada napusti redove šampiona Francuske.Verati je 2012. godine napustio Peskaru i prešao u PSŽ sa kojim je osvojio četiri uzastopne titule šampiona Francuske."Dobro mi je u Parizu i želim da ostanem što je duže moguće. Ako jednog dana odlučim da napustim PSŽ vratiću se u Italiju, ali trenutno ne mislim o tome", rekao je Italijan.Italijanski fudbaler Mario Baloteli prešao je u Nicu, a Verati smatra da je Francuska pravo mesto za bivšeg napadača Liverpula. "Srećan sam što je došao u Francusku. Nica je definitivno pravo mesto za njega, da ponovo pokrene svoju karijeru", rekao je Verati.

17:08 - Hamiltonu pol pozicija u MonciVozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je danas pol poziciju za Veliku nagradu Italije. Hamilton je do prve pozicije u kvalifikacijama stigao vremenom 1:21,135 minuta. Aktuelnom svetskom prvaku ovo je peta pol pozicija u Monci i on se tako na večnoj listi izjednačio s legendama Formule jedan Huanom Manuelom Fandjom i Aertonom Senom.Ukoliko trijumfuje na sutrašnjoj trci, Hamilton će postati prvi vozač, posle Fandja, koji je tri godine za redom pobedjivao u Monci. Takođe, on će u nedelju od 14.00 "juriti" 50. pobedu u karijeri.Iz prvog reda startovaće i njegov klupski kolega Niko Rozbegr, koji je bio 0,478 sekundi sporiji. Vozači Fereraija Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen startovaće iz drugog reda, a iza njih slede Valteri Botas, Danijel Rikardo, Maks Ferstapen, Serhio Peres, Niko Hilkenberg i Esteban Gutjeres.

16:16 - Toti: Želim posebnu sezonuDominacija Juventusa, rekordan transfer Gonsala Iguaina, Kinezi u Milanu i Interu, sve to će ostati ove sezone u senci jednog čoveka.Frančesko Toti, kapiten Rome, "Princ Rima", igra svoju poslednju sezonu u dresu "vučice", i želi da bude posebna.Rimljani verovatno nemaju tim koji će moći dostojno da se bori sa Juventusom za titulu, ali legendarna "Velika beba", gospodar Rima, želi da se oprosti od kluba koji obožava na pravi način."Iza mene je 25 godina pobeda, poraza, golova, radosti i razočaranja. Iskusio sam mnogo emocija ovih godina pa je teško reći šta je od toga bilo posebno. Ono što je sigurno je moja želja da nosim ovaj dres i da mu dam sve od sebe", rekao je Toti. Toti je član Rome postao pre 28 godina, kada je zaigrao za omladinsku školu, a prvotimac je od 1991. "Kao da uopšte nije prošlo toliko vremena, u 25. sezonu ulazim odlučan i željan i siguran da ovaj tim pruži maksimalno zadovoljstvo navijačima, što oni i zaslužuju. Uvek sam osećao jaku vezu, ljubav, strast ovog grada, navijača Rome koje su me uvek podržavali, u Italiji i inostranstvu. To mi je pomoglo da se osećam ponosnim što nosim ovaj dres i da ga nosim s ponosom", dodao je Toti. Nova sezona, poslednja, svakako će biti u znaku "Er Puponea". "Želim da moja 25. profesionalna sezona, te 40. rođendan koji ću uskoro proslaviti, budu posebni, za mene, navijače, ali i sve na terenu", zaključio je Toti. Toti je odigrao 758 utakmica i postigao 304 gola za Romu, s kojom je osvojio samo jednu titulu 2001. godine, te po dva Kupa i Superkupa. Osam puta je bio drugi u Seriji A, pet puta izgubio finale Kupa, a tri puta Superkupa. Sa Italijom (58 utakmica, 9 golova) bio je prvak sveta 2006.

15:25 - Šon Džejms novi centar BudućnostiBudućnost je dobila veliko pojačanje na poziciji centra i potpisala jednogodišnji ugovor sa Šonom Džejmsom, bivšim košarkašem i kapitenomMakabija.Iskusni Džejms je u prošloj sezoni igrao za čak tri tima, Bilbao, Olimpijakos i Eskišehir, a u dresu slavnog izraelskog kluba kao kapiten osvojio Evroligu 2014. godine.Rođen je u Gvajani, ali ima i američko državljanstvo. Igrao je za dva koledža u NCAA ligi, a od 2008. godine igra u evropskim klubovima.Počeo je u Bnei Hašaronu, zatim igrao za Makabi, Armani Milano, Bilbao, Olimpijakos i na kraju Eskišehir Basket. Prošle sezone je u turskom šampionatu za Eskišehir u proseku beležio 10,9 poena, 8,5 skokova te 1,5 asistencija. Pre Džejmsa ugovore sa crnogorskim klubom potpisali su Markus Vilijams, Nemanja Gordić, Džej Ar Rejnolds, Boris Savović, Petar Popović i Zoran Nikolić.

14:41 - Teodosić: Meč sa SAD u grupi bio ključan ka srebruKapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je da je meč sa selekcijom SAD u grupi bio možda i prelomni trenutak na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je ekipa tada shvatila da može da napravi uspeh i ode do same završnice. Izabranici Aleksandra Đorđevića osvojili su srebrnu medalju na Igrama u Riju, posle poraza od SAD (96:68) u finalu, ali predvodnik sadašnje generacije kao bitan detalj odlučio tesan poraz u grupi od istog rivala (94:91). "Svi smo se potajno nadali velikom uspehu i medalji, ali to nismo smeli sami sebi da priznamo, a potom i kažemo. Onog trenutka kada smo videli da možemo da igramo sa Australijom, u nekim momentima i sa Amerikancima, dobili smo dodatno samopouzdanje koje smo iskoristili u dobrom smeru i napravili sjajan rezultat", rekao je Teodosić. Teodosić, koji je sa reprezentacijom osvojio treću srebrnu medalju na sva tri velika takmičenja, poručio je da veliko zajedništvo i timski duh krase reprezentaciju. "Svaki meč je imao značanje u datom trenutku, a možda smo posle duela sa SAD u grupi videli da možemo da verujemo u sebe. Tu smo napravili dodatni motiv", rekao je on. On je posebno bio dirnut povratkom u Beograd i dočeku ispred Narodne Skupštine, rekavši da nije očekivao onakav spektakl. "Nadali smo se onakvom dočeku, ali nismo očekivali u toj meri. Sjajan je bio osećaj, drago mi je što su i ostali iz olimpijskog tima došli. Oni su, takođe, doneli radost srpskom narodu. Atmosfera je bila za uživanje u Riju, mnogo smo pomagali jedni drugima". Teodosić je dodao da je veoma motivisan da u narednoj sezoni odbrani titulu prvaka Evrope sa CSKA, nakon što je "probio led" prošle sezone i došao do prvog pehara Evrolige. "Za dva dana već slede novi izazovi i kreću pripreme za Evroligu. Postoji velika želja da ponovimo uspeh iz prošle sezone i odranimo trofej. Tokom Olimpijskih igara zvali su me saigrači da čestitaju i drago mi je zbog toga. Isto bih i ja učinio njima da su igrali na Olimpijskim igrama", rekao je odlični plejmejker. Teodosić se kratko osvrnuo na opkladu sa Boganom Bogdanovićem i Nikolom Kalinićem, istakavši da posle uspeha u Brazilu nema problem da im plati letovanje na Ibici, prema dogovoru. "Sad sam se tek sreo sa Bogdanom, nismo pričali o tome, ali ne sumnjam da je doneo račune sa letovanja. Da li ću se opet kladiti sa njim? Ako je to cena uspeha, onda ću nastaviti", nasmejao se Teodosić.

13:41 - Bogdanović: Osvojio sam olimpijsko srebro, sledeća je EvroSrpski košarkaš Bogdan Bogdanović izjavio je da je ispunio prvi cilj osvajanjem srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju, a da je naredni trofej Evrolige sa Fenerbahčeom. "Svakog dana sam sve motivisaniji, ne razmisljam da sam završio san, iako je veliki uspeh srebro u Riju. Sebi stalno postavljam nove ciljeve, a to je da osvojim Evroligu sa Fenerbahčeom. Znam da neće biti lako, mnogi vide CSKA i nas kao favorite, ali dugačak je put", rekao je Bogdanović na druženju sa građanima u Roda marketu na Novom Beogradu. Bogdanović je dodao da još uvek nije svestan kakav je uspeh napravljen na Olimpijskim igrama. "Iz dana u dan nam prilaze ljudi, čestitaju, hoće da se slikaju, organizuju se sjajni dočeci i to je fenomenalno. Zbog svega toga se i bavimo košarkom, to je naša najveća motivacija", poručio je sjajni šuter koji je meč protiv Australije (87:61) u polufinalu označio kao najbolji trenutak u Brazilu. "Bio je neverovatan osećaj i euforija... Amerikanci su bili ubedljivi u finalu, ali smo napredovali i izgubili manjom razlikom u odnosu na finale u Španiji", rekao je Bogdanović.Bivši košarkaš Partizana rekao je da mu je san da jednog dana zaigra u NBA ligi, ali da ne želi da žuri, nakon što na njega polažu prava Sakramento Kingsi. "Ne volim da žurim i razmišljam mnogo unapred, već da idem polako. Cceka me naporna sezona u Fenerbahčeu i želim na nju da se fokusiram, a potom ću videti", zaključio je Bogdanović.

12:36 - Švajnštajger izostavljen sa spiska Mančester Junajteda za nastup u Ligi EvropeNemački fudbaler Bastijan Švajnštajger izostavljen je sa spiska igrača Mančester Junajteda za nastup u Ligi Evrope. Švajnštajger, koji je juče naknadno registrovan za Premijer ligu, nije se našao na listi od 27 fudbalera Junajteda za grupnu fazu dugog po jačini evropskog takmičenja. Menadžer Žoze Murinjo prvobitno nije računao na njega, ali je iskusni vezista ostao na Old Trafordu u nedostatku pravih ponuda. Doskorašnji kapiten reprezentacije Nemačke izrazio je želju da ostane i pokuša da se izbori za šansu, poručivši da nema lični problem sa Murinjom. Fudbaleri Mančester Junajteda igraće u A grupi Lige Evrope sa Fenerbahčeom, Fejnordom i Zorijom.

foto: Reuters
foto: Reuters

11:35 - Edmund: Đoković sa pravom najbolji na svetuBritanski teniser Kajl Edmund rekao je danas da će mu biti veoma teško da iznenadi Novaka Đokovića u četvrtom kolu US Opena, istakavši da je Srbin sa pravom najbolji igrač sveta. "Biće veoma težak meč, uvek je teško kada igrate protiv svetskog broja jedan. Novak je sa pravom najbolji igrač sveta, dugo igra na vrhunskom nivou. Verujem da sam naučio iz meča sa njim u Majamiju", rekao je Edmund. Edmund je duel sa Đokovićem obezbedio posle pobede nad Amerikancem Džonom Iznerom i pokazao da se nalazi u dobroj formi. "Nastup protiv Iznera u Parizu pomogao mi je da slavim sada u Njujorku. Nadam se da će slično biti protiv Novaka. Zadovoljan sam kako igram, uživam na terenu i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu", poručio je drugi najbolje rangirani teniser iz Velike Britanije, posle Endija Mareja. Meč između Đokovića i Edmunda igra se sutra od 17 sati.

10:44 - Rajola: Matuidi je razočaran, hteo je u JuventusFudbaler Pari Sen Žermena Blez Matuidi razočaran je jer mu klub nije dozvolio transfer u Juventus ovog leta, izjavio je njegov menadžer Mino Rajola. Matuidi je bio projektovan kao naslednik svog zemljaka Pola Pogbe, koji je prešao u Mančester junajted za rekordnih 110 miliona evra, ali su Parižani stopirali transfer. "Matuidi je jako razočaran što ga PSŽ nije pustio. Sada nas očekuju razgovori sa čelnicima kluba i videćemo pravi razlog. Svi smo iznenađeni što su pregovori propali", kazao je Rajola. Francuski vezista insistirao je na prelasku u Torino, dogovorio i lične uslove, ali je PSŽ odbacio ponudu Juventusa od 40 miliona evra. Matuidi je pet godina jedan od ključnih igrača PSŽ-a, odigrao je 237 utakmica i postigao 26 golova. Jedan je od retkih koji je u stvaranju jakog PSŽ-a i dolaska bogatih vlasnika zadržao bitnu ulogu u timu.

09:50 - Zvezda bez Kange, Ristića i Račića na ZlatiboruFudbaleri Crvene zvezde otputovaće na Zlatibor kako bi iskoristili reprezentativnu pauzu i održali formu za nastavak prvenstva. Trener Miodrag Božović nastavio je sa praksom da ekipa napušta Beograd kada nema obaveza u šampionatu, još jednim mini -pripremama na poznatoj planini, kao prošle godine. Za sada nije u planu nijedna prijateljska utakmica. Zbog obaveza u nacionalnim timovima na Zlatiboru nisu Gelor Kanga (reprezentacija Gabona), Mihailo Ristić (mlada reprezentacija Srbije) i Uroš Račić (omladinska selekcija Srbije). Crvena zvezda takmičenje u Superligi nastavlja 10. septembra utakmicom protiv Bačke na stadionu Rajko Mitić.

08:30 - Gajić novi predsednik FK VojvodinaVlasnik firme "Aleksandar gradnja" Vojislav Gajić jednoglasno je u petak izabran za novog predsednika FK Vojvodina na Skupštini kluba. Gajić je na čelo Vojvodine postavljen na izbornoj sednici u SC Vujadin Boškov i tako nasledio Zorana Šćepanovića, koji je u četvrtak podneo ostavku zbog obaveza u Fudbalskom savezu Srbije, posle dve i po godine rada u novosadskom klubu. Novi Upravni odbor Vojvodine činiće Dragoljub Zbiljić, Dalibor Bogdanović, Aleksandar Djurđević, Dušan Vlaović, Dušan Radojičić, Boban Milić, Nebojša Stupar i Nenad Rončević.

08:09 - Američki fudbal:Srbija u finalu Evropskog prvenstva B grupeReprezentacija Srbije bliža je A diviziji američkog fudbala u Evropi pošto je pobedila selekciju Švajcarske sa 17:0 na Evropskom prvenstvu B grupe u Linjanu i igraće u finalu 4. septembra protiv domaćina Italije, saopštila je Srpska asocijacija američkog fudbala. Za najkorisnijeg igrača meča proglašen je Miloš Lišanin, igrač defanzivne linije. Uz zvuke "Marša na Drinu" reprezentacija Srbije eurofično je juče istrčala pred nekoliko stotina gledalaca na teren stadiona u Linjanu, nagovestivši pobedu u ovom susretu. Prvi napad pripao je timu Srbije, koji je uspeo da ga brzo materijalizuje. Na asistenciju kvotebreka Davida Lukića Hanomihla Filip Nedeljeković je uhvatio je pas i doneo Srbiji početno vođstvo. Prva četvrtina u potpunosti je pripala našem timu. Naročito se istakla odbrana koja je svaki pokušaj Švajcaraca sprečavala, te napad protivnika kao da nije ni postojao. U tom delu igre istakao se Goran Zec presečnim pasom i tačdaunom, čime je Srbija povela sa 14 : 0.Slična igra na strani Švajcarske viđena je i u nastavku uz nešto nesigurniji napad i odličnu odbranu srpskih "orlova". Druga deonica završena je bez poena pa se na odmor otišlo pri istom rezultatu - 14 : 0 za Srbiju.Pauza kao da nije prijala ni jednima ni drugima jer su oba tima nastavila u ustom ritmu. Moćna odbrana Srbije nije dozvolila protivničkom napadu da pređe 10 jardi, a u nekim trenucima nisu se mrdnuli ni jard od linije skrimidža. Napad "srpskih oklopnika", kao u prvoj četvrtini, zaigrao je nešto silovitije u poslednjoj deonici meča. Više trčanjem nego pasom osvajali su teren, što ih je dovelo na 20-ak jardi od end-zone Švajcaraca.Kiker Darko Klasan uspeo je da poentira fild-golom, uvećavši prednost Srbije na 17 : 0, što je bilo presudno da se uđe u mirniju završnicu. Ivan Nedeljković osujetio je potom još jedan napad atraktivnom intersepcijom i u tim trenucima pobednik u ovom meču nije dovođen u pitanje. Dobila je selekcija Švajcarske u samom finišu utakmice priliku da postigne počasni poen, našavši se na tri jarde on end-zone Srbije, ali kao i sve prethodno do tada, odbrana Srbije je branila. Defanzivni koordinator u stručnom štabu Predrag Durlić Vujić istakao je nakon meča da je znao i očekivao da će meč više biti usmeren na defanzivu, te su u skladu s tim ekipu i pripremali za Švajcarsku, zbog čega i nije bilo većih iznenađenja. "Dobro smo otvorili meč i to je bio ključ uspeha. Napad je dobro krenuo, i sve dalje što smo gradili bilo je kroz odbranu. Hteli smo da se „štedimo” za utakmicu protiv Italije, a sve dalje što se dogodilo bilo je kako smo i očekivali", rekao je Predrag Durlić Vujić. Miloš Lišanin, najkorosniji igrač meča, istakao je da je dogovor sa stručnim štabom i glavnim trenerom Dagom Atkinsonom ispoštovan i sve što je rečeno tokom priprema, preneto je na teren. "Zahvalan sam celom timu! Proradio je 'srpski inat' u ovom meču i mislim da imamo odličan tim, odličan stručni štab. Pripremićemo se za Italijane najbolje moguće. Kako oni misle da mogu nas da pobede, tako ja verujem da možemo i mi njih. Daćemo sve od sebe", rekao je Lišanin. "Orlovi" će finalnu utakmicu za plasman u A diviziju igrati protiv Italije, koja je pobedila Izrael 40:10. Taj meč igra se u nedelju 4. septembra od 19 časova.

08:00 - Kraj za Tipsarevića, Troickog i Lajovića u dubluSrbija neće imati predstavnike u muškom dublu u nastavku US Opena, pošto su Dušan Lajović, Viktor Troicki i Janko Tipsarević završili učešće u drugom kolu.Dušan Lajović i Viktor Troicki izgubili su od Amerikanaca Nikolasa Monroa i Donalda Janga sa 7:6 (7:4), 3:6, 7:5.Ni Tipsarević nije uspeo da trijumfuje, nakon što je u paru sa Jen-Ksun Luom u taj-brejku poražen od Brazilaca Tomaša Belučija i Marsela Demolinera sa 6:3, 6:7 (5:7), 7:6 (7:4).

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track