BLOG UŽIVO, VIDEO: Srbija pobedila Estoniju u FED kupu
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Srbija pobedila Estoniju u FED kupu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:04 - Milan pobedio Bolonju i prekinuo niz loših rezultataFudbaleri Milana pobedili su večeras na gostujućem terenu Bolonju sa 1:0, u utakmici 23. kola italijanskog prvenstva i prekinuli niz od tri poraza u Seriji A.Jedini gol postigao je Mario Pašalić u 89. minutu.Milan je utakmicu završio s devetoricom igrača, pošto su po dva žuta kartona dobili Gabrijel Paleta u 37. i Juraj Kucka u 59. minutu."Roso-neri" su prekinuli niz od tri poraza, odnosno četiri utakmice bez pobede u prvenstvu, i zauzimaju sedmo mesto na tabeli sa 40 bodova.Bolonja je pretrpela drugi uzastopni poraz i 14. je na tabeli sa 27 bodova.Šampion Italije Juventus je ranije danas pobedio Krotone sa 2:0 i na sedam bodova uvećao prednost u odnosu na drugoplasiranu Romu.

22:40 - Srbija pobedila Estoniju u FED kupuŽenska teniska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Talinu domaću Estoniju sa 2:1, u prvom kolu Grupe D u Prvoj grupi evro-afričke zone Fed kupa.Pobedu Srbiji doneo je dubl Ivana Jorović i Nina Stojanović, koje su pobedile Anet Kontavejt i Majlin Nudi posle tri seta, 6:4, 1:6, 7:5.Srbija je ranije danas povela sa 1:0 pošto je Ivana Jorović pobedila Valeriju Gorlats sa 6:0, 6:3, a Estonija je izjednačila pobedom Kontavejt protiv Stojanovićeve od 6:2, 7:5.Osim Srbije i Estonije, u Grupi D su Bugarska i Izrael, a sa tim selekcijama izabranice Tatjane Ječmenice Jevtić igraće u četvrtak i petak.U Talinu se ekipe takmiče u četiri grupe. Pobednice grupa igraće u mini plej-ofu, a najbolja će obezbediti plasman u baraž za ulazak u Svetsku B grupu za 2018. godinu.

22:09 - Neizvestan nastup Maskerana protiv Pari Sen ŽermenaFudbaler Barselone Havijer Maskerano mogao bi da propusti prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena zbog povrede butnog mišića.Barselona je u današnjem saopštenju navela da je posle lekarskih pregleda utvrdjeno da je Maskerano povredio levi butni mišić, tokom sinoćnje utakmice protiv Atletiko Madrida (1:1), u revanšu polufinala Kupa kralja. Maskerano je završio sinoćnju utakmicu, ali se posle toga požalio na problem sa butnim mišićem.Barselona će u utorak, 14. februara igrati u Parizu protiv Pari Sen Žermena, prvu utakmicu osmine finla Lige šampiona.

21:02 - Milenković: Odigrali smo koliko smo mogli, rezultat je realanTrener vaterpolista Partizana Zoran Milenković rekao je danas da su njegovoj ekipi koristili treninzi i utakmica sa Pro rekom u Ligi šampiona, da je odigrala koliko je mogla i da je rezultat 5:17 realan odnos kvaliteta dva tima."Utakmica i sparinzi s Rekom uoči večerašnjeg meča su nam mnogo koristili, pre svega da udjemo u nepohodan ritam treninga. Što se meča tiče, momci su odigrali onoliko koliko su mogli. Dve i po četvrtine pružali su dosta dobar otpor, a kako se meč bližio kraju ponestajalo im je snage, pa je konačan rezultat i realan odnos kvaliteta dva tima", rekao je Milenković, navodi se na sajtu Partizana.Partizan je večeras u Beogradu izgubio od Pro reka sa 5:17, u utakmici petog kola Grupe B u Ligi šampiona."Dali smo sve od sebe, mislim da smo pružili korektnu partiju, ali Pro reko je odigrao u najjačem ritmu i došao do ubedljivog trijumfa", rekao je vaterpolista Partizana Radomir Drašović.Trener Pro reka Vladimir Vujasinović, koji je iz Partizana prošlog leta prešao u italijanski klub, u kome je ranije i igrao, rekao je da je njegova ekipa uradila ono što je trebalo."Igrači Partizana su mnogo lakše igrali i više prikazali na sparinzima s nama nego na utakmici. Ali, to je karakteristika mladog tima, da se stegne u zvaničnom važnom meču. Partizan i dalje ima vrlo talentovanu ekipu, zajednički treninzi su bili vrlo kvalitetni, koristili su i nama i njima. Što se Reka tiče, uradili smo ono što je trebalo i idemo dalje", rekao je Vujasinović.Centar Pro reka Duško Pijetlović rekao je da bi Partizan pružio bolju igru da ima bolje uslove za rad."Uvek je lepo vratiti se na Banjicu. Prvotimci Partizana su pokazali da imaju veliki potencijal. Znam u kako teškim uslovima rade, da su tek pre nekoliko dana ušli na Banjicu. Žao mi ih je, da imaju bolje uslove, sigurno bi pružili i bolju partiju", naveo je on.

20:43 - Novi Pazar pobedio Partizan posle pet setovaOdbojkaši Novog Pazara pobedili su večeras u Beogradu Partizan sa 3:2 u setovima (22:25, 30:28, 25:15, 22:25, 19:17), u utakmici 12. kola Super lige Srbije.Goste je do pobede predvodio Irfan Hamzagić sa 27 poena, a pratili su ga Marko Radosavljević sa 19 i Srećko Ristić sa 15 poena.Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Andrej Ristić sa 27 poena, Boris Buša osvojio je 23, a Luka Veličković 14 poena.Meč u Sportskom centru Sport Eko trajao je 119 minuta, a pratilo ga je stotinak gledalaca.Izabranici Saše Stefanovića su na drugom mestu na tabeli sa 11 pobeda i tri poraza, dok su Beogradjani osmi sa četiri trijumfa i 10 izgubljenih mečeva.Novi Pazar će u narednom kolu ugostiti Niš, dok će Partizan biti domaćin Jedinstvu iz Stare Pazove.

20:26 - Juventus pobedio Krotone i učvrstio se na vrhu Serije AFudbaleri Juventusa pobedili su večeras na gostujućem terenu Krotone sa 2:0, u odloženoj utakmici 18. kola italijanskog prvenstva, i učvrstili se na prvom mestu na tabeli.Juventus je poveo u 60. minutu golom Marija Mandžukića, a konačan rezultat postavio je Gonzalo Iguain u 64. minutu.Posle četvrte uzastopne pobede, ukupno 19. u prvenstvu u 23 meča, šampion Italije je prvi na tabeli sa 57 bodova, sedam više od drugoplasirane Rome.Krotone je pretrpeo 16. poraz u prvenstvu i zauzima pretposlednje, 19. mesto na tabeli sa 13 bodova.

20:17 - Estonija izjednačila protiv Srbije u Fed kupuTeniska reprezentacija Estonije izjednačila je danas u Talinu protiv Srbije na 1:1, u prvom kolu Grupe D, u Prvoj grupi evro-afričke zone Fed kupa.Izjednačujući poen Estoniji je donela Anet Kontavejt, koja je pobedila Ninu Stojanović sa 6:2, 7:5.Prethodno je Srbija povela pošto je Ivana Jorović pobedila Valeriju Gorlats sa 6:0, 6:3.Meč dublova će odrediti pobednika duela, a najavljeno je da će nastupiti Jorović i Stojanović protiv Kontavejt i Majlin Nudi.Osim Srbije i Estonije, u Grupi D su Bugarska i Izrael, a sa tim selekcijama izabranice Tatjane Ječmenice Jevtić igraće u četvrtak i petak. U Talinu se ekipe takmiče u četiri grupe. Pobednici grupa igraće u mini plej-ofu, a najbolji će obezbediti plasman u baraž za ulazak u Svetsku B grupu za 2018. godinu.

20:04 - Partizan izgubio od Pro reka u BeograduVaterpolisti Partizana izgubili su večeras u Beogradu od italijanskog Pro reka sa 5:17 (0:3, 2:3, 2:5, 1:6), u utakmici petog kola Grupe B u Ligi šampiona.Golove za Partizan na plivalištu na Banjici postigli su trostruki strelac Ognjen Stojanović, Nikola Lukić i Nebojša Toholj.U italijanskom timu najefikasniji je bio Alesijani Jakopo sa četiri gola, a po dva gola postigli su bivši igrači Partizana i srpski reprezentativci Dušan Mandić i Filip Filipović. Dvostruki strelci bili su i Aleksandar Ivović, Lorenco Bruni, Frančesko Di Fulvio i Giljermo Molina Rios, dok je jedan pogodak postigao Andrea Fondeli.Pro reko, koga sa klupe predvodi bivši trener Partizana Vladimir Vujasinović, od početka bio ubedljiv, poveo je sa 5:0, a mladi tim Partizana prvi gol postigao je 2:49 minuta pre kraja druge četvrtine. Srpski šampion se držao koliko je mogao protiv kvalitetnog rivala, a do kraja utakmice postigao je još tri gola.Partizan je tako pretrpeo četvrti poraz u Grupi B u kojoj ima bod, a italijanski klub je ostvario petu pobedu.U šestom kolu Partizan će 18. februara igrati u Italiji protiv Pro reka.

19:37 - Sud pozvao bivše igrače NFL da se prijave za poravnanjeSavezni sudija u Filadelfiji pozvao je danas igrače koji su se povukli iz američke fudbalske lige (NFL) da se prijave na ispitivanja i za poravnanje vezano za potres mozga i moguća neurološka oštećenja zadobijena tokom karijere.Oko 22.000 penzionera iz NFL podstiče se da se prijave na neurološka ispitivanja. Liga očekuje da će u više od 6.000 slučajeva biti dijagnostikovana demencija ili Alchajmerova bolest.NFL će ove nedelje prebaciti 65 miliona dolara u fond za pokrivanje potraživanja za pretrpljene povrede, testiranja i edukaciju. Liga će u narednih šest meseci morati da plati još 120 miliona dolara u fond za povredjene.Kako se navodi, 65-godišnji program poravananja obuhvata igrače koji su se povukli do januara 2014. godine, a NFL bi na isplate i pravne troškove mogao da plati i do milijardu evra.U sklopu poravnanja bivšim, igračima se nudi lečenje i eventualno novčana nadoknada. Nadoknada može da dostigne i nekoliko miliona dolara za mladje muškarce s najtežim neurološkim oštećenjima. Prosečna isplata trebalo bi da bude oko 190.000 dolara za one koji pate od Alchajmerove bolesti ili umerene demencije.Isplate ne pokrivaju depresiju ili poremećaj raspoloženja.Zainteresovani se mogu prijaviti do 7. avgusta. Poravnanje je odobrila sudija okružnog suda Anita Brodi i rešava hiljade tužbi u kojima se optužuje NFL liga za prikrivanje onoga što je znala o rizicima potresa mozga kod igrača.

18:47 - Rusiji oduzeta organizacija SP 2021. u biatlonuMedjunarodna biatlon federacija (IBU) oduzela je danas ruskom gradu Tjumenu organizaciju Svetskog prvenstva 2021. godine, posle navoda o dopingu ruskih sportista u vreme Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine.IBU nije pooštrila svoja antidoping pravila, uprkos peticiji koju je prošlog meseca potpisalo 150 biatlonaca i trenera. Posle kongresa, IBU je saopštila da će osnovati radnu grupu koja će proučiti predloge iz peticije. Medju predlozima su duže suspenzije, do osam godina, veće novčane kazne, do milion dolara, i promena startnih mesta za federacije čiji su atletičari uhvaćeni u dopingu. IBU će naredne godine izabrati domaćina Svetskog prvenstva u biatlonu 2021. godine.

18:00 - Srbija povela 1:0 protiv Estonije u FED kupuIvana Jorović pobedila je Valeriju Gorlats 6:0, 6:3 za 65 minuta i donela prvi poen Srbiji protiv domaće Estonije u Grupi D Prve grupe Evro-afričke zone FED kupa. Srbiji je za prve bodove u grupi neophodan još jedan poen protiv Estonije u naredna dva meča.U Grupi D još se nalaze Bugarska, s kojom se sastajemo sutra i Izrael, s kojim igramo u petak, a ukoliko naše devojke osvoje prvo mesto u grupi, plasiraće se u plej-of za popunu Svetske grupe II a protivnice će Tatjaninim izabranicama u subotu biti najbolje takmičarke iz Grupe A u kojoj su Poljska, Gruzija i Austrija.

16:06 - KSS imenovao novog selektora ženske košarkaške reprezentacijeUpravni odbor Košarkaškog saveza Srbije (KSS) imenovao je Stevana Karadžića za novog selektora ženske košarkaške reprezentacije. Karadžić na mesto selektora ženske košarkaške reprezentacije Srbije, koja je aktuelni evropski prvak, dolazi umesto Marine Maljković koja je početkom godine podnela ostavku. Karadžićeva promocija zakazana je za 14. februar u podne u "Kući košarke" u Beogradu. Na sednici Upravnog odbora KSS pored odluke o imenovanju selektora ženske seniorske reprezentacije, imenovani su i selektori mladjih muških i ženskih nacionalnih selekcija.Za selektora muške reprezentacije do 20 godina imenovan je Vladimir Djokić, za selektora selekcije do 18 godina postavljen je Vladimir Jovanović, a Slobodan Klipa preuzeo je kadetsku reprezentaciju. Kada je reč o ženskom sektoru, nema promena na klupama reprezentacija do 20 i 18 godina. Novi selektor kadetske selekcije je Zoran Tir, koji je godinama unazad aktivan u KSS kao stručni saradnik za rad sa mladima.

15:11 - Troicki u osmini finala turnira u SofijiSrpski teniser Viktor Troicki plasirao se u osminu finala turnira u Sofiji, pošto je u prvom kolu pobedio Čema Ilkela iz Turske sa 6:3, 6:2. Troicki je 328. igrača sveta savladao za samo 51 minut. Srpskom teniseru je u prvom setu bio dovoljan samo jedan brejk, dok je u drugom dva puta oduzimao servis protivniku. Srpski teniser će u osmini finala igrati protiv Robina Hasea iz Holandije. Troicki i Hase su se do sad samo jednom sastajali, a slavio je srpski teniser.

Viktor Troicki, foto: AP
Viktor Troicki, foto: AP

14:40 - Gej svetski prvak u superveleslalomuKanadski skijaš Erik Gej osvojio je danas zlatnu medalju u superveleslalomu na Svetskom prvenstvu u Sankt Moricu. Gej je do druge zlatne medalje na šampionatima sveta u karijeri došao u vremenu od minut, 25 sekundi i 38 stotinki. Ovaj 35-godišnji Kanađanin je trku završio ispred glavnog favorita Norvežanina Kjetila Jansruda, koji je zaostajao 45 stotinki, dok je bronzano odličje osvojio takođe Kanađanin Manuel Ozborn-Paradi sa 51 stotinkom zaostatka. Četvrto mesto sa 54 stotinke zaostatka zauzeo je Aleksander Amodt Kilde, a na petom mestu našao se Austrijanac Vinsent Krihmajr koji je bio 88 stotinki iza pobednika. Prvu desetoricu kompletirali su Francuz Aleksis Pinturo, Nemac Andreas Sander, Švajcarac Karlos Janka, Italijan Dominik Paris i još jedan Austrijanac Hanes Rajhelt. Na Svetskom prvenstvu u švajcarskom Sankt Moricu u subotu će se održati takmičenje u spustu.14:33 - Troicki lako savladao Turčina IlkelaSrpski teniser Viktor Troicki uspešno je startovao na turniru u Sofiji, pošto je u prvom kolu savladao Turčina Cema Ilkela 6:3, 6:2. Troickom, koji je postavljen za devetog nosioca, za trijumf protiv 328. igrača na ATP listi, bilo potrebno 50 minuta. Njegov naredni rival biće Holanđanin Robin Hase. Turnir u Sofiji igra se za nagradni fond od 482.060 evra.

14:25 - Bajern iznenađen istupom LamaPredsednik Bajerna iz Minhena Karl-Hajnc Rumenige rekao je da su u tom klubu iznenađeni odlukom Filipa Lama da javnost sam obavesti o odluci da na kraju sezone završava karijeru. Lam (33) je sinoć, posle utakmice s Volfsburgom u Kupu Nemačke, izjavio da će na kraju sezone okončati karijeru i odbacio mogućnost da postane novi sportski direktor bavarskog kluba. "Bajern je iznenadjen pristupom Filipa Lama i njegovog savetnika", naveo je Rumenige u saopštenju. "Uli Henes i ja smo vodili otvorene razgovore sa Filipom u poslednjih nekoliko meseci o mogućnosti da preuzme funkciju sportskog direktora. Krajem prošle nedelje on nas je obavestio da trenutno ne može da preuzme tu poziciju i da bi želeo da na kraju sezone okonča svoj ugovor. Do utorka smo mislili da će to biti objava koju će dati zajedno Filip Lam i Bajern", dodao je Rumenige. On je istakao da će vrata Bajarna uvek biti otvorena za Lama. "Filip Lam je bio važan igrač Bajerna više od jedne decenije, Uvereni smo da će naš kapiten u potpunosti biti koncentrisan na predstojeće zadatke u Bundesligi, Ligi šampiona i Kupu. Želimo da bude jasno da će vrata Bajerna za Lama uvek biti otvorena", naveo je Rumenige.

14:11 - Iliev: Možda Božinov zna nešto što mi ne znamoFudbaler Partizana Valeri Božinov rekao je da će njegov saigrač Nikola Milenković na leto preći u redove Juventusa, dok je sportski direktor crno-belih istakao da konkretnih razgovora s torinskim timom nije bilo. "U Partizanu ima mnogo dobrih mladih fudbalera. To su Nikola Milenković, Nemanja Mihajlović, Dušan Vlahović... Što se Milenkovića tiće, mislim da se čeka još samo zvaničan potpis, verujem da je tu sve dogovoreno za jun", rekao je Božinov za Korijere delo Sport. Sportski direktor Partizana ivica Iliev je, međutim, naveo da nije bilo konkretnih razgovora sa Juventusom oko transfera Milenkovića i da se sve završilo na pukom interesovanju. "Ne znam... Konkretna ponuda u klub nije stigla. Valeri je igrao u Juventusu i možda zna nešto što što mi ne znamo", rekao je Iliev novinarima na Kipru, prenosi portal Mondo. Iliev nije krio da se nekoliko klubova interesuje za mladog defanzivca Partizana. "Znam da postoji interesovanje 'stare dame', ali ona nije jedina koja se zanima za Nikolu. Mogu da nabrojim pet-šest ozbiljnih klubova i oni su najavili razgovore oko eventualnog angažovanja Milenkovića već sledećeg leta. Postoji ozbiljno interesovanje, ali daleko od toga da je sve dogovoreno", rekao je Iliev. Na pitanje da li je Partizan ikada razgovarao sa predstavnicima Juventusa oko transfera Milenkovića u torinski klub, Iliev je naveo: "O transferu nismo pričali, ali su pokazali interesovanje i raspitivali se".

13:57 - Na Belom krosu 450 takmičara, 50 iz inostranstvaOvogodišnji jubilarni 50. Beli kros okupiće ukupno 450 takmičara, među kojima će biti 50 iz inostranstva, saopštili su organizatori. Beli kros, na kome učestvuju takmičari svih urasta, uključujući rekreativce i veterane, u nedelju se održava na Košutnjaku, 50. put od nastanka u januaru 1966. godine. "Manifestacija koja tradicionalno privlači dosta takmičara kako iz Srbije tako i iz inostranstva, ove godine obeležiće pet decenija postojanja. Ipak, uprkos imenu, po svemu sudeći takmičari će ovaj put trčati po suvoj podlozi", rekao je predsednik Organizacionog odbora Zoran Predić na konferenciji za medije u Skupštini Grada. Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije i predsednik Organizacionog komiteta Slobodan Branković istakao je da je ponosan što je AŠ već duži niz godina iznad ovakvog događaja. "Februar se svakako može nazvati mesecom atletike, kao i uvertirom za ono što nam predstoji od 3. do 5.marta u Kombank areni, Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani. Trenutno prodajemo ulaznice za tri atletska događaja, što nikada u našoj zemlji nije bio slučaj", rekao je Branković. Na Kongresu Evropske atletske asocijacije (EAA) 2006. godine, Beli kros je dobio status "permit" takmicenja EAA, čime je kao jedino nacionalno takmičenje u Srbiji ušao u program takmičenja EAA. Svečano otvaranje Belog krosa zakazano je za nedelju od 10.30 sati na Košutnjaku.

13:46 - Real Madrid dobija 500 miliona od internetaŠpanski fudbalski klub Real Madrid ustupio je internet prava na svojoj zvaničnoj stranici za čak 500 miliona evra.Kako tvrdi španski list El Konfedisijal, predsednik Reala Florentino Perez postigao je preliminarni sporazum sa američkom kompanijom "Providence Equity Partners" koja će u narednih 10 godina imati pravo na internet stranicu i maksimalnu prednost prava slika. Sajt madridskog Reala najposećeniji je od svih fudbalskih klubova, a prosek na mesečnom nivou je oko 1,3 miliona korisnika. Ista firma sličnu saradnju ima sa američkom fudbalskom ligom (MLS) jer drži četvrtinu prava.

12:56 - Saša Ilić odigrao 800. meč u crno-belom dresuKapiten fudbalera Partizana Saša Ilić je nastupom u meču protiv Atlantasa na pripremama na Kipru došao do 800. nastupa u crno-belom dresu. Saša Ilić je rekorder po broju odigranih utakmica za klub iz Humske, a brojkom od 800 utakmica je još više podigao lestvicu na večnoj klupskoj listi. On je krajem prošle godine produžio ugovor s Partizanom do juna 2018. godine. Ilić je s Partizanom osvojio je 10 šampionskih titula, četiri kupa i dva puta je igrao u Ligi šampiona.

Saša Ilić, foto: Zorana Jevtić
Saša Ilić, foto: Zorana Jevtić

12:35 - Serezo: Junajted je mali, Grizman ostaje u AtletikuNajbolji strelac i fudbaler Atletika Antoan Grizman neće napustiti madridski klub na kraju sezone i u velikom transferu preći u Mančester Junajted, tvrdi predsednik Enrike Serezo. Britanski mediji preneli su da je Junajted spreman da aktivira otkupnu klauzulu i za 85 miliona funti dovede Grizmana, ali Serezo smatra da će Francuz dugo još igrati u Madridu. "Mančester junajted? Mali je to klub (smeh prim. aut)... Verujem u ljude koji su nedavno potpisali nove ugovore, kao što su trener Simeone i Grizman. Antoan je odličan fudbaler i voli Atletiko", rekao je Serezo. Grizman je i ove sezone produktivan, postigao je 15 golova u svim takmičenjima, najviše među "jorgandžijama". On je letos produžio ugovor do 2021. godine, ali Atletiko će imati velikih poteškoća da ga zadrži jer Junajted i Pari Sen Žermen neće žaliti novac da ga dovedu.12:00 - Počinje prodaja ulaznica za Kup Radivoja KoraćaProdaja kompleta ulaznica za Kup Radivoja Koraća počinje danas u podne, saopštio je Košarkaški savez Srbije. Kup Koraća će se održati od 16. do 19. februara u Nišu, a kompleti karata će se prodavati u info centrima Turističke organizacije Niš. Za komplet ulaznica za tribine potrebno je izdvojiti 2.000 dinara, dok komplet za parter košta 4.000 dinara. Karte će se, takođe, prodavati i na biletarnici dvorane Čair od 13. februara od 11.00 do 17.00 časova.11:31 - I Žesus iznenađen dobrim startom u SitijuBrazilski fudbaler Gabrijel Žesus rekao je da je i sam iznenađen dobrim nastupima u dresu novog kluba, Mančester sitija. Žesus je u Siti stigao u januarskom prelaznom roku iz Palmeirasa i odmah je privukao pažnju dobrim igrama. On je na četiri utakmice postigao tri gola. Prvi put je bio strelac na svom debiju, na meču protiv Vest Hema, a potom je bio dvostruki strelac protiv Svonsija kada je i doneo pobedu svom timu. Na pitanje da li je iznenađen svojim startom u Sitiju, Žesus je za sajt kluba rekao: "Da, veoma sam iznenađen". Žesus je neveo i da je oduševljen početkom svog života u Engleskoj. "Veoma sam srećan. Jako dobro se prilagođavam uz podršku svih u klubu. Saigrači mi pomažu svakog dana i zbog toga sam veoma srećan", rekao je 19-godišnji Brazilac.

11:10 - Božinov: Milenković dogovorio transfer u JuventusMladi odbrambeni fudbaler Partizana Nikola Milenković dogovorio je prelazak u Juventus po završetku ove sezone, otkrio je njegov saigrač Valeri Božinov italijanskim medijima. Božinov je za uglednu Gazetu delo Sport izjavio da Milenkovića od potpisa za šampiona Italije deli samo formalnost, odnosno da će se sve ozvaničiti u junu. "Moj tim ima mnogo odličnih, mladih fudbalera poput Milenkovića, Mihajlovića i Vlahovića. Nikola je veoma dobar defanzivac, a već se raspitivao kod mene u vezi Juventusa. Zajedno smo i gledali derbi Juventus - Milan", rekao je Božinov, bivši napadač Juventusa. Velikan iz Torina, kao i Anderleht, već duže vreme prati 19-godišnjeg štopera, poniklog u školi crno-belih i sa samo nepunih godinu dana staža u prvom timu Partizana.

10:55 - Luis Enrike: Imali smo srećeTrener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je da je njegova ekipa imala sreće u revanš utakmici polufinala Kupa kralja protiv Atletiko Madrida, ali je istakao da je zaslužila da bude u finalu. "Bilo je veoma teško, moramo da budemo vrlo srećni. Ne zbog načina na koji smo igrali, već zato što nastavljamo da pišemo istoriju", rekao je Enrike. Fudbaleri Barselone plasirali su se sinoć u finale Kupa kralja, pošto su na svom terenu odigrali nerešeno 1:1 sa Atletikom Madridom, u revanš utakmici polufinala. Branilac titule se tako ukupnim rezultatom 3:2 plasirao u finale, pošto je u prvom meču u Madridu pobedila sa 2:1. Barselona je na Kamp Nou povela u 43. minutu golom Luisa Suaresa, a izjednačio je Kevin Gameiro u 83. minutu. Gameiro je tri minuta pre toga promašio jedanaesterac.

10:36 - Dibaba oborila novi svetski rekordAtletičarka iz Etiopije Genzebe Dibaba oborila je svetski rekord na 2.000 metara u dvorani na medjunarodnom mitingu u španskom gradu Sabadelj. Dibaba je rekord postavila sinoć, a deonicu od 2.000 metara je istrčala za pet minuta, 23 sekunde i 75 stotinki i tako za skoro sedam sekundi nadmašila rekord koji je od 1998. godine držala Gabrijela Sabo. Medjunarodna atletska federacija svetski rekord na 2.000 metara u dvorani ne smatra zvaničnim rekordom. Medjutim, IAAF je naveo da se vreme koje je istrčala Dibaba može klasifikovati i kao svetski rekord na otvorenom jer je bolje i od rekorda Sonje O'Salivan - 5:25,36. Dibaba, 25-godišnja Etiopljanka, u svom vlasništvu ima još nekoliko svetskih rekorda - na 1.500 metara na otvorenom, kao i na 1.500 metara, milju, dve milje, 3.000 i 5.000 metara u dvorani.

10:15 - Luković, Vučićević i Sikimić se vratili treninzima ZvezdeFudbaleri Crvene zvezde trenirali su jutros posle dana pauze na pripremama na Kipru, a kasnije danas će trenirati još jednom. Andrija Luković i Vanja Vučićević su normalno radili posle tri dana pauze zbog lakših povreda. U pun trenažni proces se vratio i Predrag Sikimić, koji je zbog problema sa zadnjom ložom radio smanjenim intenzitetom. Pripreme je napustio Mihailo Ristić, koji se vratio u Beograd da bi nastavio sa terapijama i što pre se oporavio od povrede ligamenata članka desne noge. Crveno-bele je u Pafosu posetio nekadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore i trener brojnih klubova Miodrag Radulović. On sada predvodi reprezentaciju Libana. Zvezda će u četvrtak imati jedan trening, dok će u petak u 14.00 po srednjoevropskom vremenu igrati prijateljsku utakmicu protiv ukrajinske Zirke.

09:53 - Konte želi Lukakua i KanselaMenadžer Čelsija Antonio Konte označio je golgetera Evertona Romelua Lukakua i desnog beka Valensije Žoaa Kansela kao prioritet na listi želja za let. Konte želi da vrati Lukakua samo tri godine nakon odlaska sa Stamford bridža, za šta će morati da izdovoji oko 90 miliona evra. Snažni Belgijacanac nema ništa protiv povratka i takav potez znači da prvi napadač "plavaca" Dijego Kosta sigurno odlazi, najverovatnije u Kinu. Drugi veliki posao od uprave italijanski stručnjak zahteva sjajnog Portugalca Kansela kako bi pojačao konkurenciju na desnoj strani, oslabljenoj odlaskom Branislava Ivanovića u Zenit. Cena Kansela kreće se oko 20 miliona evra, a u trci za njegov potpis je i Barselona.

09:40 - Mundijal košta Katar pola milijarde nedeljno!Organizacija Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. košta Katar pola milijarde nedeljno, izjavio je Ali Šaref el Emadi, katarski ministar finansija. "Trošimo gotovo pola milijarde dolara na nedeljnom nivou, a tako će biti sve dok ne rekao je Ali Šaref el Emadi, katarski ministar finansija i dodao: "Iako ulažemo spomenutu sumu, kada se gledaju samo objekti za turnir, ne verujem da će ovo biti najskuplji Mundijal u istoriji. Sve u svemu, novac jeste osiguran, ali pada cena nafte i te kako utiče na nas". Katar je pre četiri godine dobio domaćinstvo Mundijala u konkurenciji Australije, SAD, Južne Koreje i Japana.

09:20 - Anđušić prešao u UniksNekadašnji košarkaš Partizana Danilo Anđušić novi je igrač Uniksa iz Kazanja, saopštio je taj evroligaš. Anđušić je sa Uniksom potpisao jednogodišnju ugovor, uz mogućnost da se saradnja produži za još jednu sezonu. On u Kazanj dolazi posle odličnih igara u ruskoj Parmi, gde je u VTB ligi prosečno postizao 19,8 poena (četvrti strelac takmičenja), 3,8 skokova i 3,7 asistencija. Evroligaškom timu preporučio se u međusobnom duelu kada je Uniksu dao 40 poena, što mu je rekord karijere. On je dva puta nosio dres Partizana, a igrao je još za Hemofarm, Mega Vizuru, Virtus iz Bolonje, Valjadolid, Bilbao i Anvil. Član reprezentacije Srbije bio je na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. godine.

08:59 - Pobednici Superboula na prijem kod Donalda TrampaPredsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp ugostiće danas u Beloj kući Nju Ingland Patriotse, pobednike Superboula, finalne utakmice profesionalne lige američkog fudbala. Portparol Bele kuće Šon Spajser rekao je da se Tramp raduje susretu sa igračima pobedničkog tima. On je nazvao spektakularnom pobedu Nju Ingland Patriotsa nad Atlanta Falkonsima. Pobednici Superboula tradicionalno posećuju Belu kuću. Neki igrači su rekli da ove godine neće otići na prijem, prvi čiji će domaćin biti Donald Tramp. Vlasnik Nju Inglend Patriotsa Robert Kraft je pristalica novog predsednika SAD i prisustvovao je njegovoj večeri u Vašingtonu pre inauguracije.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

08:45 - Pobede Portlanda, Hjustona i ŠarlotaU noći izmedju utorka i srede u američkoj NBA ligi odigrane su samo tri utakmice, a pobede upisali Portland, Hjuston i Šarlot. Portland je sa 114:113 pobedio Dalas, a odlučujuće poene na meču postigao je Si Džej Mekolum 0,9 sekundi pre kraja. Ekipe su se u poslednjem minutu utakmice nekoliko puta menjale u vodjstvu, Dirk Novicki je 3,9 sekundi pre kraja postigao trojku pre nego što je Mekolum rešio pobednika. Mekolum je ujedno bio i najefikasniji u pobedničkom timu sa 32 poena. On je ubacio poslednjih sedam poena za Portland. U poraženom timu najbolji su bili Harison Barns sa 26 i Novicki sa 25 poena. Košarkaši Hjustona su slavili protiv Orlanda sa 128:104. Hjuston je do druge uzastopne pobede predvodio Džejms Harden sa 25 poena i 13 asistencija, dok je Trevor Ariza dodao 20. Serž Ibaka je je u redovima Orlanda postigao 28 poena, a Evan Furnije 21. Ovo je bio deseti poraz Orlanda u poslednjih 13 utakmica. Šarlot je sa 111:107 pobedio Bruklin i tako prekinuo niz od sedam poraza. Kemba Voker, Nikola Batum i Marko Belineli su postigli po 17 poena za prvi trijumf Šarlota od 21. januara. Na drugoj strani, Bruklin je upisao i deseti uzastopni poraz. Bojan Boganović je bio najbolji u ekipi Bruklina sa 22 poena, dok je Bruk Lopes meč završio sa dva poena manje.

08:20 - Kvarežma ostaje u BešiktašuFudbaler Bešiktaša Rikardo Kvarežma produžio je ugovor s tim klubom do juna 2020. godine. Kako su preneli turski medji, Kvarežma će dobiti po 2,1 milion evra u naredne dve sezone, dok će u sezoni 2019-2020. biti plaćen 1,75 miliona. Kvarežma (33) je od 2010. do 2012. godine igrao za Bešiktaš, kada je osvojio Kup, zatim je otišao u Al Ali i Porto, a u turski klub vratio se 2015. godine. Tokom karijere igrao je još za Sporting, Barselonu, Inter i Čelsi. On je prošlog leta s reprezentacijom Portugala osvojio Evropsko prvenstvo u Francuskoj, pobedom protiv domaćina turnira posle produžetaka od 1:0.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track