BLOG UŽIVO, VIDEO: Endi Marej nosi zastavu Velike Britanije na svečanom otvaranju OI
Foto: Fonet/AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Endi Marej nosi zastavu Velike Britanije na svečanom otvaranju OI

Fudbal -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:05 - Pet novih sportova na OI u Tokiju 2020.Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da će pet novih sportova, uključujući i karate, ući u olimpijski program na Igrama u Tokiju 2020. godine.Osim karatea, novi sportovi u olimpijskom programu su i bejzbol-softbol, skejtbording, surfovanje i sportsko penjanje. Tih pet sportova su prošle godine predložili organizatori Igara u Tokiju, a MOK je danas jednoglasno odobrio predlog. Novi sportovi dodaće Igrama 18 novih disciplina i 474 sportista.Na Olimpijskim igrama u Tokiju oko 11.000 sportista će se takmičiti u 33 sportova, a do sada je bilo uobičajeno 10.500 sportista u 28 sportova.

22:48 - Đoković prvi nosilac na olimpijskom teniskom turniruSrpski teniser Novak Djoković postavljen je za prvog nosioca na turniru na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, saopštila je danas Medjunarodna teniska federacija (ITF).Organizatori su se vodili plasmanom na ATP listi, na kojoj je Djoković ubedljivo prvi. Drugi nosilac je branilac zlatne medalje Britanac Endi Mari, dok je peti teniser sveta Rafael Nadal postavljen za trećeg, pošto su zbog povreda od učešća na Igrama odustali treći i četvrti teniseri sveta, Švajcarci Rodžer Federer i Sten Vavrinka. Nadal će u Riju igrati u sve tri konkurencije.Djoković će u Riju igrati i u dublu, zajedno s Nenadom Zimonjićem.Endi Mari je sa svojim bratom Džejmijem postavljen za drugog nosioca ; iu dublu, a prvi su Francuzi Pjer Igo Erber i Nikola Mau.Dvostruke uzastopne osvajačice zlata u dublu, sestre Serena i Venus Vilijams iz SAD, postavljene su za prve nosilice.U ženskom singlu prvi nosilac je najbolja igračica sveta Serena Vilijams, koja će i u toj kategoriji braniti zlato.22:08 - NBC će pokrivati Olimpijske igre na TV, sajtu i aplikacijiAmerička TV mreža En-Bi-Si (NBC) pokrivaće Olimpijske igre (OI) sadržajima dostupnim na sajtu NBCOlympics.com i aplikaciji NBC Sports u trajanju od 4.500 sati, počevši od ženskih i muških fudbalskih olimpijskih turnira koji su počeli danas uoči zvaničnog otvaranja OI u Rio de Žanejru 5. avgusta. NBC po prvi put ima u ponudi pojedine događaje u virtuelnoj stvarnosti putem uređaja Samsung Gear VR, što je opisano kao eksperimentalno. Za veći deo sadržaja potrebna je kablovska ili satelitska pretplata, međutim alternativa je prijava za servis "Sony's PlayStation Vue", čime je moguće pristupiti aplikaciji i sajtu uz naknadu od 30 ili 40 dolara. Izvršni producent NBC-a za Olimpijske igre Džim Bel izjavio je da "Olimpijske igre predstavljaju sjajno polje za testiranje novih stvari", kao što je, između ostalog, isprobavanje nove tehnologije.

21:35 - Odbojkašice poražene od RusijeŽenska seniorska reprezentacija Srbije odigrala je, večeras po našem vremenu, u Rio de Žaneiru prijateljsku utakmicu protiv Rusije. Posle četiri odigrana seta Rusija je pobedila Srbiju sa 3:1, po setovima 25:16, 23:25, 25:18 i 25:23, posle 88 minuta igre.Seniorke Srbije će prvi meč na Olimpijskim igrama odigrati u nedelju, 7. avgusta od 3,35 časova po našem vremenu protiv Italije.

21:20 - Olimpijske igre počele utakmicama ženskog fudbalskog turniraTakmičenje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru počelo je danas, dva dana pre ceremonije otvaranja, utakmicom ženskog fudbalskog turniru izmedju reprezentacija Švedske i Južne Afrike.Švedska je pobedila sa 1:0 golom Nile Fišer u 75. minutu, pred nekoliko hiljada ljudi u Rio de Žaneiru.Očekuje se da će Olimpijski stadion biti kasnije biti popunjeniji, kada bude igrala domaća selekcija protiv Kine u prvom kolu. Ukupno 14 utakmica biće odigrano u sredu i četvrtak, uoči ceremonije otvaranja u petak na stadionu Marakana, gde se igralo finale Svetskog prvenstva pre dve godine, u kome je Nemačka posle produžetaka pobedila Argentinu sa 1:0. Olimpijski stadion nosi naziv "Žoao Avelanž", po stogodišnjem Brazilcu koji je predvodio Medjunarodnu fudbalsku federaciju (Fifa) 24 godine.

21:02 - Ispraćaj kajakaša u ČuruguKajakaška reprezentacija Srbije se za Olimpijske igre u Rio de Žanejru prethodna dva meseca pripremala u Čurugu. Pred odlazak u Brazil, domaćini su im priredili svečani ispraćaj u Čardi, u restoranu "Tiha Tisa".Kajakaši već nekoliko godina dolaze u Čurug a meštani su odlučili da ih domaćinski isprate na Olimpijadu, s vojvodjanskim specijalitetima i bećarcima, uz želju da se vrate s medaljama.

20:30 - Manji broj žena u rukovodstvu međunarodnih sportskih federacijaMuškarci su i dalje brojniji u odnosu na žene na vodećim pozicijama u međunarodnim organizacijama koje rukovode Olimpijskim igrama, navodi se u novom izveštaju uoči početka Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Procenjuje se da žene čine 45 odsto sportista koji će se takmičiti u Riju, dok je novo istraživanje pokazalo da od 8.500 liderskih pozicija u međunarodnim sportskim federacijama povezanih s Međunarodnim olimpijskim komitetom žene zauzimaju smo 5,7 odsto pozicija predsednika federacije, 12,2 odsto potpredsedničkih mesta i 13,1 odsto članova izvršnih odbora. Kako je navedeno, samo 24,4 odsto članova Međunarodnog olimpijskog komiteta su žene.

20:00 - Endi Marej nosi zastavu Velike Britanije na svečanom otvaranju OI

19:25 - Brazilski vunderiknd dolazi u Siti za 36 miliona dolaraFudbalski klub Mančester siti potpisao je ugovor na četiri i po godine s napadačem brazilskog Palmeirasa Gabrijelom Hesusom, saopštio je danas engleski premijerligaš.Hesus je najbolji strelac brazilske lige i član brazilskog olimpijskog tima. Ugovor sa Sitijem stupa na snagu u januaru 2017. godine, pa će devetnaestogodišnji napadač do tada igrati za Palmeiras i pomoći mu u borbi za titulu.Engleski klub nije naveo vrednost transfera, a mediji spekulišu da je Siti potrošio 36 miliona dolara, što znači da je u letnjem prelaznom roku do sada platio 130 miliona dolara na dolaske, pored Hesusa, Leroja Sanea, Ilkaja Gundogana, Nolita i Aleksandra Zinčenka. "On je jedna od najuzbudljivih nada svetskog fudbala i igra na spektakularan način", rekao je sportski direktor Mančester sitija Čiki Begiristajn. Gabrijel Hesus, koji je proglašen za najboljeg novajliju prošle godine u brazilskoj Seriji A, brz je napadač koji može da igra na obe strane terena u napadu. Redovan je član mladjih selekcija Brazila. On je rekao da je srećan što je potpisao ugovor s "jednim od najboljih klubova na svetu"."Imamo mnogo talentovanih igrača u timu i fantastičnog trenera Pepa Gvardiolu od koga mogu mnogo da naučim", rekao je Hesus.

18:58 - Sestre Vilijams doputovale u Rio de Žaneiro na Olimpijske igreVišestruke osvajačice zlatnih olimpijskih medalja, američke teniserke Serena i Venus Vilijams, doputovale su danas u Rio de Žaneiro na Olimpijske igre.Sestre Vilijams osvojile su ukupno osam zlatnih olimpijskih medalja, svaka po četiri. One su u dublu bile najbolje na Igrama u Sidneju 2000, u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine. Prva teniserka sveta Serena Vilijams osvojila je zlato u singlu u Londonu, dok je njena starija sestra Venus, šesta na WTA listi, u singlu osvojila zlato u Sidneju. Serena je u avionu čitala knjigu o Hariju Poteru, dok je Venus pokušavala da sakrije zevanje, a nije bilo posebnog dočeka za dvostruke uzastopne olimpijske šampionke. Pošto su uzele akreditacije, sestre Vilijams su otišle po svoj prtljag, kao i ostali putnici na aerodromu.

18:00 - Nemanja Gordić se vratio u BudućnostDosadašnji košarkaš zagrebačke Cedevite Nemanja Gordić novi je igrač podgoričke Budućnosti, objavljeno je danas na sajtu Jadranske lige.Gordić se tako vratio u klub u kom je počeo profesionalnu karijeru. Ovaj 27-godišnji plejmejker je za Budućnost igrao do 2005. do 2010.On je potom nastupao za Lotomatiku, Azovmaš, Partizan, Igokeu i Cedevitu, u kojoj je proveo prethodne dve godine.Budućnost je pre Gordića dovela Borisa Savovića, Džej-Ar Rejnoldsa, Zorana Nikolića i Markusa Vilijamsa.17:20 - Američki košarkaši stigli u Rio

?16:49 - Kapustka narednih pet godina u LesteruPoljski fudbaler Bartož Kapustka potpisao je petogodišnji ugovor sa šampionom Premijer lige, ekipom Lestera. Kapustka je u Lester stigao iz Krakovije za, prema navodima britanskih medija, 7,5 miliona funti. On je na nedavnom Evropskom prvenstvu u Francuskoj igrao na četiri od pet utakmica Poljske na tom turniru. Poljski fudbaler će u novom timu nositi dres sa brojem 14 i peto je pojačanje Lestera u ovom prelaznom roku.

16:30 - Rendulić: Izvukli smo pouke, popravićemo utisak u LEFudbaler Crvene zvezde Zoran Rendulić izjavio je da je ekipa izvukla pouke posle eliminacije od Ludogoreca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i da će pokušati da popravi utisak plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope. Crveno-beli su u revanšu u Beogradu poraženi od Ludogoreca 4:2 posle produžetaka i takmičenje nastavljaju u plej-ofu za Ligu Evrope. "Odigrali smo egal dve utakmice, ali u produžecima videli da Evropa ne prašta ni najmanju grešku. Za tih 30 minuta oni su bili iskusniji, vidi se da imaju šablon po kome igraju i moram da im čestitam. Imali smo svoje šanse, želeli da ponovimo dobru igru iz Bugarske, ali smatram da ova ekipa ima svetlu budućnost. Ništa još nije gotovo, imamo dve utakmice u Evropi da pokušamo da popravimo utisak", rekao je Rendulić. Iskusni defanzivac dodao je da je svima teško pao poraz od Ludogoreca, ali da tim mora da se okrene narednim mečevima. "Ako ništa drugo, pokazali smo navijačima veliku želju i borili se svih 120 minuta protiv dobre ekipe, odlično ukomponovane koja u svakom trenutku zna šta hoće", naveo je Rendulić, uz konstataciju da je bilo spornih odluka sudija. On je rekao da mu je najviše žao navijača i zahvalio se na sjajnoj podršci protiv bugarskog prvaka."Atmosfera koju su oni napravili treba da se doživi, rečima ne može da se opiše taj neverovatan osećaj. Mislio sam da mogu još jednu utakmicu da odigram od te doze adrenalina", zaključio je Rendulić.

16:10 - Luka Bogdanović ponovo u HuventuduNekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Partizana Luka Bogdanović vratio se u španski Huventud i potpisao jednogodišnji ugovor. Srpski krilni košarkaš član kluba iz Badalone bio je od 2008. do 2010. godine, a u Huventud dolazi iz ekipe Morabank Andora. On je prošle sezone bio jedan od jedan od najboljih igrača španskog prvoligaša sa 12,2 poena po meču. Karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, potom je prešao u Partizan, za koji je nastupao u dva navrata, a nosio je i dres Le Mana, Roana, Oldenburga, Kahasola i Turk Telekoma. Sa kadetskom selekcijom Srbije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, kao i bronzu sa juniorskom, takođe na kontinentalnom šampionatu.

15:55 - Čukarički pustio u prodaju sezonske karteProdaja sezonskih ulaznica za utakmice fudbalskog kluba Čukarički za sezonu 2016/17. počela je danas, saopštio je beogradski klub. Sezonske ulaznice će se prodavati po ceni od 4.000 dinara. Te ulaznice za utakmice domaćeg prvenstva važiće za zapadnu tribinu stadiona na Banovom brdu, dok se ulaz na istočnu tribinu za većinu utakmica ne naplaćuje. Godišnje ulaznice se mogu kupiti radnim danima od 10.00 do 16.00 u prostorijama kluba u Ulici beogradskog bataljona 25, navodi se u saopštenju Čukaričkog.15:20- Roma otkupila Salaha od ČelsijaItalijanski fudbalski klub Roma otkupio je kompletan ugovor Mohameda Salaha od Čelsija, povtvrđeno je na zvaničnom sajtu londonskog kluba. Salah je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Romi koja je odlučila da aktivira otkupnu klauzulu i plati 15 miliona evra. Ovaj 24-godišnji krilni fudbaler bio je jedan od najboljih fudbalera Rome prošle sezone, pošto je postigao 14 golova i zabeležio šest asistencija. Salah je u januaru 2014. godine došao u Čelsi iz Bazela, ali nije uspeo da opravda očekivanja, za razliku od kasnijih pozajmica u Fiorentini i Romi.

15:12 - Dajer želi da završi karijeru u SvonsijuFudbaler Svonsija Nejtan Dajer potpisao je novi, četvorogodišnji ugovor sa tim klubomDajer, koji je u Svonsi stigao 2009. godine iz Sautemptona, vratio se u taj klub posle godinu dana provedenih na pozajmici u Lesteru. "Bio sam na pozajmici prošle sezone i imao sam dobru godinu u Lesteru. To iskustvo je bilo neverovatno. Ali, srećan sam što sam se vratio u klub koji mi je prvi dao priliku da pokažem šta umem", rekao je Dajer za sajt kluba. On je do sada odigrao 271 utakmicu za Svonsi i postigao 31 gol. "Novi ugovor sa Svonsijem će me zadržati ovde do kraja karijere", rekao je taj 28-godišnji fudbaler.

14:59 - Amela Terzić: Olimpijske igre kao vrhunac karijereReprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić izjavila je da učešće na Olimpijskim igrama predstavlja vrhunac sportske karijere i da je "pozitivno uzbuđena" uoči nastupa u Rio de Žaneiru. "Kvalifikacione olimpijske norme iste su za sve, uvek sam se pitala hoću li uspeti da ih dostignem. Nemam veliku tremu, samo onu pozitivnu, jer nikada sa toliko želje nisam iščekivala takmičenje i prvu trku. Želim samo da što bolje istrčim", rekla je Terzić. Atletska takmičenja u Rio de Žaneiru na programu su od 12. do 21. avgusta, a Terzić će već prvog dana nastupiti u kvalifikacijama na 1.500 metara. Ova 23-godišnja srednjeprugašica završila je pripremni ciklus na Kopaoniku, a sreću na takmičenju u Brazilu poželeo joj je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. "Naš grad imaće dvoje olimpijaca, Amelu i njenog trenera Rifata Zilkića, što je istorijski trenutak. Olimpijske igre su san, a oni su na ovaj način ostvarili snove ostalih sportista i trenera. Nadam se da će obradovati sve građane Novog Pazara i Srbije", naveo je Biševac. Rifat Zilkić će prvi put biti na Olimpijskim igrama, iako je njegov atletičar Darko Radomirović pre 16 godina u Sidneju trčao deonicu od 1.500 metara. "Priznajem da imam tremu, poznato je šta predstavlja atletika na Olimpijskim igrama. Amela je jedina u našoj reprezentaciji ispunila dve norme, spremnija je u odnosu na ranija takmičenja i daće maksimum. Plasman u finale bio bi ravan medalji", ocenio je Zilkić. Letnje olimpijske igre počeće 5. avgusta, a Amela Terzić će sa svojim trenerom u Rio de Žaneiro otputovati dan kasnije.

14:48 - Vijeri iz penzije u kineski Đangsu SuningNekadašnji fudbalski reprezentativac Italije Kristijan Vijeri aktiviraće se iz penzije i ponovo zaigrati u kineskom Đangsu Suningu, prenosi Gazeta delo Sport. Vijeri (43), koji se povukao iz fudbala 2009. godine, nedavno je objavio je se vraća na teren, a interesovanje je pokazao klub čiji su vlasnici kupili Inter, njegov nekadašnji klub. On već nekoliko meseci radi na fizičkoj spremi, smršao je 10 kilograma i sada ima 91, ali veliko je pitanje u kakvom se stanju nalazi jer je poslednju utakmicu odigrao pre sedam i po godina u Atalanti. Vijeri iza sebe ima bogatu karijeru, tresao je mreže u dresu Juventusa, Atletiko Madrida, Lacija, Milana, Monaka. Za reprezentaciju Italije odigrao je 49 mečeva i dao 23 gola. U novom klubu igrao bi sa brazilskim fudbalerima Aleksom Tešeirom i Ramiresom.

14:16 - Zvanično: Koke novi fudbaler ŠalkeaDosadašnji kapiten Sevilje Koke potpisao je trogodišnji ugovor sa Šalkeom, saopštio je nemački klub. "Doveli smo veoma dobrog odbrambenog fudbalera, koji ima mnogo medjunarodnog iskustva. Osvajanje Lige Evropa tri puta za redom je više nego značajno postignuće", rekao je sportski direktor Šalkea Kristijan Hejdl. Koke, koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 23, postigao je dva gola u ovogodišnjem finalu Lige Evropa u kojem je Sevilja slavila sa 3:1 protiv Liverpula. Španski fudbaler je karijeru počeo u Rajo Valjekanu, a u Sevilji je igrao od 2011. godine.

14:00 - FSS uvažio žalbu, Spartaku pobeda protiv VoždovcaFudbalerima subotičkog Spartaka zvanično su dodeljena tri boda u meču sa Voždovcem u 1. kolu Superlige, nakon što je klubu uvažena žalba na igranje 15-godišnjeg Filipa Stuparevića.Subotičani su na svom Tviter profilu objavili da su dobili dopis od Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije u kojem piše da su meč na Voždovcu dobili službenim rezultatom 3:0.Spartak je uložio žalbu na nastup Stuparevića u duelu koji je završen bez golova i pozvao se na propise FŠ da igrač mlađi od 17 godina nemaju pravo da nastupa za prvi tim.Stuparević, koji je rođen 30. avgusta 2000. godine, ušao je u 88. minutu utakmice i postao najmlađi debitant u istoriji srpskog fudbala.Spartak posle dobijenih bodova ima maksimalnih šest i deli prvo mesto na tabeli Superlige sa Mladosti iz Lučana.

13:42 - Kiralji se oprostio od reprezentacijeMadjarski fudbalski golman Gabor Kiralji saopštio je danas da više neće nastupati za nacionalnu selekciju."Dao sam sve od sebe, ali je u medjuvremenu moje telo poslalo signal da je to granica", naveo je Kiralji.Kiralji je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Francuskoj igrao za Madjarsku i tako postao prvi 40-godišnjak koji je igrao šampionatu Evrope.On je za Madjarsku odigrao 107 utakmica.Kiralji, ipak, neće završiti igračku karijeru, pošto će nastaviti da brani za madjarski klub Haladas u kojem je i počeo karijeru 1993. godine.On je tokom karijere još igrao za Hertu, Kristal Palas, Vest Hem, Aston Vilu, Barnli, Bajer Leverkuzen, Minhen 1860 i Fulam.

12:34 - Preminuo bivši vozač Ferarija Kris AmonBivši vozač Ferarija Kris Amon preminuo je u 73. godini nakon duge borbe sa rakom, saopštila je njegova porodica. Amon je poslednjih nekoliko godina bolovao od raka. Preminuo je u bolnici na rodnom Novom Zelendu. "Kris se poslednjih godina borio sa rakom, ali ne samo da je zadržao interes prema Formuli jedan i vrlo širokom rasponu omiljenih tema, nego je i zadržao svoj sjajan smisao za humor", navodi se u saopštenju njegove porodice. On se takmičio u Formuli jedan od 1963. do 1976. godine, a iako je smatran jednim od najboljih vozača tog doba nikada nije uspeo da upiše pobedu. U karijeri je vozio 95 trka, pet puta je osvajao pol poziciju i 11 puta se penjao na pobedničko postolje. Amon je 1966. godine pobedio u trci 24 sata Le Mana.

12:16 - Kandreva prelazi u InterFudbalski reprezentativac Italije i vezista Lacija Antonio Kandreva sleteo je u Milano kako bi završio transfer u Inter. Kandreva će sa bivšim šampionom Evrope i sveta potpisati višegodišnji ugovor kada prođe lekarske preglede. "Uvek sam želeo da igram za Inter, verujem da možemo da se vratimo u Ligu šampiona. Ovo je jako emotivan osećaj za mene, napred Inter", rekao je Kandreva. Inter je posle dva meseca pregovora konačno "slomio" predsednika Rimljana Klaudija Lotita i prema pisanju italijanskih medija visina transfera trebalo bi da iznosi 22 miliona evra, plus tri miliona kroz određene bonuse. Kandreva (29) je četiri sezone bio jedan od najboljih fudbalera Lacija, a odlične partije pružao je i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Igrao je i za Ternanu, Udineze, Livorno, Parmu i Ćezenu, dok je za Azure nastupio 40 puta, uz četiri pogotka.

11:36 - Janković pojačao ValensijuPovremeni grčki košarkaški reprezentativac Vladimir Janković karijeru će nastaviti u Valensiji, saopštio je španski klub. Janković je ovog leta napustio Panatinaikos, ali mu nije trebalo dugo vremena da pronađe novi angažman i potpiše jednogodišnji ugovor sa učesnikom Evrokupa.Tri sezone nosio je dres atinskih "zelenih", a prethodno je igrao za Panionios i Mega Vizuru. On je bio član jedne od najuspešnijih mlađih selekcija (godište 1990) u istoriji grčke košarke, koja je osvajala brojne zlatne medalje na Svetskim i Evropskim prvenstvima. Vladimir Janković, inače rođeni Beograđanin, sin je nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Slobodana Jankovića.

10:25 - Gocić: Prilagođavamo se Riju, najvažnije je da smo zdraviKapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić izjavio je da se ekipa polako prilagođava na Rio i da je apsolutno fokusirana na trening. "Tu smo nekoliko dana i polako se prilagođavamo Riju. Trudimo se da sve što je sa strane tu i ostane i da budemo fokusirani samo na rad. Najvažnije je da smo zdravi", rekao je Gocić. Srpski vaterpolisti, aktuelni šampioni Evrope i sveta, pohod na jedino zlato koje im nedostaje počinju od 14 sati protiv Mađarske, a potom slede dueli protiv Grčke, Brazila, Australije i Japana.

09:21 - Fudbalerke petardom častile SlovačkuŽenska selekcija ispod 17 godina ubedljivo je pobedila Slovačku u prvoj prijateljskoj utakmici 5:0U Sportskom centru FSS u Pazovi pred oko 200 gledalaca sudila je Ana Minić. Golove su postigle: Kardović u 15, Bulatović u 27, Ivanović u 44. (penal), Trbojević (penal) 78. i Čolić u 80. minutu. Srbija: Cetinja (73. Petrović), Spasojević, Krstić (70. Batinić), Kardović (73. Ćirić), Miladinović, Mostarac, Savanović, Trbojević, Plavšić (59. Nikolić), Bulatović (41. Čolić), Ivanović. Kapiten: Miljana Ivanović. Selektor: Suzana Stanojević. Slovačka: Rezerkova, Bednarova (74. Gašparovičeva), Bihariova, Kalaberova (41. Kokoškova), Lemešova, Bogorova (41. Škulova), Dianiškova (41. Patkova), Panakova, Nađ (23. Lukačova), Bielikova (74. Palačikova), Žeberejeva. Kapiten: Andrea Bogorova. Selektor: Branislav Petrović.08:44 - Lajović poražen od VerdaskaSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Atlanti, pošto je prošle noći izgubio od Španca Fernanda Verdaska u dva seta - 7:6, 6:4.Meč Lajovića i Verdaska, 70. i 46. tenisera sveta, trajao je sat i 27 minuta.Verdasko će u narednom kolu igrati protiv Francuza Žilijena Benetoa.

08:17 - Lovernj: Želim srpskim košarkašima medalju u RijuFrancuski košarkaš Žofre Lovernj rekao je da Srbiji želi sve najlepše na Olimpijskim igrama i da mu je drago što je sa tom reprezentacijom u istoj grupi u Rio De Žaneiru."Dobro je što smo u grupi sa Srbijom jer verovatno posle nećemo morati da se sretnemo do finala. Srbiji želim sve najlepše na turniru i da će i ona i Francuska osvojiti medalju", rekao je Lovernj novinarima u Riju.Francuska i Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u Grupi A, u kojoj su još SAD, Kina, Australija i Venecuela.Lovernj je rekao da je veoma uzbudjen, pošto će u Riju prvi put učestvovati na Olimpijskim igrama."Tu smo i baš sam srećan. Želimo jedno od prva tri mesta u grupi, za početak. Moramo da se fokusiramo na svaku utakmicu posebno", kazao je Lovernj, nekadašnji košarkaš Partizana.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track