BLOG UŽIVO, VIDEO Savić objavio spisak vaterpolista za utakmicu sa Nemačkom
Foto: VSS

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Savić objavio spisak vaterpolista za utakmicu sa Nemačkom

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:12 - Karpoš pobedio ZadarKarpoš Sokoli pobedio je Zadar u poslednjem meču 25. kola ABA lige i tako ga sprečio da kolo pre kraja obezbedi opstanak - 85:79 (19:24, 22:17, 16:19, 28:19).U timu srpskog trenera Dragana Gagija Nikolića, najbolji su u ponedeljak bili Kendrik Peri sa 26, Dragan Zeković sa 17 i Dragan Labović sa 16 poena, dok su se kod gostiju izdvojili Boris Barać sa 22, odnosno Mislav Brzoja i Ivan Marinković sa po 14.

22:05 - Bogut propustio trening zbog problema s vizomAustralijski košarkaš Endru Bogut nije danas trenirao sa ekipom Klivlenda zbog problema s vizom."Imigracioni problemi su sprečili Boguta da trenira. Ipak, pitanje vize je samo proceduralno", navodi se u saopštenju Klivlenda.Bogut je prošle nedelje došao u novi klub iz Dalasa u trejdu preko Filadelfije.On je prihvaltio da predje u Klivlend, iako je imao bolje finansijske ponude drugih članova NBA lige. Do kraja sezone zaradiće 385.000 dolara.

18:57 - Karlo Tavekio ostaje na čelu italijanskog fudbalaFudbalski savez Italije ponovo je danas izabrao Karla Tavekija na mesto predsednika, preneli su mediji u toj zemlji."Moramo da nadjemo snage da se ponovo ujedinimo", rekao je 73-godišnji Tavekio posle glasanja.Tavekio je u neizvesnom glasanju dobio 54 odsto podrške u trećoj rundi i pobedio Andreu Abodija. On je imao najviše glasova u sve tri runde, ali nije imao tri četvrtine potrebne u prvoj i dve trećine u drugoj.On je dobio novi četvorogodišnji mandat, nakon što je na mestu predsednika zamenio Djankarla Abetea, posle debakla reprezentacije Italije na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014.Tavekio je dobio dovoljnu podršku delegata Skupštine FS Italije iako je suspendovan na šest mesei zbog rasističkih komentara tokom prethodne kampanje.

18:09 - Palermo zvanično dobio novog predsednikaFudbalski klub Palermo dobio je danas novog predsednika, pošto je na to mesto došao Pol Bačaljini.Američki biznismen je na tom mestu zamenio Mauricija Zamparinija, koji je 15 godina bio na čelu italijanskog kluba.Investicioni fond Bačaljinija kupiće Palermo do kraja aprila.Njegov program garantuje da će, osim novca za sportske ciljeve, biti investicija u izgradnju novog stadiona i trening centra.Palermo trenutno ima 15 bodova posle 27 utakmica u Seriji A i nalazi se u zoni ispadanja.

17:30 - Olimpijakos otpustio Paula Benta posle tri vezana porazaFudbalski klub Olimpijakos otpustio je danas trenera Paula Benta, posle tri uzastopna poraza u grčkom prvenstvu.Otkaz je usledio posle poraza u nedelju od PAOK-a, posle kog Olimpijakos ima samo sedam bodova više od drugoplasiranog Panioniosa, uz utakmicu više.Ekipu Olimpijakosa će privremeno voditi trener mladjih kategorija Vasilis Vuzas.Bento, bivši reprezentativac Portugala i selektor nacionalnog tima svoje zemlje, preuzeo je Olimpijakos u avgustu prošle godine.Olimpijakos je od 2000. godine samo dva puta ostao bez titule šampiona Grčke.

16:01 - Savić objavio spisak vaterpolista za utakmicu sa NemačkomSelektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić objavio je danas spisak igrača koji će se pojaviti na pripremama za duel sa Nemačkom u Zrenjaninu u petom kolu Svetske lige.Reprezentacija je u Zrenjaninu bila i krajem marta prošle godine, kada je igrala egzibicionu utakmicu sa Australijom."Imali smo tada odličnu organizaciju, sjajan doček i sve je funkcionisalo besprekorno. Sa zadovoljstvom stižemo u grad na Begeju željni da se punim tribinama odužimo igrom i pobedoma koja će nas definitivno odvesti na završni turnir Svetske lige", rekao je Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.Pozvani su Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Barseloneta), Sava Randjelović (Breša), Miloš Ćuk (Eger), Duško Pijetlović (Pro Reko), Nemanja Ubović (Breša), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Partizan), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš), Branislav Mitrović (Eger), Djordje Lazić (Partizan) i Strahinja Rašović (Barseloneta).Utakmica će se igrati 14.marta u Zrenjaninu, a okupljanje je u bazenu Zavoda za sport i medicinu sporta dva dana ranije.Savić je naveo da će ekipa raditi u nedelju i ponedeljak u Beogradu, posle čega će videti kakvo je stanje sa povredama i odrediti 13 igrača za utakmicu.

15:34 - Tajfun Korkut novi trener Bajer LeverkuzenaNemački bundesligaš Bajer Leverkuzen angažovao je danas nekadašnjeg turskog fudbalskog reprezentativca Tajfuna Korkuta za novog trenera."Puni smo optimizma da ćemo se sa Tajfunom vratiti na pravi put", rekao je sportski direktor Bajera Rudi Feler.Ova sezona je najgora za Bajer u poslednjih 14 godina. Taj klub je eliminisan iz Lige šampiona i nemačkog kupa, a u Bundesligi je tek na 10. mestu 11 kola pre kraja.Zbog toga je u nedelju otpušten trener Rodžer Šmit, posle serije od pet poraza u sedam utakmica u svim takmičenjima.Tajfun Korkut je potpisao ugovor do kraja sezone, a zadatak mu je da izbori plasman u evropska takmičenja. On je do sada vodio Hanover i drugoligaša Kajzerslautern.

15:05 - Arsenal bez Ozila na Bajern u revanšuJedan od najboljih fudbalera Arsenala Mesut Ozil nije uspeo da se oporavi od prehlade i neće biti u sastavu za revanš meč protiv Bajerna u osmini finala Lige šampiona. Nemački vezista zbog gripa propustio je duel protiv Liverpula u Premijer ligi, a iako se očekivalo da će biti spreman za Bavarce, to se nije desilo. "Ozil neće biti u timu, nije fizički spreman. Odradio je tek jedan trening, pa će tek za vikend moći da igra utakmice", rekao je menadžer Arsen Venger na konferenciji za medije pred meč. Ozil nije igrao još od prvog meča dva kluba 15. februara u Minhenu, kada je Bajern nadigrao Arsenal sa 5:1. Revanš meč na Emirejtsu igra se sutra od 20.45 sati.

14:33 - Partizan časti žene za 8. martFudbalski klub Partizan saopštio je danas da će sve žene imati besplatan ulaz na utakmicu 25. kola Super lige Srbije protiv Metalca, povodom Medjunarodnog dana žena - 8. marta.Kako se navodi u saopštenju, sve žene imaju mogućnost da ručaju sa jednim od igrača Partizana, a za to je potrebno da na mejl pošalju svoju ;fotografiju sa orginalnim obeležjima kluba uz opis u tekstu kojeg prvotimca Partizana b volele da upoznaju i zašto.

14:00 - Navijači Zvezde na istočnoj tribini KarađorđaNavijači Crvene zvezde, ipak, će biti smešteni na istočnoj tribini stadiona Karađorđe na utakmici protiv Vojvodine, čime su otklonjene sumnje da se meč neće odigrati. Novosadski klub usvojio predlog policije da gostujući navijači budu na istoku, iako je prvobitno zahtevao da se smeste na jugu i da će u suprotnom biti odložen. Skupština Vojvodine usaglasila sa predlogom policije da navijači budu na istočnoj strani stadiona jer se samo na njoj garantuje bezbednost svih učesnika. Utakmica 25. kola Superlige između Vojvodine i Crvene zvezde igra se u sredu od 18 sati u Novom Sadu.

13:45 - Gradonačelnik Londona odobrio rekonstrukciju stadiona ČelsijaGradonačelnik Londona Sadik Kan odobrio je planove Fudbalskog kluba Čelsi za rekonstrukciju stadiona Stamford bridž, što je bila poslednja prepreka engleskog premijerligaša pre samih radova. Čelsi je odlučio da renovira stadion umesto da izgradi novi, ali realizacija ovog projekta znači da će morati da pronadje privremeni dom, zbog složenosti radova. Biće potrebno da se teren spusti, a moraće da se rade i dubinski radovi i dodatna iskopavanja. Londonski klub u saopštenju navodi da "dalji koraci tek predstoje, tokom i nakon procesa planiranja rekonstrukcije, pre nego što gradjevinski radovi počnu". Gradonačelnik Londona rekao je da je zadovoljan što je projekat "izuzetno kvalitetan i spektakularan", kao i da ga raduje što će stadion imati mnogo veći kapacitet na već postojećoj lokaciji. Očekuje se da će radovi trajati tri godine i da će njihova cena iznositi oko 575 miliona evra.

13:10 - Luković: Ruka Đurđevića ili ne, mislim na VojvodinuKapiten fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Luković rekao je da mu se čini da je napadač Partizana Uroš Đurđević postigao gol rukom, ali da ne želi da oba sporna pogotka budu glavni deo priče 153. večitog derbija. "Ako pričamo o našem golu, onda možemo i o njihovom. Sudije su tu da procene. Meni se učinilo da je udario rukama, ali ne mogu da tvrdim. Kada bismo počeli da pričamo o tome, izašli bismo iz suštine same utakmice", rekao je Luković za klupski sajt. Iskusni štoper smatra da Crvena zvezda i Partizan nisu pokazali kvalitetnu igru pred više od 41.000 gledalaca na stadionu Rajko Mitić. "Bila je lepa atmosfera i postojali su preduslovi za kvalitetan derbi. Ostali smo dužni našim navijačima. Nismo se svesno povukli, tako se nametnulo, ima nešto i do igre protivnika", poručuje Luković. Luković deli mišljenje svojih saigrača i ističe da je Zvezda slabo odigrala drugo poluvreme derbija. "Ne mislim da je samo vezni red podbacio u drugom poluvremenu, nikad ne delim ekipu po linijama. Svi smo podbacili, bilo je situacija gde smo mogli bolje, u zacetku napada, prenosu lopte. Krivo nam je zbog primljenog gola u završnici utakmice. Ostalo je šest bodova prednosti za nas, a iskreno, već sam počeo da razmišljam o Vojvodini, utakmici koja nam dolazi, pođednako bitna za nas".

12:53 - Azar nastavlja karijeru u Realu?Fudbaler Čelsija Eden Azar oduševljen je idejom Real Madrida da na leto ostvari veliki transfer i pređe u redove prvaka Evrope, piše španski Kadena Kope. Kako se navodi, Real je obnovio interesovanje za belgijskim krilom označivši ga kao metu broj jedan u letnjem prelaznom roku kada ističe suspenzija FIFA oko transfera. Na dolasku Azara insistira lično trener Zinedin Zidan, koji je često puta isticao da ima visoko mišljenje o njemu, još dok je sa velikim uspehom igrao za francuski Lil. Novac Realu nikada nije predstavljao problem, posebno što se očekuje odlazak bar jednog veziste, ili čak obojice, Iska Alarkona i Džejmsa Rodrigeza. Problem bi mogla da predstavlja činjenica da se "plavci" neće lako odreći svog najboljeg igrača, a Real pored visokog obeštećenja u Londonu može da pošalje Iska ili Rodrigeza, za koje je interesovanje pokazao upravo Čelsi. Azar igra petu sezonu na Stamford bridžu, postigao je 65 golova na 234 utakmice i osvojio po trofej u Ligi Evrope, Premijer ligi i Liga kupu.

12:33 - Bulatović: Nema pomeranja utakmice Vojvodina - ZvezdaDirektor Super lige Srbije Vladimir Bulatović rekao je da neće biti odlaganja derbi utakmice 25. kola između Vojvodine i Crvene zvezde, odnosno da će biti igrana u sredu od 18.00. "Utakmica će definitivno biti igrana u ranije dogovorenom terminu. Jučerašnje priče su samo to - priče. Pravila se moraju poštovati i tu nema mrdanja. Utakmica se sigurno igra", rekao je Bulatović. Fudbalski klub Vojvodina saopštio je juče da utakmica protiv Crvene zvezde možda neće da se igra, pošto policija razmišlja da traži zabranu, pod obrazloženjem da nije u mogućnosti da garantuje bezbednost javnog skupa. "Utakmica je visokog rizika, policija, odnosno Ministarstvo unutrašnjih poslova vrši procenu. Postoji pravilnik o sprečavanju nasilja na stadionima, a i o propozicijama takmičenja i prema tome će se utakmica igrati", kazao je on. Vojvodina je objavila da se u dopisu policije navodi da je problem to što se zahteva od kluba da se gostujućim navijačima obezbedi istočna tribina, iako je domaćin odlučio da je za pristalice beogradskog kluba rezervisana isključivo južna. Napomenuto je da južna tribina ima kapacitet 1.500 ljudi, što je "tri puta više od pet odsto kapaciteta", koliko je Vojvodina u obavezi da obezbedi gostima.12:06 - Stanković zvanično savetnik predsednika UEFANekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković, rekorder sa 103 nastupa, danas je zvanično postavljen za savetnika predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandera Čeferina. Stanković je preuzeo ulogu savetnika za razvoj fudbala i talenata između 14 i 15 godina, kao i da osigura vrhunsko obrazovanje na putu da postanu vrhunski igrači, saopšteno je na sajtu UEFA. "Igrao sam fudbal 20 godine, sada je vreme da otvorim novo poglavlje. Čast mi je da radim u UEFA i vratim fudbalu na svemu što mi je dao. Ceo život sam bio deo nekog tima, sada najvećeg od 55 članica UEFA kako bi im pomogao da razviju svoje akademije i mlade fudbalere", rekao je Stanković. Stanković je tokom bogate karijere igrao za Crvenu zvezdu, Lacio i Inter, sa kojim je osvojio Ligu šampiona 2010. godine. Za reprezentaciju Srbije dao je 15 golova na 103 meča, a od aktivnog igranja fudbala oprostio se 2011. godine.

11:50 - Srbija u najjačem sastavu čeka NemačkuSelektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić saopštio je danas spisak od 15 igrača za utakmicu protiv Nemačke u Svetskoj ligi na kojem su svi olimpijski šampioni iz Rija, osim "penzionera" Živka Gocića i Slobodana Nikića, kao i još četvorica igrača. Na spisku su: Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Barseloneta), Sava Ranđelović (Breša), Miloš Ćuk (Eger), Duško Pijetlović (Pro Reko), Nemanja Ubović (Breša), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Partizan), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš), Branislav Mitrović (Eger), Djorđe Lazić (Partizan) i Strahinja Rašović (Barseloneta). "Okupićemo se u nedelju, raditi i u ponedeljak u Beogradu. Videćemo kakvo je stanje sa povredama i posle toga odrediti 13 igrača", rekao je Savić za sajt VSS. Utakmica Srbija - Nemačka igra se 14. marta u Zrenjaninu.

11:33 - Dan stonog tenisa u Čairu: Srpski timovi u borbi za EPMuška i ženska stonoteniska reprezentacija Srbije sutra u Nišu odigraće odlučujuće mečeve u borbi za plasman na prvenstvo Evrope. Muški tim će docekati Švajcarsku i za prolazak im je potreban jedan poen, dok će devojke imati znatno teži zadatak protiv Litvanije, pošto im je potreban trijumf za mesto u baražu i duel protiv Hrvatske. Za mušku selekciju nastupiće Marko Petkov, Ivor Katić, Nikola Strugarević i Marko pović, a za žensku Andrea Todorović, Izabela Lupulesku, Aneta Maksuti, Viktorija Tružinski i Anelioja Lupulesku. Oba meča počinju u 17 sati.11:11 - Matić: Znamo kako je Lesteru, bili smo u toj situaciji Fudbaler Čelsija Nemanja Matić rekao je da njegovom timu u trci za titulom Premijer lige ove sezone pomaže iskustvo od pre dve sezone kada je pod vođstvom menadžera Žozea Murinja osvojen šampionski trofej. "Imamo veliko iskustvo iz sezone 2014/2015, znamo je kako je biti šampion. Svaka utakmica nam je kao poslednja i moramo da dajemo više nego što možemo. U Premijer ligi lako može da se ispusti prednost, učinićemo sve da slavimo na kraju", rekao je Matić. Matić naglašava da mu je poznat osećaj koji sada preživljavaju fudbaleri Lestera, nakon što u sezoni kada su prvaci Engleske beleže očajne rezultate. "Prošle sezone je sve išlo nizbrdo, sada je situacija drugačija. Teško je da igrašs kada si prvak, svi su protiv tebe veoma motivisani i žele pobedu", zaključio je srpski reprezentativac. Fudbaleri Čelsija trenutno imaju sedam bodova više od drugoplasiranog Totenhema, ali uz meč manje, pošto se večeras sastaju sa Vest Hemom u poslednjem duelu 27. kola Premijer lige.10:45 - Vulićević: Bili smo bliži pobedi, žalim za tri bodaFudbaler Partizana Miroslav Vulićević ocenio je da su crno-beli u "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde bili bliži pobedi i dodao da žali što njegova ekipa nije osvojila tri boda. "Osećanja su i dalje pomešana. Istina da smo izjednačili pred kraj utakmice, ali ostaje žal što nismo uzeli tri boda, jer mislim da smo bili bliži njemu. Ostaje taj gorak ukus što nismo i prvo poluvreme odigrali kao drugo, gde smo bili bolji rival od Zvezde", rekao je Vulićević za klupski sajt. Crvena zvezda i Partizan u subotu su na stadionu "Rajko Mitić" igrali nerešeno 1:1, a crno-beli su u 88. minutu golom Uroša Đurđevića na asistenciju Vulićevića stigli do izjednačenja. "Trudim se da odradim maksimalno svoj deo posla i da pomognem timu u ofanzivnim akcijama. Istina je da po dolasku u Partizan imam dosta asistencija. Možda ih u prethodnom periodu nije bilo kao pre, ali kao sto kažete u poslednje dve utakmice sam vezao dve asistencije protiv Rada i sada u derbiju. Ispada da kako Partizan daje golove u 90. minutu i pred kraj utakmice, da ja asistiram za njih", rekao je on. Ocena javnosti je da prvi ovogodišnji derbi nije pružio kvalitetan fudbal, ali Vulićević je rekao da u utakmicama s najvećim rivalom često ne donese atraktivnu igru.

10:10 - Arsenal i Napoli traže šansu protiv Bajerna i RealaRevanš mečevi osmine finala Lige šampiona kreću sutra utakmicama u kojima Arsenal i Napoli traže čuda protiv velikih favorita minhenskog Bajerna i Real Madrida. Pred Arsenalom je praktično nemoguća misija, "stradao" je u Minhenu 5:1, pa će morati da napravi najveći preokret u istoriji Lige šampiona ako misli da izbegne sedmu eliminaciju u nizu u osmini finala. Ekipa Arsena Vengera nije imala lepu uvertiru, poražena je od Liverpula minulog vikenda (3:1) i prepustila mu četvrto mesto u Premijer ligi, koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone. Pored toga, sve su glasnije priče da će najbolji fudbaler Arsenala Aleksis Sančez, nezadovoljan rezultatima napustiti Arsenal na leto, dok je i neizvestan ostanak Vengera. Za razliku od Arsenala, Bajern revanš na Emirejtsu dočekuje totalno bezbrižno, prvi je na tabeli Bundeslige sa sedam bodova prednosti, a u prethodnom kolu lako je slavio protiv Kelna 3:0. Pred revanš je Napoli u nešto boljoj situaciji od Arsenala, posle poraza u Madridu od Reala 3:1, pa je ispred njega težak ispit da prvi put u istoriji izbori četvrtfinale elitnog takmičenja. I podno Vezuva je svlačionica pod pritiskom, predsednik Aurelio De Laurentis kritikovao je tim i trenera Mauricija Sarija zbog poraza na Santijago Bernabeuu, ali je mir pred meč kupljen pobedom nad Romom (3:1) u poslednjem kolu Serije A.

09:45 - Nemanja Matić: Neće biti lako, ali Čelsi će biti šampionFudbaler Čelsija Nemanja Matić izjavio je da londonski klub ima velike šanse da osvoji Premijer ligu. Čelsi trenutno ima sedam bodova više od Totenhema. "Sada imamo iskustvo iz sezone u kojoj smo bili šampioni. Pomaže nam 2015. godina. Znamo da moramo da odigramo svaki meč kao da je poslednji. Ne smemo da gubimo bodove", rekao je Matić i dodao da Čelsiju neće da bude lako u nastavku sezone. "Videli ste i protiv Svonsija, bili smo mnogo bolji, ali oni su postigli jedan gol i bilo je teško pobediti", dodao je Srbin.

09:20 - Milorad Dodik čestitao zlato Ivani ŠpanovićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas atletičarki Ivani Španović osvajanje zlatne medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. "U ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime čestitam Vam osvajanje zlatne medalje na Evropskom atletskom prvenstvu u dvorani u Beogradu. Osvajanjem najsjajnijeg odličja ostvarili ste još jedan u nizu velikih rezultata kojim se ponosi cijela Srbija, ali i svi mi u RS koji pratimo Vaše nastupe", naveo je Dodik u čestitki. Dodik je Ivani Španović poželeo još mnogo uspeha i pobeda u godinama koje dolaze, saopštio je biro za odnose sa javnošću predsednika RS. Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović odbranila je titulu prvaka Evrope u skoku u dalj, pošto je u nedelju u finalu pobedila novim državnim rekord od 7,24 metra.

08:51 - Endi Marej uvećao prednostBritanski teniser Endi Marej uvećao je prednost na liderskom mestu ATP rang-liste i sada ima 2.215 bodova više od Novaka Đokovića. Marej je prethodne nedelje trijumfovao na turniru u Dubaiju i tako osvojio 500 bodova, dok je Djoković poražen u trećem kolu turnira u Akapulku, gde je osvojio samo 90 bodova. Britanac na prvom mestu ATP liste ima 12.040 bodova, dok Djoković na drugom mestu ima 9.825. Treće mesto i dalje zauzima Švajcarac Stan Vavrinka sa 5,195 bodova, dok je Kanadjanin Miloš Raonić četvrti sa 5,080. Japanac Kei Nišikori zadržao je peto mesto sa 4.730 bodova, dok je Rafael Nadal šesti sa 4.415. Jedina promena medju 10 najboljih tenisera sveta dogodila se na sedmom mestu, na kojem se sada nalazi Hrvat Marin Čilić sa 3.590 bodova, 110 više od Francuza Žo-Vilfreda Conge koji je "pao" za jednu poziciju. Medju 10 najboljih i dalje se nalaze Austrijanac Dominik Tim i Švajcarac Rodžer Federer.

08:30 - Nju Orleans pobedio LejkerseKošarkaši Nju Orleansa pobedili su Los Andjeles Lejkerse sa 105:97, dok je Dalas na svom parketu sa 104:89 bio bolji od Oklahome u utakmicama NBA lige. Nju Orleans je ostvario tek prvu pobedu s Demarkusom Kazinsom u postavi od njegovog dolaska iz Sakramenta. On je ujedno bio i jedan od najzaslužnijih za trijumf, pošto je postigao 28 poena, uz 15 skokova. Entoni Dejvis se istakao s 31 poenom i devet uhvaćenih lopti. U ekipi Los Andjeles Lejkersa najefikasniji bio je Nik Jang sa 19 poena, dok su po 16 postigli Brendon Ingram i Dandjelo Rasel. Nju Orleans sada ima 25 trijumfa i 38 poraza, dok Lejkersi imaju 19 pobeda i čak 44 poraza. Dalas je iznenadjujuće lako pobedio Oklahomu na svom parketu, za koju Rasel Vestbruk nije postigao poene u drugoj i četvrtoj deonici.

08:10 - Udovičić: Atletska staza sa EP ide u ĆuprijuMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je jutros da najsavremenija atletska staza nakon što je završeno Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani ide u Ćupriju, koja je "rasadnik talenata". "Želimo da pojačamo infrastrukturno Chupriju koja je rasadnik talenata. Cilj nam je da kroz jačanje infrastrukture i na lokalu napravimo decentralizaciju sporta", rekao je Udovičić. On je dodao da je atletika najviše profitirala poslednjih godina, da Srbija dobija drugu zatvorenu atletsku dvoranu, da su izgrađeni stadioni, da atletika širi bazu i da vrhunski rezultati nisu izostali. "Ako odete na stadione u dvorane videćete decu koja žele da budu nova Amela, Ivana, Bekrić", naglasio je Udovičić i dodao da je postalo normalno da Srbija bude domaćin velikim takmičenjima. On je rekao da je želja da Srbija bude domaćin što više velikih takmičenja, da smo prethodnih nekoliko dana pokazali da smo "vrhunski domaćini", te da će se Srbija kandidovati i za Svetsko dvoransko takmičenje u atletici 2020. godine.

07:50 - Marko Rojs se opet povredioFudbaler Borusije Dortmund Marko Rojs odsustvovaće sa terena do početka aprila zbog povrede tetive, saopštio je nemački klub. Rojs je povredio tetivu desne butine u prvom poluvremenu utakmice protiv Bajera iz Leverkuzena (6:2) u subotu. Klub iz Dortmunda saopštio je da će Rojs odsustvovati oko četiri nedelje, zbog čega će propustiti revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Benfike, kao i dve utakmice u prvenstvu i jednu u Kupu. Trener Borusije Tomas Tuhel rekao je da je odsustvo Rojsa veliki gubitak za ekipu. "Ovo su lose vesti, posebno što neće igrati u sredu. Povredio me mišić. To je veliki udarac za nas, jer je Marko igrač koji nas konstantno gura napred, preuzima odgovornost. Igrao je vrhunskom nivou u poslednje vreme i važan je deo ekipe na terenu", rekao je Tuhel.07:30 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track