BLOG UŽIVO, VIDEO Čelsi u finišu do pobede protiv Stouka
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Čelsi u finišu do pobede protiv Stouka

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:03 - Milan pobedio ĐenovuFudbaleri Milana pobedili su večeras na svom terenu Djenovu sa 1:0 u poslednjoj subotnjoj utakmici 29. kola italijanske Serije A.Jedini gol na utakmici postigao je Matijas Fernandes u 33. minutu na asistenciju Djanluke Lapadula.Milan je ovom pobedom prišao na samo dva boda zaostatka gradskim rivalom, petoplasiranom Interu koji je ranije danas igrao nerešeno 2:2 sa Torinom.Srpski fudbaler Darko Lazović nastupao je do 59. minuta za Djenovu, kada je u ifru umesto njega ušao Edenilson.Milan je šesti sa 53 boda, Inter je peti sa 55, dok je Djenova 16. sa 29 bodova.

22:41 - Betis lako do pobede protiv OsasuneFudbaleri Betisa pobedili su večeras u Sevilji Osasunu sa 2:0 u poslednjoj subotnjoj utakmici 28. kola španske Primere.Golove za Betis postigli su Rafael Navaro u četvrtom i Ruben Kastro u 28. minutu.Srpski fudbaler Darko Brašanac odigrao je ceo meč za Betis, koji je večerašnjim trijumfom prekinuo seriju od tri utakmice bez pobede.Betis je 13. na tabeli Primere sa 31 bodom, dok je Osasuna poslednja, 20. sa 11.

22:10 - Džikić: Vratićemo se u ZagrebTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je posle večerašnjeg poraza njegovog tima od Cedevite u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Jadranske lige da veruje da će se njegova ekipa za dve nedelje vratiti u Zagreb na treći odlučujući meč."Imam jedan problem, a to je što mi stvarno volimo da dodjemo ovde, pa ćemo morati da se vratimo. Za 14 dana se vidimo ponovo. Verujem u ono što radimo i zato mislim da ćemo ponovo doći, a i da ne dodjemo, nije katastrofa. Jesmo li bili u redu protivnik večeras? Jesmo li se vratilili na dve lopte? Bila je borba, bila je dobra utakmica i to je ono što ide s nama", rekao je Džikić novinarima u Zagrebu.Košarkaši Cedevite poveli su 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige protiv Partizana, pošto su danas u Zagrebu pobedili sa 83:76."Izgubili smo, 1:0 za Cedevitu. Oni su dobro spremili meč, kao da su gledali trening sinoć, ne daj Bože. Što se nas tiče, prvo i drugo poluvreme je bilo malo drugačije. Prvom su oni šutirali 20 penala i bili na plus 19, u drugom nisu i mi smo bili na dve lopte, što ne umanjuje njihovu pobedu", rekao je Džikić.Polufinalna serija Jadranske lige igra se na dve pobede, a drugi meč na programu je sledeće subote u Beogradu.Džikić veruje da će njegov tim u dvorani "Aleksandar Nikolić" bolje šutirati nego večeras u Zagrebu."Očekujem da u Pioniru šutiramo bolje. U prvom poluvremenu smo danas šutirali 13 od 17 za dva i dva od 17 za tri, kada smo napravili balans izmedju toga to je nekako izgledalo bolje", rekao je on.On je dodao da ima mnogo poštovanja za centarski tandem Cedevite koji čine Miro Bilan i Mirza Begić."Oni generalno imaju najveći savez na petici. Imaju Bilana koji je dominantan igrač. On i (Ognjen) Kuzmić su dve najdominantnije petice. Svaka čast (Nikoli) Jankoviću, ali oni su najdominantniji u ligi. Problem je i u tome što Bilana menja Begić, čiji CV je jako ozbiljan kada se pogleda. Ja za takve igrače imam mnogo poštovanja", rekao je Džikić."Takodje, imaju (Karla) Žganeca koji je pun energije, a i (Džona) Šurnu koji je danas u kratkom periodu postigao mnogo poena. Svaka čast na tome. Nema tu neke filozofije, ništa se nije dogodilo što nismo očekivali", dodao je on.Utakmicu u Zagrebu obeležila je povreda Uroša Lukovića, a Džikić je rekao da ne zna ozbiljnost te povrede."Ne znam ništa. Videli ste sve. Klizeći Žganeca bez faula, možda je bio, možda nije, neću da ulazim u to. Dobio je udarac u potkolenicu i to je nešto novo za nas, to ove godine nismo imali", rekao je Džikić.Druga utakmica polufinalne serije, koja se igra na dve pobede, izmedju Partizana i Cedevite biće odigrana sledeće subote od 20.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

21:11 - Cedevita povela u polufinalnoj seriji Jadranske lige protiv PartizanaKošarkaši Cedevite poveli su 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige protiv Partizana, pošto su danas u Zagrebu pobedili sa 83:76 (25:17, 29:18, 16:24, 13:17).Cedevitu je do pobede predvodio Džon Šurna sa 15 poena i šest skokova, dok je Miro Bilan postigao 14, uz devet uhvaćenih lopti.U ekipi Partizana istakao se Vilijam Hečer sa 18 poena i sedam asistencija, dok je Novica Veličković ubacio 13, uz osam skokova, a Džamont Gordon dodao je 11.Druga utakmica polufinalne serije, koja se igra na dve pobede, izmedju Partizana i Cedevite igraće se sledeće subote od 20.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.Partizan je veoma loše počeo utakmicu, nikako nije uspevao da pronadje napadački ritam, što je Cedevita iskoristila i već posle četiri minuta imala je prednost od 10:2.Sredinom prve deonice trener crno-belih Aleksandar Džikić dobio je tehničku grešku zbog protesta, što je probudilo njegovu ekipu, koja je uspela da uhvati priključak i posle trojke Veličkovića smanji na 11:15.Cedevita je ipak ponovo uspostavila kontrolu i do kraja prve deonice ponovo stekla osam poena prednosti - 25:17 U drugoj četvrtini Cedevita je u potpunosti nadigrala crno-bele, nosio ih Šurna, ali i Toni Katić i Rajan Bortajt, dok je odbrana bila na visokom nivou, a Partizana i dalje nije hteo šut.Partizan je na poluvremenu imao 19 poena zaostatka, a pre svega zbog lošeg procentu šuta za tri - samo dva pogodjena šuta iz 17 pokušaja, dok je Cedevita imala četiri trojke iz 12 pkušaja i čak 12 od 15 za dva.Na početku drugog poluvremena Cedevita je došla do maksimalnih plus 23 - 58:35, ali je Partizan uzvratio serijom od 14:0 i tako prišao na 58:49, što je bila prvi jednocifreni zaostatak još od početka druge četvrtine.U finišu treće četvrtine Partizan je imao i šest poena zaostatka, ali je Botrajt trojkom ponovo odveo Zagrepčane do osetnijeg vodjstva.Partizan je i u četvrtoj deonici u par navrata prilazio Cedeviti na pet, a jednom čak i četiri poena zaostatka, ali ekipa Aleksandra Džikića nije imala snage za preokret, pa je Cedevita tako i u trećem ovosezonskom duelu slavila na kraju.Utakmicu u Zagrebu obeležila je i povreda centra Partizana Uroša Lukovića koji je šepajući uz pomoć saigrača morao da napusti halu sredinom druge četvrtine.

19:42 - Real slavio na gostovanju protiv Atletik BilbaaFudbaleri Real Madrida pobedili su danas u gostima Atletik Bilbao sa 2:1 u 28. kolu španske Primere i tako odmakli drugoplasiranoj Barseloni na pet bodova.Madridjani su u prvom poluvremenu bili bolji rival, pre vodećeg gola propustili su dve dobre prilike, da bi u 25. minutu Karim Benzema zatresao mrežu Atletik Bilbaa posle proigravanja Kristijana Ronalda s leve strane.Atletik je u završnici prvog dela utakmice uspostavio ravnotežu, a tako je nastavljeno i u drugom delu, da bi domaćin u 65. minutu pogotkom Arica Aduriza stigao do izjednačenja.Real je ipak posle samo tri minuta stigao do novog gola, a ovaj put Kasemiro je dobro reagovao na drugoj stativi posle kornera sa desne strane i tako svoj tim doveo ponovo u prednost, a kasnije se ispostavilo postavio konačan rezultat.Real je prvi na tabeli Primere sa 65 bodova, dok je Atletik sedmi sa 44.

19:23 - Srpkinje ponovo ubedljive protiv MakedonkiŽenska rukometna reprezentacija Srbije ponovo je danas savladala selekciju Makedonije u prijateljskoj utakmici u Skoplju 43:27 (18:15).Najefikasnije u srpskom timu bile su Jelena Lavko sa osam i Željka Nikolić sa šest, dok su Tamara Georgijev i Slađana Pop-Lazić postigle po pet.Srbija je prethodno u petak savladala Makedonke 35:29 (18:16).

18:54 - Marej odustao od mastersa u MajamijuNajbolje rangirani teniser sveta Britanac Endi Marej odustao je od masters turnira u Majamiju zbog povrede desnog lakta.Prvi teniser sveta trebalo je da učestvuje na turniru u Majamiju, ali nije uspeo da se oporavi na vreme. On se u saopštenju izvinio navijačima što je odustao od turnira i naveo da mu je sav fokus sada usmeren na predstojeću sezonu na šljaci.Nastup najboljeg srpskog tenisera Novak Djoković na turniru u Majamiju takodje je neizvestan usled identične povrede.Masters turnir u Majamiju održaće se od 20. marta do 2. aprila.

18:25 - Čelsi u finišu do pobede protiv Stouka, Lester nastavio seriju trijumfaFudbaleri Čelsija pobedili su danas u gostima Stouk sa 2:1, dok je aktuelni šampion Lester upisao treći uzastopni trijumf u Premijer ligi, pobedivši u gostima Vest Hem sa 3:2 u utakmicama 29. kola.Lider šampionata, Čelsi tek u finišu utakmice uspeo je da dodje do veoma bitna tri boda i tako dodje korak bliže osvajanju šampionata Engleske.Ekipa Antonija Kontea povela je golom Vilijana u 13. minutu iz slobodnog udarca sa oko 20 metara levo iskosa, da bi izjednačenje Stouku u 38. iz jedanaesterca doneo Džonatan Volters.Čelsi je u drugom delu utakmice pokušavao da probije odbranu Stouka, a u tome su uspeli tek u 87. minutu, kada je Geri Kejhil posle kornera sa desne strane dobro reagovao u šesnaestercu domaćina i preciznim udarcem savladao Lija Granta.Londonski klub je ovom pobedom stekao 13 bodova prednosti u odnosu na prve pratioce Totenhem i Mančester siti, koji svoje utakmice igraju sutra.Lester je na gostovanju nadigrao Vest Hem i tako upisao treči uzastopni trijumf koji ga je odaljio od zone ispadanja.Golove u trijumfu lestera postigli su Rijad Mahrez u trećem, Robert Hut u šestom i Džejmi Vardi u 38. minutu, dok su strelci za Vest Hem, kom je ovo bio treći uzastopni poraz, bili Manuel Lancini u 38. i Andre Aju u 63.Vest Hem je 11. sa 33 boda, dok je Lester 15. sa 30.U ostalim utakmicama Premijer lige Everton je na svom terenu lako i ubedljivo sa 4:0 pobedio Hal, dok je Kristal Palas sa 1:0 bio bolji od Votforda, a Sanderlend i Barnli igrali su nerešeno bez golova.

17:50 - Černišov zadovoljan, treneri čestitaju TorbiciTrener fudbalera Spartaka Andrej Černišov bio je zadovoljan što je njegov tim prvi put u prolećnom delu sezone pobedio bez primljenog gola."Ova utakmica je za nas bila biti ili ne biti što se tiče plej-ofa. Pobedili smo i nastavljamo tu borbu. Bez obzira što je Borac na tabeli ispod nas, znali smo da je to dobro organizovana ekipa. Utakmica je bila veoma teška. Ono što je jako prijatno je što smo prvi put na proleće sačuvali mrežu. Napadi su nam bili dobri, ali fali nam poslednji pas. Otprilike sve radimo dobro, a onda dodje završni pas koji ne radimo kako treba. Na tome moramo da radimo", rekao je Černišov novinarima u Subotici.Spartak je danas pobedio 1:0. Trener Borca Mladen Dodić ocenio je da je meč bio ujednačen."Meni je delovalo da je utakmica bila 'egal', ali su meč obeležile, prema mom mišljenju, a voleo bih da me snimak demantuje, dve kardinalne greške kod gola. Prva je bila mog igrača, a posle je bila još veća...Kasnije smo imali svoje šanse i žao mi je što nismo iskoristili nijednu", rekao je Dodić.Kapiten Spartaka Vladimir Torbica danas je odigrao 300. meč za svoj tim, na čemu su mu čestitala oba trenera."Čestitam Torbici na jubileju, to je veoma retko u srpskom fudbalu, ali i veoma dobro za njega", rekao je Černišov.Dodić je bio nešto rečitiji."Moram da pomenem Torbicu, jer sam i pre meča rešio da mu čestitam, kakav god da bude rezultat. Ovaj 300. nastup je raritet za srpski fudbal. Retki su primeri kao što su on ili (Saša) Ilić u Partizanu. Čestitam mu na tome. Nažalost, jubilej je proslavio pobedom", rekao je Dodić.

16:44 - Verder ubedljivo pobedio Lajpcig, Hofenhajm i dalje siguranFudbaleri Verdera pobedili su danas Lajpcig sa 3:0 u 25. kolu Bundeslige i tako pobegli od opasne zone na tabeli.Lajpcigu je ovo bio drugi uzastopni poraz, tako da sada ima samo tri boda više od Borusije Dortmund, koja je u petak pobedila Ingolštat sa 1:0.Verder ima 29 bodova, koliko imaju i Augsburg i Volfsburg, dok prvi tim "ispod crte" Hamburg ima 26 bodova. Hamburg kasnije danas igra protiv Ajntrahta.Hofenhajm je ostao na četvrtom mestu sa 45 bodova, pošto je danas kod kuće pobedio Bajer Leverkuzen sa 1:0. Ovo je "aspirindžijama" bila četvrta utakmica bez pobede u Bundesligi, tako da su sada na 10. mestu sa 31 bodom.Najuzbudljivije danas popodne bilo je u Kelnu, gde je domaćin pobedio Hertu sa 4:2, uz het-trik Antonija Modestea. "Jarčevi" su tako izbili na šesto mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa, i prišli Herti na tri boda zaostatka.Volfsburg je kod kuće pobedio "fenjeraša" Darmštat 1:0.

16:21 - Pobede Spartaka i Radničkog iz NišaFudbaleri Spartaka savladali su Borac iz Čačka 1:0 (0:0), dok je Radnički iz Niša slavio na gostovanju Bačkoj 2:1 (1:0) u uvodnim utakmicama subotnjeg programa 27. kola Superlige.Rezultati i strelci: Bačka - Radnički 1:2 (Luković 49 - Kojić 14, Arsić 82).Spartak - Borac 1:0 (Mudrinski 50).Od 17 sati sastaju se: Javor - Metalac, Partizan - Voždovac, Rad - Napredak. Nedelja: Čukarički - Crvena zvezda (15), Vojvodina - Mladost (18).Petak: Novi Pazar - Radnik 1:0 (Krstić 53).Tabela: Crvena zvezda 67 bodova, Partizan 61, Vojvodina 57, Radnički 43, Napredak 40, Mladost 38, Spartak 37, Voždovac 37, Javor 36, Čukarički 33, Rad 29, Metalac 26, Bačka 24, Radnik 21, Novi Pazar 20, Borac 18.

15:37 - VBA bolji od Arsenala, navijači Tobdžija ne mogu da se dogovoreFudbaleri Vest Bromvič Albiona pobedili su na svom terenu Arsenal sa 3:1 u prvoj današnjoj utakmici 29. kola Premijer lige.Arsenalu je ovo bio četvrti poraz u poslednjih pet utakmica, a Vest Bromviču prva pobeda posle dva poraza.Arsenal je ostao peti na tabeli sa 50 bodova, jednim više od Mančester junajteda, koji ima meč manje. Vba se popeo na 8 mesto sa 43 boda, ali utakmicom više od rivala."Tobdžije" su dva gola primila posle kornera. Naser Čadli je u 12. minutu izveo korner, a na loptu je sjajno natrčao Krejg Doson i smestio je u mrežu. Arsenal je izjednačio samo tri minuta kasnije, kada je Granit Džaka sa oko 30 metara proigrao Aleksisa Sančesa, a on je iz blizine zabio loptu pod prečku.Arsenal je u 38. minutu ostao bez prvog golmana Petra Čeha, koji se povredio, a umesto njega je zaigrao David Ospina.VBA je ponovo poveo u 55. minutu iz pomalo čudnog gola. Ospina je prvo izbio u svom šesnaestercu loptu ispred napadača Džejmsa Meklina, ali samo do Hala Robson-Kanua, koji je prosledio u mrežu. Meklin je ostao iza golmana, ali je pustio da mu lopta prodje kroz noge i udje u gol. Sudija Nil Svobrik se konsultovao kratko sa sudijom, a onda je pokazao na belu tačku.Tačka na meč stavljena je u 75. minutu, kada je Meklin izveo korner, a Doson ponovo bio najbolji u skoku i opet je glavom smestio loptu u mrežu.Tokom meča vidjena je zanimljiva situacija i sa iznajmljenim avionima iznad stadiona Hotorns u Vest Bromviču. Prvo je pre meča jedan preleteo noseći transparent na kome je pisalo: "Bez novog ugovora. Venger napolje". Ali, posle desetak minuta se pojavio i drugi, na kome je pisalo: "U Arsena verujemo. Poštovanje za AV".

15:21 - Eibar i Espanjol igrali bez pobednikaFudbaleri Eibara i Espanjola odigrali su 1:1 u prvoj današnjoj utakmici 28. kola španske Primere. Kike je doveo Eibar u vodjstvo u 20. minutu, a izjednačenje je doneo Hose Manuel Hurado u 50. Eibar je sada osmi na tabeli sa 41 bodom, jednim više od Espanjola, koji je deveti. Ova dva kluba će završiti kolo na tim pozicijama, pošto 10. Alaves ima 37 bodova i meč manje, ali znatno lošiju gol-razliku.

14:47 - Radonjić: Bilo je lepo u Milanu, ali ABA je prioritetTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da će ekipa učiniti sve da na najbolji mogući način započne plej-of ABA lige jer je to takmičenje prioritet pošto donosi Evroligu i egzistenciju kluba. Zvezda je ligaški deo završila sa rekordnim skorom 25-1, a sutra u prvom meču polufinala dočekuje Budućnost. "Uradili smo ono što nam je bio cilj, osvojili prvo mesto i prednost domaćeg terena pred plej-of. To treba sad da iskoristimo, tu prednost. Daćemo sve od sebe da u seriju uđemo na kvalitetan način i krenemo poziivnim ambijentom", rekao je Radonjić. On je dodao da je ekipa svesna šta mora da uradi da bi i sledeće sezone bila deo evropske elite i pozvao navijače da pomognu. "Svi treba da budemo svesni da ne želimo da pričamo i da se bavimo Top 8 fazom. Bilo je lepo u Milanu, naši navijači napravili su fenomenalnu atmosferu, bilo ih je tri, četiri hiljade, uživali smo svi. Nema Milana ako ne budemo svi zajedno kako treba u ovoj seriji. Ako hoćemo ponovo Milano, u nedelju svi u Pionir, a mi ćemo dati sve od sebe da iznesemo težinu trenutka", poručio je Radonjić. Zvezda i Budućnost otvaraju seriju sutra od 19 sati, revanš je 28. marta u Podgorici, a eventualna majstorica 4. aprila u Beogradu.

Dejan Radonjić, foto: Saša Pavlić
Dejan Radonjić, foto: Saša Pavlić

13:42 - Đoković zbog povrede ne igra u Majamiju?

Više o ovoj vesti možete pročitati OVDE

12:59 - Anćeloti: Radujem se susretu sa Realom, verujem u pobeduTrener fudbalera Bajerna Karlo Anćeloti izjavio je da se raduje susretima sa Real Madridom u četvrtfinalu Lige šampiona i istakao da veruje u pobedu. "Biće to posebna utakmica za mene, susret sa starim prijateljima, biće uzbudljivo igrati protiv njih, ali ja verujem u svoj tim. Imamo dosta samopouzdanja i možemo da osvojimo Ligu šampiona. Sposobni smo da savladamo Real koji ima odličan tim i odličnog trenera", izjavio je Anćeloti, koji je sa Madriđanima osvojio Ligu šampiona 2014, kada mu je Zinedin Zidan bio asistent.

11:36 - Spaleti potvrdio sastanak sa predsednikom, primio satiričnu nagraduTrener Rome Lučano Spaleti potvrdio je danas da će se "u narednih nekoliko dana" sastati s predsednikom tog fudbalskog kluba Džejmsom Palotom.Spaletiju na kraju sezone ističe ugovor, a sa upravom se još nije dogovorio oko produženja. Vlasnik Rome je Amerikanac i ove nedelje će boraviti u Italiji i tom prilikom će se sastati sa trenerom."Predsednik Palota i ja tek treba da se sastanemo. Razgovaraćemo u narednih nekoliko dana. Ovde produžetak saradnje zavisi od rezultata", preneli su italijanski mediji njegove reči.Spaleti je razgovarao s novinarima dok je primao satiričnu nagradu "zlatni tapir", koju dodeljuje humoristička emisija "Striša la noticija" (Striscia La Notizia).Ovo "priznanje" dodeljuje se nekome ko se obrukao ili izgubio, a Spaleti ga je dobio pošto je njegov tim eliminisan od Liona u dvomeču Lige Evropa, sa obrazloženjem da možda donosi nesreću."Donosim nesreću onima koji sede ispred mene na konferencijama za novinare. Oni su naivčine koje svakog dana treba da me psihoanaliziraju", rekao je Spaleti.

Lučano Spaleti, foto: AP
Lučano Spaleti, foto: AP

10:21 - Rušel, preživeli fudbaler Šapekoensea, vratio se treninzimaBrazilski fudbaler Alan Rušel, jedan od trojice igrača Šapekoensea koji je preživio avionsku nesreću, vratio se treninzima...

09:19 - Srpske rukometašice slavile u SkopljuŽenska rukometna reprezentacija Srbije savladala je sinoć selekciju Makedonije 35:29 (18:16) u prvom prijateljskom meču u Skoplju. Najefikasnija u srpskom timu bila je Jovana Stojiljković sa osam golova, dok je pet postigla Sanja Radosavljević. Druga utakmica istih selekcija igra se danas od 12.30 sati u Skoplju, koja će poslužiti kao test Srbije pred baraž sa Italijom za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.08:01 - Mančester junajted kažnjen sa 20.000 funtiFudbalski savez Engleske (FA) kaznio je Mančester junajted sa 20.000 funti zato što nije kontrolisao svoje igrače tokom utakmice FA Kupa sa Čelsijem u ponedeljak, saopšteno je danas.Nekoliko igrača Junajteda prišlo je sudiji Majklu Oliveru pošto je isključio Andera Ereru u 35. minutu utakmice u Londonu. Čelsi je meč dobio sa 1:0 golom N'Golo Kantea.Erera je dobio dva žuta kartona, oba zbog starta na krilu Čelsija Edenu Azaru. Sudija se posle drugog našao okružen igračima Mančestera.Tokom uzbudljivog prvog poluvremena došlo je i do sukoba trenera, tako što je četvrti sudija morao da stane izmedju Žozea Morinja i Antonija Kontea i spreči njihov fizički kontakt.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track