BLOG UŽIVO VIDEO Igokea slavila, Robinson pogodio za pobedu
Foto: ABA Liga

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO VIDEO Igokea slavila, Robinson pogodio za pobedu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:01 - Igokea slavila, Robinson pogodio za pobeduKošarkaši Igokee pobedili su večeras u Ljubljani ekipu Olimpije sa 81:80 u utakmici 16. kola Jadranske lige.Ikegea je stigla do devete pobede u regionalnom takmičenju, dok Olimpija sada ima skor od sedam pobeda i devet poraza.Pobedu Igokei na večerašnjem meču doneo je Džejms Robinson košem nekoliko sekundi pre kraja.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Strahinja Mićović sa 17 poena, dok je Draško Albijanić postigao 11. U ekipi Olimpije najbolji je bio Nikola Janković sa 21 poenom.Igokea u narednom kolu dočekuje FMP, dok Olimpija gostuje Mornaru u Baru.

22:19 - Radonjić: Navijači su delovali stimulativno na nasTrener košarkaša Crvene zvezde rekao je da je zadovoljan posle večerašnje ubedljive pobede protiv Zadra i dodao da njegovu ekipu očekuje "žestok ritam" i da se okreće predstojećim utakmicama u Jadranskoj ligi i Evroligi.Košarkaši Zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Zadra sa ubedljivih 113:65 u utakmici 16. kola Jadranske lige, a meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" pratilo je više od 8.000 navijača. ; "Očekivao sam da će biti puno navijača, ali da će ovoliko biti. Delovalo je na nas stimulativno", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice."Znali smo šta je trebalo da uradimo da imamo kontrolu meča... Čeka nas žestok ritam. Pričamo stalno o njemu. U četiri sledeća kola - tri gostovanja i dolazi Fenerbahče. Format je prilično normalan za Evroligu, ali raspored nije kao u prvom delu. Teško je prelaziti iz grada u grad. Malo su nam teža putovanja na redu. Žalgiris, pa Fenerbahče kući, pa Tel Aviv, pa Laktaši, pa Beograd, Španija...", rekao je Radonjić.Novi košarkaš Zvezde Dion Tompson gledao je večerašnji meč. Novinare je zanimalo koliko će se brzo uklopiti."Radije bih da sačekam trening ili dva pa da napravimo presek. Sigurno postoji razlika u odnosu na ono odakle je došao. Ne mogu da kažem ništa o njegovom uklapanju, jer moram prvo da se uverim. Neka ide i sporo, a da igramo dobro, neću se ljutiti", rekao je Radonjić.Trener Zvezde je naveo da su ciljevi u 2017. godini osvajanje Jadranske lige i domaćeg prvenstva."To što smo došli do velikih pobeda ne znači da je to normalan status. Videćemo kako će to da se razvija. U ovakvom formatu sa ekipama koje su na početku iznele velike ciljeve. Za sada je odlično. Ali, polako videćemo kako će da izgleda. Cilj je da se osvoji ABA liga i domaće takmičenje", rekao je Radonjić.Košarkaš Zvezde Marko Simonović rekao je da je pun Pionir na utakmici protiv Zadra nagrada za sve što su on i njegovi saigrači uradili do sada."Ušli smo jako u meč. U dobrom smo ritmu u poslednjih mesec dva. Igramo lepu košarku... Ova poseta je prava nagrada za ono što radimo. Daju nam pravu energiju sa tribinama, zajedno pravimo ovo", rekao je Simonović.Trener Zadra Neven Plantak naveo je da ga je najviše zabrinuo početak utakmice.; "Tako kada igraš protiv ekipe kao što je Zvezda, nemaš šta da očekuješ. Falilo nam je četiri igrača. S ovim ritmom i rosterom, ne možemo da izdržimo. Nije problem izgubiti od Zvezde. Problem je što nismo bili agresivni. Razlika u kvalitetu je ogromna. Čestitam Zvezdi na pobedi", rekao je Plantak.

21:41 - Murinjo: Mi smo šampioni pogrešnih odlukaTrener fudbalera Mančester Junajteda Žoze Murinjo rekao je večeras da su sudije grešile i protiv njegove ekipe i da mu zato nije žao Vest Hema.Junajted je pobedio danas Vest Hem sa 2:0 u 20. kolu Premijer lige.Vest Hem već u 15. minutu meča ostao sa desetoricom igrača na terenu pošto je Sofian Feguli zaradio crveni karton nakon starta nad Filom Džonsom. Taj detalj bitno je odredio dalji tok meč, a utisak je da je sudija Majk Din oštetio Vest Hem.Mata je potom doveo Junajted u vodjstvo, a pobedu ekipe Žozea Morinja potvrdio je Zlatan Ibrahimović pogotkom iz ofsajda."Ne mogu da komentarišem crveni karton, bio sam daleko. I ja sam morao da se nosim sa frustracijama zbog poništenog gola Ibrahimoviću, zbog penala protiv Kristal Palasa... Nije mi žao Vest Hema. Ako govorimo o sudjenju, mi smo šampioni pogrešnih odluka", rekao je Murinjo za britanske medije.

21:02 - Sebaljos naredni protivnik ĐokovićaArgentinski teniser Orasio Sebaljos igraće protiv Novaka Djokovića u drugom kolu turnira u Dohi, pošto je danas na početku tog turnira pobedio Nemca Florijana Majera.Sebaljos, 71. igrač sveta, protiv Majera je slavio sa 6:7, 6:4, 7:5 posle dva sata i 40 minuta igre.Djoković je ranije danas pobedio Nemca Jana-Lenarda Štrufa u dva seta, 7:6 i 6:3.Srpski i argentinski teniser se do sada nikad nisu sastajali.

20:25 - Mata i Ibrahimović za pobedu Junajteda nad Vest HemomFudbaleri Mančester junajteda pobedili su večeras u gostima ekipu Vest Hema sa 2:0 u utakmici 20. kola Premijer lige.Mančester je tako upisao šesti uzastopni trijumf u Premijer ligi i šesti je na tabeli sa 39 bodova. Vest Hem, na drugoj strani, ima 22 boda i nalazi se na 13. poziciji.Golove za Junajted na večerašnjem meču postigli su Mata u 46. i Zlatan Ibrahimović u 78. minutu.Vest Hem je već u 15. minutu meča ostao sa desetoricom igrača na terenu pošto je Sofian Feguli zaradio crveni karton nakon starta nad Filom Džonsom.Junajted nije iskoristio brojčanu prednost u prvih 45 minuta, a na gol se čekalo sve do 63. minuta kada je pogodio Mata posle sjajne akcije, driblinga i asistencije Markusa Rašforda.I Mata i Rašford su u igru ušli na poluvremenu.Pobedu Junajteda potvrdio je Ibrahimović pogotkom u 78. minutu. Ander Erera je poslao loptu u šesnaesteras, a Ibrahimović je mrežu domaće ekipe pogodio iz ofsajda, ali sudije nisu reagovale.Junajted u narednom kolu dočekuje Liverpul, dok Vest Hem na svom terenu igra protiv Kristal Palasa.

19:45 - Adrijano blizu prelaska u Spartak iz MoskveBrazilski fudbaler Luiz Adrijano spreman je da napusti Milan i predje u Spartak iz Moskve, ali se to, prema navodima medija, neće desiti još desetak dana.Adrijano je ove sezone počeo samo jednu utakmicu u Seriji A i blizu je odlaska sa San Sira. Prema navodima italijanskih medija, Milan i Spartak su postigli dogovor, ali su ostali "još neki detalji".Nekadašnji fudbaler Šahtjora iz Donjecka trebalo bi da obavi lekarske preglede 10. ili 11. januara kada će transfer biti i zvanično potvrdjen, preneli su mediji.

17:35 - Venger: Rad Engleza se ne ceniArsen Venger ocenio je da engleski menadžeri ne dobijaju dovoljno prilika za rad i pohvalio kolegu iz Bornmuta Edija Haua što je iskoristio svoju šansu. Hau je jedan od samo četiri engleska trenera u Premijer ligi. On je pomogao Bornmutu da se ustali u ligi otkako je 2015. godine iz Čempionšipa ušao u elitu."Kada sam došao (1996) stranim trenerima nije pružena šansa, tada sam bio jedini. Sada su se stvari preokrenule i engleski menadžeri ne dobijaju dovoljno prilika. Hau je jedan od suprotnih primera, mlad je i perspektivan, iskoristio je šansu i učvrstio je poziciju kluba kao redovnog premijerligaša. On je primer svim mladim engleskim trenerima da ako dobro rade i ako se probiju kroz klub, mogu da dobiju šansu u Premijer ligi", rekao je menadžer Arsenala. "Čak i u drugoj ligi, ne treba zaboraviti da su tada imali neverovatnu sezonu, postigli su više od 100 golova. Ne samo da su opstali, već imaju i pozitivan stil igre. Zbog toga mu se predvidja svetla budućnost", dodao je Francuz

16:37 - Pobede Amele Terzić i Elzana Bibića u MrsaćuAtletičari Novog Pazara Amela Terzić i Elzan Bibić pobedili su na tradicionalnoj Novogodišnjoj uličnoj trci u Mrsaću, pored Kraljeva. Terzić je pobedila u konkurenciji seniorki na 1.650 metara, ispred klupske koleginice Teodore Simović i trećeplasirane Azre Nurković iz Atletskog kluba Pazar. "Uvek rado trčim u Mrsaću, gde je publika sjajna. Osim toga, organizatori mi uvek prirede neko prijatno iznenadjenje", rekla je Terzić, koja je danas proslavila 24. rodjendan. ; Bibić je bio najbrži kod seniora na 6.600 metara, dok su drugo i treće mesto zauzeli Miloš Pendić iz Čajetine i Marko Ranković iz Lazarevca. "Bilo je zadovoljstvo biti deo ove manifestacije, ali na stazi sam mogao i više. Želeo sam da srušim rekord mog trenera Rifata Zilkića, što ću pokušati da ostvarim već sledeće godine", naveo je Bibić. Novogodišnja ulična trka u Mrsaću održana je 46. put.

15:40 - Remi Midlsbroa i Lestera bez golovaFudbaleri Midlsbroa i Lestera igrali su danas nerešeno bez golova u prvoj utakmici 20. kola engleske Premijer lige.Utakmica na Riversajd stadionu nije donela mnogo uzbudjenja. Za nešto više od 90 minuta igre vidjeno je svega nekoliko pokušaja obe ekipe i malo pravih prilika.Domaćin je u par navrata imao blagu inicijativu, ali je šampion Engleske uspeo da obije napade Midlsbroa.Lester je 14. na tabeli Premijer lige sa 21 bodom, dok je Midlsbro 16. sa 19.

15:13 - Venger: Engleski treneri ne dobijaju dovoljno prilikaTrener fudblera Arsenala Arsen Venger ocenio je da engleski treneri ne dobijaju dovoljno prilika za rad i pohvalio trenera Bornmuta Edija Haua što je iskoristio svoju šansu. Hau je jedan od samo četiri engleska trenera u Premijer ligi. On je pomogao Bornmutu da se ustali u ligi otkako je 2015. godine iz Čempionšipa ušao u elitu. "Kada sam došao (1996) stranim trenerima nije pružena šansa, tada sam bio jedini. Sada su se stvari preokrenule i engleski treneri ne dobijaju dovoljno prilika. Hau je jedan od suprotnih primera, mlad je i perspektivan, iskoristio je šansu i učvrstio je poziciju kluba kao redovnog premijerligaša. On je primer svim mladim engleskim trenerima da ako dobro rade i ako se probiju kroz klub, mogu da dobiju šansu u Premijer ligi", rekao je Venger za Skaj. "Čak i u drugoj ligi, ne treba zaboraviti da su tada imali neverovatnu sezonu, postigli su više od 100 olova. Ne samo da su opstali, već imaju i pozitivan stil igre. Zbog toga mu se predviđa svetla budućnost", dodao je francuski trener. Venger je rekao da želi da njegova ekipa u 2017. ostvari bolje rezultate nego prethodne godine, u kojoj nije osvojila nijedan trofej. "Razočaran sam jer smo osvojili drugo mesto i nismo uspeli da osvojimo kup koji smo želeli. Uveren sam da je ekipa napredovala u 2016. godini, ali nedovoljno da osvoji titulu, ili da se nadje u borbi za Premijer ligu. Nivo u Premijer ligi je veoma dobar, liga je napeta i teško je u svakoj utakmici. Moramo da napredujemo, a plasirali smo se u nokaut fazu Lige šampiona i još smo u gornjem delu tabele u Premijer ligi", naveo je Venger.

14:52 - Milojević se nada pobedi u LitvanijiTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da ima mnogo problema sa povredama igrača, ali da se nada da će ekipa smanjiti oscilacije u igri i pobediti Juventus kako bi zadržala šanse za plasman u drugu fazu Lige šampiona. "Očekuje nas težak meč u Litvaniji. Imamo mnogo problema sa povredama na koje se nadovezala i visoka temperatura Glogovca. U kakvom god sastavu da se suprotstavimo, moramo da damo sve od sebe i smanjimo oscilacije u igri. Znamo kvalitete Juventusa, bili smo blizu preokreta u Mitrovici. Ako nam se ukaže šansa za pobedu, nadam se da ćemo je iskoristiti i produžiti nadu za plasman u narednu fazu Lige šampiona", rekao je Milojević. Košarkaši Mege u utorak od 18.30 igraju u litvanskom gradu Utena protiv Juventusa, utakmicu 10. kola Lige šampiona. U timu iz Sremske Mitrovice neće biti Marko Tejić i Djordje Simeunović zbog povreda, dok Stefan Glogovac zbog visoke temperature nije otputovao. Posle 10 kola u Grupi D Mega ima tri pobede i sedam poraza, a Juventus šest pobeda i četiri poraza. U prvoj ovosezonskoj utakmici sa Juventusom u četvrtom kolu, litvanska ekipa je pobedila u Sremskoj Mitrovici sa 79:77. Košarkaš Mege Jan Novak rekao je da se nada da će ekipa revanširati za poraz iz prvog dela takmičenja i pobedom početi 2017. godinu. "Situacija sa povredama nam dodatno otežava posao. Ipak, želimo da se revanširamo za tesan poraz u Sremskoj Mitrovici kada smo imali i šut za pobedu. Ne smemo da dozvolimo velike padove u igri kakve smo imali u prethodnom meču protiv Budućnosti. Nadam se da ćemo uspeti da pružimo kvalitetnu partiju, da 2017. godinu počnemo pobedom i nastavkom borbe za plasman u drugu fazu takmičenja", naveo je Novak.

14:01 - Arsović i Mikec najbolji strelci Srbije u 2016. godiniReprezentativci Srbije u streljaštvu Andrea Arsović i Damir Mikec proglašeni su za najbolje u 2016. godini, dok je najbolji trener Dragan Donević, saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS). Mikec je treću godinu uzastopno proglašen za najboljeg srpskog strelca, dok je Arsović priznanje dobila i 2014. godine. Dragan Donević je za najboljeg trenera Srbije izabran treći put, pre svega zbog rezultata koje postiže kao učitelj Andree Arsović. Arsovićeva i Mikec su sezonu velikih medjunarodnih takmičenja završili na isti način u istom danu, 8. oktobra, pobedama na finalnom turniru Svetskog kupa u Bolonji, koje su im donele velike Kristalne globuse. Arsović je u finalu osvojila zlato vazdušnom puškom, a nekoliko sati kasnije najsjajnije odličje vazdušnim pištoljem osvojio je Mikec, oborivši evropski rekord finala (202,9 krugova). Oboje su se bili uspešni na prvom velikom takmičenju u sezoni, Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Djeru. Arsović je tada postala prvak Evrope vazdušnom puškom, a osvojila je i zlato u miksu istim oružjem, u paru sa Milutinom Stefanovićem. Mikec je zajedno sa Zoranom Arunović osvojio zlato u miksu vazdušnim pištoljem, a u timu sa Dimitrijem Grgićem i Duškom Petrovim bronzu u ekipnoj konkurenciji. Takođe, Arsović je na turniru Svetskog kupa u Minhenu osvojila zlato vazdušnom puškom, a Mikec je na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru uzeo srebro vazdušnim pištoljem. Oboje su u 2017. godinu ušli kao prvoplasirani na evropskim rang-listama za vazdušnu pušku, odnosno vazdušni pištolj, dok na svetskim listama drže peta mesta. Odluke o izboru najboljih pojedinaca doneo je Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije, na predlog Stručne komisije, koja je sastavila liste najboljih klubova i strelaca Srbije u 2016. godini po disciplinama i kategorijama. Liste su još preliminarne, dok ne istekne rok za prigovore, mada ne treba očekivati velike promene, piše u saopštenju. Liste se prave na osnovu bodovanja svih rezultata strelaca na medjunarodnim takmičenjima, finalu Kupa i prvenstvu Srbije. Prvo mesto medju klubovima pripalo je kragujevačkom "Čika Mati".

13:32 - Krunić izgubila na startu turnira u BrizbejnuSrpska teniserka Aleksandra Krunić nije danas uspela da se plasira u osminu finala turnira u Brizbejnu u Australiji, pošto je izgubila od domaće teniserke, 272. na WTA listi, Ešli Barti u dva seta, 2:6, 2:6.Meč je trajao 67 minuta, Krunić je šest puta izgubila svoj servis i napravila je dva brejka.Krunić je 144. na WTA listi, a u glavni žreb turnira u Brizbejnu je došla kroz kvalifikacije.Barti, koja je za učešće na turniru dobila specijalnu pozivnicu organizatora, će u osmini finala igrati protiv prve teniserke sveta Andželik Kerber iz Nemačke, koja je kao prvi nosilac bila slobodna na početku takmičenja.

13:08 - Ćuprija dobija atletsku dvoranu, treću u SrbijiGrad atletike, kako zovu Ćupriju zbog brojnih atletskih asova - Vere Nikolić, Dragana Zdravkovića, Snežane Pajkić, trenera Aleksandra Petrovića koji su tu stasali i svetom pronosli slavu grada i zemlje, ove će godine dobiti atletsku dvoranu - treću u Srbiji. Reč je o atletskom komplesu, stadionu sa atletskom dvoranom u kojoj će moći da se održavaju i evropska prvenstva, izjavio je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, ocenivši da je reč "o velikom projektu za Ćupriju i Srbiju". "Mi smo u prethodnom periodu uspeli da gradski stadion prebacimo na loklanu samouporavu i time smo stvorili uslov da možemo nešto da radimo", rekao je Erić. Radimo idejno rešenje za atletsku dvoranu, a gotov projekat imamo za glavni i pomoćni stadion, koji će zajedno činiti atletski kompleks i zvaće se "Aleksandar Petrović", objasnio je Erić. Posle atletskog Evropskog prvenatva u "Areni" koje će biti održano u martu staza koje će tamo biti montirana biće postavljena u Ćupriji, dodao je Erić. Sa izgradnjom ćemo krenuti ove godine, istakao je Erić. I predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jerosimović je nedavno u izjavi za medije naveo da će nova dvorana u Ćupriji, "biti treća u Srbiji, dok Novi Sad ima poludvoranu".

12:29 - Nina Stojanović u osmini finala turnira u ŠenženuSrpska teniserka Nina Stojanović plasirala se u osminu finala turnira u kineskom Šenženu, pošto je posle preokreta pobedila 28. teniserku sveta Timeu Baboš iz Madjarske u tri seta, 1:6, 7:5, 6:2. Stojanović, 140. teniserka sveta, pobedila je za dva sata i dva minuta, četiri puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila brejk manje. Stojanović će u osmini finala igrati protiv teniserke iz Tunisa Uns Džabir, 196. na WTA listi. Ranije danas Jelena Janković nije uspela da se plasira u osminu finala turnira pošto je izgubila od Rumunke Simone Halep u tri seta, 1:6, 6:3, 3:6.

12:00 - Oskar doputovao u ŠangajNovi fudbaler kineskog kluba Šangaj SIPG Brazilac Oskar doputovao je u Šangaj, gde su ga dočekali navijači i predstavnici kluba. Kako je preneo Dejli Mejl, Oskar je dobio brojne poklone medju kojima šal kluba i mnogo cveća, delio je autograme, a navijači na aerodromu Pudong su ga grlili i slikali se sa njim. Oskar je prešao u kineski klub pošto je izgubio mesto u timu Čelsija kod trenera Antonija Kontea. Odigrao je 11 utakmica za londonski klub ove sezone, a od sredine septembra nije bio u prvom timu. Klubovi nisu objavili detalje transfera, a mediji spekulišu da je Šangaj SIPG platio 62,6 miliona dolara za 25-godišnjeg Brazilca i da će on navodno zaradjivati skoro 500.000 dolara nedeljno. Oskar će u novom klubu igrati sa sunarodnicima Hulkom i Elkesonom, a trener Šangaj SIPG je bivši trener Čelsija i Totenhema Andre Viljas Boaš. Sezonu u kineskoj Super ligi Šangaj SIPG završio je na trećem mestu na tabeli sa 12 bodova zaostatka za šampionom Gvangdžouom.

11:54 - Janković iz Olimpije najbolji košarkaš u decembru u Jadranskoj ligiKošarkaš ljubljanske Olimpije Nikola Janković proglašen je za najboljeg igrača u decembru u Jadranskoj ligi. Kako se navodi u saopštenju, Janković iako nije bio statistički najefikasniji igrač u decembru, proglašen je za najboljeg pošto je doprineo dobrim rezultatima Olimpije, koja je ostvarila četiri pobede u pet utakmica i sa poslednjeg mesta na tabeli skočila je na sedmo. Takođe, on je proglašen i za najkorisnijeg igrača (MVP) 13. kola Jadranske lige. Bivši reprezentativac Srbije u mladjim kategorijama je u decembru u utakmicama protiv Mega Leksa Zadra, Cedevite i dva duela protiv Krke prosečno postizao 17,6 poena, uz 6,4 skoka, 1,4 asistenciju i 1,2 blokade, uz indeks korisnosti od 23,6 poena. On je uz indeks od 23,6 poena bio treći po uspešnosti, iza dosadašnjeg košarkaša Cibone Ante Žižića i Džanana Muse iz Cedevite.

10:18 - Ibrahimović: Uživam da dokazujem kritičarima da grešeFudbaler Mančester junajteda Zlatan Ibrahimović rekao je danas da je želeo da igra u Premijer ligi kako bi dokazao kritičarima da greše. Ibrahimović je u julu kao slobodan igrač iz Pari Sen Žermena prešao u Mančester junajted i do sada je na 27 utakmica postigao 17 golova. "Svake godine su me zvali klubovi iz Premijer lige, ali želeo sam da dodjem tek kada su svi mislili da sam gotov. Rekli su da to neće biti moguće, ali uvek ih nateram da pojedu svoje reči", rekao je Ibrahimović. On je prošle godine postigao 50 golova, samo jedan manje od Lionela Mesija iz Barselone. On bi bio izjednačen sa Argentincem da mu je priznat gol u utakmici protiv Midlsbroa, koju je njegova ekipa dobila sa 2:1, u subotu 31. decembra. "Kritike mi daju mnogo snage. Kritičari su plaćeni da govore gluposti. Mene plaćaju da igram i uživam u tome", naveo je 35-godišnji Ibrahimović. Fudbaleri Mančester junajteda igraju večeras u Londonu protiv Vest Hema, utakmicu 20. kola Premijer lige. Junajted će pokušati da ostvari šestu uzastopnu pobedu i zadrži priključak za vodećima. Ekipa Žozea Morinja je šesta na tabeli sa 36 bodova, a Totenhem i Mančester siti na četvrtom i petom mestu imaju po tri boda više. Prvi je Čelsi sa 49 bodova, Liverpul ima šest bodova manje, a Arsenal je treći sa 40 bodova.

Zlatan Ibrahimović, foto: Profimedia
Zlatan Ibrahimović, foto: Profimedia

09:52 - Janković izgubila od Halep na turniru u ŠenženuSrpska teniserka Jelena Janković nije danas uspela da se plasira u osminu finala turnira u kineskom Šenženu pošto je izgubila od četvrte teniserke sveta, Rumunke Simone Halep u tri seta, 1:6, 6:3, 3:6. Janković, 54. teniserka sveta, izgubila je za sat i 49 minuta. Ona je dva puta oduzela servis protivnici, koja je napravila četiri brejka. Halep će u osmini finala igrati protiv Čehinje Katerine Sinijakove, koja je u dva seta pobedila domaću teniserku Šuaj Peng, 6:3, 7:5.

08:00 - Marej: Đoković mi je najveća pretnja u 2017.Najbolji teniser sveta Endi Marej izjavio je da će mu Novak Đoković biti najveća pretnja u 2017. godini. Marej je, uoči turnira "Katar open" u Dohi, rekao da će srpski teniser ove godine da mu "otežava život" na terenu. "Kada je u pitanju pozicija broj jedan, Novak će biti najveća pretnja", kazao je Marej. Najbolji srpski teniser i svetski broj 2 prvi meč će odigrati sutra na turniru u Dohi protiv Nemca Jana-Lenarda Štrufa. Mareju će rival biti Francuz Žeremi Šardi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track