BLOG UŽIVO, VIDEO Gvardiola: Naći ću rešenje
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Gvardiola: Naći ću rešenje

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

22:58 - Roma ubedljiva protiv PalermaFudbaleri Rome pobedili su večeras na svom terenu Palermo sa 4:1, u utakmici devetog kola italijanskog prvenstva i popeli se na drugo mesto na tabeli.Roma je povela u 31. minutu golom Mohameda Salaha, a vodjstvo je duplirao Leonardo Paredes u 52. minutu. Edin Džeko postigao je treći gol u 68. minutu, a jedini pogodak za goste postigao je Robin Kuajson u 80. minutu. Konačan rezultat postavio je Stefan El Šaravi u 82. minutu.Rimski tim se posle druge uzastopne pobede popeo na drugo mesto na tabeli sa 19 bodova, koliko ima i trećeplasirani Milan. Prvi je Juventus sa dva boda više.Palermo je pretrpeo peti prvenstveni poraz, bez pobede je u poslednje tri utakmice i zauzima pretposlednje mesto na tabeli sa šest bodova.

22:05 - Murinjo: Napravili smo neverovatne greškeTrener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da su "neverovatne greške u odbrani" njegove ekipe odlučile današnju utakmicu protiv Čelsija. Fudbaleri Mančester junajteda izgubili su sa 0:4 od Čelsija na Stamford Bridžu i u 11. uzastopnoj utakmici nisu uspeli da pobede "plavce". Murinjo je u dva navrata predvodio Čelsi i najuspešniji je trener u istoriji londonskog kluba. On se danas vratio na Stamford Bridž prvi put otkako je otpušten prošlog decembra zbog loših rezultata. Današnji poraz je najteži poraz Murinja u Premijer ligi. Čelsi je poveo u 30. sekundi golom Pedra, a Murinjo je rekao da je to potpuno promenilo tok utakmice i da je nezadovoljan što su njegovi igrači bili loši prilikom kontranapada protivnika. "Na početku analize utakmice vidi se šta se dogodilo. Napravili smo neverovatne greške u odbrani. Individualne greške u odbrani i zbog toga platite. Ne možete da dozvolite protivniku da postigne gol u prvom minutu, posle toga utakmica se potpuno promenila. Tada vam taktika propada, ali želeli smo da igramo ofanzivno. Želeli smo da stvaramo šanse, da postignemo golove, to smo pokazali kod 0:1", rekao je Murinjo.

21:24 - Krka šokirala CedevituKošarkaši Krke pobedili su večeras u Zagrebu domaću Cedevitu sa 83:82 (16:24, 18:16, 29:24, 20:18), u utakmici šestog kola Jadranske lige i ostvarili drugu pobedu.Najefikasniji u ekipi Krke bio je Marko Luković sa 20 poena, Žiga Dimec dodao je 17 poena i devet skokova, dok je Sandi Čebular postigao 16 poena od kojih i pobedonosni koš u završnici.U domaćem timu Karlo Žganec postigao je 15 poena, Miro Bilan 13, Skoti Hopson dodao je 10, a Luka Babić 10 poena, šest skokova i pet asistencija.Krka sada ima dve pobede i tri poraza, a Cedevita tri pobede i tri poraza.U sedmom kolu Krka u petak igra na svom terenu protiv Zadra, a Cedevita će u nedelju igrati na gostujućem terenu protiv Igokee.

21:10 - Povredio se DibalaFudbaler Juventusa Paulo Dibala povredio je mišić desne butine i još nije poznato koliko će odsustvovati sa terena, saopštio je danas italijanski šampion. Dibala se povredio tokom sinoćnjeg derbija sa Milanom (0:1) i morao je u 33. minutu da izadje iz igre. Kako se navodi u saopštenju, dvadesetdvogodišnji fudbaler je danas podvrgnut pregledima i utvrdjeno je da mu je napukao mišić, nakon što je tokom utakmice dobio udarac u butinu. "Rezultati su pokazali da je u manjoj meri oštećen mišić. Dibala će uskoro biti podvrgnut novim testovima kako bi se ustanovilo koliko je povreda ozbiljna", naveo je Juventus. Dibala je ove sezone odigrao 11 utakmica i postigao četiri gola.

20:52 - Viljareal pobedio Las Palmas u završnici utakmiceFudbaleri Viljareala pobedili su večeras na svom terenu Las Palmas sa 2:1, u utakmici devetog kola španskog prvenstva i popeli se na treće mesto na tabeli.Las Palmas je poveo u 31. minutu golom iz voleja Kevina Prinsa Boatenga, posle lepe akcije i dodavanja saigrača Tanausua. Viljareal je izjednačio golom iz penala Nikole Sansonea u 64. minutu, a pobedu domaćem timu doneo je Sedrik Bakambu u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.Viljareal je ostvario petu prvenstvenu pobedu i pored Real Madrida jedina je neporažena ekipa u španskom prvenstvu ove sezone. Viljareal je treći na tabeli sa 19 bodova, koliko ima i drugoplasirana Barselona, dok bod više ima Sevilja na prvom mestu.Las Palmas je u poslednjih pet utakmica bez pobede i zauzima deveto mesto na tabeli sa 12 bodova.

20:32 - Gvardiola: Naći ću rešenjeTrener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da će pronaći rešenje za seriju utakmica bez pobede, posle današnjeg remija sa Sautemptonom (1:1). Siti je danas kao domaćin odigrao 1:1 sa Sautemptonom, što je njegova peta uzastopna utakmica u svim takmičenjima bez pobede, ali je zahvaljujući gol-razlici ostao na prvom mestu na tabeli Premijer lige. Siti, Arsenal i Liverpul imaju po 20 bodova. Na početku sezone Siti je pobedio u 10 uzastopnih utakmica i postigao 30 golova, a Gvardiola je rekao da je uveren da će popraviti stvari. On je posle utakmice više od 40 minuta zadržao igrače u svlačionici. "Možete da ostvarite 10 pobeda, a onda da ne uspete da pobedite u pet mečeva. Moram da otkrijem razlog zbog čega je to tako. Složni smo. Razgovarali smo o situaciji u kojoj se nalazimo. Pokušaćemo da se podignemo", rekao je Gvardiola.

20:11 - Remi Bolonje i SasuolaFudbaleri Bolonje i Sasuola odigrali su večeras nerešeno 1:1 u devetom kolu italijanske Serije A.Bolonja je povela golom Simonea Verdija u 10. minutu, da bi Sasuolo pogotkom Alesandra Matrija u 86. stigao do izjednačenja.Sasuolo zauzima deveto mesto sa 13 bodova, dok je Bolonja 13. sa 12.

19:48 - Fudbaler Crvene zvezde David Babunski pozvao je sve navijače crveno-belih na Sajam knjiga

19:34 - Šalke lako pobedio MajncFudbaleri Šalkea pobedili su večeras u Gelzenkirhenu Majnc sa 3:0 u poslednjoj utakmici osmog kola nemačke Bundeslige.Šalke je do drugog trijumfa u poslednje tri utakmice došao golovima Nabila Bentaleba u 23. i 61. minutu i Maksa Mejera u 48.Srpski reprezentativac Matija Nastasić odigrao je ceo meč za Šalke.Ekipa iz Gelzenkirhena posle osam utakmica zauzima 14. mesto sa sedam bodova, dok je Majnc deveti sa 11.

19:24 - MZT pobedio KarpošKošarkaši MZT Skoplje ostvarili su danas prvu pobedu u Jadranskoj ligi ove sezone, pošto su kao domaćini pobedili gradskog rivala Karpoš sokoli sa 74:71 (8:25, 16:6, 24:11, 26:29), u utakmici šestog kola.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šarlon Klof sa 14 poena, osam skokova i pet asistencija, Stefan Sinovec postigao je 13, a Gzavije Tams 12 poena.U ekipi Karpoš sokoli Kendrik Peri postigao je 22 poena uz šest asistencija, Dominik Mavra postigao je 15 poena uz šest asistencija a Dragan Labović dodao je 10 poena.MZT sada ima pobedu i pet poraza, dok je Karpoš jedina ekipa bez pobede u prvih šest kola.U sedmom kolu MZT će naredne nedelje igrati u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Leksa, a Karpoš sokoli će dan kasnije dočekati ljubljansku Olimpiju.

19:10 - Botas i sledeće godine vozi za VilijamsVozač Vilijamsa Valteri Botas nastupaće za tu ekipu i sledeće godine u šampionatu Formule 1.Osim Botasa za Vilijams će voziti mladi Kanadjanin Lens Strol, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).Botas vozi za Vilijams otkako je debitovao u Formuli 1 2013. godine, a za dvadesetsedmogodišnjeg finskog vozača bio je zainteresovan i Reno.Strol, koji će ovog meseca napuniti 18 godina, ove godine je osvojio titulu u Evropskoj Formuli 3 i učestvovao je u tesitranjima Vilijamsovih bolida.Njegov otac je kanadski milijarder Lorens Strol.Ekipa Vilijamsa nije želela da komentariše pisanje medija o vozačima za 2017. godinu.

18:45 - Del Potro osvojio titulu u StokholmuArgentinski teniser Huan Martin Del Potro osvojio je danas turnir u Stokholmu, pošto je pobedio 23. tenisera sveta Amerikanca Džeka Soka u dva seta, 7:5, 6:1.Del Potro je tako osvojio prvu titulu od januara 2014. godine, odnosno prvu posle 33 meseca.Osvajač Ju Es opena iz 2009. godine pobedio je za sat i 16 minuta, četiri puta oduzeo je servis Soku, koji nije imao nijednu priliku za brejk.Del Potro je osvojio 19. titulu u karijeri.

18:26 - Kareno Busta osvojio Kup KremljaŠpanski teniser Pablo Kareno Busta osvojio je danas Kup Kremlja u Moskvi pošto je pobedio 50. tenisera sveta Italijana Fabija Fonjinija u tri seta, 4:6, 6:3, 6:2.Kareno Busta, 36. teniser sveta, pobedio je za nepuna dva sata, pet puta je oduzeo servis Fonjiniju, koji je napravio tri brejka.Španac je tako osvojio drugu titulu u karijeri, pošto je prethodno trijumfovao na turniru u Vinsent Salemu u avgustu. U konkurenciji teniserki Kup Kremlja osvojila je domaća teniserka Svetlana Kuznjecova, pošto je pobedila Australijanku Dariju Gavrilovu sa 6:2, 6:1.Kuznjecova je tom pobedom obezbedila plasman na završni WTA turnir u Singapuru.

18:02 - Pobede Halep i Kerber na završnom WTA turniruRumunska teniserka Simona Halep pobedila je danas Amerikanku Medison Kiz u dva seta, 6:2, 6:4 u prvom kolu Crvene grupe završnog WTA turnira u Singapuru.Četvrta teniserka sveta Halep pobedila je za 69 minuta. Ona je četiri puta oduzela servis Amerikanki, koja je napravila jedan brejk.Halep je tako ostvarila petu pobedu u šest duela protiv Kiz, koja prvi put učestvuje na završnom turniru. Rumunka je 2014. godine igrala u finalu. U drugom meču u Crvenoj grupi Andželik Kerber iz Nemačke pobedila je Dominiku Cibulkovu iz Slovačke sa 7:6, 2:6, 6:3. Prva teniserka sveta pobedila je za dva sata i 20 minuta.U Plavoj grupi sutra su na programu mečevi prvog kola, Ruskinja Svetlana Kuznjecova igra protiv Agnješke Radvanske iz Poljske, dok će Čehinja Karolina Pliškova igrati protiv Garbinje Muguruse iz Španije.

17:34 - Lajpcig nastavio sa pobedama, sada je drugi u BundesligiFudbaleri Lajpciga, debitanta u Bundesligi, nastavili su sa odličnim partijama u prvenstvu, pošto su danas na svom terenu pobedili Verder sa 3:1, u osmom kolu takmičenja.Lajpcig i dalje nema poraz u prvenstvu, a posle ove pobede izbio je na drugo mesto, sa 18 bodova, dva manje od lidera Bajerna.Iza Lajpciga su trenutno velikani nemačkog fudbala kao što su Borusija Dortmund ili Bajer Leverkuzen.Nabi Keita postigao je dva gola za Lajpcig, a treći je dao Dejvi Selke.Verderu je ovo bio peti poraz u sezoni i sada je 14. na tabeli, sa sedam bodova.Kasnije danas igraju Šalke i Majnc.

17:15 - Fiorentina konačno pobedila, Torino i Lacio podelili bodoveFudbaler Fiorentine Nikola Kalinić postigao je het-trik, a Federiko Bernandeski dodao je još dva gola za današnju pobedu njihove ekipe od 5:3 u gostima Kaljariju, u devetom kolu Serije A. Fiorentina je tako konačno pobedila posle četiri utakmice bez trijumfa i prekinula seriju Kaljarija od tri pobede. "Viola" se popela na 10. mesto, sa 12 bodova, jednim manje od svog današnjeg rivala. Napoli je danas već u 31. minutu ostao bez Manola Gabijadinija, koji je posle jednog duela nogom udario protivnika i dobio crveni karton, ali je i tako pobedio Krotone u gostima sa 2:1 i vratio se na treće mesto tabele. Napoliju je ovo bila prva pobede posle dva poraza i sada ima 17 bodova, jedan više od Rome. Prvi je Juventus sa 21 bodom, dok drugi Milan ima 19. Torino i Lacio odigrali su 2:2 u Torinu. Domaćin je poveo u 20. minutu golom Jaga Falkea, a izjednačenje je doneo sjajnim golom Čiro Imobile u 71, da bi preokret usledio u 85. minutu golom Alesandra Murđija, koji je posle kornera glavom smestio loptu u mrežu. Kada je delovalo da će Rimljani osvojiti sva tri boda, dosuđen je penal za domaću ekipu u trećem minutu nadoknade. Jedanaesterac je sigurno izveo reprezentativac Srbije Adem Ljajić i doneo bod Torinu, koji je sada treći sa 15 bodova, koliko ima i Lacio, odnosno jedan manje od Rome.

16:30 - Vanredna sednica Skupštine OSS u utorakVanredna Skupština Odbojkaškog saveza Srbije, na kojoj će raspravljati o poverenju predsedniku Nenadu Golijaninu, zakazana je za utorak od 16 sati. Kako je saopšteno iz OS Srbije, delegati će se u hoteli "M" izjasniti da li Golijanin nastavlja rad na funkciji predsednika Saveza. Golijanin se našao na udaru kritika javnosti, ali i prvog potpredsednika Vanje Grbića, posle odluke da bude uzdržan oko prijema kosovskog saveza u Međunarodnu odbojkašku federaciju (FIVB).

16:00 - Herta kritikovala navijače zbog homofobijeNemački fudbalski klub Herta kritikovao je danas svoje navijače koji su istakli homofobni transparent tokom utakmice u kojoj je njihov tim pobedio Keln ovog vikenda. Na transparentu od oko 50 metara pisalo je: "WH96: Bolje majka nego dva oca!". On je očigledno namenjen organizovanim navijačima Kelna koji sebe nazivaju "vajld hord 1996" (Die Wilde Horde 1996, WH96), i sa kojim su pristalice iz Berlina u sukobu. "Manite se gluposti! Herta Berlin se uvek distancirala svake vrste diskriminacije", napisano je na zvaničnom nalogu kluba na Tviteru. Transparent je izazvao uglavnom negativne reakcije u javnosti i na društvenim medijima.

15:00 - Bugarska prvak Balkana u bodibildingu, Srbija drugaČlan bodibilding reprezentacije Bugarske Bojan Ivanov apsolutni je pobednik 25. Balkanskog šampionata u bodibildingu, fitnesu i bodifitnesu, koji je ovog vikenda u Knjaževcu okupio više od 150 takmičara iz 10 balkanskih zemalja. Reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto u generalnom plasmanu osvojivši više od 15 medalja, dok je aposlutni pobednik turnira tim iz Bugarske, rekao je selektor bodibilding reprezentacije Srbije Zoran Stojić. "Naš državni tim učestvovao je sa ukupno 38 takmičara. Osvojili smo više od 15 medalja, što je jedan od rekorda do sada, a očekivali smo najviše 10 do 12 odličja", rekao je Stojić. On je istakao da je reprezentacija Bugarske na takmičenje dovela kompletnu ekipu u svim kategorijama sa preko 40 takmičara. "Oni su apsolutno bili prvi na ovom takmičenju. Naša reprezentacija je po broju medalja i broju poena zauzela izvanredno drugo mesto, što je takođe veliki uspeh", istakao je Stojić.

14:00 - Partizan u Železniku produžio niz pobedaKošarkaši Partizana zadržali su savršen učinak u Jadranskoj ligi ove sezone, pošto su danas u Železniku pobedili FMP sa 65:56 (15:15, 16:17, 22:6, 12:18), u šestom kolu takmičenja. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vil Hečer sa 20 poena, dok je Novica Velićković dodao 15. FMP je predvodio Filip Čović sa 10 poena. Partizan je još neporažen u takmičarskim utakmicama ove sezone, pošto je takmičenje u Ligi šampiona takodje počeo trijumfom. FMP je ostao na učinku od dve pobede. Ceo izveštaj možete pogledati OVDE

12:55 - Nikolić: Favoriti smo, ali to treba i da pokažemoTrener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je njegova ekipa favorit u predstojećem meču osmine finala Kupa Srbije protiv Žarkova, ali je istakao da to mora da dokaže i na terenu. "Imamo utakmicu u Kupu koja je veoma važna, jer smo više puta isticali važnost tog takmičenja za nas... Posle izgubljena dva boda protiv Radničkog iz Niša, to je jedna lepa šansa da se vratimo na pobednički kolosek", rekao je Nikolić.Fudbaleri Partizana u utorak gostuju Žarkovu u osmini finala Kupa Srbije. "Žarkovo je opomena za sve nas iz razloga što je u prethodnom kolu izbacilo dobrog superligaša, Metalac iz Gornjeg Milanovca. To je tim u kome igra dosta mladih i talentovanih igrača, uz tri-četiri igrača koji imaju 33-34 godine... Kome pripada uloga favorita nema dileme kada igra tim iz treće lige i iz Super lige, ali to treba pokazati na terenu. Jedina istina u sportu i u fudbalu jeste na terenu", rekao je Nikolić. Partizan je juče odigrao 1:1 s Radničkim iz Niša u 13. kolu Super lige Srbije, a Nikolić je naveo da je ta utakmica dobra opomena za njegov tim. "Kup je takmičenje u kome nema popravnog, nema sledećeg kola ako se izgubi... Moramo u tu utakmicu ući veoma ozbiljno, maksimalno koncentrisano, ne smemo sebi da dozvolimo da napravimo bilo kakvu glupost u igri koja može kasnije da nas košta. Hoćemo da prezimimo u tom takmičenju, a da bismo to ostvarili, moramo da izvučemo maksimum iz sebe", rekao je Nikolić. Utakmica između Partizana i Žarkova igra se u utorak od 13.00 na stadionu Rada na Banjici.

11:36 - Inijesta zbog povrede propušta El KlasikoKapiten fudbalera Barselone Andres Inijesta propustiće prvi ovosezonski El Klasiko, pošto će odsustovati između šest i osam nedelja zbog povrede na meču protiv Valensije u Primeri, saopštio je katalonski klub. Inijesta je oštetio ligamente kolena posle duela sa Encom Perezom, pa će propustiti prvu utakmicu sa madridskim Realom 3. decembra. On je na Mestalji, gde je Barselona slavila sa 3:2 golom Lionela Mesija iz penala u sudijskoj nadoknadi, zamenjen već posle 14. minuta igre. Trener Barselone Luis Enrike neće moći sigurno da računa na Inijestu na mečevima protiv Manačester Sitija i Seltika u Ligi šampiona, kao i sa Granadom, Seviljom, Sosijedadom i Herkulesom u španskom prvenstvu.

10:54 - Kračlou slavio, Markes izleteo, Rosi na postoljuVozač LCR Honde Kal Kračlou trijumfovao je u Moto Gp trci za Veliku nagradu Autralije. On je startovao sa druge pozicije i tako stigao do svoje druge pobede u karijeri, prethodno je slavio ove sezone u Češkoj. Vozač Jamahe Valentino Rosi počeo je sa 15. mesta, što mu je bio najlošiji start još od 2011. godine, ali je sjajnom vožnjom dospeo do druge pozicije. Treći je bio Maverik Vinjales iz Valensije. Novi šampion Mark Markes, koji je poršlog vikenda u Japanu obezbedio svoju treću titulu u karijeri, nije završio trku, pošto je pri vođstvu izleteo sa staze u 18. krugu. To mu se dogodilo prvi put ove sezone, a drugi put u poslednje tri godine. Četvrtu poziciju zauzeo je Andrea Doviciozo, a peti Pol Espargaro. Šampionat se nastavlja 30. oktobra trkom za Veliku nagradu Malezije.

09:26 - Edelštajn dobio otkaz u MakabijuIzraelski košarkaški velikan Makabi iz Tel Aviva otpustio je trenera Ereza Edelštajna usled loših rezultata na početku sezone u Evroligi. Edelštajn je zabeležio poraze od Armanija i madridskog Reala, što mu uprava kluba nije oprostila, uprskos tome što ima sve tri pobede u domaćem šampionatu. Privremeni trener "Ponosa Izraela" biće dosadašnji pomoćni trener Remi Hadar. Hadar će voditi ekipu u sredu na utakmci protiv Galatasaraja u Tel Avivu u 3. kolu Evrolige.08:10 - Milan iznenadio JuventusFudbaleri Milana napravili su veliko iznenađenje današnjom pobedom nad Juventusom sa 1:0, u devetom kolu italijanske Serije A. Gol je dao 18-godišnji Manuel Lokateli u 65. minutu. Milan je pobedom izbio na drugo mesto na tabeli sa 19 bodova, dva manje od vodećeg Juventusa.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track