BLOG UŽIVO, VIDEO: Belgija bez Vertongena do kraja EP
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Belgija bez Vertongena do kraja EP

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22: 43 - Čukarički ubedljiv protiv Ordabasija u kvalifikacijama za Ligu EvropaFudbaleri Čukaričkog pobedili su u Beogradu kazahstanski Ordabasi s 3:0 u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Golove za Čukarički postigli su Igor Matić u 49. minutu iz penala, i 68, kao i Asmir Kajević u 51. minutu. Brđani su mogli i ubedljivije da pobede, ali je Lukas Pijasentin promašio penal u sedmom minutu. Ordabasi je od 29. minuta imao igrača manje, pošto je tada Muhtar Muhtarov dobio drugi žuti karton. Revanš utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa izmedju Čukaričkog i Ordabasija igraće se narednog četvrtka u kazahstanskom Šimkentu.

22:09 - Belgija bez Vertongena do kraja EPFudbalska reprezentacija Belgije igraće do kraja Evropskog prvenstva bez defanzivca Jana Vertongena, rekao je selektor tima Mark Vimlots. "Presuda je vrlo jendostavna: Jan je završio Euro. Hteo sam da dunem u pištaljku da je kraj treninga, a on je hteo da šutne loptu desnom nogom dok mu je leva ostala zaglavljena na terenu dok se okretao. Uvrnuo se i pokidao je dva od tri ligamenta, tako da neće igrati do kraja turnira", rekao je Vilmots. Belgija sutra u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj igra protiv Velsa. "Bio je to jedan od onih trenutaka u koji kao da se sudbina umešala. Jan je i ranije imao povredu i odmah je rekao da je gotovo. To je veliki nedostatak i za njega i za nas. On je iskusan i važan igrač. Već smo bez Vensana Kompanija, Tomas Vermelen je suspendovan, tako da je negodna situacija. Moraću večeras da razmislim šta je najbolje za nas", rekao je Vilmots. Vertongen bi trebalo da se oporavlja od šest do osam nedelja.

21:30 - Mugurusa završila učešće na VimbldonuŠpanska teniserka Garbinje Mugurusa završila je učešće na Vimbldonu, pošto je u drugom kolu izgubila od Slovakinje Jane Čepelove u dva seta - 3:6, 2:6. Manje od mesec dana pošto je osvojila titulu na Rolan Garosu, Mugurusu je sa Vimbldona eliminisala 124. teniserka sveta. Španska teniserka je u meču napravila 22 neiznudjene greške i osvojila samo devet direktnih poena, što nije bilo dovoljno za trijumf. Mugurusa je pre godinu dana na Vimbldonu igrala svoje prvo gren slem finale u kojem je izgubila od Amerikanke Serene Vilijams. Čepelovoj je, s druge strane, plasman u treće kolo Vimbldona najbolji rezultat na gren slem turnirima do sada. Ovo joj, ipak, nije prva velika pobeda u karijeri, pošto je na prošlogodišnjem Vimbldonu u prvom kolu pobedila Simonu Halep, a u Čarlstonu je 2014. slavila protiv Serene Vilijams. Čepelova će u trećem kolu igrati protiv Čehinje Lucje Šafaržove.

20:12 - Kuzmanović na pozajmici u MalagiNaš fudbaler i član Bazela Zdravko Kuzmanović naredne sezone nastupaće u Malagi, potvrđeno je na zvaničnom sajtu španskog kluba. Kuzmanović u Malagu stiže kao pozajmljeni igrač Bazela uz opciju kupovine na kraju sezone. Naš vezista karijeru je započeo u Bazelu, a nastupao je i za Fjorentinu, Štutgart i Inter, pre nego što se u junu 2015. vratio u Bazel, a prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Udinezeu. Kuzmanović je prošao mlađe kategorije reprezentacije Švajcarske, ali se ipak odlučio da nastupa za Srbiju za koju je upisao 50 nastupa uz šest golova.

19:33 - Kraj za Jelenu Janković u drugom kolu VimbldonaSrpska teniserka Jelena Janković eliminisana je sa Vimbldona, pošto je u drugom kolu izgubila od Marine Eraković sa Novog Zelanda u tri seta 4:6, 7:6, 8:6. Prvi set duela 24. nositeljke Janković i 153. teniserke sveta obeležili su brejkovi - bilo ih je ukupno sedam. Reprezentativka Srbije napravila je jedan više i povela sa 1:0 posle nešto više od pola sata igre. Rođena Splićanka je u drugom setu prva stigla do brejka, pošto je u osmom gemu oduzela servis srpskoj teniserki, ali je Jankovićeva odmah u narednom uzvratila istom merom. Pobednik tog dela igre rešen je u taj-brejku, koji je dobila teniserka sa Novog Zelenda sa ubedljivih 7:1. Eraković je od trećeg gema odlučujućeg seta imala prednost brejka i tu prednost je čuvala sve desetog gema kada joj je Janković oduzela servis i izjednačila na 5:5, a potom i povela sa 6:5. Novozelanđanka je sačuvala svoj servis, a onda napravila brejk i povela sa 7:6, da bi na svom servisu iskoristila drugu meč loptu i plasirala se u treću rundu, gde je čeka 12. igračica sveta Karla Suares-Navaro.

19:16 - Sedmoro srpskih tenisera na Olimpijskim igrama u RijuSedmoro srpskih tenisera učestvovaće na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, objavila je Međunarodna teniska federacija (ITF). U pojedinačnoj muškoj konkurenciji učestvovaće Novak Đoković, Viktor Troicki i Dušan Lajović, dok će najbolji teniser sveta u dubl konkurenciji igrati sa Nenadom Zimonjićem. U konkurenciji žena igraće Ana Ivanović i Jelena Janković, koja će u dublu učestvovati sa Aleksandrom Krunić.ITF je objavio listu učesnika za olimpijski turnir u Riju, ali je nastup Rafaela Nadala, osvajača zlatne medalje sa Igara u Pekingu 2008. godine, neizvestan, pošto Španac od 2012. do sada samo dva puta igra za reprezentaciju Španije u Dejvis kupu.

19:00 - Troicki eliminisan sa VimbldonaSrpski teniser Viktor Troicki eliminisan je s Vimbldona, pošto je u drugom kolu poražen od Španca Alberta Ramosa-Vinjolasa u pet setova, 6:3, 3:6, 3:6, 6:2 i 3:6. U njihovom drugom međusobnom duelu Španac je do pobede došao posle dva sata i 54 minuta igre. Ramos-Vinjolas će se u trećem kolu Vimbldona sastati s boljim iz duela između Francuza Rišara Gaskea i Španca Marsela Granoljersa-Pujola. Meč drugog kola Vimbldona obeležila je žustra svadja Troickog sa sudijom u poslednjem gemu meča.

18:40 - Čepelova šokirala šampionku Rolan Garosa!Četvrti dan Vimbldona doneo nam je najveće iznenađenje do sada – poraz druge igračice sveta i šampionke Rolan Garosa Garbinje Muguruze. Muguruza je u drugom kolu poražena od Jane Čepelove iz Slovačke, rezultatom 6:3, 6:2.

18:25 - Ibrahimović: Moja sledeća destinacija je JunajtedŠvedski fudbaler Zlatan Ibrahimović potvrdio je da će od sledeće sezone igrati u Mančester junajtedu. "Vreme je da svet sazna. Moja sledeća destinacija je Mančester junajted", objavio je Ibrahimović na svom Instagram profilu. Prema navodima medija, Ibrahimović će se Junajtedu pridružiti do kraja nedelje. On će, kako navodi Gardijan, na Old Trafordu nedeljno zarađivati oko 220.000 funti (260.000 evra). Ibrahimović će u Junajtedu ponovo sarađivati s nekadašnjim trenerom iz Intera Žozeom Murinjom. Nekadašnji reprezentativac Švedske je prethodne četiri sezone proveo u Pari Sen Žermenu, a u karijeri je još igrao za Milan, Barselonu, Inter, Juventus, Ajaks i Malme.Sa PSŽ-om je osvojio četiri titule prvaka Francuske, jednom je bio prvak Španije sa Barselonom, sa Interom je osvojio tri Skudeta, a sa Milanom jedan. Do dve titule je stigao i sa Juventusom, ali su ti trofeji oduzeti "staroj dami" zbog skandala "kalčopoli". Ibrahimović je osvojio i dve titule šampiona Holandije sa Ajaksom. On je do sada u karijeri postigao 392 gola na 677 utakmica, a prošla sezona mu je bila i najbolja, pošto je 50 puta zatresao mreže protivnika.

18:09 - Nenad Krstić novi košarkaš GalatasarajaSrpski košarkaš Nenad Krstić novi je igrač Galatasaraja, saopštio je turski klub. Krstić je sa Galatasarajem potpisao jednogodišnji ugovor. Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije je prethodne dve sezone proveo u Efesu, ali je zbog problema sa povredom nije mnogo igrao. U šampionatu Turske je odigrao 27 utakmica i prosečno je beležio 12,4 poena i 5,2 skoka. ; Krstić je, pre Efesa, igrao za Partizan, Nju Džersi, Trijumf, Oklahomu, Boston i moskovski CSKA.

17:48 - Zvezda kvalitetnija od potencijalnih rivala, ali opreznaFudbaleri Crvene zvezde moraće da budu oprezni ko god da im bude protivnik u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, rečeno je iz stručnog štaba beogradskog kluba.Naredni rival crveno-belima biće pobednik dvomeča izmedju Valete i Toršavna. Valeta je kao domaćin pobedila sa 1:0 u prvoj utakmici. Duel igran u utorak na Malti uživo su gledali članovi stručnog štaba trenera Miodraga Božovića, njegovi pomoćnici Saša Petrović i Ivica Momčilović. Petrović je kazao da je video da je Valeta kvalitetnija ekipa, ali da je Toršavn fizički spremniji tim jer mu je u toku prvenstvo. "Valeta je sasvim solidna ekipa, koja je igrala u formaciji 3-5-2, pa u 3-6-1 kada je čuvala rezultat, što mislim da će igrati i protiv nas ako prođu. Mislim da smo kvalitetniji, ali moraćemo ozbiljno da uđemo u meč", kazao je Petrović. Od igrača Valete, Petrović je izdvojio veznog igrača iz Argentine Santijaga Malana, kao i brazilskog napadača Žonatana. Revanš izmedju Valete i Toršavna igraće se u utorak na Farskim ostrvima. Zvezda će u prvoj utakmici gostovati Valeti ili Toršavnu 12. jula, dok će se revanš igrati sedam dana kasnije u Beogradu.

17:05 - Đoković protiv Kverija u trećem kolu VimbldonaNajbolji teniser sveta Novak Đoković u trećem kolu Vimbldona sastaće se sa Amerikancem Semom Kverijem, koji je danas savladao Brazilca Tomasa Belučija sa 6:4, 6:3, 6:2. Đoković i Kveri do sada su se sastajali devet puta, a srpski teniser ima osam pobeda, a slavio je u prethodna četiri susreta. Ukupan nagradni fond Vimbldona iznosi 28 miliona funti.

16:41 - Samuel Emtiti novi fudbaler BarseloneDosadašnji fudbaler francuskog Liona Samuel Emtiti od sledeće sezone će nositi dres Barselone, potvrdila su oba kluba."Dogovorili smo se s Lionom za 25 miliona evra, ostaje jedino da dogovorimo uslove sa igračem, a to ćemo uraditi kad završi Evropsko prvenstvo. On je sada koncentrisan na reprezentaciju, ali mogu da potvrdim dogovor", rekao je predsednik Barselone Djozep Bartomeu.Da Emtiti prelazi u Barselonu potvrdio je i predsednik Liona Žan-Mišel Ola."Imali smo dogovor da može da ode ako dobije ponudu kluba koji mu je u srcu. To je deo obećanja koje smo dali, isto tako je bilo i kada je Karim Benzema otišao u Real Madrid", rekao je Ola.16:28 - Najmlađi debitant u istoriji Liverpula pojačao VotfordDosadašnji fudbaler Liverpula Džerom Sinkler potpisao je petogodišnji ugovor sa Votfordom, potvrđeno je na zvaničnom sajtu kluba. Mladi engleski napadač je tako postao prvo pojačanje Votforda za novu sezonu, a mediji na Ostrvu prenose da je transfer vredan oko pet miliona evra. Sinkler koji ima 19 godina, prošao je mlađe kategorije Vest Bromvič Albiona, pre nego što je kao 15-godišnjak stigao u Liverpul, za koji je debitovao sa 16 godina i šest dana, upravo protiv VBA u septembru 2012. i tako postao najmlađi debitant u istoriji kluba. Prošao je mlađe kategorije Engleske reprezentacije, a kratak period proveo je na pozajmici u Viganu. Za klub sa Enflida odigrao je pet utakmica i postigao jedan gol, protiv Ekzetera u FA Kupu.

16:12 - Mega dobila pojačanje iz Slovenijekošarkaški klub Mega Leks doveo je Vlatka Čančara, reprezentativca Slovenije. čančar, koji igra na poziciji krila do sada je igrao za Olimpiju, a prošao je kroz sve reprezentativne selekcije. Rođen je 10. aprila 1997. godine u Kopru, visok je 203 centimetara, a igrao je još za Koš i tim Skofja Loka. U dresu Olimpije zaigrao je 17 puta u ABA ligi i Evrokupu u prošloj sezoni.

15:59 - Klod Piel novi trener SautemptonaFrancuski fudbalski trener Klod Piel novi je trener Sautemptona, saopštio je taj premijerligaš. Piel je sa Sautemptonom potpisao trogodišnji ugovor, a na klupi "svetaca" zameniće Ronalda Kumana.Francuski trener u Premijer ligu stiže iz Nice gde je proveo prethodne četiri godine. Piel je celu igračku karijeru proveo u Monaku za koji je za 17 sezona odigrao više od 500 utakmica u svim takmičenjima. Trenersku karijeru počeo je 1999. godine u Monaku i već u prvoj sezoni vodio klub do titule prvaka Francuske. Nakon Monaka predvodio je Lil od 2002. do 2008. godine kada je prešao u Olimpik Lion sa kojim je 2010. stigao do polufinala Lige šampiona.15:46 - Još malo podataka o Ronaldu uoči meča sa Poljacima

15:23 - FIBA pisala Grcima: Kaznite AEK zbog EvrokupaKošarkaški savez Grčke objavio je da je na njihovu adresu stiglo pismo iz FIBA, u kojem se traži suspenzija za AEK, koji će se naredne sezone takmičiti u Evrokupu. U pismu koje je potpisao izvršni direktor FIBA Kamil Novak, ne pominje se reč "sankcija" ali FIBA traži hitan odgovor do 4. jula i plan "hitnih koraka" koje je potrebno preduzeti. Pretpostavlja se da su slična pisma poslata na adresu svih nacionalnih saveza čiji će timovi učestvovati u Evrokupu.Jedini srpski klub koji će se naredne sezone takmičiti u Evrokupu je KK Partizan, dok će se Mega Leks takmičiti u FIBA Ligi šampiona. Crvena zvezda će igrati u Evroligi.

15:00 - Zvezda predstavlja KanguFudbalski klub Crvena zvezda predstaviće u petak novo pojačanje, a reč je o Geloru Kangi. Kanga će potpisati ugovor na dve godine, uz dodatnih godinu dana, a ostali detalji biće poznati sutra u 16 časova, kada je zakazana promocija na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu. Kanga je do sada igrao za ruski Rostov, sa kojim mu je istekao ugovor. On ima 25 godina i igra u veznom redu. U Rostovu je bio od početka 2013. godine. Za reprezentaciju Gabona nastupio je 26 puta. Opširnije OVDE

14:30 - Hulk potpisao za Šangaj Dosadašnji fudbaler Zenita iz Sankt Peterburga Brazilac Hulk potpisao je ugovor sa kineskim klubom Šangaj SIPG. Šangaj nije naveo detalje ugovora, ali ruski mediji naveli su da je vredan 41,5 miliona funti (50 miliona evra), što je rekordan transfer azijskog fudbala. Šangaj je tako oborio rekord kluba Đangsu Suninga, koji je platio za Aleša Tešeiru 38,4 miliona funti. Hulk (29) je igrao za Zenit od 2012. godine i postigao je 75 golova. On je tokom karijere igrao za tri japanska kluba pre nego što je 2008. godine potpisao za Porto. Šangaj predvodi švedski trener Sven Joran Erikson. Klub je trenutno četvrti na tabeli, a u prošloj sezoni bio je vicešampion. Kineski klubovi su u zimskom prelaznom roku potrošil 300 miliona dolara na dovođenje stranih igrača.

14:00 - Miler: Možemo da pobedimo ItalijuNemački fudbalski reprezentativac Tomas Miler rekao je da njegova ekipa može da pobedi Italiju u predstojećoj četvrtfinalnoj utakmici Evropskog prvenstva. "Da svako može da bude pobedjen. Možete da savladate najboljeg golmana na svetu, možete da pobedite najbolju ekipu na svetu. Ai, takodje, možete i da izgubite, a to nam se u prošlosti dešavalo protiv Italije", rekao je Miler i dodao: "Nema veze ko je strelac. Ne zanima me da budem najbolji strelac koji nije osvojio titulu. U Francuskoj sam do sada pogodio prečku i stativu, da su te dve lopte ušle u gol, ova priča bi bila završena pa bih i dalje bio onaj koji stalno postiže golove. Ne ludujem zbog golova, uvek ih postižem". Aktuelni svetski prvak Nemačka igraće u subotu u Bordou od 21 čas protiv Italije, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. "To nisu Italijani na koje smo navikli. Oni se ne koncentrišu samo na odbranu već igraju veoma, veoma dobro u napadu. Pa... Verujem da će u subotu biti veoma zanimljiva utakmica", rekao je selektor Nemačke Joakim Lev. U Italiji su oprezni pred duel sa Nemačkom. "Utakmica se ne priprema pričom o prethodnim pobedama. Odmah posle utakmice sa Španijom počeli smo sa pripremama za duel sa Nemačkom. Gledali smo snimke i pokušali da pronadjemo njihove slabosti, kojih nema mnogo. Činjenice govore za sebe, oni su svetski prvaci, pobedili su u velikom broju utakmica i to im daje samopouzdanje", rekao je reprezentativac Italije Alesandro Florenci.13:35 - Krunićeva zaustavljena u prvom kolu VimbldonaSrpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u drugo kolo Vimbldona. Krunićeva je u prvom kolu poražena od Rumunke Monike Nikulesku 6:1, 6:4. Srpkinja je plasman u glavni žreb izborila kroz kvalifikacije. Krunićeva je prošle godine stigla do 3. kola Vimbldona.

13:29 - Još nekoliko detalja uoči četvrtfinalne faze na EP

13:20 - Tores ostaje u AtletikuFudbaler Atletika Fernando Tores ostaće u klubu i naredne sezone, potvrdio je predsednik Madriđana Enrike Serezo. Tores, koji je poslednjih 18 meseci igrao za Atletiko na pozajmici iz MIlana, od sutra je slobodan igrač i bez obeštećenja će moći da potpiše novi ugovor. "Razgovori sa Toresom su u toku, potrebno je da dogovorimo još samo par sitnih detalja. Mislim da neće biti nikakvih problema i da će sve biti završeno uskoro", rekao je Serezo. Tores je karijeru započeo u Atletiku, a nastupao je i za Liverpul i Čelsi, pre nego što je u januaru prošle godine ponovo stigao na Visente Kalderon.13:10 - Pavel Vrba preuzeo AnžiDosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Češke Pavel Vrba potpisao je ugovor sa Anžijem iz Mahačkale, saopštio je ruski klub. Reprezentacija Češke je u grupnoj fazi završila takmičenje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, pošto je odigrala dve nerešene utakmice i pretrpela poraz. Vrba je u januaru 2014. godine preuzeo reprezentaciju Češke, dok je svojevremeno sa Viktorijom iz Plzenja osvojio dve šampionske titule i dva puta je odveo u grupnu fazu Lige šampiona. On će na klupi Anžija zameniti Ruslana Agalarova, koji je prošlog meseca podneo ostavku.

13:05 - Azar se vratio treninzimaKapiten fudbalske reprezentacije Belgije Eden Azar vratio se danas treninzima, uoči četvrfinalne utakmice Evropskog prvenstva protiv Velsa. Azar je u utorak i sredu propustio treninge zbog problema sa butnim mišićem. On je danas trenirao sa ekipom u Bordou, pre nego što ekipa otputuje u Lil, gde će u petak od 21 čas igrati protiv Velsa, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. Azar je postigao gol za Belgiju protiv Madjarske u osmini finala i pobedi od 4:0.

12:52 - Bez minuta ćutanja na EP za žrtve u IstanbuluEvropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da žali zbog žrtava u terorističkom napadu u Istanbulu i masovnog ubistva u Orlandu, ali da na predstojećim četvrtfinalnim utakmicama Evropskog prvenstva neće biti održan minut ćutanja. U terorističkom napadu na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu poginule su 42 osobe, a povređeno je 239. Uefa je odbacila ideju o minutu ćutanja na Evropskom prvenstvu pošto napad "nije povezan sa fudbalom". Opširnije OVDE

12:43 - Brazilski mediji opleli po HodžsonuBrazilski mediji tvrde da je dosadašnji selektor Engleza Roj Hodžson. On je posle poraza u osmini finala EP od Islanda podneo ostavku. Brazilski mediji podsećaju da je Hodžson bio trener Intera, a onda je iz milanskog kluba oterao Roberta Karlosa tvrdivši da nikada neće uspešan na levom beku. Karlos mu je poručio da se ne razume u fudbal i otišao u Real. Brazilac je potom sa Realom i reprezentacijom Brazila praktično osvojio sve.

12:30 - Fudbaleri Zvezde dobili slobodnoFudbaleri Crvene zvezde imali su danas trening posle kog će imati dan i po slobodno, pošto je trener Miodrag Božović odlučio da odmori igrače, koji će u subotu, a verovatno i posle toga, trenirati dva puta dnevno. Igrače, koji se spremaju za kvalifikacije za Ligu šampiona, u Termama Čatež posetio je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić. Crveno-beli su do sada odigrali tri prijateljske utakmice. U Srbiji su pobedili Hajduk iz Beške i Borac Starčevo, dok je u sredu u Sloveniji pobeđena ukrajinska Zorja, posle preokreta u Krškom sa 3:1. Zvezda će 5. jula odigrati još dve prijateljske utakmice, prvo protiv lokalnog kluba iz Slovenije Radomlja, a potom predveče protiv ukrajinskog Volina. Fudbaleri beogradskog kluba će u Termama Čatež boraviti do 9. jula, kada će se vratiti u Beograd. Zvezda će kvalifikacije za Ligu šampiona početi 12. jula, u drugom kolu protiv pobednika duela Valete i Toršavna sa Farskih ostrva.12:15 - Nani stiže u Valensiju za 8,5 miliona evraFudbaler Fenerbahčea Nani uskoro bi mogao da pojača Valensiju. Kako navodi španski list, dva kluba su u utorak postigli dogovor, prema kome bi Nani stigao u Valensiju za 8,5 miliona evra, a sada se očekuje da portugalski fudbaler da konačan odgovor. Nani je trenutno deo nacionalnog tima koji se takmiči na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a očekuje se da odluku šaopšti nakon večerašnjeg četvrfinalnog meča sa Poljskom. Portugalac je već ranije najavio da će napustiti Tursku iz sportskih i ličnih razloga, te je pre tri nedelje ovlastio svog agenta Lukasa Braskerinija da pregovara sa španskim klubom. Nani je tokom karijere nastupao i za Sporting i Mančester Junajted, pre nego što je u julu 2015. potpisao trogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom.

12:05 - Organizatori Vimbldona gledaocima vraćaju novacOrganizatori trećeg teniskog grend slem turnira u sezoni, londonskog Vimbldona, saopštili su da će pojedinim navijačima biti vraćen novac za mečeve prekinute zbog kiše. Kako je navedeno, ukupno 40 mečeva na Vimbldonu odloženo je juče popodne zbog kiše, a igralo se samo na Centralnom terenu koji ima krov. Gledaoci na terenu broj jedan će dobiti potpuni povraćaj novca, ako je meč trajao manje od sat vremena. Oni koji su imali karte za mečeve na terenima dva i tri, a gledali su program izmedju jednog i dva sata, dobiće 50 odsto od cene karte. Navijačima koji su imali ulaznice za manje terene biće refundirano 50 odsto od cene.

11:50 - Verati zove Ibrahimovića u PeskaruFudbaler Pari Sen Žermena Marko Verati pozvao je svog dosadašnjeg saigrača Zlatana Ibrahimovića da potpiše za Peskaru. Verati je poslednje četiri godine igrao sa Ibrahimovićem u Pari Sen Žermenu, ali je švedskom fudbaleru krajem meseca istekao ugovor i napustiće Pariz. Britanski mediji naveli su da će Ibrahimović do kraja nedelje potpisati za Mančester junajted, ali ga je Verati pozvao u Peskaru, klub u kome je italijanski fudbaler počeo karijeru. Peskara se vratila u Seriju A i tokom letnjeg prelaznog roka će tražiti pojačanja kako bi zadržala prvoligaški status. Verati je na svom Instagramu objavio montiranu fotografiju Ibrahimovića u dresu Peskare uz poruku: "Mi (Peskara) te čekamo raširenih ruku, Zlatane Ibrahimoviću, prijatelju". Ibrahimović je jedan od najboljih fudbalera sveta, osvajao je šampionske titule u Švedskoj, Italiji, Holandiji, Francuskoj i Španiji.

A photo posted by Marco Verratti (@marco_verratti92) on Jun 28, 2016 at 1:55pm PDT

11:30 - Džerom Sinkler pojačao VotfordDosadašnji fudbaler Liverpula Džerom Sinkler potpisao je petogodišnji ugovor sa Votfordom, potvrđeno je na zvaničnom sajtu kluba. Mladi engleski napadač je tako postao prvo pojačanje Votforda za novu sezonu, a mediji na Ostrvu prenose da je transfer vredan oko pet miliona evra. Sinkler (19) je prošao mlađe kategorije Vest Bromvič Albiona, pre nego što je kao 15-godišnjak stigao u Liverpul, za koji je debitovao sa 16 godina i šest dana, upravo protiv VBA u septembru 2012. i tako postao najmlađi debitant u istoriji kluba. Prošao je mlađe kategorije Engleske reprezentacije, a kratak period proveo je na pozajmici u Viganu.

11:01 - Gvardiola želi StounsaFudbaler Evertona Džon Stouns velika je želja novog menadžera Mančester sitija Pepa Gvardiole, koji je spreman da u suprotnom pravcu pošalje Vilfreda Bonija i doplati 25 miliona evra. Defanzivac Evertona već duži period se dovodi u vezu sa "građanima", a navodno novi menadžer Evertona Ronald Kuman smatra da bi Boni bio dobra zamena za Romela Lukakua, koji će sve izvesnije napustiti Gudison ovog leta. Engleski mediji prenose da je Gvardiola spreman da ponudi Vilfreda Bonija i dodatnih 25 miliona evra za usluge 22-godišnjeg Stounsa, pošto su pregovori sa Ajmerikom Laporteom iz Bilbaa propali. Stouns je prošao mlađe kategorije Barnslija, pre nego što je 31. januara 2013. potpisao ugovor sa Evertonom.

10:46 - Mađari sude Nemcima i ItalijanimaMađarski arbitar Viktor Kasai biće glavni sudija na meču četvrtfinala EP u Francuskoj između Nemačke i Italije. Njemu će pomagati zemljaci Đorđi Ring, Vencel Tot, Tamaš Bognar i Adam Farkaš. Četvrti arbitar biće Poljak Simon Marciniak. Utakmica između Nemačke i Italije biće odigrana 2. jula u Bordou.

Kasai, Foto: AP
Kasai, Foto: AP

10:30 - Vijeri: Konte je vratio veru u reprezentacijuNekadašnji italijanski fudbaler Kristijan Vijeri rekao je da je Antonio Konte vratio veru u reprezentaciju, koja je, kako je naveo, osvojila srce nacije. Italija se plasirala u četvrfinale Evropskog prvenstva nakon sigurne pobede protiv Španije (2:0), a sam Vijeri ističe da je bio prezadovoljan izdanjem tima u meču sa dvostrukim uzastopnim šampionom". "Bukvalno sam skočio nakon drugugog gola protiv Španije. Bio sam veoma uzbuđen jer vidim reprezentaciju koja je puna vrednosti. Ne postoji ništa lepše od borbe za boje Italije i naši momci su vratili veru čitavoj naciji. U poređenju sa Svetskim prvenstvom iz 2014. godine, razlika je kao noć i dan. Ponovo sa velikim entuzijazmom gledam utakmice nacionalnog tima. Momci svu ljubav i prave vrednosti "daju" za dres Italije", rekao je Vijeri. Italija će se u borbi za polufinale sastati sa Nemačkom, a taj meč na programu je u subotu od 21 sat.

10:20 - Pogledajte šta donosi novo izdanje Partizanovog vesnika

10:11 - Maradona: Engleska je precenjena, trče bez cilja i svrhe

10:00 - Kristal Palas želi belgijskog reprezentativcaFudbaler Liverpula i belgijski reprezentativac Kristijan Benteke velika je želja Kristal Palasa. Kako se navodi, uprava londonskog kluba okrenula se Benteku, nakon što su propali pregovori sa njegovim zemljakom Miču Bašuaijem, koji će najverovatnije pojačati Čelsi. Osim Kristal Palasa, za usluge 25-godišnjeg belgijskog napadača zainteresovani su i čelnici Vest Hema. Benteke je tokom karijere nastupao za Genk, Standard iz Liježa, Kortjirk, Mehelen i Aston Vilu, pre nego što je u julu prošle godine za 40 miliona evra stigao na Enfild, i tako postao drugi najskuplji igrač u istoriji Liverpula, posle Endija Kerola. Belgijanac nije uspeo da ponovi partije iz Aston Vile, pa je minule sezone uglavnom bio rezerva i postigao je 10 golova. Dres nacionalnog tima oblačio je 26 puta i postigao šest golova.

09:40 - Gomes: Italija nije SlovačkaCentarfor Nemačke Mario Gomes rekao je da će Italija biti prvi pravi test za njegovu ekipu na Evropskom prvenstvu. "Italija nije Slovačka. Biće to teška utakmica", rekao je Gomes. Svetski šampioni su pobedili Ukrajinu i Severnu Irsku, dok su odigrali bez golova protiv Poljske, a u osmini finala pobedili su Slovačku. "Za mene je važno to što smo svetski prvaci i sada želimo da toj tituli dodamo i evropsku. Verujemo u sebe", rekao je Gomes i dodao: "Igra nije bila savršena i naravno da ima stvari koje treba da poboljšamo... Utakmica protiv Italije će biti teška i uzbudljiva za Nemačku, ali verujem da i Italijani isto tako misle za nas".09:15 - Kiralji branio sa polomljenim prstom protiv BelgijeGolman mađarske reprezentacije Gabor Kiralji priznao je da je meč osmine finala EP protiv Belgije branio sa polomljenim prstom. Belgija je pobedila Mađare 4:0, a Kiralji je ušao u istoriju, pošto je postao najstariji igrač koji je ikada nastupio na EP. "Osetio sam tokom utakmice kroz rukavicu da mi je prst slomljen, ali koliko god da je bila bol nije mogla da se meri sa adrenalinom koji sam tada osećao. Stisnuo sam zube i završio utakmicu", rekao je Kirelji.08:51 - Zvezda Reala promenila frizuru

08:38 - Irski navijači najbolji na EPGradonačelnica Pariza An Hidalgo proglasila je navijače Republike Irske za najbolje na EP u Francuskoj. Ona im je dodelila odličje "Grand Vermeil". "Ponašanje irskih navijača bilo je pozitivno i puno radosti. Ono može da bude uzor svima i zato želimo da im se zahvalimo", poručila je gradonačelnica Pariza.

08:20 - Milik jedva čeka da upozna RonaldaPoljski fudbalski reprezentativac Arkadijuš Milik rekao je da se raduje što će imati priliku da upozna jednog od svojih heroja - Kristijana Ronalda. Fudbaleri Poljske i Portugala večeras u Marseju igraju utakmicu četvrtfinala Evropskog prvenstva. "Ne krijem to da sam pokušavao da učim od Ronalda. On je svetski igrač, jedan od najboljih na svetu. Ronaldo je primer napornog rada. Nije samo talenat važan, treba naporno raditi, a Ronaldo je odličan primer toga", rekao je Milik i dodao: "Igrati protiv Ronalda će biti nešto posebno za mene, tako da sam veoma srećan. Ali, naravno, ja ću biti fokusiran na svoj tim i na sebe".

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track