BLOG UŽIVO, VIDEO: Đoković preko Milera kreće po trofej na Rodžers kupu
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Đoković preko Milera kreće po trofej na Rodžers kupu

Fudbal -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:28 - Trener: Morozov i Lobincev nikada nisu prekršili pravilaTrener plivačkog tima Rusije Sergej Kolmogorov rekao je danas da Nikita Lobincev i Vladimir Morozov nikada nisu prekršili doping pravila, ali da se njihova imena pominju u izveštaju Svetske antidoping agencije (WADA) i da zbog toga neće učestvovati sa Olimpijskih igrara."Mi nikada nismo prekršili doping pravila. Morozov je apsolutno čist. Lobincev je bio pozitivan na meldonijum, ali je ta koncentracija bila niža od dozvoljenog praga", rekao je Kolmogorov za agenciju Tass.Medjunarodna plivačka federacija (Fina) saopštila je ranije danas da sedam ruskih plivača ne ispunjava uslove da se takmiči na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Medju imanima koja su navedena su i Lobincev i Morozov. Prema navodima Fine, njih dvojica se pominju u izveštaju WADA i da im je zato zabranjeno učešće.

21:44 - Džo Alen potpisao za StoukDosadašnji fudbaler Liverpula Džo Alen potpisao je petogodišnji ugovor sa Stoukom.Reprezentativac Velsa, koji je zauzeo mesto u najboljem timu nedavno završenog Evropskog prvenstva, danas je prošao medicinske preglede i potpisao ugovor sa Stoukom, objavljeno je na sajtu tog kluba.Alen je iz Liverpula u Stouk prešao za 13 miliona funti."Bilo je ovo uzbudljivih 48 sati za mene, ali drago mi je što sam na kraju potpisao ugovor. Bio sam uzbudjen čim sam čuo da se Stouk interesuje i uopšte nije bilo teško doneti odluku", rekao je Alen za sajt kluba.Alen će u novom klubu nositi dres sa brojem četiri.On je za Liverpul igrao od 2012. godine, a pre toga je nosio dres Svonsija.

20:54 - Đoković preko Milera kreće po trofej na Rodžers kupuNajbolji teniser sveta Novak Đoković će u drugom kolu Rodžers kupa igrati protiv Žila Milera iz Luksemburga, koji je danas na startu turnira pobedio Rusa Dmitrija Tursunova. Miler je u prvom kolu turnira masters serije u Torontu savladao Tursunova sa 7:6, 6:1 posle sat i 18 minuta igre. U drugo kolo danas su se plasirali Borna Ćorić iz Hrvatske, koji je bio bolji od sunarodnika Ivana Dodiga, kao i Kanađanin Stiven Diez koji je savladao Britanca Kajla Edmunda. Srpski teniser Viktor Troicki je ranije danas završio takmičenje na turniru Torontu, pošto je u prvom kolu izgubio od Kevina Andersona sa 6:7, 3:6.

19:55 - Kostić zvanično u HamburguSrpski fudbalski reprezentativac Filip Kostić napustio je Štutgart i postao novi član Hamburga, objavio je danas klub sa severa Nemačke.Kostić je prošao lekarske preglede i potpisao petogodišnji ugovor sa bundesligašem.Hamburg je za Kostića izdvojio 14 miliona evra, što je rekordan transfer u istoriji kluba, pošto je dosadašnji držao Rafael van der Vart sa jednim milionom manje prilikom prelaska iz Totenhema 2012. godine.Srpski krilni fudbaler je dve godine proveo u Štutgartu, a ranije je igrao za kragujevački Radnički i Groningen.

18:50 - Anderson izbacio Troickog sa Rodžers kupaSrpski teniser Viktor Troicki poražen je u prvom kolu Rodžers kupa u Torontu od Kevina Andersona iz Južne Afrike - 6:7, 3:6. Teniseri su u razmenili po brejk u prvom setu, a Troicki je propustio priliku da pri vođstvu 4:3 napravi još jedan. Za šansu za dobijanje prvog seta izborio se i u taj-breju, poveo je 2:1 i imao dva servisa, ali je onda ušao u seriju grešaka, što je Anderson iskoristio i dobio taj deo igre rezultatom 7:4. Južnoafikanac je napravio brejk u uvodu drugog seta za 2:0 i tu prednost nije ispustio do kraja. Bio je ovo treći duel Troickog i Andersona i druga pobeda tenisera iz Južne Afrike.Anderson će se u drugom kolu sastati sa Austrijancem Dominikom Timom.

18:19 - FINA: Sedam ruskih plivača ne može u RioMedjunarodna plivačka federacija (Fina) saopštila je danas da sedam ruskih plivača ne ispunjava uslove da se takmiči na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Fina je navela da na Igrama u Riju neće učestvovati Julija Efimova, Mihail Dovgaluk, Natalija Lovcova, Anastasija Krapivina, Nikita Lobincev, Vladimir Morozov i Darija Ustinova.Svetska šampionka na 100 metara prsno, Julija Efimova je medju četvoro plivača čije je učešće, kako navodi Fina, povukao Plivački savez Rusije zbog ranijih suspenzija zbog dopinga.Olimpijski komitet Rusije je, pored Efimove, sa spiska plivača za Rio skinuo i Dovgaljuka, Lovcovu i Krapivinu.Preostali plivači su navedeni u izveštaju Ričarda Meklarena i zato im je zabranjeno učešće.Fina je, takodje, navela da će ponovo testirati uzorke svih ruskih plivača koji su se takmičili na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu koje je održano upravo u Rusiji, u Kazanju.Medjunarodni olimpijski komitet je juče odlučio da neće suspendovati ruske sportiste sa Igara u Riju zbog navoda o dopingu, odnosno da odluku o eventualnoj suspenziji prepusti pojedinačnim sportskim savezima.

18:02 - Liverpul i Sevilja kažnjeni zbog izgreda navijača u finalu LEDisciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je Liverpul i Sevilju zbog izgreda navijača tih klubova tokom finala Lige Evropa u Bazelu. Liverpul će morati da plati 16.000 evra, a Sevilja 17.000. Oba kluba su kažnjena zbog nereda medju navijačima, korišćenja pirotehnike i nedozvoljenih transparenata. Finale Lige Evropa odigrano je 18. maja u Bazelu, a titulu je osvojila Sevilja koja je slavila sa 3:1.

17:19 - Evo kako Valensija od Barse za Gomeša može da dobije 70 miliona evraPortugalski fudbaler Andre Gomeš (22) prešao je iz Valensije u Barselonu i potpisao petogodišnji ugovor. Katalonski klub je objavio finansijske detalje ugovora. Valensija je dobila 35 miliona evra, uz eventualnih dodatnih 20 miliona evra bonusa. Zanimljivo, u ugovoru piše i da je Barselona dužna da plati Valensiji dodatnih 15 miliona evra ukoliko se desi da Gomeš osvoji "Zlatnu loptu" u karijeri.Otkupna klauzula za Gomeša je u ovom trenutku 100 miliona evra.

16:46 - Drenovac produžo ugovor sa MZT SkopljeSrpski internacionalac Đorđe Drenovac i sledeće sezone nosiće dres MZT Skoplja, objavio je makedonski košarkaški klub. Kako se navodi, 23-godišnji krilni igrač produžio je ugovor sa MZT-om za još godinu dana. Reč je o igraču koji igra na poziciji niskog krila i koji je, kako se ističe, svojom igrom i zalaganjem bio među najzaslužnijima za osvajanje "duple krune" u domaćem šampionatu. Drenovac je u ABA ligi prošle sezone imao prosek od 14,9 poena i 4,4 skoka po meču, dok je u makedonskom prvenstvu prosečno postizao 14,3 poena po utakmici. Srbin je drugi igrač koji je ovog leta pojačao MZT, nakon holandskog reprezentativnog beka Šarlona Klofa, koji je jednogodišnji ugovor potpisao krajem prošle sedmice. Makedonski košarkaški šampion će u sezoni 2016/17. igrati Evrokup i Jadransku ligu, dok će se u domaćem prvenstvu uključiti tek u plej-ofu. U Evrokupu se nalazi u Grupi C sa Unikahom, Bajernom iz Minhena, Budućnosti, Zenitom i Mursijom.

16:10 - Egipatski tinejdžer prvo pojačanje StoukaEngleski prvoligaš Stouk doveo je svoje prvo pojačanje, pošto je potpisao ugovor sa 19-godišnjim egipatskim fudbalerom Ramadanom Sobijem. Igrač dolazi iz Al Ahlija iz Kaira, igra na pozajmici krila, a visina transfera mogla bi da dostigne i šest miliona evra. "Apsolutno smo oduševljeni što smo potpisali sa igračem nesumnjivog kvaliteta i potencijala kao što je Ramadan. On je poseban mladi talenat, koji je uzbuđen što može da ostavi trag u Premijer ligi, a mi smo radosni što možemo da mu pomognemo u tome", rekao je izvršni direktor Stouka Toni Skols. Sobi je debitovao za reprezentaciju Egipta sa 17 godina, i tako postao drugi najmlađi debitant u nacionalnom timu te zemlje.Za reprezentaciju je do sada igrao šest puta, a novim saigračima će se najverovatnije priključiti kasnije ove nedelje na turneji po SAD. Stouk će sledeću pripremnu utakmicu igrati 27. jula protiv Orlando sitija. Stouk sezonu počinje 13. avgusta protiv povratnika u Premijer ligu Midlsbroa.

15:59 - Alardajs: Ovo mi je najveći izazov u karijeriNovi selektor fudbalske reprezentacije Engleske Sem Alardajs rekao je da će mu taj posao biti najveći izazov u karijeri. Alardajs je na svojoj prvoj konferenciji za novinare kao selektor kazao da je "upravljanje ljudima" njegova najbolja osobina. "Ovo će mi biti najveći izazov u dugačkoj karijeri i nadam se da ću biti uspešan kao i do sada", rekao je Alardajs novinarima u nacionalnom fudbalskom centru Engleske, Sent Džordž parku. Alardajs je prošle sezone pomogao Sanderlendu da ostane u Premijer ligi, a na klupi Engleske zamenio je Roja Hodžsona, nakon razočaravajućeg Evropskog prvenstva. Njegov pomoćnik biće Semi Li, koji mu je bio asistent i u Boltonu. "Trenirao sam ranije igrače svetske klase: Fernando Jero, Juri Djorkaef, Džej Džej Okoča, Gari Spid, Nikola Anelka i Majkl Oven. Trenirao sam i neke talentovane igrače. Kod njih je dobra stvar što mogu da vam olakšaju život, znaju šta hoćete. Vrlo sam uzbuđen što ću raditi sa engleskom elitom jer oni brzo usvajaju vaše ideje", rekao je Alardajs. "Veliki Sem" je cenjen u Engleskoj, iako nije osvojio nijedan veliki trofej."U smislu osvajanja trofeja, nažalost, nikada nisam došao do samog vrha Premijer lige. Spasavao sam klubove i nikada nisam ispao iz lige. Nije to isto kao osvajanje FA Kupa ili Liga kupa, ali jeste veliko dostignuće", rekao je Alardajs. On je kazao da ne zna kako će njegov tim igrati, jer to zavisi od igrača koji su u tom trenutku tu. "Mislim da je zbližavanje tima izuzetno važno, kao i pokušavanje da se stvori taj timski duh i da se pritom zabavite. Uživao sam u svom životu u fudbalu. Ovaj posao je vrhunac i želim u njemu da uživam najviše", rekao je Alardajs.

15:41 - Ramon Muci potpisao za LacioItalijanski fudbaler Ramon Muci potpisao je ugovor sa Laciom, ali će najverovatnije igrati za omladinski tim ovog kluba, objavili su italijanski mediji. Ovaj 18-godišnjak počeo je da igra u omladinskoj školi Rome, a prošle godine se preselio u Torino, gde je igrao za omladinski tim. Klubovi zvanično nisu ništa saopštili, ali je igračev menadžer Fabio Gvardabaso na društvenim mrežama objavio fotografiju potpisivanja ugovora.

15:24 - Kremlj: Pozdravljamo odluku da učestvuju naši sportisti na OIZvanični Kremlj pozdravio je odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta da ruskim sportistima dozvoli učešće na Olimpijskim igrama u Riju."Naravno da nam je drago što je doneta odluka koja omogućava čistim sportistima nastup u Riju. Verujemo da je ona ispravna", rekao je portparol Kremlja Dmitri Peskov. Sa druge strane, Svetska antidoping agencija (WADA) razočarana je da se ruski sportisti takmiče na OI, posle optužbi da je čak i Vlada Rusije umešana u doping. "Zabrinuti smo ovakve odluke koja direktno utiče na čiste sportiste. Ona nije u interesu sporta", izjavio je generalni sekretar WADA Olivije Nigli. Na jučerašnjoj sednici Izvršnog odbora MOK ruskim sportistima dozvoljen je nastup u Riju, ali uz posebnu dozvolu Međunarodnih saveza kojima pripadaju, što znači da 321 sportista mora da dobije potvrdu da su čisti od dopinga. Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta.

15:00 - Krstičić potpisao za AlavesSrpski fudbaler Nenad Krstičić, posle odlaska iz Sampdorije, karijeru će nastaviti u Alavesu, saopštio je španski klub. Krstičić je prošle nedelje raskinuo ugovor sa Sampdorijom, ali mu nije dugo trebalo da pronađe novu sredinu pošto je ubrzo potpisao jednogodišnji ugovor sa povratnikom u Primeru. Alaves je na zvaničnom sajtu 26-godišnjeg vezistu predstavio kao igrača koji se dokazao u Seriji A i svojevremeno bio jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera. Krstičić je osam godina bio član Sampdorije, u koju je došao iz OFK Beograda, gde je ponikao. Za A tim reprezentacije Srbije odigrao je tri utakmice.

14:25 - Miljković nadomak prvog mesta na evropskom šampionatuMladi vozač brdskih trka Nikola Miljković, koji je jedini vozač u istoriji automobilskog sporta Srbije koji je sa 20 godina zabeležio četiri pobede u šampinatu Evrope, nadomak je osvajanja prvog mesta za titulu evropskog šampiona i toj kategriji. Miljković ima u ovoj sezoni da vozi još četiri trke i predstavnici njegovog tima su zatražili od države i gradskih vlasti Beograda da finansijski pomognu najmlađeg šampiona u Srbiji. Nikola Miljković je svega tri boda ispod prvoplasiranog vozača i mogao bi lako da postane evropski šampion u kategoriji 1 na brdskim trkama. On je rođen 1995. i najmlađi je i jedini predstavnik Srbije na evropskom šampionatu na brdskim stazama. Prošle godine je zauzeo četvrto mesto. Jedini je vozač u istoriji automobilskog sporta Srbije koji je sa 20 godina zabeležio četiri pobede u šampinatu Evrope - Francusko, Austriji, Španiji i Češkoj. Na prva dva učešća je napravio rekode staza. Miljković se takmiči sa micubišijem koji ima više od 400 konjskih snaga i pogon na sva četiri točka.

14:02 - Micić raskinuo ugovor sa BajernomSrpski košarkaš Vasilije Micić napustio je Bajern, nakon što klub iz Minhena nije odlučio da mu ponudi nastavak saradnje. Micić je drugi deo sezone proveo na pozajmici u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojio titule prvaka ABA lige i Srbije, ali i bio deo tima koji je plasmanom u Top 8 fazu Evrolige napravio istorijski uspeh. Mladi plejmejker (22) prošle sezone u elitnom takmičenju prosečno je beležio 5,5 poena, tri asistencije i 1,6 skokova. Crvena zvezda ima mogućnost da bivšeg košarkaša Mega Leksa zadrži, a ta odluka trebalo bi uskoro da bude poznata.

13:31 - Nolito: U Siti zbog Gvardiole i prvog timaŠpanski fudbaler Nolito rekao je da je izabrao Mančester siti pre Barselone zbog šanse da radi sa Pepom Gvardiolom, ali i zbog nastupa u prvom timu. Posle sjajnih nastupa u Selti prošle sezone, mediji u Španiji navodili su da će se Nolito vratiti u Barselonu i biti zamenik napadačkom triju "MSN", ali je napadač ipak odlučio da pređe u Siti. "Istina je da sam uživao radeći sa njim u Barseloni, čak i ako nije toga vremenski bilo mnogo. To je razlog što sam došao ovde, ali ne i jedini. Siti ima sjajan tim, ovo je sjajan projekat. Prošle godine su došli do polufinala Lige šampiona. Probaću da ostvarim velike stvari u ovom klubu", rekao je Nolito. On je rekao i da je razgovarao sa svojom porodicom o tome što će igra u prvoj postavi. "Mislio sam da je ovo najbolja odluka za mene i moju karijeru. Došao sam u Premijer ligu da igram za Siti pod Pepom Gvardiolom, koji će me staviti u prvi tim. Veoma sam srećan odlukom koju sam doneo. Pričao sam i sa Davidom Silvom, koji mi je rekao dobre stvari o klubu, a konsultovao sam se i sa porodicom i sa agentom", rekao je Nolito. Ovaj 30-godišnjak proveo je ukupno tri godine u Barseloni, ali samo jednu u prvom timu. Iz tog kluba je otišao u Benfiku, a proveo je i neko vreme na pozajmici u Granadi. "Imao sam sreće da pomalo igram sa Lionelom Mesijem, ali ono što želim u životu je da uživam u svom fudbalu, igram fudbal i budem srećan. Barseloni želim sve najbolje. Ponosan sam zbog toga što su se interesovali za mene, ali sada sam ovde i mislim da sam doneo najbolju odluku", rekao je Nolito.

13:17 - Novicki još dve godine u DalasuJedan od najboljih evropskih košarkaša u istoriji NBA lige Dirk Novicki potvrdio je da će potpisati novi dvogodišnji ugovor i završiti karijeru u Dalasu. Nemački krilni košarkaš po završetku nove saradnje sa Maveriksima imaće 40 godina i oprostiće se u klubu za koji nastupa od 1998. godine. "Sve je dogovoreno, potpisao sam ugovor. Postoji opcija da sledećeg leta prekinemo saradnju, ali verujem da ću posle toga ostati još jednu sezonu u Dalasu i oprostiti se od igranja", rekao je Novicki. Američki ESPN objavio je da će Novicki za potpis novog dvogodišnjeg ugovora zaraditi 50 miliona dolara. Novicki je najbolji strelac u istoriji Dalasa, a ukupno šesti u istoriji NBA lige, iza Karim Abudul Džabara, Karla Melouna, Kobija Brajanta, Majkla Džordana i Vilta Čemberlena. Sa klubom iz Teksasa osvojio je šampionski prsten NBA lige 2011. godine, kada je i proglašen za najkorisnijeg igrača finala.

12:51 - Kravić se vratio u RetimnoSrpski košarkaš Dejan Kravić posle samo godinu dana vratio se u redove grčkog prvoligaša AGO Retimna. Visoki centar (213 cm) prošle sezone igrao za holandski SPM Šuters i prosečno beležio 13,9 poena i 8,7 skokova u tamošnjem šampionatu. Kravić je srpskoj javnosti postao poznat kada ga je selektor reprezentacije Aleksandar }orđević uvrstio je preliminarni spisak igrača za Mundobasket u Španiji, na kojem je osvojena srebrna medalja. On je rođen 1990. godine u Mostaru, a karijeru je počeo na američkom koledžu Teksas Tek.

12:17 - Košarkaši otputovali u Rio sa velikim ambicijamaSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da će ekipa na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru predstavljati zemlju na pravi način, i istakao je da su ambicije tima jako velike."Hvala Olimpijskom komitetu Srbije što su nas pripremili za put i boravak tamo. U našim torbama su uputstva za život, a nadam se da imamo uputstva za rezultat. Obećavam da ćemo se lepo ponašati u putu i da ćemo tamo na pravi način predstavljati svoju zemlju. Velika nam je čast što predstavljamo Srbiju. Naše ambicije su jako velike. Idemo da se pobijemo za medalju", rekao je Djordjević novinarima na aerodromu pred polazak.Reprezentacija putuje u Argentinu na poslednji turnir pred Olimpijske igre, na kome će igrati sa Argentinom, Francuskom i Hrvatskom.Kapiten Miloš Teodosić je kazao da je tim spreman i željan."Spremni smo i željni da odigramo svoju najbolju košarku i predstavljamo Srbiju u najboljem svetlu. Mogu da obećam da ćemo igrati svoju najbolju košarku koju možemo, a da li će to biti dovoljno za medalju ili šta već, to ne znam. Želim sreću svim momcima i svima u stručnom štabu", rekao je Teodosić.Novinari su pitali kapitena šta je realno da se očekuje od košarkaša, ali Teodosić je ponovio da je to samo pristup."Realno je ono što smo rekli: da ćemo igrati najbolje što možemo, da ćemo u svaku utakmicu ući da se borimo za grb koji nosimo, za što bolje igre i što više pobeda. Da li će to biti dovoljno za medalju, ne znam. To je ono što svi treba da očekujete od nas - da izginemo na terenu", rekao je Teodosić.Stefan Marković je ponovio ambicije tima."Najzad smo došli do Olimpijskih igara i onoga o čemu svi sanjaju. Idemo da se borimo za jednu od medalja", rekao je Marković.Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije rekao je da nacionalni komitet može samo da poželi sreću košarkašima."Čast mi je što sedim izmedju selektora i kapitena naše reprezentacije. Svaki put se trudimo da članove našeg olimpijskog tima ispratimo i poželimo im sve najbolje. To je realno jedino što je potrebno ovim momcima. Oni znaju zašto idu tamo, a njihove ambicije su naše ambicije. Želimo vam sreće, pre svega sportske, ali i ljudske, jer je to potrebno na Olimpijskim igrama", rekao je Višacki.Predsednik Dragan Djilas zahvalio je još jednom košarkašima na svemu."Hvala još jednom svima što ste se žrtvovali, što ste došli povredjeni i polupovredjeni. Svi znate šta se očekuje od vas, da se pobijete za medalju i da na pravi način predstavljate Srbiju. Pa se vidimo u Riju, a posle toga se nadam i na balkonu", rekao je Djilas.

11:52 - Zvezda u Razgradu želi da obezbedi miran revanš sa LudogorecomFudbaleri Crvene zvezde otputovali su u Bugarsku, gde će sutra igrati protiv Ludogoreca utakmicu koja će im biti najteži ispit u dosadašnjem delu sezone.Crveno-beli će u Razgradu u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona pokušati da ostvare što bolji rezultat, kako bi mirnije dočekali revanš sledeće nedelje u Beogradu."Bilo je vremena da se svi odmorimo i bićemo spremni za utorak. Svesni smo koliko nam znači utakmica sa Ludogorecom i daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat u Razgradu kako bismo sebi olakšali posao za revanš", rekao je fudbaler Zvezde Slavoljub Srnić agenciji Beta uoči puta.Srnić je kazao da se nada pobedi u prvoj utakmici, iako je ocenio da će biti teško, pošto u kvalifikacijama za Ligu šampiona nema lakih rivala, što su pokazali i dueli sa Valetom, u kojima je Zvezda imala mnogo problema."Ludogorec je dobra ekipa sa mnogo stranaca u timu. Nismo ih baš mnogo gledali, ali poznajemo njihov tim, to je 90 odsto ista ekipa sa kojom smo prošle godine igrali prijateljsku utakmicu. Znamo šta nas očekuje. Mislim da su šanse podjednake i nadam se da možemo da ostvarimo dobar rezultat", kazao je krilni fudbaler Zvezde.Srnić je istakao da će njegovoj ekipi mnogo značiti podrška navijača, a očekuje se da ih na tribinama stadiona u Ragradu bude više stotina.Trener Miodrag Božović je u Bugarsku poveo je 20 fudbalera: Damira Kahrimana, Nemanju Supića, Miloša Cvetkovića, Marka Petkovića, Aleksandra Lukovića, Zorana Rendulića, Tomasa Fibela, Luisa Ibanjesa, Mihaila Ristića, Mičela Donalda, Damjana La Taleka, Marka Poletanovića, Srdjana Plavšića, Gelora Kangu, Slavoljuba Srnića, Džona Ruiza, Aleksandra Kataija, Pabla Moučea, Uga Vijeiru i Predraga Sikimića.Utakmica će se igrati u utorak od 20.00 u Razgradu, na stadionu Ludogorec arena, na kom se očekuje da bude više od osam hiljada navijača, medju kojima i više od 400 pristalica srpskog kluba.Glavni arbitar biće Martin Strembergson iz Švedske, pomoćnici Danijel Gustavson i Joakim Amri Nilson, četvrti sudija Mohamed Al Hakim, delegat Markus Stenger, a posmatrač Piter Džons.Zvezda je prethodno u drugom kolu eliminisala maltešku Valetu, pošto je u obe utakmice pobedila sa 2:1. Crveno-beli u tim susretima nisu pružili očekivanu igru, dok su potom na početku srpskog prvenstva, u kom brane titulu, igrali nerešeno 2:2 na svom stadionu sa Napretkom.Božović je na utakmici protiv Napretka odmorio neke od najboljih igrača, Aleksandra Kataija, Luisa Ibanjesa, Gelora Kangu i Mičela Donalda, dok je Ugo Vijeira ušao u drugom poluvremenu, tako da bi ekipa trebalo da bude odmorna pred duel sa Ludogorecom.

11:29 - Kolo Ture prešao u SeltikFudbaler iz Obale Slonovače Kolo Ture potpisao je jednogodišnji ugovor sa Seltikom, saopštio je šampion Škotske. Iskusni 36-godišnji štoper u klub iz Glazgova dolazi kao slobodan igrač posle isteka saradnje sa Liverpulom. Na dolasku Turea insistirao je menadžer Seltika Brendan Rodžers, sa kojim je uspešno sarađivao u Liverpulu, gde je igrao protekle tri sezone. Ture je tokom karijere bio član Mimosasa iz domovine, Arsenala i Mančester Sitija. Sa nacionalnim timom, za koji je odigrao 118 utakmica, prošle godine osvojio je Afrički kup nacija na šampionatu u Ekvatorijalnoj Gvineji.

10:36 - Ivanović 26, Janković 27, Jorović srpski broj triSrpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković na najnovijoj WTA listi zadržale su 26, odnosno 27. mesto.Ivanovićeva, kao i prošle sedmice, ima 1.855 poena, što je za 85 više od sunarodnice i bivše saigračice iz reprezentacije Srbije.Kada je reč o ostalim srpskim igračicama, Ivana Jorović je napredovala na 140. poziciju i postala srpski reket broj tri, posle pada Bojane Jovanovski za 12. mesta na 142, dok je Aleksandra Krunić za šest bolje rangirana i sada je 151. teniserka sveta.Na čelu liste i dalje suvereno vlada Serena Vilijams, ispred Angelike Kerber, Garbinje Muguruze, Agnješke Radvanske i Simone Halep, dok je Venus Vilijams na šestom mestu smenila Viktoriju Azarenku.Najboljih 20 teniserki sveta: 1. (1) Serena Vilijams (SAD) 8.330 bodova 2. (2) Angelika Kerber (Nemacka) 6.500 3. (3) Garbinje Muguruza (Španija) 5.482 4. (4) Agnješka Radvanska (Poljska) 5.335 5. (5) Simona Halep (Rumunija) 5.071 6. (7) Venus Vilijams (SAD) 3.960 7. (6) Viktorija Azarenka (Belorusija) 3.761 8. (8) Roberta Vinči (Italija) 3.525 9. (9) Karla Suarez Navaro (Španija) 3.010 10. (12) Dominika Cibulkova (Slovačka) 2.956 11. (10) Svetlana Kuznjecova (Rusija) 2.900 12. (11) Medison Kiz (SAD) 2.871 13. (13) Petra Kvitova (Češka) 2.816 14. (18) Joana Konta (Velika Britanija) 2.780 15. (15) Timea Bačinski (Švajcarska) 2.609 16. (16) Belinda Benčić (Švajcarska) 2.605 17. (17) Karolina Pliškova (Češka ) 2.540 18. (14) Samanta Stosur (Australija) 2.420 19. (19) Anastasija Pavljučenkova (Rusija) 2.320 20. (20) Elina Svitolina (Ukrajina) 2.226...

09:54 - Đoković i dalje ubedljiv, veliki napredak LajovićaPrvi teniser sveta Novak Đoković i dalje ima ubedljivu prednost na čelu ATP liste, pošto je ove nedelje zadržao rastojanje od skoro 5.000 bodova u odnosu na drugoplasiranog Britanca Endija Mareja.U samom vrhu svetskog tenisa nije bilo promena bodova, pa tako Đoković ima 15.040, Marej 10.065, dok su na trećem i četvrtom mestu Rodžer Federer (5.945) i Rafael Nadal (5.290).Peti je Stan Vavrinka, a redom slede Keji Nišikori, Miloš Raonić, Tomaš Berdih, Dominik Tim i Žo-Vilfred Conga.Od ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović je posle polufinala turnira u Kicbilu napredovao za čak 12 mesta i sada je 71, Viktor Troicki je nazadovao za jedno na 35, dok je Filip Krajinović napredovao sa 142. na 138. poziciju.Poredak 20 najboljih na ATP listi: 1. (1) Novak Đoković (Srbija) 15.040 2. (2) Endi Marej (Velika Britanija) 10.065 3. (3) Rodžer Federer (Švajcarska) 5.945 4. (4) Rafael Nadal (Španija) 5.290 5. (5) Stan Vavrinka (Švajcarska) 4.720 6. (6) Kei Nišikori (Japan) 4.290 7. (7) Miloš Raonić (Kanada) 4.285 8. (8) Tomaš Berdih (Češka) 3.490 9. (9) Dominik Tim (Austrija) 3.105 10. (10) Žo-Vilfred Conga (Francuska) 2.995 11. (11) David Gofan (Belgija) 2.715 12. (12) Marin Čilić (Hrvatska) 2.695 13. (13) David Ferer (Španija) 2.695 14. (17) Gael Monfis (Francuska) 2.440 15. (14) Rišar Gaske (Francuska) 2.365 16. (16) Džon Izner (SAD) 2.100 17. (15) Roberto Bautista Agut (Španija) 2.060 18. (21) Felisijano Lopez (Španija) 1.880 19. (18) Nik Kirjos (Australija) 1.855 20. (20) Pablo Kuevas (Urugvaj) 1.765...

09:21 - Džoana Konta osvojila prvu titulu u karijeriBritanska teniserka Džoana Konta osvojila je titulu na turniru u Stanfordu, pošto je prošle noći pobedila Amerikanku Venus Vilijams u tri seta 7:5, 5:7, 6:2.Konti je to prva titula u karijeri.Ona je, takodje, prva britanska teniserka koja je stigla do finala turnira u Stanfordu još od Virdžinije Vejd 1981. godine.Venus Vilijams, na drugoj strani, nije uspela da stigne do 50. trofeja u karijeri.

08:47 - Monfis osvojio titulu u VašingtonuFrancuski teniser Gael Monfis osvojio je titulu na turniru u Vašingtonu, pošto je prošle noći pobedio Hrvata Ivu Karlovića u tri seta 5:7, 7:6, 6:4.Monfis je tako stigao do prve titule posle dve i po godine i sprečio 37-godišnjeg Karlovića da postane najstariji teniser koji je još od 1973. godine osvojio trofeje na dva uzastopna turnira.Karlović je bio nadomak titule, pošto je posle dobijenog prvog seta, u taj-brejku drugog seta imao meč loptu, ali je Francuz uspeo da preokrene rezultat.Bio je to peti medjusobni duel Karlovića i Monfisa i treća pobeda francuskog igrača.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track