BLOG UŽIVO, VIDEO Jakšić: Interesuje nas samo pobeda
Foto: Dado Đilas

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Jakšić: Interesuje nas samo pobeda

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:20 - Udineze do pobede u 93. minutuFudbaleri Udinezea pobedili su večeras na svom terenu Bolonju sa 1:0 u poslednjoj utakmici 15. kola italijanske Serije A.Pobedu Udinezeu doneo je Danilo golom u 93. minutu.On je posle centaršuta s desne strane sjajno zahvatio loptu i sa desetak metara je poslao u gornji ugao gola Bolonje, lopta je pogodila prečku i odbila se u mrežu.Udineze je od 68. minuta imao igrača više na terenu, pošto je igrač Bolonje Erik Pulgar zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.Posle 15 odigranih kola Udineze je na 14. mestu na tabeli Serije A sa 18 bodova, dok je Bolonja na 16. poziciji sa dva boda manje.

23:18 - Olimpija bolja od KrkeKošarkaši Olimpije pobedili su večeras na svom terenu ekipu Krke sa 79:64 u zaostaloj utakmici drugog kola Jadranske lige.Olimpiju je do pobede vodio Brendon Džeferson sa 19 poena, dok je Mirko Mulalić ubacio tri poena manje. U redovima Krke najbolji su bili Matik Rebec i Ronald Kari sa po 12 poena.Košarkaši Olimpije su tako stigli do četvrte pobede u regionalnom takmičenju, dok je Krka upisala sedmi poraz.23:03 - Minimalna pobeda Midlsbroa protiv HalaFudbaleri Midlsbroa pobedili su večeras na svom terenu Hal sa 1:0 u poslednjoj utakmici 14. kola Premijer lige.Jedini gol na utakmici postigao je Gaston Ramirez u 60. minutu. On je mrežu Hala zatresao glavom posle kornera.Midlsbro je, posle treće pobede u sezoni, na 13. mestu na tabeli Premijer lige sa 15 bodova, dok je Hal pretposlednji sa četiri boda manje.U sledećem kolu Midlsbro gostuje Sautemptonu, a Hal na svom terenu igra protiv Kristal Palasa.

22:54 - Deportivo ubedljiv protiv Real SosijedadaFudbaleri Deportiva pobedili su večeras Real Sosijedad s ubedljivih 5:1 u poslednjoj utakmici 14. kola španske Primere.Deportivo je večerašnjom pobedom prekinuo seriju od sedam mečeva bez pobede, dok je Real Sosijedad okončao niz od šest utakmica bez poraza.Pitanje pobednika na ovom meču rešen je već u prvom poluvremenu, pošto je Deportivo posle prvih 45 minuta vodio sa 3:0. Deportivo je poveo u 13. minutu golom Sidneija, na 2:0 je autogolom povisio Injigo Martines u 29. minutu, a seriju pogodaka u prvom poluvremenu završio je Florin Andone u 42. minutu.Juri Berčiče je u 57. minutu smanjio na 3:1, ali je Deportivo do kraja meča još dva puta zatresao mrežu Real Sosijedada.Rajan Babel u 64. minutu nije iskoristio jedanaesterac, ali je natrčao na odbijenu loptu i ipak je poslao iza ledja golmana gostujuće ekipe. Konačan rezultat postavio je Andone svojim drugim golom u 77. minutu.Real Sosijedad je šesti na tabeli Primere sa 23 boda, dok je Deporivo, posle tek treće pobede u šampionatu, na 16. mestu sa 13 bodova.

22:33 - Norveška pobedom počela odbranu titule na EPRukometašice Norveške pobedom su počele odbranu titule na Evropskom prvenstvu, pošto su večeras u Helsingborgu, u Švedskoj, pobedile Rumuniju sa 23:21 (13:11) u prvom kolu Grupe D.Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Nora Mork sa sedam golova, dok su Veronika Kristiansen i Kamila Herem postigle po pet. U selekciji Rumunije najbolja je bila Kristina Neagu sa šest golova.U drugom meču Grupe D olimpijske šampionke, rukometašice Rusije pobedile su Hrvatsku sa 32:26 (16:13).Ekipu Rusije su do pobede predvodile Vladlena Bobrovnikova i Viktorija Žilinskajte sa po šest golova. Kod Hrvatske najbolja je bila Andrea Penezić sa osam pogodaka, dok je Vesna Milanović-Litre postigla šest.U drugom kolu Grupe D sastaju se Norveška i Hrvatska, odnosno Rumunija i Rusija.Danas su odigrana i dva meča u Grupi C - rukometašice Danske su sa 22:21 slavile protiv Crne Gore, a Češka je bila bolja od Madjarske sa 27:22.U selekciji Danske najefikasnija je bila Stine Jorgensen sa devet golova, dok se u selekciji Crne Gore istakla Milena Raičević sa sedam postignutih golova.Češku su do trijumfa protiv Madjarske predvodile Mihaela Hrbkova i Veronika Mala sa po pet golova. U reprezentaciji Madjarske najbolja je bila Ana Kovač sa sedam golova.U drugom kolu Grupe C Češka igra protiv Crne Gore, a Madjarska protiv Danske.

22:10 - Brazil i Kolumbija igraju za porodice žrtava avionske nesrećeFudbalske reprezentacije Brazila i Kolumbije odigraće krajem januara prijateljski meč, a prihod od te utakmice ići će za pomoć porodicama žrtava avionske nesreće u kojoj su poginuli igrači, osoblje i direktor Šapekoensea. Portparol Fudbalskog saveza Brazila rekao je da će mesto odigravanja te prijateljske utakmice odrediti Šapekoense, dok su iz tog kluba naveli da bi meč mogao da se odigra ili na Marakani u Rio de Žaneiru ili na stadionu Šapekoensea čiji je kapacitet 22.000 mesta. Avion s članovima brazilskog fudbalskog kluba Šapekoense, koji su putovali na utakmicu finala Kupa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala u Medeljinu, srušio se prošle nedelje u Kolumbiji. Udes je preživelo šest od 77 ljudi u avionu, a među njima i trojica fudbalera.

21:44 - Bolazi teže povređen, mora na operacijuFudbalski reprezentativac Konga Janik Bolazi najverovatnije će propustiti predstojeći Kup afričkih nacija nakon povrede kolena u meču Evertona i Mančester junajteda.Everton je danas saopštio da Bolazi ima ozbilju povredu ligamenata kolena koja zahteva operaciju.Taj premijerligaš nije dao procenu o tome koliko će Bolazi biti van terena, ali se očekuje da će van stroja biti nekoliko meseci.Kup afričkih nacija igraće se od 14. janura do 5. februara 2017. godine.

21:01 - Kjevo i Đenova odigrali bez pogodakaFudbaleri Kjeva i Djenove odigrali su danas nerešeno 0:0 u utakmici 15. kola Serije A.Kjevo je u 37. minutu imao sjajnu priliku da povede, ali Valter Birsa nije iskoristio jedanaesterac. Šutirao je snažno po sredini gola, ali je pogodio prečku.Okvir gola, stativu, pogodila je i Djenova, odnosno srpski fudbaler Nikola Ninković u 71. minutu.Oba tima su ostala na sredini tabele Serije A i deli ih samo jedan bod. Djenova je na 11. mestu sa 20 bodova, dok je Kjevo na 13. poziciji sa 19 bodova.

20:28 - Junajted protiv Redinga počinje odbranu trofeja u FA kupuFudbaleri Mančester junajteda će odbranu trofeja u FA kupu početi protiv Redinga, odlučeno je danas žrebom. Junajted je prošle sezone osvojio svoj 12. trofej u FA kupu pobedivši u finalu Kristal Palas, a danas je saznao protivnika u trećem kolu tog takmičenja. Klubovi iz Premijerlige i Čempionšipa svoje učešće u FA kupu počinju od trećeg kola. Mančester siti će gostovati Vest Hemu, što je jedan od četiri premijerligaška duela u trećem kolu .Čelsi je imao više sreće na žrebu, pošto će igrati sa pobednikom duela u kom se sastaju Piterboro junajted i Nots kaunti. Fudbaleri Liverpula će ugostiti ili Njuport kaunti ili Plumut, Arsenal će putovati u goste Prestonu, dok će Totenhem dočekati Aston Vilu. Everton će u trećoj rundi FA kupa biti domaćin Lesteru, Hal će dočekati Svonsi, a Barnli ide u goste Sanderlendu. Utakmice trećeg kola FA kupa igraće se izmedju 6. i 9. janura 2017. godine.

21:00 - Pablo Priđoni pojačao BaskonijuArgentinski košarkaš Pablo Pridjoni potpisao je danas ugovor sa španskom Baskonijom do kraja sezone.Pridjoni se tako po treći put vraća u Vitoriju, pošto je za taj klub već igrao u dva navrata - od 2003. do 2009. i potom od 2011. do 2012. godine.On je sa Baskonijom osvojio titulu u Španiji 2008. godine, a podigao je i tri trofeja Kupa kralja (2004, 2006. i 2009. godine).Pridjoni, 39-godišnji Argentinac, u karijeri je igrao Real Madrid, Njujork nikse, Hjuston i Los Andjeles Kliperse.

20:34 - FIFA: Ralf Mučke više nije direktor za bezbednostDirektor za bezbednost Svetske fudbalske federacije (FIFA) Ralf Mučke napustio je danas tu organizaciju.FIFA je navela da Mučke više nije direktor za bezbednost i dodala da nije odmah imenovan njegov naslednik.Mučke je FIFA došao 2012. godine posle više od 30 godina rada u nemačkoj federalnoj policiji.Bio je zadužen za borbu protiv nameštanja utakmica, kao i za organizovanje obezbedjenja na svetskim takmičenjima.

20:02 - Darmštat ostao bez treneraNemački fudbalski klub Darmštat saopštio je da je otpustio trenera Norberta Majera posle šest uzastopnih poraza. Darmštat je naveo da je, pored trenera, otkaz dobio i sportski direktor Holger Fah. Takva odluka kluba usledila je posle poraza od Hamburga (0:2) na domaćem terenu. Pet uzastopnih poraza Darmštata u Bundesligi doveli su taj klub na samo jedno mesto iznad zone ispadanja. Darmštat je na 16. mestu sa osam bodova, odnosno ima bod više od Hamburga, a dva boda više od poslednjeplasiranog Ingloštata. Trener omladinske škole Darmštata Ramon Berndrot biće privremeni trener prvog tima u narednom periodu.

19:13 - Remi Mladosti i MetalcaFudbaleri Mladosti i Metalca odigrali su danas nerešeno 1:1 u poslednjoj utakmici 19. kola Super lige Srbije.Mladost je posle drugog uzastopnog remija peta na tabeli sa 33 boda, dok je Metalac sada deveti sa 21 bodom.Milan Stojanović je doveo Metalac u vodjstvo u 51. minutu, a izjednačenje i bod domaćoj ekipi doneo je Milan Bojović u 72. minutu.Ekipa Mladosti u narednom kolu gostuje Napretku, dok Metalac dočekuje Voždovac.

18:28 - Nikolić najvio drastične sankcije za igrače Karpoš sokolaTrener skopskih Karpoš sokola Dragan Nikolić ocenio je da je njegov tim na utakmici Jadranske lige (ABA) protiv Zadra igrao kukavički i najavio drastične sankcije među kojima mogu biti i otkazi. "Definitivno će biti sankcija. Iako nisam ja taj što vodi klupsku politiku, već je to uprava, posle dužeg vremena uzeću sebi pravo individalno i drastično da ih kaznim za dešavanja na gostovanju u Zadru u petak, možda i najdrastičnijim merama", rekao je on za klupski sajt. Nikolić je rekao da se posle utakmice u kojoj su Karpoš sokoli od Zadra izgubili sa ubedljivih 93:74, uz lošu igru u odbrani i bez igrača koji bi imali hrabrost da preuzmu odgovornost, oseća izdanim. "Osećam se izdanim, ali i kao i da sam ja izdao nekog, emocija je koju nisam odavno osetio. Ali igračima sam objašnjavao da se ceni kad se vidi fantastična borbenost čak i po cenu da nema rezultatskog uspeha, ali da je problem kad prepoznate kukavičluk", rekao je trener Karpoš sokola.

18:02 - Jakšić: Interesuje nas samo pobedaVaterpolo reprezentativac Srbije Nikola Jakšić rekao je danas da njegova ekipa jeste u podmladjenom sastavu, ali je naveo da olimpijske šampione protiv Nemačke u Svetskoj ligi interesuje samo pobeda."Jesmo u drugačijem, podmladjenom sastavu, ali nas interesuje samo pobeda. Siguran sam da će biti dobra utakmica i da će publika imati šta da vidi", rekao je Jakšić za sajt Vaterpolo saveza Srbije (VSS).Vaterpolo reprezentacija Srbije sutra igra protiv Nemačke u Berlinu meč drugog kola Svetske lige. Meč je na programu od 19.30.Srbija je u prvom kolu slavila protiv Rumunije, dok je Nemačka izgubila od Slovačke."Bili smo ubedljivi protiv Rumunije u Kragujevcu. Nemci su sa, kako smo čuli, novim sastavom poraženi u Slovačkoj. Ne smemo da ih potcenimo i sigurno će pred svojim navijačima želeti da ostave što bolji utisak", rekao je Dušan Mandić.Susret će se igrati na bazenu najboljeg nemačkog kluba Špandaua 04. Objekat, kako navodi VSS, nije u najboljem stanju - nema interneta i utisak je kao da se ne ulaže dovoljno."Nemci imaju veliki motiv. Igraju protiv olimpijskog šampiona. Verujem da će na tribinama biti i dosta naših navijača", rekao je vaterpolista Sava Randjelović.Srbija samo jednom nije bila bolja od Nemačke - u Kruševcu 2011. godine kada su Nemci slavili u Svetskoj ligi sa 10:9.Pre i posle toga Srbija je lako pobedjivala. Poslednja tri susreta su odigrana u 2014. i 2015. godini. U Svetskoj ligi Srbija je bila bolja sa 19:10 u Hamburgu, 14:8 je bilo u Kragujevcu, a na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 12:7.

17:23 - Mekginis novi vođa napada VeprovaAmerički kvoterbek Ijan Mekginis predvodiće napad Kragujevac "Wild Boarsa" u predstojećoj sezoni. Šumadijski tim će u sezoni pred nama braniti naslov prvaka Srbije i napasti trofej Lige šampiona. Ovaj dvadesetšestogodišnjak iz Kalifornije, karijeru je gradio na Cabrillo koleždu i Univerzitetu Belhaven. U poslednjoj sezoni, za Blejzerse sa Belhejvena odigrao je šest utakmica i postigao 12 tačdaunova pasom i četiri trčanjem. Pasom je osvojio 1.257 jardi, odnosno 209,5 po utakmici. "Vrlo brzo sam odlučio da potpišem za Divlje veprove, uprkos tome što sam razmatrao tri druge ponude, u momentu kada me je kontaktirao član uprave i bivši igrač Šejn Vong. Posle razgovora sa njim o kalibru igrača, među kojima je i Gabrijel Čembers, i porodičnoj atmosferi koja vlada u timu, nije bilo dileme da su Veprovi prava sredina za mene. Uprkos tome što sam sa drugim timovima pregovarao više od mesec dana, ljudi iz organizacije Veprova su jednostavno zaokupili svu moju pažnju i sve smo dogovorili vrlo brzo", otkriva Mekginis. On je dodao da ne zna mnogo o američkom fudbalu u Srbiji, ali da je oduševljen onime što je do sada saznao. "Znam dosta stvari o sadašnjoj ekipi, ali ne i o istoriji kluba i uopšte o američkom fudbalu u Srbiji. Mislim da je trener Aleksandar Ristić Alf živa legenda i da je uradio mnogo za ovaj sport u Srbiji. Jedva čekam da počnem da radim sa njim na terenu i van njega, kao i da učim od momaka o istoriji kluba i fudbala u Srbiji", istakao je Mekginis.

17:00 - Erikson novi trener ŠenženaBivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Sven Jeran Erikson imenovan je za trenera kineskog drugoligaškog kluba Šenžen. Erikson će na klupi Šenžena zameniti bivšeg holandskog reprezentativca Klarensa Sedorfa, koji je ekipu preuzeo u julu, ali nije uspeo da se plasira u kinesku Super ligu. Šenžen je saopštio da je angažovao Eriksona zbog njegovog "bogatog trenerskog iskustva, napredne fudbalske filozofije i dobrog poznavanja kineskog fudbala". Švedski trener je u novembru napustio Šangaj SIPG posle dve godine, a u tom klubu ga je nasledio bivši trener Totenhema i Čelsija Andre Viljas-Boaš. Erikson (68) je od 2001. do 2006. godine predvodio fudbalsku reprezentaciju Engleske, bio je selektor Meksika i Obale slonovače, a između ostalih, predvodio je i Benfiku, Romu, Fiorentinu, Lacio, Mančester siti i Lester.16:30 - Evo kako će izgledati novi dresovi Barselone

16:00 - Agueru četiri, a Fernandinju tri meča suspenzije

15:40 - VN Francuske ponovo u kalendaru F1Trka za Veliku nagradu Francuske voziće se posle 10 godina u novoj sezoni šampionata Formule 1. Predsednik regiona Provalsa-Alpi-Azurna obala Kristijan Estrosi potvrdio je da će se trka na stazi "Pol Rikar", na jugu Francuske, održati 2017. godine. Poslednji put se na "Pol Rikaru" vozilo 1990, da bi se nastavilo na "Manji Kuru", pre nego što je 2008. godine trka za VN Francuske izbrisana iz kalendara zbog finansijskih sredstava. Trka za Veliku nagradu Francuske najstarija je u kalendaru, pošto je prvi put održana 1906. godine.

15:25 - CAS odbacio žalbu, Blateru ostaje šestogodišnja kaznaSud za sportsku arbiztražu (CAS) u Lozani odbacio je žalbu Jozefa Blatera i potvrdio mu šestogodišnju zabranu FIFA zbog umešanosti u korupciju. FIFA je van fudbala odstranila nekadašnjeg predsednika zbog kršenja etičkog kodeksa, Švajcarac je demantovao bilo kakvu povezanost sa malverzacijama, ali je CAS potvrdio kaznu. Blater je prošlog decembra, zajedno sa tadašnjim prvim čovekom UEFA Mišelom Platinijem, suspendovan na osam godina zbog sumnjive isplate od dva miliona švajcarskih franaka na osnovu savetodavnih usluga, a potom je kazna umanjena za dve godine zbog dugogodišnjih zasluga u fudbalu. Blater je prošlog maja napustio čelno mesto FIFA posle 17 godina, a nasledio ga je Đani Infantino.

15:10 - Gudjonsen ponudio da igra za ŠapekoenseBivši fudbaler Čelsija i Barselone Ejdur Guđonsen ponudio je danas da igra za Šapekoense, brazilski klub koji pokušava da oformi tim posle avionske nesreće u Kolumbiji u kojoj je poginulo 19 njegovih igrača. "Iz poštovanja igrao bih za Šapekoense, ako za mene imaju mesto timu. Ako ništa drugo, onda da ponovo igram sa Ronaldinjom", naveo je Gudjonsen na Tviteru. Gudjonsenov poslednji klub bio je indijski Puna siti, a tokom karijere, između ostalih, igrao je za Bolton, Čelsi, Monako, Fulam, AEK, Briž i za Barselonu, zajedno sa legendarnim Ronaldinjom. Bivši brazilski reprezentativac Ronaldinjo i Argentinac Huan Roman Rikelme ponudili su da igraju za Šapekoense, dok su brazilski klubovi ponudili svoje fudbalere na pozajmicu.U avionskoj nesreći prošle nedelje u Kolumbiji poginula je 77 osoba, a šest je preživelo, među kojima i trojica fudbalera, Neto, Džekson Folman i Alan Rušel.

Priđoni se vratio u BaskonijuArgentinski košarkaš Pablo Priđoni, posle četiri godine u NBA ligi, vratio se u Baskoniju. Priđoni će treći put nositi dres evroligaša iz Vitorije, a ugovor je potpisao do kraja sezone. On će treći put igrati za Baskoniju, u kojoj je proveo ukupno sedam sezona i osvojio titulu prvaka Španije, tri nacionalna kupa i četiri Superkupa. Argentinski veteran (39) u NBA ligi nosio je dresove NJujorka, Hjustona i Los Anđeles Klipersa, dok je u Evropi igrao za Real Madrid, Alikante i Fuenlabradu.

14:55 - Hečer očekuje tešku utakmicu protiv LudvigsburgaKošarkaš Partizana Vilijam Hečer rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Ludvigsburga u Ligi šampiona, ali da će njegova ekipa pokušati da pruži maksimum i pobedi."Moramo biti koncentrisani tokom čitavog meča. Naš protivnik se nalazi u dobroj seriji rezultata, sigurno je da će pokušati da nametnu ritam koji im odgovara. Sa druge strane, mi ćemo pokušati da budemo na svom maksimumu. U svakom trenutku želimo da zadržimo fokus i da nastavimo da idemo napred", rekao je Hečer za klupski sajt.Košarkaši Partizana igraju sutra od 18 časova u Beogradu protiv Ludvigsburga, utakmicu osmog kola Grupe E u Ligi šampiona. Partizan ima skor od tri pobede i četiri poraza, a nemački tim pet pobeda i dva poraza."Ludvigsburg dolazi sa pet vezanih pobeda u takmičenju, nalazi se na drugoj poziciji u grupi. Obavili su nekoliko promena. Pre svega, doveli su odličnog organizatora igre (Kliforda) Hamondsa, koji je najbolji asistent lige i vrlo iskusan igrač. Njihov stil igre je onakav kakav bi se očekivao od sastava sa deset američkih igrača, brza atletska košarka u svim fazama igre, uz vrlo dobar šut za tri poena i nekoliko igrača koji su vrlo realna pretnja po koš sa svojih centarskih pozicija", rekao je trener Partizana Aleksandar Džikić.Karte za utakmicu, po ceni od 300 dinara za tribine i 500 za parter, prodavaće se sutra od 15 časova na blagajni dvorane "Aleksandar Nikolić".U prvom kolu Grupe E, 19. oktobra, Partizan je u Nemačkoj pobedio Ludvigsburg sa 65:64 poenima Stefana Birčevića u poslednjim trenucima utakmice.

14:44 - Lauda: Hamilton neće biti kažnjenČelnik ekipe Mercedes Niki Lauda rekao je da vozač te ekipe Luis Hamilton neće biti kažnjen zbog načina vožnje i ponašanja u poslednjoj trci šampionata Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija. Trka u Abu Dabiju vožena je 27. novembra a Hamiltonu je bila potrebna pobeda, uz to da se njegov klupski kolega Niko Rozberg ne popne na podujum, kako bi osvojio šampionsku titulu. Hamilton je pobedio, ali je Rozberg zauzeo drugo mesto i osvojio svoju prvu šampionsku titulu. Hamilton je u završnici usporio kako bi omogućio protivnicima da preteknu Rozberga, a iz boksa su mu naredili da ubrza kako ne bi ugrozio pobedu. Trostruki svetski prvak je odbio naredbe, ali ipak nije uspeo da osvoji titulu. Britanski mediji spekulisali su da će Hamilton zbog toga biti kažnjen, suspendovan ili čak i otpušten, ali se navodi da se "dinamika u timu dramatično promenila", nakon što je Rozberg prošle nedelje saopštio da je završio karijeru. "Nema potrebe reći nešto Luisu. Nemamo problem sa tim kako je vozio u Abu Dabiju. Podvukli smo crtu", rekao je Lauda. Britanski mediji naveli su da u Mercedesu ne žele da uznemire i izgube Hamiltona, koji je tokom trke ignorisao naredbu tehničkog direktora Pedija Lova. "To je bio sjajan rezultat trke, sjajan zavešetak, ne samo za ekipu, nego za sport. To će dovesti nove navijače u Formulu 1, to je fantastičan rezultat. Iako sam rekao Luisu da ubrza, mislim da je dobro ono što se dogodilo", rekao je Lov na dodeli nagrada Autosporta. Mercedes sada traži novog vozača i želi da ga angažuje do kraja godine. Četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel rekao je da neće napustiti Ferari, ali su u igri vozač Meklarena Fernando Alonso, Maks Verstapen iz Red Bula i Valteri Botas iz Vilijamsa. "Nemam ideju šta ćemo uraditi pošto nas je iznenadila Nikova odluka. Uopšte na to nismo bili spremni", rekao je Lauda.

14:15 - Uprava Vest Hema održaće sastanak sa trenerom BilićemUprava fudbalskog kluba Vest Hem održaće danas sastanak sa trenerom Slavenom Bilćem o njegovom ostanku u Londonu, posle loših rezultata ekipe u Premijer ligi, preneli su britanski mediji. Vest Hem je u subotu u londonskom derbiju izgubio od Arsenala sa 1:5, pretrpeo je osmi poraz u Premijer ligi i zauzima 17. mesto na tabeli sa 12 bodova, bodom manje od Sanderlenda koji je u zoni ispadanja. Vest Hem nema pobedu u poslednjih šest utakmica, od kojih je izgubio četiri, a u narednom kolu igraće na Enfildu protiv Liverpula. Kako je preneo Dejli Miror, uprava će danas odlučiti da li će zadržati Bilića na klupi, ili će mu dati dve utakmice, koje će Vest Hem odigrati posle Liverpula, da sačuva svoj posao. Vest Hem će u te dve utakmice biti domaćin Barnliju i Halu. Hrvatski trener je posle poraza od Arsenala kritikovao zalaganje svojih igrača i rekao da ekipi "nedostaje intenzitet čak i na treninzima". U Vest Hemu su zabrinuti da bi loši rezultati mogli da utiču na dovodjenje kvalitetnih igrača u januarskom prelaznom roku. Miror je naveo da je uprava Vest Hema stopirala novi ugovor za Bilića, uprkos dobrim rezultatima u prvoj sezoni, pošto je zabrinuta da bi on mogao biti "hit jedne sezone". Bilićev ugovor ističe za 18 meseci. List dodaje da će uprava Vest Hema predložiti Biliću promene u stručnom štabu, u pokušaju da uzdrma svoje fudbalere.

13:43 - Tevez blizu ŠŠangaja, postaje najplaćeniji sa 40 miliona evraArgentinski fudbaler Karlos Tevez blizu je odluke da napusti Boku Juniors i prihvati ponudu Šangaj Šenhue od 40 miliona evra godišnje. Tevez bi ukoliko pređe u Kinu postao ubedljivo najplaćeniji fudbaler sveta, što bi prema rečima predsednika Šangaja Vu Ksiauija trebalo da se dogodi jer su pregovori u završnoj fazi. "Uradili smo veliki posao i napravili proboj u pregovorima. Još uvek nismo utančili sve, Boka ima određene probleme i ne želim da ih otkrivam. Nastavićemo da ulažemo velike napore i verujem da ćemo obradovati navijače", rekao je Vu za "Šenhua News".Tevez se prošlog leta iznenađujuće vratio u matičnu Boku iz Juventusa posle odlične dve sezone, ali je često puta isticao da stvari u argentinskom velikanu ne funkcionišu najbolje, pre svega finansijski. Ovaj 32-godišnji napadač ove sezone postigao je dva gola u devet utakmica argentinskog šampionata. Tokom karijere igrao je još za Korintijans, Vest Hem i klubove iz Mančestera Junajted i Siti.

13:18 - Usijanje u Lisabonu i Kijevu, PSV i Rostov za Ligu EvropeRasplet u grupnoj fazi Lige šampiona počinje sutra uveče kada će se podeliti dve karte za osminu finala iz B grupe, a tri su kandidata - Benfika, Napoli i Bešiktaš, a pašće i odluka ko će dalje iz A grupe kao pobednik - Pari Sen Žermen ili Arsenal. Benfika u direktnom duelu dočekuje Napoli i pobeda i jedne i druge vodi među 16 najboljih, a postoji i opcija da zajedno prođu dalje, u slucaju da Besiktaš na pobedi Dinamo u Kijevu. Pari Sen Žermen dočekuje Ludogorec i u slucaju bilo kakve pobede ide dalje sa pozcije broj 1, zbog boljeg međusobnog skora sa Arsenalom, dok će londonski tim tražiti trijumf na gostovanju Bazelu i nadati se čudu u Parizu. Bugari i Švajcarci takođe imaju dosta motiva jer se bore za Ligu Evrope (ako izgube i jedni i drugi Ludogorec ide dalje). U C grupi Barselona i Mančester Siti su prošli dalje i u mečevima protiv Borusije iz Menhengladbaha i Seltika igraće za prestiž, ali i za bolju atmosferu nakon remija sa Realom 1:1 i poraza od Čelsija 3:1. Konačno, u D grupi Atletiko sa maksimalnih pet pobeda gostuje Bajernu, koji je takođe već prošao dalje, ali će pokušati da se revanšira za poraz u Madridu, dok će PSV pobedom protiv Rostova pokušati da izbori nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Raspored šestog kola Lige šampiona

A grupa: Bazel - Arsenal, PSŽ - LudogorecTabela: PSŽ 11, Arsenal 11, Ludogorec 2, Bazel 2

B grupa: Benfika - Napoli, Dinamo Kijev - BešiktašTabela: Napoli 8, Benfika 8, Bešiktas 7, Dinamo Kijev 2

C grupa: Barselona - Borusija Menhengladbah, Mančester Siti - SeltikTabela: Barselona 12, Mančester Siti 8, Borusija Menhengladbah 5, Seltik 2

D grupa: Bajern - Atletiko Madrid, PSV - RostovTabela: Atletiko Madrid 15, Bajern 9, Rostov 4, PSV 1

12:31 - Erikson imenovan za trenera kineskog drugoligaša ŠenženaBivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Sven Joran Erikson imenovan je za trenera kineskog drugoligaškog kluba Šenžen. Erikson će na klupi Šenžena zameniti bivšeg holandskog reprezentativca Klarensa Sedorfa, koji je ekipu preuzeo u julu, ali nije uspeo da se plasira u kinesku Super ligu. Šenžen je saopštio da je angažovao Eriksona zbog njegovog "bogatog trenerskog iskustva, napredne fudbalske filozofije i dobrog poznavanja kineskog fudbala". Švedski trener je u novembru napustio Šangaj SIPG posle dve godine, a u tom klubu ga je nasledio bivši trener Totenhema i Čelsija Andre Viljas-Boaš. Erikson (68) je od 2001. do 2006. godine predvodio fudbalsku reprezentaciju Engleske, bio je selektor Meksika i Obale slonovače, a izmedju ostalih, predvodio je i Benfiku, Romu, Fiorentinu, Lacio, Mančester siti i Lester.

11:25 - Beloti ostaje u Torinu do 2021, obeštećenje 100 milionaNapadac Torina i italijanski reprezentativac Andrea Beloti produžio je ugovor do 2021. godine, uz otkupnu klauzulu od 100 miliona evra, saopšteno je na zvanicnom sajtu kluba koji trenira Siniša Mihajlović. Torino je ovim potezom na najbolji način "izbrisao" nesrećan poraz od Sampdorije u Djenovi 2:0 i najavio veliki gradski derbi protiv Juventusa narednog vikenda. Goilgeter koji uskoro puni 23 godine, strelac već 11 golova ove sezone, stigao je u Torino iz Palerma 2015, a prethodno je igrao za Albinolefe. Prošao je sve selekcije Italije, dok je za A tim odigrao pet utakmica i postigao tri gola.

10:50 - Poraz Detroita bez Marjanovića, Vestbruk kao DžordanKošarkaši Detroita poraženi su na svom parketu od Orlanda 98:92, a srpski centar Boban Marjanović ponovo nije dobio šansu da zaigra. Prethodna noć u NBA ligi bila je istorijska pošto je fenomenalni Rasel Vestbruk u pobedi Oklahome protiv Nju Orleansa 101:92 ostvario peti uzastopni tripl-dabl što je poslednji uradio Majkl Džordan 1989. godine.Vestbruk je meč završio sa 28 poena, 17 skokova i 12 asistencija.

Rezultati: Detroit - Orlando 92:98, Oklahoma - Nju Orleans 101:92, Njujork - Sakramento 106:98, LA Klipersi - Indijana 102:111.

09:46 - Kecmanoviću dupla kruna Edi HeraNajbolji junior planete i Srbije Miomir Kecmanović dominira na juniorskoj svetskoj sceni. Mladi teniski as Srbije osvojio je duplu krunu na čuvenom Edi Heru (ITF u konkurenciji do 18 godina) koji se tradicionalno održava na Floridi i uvertira je za Oranž Boul čiji je aktuelni šampion upravo naš Kecmanović. Prvi junior planete u finalu Edi Hera salvadao je Kanađanina Bendžamina Siguina 6:2, 6:1, sa kojim je u dubl konkurenciji podigao pobednički pehar. U borbi za dubl trofej Miomir i Bendžamin su savladali američki par Nando - Rotsert 6:0, 6:1.

Miomir Kecmanović, foto: Teniski savez Srbije
Miomir Kecmanović, foto: Teniski savez Srbije

08:10 - Murinjo: Igramo izuzetno dobroTrener Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da njegovi fudbaleri igraju "izuzetno dobro", uprkos tome što su danas protiv Evertona vezali treći uzastopni remi od 1:1. "Bili smo daleko bolji tim, ali nismo pobedili. Imali smo šanse za 2:0, pogodili smo stativu, a onda smo primili gol u poslednjem minutu. Igramo izuzetno dobro, čak i u teškim mečevima kao što je ovaj, a ne dobijamo rezultat koji zaslužujemo", rekao je Murinjo posle meča za Skaj sports.Mančester junajted je do sada u sezoni ostvario šest remija i sada ima devet bodova manje od od četvrtoplasiranog Mančester sitija i 13 manje od lidera Čelsija. "Đavoli" su danas vodili, ali je Maruan Felaini napravio penal, tako da je Everton izjednačio u 89. minutu.Murinjo je rekao da nije zabrinut brojem nerešenih utakmica, već time što ekipa nema rezultate kakve zaslužuje, uputivši usput kritiku medijima."Zabrinut sam zato što ne dobijamo rezultate kakve zaslužujemo. Kada moj tim pobeđuje igrajući drugim fudbalskim stilom, onda je stil važan, a ne rezultati. U Premijer ligi ima timova koji igraju defanzivno i na kontre i ostvaruju rezultate. Vi kažete da je to fenomenalno. Kada moj tim igra izuzetno dobro, onda kažete da su rezultati važniji", rekao je Murinjo."Raduje me što moj tim igra stvarno dobro čak i u teškim utakmicama. Jeste problem što ne dobijamo ono što zaslužujemo i što smo na mestu na tabeli koje nema veze sa kvalitetom koji pokazujemo", dodao je trener Mančester junajteda.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track