BLOG UŽIVO, VIDEO: Baka dao dva gola i promašio penal, Milan bolji od Kjeva
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Baka dao dva gola i promašio penal, Milan bolji od Kjeva

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:24 - Stotka Mege u ZagrebuMega Leks je odigrala jednu od najboljih partija ove sezone i pobedila Cibonu u gostima 100:88 u pretposlednjem kolu ABA lige.Najefikasniji igrač meča bio je kapiten srpskog tima Rade Zagorac sa svojih 22 poena, a značajan teret ovog uspeha izneli su i Nikola Rebić sa 17 (4/6 za tri), kao i 7 asistencija, 4 ukradene lopte, zatim Kostja Mušidi, Ognjen Jaramaz sa po 15 i Radosav Spasojević sa 14.Među domaćima je najbolji bio krilni centar Željko Šakić (18 poena).Mega će u poslednjem kolu, u petak, igrati protiv Karpoš Sokolija u Sremskoj Mitrovici.

22:48 - Baka dao dva gola i promašio penal, Milan bolji od KjevaFudbaleri Milana pobedili su danas na svom terenu Kjevo u 27. kolu Serije A i tako došli na šesto mesto tabele.Karlos Baka je dao dva gola za Milan i promašio je jedan penal, dok je strelac trećeg gola bio Djanluka Lapadula. Gol za Kjevo postigao je Džonatan de Guzman u prvom poluvremenu, koje je završeno 1:1.Milan je šesti sa 50 bodova, koliko ima i peti Lacio, dok četvrta Atalanta ima 51, ali ti klubovi imaju po meč manje.Kjevo je 11. na tabeli sa 35 bodova.

20:39 - Menhengladbah ubedljiv protiv ŠalkeaFudbaleri Borusije Menhengladbah pobedili su Šalke sa 4:2, u poslednjoj današnjoj utakmici 23. kola Bundeslige.Menhengladbah je poveo u 29. minutu, a izjednačio je Nabil Bentaleb iz penala u 38. Prvo poluvreme završeno je 1:1, iako je na utakmici bilo mnogo šansi.Oba tima su na početku drugog poluvremena imala sjajne šanse i bilo je pitanje vremena kada će pasti sledeći gol. To se desilo u 64. minutu, kada je Fabijan Džonson iz šesnaesterca doneo Gladbahu prednost, koju je Oskar Vent samo tri minuta kasnije povisio na 3:1.Trener Šalkea napravio je tada dve izmene i počeo ofanzivnije, ali je sledeći gol ponovo postigao domaći tim, kada je Rafael posle odličnog pasa Tobijasa štrobla.Šalke se nije predavao i već u 82. minutu je smanjio na 4:2, kada je Benedikt Hovedes glavom sa oko 11 metara savladao Jana Zomera.20:00 - Giriš: Ne mogu da verujem da sam osvojila zlatoNemačka atletičarka Kristin Giriš rekla je večeras da ne može da veruje da je osvojila zlatnu medalju u troskoku na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. "Ne mogu da verujem da sam osvojila zlatnu medalju. Prošla sezona nije bila laka za mene jer sam imala dosta problema s povredama...", rekla je Giriš. "Pre nekoliko nada sam sam rekla ne idem na Evropsko prvenstvo jer moje telo ne funkciniše. Srećna sam što je moj trener rekao: 'Ideš i daćeš sve od sebe u ovom momentu'. Veoma sam srećna što sam mu verovala", rekla je ona. Giriš je dodala da je atmosfera u Beogradskoj areni sjajna i da je publika "odradila sjajan posao". Giriš je u finalu imala samo jedan ispravan skok i taj skok od 14 metara i 37 centimetra joj je doneo zlato.

19:40 - Kristin Giriš osvojila zlato u troskoku na EPNemačka atletičarka Kristin Giriš osvojila je večeras zlatno u troskoku na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Giriš je u finalu imala samo dva ispravna skoka, a skok od 14 metara i 37 centimetra u drugoj seriji joj je doneo zlato. Srebrnu medalju osvojila je evropska šampionka na otvorenom Patrisija Mamona iz Portugala. Ona je skočila 14,32 centimetra što joj je najbolji rezultat u sezoni. Do najboljeg rezultata u sezoni skočila je i Grkinja Paraskevi Papahristu koja se okitila bronzom rezultatom 14,24 centimetra.

19:16 - Palšute srećna zbog zlatne medalje u BeograduLitvanska atletičarka Ajrine Palšute rekla je da je srećna zbog osvajanja zlatne medalje u skoku u vis na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Beogradu. "Uzbuđena sam, tek sam na početku sezone, ne mogu da verujem, oduševljena sam. Ne radi se samo o pobedi nego o tome da želim da ostvarim svoje ciljeve. Kada sam jutros ustala nisam ovo očekivala, pomislila sam da idem da napadam visine, da se takmičim sa sobom i da vidim šta mogu da uradim", rekla je Palšute novinarima u Beogradskoj areni. Evropska vicešampionka na otvorenom osvojila je zlatnu medalju rezultatom od dva metra i jedan centimetar. "Sa 11 godina sam počela da se bavim sportom, igrala sam košarku, svirala klavir, vežbala balet, skoro sve što devojčice mogu. Kada sam oborila državni rekord u skoku u vis, ne sećam se rezultata, opredelila sam se za atletiku. Nastavila sam da treniram skok u vis i evo me ovde", navela je ona19:00 - Real ubedljiv i bez trojice glavnih napadačaFudbaleri Real Madrida pobedili su danas u gostima Eibar sa 4:1 u 26. kolu Primere i tako se vratili na prvo mesto tabele. Real je igrao bez trojice napadača: prve zvezde Kristijana Ronalda, zatim bez suspendovanih Gareta Bejla i Alvara Morate. Oni su do sada u sezoni zajedno dali 46 golova. U njihovom odsustvu istakao se Karim Benzema koji je postigao dva gola, oba u prvom poluvremenu. Strelci za Madriđane bili su i Hames Rodriges i Marko Asensio.Počasni pogodak za Eibar postigao je Ruben Pena u 72. minutu meča.Real sada ima 59 bodova, dva više i meč manje od Barselone, koja kasnije večeras dočekuje Seltu. Eibar je sedmi na tabeli sa 39 bodova, tri manje od Viljareala, koji kasnije danas igra. U prvoj današnjoj utakmici, Leganes je u derbiju začelja pobedio Granadu 1:0.

18:30 - Mornar pobedio IgokeuKošarkaši Mornara pobedili su danas kod kuće Igokeu sa 84:76 (30:13, 24:19, 14:22, 15:22), u 25. kolu Jadranske lige. Ovo je Mornaru bila deveta pobeda u takmičenju, dok je Igokea ostala na 12. Utakmica nije imala takmičarski značaj. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Antabija Voler sa 15 i Lamont Džons sa 14 poena. Igokeu je predvodio Danilo Šibalić sa 18 poena.

18:11 - Endi Marej osvojio turnir u DubaijuBritanski teniser Endi Marej osvojio je danas turnir u Dubaiju pošto je u finalu pobedio 35. tenisera sveta, Španca Fernanda Verdaska posle dva seta, 6:3, 6:2. Prvi teniser sveta pobedio je za sat i 14 minuta, pet puta je oduzeo servis Verdasku, koji je napravio dva brejka. Marej je prvi put osvojio turnir u Dubaiju, a to je njegov prvi trofej u 2017. godini, a ukupno 45. u karijeri. On će uvećati prednost nad Novakom Djokovićem na prvom mestu ATP liste. Đoković je prošle nedelje eliminisan u četvrtfinalu turnira u Akapulku.

18:00 - Litvanka osvojila zlato na EP u BeograduLitvanska atletičarka Airine Palšute osvojila je danas zlatnu medalju u skoku u vis na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Evropska vicešampionka na otvorenom okitila se zlatom medaljom rezultatom od dva metra i jedan centimetar. Španska atletičarka Rut Beitija, olimpijska šampionka iz Rio de Žaneira, okitila se srebrom skokom od 1,94 metra. Bronzanu medalju osvojila je 19-godišnja Ukrajinka Julija Levčenko, koja je prvi put u karijeri u dvorani preskočila visinu od 1,94.

17:44 - Velike gužve na prilazu stadionu Rajko Mitić, atmosfera mirnaNa prilazima stadionu "Rajko Mitić", gde će veeras biti odigran 153. "večiti" fudbalski derbi velike su gužve i usporen je saobraćaj, ali je atmosfera na ulicama mirna. Navijači sa svih strana pristižu, na beogradskim ulicama u blizini stadiona je raspoređeno mnogo policije, a okolinu nadleće policijski helikopter.Ulice oko stadiona su zatvorene za saobraćaj, a navijači u kolonama mirno prilaze stadionu. Policija je raspoređena i u širem centru grada i ispred nekoliko ambasada.Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana večeras od 18 časova igraju 153. "večiti" derbi.17:35 - Boaći na klupi, napad Zvezde predvodi VujaklijaNapad Crvene zvezde u današnjem "večitom" fudbalskom derbiju protiv Partizana predvodiće Srđan Vujaklija, pošto je zbog povrede Ričmond Boaći ostao na klupi.Boaći je na jučerašnjem treningu povredio zadnju ložu, pa ga je trener Miodrag Božović ostavio na klupi. Osim te promene, Božović je izveo očekivani sastav.Takođe, očekivan sastav izveo je i trener Partizana Marko Nikolić, a pre utakmice jedina dilema bila je da li će u prvom timu biti Marko Janković ili Nebojša Kosović. Trener je dao prednost Kosoviću.Crvena zvezda će igrati u sastavu: Filip Manojlović, Marko Petković, Aleksandar Luković, Demijen Le Talek, Abraham Frimpong, Džon Ruis, Gelor Kanga, Srđan Plavšić, Mičel Donald, Dušan Anđelković i Srđan Vujaklija. Partizan će početi u sastavu: Filip Kljajić, Miroslav Vulićević, Bojan Ostojić, Nikola Milenković, Nemanja Miletić, Marko Jevtović, Everton Luiz, Nebojša Kosović, Leonardo, Alen Stevanović i Uroš Đurđević. Utakmica Crvene zvezde i Partizana, 153. "večiti" derbi igra se danas od 18 časova na stadionu Rajko Mitić".

17:10 - Hamilton: Odlično se slažem sa BotasomVozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da sa Valterijem Botasom ima odličan odnos i da se sa njim slaže bolje nego sa svim bivšim klupskim kolegama u Formuli 1."Ono što mi se svidja u saradnji sa Valterijem je sve ono što ima veze sa stazom, a ne van nje. Nema igrica, sve je potpuno transparentno. To mi se svidja. Mislim da se dobro slažemo i da sa njim bolje saradjujem nego sa svim njegovim prethodnicima", rekao je trostruki svetski prvak Hamilton, preneli su britanski mediji.Botas je pre mesec dana potpisao za Mercedes, gde je zamenio Nika Rozberga, koji je prošle godine, pet dana pošto je osvojio šampionsku titulu, iznenadjujuće završio karijeru.Finac je na predsezonskim testiranjima prošle nedelje ostvario dobre rezultate."On želi da bude najbolji što može u prvoj godini u novom timu. Ja sam u ekipi duže, želim dobre rezultate i da mu pružim što više informacija iz kojih može da nauči. Valteri se dobro uklopio za kratko vreme i znam da je radio naporno sa svojim inženjerima da se prilagodi. Ima mnogo pozitivne energije, uzbudjen sam što ćemo saradjivati", rekao je Hamilton."Razgovaramo na stazi. On je daleko od tihog momka koji progovori par reči, kako ponekad izgleda. On se dobro zabavlja. Veoma je duhovit i govori smešne stvari, a to je nešto što baš ne biste očekivali od Finca", dodao je Hamilton.

16:45 - Nova pobeda Čukaričkog, preokret Radničkog u KruševcuFudbaleri Čukaričkog ostvarili su i treću pobedu u prolećnom delu sezone, pošto su danas kao gosti pobedili Spartak sa 1:0, u 24. kolu Super lige. Strelac u Subotici bio je Darko Zorić iz penala u 51. minutu. Čukarički beleži odlične rezultate od kako je ekipu zimus preuzeo trener Nenad Lalatović i sada je 10. na tabeli sa 29 bodova. Spartak je sedmi sa četiri više. Radnički iz Niša je došao do šestog mesta na tabeli, na kom se izjednačio sa Napretkom, posle pobede u Kruševcu sa 2:1. Napredak je vodio golom Mame Ndiajea u 20. minutu, a pobedu gostima doneo je Saša Stojanović u 46. i 50.Obe ekipe imaju po 36 bodova, dva manje od Mladosti iz Lučana, koja je na svom stadionu izgubila od poslednjeplasiranog Novog Pazara sa 1:0, golom Ivana Markovića u 69. minutu. Pazar ima 16 bodova, dva manje od Borca, a pet od Radnika i Bačke. Bačka je sa 1:0, golom Veseljka Trivunovića u 33. minutu, pobedila Metalac u Gornjem Milanovcu, dok je Radnik ubedljivo poražen od Voždovca u gostima sa 3:0.Strelci za Voždovac, koji je deveti na tabeli sa 31 bodom, bili su Nemanja Nikolić u 45, Nenad Marinković u 78. i Stefan Dražić u 79. Rad i Javor igrali su na Banjici nerešeno 1:1. Gosti su vodili golom Ivana Cvetkovića iz penala u šestom minutu, a bod domaćinu doneo je Filip Bainović u 79. Vojvodina je u petak pobedila Borac u Čačku sa 1:0, dok će kolo završiti "večitim" derbijem izmedju Crvene zvezde i Partizana, koji će početi danas u 18.00.

16:15 - Junajted posrnuo protiv Bornmuta Fudbaleri Mančester junajteda igrali su danas nerešeno 1:1 sa Bornmutom na svom stadionu, u prvoj utakmici 27. kola Premijer lige. Junajted je vodio golom Markosa Roha u 23. minutu, ali je Bornmut izjednačio u 40. pogotkom Džošue Kinga iz penala. Bornmut je celo drugo poluvreme imao igrača manje, zbog isključenja Endrjua Sarmana u nadoknadi prvog dela. Ipak, domaćin to nije iskoristio. Fudbaleri kluba iz Mančestera su napadali i bezuspešno pokušavali, a najbolju priliku imali su u 72. minutu, kada Zlatan Ibrahimović nije realizovao penal. Junajted je ostao na šestom mestu na tabeli engleskog prvenstva sa 49 bodova, dok je Bornmut prekinuo seriju od četiri vezana poraza i sada je 14. sa 27.

15:45 - Važna pobeda Leganesa u borbi za opstanakFudbaleri Leganesa ostvarili su važnu pobedu u borbi za opstanak u Primeri, pošto su danas savladali direktnog rivala Granadu sa 1:0.Gol je dao rezervista Darvin Mačis u 83. minutu.Leganes je na 16. mestu španskog prvenstva posle 26 utakmica sa 24 boda, pet više od Granade, koja je u zoni ispadanja.

15:19 - Džikić: Svi smo trenirali, Krka dolazi sa idejom o prekretnici sezoneTrener košarkaša Partizana, Aleksandar Džikić, u nedelju će zauzeti svoje mesto na klupi crno-belih. Partizan će dočekati Krku u 25. kolu ABA lige, a Džikić je u najavi za ovaj meč rekao da postoje naznake da će klub iz Novog Mesta odigrati sa idejom da im ovaj meč bude prekretnica sezone. - Trenirali smo bez kontakta. Svi. Bolesni i povređeni u manjem obimu i sa manjim intenzitetom. Moramo da se osvežimo posle napornog i zahtevnog perioda. Spremamo se za Krku, znamo da će doći maksimalno motivisani, sa novim trenerom. Imaju jasne ambicije da ponovo osvoje njihovo prvenstvo, U potrazi su za novim igračem, dakle postoje naznake da će odigrati sa idejom da im to bude na neki način prekretnica sezone, rekao je Džikić, a preneo klupski sajt.Najkorisniji igrač meseca februara u regionalnom takmičenju, Stefan Birčević, razmišlja na sličan način.- Krka nam dolazi u trenutku koji je iz različitih razloga nezgodan i za nas i za njih. Siguran sam da će biti silno motivisani, na šta mi bez obzira na to ko bude spreman da igra, moramo odgovoriti još jače. Nadam se i da će navijači doći u velikom broju da nam daju vetar u leđa, izjavio je Birčević.

14:58 - Krilni centar napustio Megu i prešao u ŠpanijuKošarkaš Mega Leksa, Aleksandar Marelja, karijeru nastavlja u Španiji. Njegov novi klub je Sevilja, a Marelja se obavezao na vernost do kraja sezone i tako povećao koloniju srpskih igrača u ovom klubu za koji već nastupaju Strahinja Milošević i Nikola Radičević. Krilni centar je u ABA ligi imao prosek od 6.8 poena i 3.8 skokova, dok je u FIBA Ligi šampiona bio nešto efikasniji - 8.5 poena i 2.8 skokova po meču. Ovo će mu biti četvrto internacionalno iskustvo nakon Mursije, Strumice i Ostendea, a igrao je i za kraljevačku Slogu, Borac iz Čačka i Vršac.

14:00 - Ivana Španović lako do finalaSrpska atletičarka Ivana Španović plasirala se danas u finale skoka u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.Norma za plasman u finale iznosila je šest metara i 60 centimetra, a Španovićeva ju je preskočila već u prvoj seriji.Ona je ostvarila sjajan rezultat - sedam metara i tri centimetra.Finale u skoku u dalj na programu je sutra od 17.40.

13:15 - Asmir Kolašinac bez finalaSrpski atletičar Asmir Kolašinac nije uspeo danas da se plasira u finale u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.Kolašinac je u kvalifikacijama imao samo jedan ispravan hitac, od 19 metara i 96 centimetra, što je bilo dovoljno samo za 11. poziciju u kvalikacijama.Njemu je finale izmaklo za tri centimetra, pošto je osmo mesto u kvalifikacijama zauzeo Belorus Mikail Abramčuk hicem od 19,99 metara.Norma za plasman u finale iznosila je 20,50 metara, a šestorica atletičara ju je prebacilo.Najbolji rezultat imao je branilac titule, Nemac David Štrol, koji je u prvoj seriji bacio kuglu na 21,16 metara.Preko norme su išli i Poljak Konrad Bukovecki (21,06 metara), Česi Tamaš Stanek (20,94) i Ladislav Prašil (20,68), Portugalac Canko Arnaudov (20,52) i Stipe Žunić iz Hrvatske (20,52). Na osnovu rezultata, do finala je stigao i Mesud Pezer iz Bosne i Hercegovine (20,13).Finale je na programu kasnije danas. ;

12:37 - Radonjić najbolji trener 24. kola EvroligeTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić proglašen je za najboljeg trenera 24. kola Evrolige u izboru specijalizovanog sajta Eurohups.Radonjić je dobio nagradu posle pobede nad Bambergom 74:60 u dvorani Aleksandar Nikolić."Izbor Radonjića za trenera kola nije iznenađenje, iako dugo nije bio. Izašao je kao pobednik u duelu protiv Andree Trinkijerija i ima sve razloge sveta da razmišlja o plasmanu u plej-of Evrolige", stoji u obrazloženju Eurohupsa, sajta koji tesno sarađuje sa Evroligom.U idealnoj petorci kola su MVP runde Bredli Vonamejker iz Darušafake, šuter Galatasaraja Džon Dibler, krila Kim Tili (Baskonija) i Derik Braun (Efes), kao i centar Ekpe Judo (Fenerbahče).

12:14 - Vučić i Udovičić sa predstavnicima atletskih federacijaPremijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primili su danas predstavnike Svetske i Evropske atletske federacije koji su pohvalili organizaciju Evropskog dvoranskog prvenstva, kao i napore Vlade Srbije u cilju promocije atletike i sporta.Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Srbija prvi put nakon šest decenija domaćin međunarodnog atletskog takmičenja i naglasio da ovakvim sportskim događajima želimo da privučemo ne samo brojne takmičare, nego i veliki broj turista koji bi tim povodom posetili našu zemlju.„Želimo da organizujemo još više međunarodnih takmičenja, da unapredimo sportsku infrastrukturu u zemlji, povećamo kapacitete, obezbedimo mnogo bolje uslove od drugih i tako postanemo lider u regionu za pripreme sportista", istakao je Vučić.Na sastanku se razgovaralo i o organizaciji dvoranskog svetskog prvenstava u atletici 2020. i evropskog atletskog prvenstva na otvorenom 2024. godine, kao i o izgradnji atletskog stadiona za to evropsko prvenstvo.Predstavnici atletske federacije pohvalili su organizaciju ovog takmičenja, kao i veoma modernu dvoranu.Istakli su da nijedna vlada do sada nije toliko uradila za promociju atletike i sporta, kao Vlada Srbije, i dodali da je u prethodne tri godine izgrađeno deset atletskih staza i dve zatvorene hale, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.Sastanku su prisustvovali predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou, prvi potpredsednik Svetske atletske federacije Sergej Bubka, predsednik Evropske atletske federacije Sven Arne Hansen, prvi potpredsednik Evropske atletske federacije i predsednik Asocijacije balkanskih atletskih federacija Dobromir Karamarinov, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

11:51 - Dudaš šesti posle dve disciplineSrpski atletičar Mihail Dudaš posle prve dve discipline u sedmoboju zauzima šesto mesto na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.Dudaš je u prvoj disciplini, trci na 60 metara, osvojio 872 boda, da bi potom u skoku u dalj osvojio 910 bodova i sa ukupno 1.782 boda zauzima šestu poziciju.Srpski atletičar je u skoku u dalj imao samo jedan ispravan skok, od sedam metara i 40 centimetra, dok je dva puta prestupio.Posle dve discipline prvo mesto zauzima Francuz Kevin Majer sa 1.845 bodova.Takmičenje u sedmoboju nastavlja se danas popodne.

11:03 - Evroliga ponovo kaznila ZvezduKošarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da ga je Evroliga ponovo kaznila zbog propusta, ovog puta sa 42.000 evra.Zvezda je kažnjena sa 18.000 evra zbog "loše organizacije utakmice s Fenerbahčeom", a kao glavni razlog Evroliga je navela zakrčene prolaze i previše gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić", čime je bila ugrožena bezbednost svih na tribinama na tom meču.Zbog identičnog, i kao otežavajuću okolnost, ponovljenog prekršaja, Crvena zvezda je kažnjena sa 24.000 evra za utakmicu koja je odigrana protiv atinskog Panatinaikosa.Zvezda je navela da je klub pohvaljen i za ogromne napore koje je učinio u prethodne dve utakmice sa Galatasarajem i Bambergom, koje su takodje nosile epitet "visokog rizika", ali su organizovane bez greške."Klub ovom prilikom želi da zahvali i predstavnicima policije koji su maksimalno pomogli da se organizuju te utakmice", navodi se u saopštenju Zvezde.Crvena zvezda je još jednom apelovala na navijače da se na evroligaškim utakmicama dosledno pridržavaju uputstava kluba i sugestija redara i obezbedjenja, jer je klub i dalje pod uslovnom kaznom pražnjenja dvorane na nekoj od narednih utakmica.Zvezda je samo u 2017. godini na ime kazni (najveći deo otpada upravo na zakrčene prolaze i bacanje predmeta u teren) platila 70.500 evra.

10:41 - Milana Tirnanić bez polufinala na 60 metaraSrpska atletičarka Milana Tirnanić nije uspela danas da se plasira u polufinale trke na 60 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.Tirnanićeva je u petoj kvalifikacionoj grupi zazuela šesto mesto rezultatom sedam sekundi i 56 stotinki."Već četvrti put ove sezone trčim 7,56 sekundi, to je broj koji me ne pušta. Nadala sam se ličnom rekordu, jer je povreda koju sam vukla konačno prošla. Ako ništa drugo, ispunila sam ovogodišnji cilj, a to je bilo učešće na Balkanskom prvenstvu. Evropsko prvenstvo je za mene orgomno iskustvo i ponosna sam, stvarno", rekla je Milana Tirnanić posle trke.Najbolje vreme u kvalifikacijama ostvarila je Nemica Rebeka Haze koja je stazu pretrčala za sedam sekundi i 14 stotinki.Polufinale i finalna trka na 60 metara na programu su sutra, poslednjeg dana šampionata u Beogradu. ;

09:55 - Dudaš četvrti posle prve disciplineSrpski atletičar Mihail Dudaš posle prve discipline u sedmoboju, trke na 60 metara, zauzima četvrto mesto na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.Dudaš je zauzeo prvo mesto u prvoj grupi s vremenom od sedam sekundi i tri stotinke, što mu je donelo 872 boda."Očekivao sam da budem još brži, ali imam još šest disciplina tako da ima vremena da se dokažem", rekao je Dudaš posle trke.Najbrži na 60 metara bili su Španac Horhe Urenja i Dominik Distelberger iz Austrije. Njih dvojica su stazu pretrčali za šest sekundi i 94 stotinke i zaradili 904 boda.Treće mesto treutno zauzima olimpijski vicešampion Kevin Majer iz Franciske sa 900 bodova.Takmičenje u sedmoboji nastavlja se skokom u dalj, a danas popodne su na programu još dve discipline - bacanje kugle i skok u vis.

09:23 - Trijumf Klivlenda u Atlanti uz rekord NBA ligeKošarkaši Klivlenda pobedili su na gostovanju Atlantu 135:130 i sa 25 trojki postavili novi rekord NBA lige na jednoj utakmici.Aktuelni šampion za jedan pogođen šut nadmašio je prethodni rekord, koji su zajedno držali Hjuston i Denver, ostvaren baš ove sezone.Lebron Džejms bio je nadomak tripl-dabla, ubacio je čak 38 poena, dodao 13 skokova i osam asistencija, njegov saigrač Kajri Irving imao je 43 koša, dok je na drugoj strani najbolji bio Tim Hardavej Junior sa 36.Uprkos novoj fantastičnoj partiji Rasela Vestbruka, Oklahoma je izgubila u Finiksu 118:111.Šestorica u domaćem sastavu imala su dvocifreni broj poena, najviše Erik Bledso 18 i tako nadoknadila Vestbrukov učinak od 48 pogodaka, 17 skokova i devet asistencija, čime je bio na korak od 31. tripl-dabla ove sezone.Košarkaši San Antonija slavili su šesti put zaredom, sada protiv Nju Orleana posle produžetaka 101:98.Najefikasniji bio je Kavaj Lenard sa 31 poenom, Lamarkus Oldridž je imao 21, a među poraženima Entoni Dejvis 29.Ostali rezultati: Orlando - Majami 110:99 Filadelfija - Njujork Niks 105:102 Vašington - Toronto 106:114 Milvoki - LA Klipers 112:101 Dalas - Memfis 104:100 Juta - Bruklin 112:97 LA Lejkers - Boston 95:115

09:01 - Danas je derbi: Vreme za fudbal, dosta o sudijamaNajveća utakmica srpskog fudbala, 153. duel Crvene zvezde i Partizana odigraće se danas na stadionu Rajko Mitić baš na dan kada crveno-beli proslavljaju 72. rođendan.Ne treba podsećati da bi Zvezdi pobeda u večitom derbiju bio pravi rođendanski poklon, ujedno i put ka odbrani titule jer bi stekla devet bodova više, ali na "Marakanu" dolazi gost iz komšiluka koji nema nameru da bude veseli učesnik žurke i fešte.Kako i uvek utakmice između Crvene zvezde i Partizana nose veliku tenziju, ali ona je pojačana prepucavanjem saopštenja između dva kluba, ali i skoro svih iz Superlige i Sudijske komisije FŠ, posle zamerki iz Ljutice Bogdana na promenu sudije da debitant Majo Vujović bude delegiran umesto najboljeg srpskog arbitra Milorada Mažića.Sada više nema vremena za prepucavanja van terena, sav fokus je na fudbalerima dva tima, ali i taktičnom nadmudrivanju dvojice odličnih trenera Miodraga Božovića i Marka Nikolića."Teško je prognozirati ishod derbija, ali naša prednost su "Marakana", navijači i šest bodova prednosti. Trema postoji, ali samo ona pozitivna. Verujem u ekipu, nadam se lepom ambijentu i pobedi", rekao je Božović na konferenciji za medije.Trener Partizana Marko Nikolić, kao i Božović, smatra da današnji meč ne odlučuje pitanje šampiona, ali je ulogu blagog favorita prepustio Crvenoj zvezdi."Zvezda ima starije igrače, šest stranaca u startnoj postavi, prva je na tabeli i igra na svom stadionu. Međutim, razmišljamo o nama i kako da odigramo dobar meč i obradujemo pobedom navijače", rekao je Nikolić, koji u večitim derbijima ima tri pobede iz isto toliko susreta.Utakmica 24. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se danas od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

08:18 - Murinjo: Nisam čudovište i nisam arogantanTrener fudbalskog kluba Mančester Junajted Žoze Murinjo rekao je večeras da nije "čudovište" ni "arogantan" kako su ga opisali mediji i dodao da nije isključena mogućnost odlaska Vejna Runija na kraju sezone. "Mislim da je Mančester junajted shvatio da nisam čudovište kao što to ljudi govore. Nisam ni loš, ni arogantan ni naporan na poslu. U svakom slučaju, niko ne pobegne kad dodjem na sredinu terena na trening", rekao je Murinjo. Trener je rekao novinarima da su ljudi zadovoljni kad ga vide i da ima dobre odnose sa igračima. Murinjo je dodao da nije isključena mogućnost odlaska Runija, nakon što je nedavno trener Evertona Ronald Kuman rekao je da bi povratak Vejna Runija bio dobrodošao i da on može da igra još dve-tri godine na vrhunskom nivou. Kuman je dodao da je ipak odluka na samom Runiju i njegovom klubu Mančester junajtedu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track