BLOG UŽIVO VIDEO Venger: Sudije su zaštićene kao lavovi u zoo vrtu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO VIDEO Venger: Sudije su zaštićene kao lavovi u zoo vrtu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:31 - Fudbaleri Crvene zvezde gostovali na tehničkim fakultetima, a družili se sa navijačima na jugu Srbije

23:15 - Cibona pobedila CedevituKošarkaši Cibone pobedili su večeras Igokeu na svom terenu sa 84:61, u poslednjoj utakmici 14. kola Jadranske lige. Cibona je zabeležila 10. pobedu, dok Igokea ima skor 7/7.

23:08 - Lacio drži korak, goleada u ĐenoviFudbaleri Lacija pobedili su večeras Fiorentinu sa 3:1 na svom stadionu i tako zadržali četvrto mesto na tabeli Serije A. Lacio je četvreti sa 34 boda, koliko ima i Napoli, jedan manje od Rome, a osam od vodećeg Juventusa. Fiorentina je osma sa 26. Lacio je vodio 2:0 na poluvremenu golovima Baledea Keite na asistenciju srpskog fudbalera Sergeja Milinković-Savića, i Lukasa Bilje iz penala. Josip Iličić je na početku drugog dela promašio penal za Fiorentinu, ali su gosti ipak smanjili zaostatak preko Maura Zaratea u 64. minutu. Lacio je pobedu potvrdio u nadoknadi vremena, golom Stefana Radua. Đenova je poražena na svom terenu od Palerma sa 4:3, iako je dva puta vodila. Prednost Đenovi je doneo Đovani Simeone, da bi pred poluvreme izjednačio Robi Kvajson. Simeone je doneo novu prednost domaćinu, koju je na 3:1 uvećao srpski fudbaler Nikola Ninković. Ipak, Palermo je golovima Edoarda Goldanige u 69, Andree Rispolija u 88. i Aleksandra Trajkovskog u 90. minutu preokrenuo i pobedio tek drugi put ove sezone. Palermo je pretposlednji na tabeli sa deveto bodova, dok je Đenova na 12. mestu sa 23.22:45 - Nica ređa pobede, Lion slavio u derbijuFudbaleri Nice pobedili su na svom terenu ekipu Dižona u meču 18. kola francuskog šampionata. Nica je prva na tabeli sa 43 boda, dok je Monako drugi sa 39. Oba gola za Nicu postigao je Mario Baloteli u 32. i 50. minutu. Jedini strelac za goste bio je Tavares u 37. minutu. Lion je u derbiju kola pobedio u gostima Monako 3:1. Jedini strelac za Monako bio je Bakajoko u 70. minutu. Golove za Lion dali su Gezal u 29, Valbuena u 65. i Lakazete u 87. minutu. U preostala dva meča 18. kola, Kaen je pobedio Mec 3:0, dok je Marsej bio bolji od Lila 2:0.22:25 - Cedevita pobedila Budućnost u PodgoriciKošarkaši Cedevite pobedili su Budućnost u Podgorici 86:84 u derbiju 14. kola ABA lige. Pobedu Cedeviti doneo je Marko Tomas koji je 4,8 sekundi pre kraja pogodio za konačan rezultat. Budućnost je imala poslednji napad, ali je Džejms promašio šut za produžetak. Cedevita i Budućnost dele treće i četvrto mesto na tabeli sa skorom 10/4. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šurna sa 17 poena, dok su Džejms i Boutrajt ubacili po 16. U domaćem timu najbolji je bio Markus Vilijams sa 17 poena.

22:00 - Minhen 1860 pozvao navijače na ručak sa novim trenerom klubaNemački fudbalski klub Minhen 1860 imenovao je danas Vitora Pereiru za novog trenera i pozvao sve svoje navijače na zajednički ručak sa njim. "Veoma smo srećni što smo uspeli da dovedemo onoga koga smo želeli. Pereira ima veliko srce i neverovatnu volju i mislimo da se savršeno uklapa u naš klub", rekao je direktor kluba Entoni Pauer. Pereira je potpisao ugovor do leta 2018. godine, a ekipu će zvanično preuzeti 1. januara. Bivši trener Porta, Olimpijakosa i Fenerbahčea će na mestu trenera zameniti Kostu Runjaića, koji je dobio otkaz zbog loših rezultata. Minhen 1860 posle 17 kola zauzima tek 14. mesto na tabeli nemačke druge lige, sa samo 16 bodova, dva više od zone ispadanja. Ručku, koji će se održati u ponedeljak u jednoj pivnici u Minhenu, a posle zvaničnog predstavljanja novog tenera, prisustvovaće i finansijer kluba Hasan Ismaik i predsednik Peter Kasalet.

21:35 - Venger: Sudije su zaštićene kao lavovi u zoo vrtu!Menadžer Arsenal Arsen Venger bio je nezadovoljan suđenjem na meču 17. kola Premijer lige u kom je njegov tim izgubio od Mančester sitija (2:1). Arsenal je vodio 1:0, a domaći su početkom drugog poluvremena izjednačili golom Leroja Sane koji je prethodno bio u ofsajdu. Sterling je u 70. minutu postavio konačnih 2:1. "Mislim da smo psihički pali u drugom polvremenu, iako smo dobro odigrali prvo. Razočaran sam i uznemiren.Teško je to prihvatiti i igrati kada se donose odluke protiv vas. Očigledno je da su sudije veoma dobro zaštićene, kao lavovi u zoološkom vrtu", rekao je Venger.

21:20 - Milojević: Od naredne utakmice počinje pobednički nizTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je malo vremena za trening glavni uzrok loše serije koja je nastavljena danas, porazom od Olimpije. "Zbog stalnih putovanja imamo jako malo vremena da treniramo. Iz ovakve krize možemo da izadjemo samo treningom, a mi za njega nemamo vremena. Slede nam dve utakmice kod kuće što će biti prilika da probamo da kroz trening povratimo formu i da počnemo da pobedjujemo", rekao je Milojević posle utakmice. Mega je izgubila od Olimpije u Ljubljani sa 82:69 i posle 14 kola Jadranske lige zauzima poslednje mesto na tabeli uz FMP, Karpoš i MZT. Milojević je čestitao Olimpiji na, kako je kazao, apsolutno zasluženoj pobedi. "Bili su bolji u svim segmentima igre. U lošoj smo formi, takav nam je i ritam. Ovo nam je šesto gostovanje u poslednjih sedam mečeva", kazao je Milojević. Mega će u sledećem kolu regionalnog takmičenja igrati protiv FMP-a, 25. decembra od 17.00 u Sremskoj Mitrovici.

20:43 - Deportivo ostavio Osasunu na dnu tabeleFudbaleri Deportiva očekivano su danas sa 2:0 pobedili Osasunu, u 16. kolu španske Primere. Strelci u La Korunji su bili Florin Andone u sedmom i Rajan Babel u 42. minutu. Deportivo je zabeležio važnu pobedu u borbi za opstanak. Taj klub je sada 15. sa 16 bodova. Osasuna je izgubila šestu utakmicu za redom i poslednja je u španskom prvenstvu sa sedam bodova, pet manje uz utakmicu više od Valensije, koja je na mestu koje garantuje opstanak.

19:45 - Ingolštat pobedio LeverkuzenFudbaleri Ingolštata vezali su dve pobede u Bundesligi, pošto su posle lidera Lajpciga danas pobedili Bajer Leverkuzen. Uprkos pobedi, Ingolštat je posle 15 kola nemačkog prvenstva i dalje u zoni ispadanja. Taj klub zauzima 16. mesto sa 12 bodova. Bajer je deveti sa 20. Ingolštat je potpuno nadigrao Bajer u prvom poluvremenu. Gosti su dominirali i poveli preko Alfreda Moralesa u 26. minutu. Domaćin je u tom delu imao samo jedan šut ka golu protivnika i to neprecizan. Posao gostima je olakšan u 49. minutu, posle isključenja Čarlsa Arangisa zbog drugog žutog kartona. Bajer je izjednačio golom Admira Mehmedija u 63. minutu, ali je to jedino što je uradio, a pobedu Ingolštatu 10 minuta kasnije je doneo Almog Koen.

19:10 - Mega izgubila od Olimpije, deli poslednje mestoKošarkaši Mega Leksa izgubili su danas od Olimpije u Ljubljani sa 82:69 i posle 14 kola zauzimaju poslednje mesto u Jadranskoj ligi. Mega ima četiri pobede i 10 poraza, koliko i FMP, Karpoš i MZT. Olimpija je sedma sa skorom 6/8. Olimpiju je predvodio Nikola Janković sa 19 poena, dok je Vlatko Čančar bio najefikasniji u Megi sa 22.

18:45 - Spartak dobio novog sportskog direktoraNovi sportski direktor Spartaka je Ljubiša Dundjerski, saopštio je danas ovaj fudbalski klub iz Subotice. Dundjerski je prethodne dve godine proveo na mestu sportskog direktora Vojvodine, a za njegovo vreme ostvareni su istorijski rezultati i odradjeni odlični tranferi igrača, kako u Vojvodinu tako i iz Vojvodine, što je i bila najveća preporuka za njegov angažman u redove Spartaka. Direktor Spartaka Dragan Djordjević rekao je da se klub pojačao dolaskom novog sportskog direktora. "Angažovanjem Ljubiše Dundjerskog smo značajno pojačali stručni sektor kluba. Mišljenja sam do smo to uradili na vreme jer nam prestoji prelazni rok, a Ljubiša je u prethodnom periodu kao sportski direktor Vojvodine uradio značaj posao po tom pitanju. Cilj nam je da pojačamo ekipu i da na proleće sačuvamo plasman medju osam najboljih ekipa naše lige, a ako se ukaže prilika i da izborimo mesto koje vodi u Evropu", rekao je Djordjević.

18:20 - Partizan oslabljen u PoljskojPartizan će u Poljsku na utakmicu Lige šampiona otputovati bez četvorice povređenih košarkaša, a najverovatnije i bez trenera Aleksandra Džikića. Džikić je posle današnje utakmice sa Mornarom rekao da u ekipi ima mnogo povređenih i bolesnih igrača, kao i da je on bolestan. Popodne je odlučeno da u Poljsku ne idu Mihajlo Andrić, koji ima problema sa ledjima, i Frenk Robinson, koji je bolestan. Đorđe Majstorović je već duže povređen, a Novica Veličković je na utakmici sa Fenerbahčeom dodatno povredio zglob i biće spreman za sledeću utakmicu u Jadranskoj ligi. Džikić je novinarima rekao da je jako bolestan, što se i čulo u razgovoru sa medijima. Njegov ostanak nije još sasvim siguran, ali najverovatnije neće putovati u Zjelonu Goru. Ako Džikić ostane u Beogradu, utakmicu će voditi njegov asistent Nenad Čanak. Partizan u ponedeljak rano ujutru putuje u Poljsku, a sastanak na aerodromu zakazan je za 5.30. Utakmica Zjelona Gora - Partizan igra se u utorak od 18.30.

18:00 - Leganes odoleo EibaruFudbaleri Leganesa igrali su danas na svom stadionu nerešeno 1:1 sa Eibarom u Primeri, iako su veći deo utakmice imali igrača manje. Leganes je poveo u 23. pogotkom Migela Gerera, ali je samo tri minuta kasnije ostao sa 10 igrača, pošto je Jago Ererin dobio direktan crveni karton. Domaćin je odolevao sve do 76. minuta, kada je izjednačio Bebe, koji je šest minuta ranije ušao u igru. Eibar je napadao i bio dominantan, ali nije uspeo da preokrene, pa je Leganes osvojio važan bod u borbi za opstanak. Leganes posle 16 kola španskog prvenstva zauzima 15. mesto sa 16 bodova. Eibar je sedmi sa 23.

17:30 - Bajern se vratio na čelo tabeleFudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas u gostima poslednji tim na tabeli, Darmštat sa 1:0, u 15. kolu Bundeslige i tako sačuvali prvo mesto na tabeli. Bajern je imao kontrolu meča i posed, a jedini gol na meču postignut je u 71. minutu, kada je Daglas Kosta primio pas i sa oko 25 metara sjajno šutirao i pogodio leve "rašlje". Darmštat je sedam minuta kasnije mogao da izjednači, ali je Manuel Nojer uspeo da odbrani pokušaj glavom Petera Nimajera posle odbitka. Bajern se vratio na prvo mesto i sada ima 36 bodova, koliko ima i Lajpcig, ali tim iz Minhena ima bolju gol-razliku. Darmštatu je ovo bio šesti uzastopni poraz, tako da je ostao poslednji na tabeli, sa osam bodova, jednim manje od Ingolštata, koji ima utakmicu manje.

16:55 - Sautempton siguran u BornmutuFudbaleri Sautemptona pobedili su danas u gostima Bornmut sa 3:1, u 17. kolu Premijer lige. Domaćin je poveo već u šestom minutu Natana Akea, a gosti su izjednačili u 14. preko Rajana Bertranda. Pobedu Sautemptonu i konačan rezultat postavio je Džej Rodrigez sa dva gola u drugom poluvremenu, u 48. i 85. minutu. Sautempton je sada sedmi, sa 24 boda, šest manje od Mančester junajteda i Totenhema. Bornmutu je ovo osmi poraz u sezoni i sada je 10. na tabeli sa 21 bodom.Od 17.00 se igraju utakmice Mančester siti-Arsenal i Totenhem - Barnli.

16:00 - Konte hoće Rodrigeza, Realu se nudi 90 miliona evraČelsi namerava da ponudi 90 miliona evra Realu za vezistu koji nije starter u timu trenera Zinedina Zidana. Kolumbijac je ove sezone odigrao 16 utakmica i postigao dva gola, uz četiri asistencije.Transfer se očekuje u predstojećem prelaznom roku, a kako najavljuje "San", pregovori klubova će uskoro početi.Prelazak Hamesa Rodrigeza iz Monaka u Real leta 2014. godine, vredan 75 miliona evra, osmi je najveći transfer u istoriji fudbala.

15:10 - Real na +47 pred ZvezduKošarkaši Real Madrida deklasirali su Kompostelu sa 106:59 u 13. kolu Endesa lige i tako su se iskupili za poraz od Darušafake u Evroligi. Sada Madriđane čekaju mečevi sa Bambergom kod kuće i Crvenom zvezdom u Beogradu.Najbolji je bio Džejsi Kerol sa 23 poena (6-7 za tri), Serhio Ljulj dao je 18, Andres Noćioni 17 poena, Gustavo Ajon dao je 11 poena, a Otelo Hanter imao je 8 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Rosko Alen bio je jedini dvocifren kod gostiju sa 19 poena.Real je prvi na tabeli sa skorom 11-1, a Barselona ima skor 9-3 posle trijumfa u lokalnom derbiju nad Huventudom 79:77. Mladi Vezenkov igra sve bolje u poslednje vreme, ubacio je 18 poena uz 5 skokova, Ante Tomić imao je 15 poena, 7 skokova i 4 asistencije, Rajs je dao 13, a Dolman 10 poena.Kod gostiju se istakao Sabat sa 17 poena, a srpski košarkaš Luka Bogdanović upisao je 15 poena (6-12 iz igre za 30 min), 4 skoka i 2 asistencije. Krus i Hakanson ubacili su po 22 poena, a Ivan Paunić nije mogao da igra u pobedi Fuenlabrade nad Betisom, za koji je Stojanovski postigao 17 poena.

14:22 - Inter konačno vezao pobede u Seriji AFudbaleri Intera pobedili su danas Sasuolo u gostima sa 1:0, u 17. kolu Serije A.Strelac je bio Antonio Kandreva u 47. minutu, na asistenciju kapitena Maura Ikardija.Gosti su utakmicu završili sa igračem manje, ali crveni karton Felipea Mela nije uticao na rezultat, pošto ga je dobio u sudijskoj nadoknadi.Inter je vezao dve pobede u italijanskom prvenstvu prvi put od septembra, kada su uzastopno savladani Juventus i Empoli.Klub iz Milana je sedmi na tabeli sa 27 bodova, dok je Sasuolo na 16. mestu sa 10 manje.

14:02 - Karpoš ubedljivo pobedio KrkuKošarkaši Karpoša pobedili su u Skoplju Krku sa 83:56, u 14. kolu Jadranske lige i tako zabeležili četvrti trijumf ove sezone. Karpoš je ostao na poslednjem mestu, a sada ima isti broj pobeda kao MZT, Mornar i Mega. Krka ima pobedu više i trenutno je 10. na tabeli. Karpoš Sokole do pobede je predvodio srpski internacionalac Dragan Labović sa 24 poena, dok je Zorak Vrkić postigao 19. Krka je igrala bez svog najboljeg igrača Marka Lukovića, koji je propustio svoj drugi meč zbog povrede. Niko u slovenačkoj ekipi nije postigao dvocifren broj poena. Žiga Dimec je dao devet poena, dok su još trojica igrača postigla po osam poena. Matic Rebec je imao učinak od osam poena, šest skokova i šest asistencija, ali i osam izgubljenih lopti.

12:57 - Krivična prijava za tajno snimanje ŠumaheraNemačko tužilaštvo pokrenulo je postupak protiv nepoznate osobe koja je nudila medijskim kućama tajno snimljenog Mihaela Šumahera u bolničkom krevetu i za to tražila basnoslovnu sumu novca. Fotografija je, navodno, trebalo da pokaže teško povređenog bivšeg šampiona Formule 1 iz neposredne blizine, a autoru bi donela milion evra. Šumaherov menadžer Sabine Kem je potvrdila da je prijava podneta, ali nije želela ništa da komentariše. "Mihaelovo zdravstveno stanje nije javno pitanje i zato ćemo nastaviti da se ne oglašavamo. Moramo da zaštitimo njegovu privatnost koliko je to moguće", rekla je Kemova. Sedmostruki šampion Formule 1, Mihael Šumaher (47) je teško povredio glavu na skijanju 29. decembra 2013. godine u Francuskoj. Nekoliko dana je bio između života i smrti, a onda u indukovanoj komi u bolnici u Grenoblu. Sada se oporavlja u svojoj kući u Glandu, u Švajcarskoj.

11:01 - Karlos Moja trenira Rafaela NadalaŠpanski teniser Rafael Nadal saopštio je da se nekadašnji najbolji igrač sveta Karlos Moja pridružio njegovom trenerskom timu. "Veoma sam uzbudjen što mogu da objavim da će se Karlos Moja pridružiti mom trenerskom timu i da će raditi zajedno sa Tonijem Nadalom i Fransiskom Roigom", naveo je Nadal. "Imati nekog kao što je Karlos, koji mi nije samo prijatelj, već i veoma važna osoba u mojoj karijeri, nešto je posebno. Biće sa mnom i na treninzima i na turnirima", dodao je Nadal. Moja, koji je osvojio Rolan Garos 1998. godine, do nedavno je bio trener kanadskog tenisera Miloša Raonića. "Pokušaću da pomognem Rafi, ovo je nešto posebno za mene i siguran sam da ćemo zajedno sa Tonijem, Fransisom i ostatkom ekipe uspeti u tom projektu", naveo je Moja. Nadal, osvajač 14 grend slem titula, godinu završava kao deveti teniser sveta.10:46 - Konte: Fantastično, ali može još boljeMenadžer Čelsija Antonio Konte izjavio je da je zadovoljan novom pobedom u Premijer ligi. "Naša serija je fantastična, ali čestitke idu mojim igračima, a ne meni. Srećan sam zbog njih jer su zaslužili ovo. Posevećeni smo, svakog dana svakom momentu, a to se vidi u njihovoj borbi i načinu na koji se pripremaju za mečeve", rekao je Konte i nastavio: "Zadovoljan sam nivoom koji smo dostigli, ali s dodatnim naporom možemo da budemo još bolji. Važno je da svi shvate da je ovo tek 17. utakmica u sezoni. Na dve utakmice smo do polovine lige. Nalazimo se u dobroj poziciji, ali ne smemo da gledamo na tabele, već moramo da nastavimo u istom ritmu".09:22 - Bufon verovatno ide u penziju posle Svetskog prvenstva 2018.Golman Đanluiđi Bufon (38), kapetan Juventusa i fudbalske reprezentacije Italije, verovatno će otići u penziju posle Svetskog prvenstva 2018. godine. Legendarni golman, koji će napuniti 39 godina krajem januara iduće godine, ;za današnje izdanje francuskog sportskog lista Ekip (L'Equipe), na pitanje o mogućem odlasku u penziju posle prvenstva u Rusiji, odgovorio je: "Da, vrlo verovatno. To je ideja". "Ako uspem da postignem cilj šestog svetskog prvenstva, biću zaista vrlo srećan. I to je moj krajnji cilj. Igrati posle toga još godinu ili dve, više me ne interesuje", rekao je Bufon. ; Bufonu će biti šesto svetsko prvenstvu ako bude učestvovao na prvenstvu 2018. u Rusiji. Trenutno deli rekord učestvovanja u pet svetskih prvenstasva sa Meksikancem Antoniom Karbahalom i Nemcem Lotarom Mateusom. ; Golman Nacionalea takodje deli rekord po broju odigranih utakmica za reprezentaciju u Evropi (167) sa Špancem Ikerom Kasiljasom.

08:10 - Murinjo: Zlatan ima mentalitet SupermenaMenadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo izjavio je da je Zlatan Ibrahimović pokazao da ima mentalitet Supermena. Junajted je ranije danas pobedio VBA u gostima 2:0 golovima Ibrahimovića. "On je tip igrača koji ne treba ikome da se dokazuje ili da bilo sta dokazuje uopšte, ali kada je odlučio da dođe u Englesku na zalasku karijere - u najtežu ligu sveta - smatram da je dokazao da ima mentalitet Supermena", rekao je Murinjo i nastavio: "Ono što on radi u 35 godina u Premijer ligi san je svakog napadača s 25 godina. Moram da ga odmorim, pošto sada imamo malo više prostora za to. Nije samo on u pitanju, već svi".

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track