BLOG UŽIVO, VIDEO: Runi ne igra za Englesku protiv Slovenije
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO, VIDEO: Runi ne igra za Englesku protiv Slovenije

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:30 - Divac: Gej i Meklemor ostaju u SakramentuGeneralni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac izjavio je da namerava da zadrži u timu Bena Meklemora i Rudija Geja. "Vrlo smo zadovoljni Meklemorom, njegovim napretkom ovog leta. Mlad je što nam se mnogo sviđa, pa ćemo ga zadržati. Rudi je izuzetan talenat, igrač kojeg je divno gledati kako igra. On je važan deo ovog tima. Ako odluči da ide, to je u redu, ali mi želimo da budemo konkurentni ove sezone", rekao je Divac. Gej ima 30 godina, bio je osmi pik 2006. godine, a prošle sezone je prosečno beležio 17,2 poena uz 6,5 skokova po meču. Meklemor ima 23 godine, bio je sedmi pik 2013, a prošle sezone je imao prosek od 7,8 poena uz 2,2 skokova i 1,2 asistencije po utakmici.

23:10 - Mahrez: Hteo sam u Arsenal, ali...Fudbaler Lestera Rijad Mahrez rekao je da je Arsenal pokušao da ga angažuje ovog leta, ali da je šampion Engleske odbio ponudu. Mahrez je bio jedan od najboljih igrača Lestera prošle sezone (zvanično najbolji igrač lige) u kojoj je klub osvojio prvu šampionsku titulu u istoriji. Tokom letnjeg prelaznog roka za dvadesetpetogodišnjeg alžirskog reprezentativca bili su zainteresovani brojni klubovi, ali je on ostao u Lesteru. "Postojao je kontakt sa Arsenalom, ali Lester je želeo da me zadrži, a ja sam prilično skup igrač. Nisam želeo da pravim sukob kada je stigla ponuda", rekao je Mahrez. Kako bi okončao spekulacije, Mahrez je produžio ugovor do 2020. godine.

22:51 - Igokea pobedila FMPKošarkaši Igokee pobedili su u Železniku ekipu FMP-a 81:76 u meču 4. kola regionalne ABA lige. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Robinson sa 27 poena. U domaćoj ekipi najbolji su bili Ćović i Žižić sa po 13 poena. Igokea ima skor 3/1, a FMP 2/2. FMP će u narednom kolu gostovati Mornaru, dok će Igokea dočekati Budućnost.22:30 - Runi ne igra za Englesku protiv SlovenijeSelektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt izostavio je kapitena Vejna Runija iz tima pred gostovanje Sloveniji na meču kvalifikacija za SP 2018. Runi je dobio velike zvižduke navijača na Vembliju na meču protiv Malte. "Ne poričem da sam u teškom periodu, bio sam već na kupi Junajteda u poslednjih nekoliko utakmica, to je deo fudbala. Selektor Sautgejt ima izbor od 23 igrača. Već 13 godina bez prestanka igram za reprezentaciju i normalno je da dođe period kada niste prvo ime na spisku. Sada je prilika da se neki drugi igrači istaknu", rekao je Runi. Kapiten Mančester Junajteda je rekorder Engleske sa 53 gola na 117 utakmica, ali je postigao samo jedan na 12 mečeva za klub i reprezentaciju ove sezone. "Posmatrali smo igru Slovenije i način na koji funkcioniše njihova sredina terena. Za takvu postavku igre nam je potreban određen profil fudbalera koji će odgovoriti na njihovu taktiku. Izostavljanje Runija nema nikakve veze sa njegovom partijom protiv Malte, zapravo smo veoma zadovoljni kako je odigrao", rekao je Sautgejt.

22:05 - Džikić: Bilo je baš teškoTrener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je očekivao tešku utakmicu protiv Karpoš Sokolija u Jadranskoj ligi, kao i da je svoje igrače upozoravao na opasnosti skopske ekipe. "Kako smo završili utakmicu sa Cibonom, uđem u svlačionicu i kažem biće, da ne psujem...komplikovano. I onda čujemo da je (trener Sokola) Siniša (Matić) operisao kancer...Objašnjavaš im kako će da bude teško, kako Sokoli umeju da igraju, kako trener ume da napravi igru prema onome što ima...da imaju igrače koji su onako, otprilike noćna mora da spremiš. I sve to ispričam i onda bude ovakva utakmica", rekao je Džikić. Sokoli su u nedelju otpustili Amerikanca Lamonta Meka zbog ponašanja i loših partija. "Kažem, najvažnije je da smo pobedili, neće se niko sećati kakva je bila utakmica, pamtiće se pobeda, ali generalno je stvarno bilo teško. Nije fraza, očekivao sam teško. Da li sam očekivao ovako teško? Ne znam, ali baš je bilo teško. Što se nas tiče, sada ćemo da se odmorimo i idemo dalje. Krenuli smo bez poraza, ali smo imali teške pobede", rekao je Džikić.

21:40 - Šangaj nudi Mandžukiću 32 miliona evraHrvatski fudbaler Mario Mandžukić dobio je ponudu kineskog kluba Šangaj Šenhua od 32 miliona evra da napusti Juventus. Mandžukić bi po sezoni zarađivao osam miliona evra u naredne četiri godine i postao najplaćeniji hrvatski fudbaler. Trenutno to mesto drži Luka Modrić iz madridskog Reala sa 5,5 miliona godišnje, ali bi ga bivši centarfor Atletika i Bajerna transferom u Kinu prestigao. Mandžukić je dolaskom Gonsala Iguaina u Juventus izgubio mesto startera.

21:12 - Žutić na čelu Sudijske komisijeOdbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na današnjoj sednici smenio je dosadasasanju Sudijsku komisiju, na čelu sa Miroslavom Radomanom, i imenovao novu koju će predvoditi Đorđe Žutić."U sklopu reorganizacije rada Sudijske komisije, izabrana je nova koja će umesto dosadašnjih pet da broji tri člana, a čine je predsednik Đorđe Žutić, Mirko Simić i Milan Karadžić", navodi se u saopštenju FSS.Ranije danas zahtev rukovodstvu FSS da "zaustavi diktaturu Radomana" uputio je Dinamo iz Vranja, a zamerke na rad sada već bivše Sudijske komisije iznela je Mladost iz Lučana, nakon što su za meč protiv Vojvodine delegirana dvojica sudija iz Novog Sada.

20:49 - Mladost Lučani: Dvoumimo se da li da igramo protiv VojvodineUpravni odbor fudbalskog kluba Mladost Lučani saopštio je nakon večerašnje sednice da se dvoumi da li da ekipa odigra utakmicu protiv Vojvodine u 12. kolu Super lige zbog načina delegiranja sudija.UO je saopštio da je delegiranje sudija za tu utakmicu "slučaj bez presedana" srpskom fudbalu. Klub je naveo da su dvojica od trojice sudija iz Novog Sada, odakle je i Vojvodina."Ovo, u najmanju ruku, deluje iritantno na naš klub, naše igrače, stručni štab, kao i na sudije, ako se ovo delegiranje ne promeni. Svaka greška od strane arbitara na toj utakmici, mogla bi se smatrati namernom, što dovodi regularnost meča u pitanje, i povećava nepotreban pritisak na sve aktere utakmice, kako igrače jednog i drugog kluba, tako i na sudije", navodi se u saopštenju.Mladost je navela da je nezvanično saznala da su sudije delegirane bez konsultacija i sazivanja komisije."Fudbalska javnost iz Lučana smatra da je ovakav postupak nezabeležen u našem fudbalu i da je ovakav način rada pristrasan i neregularan. Zbog svega navedenog, duboko se dvoumimo da li uopšte da odigramo narednu utakmicu, a odluku o tome ćemo doneti u narednim danima, jer će naš Upravni odbor po ovom pitanju zasedati i tokom sutrašnjeg dana", navodi se u saopštenju.Mladost je navela da nije zadovoljna ni sudjenjem u prethodna tri kola, ali da nije htela da reaguje putem medija zato što je uprava mislila "da srpskom fudbalu treba mir pred dve važne utakmice reprezentacije"."Po ovom pitanju, FK Mladost se pismom obratio i presedniku FSS gospodinu Slaviši Kokezi, sa kojim imamo odličnu saradnju i duboko smo uvereni da radi na ozdravljenju srpskog fudbala, kako reprezentativnog, tako i klupskog. Mladost poslednji niz godina mnogo ulaže u infrastrukturu i u sve ostale potencijale kluba i zbog toga nećemo dozvoliti da neko na volšeban način narušava i nipodaštava naš rad i trud i pokušava da suzbije naše ambicije u ovoj sezoni", piše u saopštenju Mladosti iz Lučana.

20:05 - Klemente dobio otkaz u LibijiFudbalski savez Libije otpustio je selektora Havijera Klementea posle poraza od Konga (4:0) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. Libija je u subotu u Kinšasi izgubila od Konga u prvom kolu u kvalifikacionoj Grupi A, a Savez je potom otpustio šezdesetšestogodišnjeg španskog trenera. Narednu utakmicu Libija će igrati protiv Tunisa 11. novembra u Egiptu zbog bezbednosnih problema i zabrane da organizuje utakmice u zemlji. U Grupi A takmiče se još Gvineja, a samo pobednik će se plasirati na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Kongo i Tunis imaju po tri boda posle prvog kola.

19:40 - Pobeda Kosanovićevih "Orlića" u GruzijiOmladinska fudbalska reprezentacija Srbije koju vodi Milan Kosanović, savladala je u Tbilisiju u drugoj utakmici domaću selekciju Gruzije 1:0. Pobedu "orlićima" doneo ja Sava Petrov u 52. minutu. Ovo je bila poslednja provera našem timu pred prvi krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u novembru. Rivali mladim fudbalerima biće Švedska, Malta i Moldavija, od 9. do 14. novembra.

19:20 - Petković: Nadam se većoj podršci s tribinaFudbaler Crvene zvezde Marko Petković rekao je da njegovoj ekipi ne smetaju česte pauze u poslednje vreme. "Ne smetaju nam ove nešto češće pauze u poslednje vreme, znali smo kakav nas raspored očekuje i prema tome smo se i organizovali. Znamo šta nam je činiti u ovakvim situacijama, koristimo svaku priliku da se dodatno pripremimo i uigramo. Bili smo u dobrom ritmu, taman smo se vratili posle derbija na pobednički kolosek i očekujem da ćemo tako i nastaviti", rekao je Petković. I pored gustog rasporeda broj utakmica crveno-belih se smanjio u odnosu na početak sezone. "Možda su nam i ovi malo češći dani odmora dobrodošli. Na početku sezone smo igrali veliki broj utakmica, gotovo na svaka tri dana smo bili na terenu. Sada se taj broj dosta smanjio i moram da primetim da je to dobro uticalo na ekipu. Za sada nam ide odlično i dokle god smo na pobedničkom putu ne žalimo se", rekao je Petković.18:39 - Vranjanci apeluju na FSS: Sprečite Radomanovu diktaturuFudbalski klub Dinamo iz Vranja pozvao je danas rukovodstvo FSS da spreče samovolju i diktaturu predsednika Sudijske komisije Miroslava Radomana. "FK Dinamo Vranje apeluje na čelnike FSS da spreče diktaturu, samovolju i bahaćenje čoveka koji je privatizovao Sudijsku komisiju FSS i radi svog ličnog interesa dovodi u pitanje opstanak čestitih i poštenih klubova. Ukoliko FSS ne uradi ništa povodom bahatosti Miroslava Radomana i ne spreči uništavanje Dinama, od strane pomenutog gospodina i njegovih satelita, klub će na sledećoj sednici UO kluba razmatrati da li treba da učestvuje u lakrdijama gospodina Radomana", navodi se u saopštenju Vranjanaca. Čelnici FK Dinamo Vranje, kluba sa bogatom sedamdesetogodišnjom tradicijom koji predstavlja simbol grada Vranja i posle Partizana i Crvene Zvezde ima najveći broj navijača u Srbiji, navode da su skupili hrabrost i snagu da javno kažu ono što cela fudbalska Srbija misli.

18:20 - Nova, stroža pravila za medije na utakmicama EvroligeNova pravila Evrolige i kompanije IMG strogo zabranjuju svim akreditovanim predstavnicima medija bilo kakvo snimanje i deljenje video materijala sa utakmica, što je do sada bila uobičajena praksa na košarkaškim utakmicama u Srbiji. Brojni novinari su putem svojih telefona snimali kratke video zapise atraktivnih poteza ili fotografije i delili ih putem društvenih mreža, ali je to od ove sezone strogo zabranjeno. U dopisu Evrolige klubovima i medijima navodi se da će svako ko bude to činio tokom utakmice, ili za koga se naknadno utvrdi da je delio materijal sa mečeva, ostati bez akreditacije za celu sezonu. "Potpuno je zabranjeno svim akreditovanim predstavnicima medija, osim vlasnicima prava prenosa, da snimaju, reprodukuju ili dele na bilo kojoj platformi bilo kakve snimke unutar dvorane počev od 30 minuta pre početka utakmice do njenog završetka", navodi se u dopisu Evrolige. Mediji će nakon utakmice moći da snimaju i dele materijal koji nije direktan prenos iz svih medijskih prostora: pres konferencija, miks-zone i svlačionica. Nova pravila su uvedena kada je kompanija IMG postala partner Evrolige, a ona služe da potpuno zaštite emitere i vlasnike prava, što je u Srbiji Sportklub.17:44 - Ulaznice za Darušafaku od srede u prodajiUlaznice za meč prvog kola košarkaške Evrolige Crvena zvezda-Darušafaka prodavaće se od srede na svim mestima Eventima, a koštaće od 1.300 do 10.000 dinara. Zvezda je Jadransku ligu počela sa sve četiri pobede u prva četiri kola, a u četvrtak od 21.00 počinje takmičenje u Evroligi u novom formatu. Klub je zato pozvao navijače da ponovo ispune halu "Aleksandar Nikolić" i "naprave atmosferu na tribinama o kojoj se priča u Evroligi". Ulaznice će u prodaji biti od srede u 10.00. Cene pojedinačnih ulaznica: Tribine 1.300 Parter 4 i B 2.000 Bela loza 2.500 Plava loza 3.000 Loza 3.500 Počasna mesta (bočna strana) 5.000 Počasna mesta 10.000.17:15 - Conga se uspešno vratio na teren, ide na TipsarevićaSrpski teniser Janko Tipsarević igraće u drugom kolu masters turnira u Šangaju protiv devetog nosioca Žo-Vilfreda Conge, koji je danas u dva seta pobedio Florijana Majera, 6:3, 6:2. Conga je pauzirao od početka septembra zbog povrede kolena, ali danas nije imao problema protiv 58. igrača sveta. Ovo je Francuzu bio prvi meč od kada je na Ju-Es Openu predao Novaku Đokoviću u četvrtfinalu. Svetski broj jedan Đoković, branilac trofeja u Šangaju, takođe je pauzirao. On bi u utorak bi trebalo da se vrati na teren, a protivnik u drugom kolu će mu biti Italijan Fabio Fonjini, 50. na svetskoj rang-listi.Tipsarević je 158. na ATP listi, a u prvom kolu je pobedio Filipa Kolšrajbera u dva seta.16:58 - Gunter: Možemo da pobedimo Srbiju i sve do krajaVelški fudbaler Kris Gunter rekao je da veruje da će njegova ekipa pobedom nad Srbijom ispraviti kiks protiv Gruzije (1:1) i okrenuti stvari u svoju korist u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Polufinalista letošnjeg šampionata Evrope kiksnuo je u Kardifu sa autsajderom i sada je na trećem mestu D grupe, sa dva boda manje od Srbije i Republike Irske. "Već smo videli da su mogući kiksevi u grupi, a Gruzija je to nama uradila. Izgubili smo dva boda, ali to ne menja ništa, jer ima mnogo da se igra. Još uvek nemamo poraz, a mogli smo do bar još jednog trijumfa. Da smo pobedili Gruziju, ne verujem da bi ljudi pričali da idemo na bod protiv Srbije", rekao je Gunter. Snažni defanzivac smatra da su tek počele kvalifikacije i da nije došla faza kada mora da se pobeđuje.16:34 - Mata želi novu pobedu na EnfilduFudbaler Mančester junajteda Huan Mata rekao je da se nada trećoj uzastopnoj pobedi u prvenstvu protiv Liverpula na Enfildu, kojom bi njegova ekipa pokazala da napreduje i da može da se bori za šampionsku titulu. Fudbaleri Mančester junajteda igraju u ponedeljak 17. oktobra na Enfildu protiv Liverpula, utakmicu osmog kola Premijer lige. Junajted je pobedio u poslednje dve prvenstvene utakmice na Enfildu, u martu prošle godine i ovog januara, a španski fudbaler se nada trećem trijumfu. "Ovo je bila drugačija nedelja zbog reprezentativne pauze, ali sada je to završeno i okrenuti smo Premijer ligi, gde nas čeka jedna od najvećih utakmica u sezoni, gostovanje na Enfildu. Kao što znate, to je posebna utakmica za navijače Mančester junajteda i jedna od najvećih u evropskom fudbalu. Imao sam sreće da uživam u tim mečevima, to je utakmica kao nijedna druga", naveo je Mata. On je dodao da se nada spektakularnoj utakmici.16:16 - Juventus u januaru prodaje LihtštajneraFudbalski klub Juventus prodaće u januarskom prelaznom roku svog igrača Štefana Lihtštajnera. Lihtštajner je u drugom planu u torinskom klubu posle dolazaka Danija Alvesa i Huana Kuadrada, zbog čega će biti prodat. Njegov ugovor ističe u junu, a Juventus neće prodati tridesetdvogodišnjeg Švajcarca nijednom klubu u Seriji A kako ne bi pojačao svoje rivale. Crno-beli su tokom leta odbili ponudu Intera za Lihtštajnera, iako je i tada bilo poznato da neće biti u prvom planu trenera Masimilijana Alegrija.Italijanski mediji preneli su da je za Lihtštajnera zaniteresovana Barselona i da se Juventus ne bi protivio transferu u januaru. Lihtštajner nije zadovoljan statusom u ekipi, a ove sezone odigrao je samo tri utakmice u svim takmičenjima. On nije prijavljen za Ligu šampiona i mogao bi da igra za novi klub u elitnom takmičenju u drugom delu sezone.16:00 - Janone propušta trku u JapanuVozač Dukatija Andrea Janone propustiće predstojeću trku Moto GP šampionata za Veliku nagradu Japana pošto se nije dovoljno oporavio od povrede. Kako je danas saopštio Dukati, Janone će prema savetu lekara propustiti trku u Japanu, koja je na programu u nedelju 16. oktobra. On se dobro oporavlja, otkako je u septembru na treningu za Veliku nagradu San Marina pao sa motora i slomio pršljen, ali su mu lekari savetovali da nastavi sa rehabilitacijom. Janone je zbog povrede propustio dve prethodne trke, a u generalnom plasmanu zauzima osmo mesto. "Lekari su mu savetovali da nastavi sa rehabilitacijom, da sačeka još nekoliko dana dok se potpuno ne oporavi. Vozač je u dogovoru sa ekipom odlučio da ne učestvuje u trci u Japanu i da se na stazu vrati za trku u Australiji, od 21. do 23. oktobra", navodi se u saopštenju.15:45 - Katanec: Više bih voleo da Runi bude na klupiSelektor fudbalske reprezentacije Slovenije Srećko Katanec rekao je da će mu biti veoma drago ako kapiten Engleske Vejn Runi ne bude u prvom timu u predstojećoj utakmici u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Fudbalska reprezentacija Slovenije igra sutra od 20.45 u Ljubljani protiv Engleske, utakmicu trećeg kola Grupe F u kvalifijacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Britanski mediji danas su preneli da će privremeni selektor Engleske Garet Sautgejt ostaviti Runija na klupi u sutrašnjoj utakmici. Najbolji strelac engleske reprezentacije postigao je jedan gol u 12 utakmica za državni tim ove godine. "Više bih voleo da Runi ne bude u prvom timu. On je i dalje vođa Engleske, ali neće me iznenaditi ako ne bude u prvom timu. On nije najmlađi i možda je u malom padu forme, a prema pisanju medija, nije na nivou koji se od njega traži", rekao je Katanec.

15:30 - Maradona: Ne bih mogao kao IguainDijego Armando Maradona rekao je da nikada ne bi mogao, poput Gonsala Iguaina, da pređe u redove konkurentskog tima.Iguain je ovog leta iz Napolija prešao u Juventus, postao najplaćeniji fudbaler u Italiji, ali i razočarao navijače tima iz Napulja, kao i druge ljubitelje fudbala.Maradona je rekao da je imao sličnu ponudu kada je bio član Napulja, ali je odbio. Ipak, on je istakao da, iako je razočaran u Iguainov potez, može da ga razume.„Slučaj Iguain? U moje vreme to se ne bi desilo. Bio sam razočaran što je Gonsalo otišao u redove direktnog rivala, poput Juvea. Ali takođa ga ni ne krivim. Igrač sam snosi odgovornost, ali krivci su uglavnom oni koji ugovaraju takve poslove. Niko ne razmišlja o navijačima. Šteta je što FIFA ignoriše takce stvari, poput mnogih drugih.“ On se potom prisetio svoje situacije. „Đani Anjeli me je tretirao kao ženu. Konstantno me je zvao obećavajući lude svote novca. Rekao je da je ponudio 100 milijardi lira Ferlainu, a da ja sam upišem iznos na ček. Odgovorio sam da to nikada ne bih uradio Napolitancima, jer osećam da sam deo njih i da bih ih tako izneverio. Takođe sam dodao da nikada ne bih nosio nijedan drugi dres u Italiji osim Napolijevog“, istakao je legendarni Argentinac, a preneli su italijanski mediji.

14:40 - Koler na štakama zbog stare povrede kolenaSelektor austrijske fudbalske reprezentacije Marsel Koler na stadion Rajko Mitić“ u Beogradu, na susret protiv selekcije Srbije, došao je na štakama zbog stare povrede kolena koja mu se upalila.Austrijski mediji prenose da je Koler, tokom boravka u Beogradu, vožen kolima po stadionu, jer je imao bolove u kolenu.Koler ima problema sa levim kolenom, koje je već jednom operisao.Međutim, povreda se ponovo upalila i Švajcarac će morati, najverovatnije, ponovo na intervenciju, o čemu će btii odlučeno ovih dana.Tokom poslednjih treninga austrijske reprezenatcije pred meč u Beogradu Koler je vožen po stadionu, jer je imao bolove.Tokom utakmice, i pored povrede, on nije mogao da sedi na klupi skrštenih ruku, već se stalno kretao pored aut linije.

13:55 - Švajnštajger u januaru odlazi iz Mančester junajtedaFudbaler Mančester junajteda Bastijan Švajnštajger napustiće taj fudbalski klub u januaru, preneli su britanski mediji.Kako je naveo San, bivši nemački reprezentativac radi na vraćanju fizičke pripremljenosti uoči odlaska sa Old Traforda.Navodi se da bi Švajnštajger tokom januarskog prelaznog roka mogao da ode u jedan od američkih klubova, ali i da se vrati u Nemačku, posle teških 18 meseci u Mančesteru.Švajnštajger je prošlog jula iz Bajerna iz Minhena prešao u Mančester junajted, ali se, uz povrede, nije najbolje snašao u Engleskoj. Odigrao je ukupno 31 utakmicu i postigao gol.Od dolaska trenera Žozea Morinja nije imao veliku minutažu, a portugalski trener ne računa na njega, pa 32-godišnji fudbaler trenira sa rezervnim timom Junajteda.13:10 - Runi šokiran zvižducima na VemblijuKapiten fudbalske reprezentacije Engleske Vejn Runi rekao je svojim prijateljima da je bio "šokiran i razočaran" kada su mu navijači na Vembliju zviždali tokom utakmice sa Maltom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, preneo je danas Skaj Sports.Fudbaleri Engleske pobedili su u subotu uveče na londonskom Vembliju Maltu sa 2:0 u kvalifikacijama za Sesko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.Najbolji strelac u istoriji engleske reprezentacije Runi je izgubio mesto u prvom timu Mančester junajteda, ali je utakmicu protiv Malte počeo, a navijači su mu u više navrata zviždali.Privremeni selektor Garet Sautgejt podržao je tridesetogodišnjeg fudbalera i rekao da ne shvata kako navijači misle da će Runiju pomoći zvižduci.Kako je preneo Skaj, Runi je naveo da je apsolutno posvećen reprezentaciji sve do kraja njenog učešća na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.Engleska je u prva dva kola u kvalifikacionoj Grupi F ostvarila obe pobede.

12:30 - Hong Kong: Uspešan start Krunićeve

Srpska teniserka Aleksandra Krunić uspešno je startovala na turniru u Hong Kongu.Ona je u prvom kolu pobedila Luksiku Kumkum sa Tajlanda 6:1, 6:0.Krunićeva, koja je u glavni žreb stigla kroz kvalifiacije, dominantno je došla do osmine finala za svega 50 minuta igre, prepustivši protivnici samo jedan gem.Ona u narednoj fazi čeka pobednicu meča između Jelene Janković i Amerikanke Samante Kroford. Turnir u Hong Kongu igra se za ukupan nagradni fond od 226.750 dolara.

11:42 - Novopazarci osvojili odbojkaškoi turnir u KragujevcuOdbojkaši Novog Pazara osvojili su Memorijalni turnir Aleksandar Gigović u Kragujevcu.Oni su u finalu pobedili domaću ekipu Radničkog sa 3-0 (25:23, 25:23, 25:18).Novopazarce su predvodili najbolji igrač ovog dvodnevnog takmičenja Irfan Hamzagić i Marko Radosavljević sa po 14 poena, a sledio ih je Benjamin Daca sa deset poena.Vladimir Čedić upisao je 13 poena za Radnički, jedan manje imao je Nikola Goić, dok je Nemanja Opačić utakmicu završio sa 10 poena. Treće mesto pripalo je slovačkom Spartaku iz Komarna, koji je u "utešnom finalu" savladao kraljevačku Ribnicu sa 3:1. Pazarci su prethodno u polufinalu bili bolji od Spartaka sa 3:0 (25:16, 25:16, 25:19), dok je Radnički dobio Ribnicu rezultatom 3:1 (17:25, 25:20, 33:31, 25:17). Memorijalni turnir Aleksandar Gigović održan je 10. put.

10:55 - Troicki prošao u drugo kolo mastersa u Šangaju i izazvao Nadala Srpski teniser Viktor Troicki uspešno je startovao na Mastersu u Šangaju, pošto je u prvom kolu savladao Čeha Lukaša Rosola 6:2, 6:4Meč je trajao 67 minuta, a Troicki je trećom uzastopnom pobedom izjednačio u međusobnom skoru na 3:3.Srpski teniser će u drugom igrati protiv Španca Rafaela Nadala, od koga je izgubio svih pet prethodnih duela.Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 5.452.985 dolara.

09:54 - Ivanović: Svi ponovo maštamo o Mundijalu

Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je da je ekipa prezadovoljna što je tokom ovog okupljanja upisala dve pobede.Reprezentacija Srbije je pobedila Austriju u Beogradu sa 3:2, dva gola postigao je Mitrović, oba na asistenciju Dušana Tadića, koji se jednom upisao u strelce."Ova pobeda je veoma veoma važna i ona može da bude prekretnica pred nastavak kvalifikacija. Mislim da smo utakmicu zaslužili da pobedimo našom željom, htenjem i zalaganjem na terenu. Ovo je nadamo se samo početak i sada gledamo prema drugim utakmicama. Nema razloga za euforiju, ali možemo da budemo prezadovoljni sa šest bodova iz dve utakmice", rekao je Ivanović. Srbija je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi takođe bila u grupi s Austrijom. Upravo posle pobede nad Austrijom u Beču 2008. godine zaživeo je "kult" reprezentacije, a kasnije je ekipa Radomira Antića izborila i plasman na Mundijal. "Svi mi ponovo maštamo o tome, ali znamo da imamo još sedam utakmica ispred nas, pred nama je dugačak put", rekao je Ivanović. Srbiju narednog meseca očekuje gostovanje u Velsu, a Ivanović je rekao da je ta utakmica "jedan od najvećih i najtežih ispita u grupi". "Poslednju takmičarsku utakmicu u ovoj godini želimo da završimo uspešno. Biće teško, ali spremićemo se za to", rekao je Ivnaović.

09:02 - Stosur: Šarapova nije znala za doping, ma, dajte...Australijska teniserka Samanta Stosur rekla je da i dalje ne veruje da je Marija Šarapova "pomilovana" posle doping skandala koji je snažno odjeknuo.Šarapova će moći na teren 26. aprila 2017, nakon što joj je Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) smanjio suspenziju zbog dopinga za devet meseci.Međunarodna teniska federacija je Šarapovoj izrekla dvogodišnju suspenziju do januara 2018. godine zbog korišćenja zabranjenog leka meldonijuma, ali je žalba jedne od retkih preostalih pravih teniskih zvezda u ženskoj konkurenciji delimično usvojena u Lozani – kazna je smanjena na 15 meseci. "Ne mogu da verujem, ne znam ni šta da kažem. Ne znam kako neko može da se izvuče sa takvim izgovorom (rekla da nije znala da je supstanca zabranjena prim.aut), a onda da mu bude smanjena kazna. Neverovatno je da iskoristite takav izgovor kako biste se izvukli. To je loš primer drugim sportistima – možete jednostavno da dignete ruku i kažete: ’Nije moja greška", rekla je Stosur. Nekada četvrta igračica na WTA listi i šampionka US opena veruje da se Ruskinja neće lepo provesti kada se vrati tenisu. "Razgovarala sam sa nekoliko kolega i svi imaju isto mišljenje. Imali smo istu ideju na startu, a sada imamo odluku. Ne mislim da ima veliku podršku od igrača, biće interesantno videti kakav će doček imati kada se vrati", dodala je Australijanka.

08:20 - Muslin: Daleko od Rusije, ali na dobrom putuSelektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je da njegova ekipa neće pasti u euforiju posle pobede nad Austrijom i serije dobrih rezultata.Srbija je pobedila Austriju u Beogradu sa 3:2 i posle tri kola je prva na tabeli Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa sedam bodova."Ima još mnogo da se igra, sedam utakmica, još bodova da se dobije i izgubi. Važno nam je da vraćamo samopouzdanje, da smo vratili publiku. Nećemo da padamo u euforiju, daleko smo od Rusije, ali smo na dobrom putu", rekao je Muslin."Pobeda je potpuno zaslužena, imali smo više šansi, a Austrija je drugi gol dala iz ofsajda, ali to su greške koje se dešavaju u fudbalu. Ne igramo loše, iako može bolje i sigurnije. Tek smo počeli da radimo. Utakmica je bila bolja nego prošla, sa najjačim protivnikom u grupi", dodao je Muslin.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track