BLOG UŽIVO, VIDEO: Tipsarević izgubio posle tri sata borbe
Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Tipsarević izgubio posle tri sata borbe

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:10 - Ljilja Drljević nova prvakinja Srbije u šahuŽenski intermajstor Ljilja Drljević nova je prvakinja Srbije u šahu posle državnog prvenstva, koje je danas završeno u Kragujevcu. Drljević je osvojila 6,5 poena iz devet partija, pola poena više od Jovane Erić. Po pet poena imaju intermajstor Sandra Djukić i velemajstor Irina Čoluškina, a po 4,5 poena osvojile su ženski FIDE majstori Jovana Milošević i Marina Gajčin. Sedmo i osmo mesto dele FIDE majstori Radmila Kovačević i Teodora Injac sa po četiri osvojena poena, pretposlednja je velemajstor Suzana Maksimović sa tri, a poslednja intermajstor Marija Petrović sa 2,5 osvojena poena. U poslednjem, devetom kolu danas se igralo miroljubivo, pa su vidjeni remiji u partijama Čoluškina - Djukić, Erić - Injac i Petrović - Drljević. Gajčin je crnim figurama pobedila Kovačević, a Milošević vodeći bele figure Maksimović. Igrano je devet kola po Bergerovom sistemu, svaka sa svakom. Nagradni fond iznosio je 265.000 dinara, a novoj šampionki Srbije pripalo je 80.000 dinara.

22:16 - Marić: Pobeda vredna opstankaTrener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić izjavio je posle današnje pobede nad gostujućim Radom da je njegov tim osvajanjem tri boda možda i obezbedio opstanak u Super ligi Srbije. "Morali smo mnogo da radimo da bismo osvojili bodove protiv odličnog Rada, u nekim momentima nam je i publika pomogla. Stvorili smo tri velike šanse u drugom poluvremenu, kada smo prepustili inicijativu rivalu. Imali su i oni svojih prilika, pa smo strepeli", rekao je Marić posle utakmice. Novi Pazar je danas u 33. kolu Super lige Srbije pobedio Rad sa 1:0, a jedini strelac bio je Vojo Ubiparip u 13. minutu. Utakmicu na Gradskom stadionu u Novom Pazaru pratilo je oko 2.500 gledalaca. Šef stručnog štaba Rada Bogdan Korak rekao je da njegov tim već razmišlja o sledećoj utakmici. "Domaćin je verovato obezbedio opstanak, a mi nastavljamo borbu. Utakmica je bila odlična, posebno drugo poluvreme. Izgubili smo, ali smo dali maksimum. Navijači Novog Pazara su bili sjajni, teško je ovde uzeti neki bod bez postignutog gola", naveo je Korak. Novi Pazar je vodeći u plej-aut grupi, odnosno deveti u Super ligi Srbije sa 25 bodova, dok je Rad na 14. mestu sa 19. Novopazarci će u sledećem kolu dočekati ekipu Javora, a Rad će biti domaćin OFK Beogradu.

21:42 - Radonjić: Primarni cilj je ostvarenTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da je njegova ekipa ostvarila primaran cilj, a to je vodjstvo od 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige protiv Mega Leksa, ali da u drugoj utakmici crveno-beli moraju da igraju kvalitetniju odbranu. "Rekao sam juče u najavi šta očekujem od večerašnje utakmice, a tako je i bilo. Uspeli smo da budemo bolji od Mege, da savladamo odličnu ekipu i da dobro počnemo seriju, povedemo sa 1:0", rekao je Radonjić novinarima posle meča u Beogradu. Crvena zvezda povela je s 1:0 protiv Mega Leksa u finalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige, pošto je večeras u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedila 95:88. "Primili smo veliki broj poena, ali to ne može da bude tako. U drugoj utakmici želimo da igramo drugačiju odbranu. Ambicije nam ostaju iste i u drugom meču, a to je pobeda", dodao je on. Košarkaš Nemanja Dangubić povredio se u drugom minutu utakmice, a Radonjić je izrazio nadu da se bek crveno-belih nije ozbiljnije povredio. "Nadam se da Dangubić nije ozbiljnije povredjen i da nećemo doći u situaciju da ne možemo dugo da računamo na njega. Otišao je na preglede, a više ćemo znati sutra", kazao je on. Košarkaš Zvezde Marko Gudurić ocenio je da je njegova ekipa utakmicu prelomila dobrom igrom u drugom poluvremenu. "Znali sm oda će biti teško. Mlada ekipa Mege igra veoma agresivno. Sve su namučili ove sezone. Odradili smo dobar posao u drugom poluvremenu i zasluženo pobedili", kazao je Gudurić. Druga utakmica finalne serije plej-ofa Jadranske lige igraće se u subotu od 20.00.

21:33 - Milojević nezadovoljan igrom protiv ZvezdeTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da nije zadovoljan igrom svojih igrača u večerašnjoj prvoj utakmici finalne serije plej-ofa Jadranske lige protiv Crvene zvezde. "Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Dva, tri šuta su presudila, ali generalno nisam zadovoljan igrom, a posebno u odbrani. Nismo došli da izgubimo, a da li je 27 ili sedam poena, to nije bitno, poraz je poraz", rekao je Milojević novinarima posle meča. Košarkaši Mege izgubili su večeras u Beogradu od Crvene zvezde sa 88:95, u prvoj utakmici finala plej-ofa Jadranske lige. "Nismo bili dovoljno agresivni, kakvi smo bili tokom većeg dela sezone. Sigurno je da je skraćena rotacija uticala na to. Moramo da budemo agresivniji u odbrani ako želimo da pobedimo Zvezdu. U drugoj utakmici ćemo pokušati da ne ponovimo ovakvu igru u odbrani, što bi moglo da nam omogući da se u Mitrovicu vratimo sa 1:1", naveo je on. Milojević je rekao da ne veruje da će Timote Luvavu igrati u drugoj utakmici. "Pokušao je danas malo da trčakara, ali i dalje oseća bol. Teško da će igrati u drugoj utakmici, jer je ona za dva dana", dodao je trener Mege. Košarkaš Mege Nikola Ivanović bio je najefikasniji igrač utakmice sa 25 poena. On je rekao da je Zvezda večeras iskoristila lošu igru u odbrani njegove ekipe. "Ovo je prva utakmica finalne serije, specijalna je pošto dolazi posle duže pauze. Nismo igrali kako smo želeli u odbrani. Zvezda je to iskoristila, imala je dobra dodavanja i otvorene šuteve. Zasluženo je slavila. Ovo je plej-of, analiziraćemo, pa da prekosutra odigramo kvalitetno i pokušamo da slavimo u Beogradu", rekao je Ivanović.

21:09 - Tipsarević izgubio posle tri sata borbeJanko Tipsarević vratio se na teren posle sedmomesečnog oporavka od povrede, ostvario pobedu u prvom kolu Čelindžera u Poljskoj, pa izgubio u drugom. Srpski teniser poražen je od 304. tenisera na svetu, Čeha Mareka Mihaličke u tri seta, rezultatom 6:3, 6:7(1), 4:6. Meč je trajao dva sata i 53 minuta.

20:59 - Hamilton: Rozberg ima veliku prednost, ali nije nedostižnaAktuelni šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da je prednost njegovog klupskog kolege Nika Rozberga od 36 bodova u generalnom plasmanu velika stvar, ali da može da nadoknadi nadostatak i osvoji novu titulu. Hamilton je u prve tri trke u šampionatu imao mnogo problema i drugi je u generalnom plasmanu iza Rozberga, koji je pobedio u sve tri trke ove sezone. Računajući i prošlu sezonu, Rozberg je vezao šest uzastopnih pobeda. Hamilton se u trci u Bahreinu sudario sa Valterijem Botasom u prvoj krivini, a zbog problema na bolidu trku u Kini završio je na sedmom mestu. "Njegovu prednost ne shvatam olako, mislim da je to velika stvar. To je 36 bodova, skoro trka i još malo, to je mnogo bodova. Znam da me čeka posao, ali već sam tokom karijere uspevao da nadoknadim zaostatak u šampionatu", rekao je Hamilton. Hamilton je 2014. godine nadoknadio 29 bodova zaostatka za Rozbergom i osvojio šampionsku titulu. "Ostalo je još 18 trka do kraja, a ako u proseku po trci budem nadoknadjivao dva boda, verujem da nije nemoguće dostići Rozberga", rekao je trostruki svetski šampion Hamilton. Naredna trka u šampionatu Formule 1 voziće se u nedelju od 14 časova u Sočiju za Veliku nagradu Rusije.

20:25 - Jovanović: Ispunili smo ciljFudbaler Partizana Marko Jovanović rekao je da je njegova ekipa u današnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Borca ispunila cilj i vratila se na pobednički kolosek. "Ispunili smo cilj koji smo imali pre utakmice i vratili se na pobednički kolosek nakon nesrećnog poraza od Čukaričkog. Tokom cele utakmice smo bili bolji, nisu stvorili nijednu ozbiljnu šansu, ali mislim da smo u nekim situacijama mogli bolje da reagujemo i da budemo odlučniji", rekao je Jovanović novinarima posle utakmice. Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom stadionu Borac iz Čačka sa 2:0, u trećem kolu plej-ofa Super lige Srbije. U današnjoj utakmici Marko Golubović je postigao prvi gol za Partizan u seniorskoj konkurenciji. "Nisam baš dobro ušao u utakmicu ali sam se vratio, postigao gol, a mogao sam da postignem još dva. Prvo poluvreme je bilo dobro, u drugom smo malo pali, ali smo postigli i drugi gol što je najvažnije. Vratili smo se pobedama i očekujem da dobijemo sve do kraja i da osvojimo Kup", rekao je Golubović. Fudbaler Partizana Miroslav Bogosavac rekao je da je njegova ekipa danas ostvarila važnu pobedu. "Bilo je teško doći do njihovog gola jer su bili dobri u defanzivi, zato je prvi gol došao u pravo vreme. Došli smo do veoma važne pobede i sad idemo u Surdulicu po nova tri boda", rekao je on. Bogosavac je dodao da je cilj ekipe da osvoji Kup. "Idemo utakmicu po utakmicu, ali svakako da nam je u mislima i finale Kupa protiv Javora jer želimo da osvojimo trofej", rekao je on.

19:58 - Tomić: Nedostajalo agresivnosti u drugom poluvremenuTrener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je da je njegova ekipa dominirala u prvom poluvremenu današnje prvenstvene utakmice protiv Borca (2:0), ali da joj je u nastavku nedostajalo agresivnosti i mirnoće u završnici napada. "Postigli smo pogodak u poslednjem minutu prvog poluvremena iako smo diktirali ritam i imali nekoliko izglednih situacija iz kojih smo mogli ranije da povedemo. Imali smo kontrolu nad utakmicom u prvom poluvremenu, ali nam je nedostajalo mirnoće kod poslednjeg pasa. Borac se u drugom poluvremenu otvorio a nama je nedostajalo da budemo agresivniji i da ih uopšte ne dovedemo u situaciju da veruju da mogu da se vrate u utakmicu", rekao je Tomić novinarima posle utakmice. Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu Borac sa 2:0, u utakmici trećeg kola plej ofa. Crno-beli su poveli golom Marka Golubovića, koji je postigao prvi pogodak u seniorskoj konkurenciji, a konačan rezultat postavio je Darko Brašanac iz penala. Golubović je pre gola propustio tri šanse. "To je mlad momak, igrač iz naše omladinske škole, brz je i talentovan. Imam utisak da u nekim momentima nije ni svestan svojih mogućnosti, ali sve je to mladost. To je svakako jedan od igrača koji će nam mnogo značiti u narednom periodu", rekao je Tomić. Trener Borca Tomas Vasov rekao je da je njegova ekipa imala za cilj da se odbrani protiv Partizana. "Mi smo hteli da se pre svega odbranimo i da ugrozimo Partizan iz kontre i polukontre. Medjutim, crno-beli su u prvom poluvremenu bili dominantniji. Kako je utakmica odmicala mi smo uspeli da se oslobodimo pritiska, koji je više psihološke prirode neko neke druge. U drugom poluvremenu je sve izgledalo mnogo bolje. Čestitam Partizanu, nama ostaje da se okrenemo narednim utakmicama", rekao je Vasov.

19:16 - Novi Pazar bolji od RadaU trećem kolu plej-auta Superlige Srbije fudbaleri Novog Pazara pobedili su na svom terenu Rad sa 1:0 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu. Jedini gol na utakmici postigao je Voja Ubiparip u 13. minutu, kada je bio najviši u skoku posle kornera koji je izveo Vladimir Radivojević. Novi Pazar je prvi na tabeli plej-auta sa 25 bodova, a Rad, koji je prekinuo niz od tri pobede, zauzima šesto mesto sa 19 bodova. Novi Pazar će u četvrtom kolu u utorak igrati protiv Javora, a Rad će u malom gradskom derbiju biti domaćin OFK Beogradu.

19:06 - Lajović posle dva taj-brejka izgubio od Karlovića u IstanbuluSrpski teniser Dušan Lajović nije danas uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Istanbulu, pošto je izgubio od 31. igrača sveta, Ive Karlovića iz Hrvatske u dva seta, 6:7, 6:7. Meč je trajao sat i 50 minuta. Teniseri nisu napravili nijedan brejk u meču, a oba seta završena su posle taj-brejka. Karlović je prvi set dobio sa 13:11 u taj-brejku, a drugi sa 9:7. Karlović će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Španca Marsela Granoljersa i Hjona Čanga iz Južne Koreje.

18:19 - Humels tražio raskid ugovora sa Borusijom kako bi prešao u BajernFudbaler Borusije iz Dortmunda Mats Humels tražio je raskid ugovora, kako bi na kraju sezone mogao da predje u Bajern iz Minhena, saopštio je danas njegov klub. Humels je jedan od najboljih fudbalera kluba iz Dortmunda, koji se u završnici prvenstva bori sa Bajernom za šampionsku titulu. Borusija je u saopštenju na svom sajtu potvrdila da je Humels tražio raskid ugovora, kao i da šampion Nemačke Bajern nije posalo ponudu za 27-godišnjeg beka. Ako Humels predje u redove velikog rivala, postaće treći fudbaler Borusije Dormund koji je u poslednjih nekoliko sezona prešao u Bajern, posle Roberta Levandovskog i Marija Gecea. Humels je počeo karijeru u Bajernu, gde je ugavnom igrao za drugi tim. U sezoni 2008-2009 je prešao na pozajmicu u Borusiju, a godinu dana kasnije potpisao je ugovor sa klubom iz Dortmunda. On je odigrao 297 utakmica za Borusiju i postigao 25 golova. Osvojio je dve šampionske titule sa Borusijom, Kup, dva Superkupa i igrao je u finalu Lige šampiona u sezoni 2013-2014. Za reprezentaciju Nemačke do sada je odigrao 46 utakmica i postigao četiri gola, a 2014. godine osvojio je Svetsko prvenstvo u Brazilu.

17:48 - Benzema povređen, neizvestan za Realov revanš sa SitijemFudbaler Real Madrida Karim Benzema povredio je tetivu desne noge i njegov nastup u revanš utakmici polufinala Lige šampiona protiv Mančester sitija je neizvestan, saopštio je danas "kraljevski" klub. Benzema se povredio u utorak tokom utakmice sa Sitijem u Mančesteru i zamenjen je u poluvremenu. Revanš je na programu 4. maja u Madridu. Real je saopštio da će lekari nastaviti da prate Benzemino stanje, ali da će francuski fudbaler najverovatnije propustiti predstojeću prvenstvenu utakmicu protiv Real Sosijedada. Posle 35 kola u španskom prvenstvu Real je treći na tabeli sa 82 boda i ima bod manje od Barselone i Atletiko Madrida.

17:14 - Krunić bez polufinala na turniru u RabatuSrpska teniserka Aleksandra Krunić nije danas uspela da se plasira u polufinale turnira u Rabatu, pošto je izgubila od 186. igračice sveta Marine Eraković sa Novog Zelanda u dva seta, 4:6, 4:6. Krunić, 123. na WTA listi, dva puta je oduzela servis protivnici koja je napravila četiri brejka. Eraković će u polufinalu igrati protiv Holandjanke Kiki Bertens, 97. teniserke sveta. Bertens je u čevrtfinalu pobedila Kazahstanku Juliju Putincevu sa 6:3, 6:7, 6:3.

16:50 - Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv SakoaEvropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv fudbalera Liverpula Mamadua Sakoa, koji je nedavno pao na doping testu. Sako nije tražio da se pregleda njegov rezervni uzorak, pa sada iščekuje da Disciplinska komisija Uefe odredi datum saslušanja. Francuski fudbaler je u martu podvrgnut testiranju posle utakmice Lige Evropa protiv Mančester junajteda. Uefa je privremeno suspendovala 26-godišnjeg odbrambenog fudbalera na 30 dana, a Liverpul je saopštio da Sako neće igrati dokle god se protiv njega vodi disciplinski postupak.

16:15 - Skola će nositi zastavu Argentine na Olimpijskim igramaProslavljeni košarkaš Luis Skola nosiće zastavu Argentine na otvaranju Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, saopštio je olimpijski komitet te zemlje.Skola trenutno igra za Toronto Reptorse, a tokom karijere nosio je dres Indijane, Finiksa, Hjustona, Taukeramike i ekipe Fero Karil Este u rodnoj zemlji. Skola, koji ima 35 godina, nosi dres nacionalnog tima više od dve decenije – još 1995. godine bio je član kadetske selekcije, a sa A reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na OI 2004. godine, bronzanu četiri godine kasnije, a ima i srebro sa Svetskog prvenstva 2002. godine. Na kontinentalnim šampionatima Skola je sa Argentinom uzeo osam medalja, od toga tri zlatne.

15:30 - Dokić menja povređenog Starovića u Svetskoj ligiOdbojkaš grčkog Foinikasa Tomislav Dokić naknadno je uvršten u sastav reprezentacije Srbije za Svetsku ligu. Bivši kapiten Crvene zvezde je u timu Nikole Grbića zamenio korektora Verone Sašu Starovića, koji je zbog povrede ruke otkazao učešće u nacionalnom timu predstojećeg leta.Grbić je najbolje srpske odbojkaše okupiti 4. maja u Beogradu, a prvi turnir Svetske lige igraće se 17-19. juna u Kalinjingradu, gde će rivali biti domaćin Rusija, te Bugarska i Poljska.Beograd je domaćin drugog vikenda od 23-25. juna, a gostovaće Brazil, Iran i Bugarska. Treći vikend je zakazan za 1-3. jul u Teheranu gde će osim domaćina Irana rivali "orlovima" biti Argentina i Italija.Finalni turnir 28. izdanja Svetske lige odigraće se od 13-17. jula u "Tauron Areni" u Krakovu, a osim domaćina Poljske učestvovaće pet najuspešnijih selekcija sa pomenuta tri vikend turnira, odnosno devet utakmica. Po propozicijama FIVB, plasman ekipa na tabeli se određuje prvo na osnovu broja pobeda. Ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu broja bodova. Ukoliko su broj pobeda i broj bodova identični, plasman se određuje na osnovu set količnika, pa poen količnika. Srbija će 19. put igrati u SL, nije nikad osvojila takmičenje, a ima pet srebrnih i tri bronzane medalje. Prošle godine "Orlovi" su bili drugi.

14:50 - Junajted plaća 80 miliona evra za mladog igrača BenfikeVezni igrač Benfike Renato Sančes verovatno će karijeru nastaviti u Mančester junajtedu. Portugalski mediji prenose da se predsednik Benfike Luis Filipe Vijeira i menadžer Žorž Mendeš, koji zastupa Sančesa, nalaze u Mančesteru kako bi dogovorili transfer na Old traford. Otkupna klauzula u ugovoru 18-godišnjeg veznog igrača iznosi 80 miliona evra, a prethodnih meseci se spekulisalo da bi Junajted mogao da ga dovede za 50-60. Sančes je ove sezone debitovao za "Orlove" te na 18 utakmica postigao dva gola.

14:29 - Pantelić: Srbija mora da prekopira BelgijuBivši fudbalski reprezentativac Srbije Marko Pantelić rekao je da nacionalnom timu potrebno da prekopira Belgijance i novom selektoru pruži pravu šansu, kako bi se konačno izgradio tim i beležili uspesi. "Nadam se da će promene, ako uopšte dođe do njih, da budu na bolje i kako dolikuje. Tada se treba odlučiti o selektoru i mora konačno da se preuzme odgovornost. Svesni smo da narod želi odmah uspeh, ali sada moramo da gradimo tim od mlađih kategorija", rekao je Pantelić. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, PSŽ-a, Herte, Ajaksa i Olimpijakosa ističe da je nedopustivo da reprezentacija propusti treće veliko takmičenje zaredom. "Neophodno je da damo šansu mladim momcima, bili smo omladinski prvaci Evrope i sveta... Svedoci smo šta je Belgija uradila, bili su svesni svoje lepe budućnosti i svesno propustili neka takmičenja. Svi znamo koji smo uspeh napravili plasmanom na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, ali od tada nemamo uspeh", poručio je Pantelić. Pantelić je dodao da mu žao što je Savo Milošević podneo ostavku na mesto direktora reprezentacije. "Puno toga je uradio za reprezentaciju. Moramo da imamo ljude u Savezu koji su izgradili velike karijere, bili veličine i autoritet u inostranim klubovima. Ako se već pravi nešto novi onda mora da se pruži potpuna autonomija ljudima koji ostavili veliki trag", rekao je Pantelić.

Dejan Pantelić, Foto: beachsoccer.rs
Dejan Pantelić, Foto: beachsoccer.rs

14:00 - Marej: Voleo bih da budem prvi na svetuBritanski teniser Endi Marej izjavio je da bi voleo da postane prvi igrač sveta i da mu je to jedan od velikih ciljeva. Njegov brat Džejmi postao je prvi u dublu, a Endi želi da krene njegovim stopama. "Bilo bi neverovatno kada bih došao na vrh, o tome sanjam otkad sam bio dete. Moj brat je sada to uspeo i bilo bi sjajno da obojica napravimo taj uspeh", rekao je Marej i dodao: "To je bio moj najbolji turnir na šljaci – prethodno sam proveo dve nedelje u Barseloni radeći na taktici i kretanju. Nedelju dana pre toga sam osvojio u Minhenu svoju prvu titulu na šljaci i zato sam u Madrid došao sa mnogo samopouzdanja".

Foto: Reuters
Foto: Reuters

13:33 - Berčiče: Real je bolji bez RonaldaFudbaler Real Sosijedada Juri Berčiče istakao je dobre i loše strane odsustva Kristijana Ronalda iz tima Real Madrida. Portugalac je propustio poslednja dva meča Madriđana zbog povrede, a Real je jedva savladao Rajo Valjekano 3:2 posle preokreta u Primeri, te remizirao sa Mančester sitijem u meču bez golova u Ligi šampiona. "Real je bez njega bolji u smislu da se bolje brane, svi igraju odbranu, ostavljaju manje prostora za igru. Ipak, bez njega su manje opasni u napadu", rekao je Berčiče.

13:10 - Forster: Prija interesovanje Čelsija, ali ima vremena Golman Sautemptona Frejzer Forster rekao je da mu prija interesovanje Čelsija, ali da trenutno razmišlja samo o obavezama u klubu i reprezentaciji Engleske. Prethodnih nedelja u engleskim medijima pojavila se informacija da je veliko interesovanje za usluge Forstera pokazao i Mančester Junajted, dok upravo londonski "plavci" vide engleskog golmana kao zamenu za Tiba Kurtouu, ukoliko se Belgijanac odluči za odlazak iz kluba. "Mislim da je to kompliment na mnogo načina, jer kad vas povezuju sa drugim timovima to je znak da radite odličan posao. Imam još dve godine ugovora u Sautemtponu i veoma sam zadovoljan i srećan u klubu. Nemam dovoljno reči da zahvalim upravi i svima u klubu na svemu što su uradili za mene dok sam bio povređen. Trenutno sam koncentrisan samo na Sautempton i nadam se da ću imati uspešno leto i sa reprezentacijom", rekao je 28-godišnji čuvar mreze, a prenosi Skaj Sport. Forster je tokom karijere nastupao za Njukasl, Bristol, Norič i Seltik, pre nego što je u avgustu 2014. stigao na Sent Meris. Do sada je za "Svece" upisao 52 nastupa, dok je dres reprezentacije Engleske nosio na pet utakmica.12:45 - Roma odredila obeštećenje za NaingolanaRoma je odredila obeštećenje za svog fudbalera Radju Naingolana i ono iznosi 40 miliona evra, preneli su danas italijanski mediji. Naingolan ima sjajnu sezonu, a interesovanje za njega iskazao je Čelsi. Gazeta delo sport objavila je danas da su "plavci" ponudili 30 miliona evra za njega, ali da je Roma tražila 40 miliona. List ocenjuje da bi želja Antonija Kontea da dovede Naingolana i finansijska moć kluba trebalo da premoste tu razliku. Roma je navodno već pronašla zamenu za 27-godišnjeg Belgijanca, a to je Adrijan Rabio iz Pari Sen Žermena. U slučaju da ne uspe transfer Francuza, moguće zamene bi bile Franko Vaskes iz Palerma i Maruan Felaini iz Mančester junajteda.

12:25 - Andrija Pavlović: Sanjam Ligu šampionaMladi napadač Čukaričkog Andrija Pavlović, fudbaler koji je za samo četiri dana srušio Partizan u Humskoj i Zvezdu na Marakani, izjavio je da uživa na Banovom brdu i da sanja da zaigra u Ligi šampiona. Pavlović je u subotu postigao gol u 90. minutu za pobedu protiv Partizana 2:1, a juče je na Marakani bio dvostruki strelac u pobedi protiv Zvezde, takođe 2:1. "Lep je osećaj, dve velike pobede u tako kratkom roku. Ali, imamo još četiri utakmice do kraja i želimo da završimo kao drugi, što je vanserijski uspeh. Uveren sam da je pobeda protiv Vojvodine dovoljno da ostvarimo cilj", rekao je Pavlović Tanjugu. On kaže da je uživao na utakmici protiv Zvezde i da bi voleo da u srpskoj ligi ima više takvih duela. "Ušli smo dobro u meč, dali golove na vreme, kasnije sačuvali prednost. Utakmica je bila otvorena, jedna od najlepših ove sezone i voleo bih da ima što više takvih. Šteta je što nije bilo publike, ali to je dobrim delom bila naša prednost", konstatovao je Pavlović. Kada je u pitanju interesovanje Crvene zvezde Pavlović je jasan: "Nemam ništa protiv, ali sve je na na klubu, to sam rekao 100 puta. Zvezda je naš najveći klub, ali potrebno je da se poklope moji i interesi Čukarickog. Lepo mi je na Brdu, klub je preozbiljan, rastemo i sa zadovoljstvom igram ovde. Inostranstvo? Nemam neku posebnu želju, ali sanjam da zaigram u Ligi šampiona", zaključio je Pavlović.11:55 - Trener Evertona razume nezadovoljstvo navijača i upraveTrener fudbalera Evertona Roberto Martines rekao je da razume nezadovoljstvo navijača, kao i odluku da uprava kluba razgovara o njegovoj budućnosti, ali je ukazao da bi rezultati kluba trebalo da se posmatraju tokom više sezona. Everton je bez pobeda u sedam mečeva u svim takmičenjima, a ekipa je prošlog vikenda izgubila od Mančester junajteda u polufinalu FA Kupa, tako da joj sada preostaje samo da proba da se izbori za gornju polovinu tabele. "Razumem potpuno to što će uprava pričati o meni. Nikada nisam mislio da je posao trenera Evertona posao u kome se čovek nalazi u prosečnoj poziciji. Ja želim visoka očekivanja. Mi kao klub treba da jurimo trofeje i jedno od prva četiri mesta na tabeli, a kada toga nema, stvari moraju da se analiziraju", rekao je Martines. "Ali, ne treba analizirati samo poslednja tri meseca, već poslednje tri sezone. To treba da bude analiza tima koji smo sastavili i naših igara protiv najboljih timova", dodao je on. 11:40 - Grujić odgovarao na pitanja navijača Zvezde

11:29 - Gvardiola: Ne može se ovako protiv Atletika

11:10 - Simeone: Blizu smo svog maksimumaTrener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da su njegovi fudbaleri odigrali blizu svog maksimuma u pobedi nad Bajernom od 1:0 u polufinalu Lige šampiona."Odigrali smo blizu svog maksimuma, kao i u utakmici protiv Barselone (u četvrtfinalu). Nametnuli smo svoj stil igre i u prvom poluvremenu odigrali blizu onoga što smo želeli od utakmice, dok je drugo poluvreme bilo blizu onoga što je Bajern želeo da odigra", rekao je Simeone posle meča. Pobednički gol postigao je Saul Njiges, mladi reprezentativac Španije. "Saulu je u sjajnoj formi i prolazi kroz lepe trenutke. Prosto vas ispuni radošću kada vidite šta mu se sve dešava. On je sve to zaslužio zbog svog rada, zbog istrajnosti koju je pokzao i motivacije koju ima. Ali, to nije sve, jer može da unapredi mnogo toga", rekao je Simeone. On je ocenio da dvomeč još nije odlučen. "Sve je još otvoreno. Bajern će kod kuće imati domaći teren i svoje navijače, ali mislim da imamo šansu da postignemo gol u gostima. Mislim da će utakmica biti tvrda kao i ova", rekao je Simeone.

11:00 - Matijašević: Zvezda nema novac za PavlovićaSportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da u ekipi nema euforije posle dve vezane pobede, prvo protiv Partizana u Humskoj, a potom protiv Zvezde na Marakani i poručio da niko na Banovom brdu "neće poleteti". "Lep je osećaj, za četiri dana dve tako velike pobede, ne znam da li je to iko ikad ostvario. Zasluge pre svega idu igračima, potom treneru Lešnjaku i njegovom stručnom štabu, vlasniku kluba Draganu Obradoviću. Kod nas se sve zna, ko šta radi. Mislim da je u tome tajna uspeha", izjavio je Matijašević. Prema njegovim rečima, teško da su i najveći optimisti u klubu ocekivali dve pobede na gostovanjima Partizanu i Zvezdi, ali momci su uspeli, pre svega zbog činjenice da nigde ne idu sa "belom zastavom" i žele da igraju fudbal. Nezaoibilazna tema bio je fenomenalni Andrija Pavlović, za koga nije tajna da Crvena zvezda želi da ga vidi u svojim redovima. "Videli su sve u kakvog je igraca Pavlović izrastao, verovali smo u njegfa i zato nismo ni dovodili napadača posle odlaska Stojiljkovića. Što se tiče Zvezde, ne verujem da imaju novac da ga plate, za njega se interesuju mnogi evropski klubovi, cena uopšte nije mala. Ali, opet, nikad se ne zna. Isti slucaj bio je i sa Srnićem, pa se na kraju vratio u Zvezdu", zaključio je Matijašević.10:30 - Mandarić: Lester nije jednokratno čudoBivši vlasnik Lestera Milan Mandarić smatra da ovaj klub ne predstavlja kratkotrajno čudo. "Lisice" su se prošle sezone borile za opstanak, a sada su na tri boda od osvajanja titule Premijer lige. "Poznajući vlasnike kluba, siguran sam da ciljaju vrh. Veoma su ambiciozni, neće odustati. Nije više stvar samo u novcu. Mislim da Lester neće biti jedan od onih timova koji samo jednom iznenadi. Mislim da će nastaviti ovako, neće pasti", rekao je Mandarić. Vlasnik ljubljanske Olimpije se smatra začetnikom aktuelne "dinastije" Lestera, jer je njegovim ulaganjem u klub 2007. počeo preporod, nakon čega ga je prodao tajlandskom milijarderu Vičaiju Raksraiksornu.

10:01 - Gvardiola nije zadovoljan igrom i rezultatom u MadriduTrener Bajerna Pep Gvardiola nije zadovoljan rezultatom niti igrom u Madridu protiv Atletika u prvom meču u polufinalu Lige šampiona. "Moraćemo drugačije da odigramo u drugoj utakmici. Njih gol je bio briljantan, ali je došao iz naše greške. Nisam zadovoljan kako smo igrali, dozvolili smo im da trče i dobijaju faulove. Ovo nije dobar rezultat", rekao je Gvardiola i dodao: "Moramo razmišljati o tome protiv koga igramo, kakav je tim Atletiko. Nismo uspeli da postignemo gol, oni imaju sjajnog golmana, odlične defanzivce, dobro se brane sa dosta igrača pozadi, nije lako. Ekipe stvaraju malo šansi protiv njih, ali mi smo ih imali nekoliko".09:35 - Tores pobedu posvetio navijačima Fudbaler Atletiko Madrida Fernadno Tores pobedu je posvetio navijačima, ali i naglasio da njegov tim mora još više da se bori da bi prošao u finale."Fantastična noć za Atletiko Madrid i za sve naše navijače. Moramo da nastavimo da se borimo još više, jer Bajern je zaista odličan tim. Želimo da navijači nastave da uživaju u našim pobedama, jer znamo koliko im to znači. Šteta je što nismo postigli još neki gol, jer mnogo bi nam značio u revanšu", zaključio je Tores. Revanš susret polufinala Lige šampiona između Bajerna i Atletika na programu je 3. maja na Alijanc areni.

09:06 - Simeone: Naš maksimumTrener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je posle pobede nad Bajernom (1:0) da je njegov tim igrao blizu maksimuma u prvom meču polufinala Lige šampiona. "Nametnuli smo svoj stil igre u prvom poluvremenu, a u drugom se više igralo po Bajernovim uslovima. Uložili smo ogroman napor i mislim da smo došli blizu svog maksimuma", rekao je Simeone i dodao: "Saul je trenutno u briljantnoj formi, radostan sam zbog svega što mu se dešava jer je to zaslužio svojim radom, upornošču i motivisanošću. Najbolje će tek doći, može još da napreduje". Revanš se igra trećeg maja u Minhenu.08:48 - Pobede Golden Stejta, Portlanda i ŠarlotaKošarkaši Golden Stejta plasirali su se polufinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su na svom terenu pobedili Hjuston sa 114:81 i tako slavili sa 4:1 u seriji. Šampion je slavio bez povređenog Stefena Karija. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Klej Tompson sa 27 poena. Džejms Harden je odigrao sjajno u napadu za Hjuston i postigao je 35 poena, ali je bio loš u odbrani, koja je brzo poklekla pred organizovanim napadima Voriorsa. Golden Stejt će u drugoj rundi sa pobednikom duela LA Klipers-Portland, u kome je tim iz Oregona posle pobede od 108:98 poveo sa 3:2. Klipersi su vodili sa 2:0 u seriji, ali je Portland vezao tri pobede, najviše zahvaljujući povredama ključnih igrača tima iz Los Andjelesa, Blejka Grifina i Krisa Pola. Blejzerse su do pobede danas vodili Si-Džej Mekolum sa 27 poena i Dejmijen Lilard sa 22. Tim Klipersa je predvodio Džej-Džej Redik sa 19 poena. Šarlot je u Majamiju u neizvesnoj završnici pobedio domaćina sa 90:88 i tako poveo sa 3:2 u seriji. Najefikasniji u Šarlotu bio je Marvin Vilijams sa 17 poena. Vejd je postigao 25 poena za Majami, dok je Luol Deng dao 16.

08:25 - Nadal nosi zastavu Španije u Riju OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track