BLOG UŽIVO, VIDEO: Do nedelje poznato da li suspenzije važe za Olimpijske igre
Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Do nedelje poznato da li suspenzije važe za Olimpijske igre

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:27 - Dani propušta Evropsko prvenstvo u FrancuskojFudbaler Zenita iz Sankt Peterburga Portugalac Dani propustiće predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj zbog povrede desnog kolena, preneli su danas britanski mediji. Dani je povredio koleno u prvom poluvremenu prvenstvene utakmice sa Spartakom iz Moskve (5:2), a na terenu ga je zamenio Havi Garsija u 31. minutu. Zenit je saopštio da je Dani pokidao prednje ukrštene ligamente desnog kolena i da će portugalski fudbaler biti podvrgnut operaciji. Procenjuje se da će Dani odsustvovati sa terena osam do devet meseci i neće biti u reprezentaciji Portugala na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, od 10. juna do 10. jula. Prošle nedelje Fudbalski savez Portugala saopštio je da će levi bek Fabio Koentrao propustiti Evropsko prvenstvo zbog operacije butnog mišića.

21:36 - Etiopski atletičari dominirali na Bostonskom maratonuEtiopski atletičari dominirali su na današnjem Bostonskom maratonu, pošto su osvojili prva tri mesta u muškoj i prva dva mesta u ženskoj konkurenciji. Prvi put u istoriji etiopski takmičari su iste godine pobedili u muškoj i ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji pobedio je Lemi Beranu Hejl rezutatom dva sata, 12 minuta i 45 sekundi. Drugo mesto zauzeo je prošlogodišnji pobednik Lelisa Desisa sa 47 sekundi zaostatka, a treći je bio Jeman Adhane Cegaj, sa minut i 17 sekundi zaostatka. Acede Bajsa pobedila je u ženskoj trci rezultatom 2:29,19 sata, pošto je u poslednjih osam kilometara uspela da nadoknadi 37 sekundi zaostatka. Drugo mesto zauzela je Tirfi Cegaje sa zaostatkom od 44 sekunde, a treća je bila Kenijka Džojs Čepkirui sa minut i 31 sekund zaostatka za pobednicom. Najveći broj profesionalnih američkih maratonaca propustio je današnju trku, uključujući i pobednika iz 2014. godine Meba Keflezigija, pošto su u februaru nastupili na državnim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Najbolje plasirani domaći takmičar bio je Zekeri Hajn, koji je zauzeo 10. mesto, a najbrža Amerikanka je Nili Spens Grejsi, koja je trku završila na devetom mestu. Prošlogodišnja pobednica Karolin a Rotič je medju prvima odustala i za sada nije poznat razlog.

21:09 - Omladinci Čelsija ponovo prvaci EvropeMladi fudbaleri Čelsija odbranili su trofej Lige šampiona u uzrastu do 19 godina, pošto su u finalu pobedili Pari Sen Žermen sa 2:1. Omladinci Čelsija su u trećem izdanju Lige šampiona slavili golovima Fikaja Tomorija u 10. i Kejsija Palmera u 61, dok je jedini strelac za Parižane bio Jaku Meite u 58. minutu.Koliko je U19 selekcija londonskog tima dominantna u Evropi govori podatak da je poslednji poraz doživela u novembru 2014. godine.Pored Čelsija, omladinski klupski šampion Evrope bila je još samo Barselona.

20:22 - Profesionalni biciklisti traže najstrože kažnjavanje mehaničkog dopingaMedjunarodno udruženje drumskih biciklista (CPA) je danas zatražilo da Medjunarodna biciklistička unija (UCI) izriče "primerene kazne", uključujući doživotnu zabranu takmičenja biciklista koji budu uhvaćeni da voze "mehanički dopingovane" bicikle, sa skrivenim elektromotorima.Pošto su Francuska televizija i italijanske novine "Korijere dela Sera" objavili izveštaj o skrivenim elektromotorima, dokumentovan snimcima toplotnog zračenja iz sumnjivih bicikala, CPANje zatražilo da UCI uzme u obzir "to što je otkriveno" i da "se svim sredstvima bori protiv te nove kuge u biciklizmu".

20:02 - Juventus kažnjen zatvaranjem južne tribine protiv LacijaŠampion Italije Juventus kažnjen je delimičnim zatvaranjem stadiona zbog antisemitkih povika na utakmici sa Palermom, odlučila je disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije (FIGC).FIGC je utvrdio da je oko 3.000 navijača Juventusa sa južne tribine vređalo goste povicima da "nisu Italijani, već gomila Jevreja".Zbog toga južni deo Juventus arene u meču sa Lacijom u sredu biti prazan, a klub će morati da plati i kaznu od 15.000 evra.

19:38 - Lenard drugi put zaredom najbolji defanzivac NBA ligeKošarkaš San Antonija Kavaji Lenard proglašen je za najboljeg defanzivca NBA lige u sezoni 2015/2016 prema izboru novinara u SAD. Lenard je dobio ukupno 84 glasa, ispred Drejmona Grina (44) iz Golden Stejta i centra Majamija Hasana Vajtsajda (2). Lenard je drugi put uzastopno izabran za prvog odbrambenog igrača lige, što ranije nije uspelo nijednom igraču, ako se izuzmu centri. On je ove sezone prosečno beleži 21,2 poena, 6,8 skokova i 2,6 asistencija.

19:17 - Troicki i Pare bez četvrtfinala turnira u BarseloniTeniser Srbije Viktor Troicki i njegov partner u dublu Francuz Benoa Pare nisu danas uspeli da se plasiraju u četvrtfinale turnira u Barseloni pošto su izgubili od Amerikanaca braće Boba i Majka Brajana u dva seta, 2:6, 1:6. Drugi nosioci braća Brajan pobedili su za 43 minuta, četiri puta su oduzeli servis Troickom i Pareu, koji nisu napravili nijedan brejk.Bob i Majk Brajan će u četvrtfinalu igrati protiv poljskih tenisera Lukaša Kubota i Marćina Matkovskog.(Kraj) mcj/šm

18:52 - Mojes vodi Aston Vilu u Čempionšipu?Nekadašnji menadžer Evertona i Mančester Junajteda Dejvid Mojes izrazio je želju da preuzme klupu Aston Vile, uprkos tome što je ispala iz Premijer lige, prenosi Bi Bi Si.Mojes je trenutno bez angažmana posle otkaza u Real Sosijedadu pre šest meseci i glavni je kandidat da po završetku sezone dođe u klub iz Birmingema.Pored Mojesa, kao potencijalni menadžeri Aston Vile spominju se Najdžel Pirson, Mik Mekarti i Stiv Brus.On je pre samo tri godine došao u Junajted kao naslednik legendarnog sera Aleksa Fergusona, ali je posle polusezone dobio otkaz zbog loših rezultata.Aston Vila je ove sezone osvojila samo 16 bodova iz 34 utakmce u Premijer ligi, pa će naredne igrati u Čempionšipu prvi put posle 30 godina.

18:19 - Horhe Lorenco napušta Jamahu za 25 miliona evraTrostruki šampiona sveta u Moto GP šampionatu Horhe Lorenco odlučio je da na kraju sezone napusti Jamahu posle devet godina. On je već potpisao predugovor sa Dukatijem, a Italijani će mu za dve sezone platiti 25.000.000 evra! To je najveći ugovor u istoriji Moto GP šampionata.Oba konstruktora su potvrdila transfer zvaničnim saopštenjima. Jamaha se zahvalila Lorencu i najavila da će mu pružiti maksimalnu podršku do kraja sezone u odbrani titule. Dukati je potvrdio da će Lorenco voziti za njih u 2017. i 2018. godini.

17:09 - Do nedelje poznato da li suspenzije važe za Olimpijske igreIzvršni direktor FIBA Evropa Kamil Novak izjavio je da će najkasnije do 24. aprila biti poznato da li će suspenzije nacionalnih saveza, čiji su klubovi podržali Evroligu i Evrokup, odnositi i na Olimpijske igre u Riju i kvalifikacije istih.Reprezentacija Srbije nalazi se među suspendovanim zemljama sa prvenstva Evrope 2017. godine, kao savezi iz regiona, uz Španiju, Italiju, Tursku, Rusiju, Izrael, Poljsku, Litvaniju i Grčku."FIBA Evropa je zatražila od FIBA sveta da sankcije podigne na viši nivo i da one važe za Olimpijske igre. Izvršni odbor FIBA sastaće se do kraja nedelje i razmisliti o tom predlogu. Vrlo je verovatno da će sankcije uvažiti i na globalnom nivou", rekao je Novak za grčki Sport, uz napomenu da je takav potez urađen kako bi se zaštitila košarka.Srbiji je sada neizvesna organizacija kvalifikacionog turnira za OI, koji je prema prvobitnom dogovoru trebalo da se održi od 4. do 10. jula u beogradskoj KOMBANK areni.

16:22 - Lenard drugi put zaredom najbolji defanzivac NBA ligeKošarkaš San Antonija Kavaji Lenard proglašen je za najboljeg defanzivca NBA lige u sezoni 2015/2016 prema izboru novinara u SAD.Lenard je dobio ukupno 84 glasa, ispred Drejmona Grina (44) iz Golden Stejta i centra Majamija Hasana Vajtsajda (2).Lenard je drugi put uzastopno izabran za prvog odbrambenog igrača lige, što ranije nije uspelo nijednom igraču, ako se izuzmu centri.On je ove sezone prosečno beleži 21,2 poena, 6,8 skokova i 2,6 asistencija.15:11 - Keni Etkinson vodi Bruklin naredne sezoneSadašnji pomoćni trener Atlante Keni Etkinson će naredne sezone sa klupe predvoditi Bruklin Netse, saopštio je danas taj NBA klub. "Uzbuđeni smo što možemo da objavimo da je Keni Etkinson naš novi trener i njemu i njegovoj porodici želimo dobrodošlicu u Bruklin", rekao je generalni menadžer Netsa Šon Marks. "Verujemo da Kenijeva načela, karakter vodje i ogromno iskustvo u razvoju igrača savršeno odgovaraju onome što stvaramo u Bruklinu", dodao je Marks. Etkinson će Bruklin preuzeti nakon što Atlanta završi nastup u ovogodišnjem plej-ofu. "Počastvovan sam time što sam imenovan za glavnog trenera Bruklina... Iako s nestrpljenjem čekam početak rada s Netsima, ostajem predan obvezama u Atlanti do kraja plej-ofa", naveo je Etkinson. Netse je sredinom januara napustio trener Lajonel Holins kojeg je do kraja regularnog dela sezone menjao pomoćnik Toni Braun.14:48 - Markizio pokidao ligament, propušta EPItalijanski fudbaler Klaudio Markizio propustiće Evropsko prvenstvo u Francuskoj zbog povrede kolena. Markizio je pokidao prednji ukršteni ligament kolena na utakmici između svog Juventusa i Palerma. Šampion Italije je pobedio Sicilijance sa 4:0 i došao na korak od odbrane titule, ali je usput ostao bez jednog od svojih ključnih fudbalera. Standardni reprezentativac Italije će morati na operaciju kolena, a oporavak kod povrede kakvu je doživeo traje između četiri i šest meseci. To ujedno znači da će uz finiš ove sezone i Evropsko prvenstvo propustiti i početak naredne sezone. Markizio je tokom cele karijere u Juventusu, a u dresu reprezentacije Italije je odigrao 54 utakmice i postigao pet golova.14:20 - Monako želi BalotelijaFudbalski klub Monako želi da u svoje redove dovede Marija Balotelija, preneli su danas francuski mediji. Baloteli je u Milanu kao pozajmljen igrač Liverpula, a još nije sigurno da li će italijanski klub na kraju sezone otkupiti njegov ugovor. Italijanski napadač je ranije izjavio da ne želi da se vrati na Enfild. Francuska televizija Infosport+ je prenela da su predstavnici Monaka obavili preliminarne razgovore s Balotelijem o njegovom eventualnom dolasku. Prvi čovek Monaka Dmitri Ribolovljev je navodno spreman da za Balotelija izdvoji 25 miliona evra. Baloteli, medjutim, želi da ostane u Milanu. "Želim da ostanem u Milanu. U Liverpulu nisam bio srećan i ne vraća mi se tamo", rekao je Baloteli.

13:44 - Još 3.000 karata za duel Zvezde i CSKAKošarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je za današnju utakmicu protiv CSKA u prodaji ostalo još oko 3.000 ulaznica. Crveno-beli večeras od 20.45 u Beogradskoj areni dočekuju CSKA u trećoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Moskovski tim vodi sa 2:0 u pobedama. Sve preostale ulaznice su, kako se navodi, za nivo 400. Crveno-beli su pozvali navijače da znatno ranije dodju u Arenu, jer će kontrole na ulazima u halu biti rigorozne. "Na nivou 200 jug nalaziće se specijalni štandovi na kojima će se od 19.45 sa navijačima družiti, slikati i potpisivati autograme, fudbaleri našeg kluba, rukometna legenda i trener RK Crvena zvezda Nenad Peruničić, jedan od najboljih strelaca u istoriji KK Crvena zvezda Zlatko Bolić, poznati glumci i javne ličnosti simpatizeri našeg kluba", navodi se u saopštenju.

13:29 - Velemajstor Antić napustio šampionatAktuelni državni prvak u šahu, beogradski velemajstor Dejan Antić napustio je pojedinačno prvenstvo u Pirotu i nalazi se na poslednjem mestu s 1,5 poena. On je slabo startovao, pa je u prva dva kola poražen od velemajstora Miroslava Markovića i Branka Damljanovića, a kada je izgubio i partiju petog kola od Vuka Đorđevića (16) u naredne dve partije sa velemajstorima Miljkovićem i Savićem nije se pojavio, pa su ih oni dobili bez borbe (kontumacijom). U sedmom kolu, Branko Damljanović je pobedio velemajstora Miljkovića i dva kola pre kraja šampionata preuzeo vođstvo na tabeli sa pola poena prednosti u odnosu na do sada vodećeg Markovića, koji je poražen od velemajstora Gorana M. Todorovića. U današnjem, pretposlednjem kolu Damljanović igra protiv Miodraga R. Savića, a Marković vodi bele figure u partiji sa Bobanom Bogosavljevićem.

13:11 - Održan sastanak KSS i klubovaPredstavnici Košarkaškog saveza Srbije i klubova održali su danas u Beogradu, u Kući košarke, sastanak povodom suspenzije reprezentacije Srbije sa Evropskog prvenstva. Učesnici sastanka su se saglasili da neće davati izjave medijima i da će biti objavljeno saopštenje. Nezvanično se saznaje da je dogovoren zajednički nastup prema Fiba i Evroligi.

12:39 - Simeone: Ispunili smo ciljTrener madridskog Atletika Dijego Simeone započeo je "psihološki rat" protiv Barselone porukom na Tviteru da je njegova ekipa "ispunila cilj za ovu sezonu". Barselona je sinoć na Kamp nou izgubila od Valensije 2:1, što joj je treći uzastopni poraz u Primeri, pa se Atletiko na vrhu tabele izjednačio sa Kataloncima. "Plasirali smo se u Ligu šampiona - cilj ispunjen", napisao je Simeone sa aluzijom da je njegov tim i teoretski obezbedio treće mesto koje direktno vodi u elitno takmičenje. Pet kola pre kraja Barselona i Atletiko imaju po 76 bodova, Real ima samo bod manje, pa se očekuje veoma zanimljiva borba do kraja. Barselona će odbraniti titulu, ukoliko dobije svih pet utakmica do kraja jer ima bolji medsjusobni duel protiv Atletika, a "olakšavajuću" okolnost predstavljaće joj i činjenica da, za razliku od oba kluba iz Madrida, više ne igra u Ligi šampiona.12:10 - Azar želi da ostane u ČelsijuBelgijski fudbaler Eden Azar želi da ostane u Čelsiju i naredne sezone. Azar je budućem treneru Čelsija Antoniju Konteu rekao da želi da ostane na Stamford Bridžu. Reprezentativac Belgije je prošle sezone izabran za najboljeg igrača Premijer lige, ali ove godine je bio daleko od dobre forme, nije postigao nijedan gol i upisao je samo tri asistencije. Britanski mediji već dugo povezuju Azara sa Real Madridom i Pari Sen Žermenom, ali on želi da ostane, da popravi utisak i napreduje pod vodjstvom novog trenera. Azar je u Čelsi došao 2012. godine iz Lila.

11:46 - Buskec: Valensija je imala srećeFudbaler Barselone Serhio Buskec rekao je da je Valensija imala sreće u utakmici protiv njegove ekipe i da je zato slavila. Barselona je sinoć pretrpela i treći uzastopni poraz u Primeri, pošto kod kuće izgubila od Valensije sa 2:1. Ekipa Luisa Enrikea je dominirala, stvarala šanse, ali nije uspevala da pogodi mrežu gostiju. "Ovaj poraz je čist nedostatak sreće. Nismo izgubili zbog umora ili nedostatka želje... Dva puta su šutnili u gol i dva puta pogodili", rekao je Buskec. "U ritmu smo koji nam nikako ne odgovara i moramo što pre da se izvučemo. Mislim da ćemo se vratiti u pravi ritam. Ja sam optimista, moramo da budemo ujedinjeni", dodao je on.

11:29 - Kerol: Sudija je pogurao LesterNapadač Vest Hema Endi Kerol rekao je da je sudija Džonatan Mos pokušao da izjednači stvari na terenu u finišu utakmice sa Lesterom, koja je završena bez pobednika, 2:2. "Ovo nije prihvatljivo. Iz nedelje u nedelju viđamo loše odluka. Ovo nije prvi put, niti će biti poslednji. Mislim da je pokušao da izjednači stvari na terenu, a mnogi su rekli isto", rekao je Kerol i nastavio: "Mogli smo da budemo treći i da slavimo. Sada se i dalje borimo za četvrto, peto mesto i padamo samo jer gubimo bodove. To je zaista razočaravajuće, ali mi ne možemo da uradimo ništa povodom toga".11:13 - Pelegrini: Zbog Gvardiole se ne borimo za tituluMenadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini izjavio je da je objava da će Pep Gvardiola preuzeti tim od sledeće sezone loše uticala na njegovu ekipu. U februaru je klub potvrdio da će Španac postati menadžer, a potom je Siti kod kuće izgubio od Lestera i Totenhema. "Naravno da smo iz mnogo različitih razloga izgubili te utakmice koje nam nisu dozvolile da se sada borimo za titulu", rekao je Pelegrini i dodao: "Frustriran sam jer nisam očekivao da ćemo izgubiti te utakmice, ali ima mnogo uzroka tome. Krajem februara pojavila se vest o promeni menadžera, o igračima koji neće biti tu sledeće sezone, o mnogo stvari koje su se motale po glavama igrača. Fudbalerima nije lako da čitaju u novinama sve što će se događati, ko ide, a ko ostaje. Tako se izgubi koncentracija".

11:08 - Đoković na dodeli nagrada LaureusNajbolji teniser sveta Novak Đoković prisustvovaće večeras u Berlinu ceromoniji proglašenja najboljih sportista planete u 2015. godini u izboru "Laureus akademije". Đoković je branilac titule u kategoriji najbolji sportista sveta, a ovo ovo priznanje dobio je i za 2011. godinu. Konkurenti za treću titulu biće mu Britanac Luis Hamilton (Formula 1), Argentinac Lionel Mesi (fudbal), Jamajčanin Jusein Bolt (atletika) i Amerikanci Stef Kari (košarka) i Džordan Spit (golf).

11:01 - Kazna Pistorijusu u junuKazna južnoafričkom paraolimpijcu Oskaru Pistorijusu za ubistvo svoje devojke Rive Stenkamp biće izrečena u junu, saopšteno je na sudu u Pretoriji. Ročište će biti održano od 13. do 17. juna, a prema zakonu Južne Afrike Pistorijusu preti minimalna kazna od 15 godina zatvora. Pistorijus je 14. februara 2013. ubio Rivu Stenkamp vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, kako je rekao, jer je mislio da je provalnik. On je prvo bio osuđen za ubistvo iz nehata i dobio je petogodišnju zatvorsku kaznu, ali je Apelacioni sud Južne Afrike preinačio tu presudu i osudio ga za ubistvo. Ustavni sud odbacio je žalbu atletičara na presudu za ubistvo.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

10:47 - Edin Džeko napušta Romu?Bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko najverovatnije će napustiti Romu na kraju sezone, preneli su danas italijanski mediji. Gazeta delo Sport navodi da će Džeko karijeru verovatno nastaviti u Premijer ligi ili Bundesligi. Prema navodima tog medija, navijači Rome se okreću protiv Džeka i nemaju više strpljenja kada je on u pitanju. Takva atmosfera je samo dodatno podgrejana nakon jučerašnje utakmice protiv Atalante kada bosanski napadač nije uspeo da zatrese mrežu protivnika. U odbranu Džeka juče je stao sportski direktor Rome Valter Sabatini. "On je veliki igrač, svaki put na terenu pokazuje svoje kvalitete. Mi smo uz njega i od njega još mnogo toga očekujemo", rekao je Sabatini.10:28 - Svih 500 golova Lea MesijaNajbolji fudbaler sveta Lionel Mesi, u porazu Barselone od Valensije 2:1, postigao je 500. pogodak u karijeri i nastavio da pomera granice u svetskom fudbalu. Mesi je prvi seniorski pogodak postigao protiv Albasetea u maju 2005. godine kao 17-godišnjak, ukupno je postigao 450 golova za Barselonu i još 50 za reprezentaciju Argentine. Bio je strelac u svim takmičenjima u kojima je nastupio, a zanimljivo je da je od 500 golova čak 411 postigao iz igre, realizovao je 64 penala i 25 puta bio precizan iz slobodnih udaraca. Naravno, 406 golova postigao je levom nogom, desnom je pogodio 71 put, a glavom 21, s tim da je dva puta dao golove "drugim delovima tela". Najproduktivniji je u poslednjih 15 minuta utakmice (130 golova), a omiljeni rivali su mu Atletiko Madrid i Sevilja, čiju mrežu je tresao 25 puta, odnosno Real Madrid sa 20 golova. Titulu najboljeg asistenta Mesiju nosi Dani Alveš, koji mu je "namestio" 42 gola, slede Andres Inijesta sa 33, Chavi 31, Pedro 25 i Luis Suarez 16. I na kraju, kada je u pitanju komparacija sa najvećim rivalom Kristijanom Ronaldom, Mesi zaostaje za Ronaldom 39 golova, ali je procentualno uspešniji jer je 500 golova postigao na 632 meča (0,78), dok je Ronaldo svojih 539 golova u karijeri dao na 791 meču (0,68).

10:00 - Čelino: Da Murinjo ima m..a došao bi u Lids 09:47 - Bez promena na WTA listi 09:28 - Đoković i dalje ubedljivo prvi na ATP listi OVDE

09:11 - Enrike: Navijači, budite ponosni na ovaj timTrener Barselone Luis Enrike izjavio je da je njegov tim istrošio sve kredite porazom od Valensije 2:1 u meču 33. kola Primere. Barsa je i dalje prva sa 76 bodova, koliko ima i Atletiko, a Real je na samo bod zaostatka. "Tri boda trebalo je da budu naša, ali fudbal je nepredvidljiv i možeš da pobediš čak i ako uopšte ne napadaš. Moramo to da prihvatimo. Pred nama je sada divan izazov da pokušamo da osvojimo ligu i kup. Moji igrači dobro se nose sa situacijom, znamo da i dalje držimo sudbinu u svojim rukama, ali istrošili smo sav kredit", rekao je Enrike i nastavio: "Nedostajalo nam je sreće da utakmicu vratimo na pravi put - moramo da popravimo mnogo stvari, ali ovo nije dan za kritike, već za pohvale. Igrali smo precizno, dominirali smo i tako želimo da igramo. Sada moramo da budemo jaki i ne sme da bude navijača Barse koji nije ponosan na ovaj tim".08:45 - Pobede San Antonija, Majamija, Klipersa i KlivlendaKošarkaši San Antonija, Majamija i Klipersa zabeležili su prošle noći ubedljive pobede u utakmicama prve runde plej-ofa NBA lige. San Antonio je na svom terenu pobedio Memfis sa 106:74 i tako poveo sa 1:0 u prvom kolu plej-ofa zapadne konferencije. Do prednosti od 1:0 stigao je i Majami, koji je na svom parketu sa 123:91 bio bolji od Šarlota. Trijumf na domaćem terenu upisali su i Los Anđeles klipersi, koji su sa 115:95 pobedili Portland. Košarkaši Klivlenda su slavili na svom terenu protiv Detroita sa 106:101 i stekli prednost od 1:0 u prvom kolu plej-ofa istočne konferencije. Opširnije OVDE

08:20 - Nadal titulu posvetio dedi OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track