BLOG UŽIVO, VIDEO: Iguain se vratio u reprezentaciju Argentine
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Iguain se vratio u reprezentaciju Argentine

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.Oskar i Tijago Silva se vratili u reprezentaciju BrazilaSelektor reprezentacije Brazila Leonardo Baći Tite vratio je u tim fudbalere Oskara i Tijaga Silvu, za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Bivši selektor Brazila Dunga, otkako je preuzeo ekipu posle debakla u polufinalu Svetskog prvenstva 2014. godine i poraza od Nemačke od 1:7, dugo nije pozivao u tim fudbalera Čelsija Oskara i Tijaga Silvu iz Pari Sen Žermena. Tite je preuzeo ekipu krajem juna, a danas je saopštio spisak igrača za utakmice protiv Bolivije 6. oktobra i Venecuele pet dana kasnije. On je vratio i fudbalera Bajerna iz Minhena Daglasa Kostu, a na spisku su između ostalih i Dani Alveš, Fernandinjo, Filipe Kutinjo, Vilijan, Nejmar i Roberto Firmino. "Ovo je uravnotežen spisak za razliku od prethodnog. Sada nas nije poremetio početak takmičenja u evropskim ligama", rekao je Tite. Posle osam kola u južnoameričkim kvalifikacijama Brazil je drugi na tabeli sa 15 bodova i ima bod manje od vodećeg Urugvaja.

23:05 - Remi Betisa i GranadeFudbaleri Betisa i Granade igrali su 2:2 u meču 4. kola španskog prvenstva. Oba gola za Betis postigao je Alegrija u 36. i 61. minutu. Strelci za goste bili su Karsela-Gonzalez u 13. i Bueno u 33. minutu. Ponce nije iskoristio penal za goste u 79. minutu. Oba tima su meč završila sa po igračem manje. U ekipi Betisa isključen je Himenez, a kod gostiju Vezo. Bivši igrač Partizana Darko Brašanac bio je starter u ekipi Betisa, a zamenjen je u 86. minutu. Betis ima pet bodova, a Granada dva. Preostali mečevi 4. kola španskog prvenstva biće odigrani za vikend.

22:50 - Remi Radničkog i NapretkaFudbaleri Radničkog odigrali su večeras u Nišu nerešeno 1:1 protiv Napretka, u prvoj utakmici devetog kola Super lige Srbije. Radnički je poveo u 47. minutu golom Lazara Arsića, a izjednačio je Bratislav Punoševac u 84. minutu. Ekipa iz Niša je prekinula niz od tri pobede i zauzima treće mesto na tabeli sa 17 bodova, a Napredak je u četiri poslednje utakmice neporažen i zauzima šesto mesto na tabeli sa 13 bodova. Ostale utakmice devetog kola igraju se za vikend, medju kojima u subotu i 152. "večiti" derbi izmedju Partizana i Crvene zvezde u Humskoj.

22:45 - Baka srušio SampdorijuFudbaleri Milana pobedili su u gostima ekipu Sampdorije 1:0 u meču 4. kola italijanske Serije A. Jedini strelac za goste bio je Baka u 85. minutu. Filip Đuričić sedeo je na klupi za rezerve u ekipi Sampdorije. Oba tima nalaze se na sredini tabele sa po šest bodova. Preostali mečevi 4. kola Serije A biće odigrani u subotu i nedelju.

22:35 - PSŽ demolirao Kaen
22:28 - Keln ubedljiv protiv Frajburga

22:15 - Iguain se vratio u reprezentaciju ArgentineFudbaler Juventusa Gonzalo Iguain pozvan je danas u reprezentaciju Argentine za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Selektor Argentine Edgardo Bausa vratio je Iguaina u tim posle dobrih igara u Italiji i tri gola u tri utakmice za Juventus. Argentina će u kvalifikacijama igrati protiv Perua 6. oktobra i Paragvaja šest dana kasnije. Na spisku igrača su između ostalih i Lionel Mesi, Serhio Aguero, Nikolas Otamendi, Paulo Dibala, Erik Lamela, Havijer Maskerano i Anhel di Marija. Argentina je treća na tabeli južnoameričkih kvalifikacija sa četiri pobede iz osam utakmica i 15 bodova, koliko ima i drugoplasirani Brazil, dok je Urugvaj prvi sa bodom više.

21:45 - Poketino: Plakao sam kada čuo himnu Lige šampionaTrener fudbalera Totenhema Maurisio Poketino rekao je da razlog poraza njegove ekipe od Monaka nije to što je utakmica igrana na Vembliju i dodao da je pre početka utakmice skoro zaplakao kada je čuo himnu Lige šampiona. Fudbaleri Totenhema izgubili su u sredu od Monaka sa 1:2, u prvom kolu Lige šampiona. Utakmica je odigrana na Vembliju pošto se Totenhemov stadion Vajt Hart Lejn renovira. Totenhem će ove sezone igrati na Vembliju sve utakmice u evropskim takmičenjima. "Ponekad morate da objasnite realnost, a realnost je teško objasniti. Igrači su se suočili sa realnošću, ali i ja. Nisam znao kako da ih motivišem za utakmicu u sredu. Delimo odgovornost, ali to ne sme da se ponovi. Možeš da izgubiš, da ne igraš dobro, ali ne smeš da primiš onakve golove. To je zajednički problem, a ne problem pojedinca. Ja sam prvi krivac. Čekali smo šest godina, a posle prvih 45 minuta utakmice ne možete da odete u svlačionicu sa takvim osećajem", rekao je Poketino, preneli su britanski mediji. Oko 90.000 navijača gledalo je u sredu utakmicu na Vembliju, što je klupski rekord Totenhema.

21:25 - Vulin čestitao srpskim paraolimpijcima osvajanje medaljaMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin čestitao je osvajanje zlatne medalje u bacanju čunja srpskom paraolimpijcu Željku Dimitrijeviću i srebrne medalje Milošu Mitiću u istoj disciplini na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. "Ponovo blista zlato na vašim grudima i osmesi na licima građana Srbije! Nezapamćen uspeh koji ste postigli predstavio je Srbiju u najlepšem svetlu, naša deca su dobila novog uzora i heroja. Ccestitam vam na vanserijskom uspehu i svemu što ste tokom takmičenja prikazali!", naveo je Vulin u čestitki Dimitrijeviću. "Fantastičan dan za srpski sport! Vi ste dokaz da se optimizmom i istrajnošću uvek stiže do vrha i zahvaljujući Vama Srbija je danas u samom svetskom vrhu. Cela nacija se raduje i od srca Vam hvala na tome!", naveo je Vulin u čestitki Mitiću, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zpošljavnaje, boračka i socijalna pitanja.

21:05 - Kijelini: Juventus nije Real i AtletikoFudbaler Juventusa Đorđo Kijelini izjavio da se aktuelni šampioni Italije ne zabavljaju na isti način kao igrači iz španske lige, ali da su igrači Juventusa više fokusirani na pobedu. "Uz svo dužno poštovanje, ali Juventus nije Real Madrid ili Milan iz Ronaldinjovog vremena. Oni mogu da pobede 6:2 ili 5:2, ali mi ne. Pobeđujemo i sa 1:0 ili 2:0, ali to ne znači da nećemo pokušati da postignemo i treći gol. Nismo kao klubovi iz Madrida i nikada nećemo biti kao oni jer imamo različite karakteristike. Atleitko Madrid nije u vrhu Evrope, iako je ostvarivao pobede sa pet ili šest golova. Morate da imate ravnotežu", rekao je Kijelini.

20:35 - Hrvatska izjednačila protiv Francuske u polufinalu Dejvis kupaTeniska reprezentacija Hrvatske izjednačila je večeras u Zadru na 1:1 protiv Francuske u polufinalu Dejvis kupa, pošto je Marin Čilić pobedio Lukasa Puja u četiri seta, 6:1, 7:6, 2:6, 6:2. Čilić, 11. igrač sveta pobedio je 18. tenisera na ATP listi za nepuna tri sata i doneo prvi poen Hrvatskoj. Prethodno Francuska je povela pošto je Rišar Gaske pobedio Bornu Ćorića u tri seta.U subotu je na programu meč dublova, a u nedelju se igraju uzvratni mečevi u singlu. U drugom polufinalu u Gl azgovu igraju branilac titule Velika Britanija i Argentina.

20:20 - Udovičić čestitao Dimitrijeviću i Mitiću osvajanje medalja na POIMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas atletičarima Željku Dimitrijeviću i Milošu Mitiću osvajanje zlatne i srebrne medalje u bacanju čunja na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru."Željko je veliki šampion koji je pred odlazak na Paraolimpijske igre siguran u sebe najavio da će nam doneti medalju. Hvala ti što si ispunio obećanje i pokazao da jesi vrhunski sportski as kome s razlogom pripada najsjajnije odličje Paraolimpijskih igara. Čestitam i Željku i njegovom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije na zasluženom zlatu koje je obradovalo naciju", navodi se u čestitki Udovičića.Željko Dimitrijević osvojio je danas zlatnu medalju uz novi svetski rekord od 29,96 metara u bacanju čunja na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dok je Miloš Mitić osvojio srebro rezultatom 26,84 metara novim ličnim rekordom."Sjajni srpski paraolimpijci nastavljaju osvajanje svetskih tronova. Miloš je pokazao koliko srce ima i sa koliko želje se bori za našu zemlju time što je oborio i lični rekord kako bi našoj zemlji doneo medalju. Lepšu sliku od našeg zlatnog Željka i srebrnog Miloša na istom postolju ne mogu ni da zamislim. Hvala vam na tome šampioni, vi jeste naš ponos. Čestitam od srca", piše u čestitki ministra Udovičića.

19:55 - Bah će tražiti pomoć od Rusije u sprečavanju hakeraPredsednik Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je danas da će tražiti pomoć ruskih vlasti u sprečavanju hakera da objave poverljive medicinske podatke olimpijskih sportista.Kako je navela agencija Asošiejted pres, čini se da je Bah priznao da su napadi hakera na bazu podataka Svetske antidoping agencije (WADA) povezani sa Rusijom.Bah je rekao da će MOK pomoći WADA, "uključujući i komunikaciju sa ruskim vlastima da naglasi ozbiljnost problema i zatraži svu moguću pomoć da zaustavi hakere".Ruska hakerska grupa objavila je ove nedelje medicinske podatke 29 sportista, medju kojima su četvorostruka olimpijska šampionka američka gimnastičarka Simon Bajls, pobednik Tur d'Fransa Britanac Kris Frum i američka teniserka Venus Vilimas. WADA je nedvno navela da je to "odmazda" za istragu sistemskog dopinga u Rusiji koji je navodno pomagala i prikrivala država.

19:25 - Rozberg najbrži na drugom treningu u SingapuruVozač Mercedesa Niko Rozberg ostvario je najbrže vreme na drugom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, dok je njegov klupski kolega Luis Hamilton bio sedmi posle problema sa hidraulikom. Rozberg je u prvom delu treninga udario u zaštitnu ogradu, ali se oporavio od toga i ostvario najbrže vreme od 1:44,152 minuta. On je pobedio u poslednje dve trke u šampionatu i zaostaje dva boda za Hamiltonom u generalnom plasmanu. Drugi na treningu bio je vozač Ferarija Kimi Raikonen sa zaostatkom od 0,275 sekundi, a treći je bio Maks Verstapen iz Red Bula sa 0,380 sekundi zaostatka. Njegov klupski kolega Danijel Rikardo zauzeo je četvrto mesto sa 0,405 sekundi zaostatka, dok je četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel iz Ferarija bio peti sa 1,009 sekundi zaostatka. Aktuelni svetski prvak Luis Hamilton zauzeo je sedmo mesto sa 1,123 sekundi zaostatka. On nije vozio u poslednjoj trećini treninga zbog niskog pritiska hidraulične tečnosti.

19:00 - Infantino odbacio pokušaje podrivanja SP u RusijiPredsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino odbacio je danas pokušaje da se "podrije" Svetsko prvenstvo u Rusiji, rekavši da ne želi da sudi o celoj državi na osnovu istrage ;za ;sistemski ;doping.Infantino je u intervjuu za Asošijeted pres rekao da i dalje "vrlo dobro" saradjuje s ruskim ministrom sporta Vitalijem Mutkom koji je optužen da je prikrio doping makar jednog stranog fudbalera u ruskoj Premijer ligi.Antidoping laboratorije u Moskvi i Sočiju štitile su dopingovane ruske sportiste, u sklopu državnog doping sistema, kojim je upravljalo, koga je kontrolisalo i nadgledalo ministarstvo sporta, uz pomoć ruske tajne službe, navedeno je u izveštaju Nezavisne komisije Svetske antidoping agencije (WADA) objavljenom u julu."Nije moj posao da sudim o izveštaju. Kao predsednik fudbalske organizacije moja briga je vezana za fudbal i morali bi da se postoje slučajevi dopinga u fudbalu. Ukoliko postoje indicije da su se fudbaleri dopingovali, Fifina tela će se pozabaviti time", rekao je Infantino.Kako ocenjuje AP, nema rizika da Rusija izgubi organizaciju Mundijala. Za devet meseci će se u Rusiji, "dopingom zaraženom naciji", organizovati Kup konfederacija, takmičenje koje služi kao priprema za Svetsko prvenstvo.18:35 - Francuzi vode protiv Hrvata u polufinalu Dejvis kupaTeniska reprezentacija Francuske povela je u Zadru protiv Hrvatske sa 1:0 u polufinalu Dejvis kupa, pošto je Rišar Gaske pobedio Bornu Čorića u tri seta, 6:2, 7:6, 6:1. Gaske, 17. teniser sveta, pobedio je za dva sata i 10 minuta i napravio je samo 13 neiznudjenih grešaka. Francuz je napravio sedam brejkova, a 42. igrač sveta Čorić mu je dva puta oduzeo servis. U drugom meču danas igraju Marin Čilić i Lukas Puj. U subotu je na programu meč dublova, a u nedelju se igraju uzvratni mečevi u singlu. U drugom polufinalu igraju branilac titule Velika Britanija i Argentina.18:25 - Čeferin: Trebalo bi formirati regionalne ligePredsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin rekao je da bi bilo dobro formirati regionalne lige u kojima bi nastupali klubovi koji budu eliminisani iz evropskih takmičenja pre Nove godine. "O tome smo dugo vremena razgovarali pre izbora. Ideja je da takvi događaji ne bi zamenili nacionalne lige, jer bi to značilo smrt za države kao što su Slovenija, Hrvatska i Škotska. U prvom planu je interes država poput Škotske, Irske i Belgije, onih država koji imaju malo manje lige", rekao je Čeferin. On je kazao da bi takve lige trebalo da budu pod okriljem Uefe. "Ideja je da bi se te utakmice igrale sledeće godine, ali bi igrale ekipe koje ne igraju u evropskim takmičenjima. Utakmice bi se igrale utorkom, sredom i četvrtkom, a nagrada bi bila učešće u Ligi šampiona ili Ligi Evropa. Klubovi bi onda imali interese da nastupaju", kazao je Čeferin. Prvi čovek Uefe rekao je da su reforme Lige šampiona sprovedene krajem avgusta "korak u pogrešnom smeru", jer, kako je ocenio, stvara se "zatvoreni sistem takmičenja".

18:00 - Fenerbahče u Skoplje dolazi u punom sastavuRevijalna košarkaška utakmica između Rabotničkog i vicešampiona Evrope, turskog Fenerbahčea, biće odigrana u Skoplju 30. septembra, potvrdio je danas skopski klub. Tim iz Istanbula, predvođen trenerom Željkom Obradovićem, dolazi u Skoplje u punom sastavu, saopšteno je danas na konfernciji za novinare Rabotničkog i skopske opštine Centar, koja stoji iza tog košarkaškog kluba. Revijalna košarkaška utakmica, koja je deo obeležavanja 70 godina najtrofejnijeg makedonskog kluba, biće odigrana u najvećoj skopskoj sportskoj dvorani "Boris Trajkovski". Ljubitelji košarke u Skoplju moći će da uživaju u igri Bogdana Bogdanovića i Nikole Kalinića, koji su se zakitili srebrnom medaljom na Olimpijskim igrama u Riju, kao i nekadašnjih NBA igrača Ekoje Udoa, Luiđija Datomea, Kostasa Slukasa, ističu makedonski mediji.

17:35 - UEFA pokrenula postupak protiv LegijeEvropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je postupak protiv poljske Legije zbog divljanja i rasističkog ponašanja navijača na utakmici Lige šampiona protiv nemačke Borusije. Navijači su se sukobili sa obezbedjenjem na stadionu, dok je antidiskriminacioni monitoring pokazao antisemitska skandiranja Legijinih navijača tokom utakmice. Disciplinska komisija Uefe će o tom slučaju raspravljati 28. septembra, a postupak je pokrenut i protiv Borusije, zbog toga što su navijači tog kluba ubacivali predmete na teren i palili baklje. Legija je u sredu odigrala prvu utakmicu u Ligi šampiona posle 20 godina, u kojoj je ubedljivo poražena sa 6:0 od nemačkog kluba.

17:21 - Trifunović: Drago mi je što je Lalatović ostaoFudbaler Vojvodine Miloš Trifunović rekao je da mu je drago što je Nenad Lalatović ostao trener tog kluba i da se nada nastavku dobrih igara i rezultata. "Pri povratku iz Novog Pazara, bilo je vrlo emotivno u autobusu. Tada smo svi mislili da odlazi i svakako smo mu preneli da bismo svi voleli da ostane s nama. Drago mi je što se sve dobro završilo. S njim smo počeli jednu pozitivnu priču ove sezone, pa se nadam da će se tako nastaviti već protiv Borca i Bežanije, a potom i protiv Crvene zvezde", rekao je Trifunović za klupski sajt. Vojvodina beleži odlične rezultate na početku sezone. Posle osam utakmica, druga je na tabeli srpskog prvenstva sa dva boda manje od vodeće Zvezde, a u kvalifikacijama za Ligu Evropa je eliminisana u baražu.Uprkos tome, Lalatović je bio blizu toga da napusti Vojvodinu, ali je rešen problem, pa će ostati trener novosadskog kluba.Naredni protivnik Vojvodine biće Borac.17:00 - Milovanović: Radnik se trudi, trgnućemo seTrener fudbalskog kluba Radnik Neško Milovanović rekao je da je njegova ekipa u rezultatskoj krizi, ali da se trudi da što pre počne da beleži bolje rezultate u srpskom prvenstvu. "Jeste da se nalazimo u krizi rezultata, ali period od mog dolaska koristimo za uigravanje ekipe. Imamo nove igrače koje je tim jako dobro prihvatio, ali zaista je mali period za njihovo upoznavanje na terenu. To se i pokazalo u Lučanima. Sada koristimo svaki momenat, analiziramo, trudimo se i verujemo da ćemo uspeti u tome da se otrgnemo sa ove tačke i krenemo u osvajanje boljih pozicija. Tim je dobar, momci su dobri, pedantni, odgovorni i vredno rade", rekao je Milovanović u Surdulici. Klub iz Surdulice posle osam utakmica zauzima 13. mesto na tabeli Super lige sa samo šest bodova.Radnik će u subotu dočekati Voždovac u devetom kolu Super lige.

16:50 - Dmitrović: Vojvodina apsolutni favorit, ali nismo rasterećeniTrener fudbalera čačanskog Borca Ljubiša Dmitrović rekao je danas da njegova ekipa nije rasterećena pred duel sa Vojvodinom, koja je veliki favorit, i dodao da bi sve osim poraza bio povoljan ishod."Ne mogu da kažem da smo rasterećeni jer nam pozicija i bodovni konto ne dozvoljavaju takav status, ali je sigurno veći pritisak na našem rivalu. Svesni smo da moramo pružiti više od svojih trenutnih mogućnosti ako želimo povoljan ishod. Za Borac bi to u ovom trenutku bilo sve osim poraza", rekao je Dmitrović na konferenciji za novinare u Čačku.Borac će u nedelju gostovati Vojvodini u devetom kolu Super lige Srbije.Dmitrović je istakao da je Vojvodina apsolutni favorit."Sam pogled na tabelu pokazuje ko je apsolutni favorit i ko se pita u nedelju. Novosadjani su u dosadašnjem toku sezone pokazali da imaju izuzetno kvalitetan tim, sa sjajnim pojedincima i odličnim trenerom. Oni su apsolutni favoriti, ali to ne znači da s belom zastavom putujemo u Novi Sad", naveo je trener čačanskog kluba.On je dodao da se Borac "malo uzda i u tradiciju", jer već godinama pruža dobre igre protiv novosadske ekipe.Borac neće moći da računa na suspendovanog kapitena Marija Maslaća, ali će Dmitroviću svi ostali igrači biti na raspolaganju."Raduje kadrovska situacija. Moramo maksimalno da se mobilišemo jer ovom utakmicom počinjemo seriju od tri značajna meča za samo sedam dana. Već u sredu nas očekuje gostovanje u Zemunu u Kupu, dok naredne nedelje na naš stadion stiže Javor", kazao je Dmitrović.Utakmica izmedju Vojvodine i Borca će se igrati u nedelju u 19.00 na stadionu "Karadjordje" u Novom Sadu.

16:30 - Kik boks turnir 27. oktobra u BeograduKik boks organizacija K1 saopštila je danas da će 27. oktobra u Beogradu organizovati prvi turnir pod nazivom "New Blood".Na turniru će učestvovati osam profesionalnih boraca iz Srbije u kategoriji do 95 kilograma. Po ustaljenom formatu K1 organizacije, za jedno veče, u razmaku od tri sata, ;šampion će morati tri puta u ring po isto toliko pobeda. Jedan meč trajaće tri runde od po tri minuta.Turnir će se održati u hotelu Kraun plaza u Impuls hali, a nagradni fond takmičenja je 60.000 dolara.Broj ulaznica ograničen je na 1.500, a moći će da se kupe od oktobra na prodajnim mestima Eventima.Organizacija K1 poznata je po spektakularnim borbama i šampionima poput Badr Harija, Semija Šilta i Remija Bonjaskog.

16:17 - Dejan Stanković savetnik novog predsednika UEFANovi predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin potvrdio je danas da će bivši kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković biti njegov savetnik."Očigledno je da se takmičimo sa Svetskom fudbalskom federacijom (Fifa). Njen predsednik Djani Infantino ima Zvonimira Bobana, a ja Dejana Stankovića", rekao je Čeferin uz osmeh u intervjuu za slovenački portal Nogomania.Čeferin je u sredu postao novi predsednik Uefe, pošto je dobio većinu glasova na Kongresu u Atini.

15:42 - Zvezda u Beogradu na proleće dočekuje Spartak iz MoskveFudbalski klub Crvena zvezda i moskovski Spartak narednog proleća sastaće se na stadionu "Rajko Mitić" u prijateljskoj utakmici, saopšteno je danas.Kako je saopšteno iz beogradskog kluba, inicijativu su pokrenuli navijači Spartaka, koji su posle dogovora sa upravom kluba doputovali u Beograd da bi usaglasili detalje prijateljske utakmice.Načelno je, posle razgovora s predsednikom Crvene zvezde Svetozarom Mijailovićem, generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i trenerom Miodragom Božovićem, dogovoreno da se prijateljska utakmica odigra 25. marta u Beogradu.Crvena zvezda je 5. septembra 2014. godine, na inicijativu navijača oba kluba, gostovala u Moskvi ekipi Spartaka na otvaranju stadiona "Оtkritije arena".

15:00 - Čeferin: Ograničiti mandate predsednika i funkcionera UEFANovi predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Slovenac Aleksander Čeferin izjavio je da će jedna od prvih njegovih odluka biti ograničavanje mandata funkcionerima UEFA. "Insistiraću da se što pre donese ta odluka za funkcije predsednika i članove Izvršnog komiteta", rekao je Čeferin na konferenciji za medije u slovenačkoj Kući fudbala na Brdu kod Kranja. Prema njegovim rečima, na taj nacin sprečilo bi se da neko bude na funkciji 10 i više godine, a zvanično ograničenje moglo bi da se donese već na sledećem samitu UEFA, u aprilu naredne godine, u Helsinkiju. Čeferin je takođe poručio da planira uvođenjke posebnih službi UEFA koje će se baviti pitanjima bezbednosti, borbom protiv nameštanja rezultata i razvojem ženskog fudbala.

Aleksander Čeferin, foto: Profimedia
Aleksander Čeferin, foto: Profimedia

14:49 - Ristić: Kao i uvek, na pobedu u derbijuZamenik kapitena Crvene zvezde Mihailo Ristić rekao je da su očekivanja "zvezdaške javnosti" uvek ista, a to je pobeda u "večitom" fudbalskom derbiju protiv Partizana. "Očekivanja zvezdaške javnosti su uvek ista, a to je pobeda u derbiju. Druženje s navijačima je lepa uvertira u meč. Uzbudjenje je sve veće kako se utakmica približava, jer je derbi uvek pun emocija i naboja", rekao je Ristić novinarima u Beogradu. Zvezda je u seriji pobeda i aktuelni je šampion. "Ne znam da li smo rasterećeni, ali imamo samopouzdanje. Mirni smo u glavama. Znamo otprilike šta nas čeka, znamo otprilike kakva će utakmica biti tamo. Niko ne može da zna šta će da bude i kako će da se završi, a mi ćemo da igramo maksimalno i da idemo na pobedu", rekao je Ristić. On je kazao da to što je Zvezda prva i ima devet bodova više od petoplasiranog Partizana neće uticati na tok meča. "Taj faktor pozicije na tabeli će se zanemariti na ovoj utakmici. Mislim da su oni u blagoj prednosti jer igraju na svom stadionu. To utiće na ekipu, jer je mnogo drugačije nego kad se igra u gostima. Sad, ne znam kako će to uticati na njih", rekao je Ristić. Mladi igrač nije umeo da odgovori na pitanje kako će promena trenera uticati na ekipu. "Ne znam, ne pratim ih preterano, ali poznajem ekipu. Dobri su, kvalitetni, imaju dobre igrače na svakoj poziciji", rekao je Ristić.

Mihailo Ristić, foto: Saša Pavlić
Mihailo Ristić, foto: Saša Pavlić

14:25 - Simeone: Skratio sam ugovor, ali to ne znači da neću potpisati noviTrener Atletiko Madrida Dijego Simeone potvrdio je da skratio dužinu ugovora s tim fudbalskim klubom za dve godine, ali da to ne znači da neće potpisati novi. "Ovo je najbolja odluka za tim i ona za koju mislim da je fer. Dogovorio sam se s klupskim direktorima da skratimo ugovor. Ovo ništa ne menja i ne znači da neću potpisati nov ugovor kada ovaj istekne", rekao je Simeone. Simeone je u martu prošle godine potpisao petogodišnji ugovor sa Atletikom, ali je posle dogovora s vlasnicima kluba rešio da se ugovor skrati do 2018. "U Atletiku sam zato što tu želim da budem. Svi smo srećni u klubu. Mene srce vodi i mislim da bi tako trebalo da ostane", rekao je Simeone. Posle današnje konferencije ipak nije jasno da li su finansijski detalji ugovora promenjeni posle skraćenja ugovora. Simeone je osvojio šampionsku titulu s Atletikom u sezoni 2013/2014. Dva puta je predvodio ekipu do finala Lige šampiona u kojima je izgubila od gradskog rivala Reala. ;Atletiko posle tri utakmice Primere zauzima sedmo mesto na tabeli s pet bodova, četiri manje od lidera Real Madrida.

Dijego Simeone, foto: Reuters
Dijego Simeone, foto: Reuters

14:00 - Aguero potpisuje novi ugovor, ostaje u Sitiju do 2020.Najbolji strelac Mancester Sitija Serhio Aguero produžiće ugovor sa klubom na još dve sezone, odnosno do 2018. godine. Kako navodi britanski Ekspres, Aguero je planirao da se po isteku sadašnjeg ugovora 2018. godine, vrati u Independijete, ali se predomislio i ostaće u Sitiju. On je u redove "građana" stigao pre pet godina iz madridskog Atletika i osvojio dve titule u Premijer ligi, dva Liga kupa i Komjuniti Šild. Ukupno je odigrao 213 utakmica i postigao 145 golova, dok je samo ove sezone devet puta bio strelac na pet utakmica, uz dva promašena penala protiv Steaue u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

13:43 - Marić: Želimo pobedu protiv MladostiTrener Novog Pazara Zoran Marić rekao je da je utakmica protiv Mladosti izuzetno važna i da će njegovi fudbaleri pokušati da osvoje tri boda u devetom kolu Super lige Srbije."Ugostićemo svežeg i odmornog rivala, koji u svojim redovima ima kvalitetne ofanzivne igrače poput Milana Bojovića, Vladimira Radivojevića i Saše Jovanovića. Probaćemo da pružimo otpor i pobedimo, što bi za nas u ovom trenutku bilo veoma bitno", rekao je Marić.Mladost je osma na tabeli sa 12 bodova, dok je Novi Pazar na 11. mestu i ima četiri boda manje.Marić je naveo da su se njegovi igrači dosta istrošili u porazu od Vojvodine pre dva dana (1:2) i dodao da veruje da će se Pazarcima to vratiti u narednom periodu."Za razliku od drugih timova imali smo meč u sredu, gde smo se emotivno i fizički dosta potrošili, ali nismo bili nagradjeni za trud i uloženu energiju. Ne ide nam na ruku činjenica da imamo dan manje za oporavak u odnosu na, recimo, Vojvodinu, ali to ne možemo da promenimo", kazao je trener Novog Pazara.Domaćin će biti oslabljen neigranjem povredjenih Mladena Živkovića, Dušana Pantelića i Miljana Mutavdžića, dok je neizvestan nastup nedovoljno oporavljenog Miloša Tintora."Tintor nije trenirao tri dana zbog problema s leđima, pa je gotovo sigurno da neće zaigrati od početka", pojasnio je Marić.Utakmica devetog kola Super lige Srbije između Novog Pazara i Mladosti igraće se u subotu od 19.00.

13:30 - Černišov: U Beograd po pobedu nad ČukaričkimFudbaleri subotičkog Spartaka idu u goste Čukaričkom sa željom da pobede, a trener Andrej Černišov rekao je da zna kako se igra protiv beorgadske ekipe."Očekujem tešku utakmicu. Čukarički je dobra ekipa koja je odlično igrala i prošle sezone. Promenili su trenera, što je uvek dobro za ekipu, a loše po nas, jer će se pojaviti neka nova energija u njihovoj igri. Znamo kako da igramo protiv njih", rekao je Černišov.Spartak je šesti na tabeli, sa četiri pobede, tri poraza i remijem iz prvih osam kola, dok je Čukarički na 14. mestu, sa pet poraza i samo jednom pobedom."Sutra imamo još jedan trening pa ćemo ponovo analizirati njihovu igru da bismo se što bolje pripremili za duel u subotu. Dobro smo radili protekle nedelje i očekujem pobedu u Beogradu", rekao je Černišov.Prvotimac Nemanja Glavčić takođe je rekao da očekuje povoljan rezultat."Očekujemo veliku borbu. Dobro smo radili protekle nedelje i daćemo svoj maksimum na terenu. Očekujem da ostvarimo povoljan rezultat", rekao je Glavčić.Černišov neće moći da računa na povređene Branimira Jočića i Danijela Farkaša, dok su svi ostali spremni za utakmicu u Beogradu.

Andrej Černišov, foto: Beta/Dragan Gajić
Andrej Černišov, foto: Beta/Dragan Gajić

13:03 - Mirosavljević: Da se vrati samopouzdanje u ČukaričkiČukarički sutra dočekuje Spartak u devetom kolu Super lige Srbije, a jedan od privremenih trenera ekipe, Nenad Mirosavljević, rekao je da je cilj njegovih fudbalera da pobede.Mirosavljević i Mihajlo Jurasović vodiće ekipu posle odlaska Milana Lešnjaka nakon serije loših rezultata."Očekujem pre svega da odigramo mnogo bolje nego na prethodnim utakmicama, da se ekipa razmrda i vrati samopouzdanje. To su sve odlični igrači, koji sigurno nisu zaboravili da igraju fudbal. Reč je o padu samopouzdanja. Prvu stvar koju smo ovih dana pokušali da uradimo jeste da ih motivišemo i podignemo im veru u sebe. Sigurno da loši rezultati ne motivišu ekipu, ali sam isto tako siguran da će posle dva-tri dobra rezultata sve opet da se vrati na pravi put", rekao je Mirosavljević.On je ocenio da je svaka utakmica teška za ekipu sa Banovog brda posle dosadašnjih rezultata, i ocenio da će igrači "dati 300 odsto sebe"."Izuzetno poštujemo Spartak, imaju imaju dobru ekipu i trenera, disciplinovani su i odgovorni, biće nam teško, ali potrudićemo se i verujem u naše momke", dodao je Mirosavljević.On je donedavno bio igrač, posle čega je bio funkcioner kluba."Imao sam njihovo poštovanje kao igrač, a sa ove pozicije imam ga još više. To je, naravno, obostrano i nema nikakvih problema. Siguran sam u njih", kazao je on.Mediji su navodili da će posle odlaska Lešnjaka ekipu preuzeti trener Vojvodine Nenad Lalatović, ali je to posle demantovano."Ostali smo bez Lešnjaka, očekujemo novog trenera i uprava radi na tome. Nećemo ništa raditi na prečac i fokusirani smo na treninge. Prethodnih dana su jako dobro radili, Jurasović i ja smo vodili treninge i zadovoljni smo njihovim odnosom", rekao je Mirosavljević.Ulaz na istočnu tribinu sutra je slobodan, a karte za Zapad koštaju 300 dinara.

Nenad Mirosavljević, foto: Saša Pavlić
Nenad Mirosavljević, foto: Saša Pavlić

12:20 - Odbojkaši pre 15 godina postali evropski prvaciNacionalna odbojkaška reprezentacija osvojila je na današnji dan pre 15 godina svoje prvo Evropsko prvenstvo, kada je pod imenom Jugoslavija u finalu kontinentalnog šampionata pobedila Italiju sa 3:0.Evropsko prvenstvo 2001. igrano je u Češkoj, a finale se igralo u Ostravi. To je bilo najuspešnije vreme za odbojkašku reprezentaciju, koja je godinu dana pre toga osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju.Za Jugoslaviju su igrali Rajko Jokanović, Goran Marić, Edin Škorić, Slobodan Boškan, Đula Mešter, Vasa Mijić, Nikola Grbić, Vladimir Grbić, Andrija Gerić, Goran Vujević, Ivan Miljković i Igor Vušurović.Selektor je bio Zoran Gajić, a Aleksandar Boričić, tadašnji predsednik OSJ, bio je vođa delegacije.Jugoslavija je na tom šampionatu dobila i nekoliko individualnih priznanja. Korektor Ivan Miljković proglašen je za najboljeg igrača (MVP) i najboljeg poentera, Vasa Mijić za najboljeg igrača u odbrani, a sadašnji selektor Nikola Grbić bio je najbolji tehničar Evropskog prvenstva.Reprezentacija je septembra 2011. u Beču osvojila svoje drugo evropsko zlato, ovog puta pod imenom Srbija.

11:17 - Stevanović: Možemo da odigramo dobro protiv ZvezdeFudbaler Partizana Alen Stevanović rekao je da veruje da njegov tim može da odigra dobro, kao i da razmišlja samo o sebi pred "večiti" derbi sa Crvenom zvezdom u subotu."Verujem da smo se dobro spremili. Na nama je da ispunimo zahteve trenera, damo sve od sebe na terenu. Svako od nas jedva čeka da istrči na teren. Ako budem bili mirne glave, verujem da ova ekipa ima potencijal da odigra dobru utakmicu", rekao je Stevanović novinarima u Beogradu.Sutra od 18.00 igra se 152. "večiti" derbi na Partizanovom stadionu. Zvezda je prvoplasirana i aktuelni je šampion."Zvezda sigurno ima kvalitet i kontinuitet. Ali, ne treba ići preterano u tudji tabor, najbitnije je da se fokusiramo na sebe, da poginemo na terenu i ispunimo zahteve trenera", rekao je Stevanović.

10:58 - Opet dve Zlatne lopte, kraj saradnje FIFA i Frans fudbala?Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) i francuski list "Frans fudbal" neće produžiti saradnju na osnovu koje je prethodnih šest godina dodeljivana samo jedna "Zlatna lopta" najboljem igracu planete, prenosi španski AS.Kako se navodi, nije postignut dogovor između novog predsednika FIFA Djanija Infantina i "Amaur Group", koja je vlasnik francuskog lista, što znači da ćemo opet imati najboljeg fudbalera po izboru novinara i urednika "Frans fudbala" i drugu u kojoj glasaju selektori i kapiteni nacionalnih timova.FIFA pod rukovodstvom bivšeg predsednika Sepa Blatera platila je 2009. godine 15 miliona evra da bi se dodeljivala samo jedna nagrada, a prema izvorima španskog lista Infantino želi ponovo izbor koji je potpuno pod okriljem FIFA.Prema nekim izvorima svecana ceremonija te nagrade bila bi preseljena iz Ciriha u London i ponovo bi se održavala u decembru.FIFA je svoju nagradu dodeljivala od 1991. do 2009. godine i po tri puta pobednici su bili Zinedin Zidan i Ronaldo, dok je "Frans fudbal" nagradu dodeljivao od 1956. godine do 2009. godine ((do 1998. godine u konkurenciji su bili samo evropski igraci) i rekorderi su Mišel Platini, Johan Krojf i Marko Van Basten sa po tri nagrade.Zajedničku nagradu dobijali su samo Lionel Mesi (cetiri puta) i Kristijano Ronaldo (dva puta).

09:50 - Roj Kin: Žoze, Pep je sada "posebni"Legendarni kapiten Mančester Junajteda Roj Kin izjavio je da Žoze Murinjo bez pokrića nosi nadimak "Posebni" i da je to više Pep Gvardiola. Kin je za ESPN, očigledno pod utiskom poraza Junajteda u derbiju od Sitija, kritikovao i izjave Murinja da je sudija kriv za poraz, umesto da prizna sopstvene greške. On je sa Junajtedom osvojio 17 trofeja, od čega sedam titula u Premijer ligi, Ligu šampiona i Interkontinentalni kup. Sigurno je Kin likovao i posle novog poraza Murinja, Junajted je od Fejenorda izgubio sa 1:0, a Portugalac je ponovo krivicu svalio na arbitre.

Roj Kin, foto: Reuters
Roj Kin, foto: Reuters

08:10 - Nastavlja se Super liga, derbi u centru pažnje devetog kolaFudbalski vikend obeležiće 152. "večiti" derbi Partizana i Crvene zvezde, što je utakmica koja privlači najviše pažnje u devetom kolu Super lige Srbije.Kolo počinje već u petak, utakmicom Radnički-Napredak. Nišlije su u seriji od tri uzastopne pobede i trenutno su na trećem mestu sa 16 bodova, dok su Kruševljani sedmi sa tri boda manje.Partizan derbi dočekuje na petom mestu, sa 13 bodova i sa četiri pobede iz poslednjih pet utakmica. Zvezda je u Super ligi vezala sedam pobeda i nalazi se na prvom mestu sa 22 boda. Meč na stadionu Partizana počinje u 18.00.Bačka u prvoj subotnjoj utakmici dočekuje Metalac. Novajlija u ligi je poslednji na tabeli, sa šest poraza, pobedom i remijem, dok je ekipa iz Gornjeg Milanovca četvrta, sa 14 bodova.Čukarički u poslednje četiri utakmice ima tri poraza i remi, a ove nedelje je smenio trenera zbog loših rezultata, a lošu seriju pokušaće da prekine protiv subotičkog Spartaka, trenutno šestog tima na tabeli.Novi Pazar je u zaostaloj utakmici prvog kola izgubio kod kuće od Vojvodine 1:2, što mu je bio četvrti poraz u pet utakmica, posle čega je pao na 11. mesto, sa 10 bodova. Pazarci u subotu dočekuju Mladost iz Lučana, koja ima dva boda više.Radnik iz Surdulice je u seriji od tri poraza, a u goste mu dolazi Voždovac, koji je dobro počeo sezonu, ali je sada pao u donji deo tabele.Rad je posle serije pobeda izgubio od Partizana i remizirao sa Vojvodinom, a sada ide u goste Javoru, koji je bez pobede u poslednjih pet utakmica. Taj meč zatvoriće subotnji program.Drugoplasirana Vojvodina je ove nedelje prošla dramu oko eventualnog odlaska trenera Nenada Lalatovića, koji će ipak ostati u klubu. Novosadjani u nedelju dočekuju Borac iz Čačka, pretposlednji klub na tabeli.

Podsetite se kako je izgledao 151. večiti derbi

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track