BLOG UŽIVO, VIDEO Janković 62. na svetu, veliki skok Svitoline
Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Janković 62. na svetu, veliki skok Svitoline

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.21:45 - Džikić: Ponovo smo uspeli da napravimo stresnu utakmicuTrener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da su njegovi košarkaši "ponovo uspeli" da naprave stresnu utakmicu, dok je njegov kolega iz Dinamika Miroslav Nikolić bio zadovoljan što je meč rešen u produžetku. "Uspeli smo ponovo da napravimo jednu stresnu utakmicu, na radost i zadovoljstvo prepune dvorane na Dorćolu. Bilo je napeto i neizvesno. Prebrzo smo u drugom poluvremenu izgubili to vodjstvo koje je bilo dosta sigurno. Onda smo se malo sabrali i odigrali nešto bolje", rekao je Džikić novinarima. Partizan je pobedio posle produžetka sa 87:83 i tako ostvario devetu pobedu. Nikolić je kazao da su ovakve utakmice najlakše za njegov tim. "Nema šta da se izgubi, ali mi smo se borili tokom cele utakmice. Mislim da je u drugom poluvremenu bila ratnička utakmica. U provm smo mnogo grešili u odbrani, ali nismo sve ispoštovali. Mnogo bacanja smo promašili da bi se pobedila institucija kao što je Partizan", rekao je Nikolić. On je ocenio da je Dinamik pokazao da je solidna ekipa i da "nije topovska hrana". "A umalo i škola košarke da dobije instituciju. Neke utakmice smo izgubili nesrećno, a i večeras smo imali šansu za dobitak...Igrati sa Partizanom na produžetke je velika stvar za nas", rekao je Nikolić.

21:17 - Partizan posle produžetka pobedio DinamikKošarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu posle produžetka ekipu Dinamika sa 87:83 (26:20, 24:18, 10:22, 13:13, 14:10), u 10. kolu Super lige Srbije i tako ostali u konkurenciji za prvo mesto.Partizan sada ima devet pobeda, koliko ima i branilac titule Crvena zvezda, koja je ranije danas pobedila FMP sa 77:69.Partizan je uglavnom vodio, imao i dvocifrenu prednost, ali je Dinamik sustigao prednost u trećoj četvrtini. Oba tima imala su u završnici šansu da pobede, ali je Marko Čakarević promašio oba bacanja za domaću ekipu, dok je Mihajlo Andrić promašio šut za pobedu crno-belih.Partizan je u produžetku bio sigurniji i precizniji i tako došao do novog trijumfa.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Andrić sa 17 poena. Kapiten Novica Veličković doprineo je trijumfu sa 12 poena i devet skokova, dok je Vanja Marinković imao učinak od 10 poena i devet skokova. Vilijam Hečer završio utakmicu sa 12 poena.Dinamik je predvodio Devin Bruks sa 31 poenom, dok je Marko Čakarević postigao 20, uz devet skokova. Kimani Frend završio je utakmicu sa 11 poena.Dinamik sada ima četiri pobede i šest poraza i nalazi se na petom mestu. Ispred njega je Mega Leks sa šest pobeda, koji je ranije danas pobedio u gostima Vršac sa 92:87.Borac je kod kuće pobedio Spartak sa 84:76 i takodje ima četiri pobede. Subotički tim deli poslednje mesto sa Vršcem, pošto obe ekipe imaju po jednu pobedu.

20:51 - Radonjić: Nisam zadovoljan, jer se Simonović povredioTrener Crvene zvezde rekao je da nije zadovoljan posle večerašnje pobede nad FMP-om u Super ligi Srbije, zato što se povredio još jedan košarkaš."Ne bih mogao da kažem da sam zadovoljan. Jedan od razloga je i to stanje oko povređenih igrača koje se pogoršalo u jednoj utakmici koja je bila pod kontrolom. Ne izlazim zadovoljan večeras. Posle Nejta Voltersa, na koga nećemo moći da računamo, sada se povredio i Marko Simonović, ali situacija je takva kakva je. Ovo je 75. meč Crvene zvezde u sezoni, a ima da se igra još dosta i napori nisu jednostavni ni malo", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.Zvezda je večeras pobedila sa 77:69 u 10. kolu Super lige i tako došla do devete pobede u sezoni. Simonović je u jednom trenutku morao da izadje zbog povrede skočnog zgloba.20:00 - Preminuo bivši svetski šampion u motociklizmu Niki HejdenBivši prvak sveta u motociklizmu, 35. godišnji Amerikanac Niki Hejden, preminuo je danas u bolnici od posledica povreda zadobijenih u saobracajnoj nesreći. Svetski šampion u motociklizmu 2006. godine, nekadašnji as italijanskog "Dukatija", podlegao je povredama nakon što ga je pre pet dana u Riminiju udario automobil dok je vozio bicikl, javljajju strane agencije. On je u nesreći zadobio teške povrede glave i grudnog koša, a tokom četiri dana u bolnici u Ćezeni bio je u indukovanoj komi. Hejden je 2006. oduševio sve ljubitelje motociklizma, kada je prekinuo pet godina dug šampionski niz legendarniog Italijana Valentina Rosija.19:00 - Lejver: Najveći svih vremena: Nadal ili Federer? Nijedan!Legendarni teniser Rod Lejver izjavio je da niko ne možete biti smatran najvećih igračem svih vremena. "Možda nijedan. Ne znam, drugačiji su im stilovi igre. Na šljaci niko ne može da bude jači od Rafaela Nadala, dok je Rodžer u stanju da uradi sve – ume da igra na tvrdoj podlozi, na travi... Danas je to tako, ukoliko želite da budete dobri morate da znate da igrate na svim podlogama. Ko je najveći igrač ikada? Moje mišljenje – niko. Kada pogledate sve ove igrače, možete da ih stavite samo u posebnu eru, od kojih svaka ima svog boja jedan", rekao je Lejver, koji je osvojio 11 Gren slem titula. On je tokom karijere ostvario 536 pobeda i zabeležio 135 poraza. "Trebalo bih da naučim da igram sa današnjim reketima, da pokušam da shvatim kakav je danas njima osećaj i da vidim koliko bih ja mogao da uradim. Danas, da biste bili dobar igrač morate da počnete da se pripremate još kao dete, da naučite kako da igrate drop šot, kako da koristite top spin... Lakše je danas igrati tenis", zaključio je Australijanac.17:45 - Sakramento čestitao Bogdanoviću titulu

17:15 - Otvorene Sportske igre mladih u Kikindi 16:40 - Đurovski: Svi znaju kako je Partizan došao do titule

16:19 - Kalid Aučo će trenirati sa Zvezdom do kraja sezoneFudbaler iz Ugande Kalid Aučo treniraće do kraja sezone sa ekipom Crvene zvezde. Aučo je zimus došao u Zvezdu, ali je prosledjen OFK Beogradu na pozajmicu. Zvezda je vratila Auča iz OFK-a pošto je sezona u Prvoj ligi Srbije "praktično završena", pa će on u narednih sedam dana trenirati sa prvim timom crveno-belih. Aučo je za OFK Beograd, koji je ispao u treću ligu, igrao 10 utakmica. Zvezda je Super ligu završila na drugom mestu, a u subotu će igrati finale Kupa Srbije protiv "večitog" rivala Partizana.

16:00 - Musakio dolazi u Milan za 18 miliona evraArgentinski fudbaler Mateo Musakio biće prvo pojačanje Milana u letnjem prelaznom roku. Štopera Viljareala samo lekarski pregledi dele od potpisa četvorogodišnjeg ugovora za slavni klub sa San Sira, objavio je zvanični tv kanal "rosonera". Italijanski mediji preneli su da je Milan za transfer Musakija izdvojio 18 miliona evra. Musakio je čak osam sezona proveo u Viljarealu i bio stub odbrane, nakon što je došao iz River Plate. Za reprezentaciju Argentine odigrao je šest utakmica.

15:33 - Lacio želi da zadrži Milinković-SavićaTrener Lacija Simone Inzagi rekao je da taj klub želi da zadrži svoje najbolje fudbalere, medju kojima je i mladi reprezentativa Srbije Sergej Milinković-Savić. "Nadam se da će svi naši najbolji igrači da ostanu, tako da sledeću sezonu možemo da planiramo najbolje moguće. Ipak, znamo kako funkcioniše tržište", rekao je Inzagi. Dobre igre prošle sezone mladih fudbalera Lacija privukle su pažnju brojnih klubova, a najviše interesovanja ima za Milinković-Savića i Keitu Baldea.

15:18 - Simeone ostaje u Madridu: Drugi imaju novac, Atletiko duh...Trener fudbalera madridskog Atletika Dijego Simeone potvrdio je da će i naredne sezone sa klupe predvoditi tim.Simeone je odbio bogatu ponudu Intera, kluba koji mu je drag i za koji je igrao kao fudbaler, jer želi da ostane na čelu projekta Atletika na novom stadionu Metropolitano."Zahvalan sam što radim sa ovakvim ljudima u klubu. Imam veliko poštovanje prema navijačima. Drugi klubovi imaju novac, možda i više trofeja od nas, ali nikada neće imati isti osećaj kao mi u Atletiku. Imamo budućnost", rekao je Simeone, a prenosi As.Argentinski stručnjak je šest godina na klupi Atletika, rastao je zajedno sa timom i pravio velike uspehe, među kojima su najveći titula prvaka Španije i trofeji Lige Evrope i Superkupa Evrope.Ostaje žal jer je nesrećno izgubio dva finala Lige šampiona od Real Madrida, 2014. godine posle produžetaka, a 2016. posle penala.Međutim, Simeone je odlučan u nameri da "jorgandžijama" donese prvi pehar Lige šampiona u klupskoj istoriji.

14:25 - Baton: Voziću samo u MonakuBivši svetski šampion Formule 1 Dženson Baton rekao je da ne namerava da se vrati takmičenjima, već da će učestvovati u samo jednoj ovogodišnjoj trci, za Veliku nagradu Monaka, gde će zameniti Fernanda Alonsa u ekipi Meklaren. Baton je na kraju prošle sezone saopštio da je završio karijeru, ali je ostao u Meklarenu kao "ambasador" te firme, a ima ugovor sa tom ekipiom i za narednu godinu. On će voziti u predstojećoj trci u Monaku u nedelju i zameniće Fernanda Alonsa, koji će učestvovati u trci Indijanapolis 500. Alonso se prošle sezone u više navrata žalio na bolid Mercedesa i ako se ne poprave rezultati mogao bi da napusti ekipu na kraju sezone. "Naravno, kada se ukazala šansa da se trkam u Monaku, prihvatio sam. Neću učestvovati u celoj sezoni pošto sam završio sa Formulom 1. Uživao sam u većem delu karijere, ali bilo je vreme da napravim pauzu. Vratiti se za trku u Monaku je san", rekao je Baton. Vozači Meklarena Fernando Alonso i Stofel Vandorn ove sezone nisu osvojili nijedan bod. "Ovo je samo jedna trka i zabaviću se. Trka u Abu Dabiju (prošle sezone) je bila kraj moje karijere u Formuli 1. To je bio vrlo emotivan i poseban vikend. Monako je drugačiji, to je samo jedna trka", dodao je Baton. On je naveo da je imao ponude da nastavi karijeru u Formuli 1. "Imao sam mnogo opcija za ovu godinu, da je to smešno. Ove godine su me dve ekipe pitale da li bih vozio za njih. Ne zanima me to", rekao je Baton.

14:07 - Zimonjić i Tipsarević bez četvrtfinala u ŽeneviSrpski teniseri Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale turnira u Ženevi u dubl konkurenciji, jer su poraženi od Roberta Linsteda i Trita Hjuija 6:7 (5:7), 6:4, 10:8.Zimonjić i Tipsarević su u super taj-brejku posle preokreta eliminisani su od trećih nosilaca u meču koji je trajao tačno sat i 30 minuta.Tipsarević u Ženevi igra i u singlu, čiji je nagradni fond 482.060 evra, a u prvom kolu ga čeka Amerikanac Rajan Herison.

13:45 - Keisuke Honda odlazi iz MilanaJapanski fudbaler Keisuke Honda saopštio je da će napustiti italijanski Milan po završetku sezone u Seriji A. "Hvala za tri i po godine konstantnih izazova tokom kojih sam postao bolji čovek. Odlazim iz Milana, ali se nadam da ćemo se videti uskoro. Nastaviću da radim na sebi kako bih ostvario svoje ciljeve", napisao je Honda na društvenim mrežama. Honda (30) je ove sezo igrao samo sedam utakmica u Seriji A, uz jedan gol. On je u Milan došao 2014. godine iz CSKA Moskve i za italijanski klub je nastupio 90 puta.

13:35 - Partizan kažnjen sa 90.000 dinara zbog ispada na derbijuKošarkaški klub Partizan kažnjen je sa 90.000 dinara zbog ispada navijača na derbiju protiv Crvene zvezde u 9. kolu Superlige Srbije.Direktor takmičenja Leon Deleon obrazložio je da je Partizan sankcionisan zato što su navijači crno-belih bacali tvrde predmete na klupu Crvene zvezde i ubacivanja topovskog udara pored terena.U istom kolu košarkaš čačanskog Borca Marko Marinović kažnjen je sa 12.000 dinara zbog tehničke greške na meču protiv Mega Leksa, dok KK Spartak mora da izmiri finansijske obaveze do 24. maja jer u suprotnom neće imati pravo nastupa u 11. kolu Superlige.Deleon je takođe napomenuo da i ponašanje navijača Crvene zvezde zaslužuje sankcionisanje, ali prema Propozicijama takmičenja gostujuća ekipa odgovara za ponašanje svojih pristalica samo ako ih organizovano dovede na utakmicu, što ovoga puta nije bio slučaj.Parovi 10. kola Superlige, danas: Crvena zvezda - FMP (18 sati), Vršac - Mega Leks (18), Dinamik - Partizan (19) i Borac - Spartak (20.30).Tabela: Crvena zvezda 8-1, Partizan 8-1, FMP 6-3, Mega Leks 5-4, Dinamik 4-5, Borac 3-6, Vršac 1-8, Spartak 1-8.

13:25 - Atletičarka Dušica Topić postavila državni rekordSrpska atletičarka Dušica Topić postavila je državni rekord na Kupu Evrope u hodanju na putu na 20 kilometara, saopštio je Atletski savez Srbije. Kako se navodi, Topić je na Kupu Evrope u češkom gradu Podebradiju ostvarila rezultat od sat, 39 minuta i 11 sekundi i za 20 sekundi popravila sopstveni državni rekord. Ona nije uspela da ispuni normu za Svetsko prvenstvo koje će se ovog leta održati u Londonu. Norma je bila sat i 36 minuta."S obzirom na okolnosti zadovoljna sam rezultatom. Bila sam spremna za mnogo bolje, ali su nam se desile nepredviđene okolnosti i nisam uspela da dam sve od sebe", rekla je Topić. Ona će imati još jednu priliku da ispuni normu na takmičenju u junu. "U petak nam se desio peh. Dušica je ušinula gornji deo ledja i nažalost nije mogla da pruži maksimum ovoga puta", rekao je njen trener Aleksandar Raković.

13:09 - Nikodijević u Istanbulu preuzeo organizaciju Fajnal-foraPredsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zvanično je u Istanbulu preuzeo organizaciju Fajnal-fora Evrolige, koji će se naredne godine održati u glavnom gradu Srbije. Na poluvremenu finalne utakmice između Fenerbahcea i Olimpijakosa predsednik Kosarkaskog saveza Turske Hidajet Turkoglu simbolicno je predao Nikodijeviću prvu loptu na kojoj piše "Beograd 2018" i kojom će se igrati zavrsni turnir elitnog takmičenja."Nakon dugo godina Beograd će ponovo da bude grad košarke i sigurni smo sjajan organizator", izjavio je Nikodijević. Zavrsni turnir Evrolige 2018. godinhe održaće se u KOMBANK areni u maju 2018. godine.

12:31 - Ilić posle 11. titule: Da prestignemo Zvezdu i idem u penzijuKapiten fudbalera Partizana Saša Ilić, posle svoje 11. titule šampiona države, istakao je da želi da odigra još jednu sezonu i bude deo tima koji će novim trofejom prestići Crvenu zvezdu po broju titula. Partizan je juče pobedio Mladost (5:0) i došao do naslova najboljeg u zemlji, čime se sa 27. titula izjednačio sa Crvenom zvezdom. "Samo 11. titula... I još sledeće godine hoću da budemo šampioni, da prestignemo Crvenu zvezdu i odoh u penziju. Svaki trofej mi je drag na svoj način, a ovaj je osvojen je na najteži način", rekao je Ilić. Ilić je rekao da nema previše vremena za slavlje, jer se bliži finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde. "Nadamo se i peharu Kupa, samo smo juče slavili, već danas se spremamo za finale. Navijači su uz nas, nadam se da ćemo zajedno slaviti duplu krunu", naveo je Ilić, koji u decembru puni 40. godina. Brazilski napadač Leonardo da Silva Souza dao je veliki doprinos tituli sa 24 gola u Superligi Srbije. "Ovo mi je prva titula, veoma sam srećan, a posebno navijači. Mnogi su čekali ove trenutke. Oduvek sam verovao u titulu, kao i ceo tim", rekao je Leonardo.

11:37 - Hiljade navijača Reala proslavili titulu u centru MadridaHiljade navijača Reala proslavili su zajedno sa fudbalerima, na centralnim ulicama Madrida osvajanje 33. šampionske titule u španskoj ligi.Fudbaleri Reala pobedili su sinoć Malagu sa 2:0 u poslednjoj utakmici Primere i osvojili 33. šampionsku titulu.Oduševljeni navijači obučeni pretežno u dresove Reala i uz pesmu grupe Kvin: "Mi smo šampioni", dočekali su fudbalere koji su otvorenim autobusom stigli u centar grada, uz jaku pratnju policije.Igrači su nosili majice sa brojem 33, a kapiten Serhio Ramos došetao je do statue boginje na trgu Sibeles i okačio zastavu Reala, dok je Marselo oko vrata statue zavezao šal."Sada moramo da osvojimo Ligu šampiona i računamo na vašu podršku", rekao je fudbaler Reala Kristijano Ronaldo.Ronaldo i Karim Benzema postigli su sinoć golove protiv Malage i obezbedili prvu titulu Realu od 2012. godine.Real će 3. juna u Kardifu u finalu Lige šampiona igrati protiv Juventusa i pokušaće da odbrani titulu prvaka Evrope i 12. put osvoji to najelitnije evropsko takmičenje.Juventus je u Italiji osvojio "duplu krunu" ove sezone

10:59 - Djoković smanjio zaostatak za Marijem na ATP listiSrpski teniser Novak Djoković zadržao je drugo mesto na danas objavljenoj ATP listi, ali je i smanjio zaostatak za vodećim Britancem Endijem Marijem.Djoković ima 7.445 bodova, 2.925 manje od Marija. Srpski teniser je na prošlonedeljnoj listi imao zaostatak od 3.518 bodova. Britanac je u Rimu branio titulu, ali je ispao već na početku takmičenja.Djoković je juče izgubio u finalu mastersa u Rimu od Nemca Aleksandra Zvereva sa 4:6, 3:6. Nemac je zahvaljujući prvoj tituli na jednom turniru iz masters serije skočio za sedam mesta i sada je 10. teniser sveta, što je njegov najbolji plasman u karijeri, a ujedno i jedina promena medju prvih 10 igrača sveta.Od srpskih tenisera Viktor Troicki napredovao je za jedno mesto, do 35, dok su Janko Tipsarević i Dušan Lajović zadržali 61, odnosno 79. mesto.ATP lista: 1. Endi Mari (Velika Britanija) 10.3702. Novak Djoković (Srbija) 7.4453. Sten Vavrinka (Švajcarska) 5.445 4. Rafael Nadal (Španija) 5.375 5. Rodžer Federer (Švajcarska) 5.035 6. Miloš Raonić (Kanada) 4.360 7. Dominik Tim (Austrija) 4.145 8. Marin Čilić (Hrvatska) 3.765 9. Kei Nišikori (Japan) 3.560 10. Aleksandar Zverev (Nemačka) 3.15035. Viktor Troicki (Srbija) 1.135 61. Janko Tipsarević (Srbija) 820 79. Dušan Lajović (Srbija) 669

10:40 - Janković 62. na svetu, veliki skok SvitolineNajbolja srpska teniserka Jelena Janković napredovala je za jedno mesto na najnovijoj WTA listi i sada je 62. na svetu. Janković se pomerila jer je na mastersu u Rimu, gde je stigla do drugog kola, zaradila 30 bodova, Aleksandra Krunić ostala je na 122. mestu, tačno ispred Nine Stojanović koja je pala za dve pozicije, dok je Ivana Jorović 167. Na vrhu liste nalazi se Angelika Kerber, ispred trudne Serene Vilijams, Karoline Pliškove i Simone Halep, na petom mestu je sada Garbinje Muguruza posle skoka od dve pozicije, a šesta je Elina Svitolina zbog osvajanja titule u Rimu i skoka od pet mesta.

1. (1) Angelik Kerber (Nemacka) 7.035 2. (2) Serena Vilijams (SAD) 6.110 3. (3) Karolina Pliškova (Češka) 6.010 4. (4) Simona Halep (Rumunija) 5.205 5. (4) Garbinje Muguruza (Španija) 4.287 6. (11) Elina Svitolina (Ukrajina) 4.575 7. (5) Dominika Cibulkova (Slovacka) 4.480 8. (6) Joana Konta (Velika Britanija) 4.330 9. (8) Svetlana Kuznjecova (Rusija) 4.310 10. (9) Agnješka Radvanska (Poljska) 4.095...

10:20 - Hokejaši Švedske prvaci svetaHokejaška reprezentacija Švedske osvojila je titulu svetskog šampiona, pošto je u finalu u Kelnu posle penala pobedila branioca titule Kanadu sa 2:1. Golman Henrik Lundkvist odbranio je u finalu kasno sinoć sva tri penala, pa je Švedska osvojila svoju 10. titulu prvaka sveta, a prvu od 2013. godine. Švedska je sprečila Kanadu da treći put uzastopno trijumfuje na šampionatu sveta. Golove za Švedsku postigli su Niklas Bekstrom i Viktor Hedman, a gol za Kanadu postigao je Rajan O'Rajli. "Na kraju je bilo napeto, ali izvukli smo pobedu. Kakva utakmica, bilo je vrlo uzbudljivo. Ovo je bila neverovatna nedelja", rekao je golman Švedske i Njujork Rendžersa Lundkvist. Lundkvist je u finalnoj utakmici imao 41 odbranu. "Ovako tesna utakmica treba da bude u finalu. Ovo je velika pobeda za švedski hokej", rekao je selektor Švedske Rikard Gronborg. Za najkorisnijeg igrača (MVP) Svetskog prvenstva koje se igralo u Parizu i Kelnu, proglašen je Šveđanin Vilijam Nilander. Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija Rusije, pobedom protiv Finske od 5:3. "To nije medalja koju smo želeli", rekao je ruski selektor Oleg Znarok.

09:57 - Boston od -21 do brejka u KlivlenduKošarkaši Bostona pobedili su na gostovanju Klivlend 111:108 i smanjili rezultat na 1:2 u finalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.Seltiksi su u Klivlendu slavili trojkom Ejverija Bredlija u poslednjoj sekundi i vratili jedan brejk, ali i naneli prvi poraz aktuelnom šampionu u doigravanju.Pobeda dobija još više na značaju kada se zna da je Boston igrao bez svog najboljeg igrača Ajzee Tomasa zbog povrede i da je nadoknadio čak 21 poen zaostatka u trećoj deonici.Tomasa je odlično odmenio Markus Smart sa 27 poena, Bredli je dodao 20, Al Horford 16, dok su kod Kavalirsa istakli Kajri Irving sa 29 i Kevin Lav sa 28, a podbacio Lebron Džejms sa samo 11.Četvrta utakmica, takođe u Klivlendu, igra se u noći između utorka i srede.

08:55 - Real posle pet godina ponovo šampion ŠpanijeFudbaleri Real Madrida osvojili su 33. titulu šampiona Španije, prvu posle pet godina, nakon što su u utakmici 38. kola Primere kao gosti savladali Malagu 2:0.Strelci za Madriđane juče su bili Kristijano Ronaldo u 2. i Karim Benzema u 55. minutu.Barselona je istovremeno savladala Eibar 4:2, ali je na kraju zaostala tri boda za Madriđanima, koji će imati priliku 3. juna da odbrane trofej u Ligi sampiona, u finalu protiv Juventusa u Kardifu.

08:25 - Fenerbahce ubedljivo do prve titule prvaka Evrope u istorijKošarkasi Fenerbahčea postali su prvi turski tim koji je osvojio titulu šampiona Evrope, pošto su u finalu završnog turnira Evrolige, pred domaćom publikom, savladali Olimpijakos 80:64 (26:18, 13:16, 21:14, 20:16).Srpskom treneru Željku Obradoviću ovo je deveta titula, sa petim klubom, a ogroman doprinos dali su i srpski reprezentativci Nikola Kalinić i Bogdan Bogdanović, koji su sa po 17 poena bili najefikasniji u redovima novog šampiona.Treće mesto osvojio je CSKA, koji je savladao Real Madrid 94:70.

08:01 - Nikolić: Titula osvojena na specifičan načinTrener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je da je osvajanje šampionske titule velike stvar, posebno jer je trofej osvojen na specifican način."Velika stvar je ova titula, jer je osvojena na specifičan način. Momci su bili toliko fokusirani na prave stvari, oni su najzaslužniji za ovu titulu. Mnogo važna titula i ja sam neizmerno srećan", rekao je Nikolić za televiziju Arenasport.Partizan je do 27. titule u istoriji došaopobedom protiv Mladosti iz Lucana 5:0 u poslednjem 37. kolu Superlige.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track