BLOG UŽIVO, VIDEO Mitrović: Teže u Čempionšipu nego u Premijer ligi
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Mitrović: Teže u Čempionšipu nego u Premijer ligi

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:30 - Viljareal slavio, oproštaj Atletika od tituleFudbaleri Viljareala savladali su Atletiko Madrid rezultatom 1:0 u utakmici 34. kola španske Primere. Gol za pobedu Viljareala postigao je Roberto Sorijano u 82. minutu. Ovim porazom ekipa Dijega Simeona oprostila se od trke za titulu – Atletiko ima utakmicu više od Barselone, dve od Reala, a sedam bodova manje od dva najveća španska kluba. Srpski reprezentativac Antonio Rukavina odigrao je čitav meč za Viljareal i u 66. minutu zaradio žuti karton. Što se tiče gostiju, oni su zadržali petu poziciju koja vodi u Ligu Evrope sa 60 bodova.

23:00 - Čelsi siguran protiv Sautemptona 22:30 - Malaga sigurna u Granadi

22:00 - Fenerbahče na F4 EvroligeKošarkaši Fenerbahčea plasirali su se na završni turnir Evrolige, pošto su večeras u Istanbulu pobedili Panatinaikos sa 79:61, i tako slavili sa 3:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa. Ovo je Fenerbahčeu treći uzastopni plasman na "fajnal for", koji će se ove godine održati u Istanbulu. Balansirani napad Fenera predvodili su Bobi Dikson sa 13 i Džejms Nanali sa 12 poena. Ekpe Judo doprineo je pobedi sa 10 poena i 10 skokova, dok je Bogdan Bogdanović meč završio sa 10 poena i osam skokova, a Nikola Kalinić sa 10 poena, koliko je imao i Luidji Datome. Najefikasniji u Panatinaikosu bio je Kej-Si Rivers sa 16 poena. Ovo će treneru Fenerbahčea Željku Obradoviću biti 16. učešće na "fajnal foru" u karijeri. On je do sada osam puta bio evropski prvak sa četiri različita tima i po tome je rekorder.

21:30 - Remi Sportinga i EspanjolaFudbaleri Sportinga iz Hihona i Espanjola odigrali su 1:1 u prvoj današnjoj utakmici 34. kola Primere. Domaći tim poveo je u 39. minutu golom Viktora Rodrigesa iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, a Espanjol je izjednačio u 55. preko Herarda Morena. Sportingu je ovo bila šesta utakmica bez pobede i sada je u jako teškoj situaciji u borbi za opstanak, jer ima tri boda manje od Leganesa, koji ima i meč manje. Espanjol je ostao deveti sa 50 bodova. U toku je meč Granada-Malaga, a kasnije večeras igraju Atletiko Madrid i Viljareal.

21:00 - Milojević: Da protiv Borca ispravimo greškeTrener košarkaa Mega Leksa Dejan Milojević na meču protiv Borca zbog povreda neće moći da računa na Kostju Mušidija i Predraga Samardžiskog. Milojević ističe da je potrebno da ekipa ispuni dogovor sa treninga kako bi došla do pobede. "U sredu nas u Čačku očekuje izuzetno bitan meč u borbi za plasman u ABA ligu. Borac je vrlo iskusna i kvalitetna ekipa koja je to pokazala osvajanjem prvog mesta u KLS-u i pobedom na gostovanju Dinamiku u prvom kolu. Na nama je da ispravimo greške iz meča sa FMP-om i da ovom duelu priđemo daleko koncentrisanije uz veću agresivnost u odbrani. Ukoliko ispunimo dogovor sa treninga, verujem da ćemo stići do pobede na veoma teškom gostujućem terenu u Čačku”, izjavio je Milojević. Utakmica Borac Čačak – Mega Leks je zakazana za sredu od 19:30.

20:05 - Zvezdaši obišli onkologiju u Tiršovoj na Dan fudbala i prijateljstvaPrvotimci Crvene zvezde obeležili su današnji Medjunarodni dan fudbala i prijateljstva posetom dečijem odeljenju onkologije na klinici u Tiršovoj, saopštio je klub. Ovaj dan obeležava se u više od 60 zemalja sveta, a Srbija je članica tog pokreta postala 2013. godine. Kapiten Zvezde Aleksandar Luković postao je 2014. godine ambasador ovog projekta, a danas je u društvu televizijskog voditelja Ivana Ivanovića, glumca Aleksandra Radojičića, kao i dva dečaka, jednog mladog fubdalera i jednog mladog novinara. Decu koja se bore sa teškom bolešću obradovala je poseta i prilika da se upoznaju i druže sa poznatim Zvezdašima. Oni su posvetili punu pažnju mališanima, kojima su ujedno uručili i mnogobrojne poklone. "Od izuzetne važnosti je činjenica da principe ovog dana obeležavamo u vremenima u kojima ljudi širom sveta osećaju potrebu da prikažu privrženost principima jednakosti i poštovanja jednih prema drugima. Fudbal za prijateljstvo nam pruža ovu mogućnost, i kroz rad sa mladjim generacijama uči ljude koliko je važno biti posvećen miru i prijateljstvu, bez obzira na pol, životno doba ili njihove fizičke mogućnosti", rekao je Ivanović posle posete.

19:33 - Murinjo: Postavili smo temelje za budućnostTrener Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da je taj fudbalski klub ove sezone postavio temelje za bolje godine koje dolaze. Junajted je ove sezone osvojio Komjuniti šild i Liga kup, a plasirao se i u polufinale Lige Evropa. U finišu Premijer lige juri četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona. Na tu poziciju bi mogao da dođe ako bi u četvrtak pobedio gradskog rivala Mančester siti. Murinjo je, medjutim, kazao da ga u ovoj fazi ne zanimaju titule, već da je fokusiran na izgradnju budućnosti. "Nije bitno šta će se desiti u smislu osvojenih titula i pobeda ili poraza. Uvek sam osećao da je ova sezona jako važna za mene, igrače i klub. Rekao bih da ova sezona može biti prva od narednih pet ili šest ili sedam. Može biti prva sezona od dobih godina. A realnost je i da smo u prvoj od boljih godina osvajali trofeje i da imamo šansu da uradimo dobre stvari", rekao je Murinjo. "Ako bismo osvojili Ligu Evropa i u avgustu igrali evropski Super kup protiv pobednika Lige šampiona, to bi bilo veličanstveno", dodao je on. "Rekao bih da je ovo slično Real Madridu jer su u pitanju dva giganta koji se nalaze u teškom periodu. Kada odete u ovako veliki klub, osetite dimenziju, pritisak i očekivanja. Ali, osećate takodje i da klub nije spreman za tu vrstu očekivanja i onda morate da radite više, ali i da se borite više. Tako da bih moj dolazak ovde uporedio sa dolaskom u Real. Čelsi i Inter su klubovi drugačijih profila, kao i Porto", rekao je Murinjo.

19:00 - Zvezda obeležila dan fudbala i prijateljstvaNiz događaja koji obeležavaju mir, prijateljstvo, jednakost i zdrav način života održano je u čast "Međunarodnog dana fudbala i prijateljstva". Ovaj dan obeležen je u preko 60 zemalja sveta širom Evrope, Azije, Afrike, Severne i Južne Amerike, a isto su učinili i fudbaleri Crvene zvezde. U Srbiji, jednoj od prvih zemalja na svetu koja je postala članica ovog pokreta od 2013. godine, prvotimac FK Crvena zvezda Aleksandar Luković, ambasador projekta za Srbiju od 2014. godine - poznati televizijski voditelj Ivan Ivanović, proslavljeni glumac i prijatelj projekta Aleksandar Radojičić, mladi fudbaler - dečiji ambasador "Fudbala za prijateljstvo 2017" Luka Poljak i mladi novinar i ovodogišnji član Međunarodnog medijskog centra projekta Stefan Radujko - posetili su mališane na dečjem odeljenju onkologije klinike u Tiršovoj i tom prilikom ih, na prigodan način, priključili međunarodnom dečijem pokretu koji je obeležio svoj dan. Decu koja se bore sa teškom bolešću obradovala je poseta i prilika da se upoznaju i druže sa poznatim Zvezdašima. Oni su posvetili punu pažnju mališanima, kojima su ujedno uručili i mnogobrojne poklone, ne bi li im ulili što više optimizma da izdrže i pobede u teškim danima. U okviru akcije "Međunarodni dan fudbala i prijateljstva" desetina hiljada dece i odraslih su učestvovali u prijateljskim fudbalskim susretima, otvorenim treninzima, javnim grupnim tematskim okupljanjima, maratonima i ostalim sportskim događajima. Učesnici ove izuzetne globalne manifestacije su tom prilikom dobili i zvaničnu podršku od strane poznatih profesionalnih fudbalskih asova, trenera, TV voditelja i medijskih ličnosti i umetnika.

Foto: crvenazvezdafk.com
Foto: crvenazvezdafk.com

18:30 - Savet trenera Denvera Jokiću: Ne igraj za SrbijuMenadžer Jokića najavio je njegov izostanak sa Evrobasketa, Jokić je rekao da mora da razmisli, a Denver se opravdao pred našim savezom da nije stopirao nastup. Majk Meloun, trener Denvera Nagetsa, savetovao je srpskog košarkaša Nikolu Jokića da propusti predstojeće Evropsko prvenstvo i posveti se individualnom radu i fizičkoj spremi. Meloun je, za razliku od kluba koji je dao dozvolu Jokiću da nastupi za nacionalni tim, rekao da bi za igrača Nagetsa bolje bilo odmori posle naporne sezone. "Odmor je najbolji lek, prošle godine Nikola je posle reprezentacije kod nas došao fizički i mentalno potrošen. Posle naporne ruki sezone otišao je u Srbiju i igrao kvalifikacije za Rio, a potom i na Igrama. Naravno da je teretana poslednje mesto koje je želeo nakon toga", rekao je Meloun. On je dodao da je Jokić imao samo sedam dana odmora i da je to jedan od razloga zašto je tek od decembra igrao u pravoj formi, iako je tek tada dobio pravu minutažu od trenera. "Neophodno je da odmori i ‘očisti’ glavu i telo, a kasnije i ojača telo. Nikola mora da radi na snazi, duguje to timu", poručio je trener Denvera, uz grešku jer je pomešao Srbiju i Hrvatsku kada je rekao da su izabranici Aleksandra Đorđevića na putu ka Riju eliminisali Italiju posle produžetaka.18:00 - Barzalji: Mandžukić je naše ključno oružjeFudbaler Juventusa Andrea Barzalji pohvalio je hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića zbog igara i zalaganja i nazvao ga Juventusovim "ključnim oružjem". "Mario ima srce i neverovatnu snagu. On je naše ključno oružje ove sezone", rekao je Barzalji. Barzalji je priznao da nije očekivao da Mandžukić može da igra tako dobro na krilu. "Igrali smo protiv njega dok je bio u Bajernu. Bio je glavni napadač i pritiskao je svakoga. Ali, da će igrati na krilu i to po celom terenu, to nisam očekivao", rekao je Barzalji. Barzalji će uskoro će napuniti 36 godina, ali još ne razmišlja o penziji. "Da sa 36 godina igrate u Juventusu morate biti na maksimumu. Morate da trčite i da radite maksimalno, a ja sam jako motivisan. Juventus je mnogo toga osvojio poslednjih godina, ne znam koja je naša tajna. Možda sjajna atmosfera u klubu", rekao je Barzalji.

17:25 - Skoro 150 boksera na turniru "Beogradski pobednik"Bokseri iz 15 zemalja, uključujući i Srbije, boriće se ove godine na tradicionalnom 55. turniru "Beogradski pobednik", koji će se od četvrtka do nedelje održati u hali Pinki. Kako su najavili organizatori, prijavljeno su tačno 143 takmičara iz Austrije, Belgije, Brazila, Češke, Nemačke, Grčke, Mađarske, Kazahstana, Moldavije, Poljske, Rumunije, Škotske, Tunisa, Velsa, Rusije, Slovenije, naravno i Srbije, a među njima i 20 žena. Program počinje četvrtfinalnim duelima u četvrtak, a veliko finale zakazano je za nedelju od 18 sati.17:04 - FSS: Priznanje za Đurđevića i LalatovićaFudbaler Partizana Uroš Đurđević izabran je za najperspektivnijeg igrača za 2016. godinu. Priznanje za najperspektivnijeg trenera dodeljeno je Nenadu Lalatoviću, šefu stručnog štaba Čukaričkog i selektoru mlade reprezentacije Srbije. Na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u Staroj Pazovi uručena su i priznanja za ženski fudbal. Za najperspektivniju igračicu u 2016. godini proglašena je Tanja Ćapić, čuvar mreže Vojvodine, dok je za najbolju izabrana Alegra Poljak, koja igra za subotički Spartak. Najbolji trener u ženskom fudbalu je trener Vojvodine Nemanja Savić. Priznanja su dobili i arbitri, a za najbolju sudijsku trojku proglašeni su Milorad Mažić, Milovan Ristić i Dalibor Đurđević. Za najperspektivnijeg sudiju izabran je Nenad Minaković.16:23 - Italijani zaustavili Troickog i ZimonjićaSrpski teniseri Viktor Troicki i Nenad Zimonjić eliminisani su na startu turnira u Budimpešti u konkurenciji dublova.Oni su u prvom kolu poraženi od Italijana Paola Lorencija i Čileanca Hulija Peralte 6:4, 6:4. Meč je trajao 74 minuta, a Troicki i Zimonjić su prekinuli seriju od šest trijumfa ove godine, uključujući Dejvis kup i turnir u Sofiji koji su osvojili. Turnir u Budimpešti igra se za nagradni fond od 482.060 evra.15:52 - Cvetković vratio Vujina, Čuturu i BojinovićaSelektor Srbije Jovica Cvetković za dvomeč protiv Rumunije u kvalifikacijama za EVRO, vratio je u tim Marka Vujina, Dalibora Čuturu i Mladena Bojinovića. Srbija posle dva odigrana kola u Grupi 2 kvalifikacija, u kojoj su još Poljska i Belorusija, ima dva boda, a plasman na finalni turnir u Hrvatsku izboriće po dve najbolje selekcije, plus najbolja trećeplasirana. Na Cvetkovićevom spisku su: Golmani: Darko Arsić (Metalurg), Strahinja Milić (Vardar), Tibor Ivanišević (Skjern), Vladimir Cupara (Ademar Leon). Levi bekovi: Žarko Šešum (Gepingen), Petar Djordjić (Flensburg), Momir Rnić (Melsungen), Ilija Abutović (Vardar), Draško Nenadić (Fihse), Milan Jovanović (Vojvodina), Darko Stevanović (Partizan). Centralni bekovi: Nemanja Obradović (Metalurg), Petar Nenadić (Fihse), Dalibor Čutura (Dobrogea Konstanca), Mladen Bojinović (Tremble). Desni bekovi: Nemanja Zelenović (Magdeburg), Miloš Orbović (Vojvodina), Marko Vujin (Kil), Aleksandar Stanojević (Vaci). Leva krila: Dobrivoje Marković (Zagreb), Nemanja Ilić (Tuluz), Vanja Ilić (Metalurg). Desna krila: Darko Djukić (Kielce), Bogdan Radivojević (Flensburg), Rajko Prodanović (Meškov Brest). Pivotmeni: Veljko Indjić (Sen-Marsel Vernon), Rastko Stojković (Meškov Brest), Mijajlo Marsenić (Vardar). Srbija gostuje Rumunima 4. maja u Baja Mareu, a revanš je tri dana kasnije u Kragujevcu.15:12 - Venger: Naravno da gledam igrače za leto

Foto: AP
Foto: AP

Menadžer Arsenala Arsen Venger bio je raspoložen na konferenciji na medije posle plasmana u finale FA Kupa.'Tobdžije' su do borbe za najstariji fudbalski trofej stigli posle trijumfa nad Mančester Sitijem posle produžetaka na Vembliju (2:1). "Naravno da gledam potencijalna pojačanja za leto. Radim i radiću do poslednjeg dana sezone, za sadašnjost i za budućnost, a novi igrači su svakako jedna od najvažnijih stavki. Ono šta će biti sa mnom jeste sekundarna kategorija". 15:54 - Ibrahimović napušta Junajted, odlazi u Los AnđelesŠvedski golgeter Zlatan Ibrahimović nema nameru da završi karijeru zbog povrede kolena, ali na kraju sezone napustiće Mančester Junajted. Kako piše engleski Miror, Ibrahimović se pomirio sa činjenicom da odlazi sa Old Traforda i najbliži je da prihvati ponudu iz Sjedinjenih Američkih Država i postane igrač Los Anđeles Galaksija.Ibrahimović, koji u oktobru puni 36. godina, povredio se na meču protiv Anderlehta u Ligi Evrope i pauziraće oko sedam meseci, a klub iz MLS lige hoće da ga sačeka. Junajted zbog njegovih poznih godina i povrede neće iskoristiti opciju da još godinu dana zadrži strelca 28 golova ove sezone, već će se okrenuti dovođenju Antoana Grizmana iz madridskog Atletika, navodi britanski tabloid. Nekadašnji napadač Ajaksa, Juventusa, Intera, Barselone, Milana i Pari Sen Žermena ispunio je želju da se oproba u engleskom fudbalu, ali nije osvojio Ligu šampiona, a naredna mu je da karijeru završi u SAD, kako je često puta isticao.14:02 - Mitrović: Teže u Čempionšipu nego u Premijer ligiFudbaleri Njukasla plasirali su se u Premijer ligu, pošto su minulog ponedeljka pobedili Preston sa 4:1, u utakmici 44. kola Čempionšipa. Fudbaler Njukasla Aleksandar Mitrović rekao je da je važno što se njegova ekipa plasirala u Premijer ligu, ali... "Ovaj tim je poseban i zbog toga smo uspeli da se izborimo za povratak u Premijer ligu. Nisam verovao kada su mi govorili da je igranje u ovoj ligi teško. Za mene je Čempionšip fizički teži nego Premijer liga", rekao je Mitrović. Crno-beli su drugi na tabeli sa 88 bodova i imaju četiri manje od Brajtona, koji je ranije obezbedio plasman u Premijer ligu. "Imamo šanse da osvojimo titulu u Čempionšipu, ali najvažnije od svega je to što ćemo sledeće sezone ovde igrati Premijer ligu", dodao je srpski reprezentativac.13:22 - Igrači Čukaričkog: Nama kup, Zvezdi titulaDragan Šarac, pomoćni trener Čukaričkog, kaže da je Crvena zvezda favorit u polufinalu Kupa Srbije, ali će njegov tim pokušati da se plasira u finale. Čukarički će sutra na Banovom brdu od 16.30 dočekati Crvenu zvezdu u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije. "Zvezda je starta prvenstva prva i niko nije uspeo da je svrgne. Očekujemo teška dva meča, a posebno sutra Banovom brdu. Pokusaćemo da ne primimo, a da damo što više golova. Ulazimo s velikom željom da se nadigravsmo i plasiramo u finale", rekao je Šarac. Ulaznice za prvu polufinalnu utakmicu Kupa Srbije između Čukaričkog i Zvezda prodaju se na blagajnama stadiona na Banovom brdu po ceni od 400 dinara. Blagajne su danas otvorene od 12 do 16 časova i sutra od podneva do početka utakmice.Defanzivac Čukaričkog Đorđe Đurić poželeo je da njegova ekipa osvoji Kup Srbije, a da Zvezda osvoji titulu u Superligi. "Pokušaćemo kroz Kup da izađemo u Evropu, što je bio nas cilj od početka. Nadam se da ćemo izaći kao pobednici. Želeo bih da mi osvojimo Kup, a Zvezda prvenstvo", rekao je Đurić. Revanš meč igraće se 10. maja na stadionu "Rajko Mitić".12:55 - Inter mami Simeonea sa 55 miliona

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone dobio je ponudu Intera vrednu 55 miliona evra da od leta potpiše petogodišnji ugovor, prenosi Gazeta delo Sport. Čelnici kluba sa Đuzepe Meace, ukoliko dobiju odričan odgovor, neće olako dići ruke od Argentinca, koji je nosio dres 'nerazura' kao fudbaler, već će tražiti da sam odredi cenu prelaska. Simeoneu ugovor sa Madriđanima ističe leta 2018. godine, ali je često puta naglašavao da bi jednog dana voleo da preuzme Inter. Bogati kineski vlasnici, ipak, nemaju mnogo strpljenja jer su Simeoneu dali rok od 20 dana da se izjasni da li je sada trenutak da napusti Atletko posle šest godina. Kao rezervne opcije Intera spominju se menadžer Čelsija Antonio Konte i trener Rome Lučano Spaleti.

12:05 - Benitez: Ne znam, možda i odem iz NjukaslaMenadžer Njukasl Junajteda Rafael Benitez nije isključio mogućnost da po završetku sezone napusti klub, uprkos tome što je izborio povratak u Premijer ligu. 'Svrake', za koje nastupa srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, savladale su Preston 4:1 i dva kola pre kraja Čempionšipa obezbedile mesto u elitnom rangu takmičenja. "Nikada ne znaš šta može da se desi u fudbalu. Zadovoljan sam u Njukaslu i ponosan na ostvareni cilj. Nadam se da možemo da postavimo temelje za budućnost, Njukasl mora da ima vrhunski tim, grad i navijači to zaslužuju. Sada je vreme da uživamo, a kasnije ćemo da vidimo o daljim potezima", rekao je Benitez. Španski stručnjak u maju prošle godine potpisao je trogodišnji ugovor sa klubom sa Sent Džejms parka, posle čega nije uspeo da Njukasl ostavi u Premijer ligi. Ipak, posle samo jedne sezone u nižem rangu Njukasl se vratio u Premijer ligu, najverovatnije sa drugog mesta jer Brajton ima četiri boda više.11:15 - Pet medalja za srpske kajakašeProteklog vikenda u Banja Luci održani su trka u Klasik spustu za bodovanje na listi Međunarodne federacije kao i 2. EKA Evropski kup na divljim vodama. Srpski takmičari iz Banja Luke vratili su se sa pet osvojenih medalja.Prvog dana takmičenja, u subotu, veslana je klasik trka, dok je takmičenje na 2. EKA kupu na divljim vodama održano u nedelju. U spustu klasik, srpski kanu dvosed (C2) u sastavu Milica Kostov i Kristina Petrović osvojio je zlatnu medalju. Njih dve su stazu na Vrbasu od slapa Novoselija do tvrđave Kaštel u Banja Luci izveslale u vremenu 12 minuta i 32.80 sekundi. Osim zlata u C2, Milica Kostov osvojla je i srebrnu medalju u kategoriji C1. U konkurenciji dama u K1, Ivana Ilić osvojila je bronzanu medalju, pošto je stazu izvezla za 13 minuta 3 sekunde i 43 stotinke. Zlato je pripalo Sari Šeprenji iz Mađarske (11:34.93), dok je srebro osvojila Lisa Maenpaa iz Finske (12:02.48). U muškoj konkurenciji u K1, Srbija je imala šestoricu predstavnika. Sreten Biljić je zauzeo 11. mesto u vremenu 10 minuta i 25.35 sekundi. Ognjen Dimitrijević je kroz cilj prošao u vremenu 10:47.58 što je bilo dovoljno za 14. mesto. Ognjen Perovanović trku je završio na 17. mestu (11:07.02), ispred Marka Jovića (11:08.14) koji je za jedno mesto slabije rangiran. Matija Veizović trku je završio na 20. mestu (11:20.44), dok je Mihailo Davidovićkroz cilj prošao kao 23. (11:51.93).

10:34 - Golden Stejt u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencijeKošarkaši Golden Stejta plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas u četvrtoj utakmici pobedili Portland sa 128:103.Voriorsi su tako sa 4:0 u pobedama eliminisali Portland, a u polufinalu će igrati protiv pobednika duela Jute i Los Andjeles Klipersa. U tom duelu rezultat je 2:2.Golden Stejt je do pobede predvodio Stefen Kari sa 37 poena, sedam skokova, osam asistencija i dve ukradene lopte. Drejmond Grin u pobedi je učestvovao sa 21 poenom, šest skokova i četiri asistencije, a Klej Tompson sa 18 poena. Zaza Pačulija dodao je 11 poena, a Kevin Durent 10.U ekipi Portlanda najefikasniji je bio Demjan Lilard sa 34 poena i šest asistencija, dok je dobru partiju prikazao i Al Faruk Aminu sa 25 poena i sedam skokova.Košarkaši Toronta poveli su sa 3:2 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije, pošto su pobedili Milvoki sa 118:93. Šestorica igrača u ekipi Toronta postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji bio je Norm Pauel sa 25 poena. Serž Ibaka postigao je 19 poena uz šest skokova, Demar Derozan 18, a Kajl Lori dodao je 16 poena i 10 asistencija.Najboli u Milvokiju bio je Janis Adetokunbo sa 30 poena i devet skokova, Malkolm Brogdon postigao je 19 a Greg Monro 11 poena.Naredna utakmica igraće se u četvrtak a domaćin će biti Milvoki. Pobednik tog duela igraće u polufinalu protiv aktuelnog šampiona Klivlenda, koji je sa 4:0 izbacio Indijanu. Košarkaši Atlante izjednačili su na 2:2 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije, pošto su pobedili Vašington sa 111:101. Sedmorica igrača Atlante postigli su dvocifreni broj poena a najefikasniji je bio Pol Milsap sa 19 poena, devet skokova, sedam asistencija i dve ukradene lopte. Denis Šroder postigao je 18 poena, a Dvajt Hauard 16 poena uz 15 skokova. U ekipi iz Vašingtona najbolji je bio Bredli Bil sa 32 poena, dok je Džon Vol postigao 22 poena uz 10 asistencija.Naredna peta utmica igraće se u sredu u Vašingtonu. Pobednik tog duela igraće u polufinalu protiv pobednika duela Bostona i Čikaga.

09:58 - Marberi će igrati još godinu danaAmerički košarkaš Stefon Marberi sigurno će igrati još godinu dana i pregovara sa nekoliko kineskih klubova, pošto je raskinuo ugovr sa Peking Daksima, rekao je danas agent bivše NBA zvezde. "Marberi će sigurno igrati još godinu dana", rekao je njegov agent Vang Meng za Asošiejted pres.Marberi (40) je prešao u Peking Daks 2011. godine i osvojio tri šampionske titule u kineskoj ligi. On nije uspeo da se dogovori sa upravom tog kluba o nastavku saradnje pa je ugovor raskinut."Bez obzira gde ću biti... Peking će zauvek biti moj dom. Hvala svim navijačima na razumevanju", naveo je Marberi na društvenim mrežama.U pismu navijačima, Marberi je naveo da je uprkos povredi tetive na početku sezone i dalje mogao da predvodi ekipu, a da je upravi kluba ponudio mogućnost da mu smanji platu za 20 odsto, kako bi mogao da radi i kao trener i kao igrač. Vang je rekao da je Marberi hteo da ostane u Peking Daksima, pošto nije bio zadovoljan što se ekipa nije plasirala u plej-of prošle sezone i želeo je to da popravi. Agent je dodao da je bilo "mnogo nesigurnosti" u klubu, oko dovodjenja novih igrača i trenera. Bivši košarkaš Njujorka, Finiksa i Minesote zahvalio je klubu na raskidu ugovora, pošto će i dalje moći da igra u kineskoj ligi, a taj potez čelnika kluba nazvao je "blagoslovom poslednjoj želji jednog veterana".

09:27 - Roma ubedljiva protiv PeskareFudbaleri Rome pobedili su u gostima ekipu Peskare sa 4:1 u poslednjoj utakmici 33. kola italijanske Serije A.Roma je, posle 24. pobede od početka šampionata, druga na tabeli sa 75 bodova, odnosno ima četiri boda više od trepelasiranog Napolija. Peskara je poslednja sa samo 14 bodova.Fudbaleri Rome su do prednosti stigli u finišu prvog poluvremena, u 44. i 45. minutu, golovima Kevina Strotmana i Radje Naingolana. Pobedu tima iz Rima je u drugom poluvremenu potvrdio Mohamed Salah, koji je bio strelac u 48. i 60. minutu.Jedini gol za Peskaru postigao je Ahmad Benali u 83. minutu.Roma u narednom kolu dočekuje Lacio, dok Peskara gostuje Kaljariju.

08:52 - Bilbao slavio golom u 94. minutuFudbaleri Altletik Bilbaa pobedili su u gostima ekipu Eibara sa 1:0 u poslednjoj utakmici 33. kola španske Primere.Jedini gol na utakmici postigao je Raul Garsija u 94. minutu.Bilbao je upisao drugu uzastopnu pobedu, a 17. u šampionatu i šesti je na tabeli sa 56 bodova. Eibar, na drugoj strani, ima šest bodova manje i osmi je.Atletik Bilbao u narednom kolu dočekuje Betis, dok Eibar gostuje Alavesu.

08:20 - Njukasl se vratio u Premijer liguFudbaleri Njukasla pobedili su Preston sa 4:1 u 44. kolu Čempionšipa i tim trijumfom osigurali povratak u Premijer ligu. Njukasl će se vratiti u Premijer ligu samo godinu dana nakon što se preselio u Čempionšip. Ekipa Rafaela Benitesa je druga na tebeli Čempionšipa sa 88 bodova. Prvi je Brajton sa 92. Golove za Njukasl postigli su Ajoze Peres u sedmom i 67. minutu, Kristijan Atsu u 45. i Mat Riči u 65. minutu iz jedanesterca. Asistent kod trećeg gola za Njukasl bio je srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović. Strelac jedinog gola za Preston bio je Džordan Hugil u 14. minutu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track