BLOG UŽIVO, VIDEO: Salaški sedma u finalu EP na 400 metara
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Salaški sedma u finalu EP na 400 metara

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:32 - Ginzburg i Velš: Pobedio je bolji timSelektor košarkaške reprezentacije Češke Ronen Ginzburg ocenio je da je Srbija zasluženo pobedila njegovu ekipu u polufinalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira."Zaslužili su pobedu. U prvom poluvremenu smo ih previše poštovali, ali smo ipak bili u igri, sa osam-devet poena zaostatka. U drugom poluvremenu je sve bilo oko rotacije i iskustva igrača. Činjenica je, što ne krijemo, da nismo u istoj formi kao što smo bili na Evrobasketu. Imali smo samo 14 treninga zajedno. To nije izgovor, to je činjenica. Češka nije kao Srbija i drugi veliki timovi, nemamo mnogo talenata", rekao je Ginzburg.Srbija je večeras pob edila sa 96:72 i tako se plasirala u finale turnira."Naš cilj je bio da prodjemo u polufinale i prošli smo. Nismo igrali toliko dobro, ali smo ispunili cilj.. Lepo je bilo igrati u Beogradu i videti ovo. Srbija je košarkaška zemlja, lepo je to videti, ali većina drugih zemalja voli fudbal i hokej na ledu. Uživali smo ovde. Voleo bih Srbija da ode na Igre, jer je to zaslužila", rekao je Ginzburg.Kapiten Češke Jirži Velš složio se sa svojim trenerom."Čestitam domaćem timu na plasmanu u finale. Nema drugog načina nego reći da nas je nadigrao tim koji je bio favorit. To su dokazali. Za pobedu nam je trebalo čudo, kombinacija nas igranja zaista dobro i domaćeg tima igranja zaista loše. Srpski tim je bio izuzetan u svim elementima igre", rekao je Velš.On je kazao da mu je bila čast da se bori za Olimpijske igre."Za Češku igram 18 godina i ovo mi je prvi put da sam se borio za Olimpijske igre. Turnir je kratak i nama je odlučujuća utakmica bila protiv Letonije. Ipak, ovo je bilo sjajno iskustvo. Možemo da idemo kući uzdignuta čela", rekao je Velš.

23:20 - Marej obezbedio mesto na završnom mastersu u LondonuBritanski teniser Endi Marej je današnjim plasmanom u finale Vimbldona osigurao sebi mesto na završnom masters turniru u Londonu, saopštio je ATP.Marej je danas u polufinalu pobedio Čeha Tomaša Berdiha u tri seta, a za drugu titulu na Vimbldonu boriće se protiv Kanadjanina Miloša Raonića.Plasmanom u finale Marej je osvojio dovoljan broj bodova u trci za plasman na završni masters. Najboljih osam tenisera će se za titulu boriti od 13. do 20. novembra u O2 Areni u Londonu."Volim da igram u O2 Areni, pred domaćom publikom. Imao sam dobru prvu polovinu sezone, nadam se da ću tako nastaviti i do Londona", rekao je Marej.Marej je tek drugi teniser koji je obezbedio učešće u Londonu. Pre njega je to uradio samo najbolji teniser sveta Novak Djoković.

23:04 - Sobera šampion Evrope u skoku s motkom, Lavileni bez plasmanaPoljski atletičar Robert Sobera novi je prvak Evrope u skoku s motkom, pošto je na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu preskočio visinu od pet metara i 60 centimetra. Srebro je osvojio Čeh Jan Kudlička, koji je takođe preskočio 5,60 metara, dok je bronza pripala slovenačkom atletičatu Robertu Reneru s preskočenih 5,50 metara. Sobera je tako skinuo sa trona Francuza Renoa Lavilenija, trostrukog šampiona Evrope i svetskog rekordera. Lavileni je, na kraju, ostao bez plasmana. Francuz je takmičenje počeo tek na visini od 5,75 metara i sva tri puta je rušio letvicu. Za razliku od skoka s motkom, iznenađenja nije bilo u trci na 100 metara u ženskoj konkurenciji. Zlatnu medalju osvojila je Holnđanka Dafne Šipers,koja je trku završila za 10 sekundi i 90 stotinki. U trci na 10.000 metara u muškoj konkurenciji trijumfovao je turski atletičar Kemboi Arikan s vremenom 28 minuta, 18 sekundi i 52 stotinke.

22:43 - Terzić: Očekujem visok plasman i borbu za medaljuSrpska atletičarka Amela Terzić rekla je da očekuje visok plasman i borbu za medalju u finalu na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Amela Terzić se plasirala u finale trke na 1.500 metara, pošto je polufinale završila kao prva u svojoj grupi s vremenom od četiri minuta, devet sekundi i 71 stotinku. "Išla sam korak po korak bez velike žurbe. Držala sam grupu pod kontrolom. Rano sam krenula u finiš, pa me je trener Rifat Zilkić zaustavio, tako da sam sačuvala snagu za poslednji krug. Kada sam videla poslednjih 100 metara da sam dosta ispred njih, usporavala sam, da bih se sačuvala za finale. Očekujem visok plasman i borbu za medalju", rekla je Terzićeva. Finale trke na 1.500 metara na programu je u nedelju, poslednjeg dana šampionata Evrope od 17.45.

22:06 - Tomašević 11. u finalu u bacanju diskaSrpska atletičarka Dragana Tomašević zauzela je 11. mesto u finalu bacanja diska na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Tomašević je najbolji hitac imala u trećoj seriji - 56 metara i 83 centimetra. Zlatnu medalju osvojila je Hrvatica Sandra Perković hicem od 69,97 metara. Perković je tako četvrti put zaredom postala šampionka Evrope. Srebrnu i bronzanu medalju osvojile su Nemice, Julija Fišer (65,77 metara), odnosno Šanis Kraft (63,89).

21:56 - Ministar Udovičić čestitao Ivani Španović zlatoMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Ivani Španović koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u atletici. "„Ivana je velika šampionka i ovaj sjajan uspeh je još jedan u nizu kojim je to potvrdila. Znam da je Ivana potpuno predana Olimpijadi, da je ovo za nju vetar u leđa ka olimpijskoj medalji koju ona zaslužuje i u koju verujem svim srcem da je njena! Svaka čast Ivana!"”, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

21:22 - Salaški sedma u finalu na 400 metaraSrpska atletičarka Tamara Salaški zauzela je sedmo mesto u finalu trke na 400 metara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.Salaški je trku završila za 52 sekunde i 23 stotinke. Srbija nikada do sada nije imala predstavnika u finalu na 400 metara u ženskoj konkurenciji na evropskim prvenstvima. Zlatnu medalju osvojila je Italijanka Libanija Greno, koja je trku završila za 50,73 sekunde. ; Srebrna medalja pripala je francuskoj atletičarki Floriji Gi (51,21), dok je bronza otišla u ruke Britanki Anjiki Onuori (51,47).

21:08 - Noa prešao u NikseFrancuski košarkaš Žoakim Noa je i zvanično prešao u Njujork Nikse posle devet sezona provedenih u Čikagu. Noa je potpisao ugovor na četiri godine u vrednosti od 70 miliona odlara (oko 63 miliona evra)."Žoakima smo odavno želeli kod nas", rekao je predsednik Niksa Fil Džekson. Noa je sin bivšeg francuskog tenisera Janika Noe. Rođen je i odrastao u Njujorku. Niksi su prošlu sezonu u NBA ligi sezonu završili sa 32 pobede i 50 poraza. Tim od 2013. godine nije igrao u plej-ofu najjače košarkaške lige sveta.

20:49 - Britanac Runi najbrži na 400 metaraBritanski atletičar Martin Runi osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 400 metara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.Runi je stazu pretrčao za 45 sekundi i 29 sekundi.Srebro je pripalo Čehu Pavelu Maslaku (45,36 sekundi), dok je bronzanu medalju osvojio Holandjanin Liemarvin Bonavakia (45,41).Turski atletičar, kubanskog porekla, Jasmani Kopelo okitio se zlatom u trci na 400 metara s preponama. On je do zlata stigao s vremenom 49 sekundi i 98 stotinki.Srebrna medalja otišla je u ruke Španca Serhia Fernandesa (49,06), dok je brozna pripala Švajcarcu Kariemu Huseinu (49,10).

20:37 - Salaški sedma u finalu EP na 400 metaraSrpska atletičarka Tamara Salaški zauzela je danas sedmo mesto u finalu trke na 400 metara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.Salaški je trku završila za 52 sekunde i 23 stotinke.Zlatnu medalju osvojila je Italijanka Libanija Greno, koja je trku završila za 50,73 sekunde.Srebrna medalja pripala je francuskoj atletičarki Floriji Gi (51,21), dok je bronza otišla u ruke Britanki Anjiki Onuari (51,47).

20:20 - Treće uzastopno zlato za Vlodarčik na EPPoljska atletičarka Anita Vlodarčik osvojila je zlatnu medalju u disciplini bacanje kladiva na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Vlodarčik je do zlata, trećeg uzastopnog na šampionatima Evrope, stigla hicem od 78 metara i 14 centimetra. Poljakinja je jedina žena u istoriji te disciplone koja je bacila kladivo dalje od 80 metara. Vlodarčik je vlasnica svetskog rekorda koji iznosi 81,08 metara. Srebrnu medalju osvojila je Nemica Beti Hajdler (75,77 metara), dok je bronza pripala Hani Skidan iz Azerbejdžana (73,83).

20:01 - Musa potpisao za LesterDosadašnji fudbaler moskovskog CSKA Ahmed Musa potpisao je četvorogodišnji ugovor sa šampionom Premijer lige, ekipom Lestera. Musa je, prema navodima medija, u Lester prešao za oko 16 miliona funti, što je najveća cifra koju je taj klub izdvojio za nekog igrača. Za nigerijskog fudbalera su, navodno, bili zainteresovani i Sautempton, Everton i Vest Hem. Musa je četvrto pojačanje Lestera ovog leta."Došao sam u Lester jer je jedan od najboljih klubova u Premijer ligi i zato što su kao porodica. Zato sam došao u Lester i veoma sam uzbuđen zbog toga", rekao je Musa. Musa je u CSKA stigao 2012. godine i od tada je odigrao 168 utakmica i postigao 54 gola. Za reprezentaciju Nigerije je debitovao 2010. godine, upisao je 58 nastupa za nacionalnu selekciju i postigao 11 golova.

19:45 - Verder doveo Dijanja iz RenaDosadašnji fudbaler francuskog Rena Falu Dijanj od sledeće sezone će nositi dres Verdera iz Bremena, saopštio je nemački klub.Dijanj je sa Verderom potisao trogodišnji ugovor. Direktor Verdera Frank Bauman rekao je da je Dijanj stekao internacionalno iskustvo i u Francuskoj i u Nemačkoj i dodao da je njegova igra veoma raznovrsna. Senegalski fudbaler je pre Rena igrao još za Frajburg i Mec.

19:28 - Košarkaši Hrvatske u finalu turnira u TorinuKošarkaši Hrvatske plasirali su se u finale olimpijskog kvalifikacionog turnira u Torinu, pošto su u polufinalu pobedili Grčku sa 66:61.Selekcija Hrvatske je tako samo jedan korak udaljena od plasmana na Olimpijske igre, a za mesto u Riju boriće se protiv pobednika drugog polufinala u kom se sastaju Italija i Meksiko. Hrvatska je u jednom momentu u današnjem polufinalu vodila i sa 24 poena razlike (37:13), ali je Grčka uspela da se približi, a potom da u finišu treće četvrtine i povede. U posljednjoj deonici hrvatska odbrana je bila na visini zadatka, dozvolivši Grčkoj samo 12 poena. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bojan Bogdanović sa 20 poena, Dario Šarić je ubacio 16 poena, uz osam skokova, dok je Krunoslav Simon utakmicu završio sa 11 poena i osam skokova. U selekciji Grčke najbolji je bio Stratos Perperoglu sa 13 poena. Finale turnira u Torinu igra se sutra od 21.00.

19:06 - U UEFA ne očekuju da će Platini doći na finale EPVršilac dužnosti generalnog sekretara Evropske fudbalske unije Teodor Teodoridis rekao je da ne očekuje da će nekadašnji predsednik UEFA Mišel Platini prisustvovati finalu Evropskog prvenstva u nedelju. Platini je suspendovan na četiri godine iz svih fudbalskih aktivnosti, ali je Etički komitet Fife neposredno pred početak šampionata u Francuskoj naveo da on može da prisustvuje Evropskom prvenstvu, ali da ne može da obavlja zvanične funkcije. Teodoridis je danas rekao da je taj poziv Platiniju otvoren već mesec dana. "Platini do sada nije pokazao interesovanje, a prema mojim saznanjima, on neće doći. Nadam se da će promeniti mišljenje", rekao je Teodoridis. U finalu Evropskog prvenstva, u nedelju, sastaju se Francuska i Portugal.

18:44 - Olivera Jevtić: EP u Amsterdamu kao test pred RioSrpska atletičarka Olivera Jevtić rekla je da joj nije važan plasman u polumaratonu na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu i istakla da će joj ta trka polužiti kao priprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. "Što se tiče očekivanja u Amsterdamu, plasman mi nije važan, ne znam ko će sve trčati i sa kojim ambicijama, ali meni bi veoma bilo značajno da trčim bolje od sat i 13 minuta, to bi mi bio odličan pokazatelj pred Olimpijske igre u Riju", rekla je Jevtić. Jevtić je navela da je zadovoljna trenutnom formom. "Nisam bila na završnim pripremama, ali sam bila na zimskim bazičnim pripremama u Keniji od 15. januara do 25. marta. Pripreme su protekle veoma uspešno, bez većih problema. Trenutnom formom sam veoma zadovoljna, imala sam dve kontrolne trke, kada sam pobedila u Kuli na 10.000 metara i na prvenstvu Srbije na 5.000 metara", rekla je ona. Polumaraton je na programu poslednjeg dana Evropskog prvenstva, u nedelju od 9.30.

18:48 - Amela Terzić u finalu EP na 1.500 metaraSrpska atletičarka Amela Terzić plasirala se danas u finale trke na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.Terzić je polufinale završila kao prva u svojoj grupi s vremenom od četiri minuta, devet sekundi i 71 stotinku.Vreme srpske atletičarke ujedno je bilo i najbolje u polufinalu.Finale trke na 1.500 metara na programu je u nedelju, poslednjeg dana šampionata Evrope od 17.45.

18:24 - Kamings pobedio na sedmoj etapi Trke kroz FrancuskuBritanski biciklista Stiv Kamings pobedio je na sedmoj etapi Trke kroz Francusku, dok je žutu majicu zadržao Belgijanac Greg Van Avermet. Kamings je etapu dugu 167 kimometara od L'Ilj Žurdena do jezera Pajola prešao za tri sata, 51 minut i 58 sekundi. Drugo mesto osvojio je Deril Impi, koji je bio brži od Danijela Alvara, sa minut i pet sekundi zaostatka za Kamingsom. Četvrti je bio Vinčenco Nibali. Sledeća etapa voziće se sutra od Poa do Banjer de Lišona, a duga je 184 kilometra.

17:55 - Bajern iz Minhena ima najviše igrača koji su osvajali EPFudbalski klub Bajern Minhen ostaće posle Evropskog prvenstva u Francuskoj klub sa najviše igrača koji su osvajali kontinentalni šampionat. Evropska prvenstva je osvajalo 18 igrača Bajerna i taj klub će ostati u vrhu, jer Barselona sa 15 i Real Madrid sa 14 nemaju dovoljno igrača u selekcijama ovogodišnjih finalista da bi ugrozili taj rekord. Portugal i Francuska će se u nedelju sastati u finalu Evropskog prvenstva. Ako Francuska pobedi, Bajern će imati 19 osvajača, jer u ekipi Didijea Dešana nastupa Kingsli Koman. Francuska nema reprezentativaca iz Reala i Barselone, a za Portugal igraju Pepe i Kristijano Ronaldo iz madridskog kluba. Ako ekipa selektora Fernanda Santoša trijumfuje, preskočiće Barselonu na toj listi. Osmorica fudbalera Bajerna, uključujući Olivera Kana, Jirgena Klinsmana i Marija Baslera, bila su u timu kada je Nemačka trijumfovala 1996. godine. Još njih šestorica su biti u timu Zapadne Nemačke 1972. Visokoplasirani Slovan iz Bratislave imao je sedam igrača u reprezentaciji Čeholovačke, kada je taj nacionalni tim pobedio na Evropskom prvenstvu 1976. godine. Po devet igrača imaju Bordo i Borusija Menhengladbah, Borusija Dortmund ima osam, a Milan, Inter, Monako, Valensija i Slovan Bratislava po sedam. Po pest igrača dali su Juventus Keln, Panatinaikos i Saragosa, po pet AEK, Ajaks, Čelsi, Liverpul, PSV i Verder, a po četiri Atletik Bilbao, Arsenal, Atletiko Madrid, Brondbi, Hamburg, Lingbi, Olimpijakos i Štutgart. Trojica fudbalera Dinamo Moskve, Dinamo Tbilisija, Dukle, Fiorentine, Inter Bratislave, PSŽ-a, Sevilje, Slavije, Spartaka i Viljareala osvajala su sa svojim selekcijama evropska prvenstva, a po dva Okser, Bolonja, Duizburg, Dinamo Kijev, Ajntraht, Fejenord, Kajzerslautern, Košice, Lokomotiva, Majorka, Mančester junajted, Napoli, Betis, Roma, Šalke, Torino i Tuluz. Po jednog igrača dali su Arhus, Anderleht, B1903, Benfika, Bešiktaš, Bohemians Prag, Bolton, Kaljari, CSKA Moskva, Den Bosh, Fortuna Dizeldorf, Fortuna Sitard, Frajburg, Hetafe, Hanza, Karlsrue, Lester, Lokomotiva Košice, Malaga, Mančester siti, Marsej, Mehelen, Miluz, Nant, Odense, Parma, Roda, Silkeborg, Spartak Trnava, Sošo, Teplice, Torpedo Moskva, SKA Rostov, Trabzonspor, Udinese, Vareze i Vejle. Najzastupljeniji klubovi čiji domaći igrači nikada nisu osvajali trofej su Čelsi i Liverpul, po petorica. Didije Dešan, Marsel Desai i Frank Lebef su bili u Čelsiju kada je Francuska osvojila Evropsko prvenstvo 2000, a Fernando Tores i Huan Mata kada je Španija trijumfovala 2012. Za Liverpul su nastupali Fernando Tores, Ćabi Alonso, Alvaro Arbeloa i Pepe Reina kada je Španija osvojila 2008, a Reina je bio u timu i kada je ista selekcija trijumfovala četiri godine kasnije. Mančester junajted ima dvojicu osvajača evropskih prvenstava, i to su obojica bili golmani: Peter Šmajhel sa Danskom 1992. i Fabijen Bartez sa Francuskom 2000. godine. Porto je jedini klub koji je osvojio Ligu šampiona, a da nikad nije imao osvajača Evropskog prvenstva. To se pre osnivanja Lige šampiona, a dok se igrao Kup šampiona dešavalo sa Seltikom, Notingem Forestom, Aston Vilom, Steauom i Crvenom zvezdom.

17:17 - VBA ponudio novi ugovor BerahinuFudbalski klub Vest Bromvič Albion ponudio je novi ugovor napadaču Saidu Berahinu, prenosi Skaj Sport. Kako se navodi, čelnici kluba su ponudili 22-godišnjem Berahinu, četvorogodišnji ugovor, a mladi napadač narednih dana će i definitivno doneti odluku da li ostaje u VBA. Engelski napadač ima još godinu dana ugovora sa klubom, a veliko interesovanje za njegove usluge, prethodnih dana su pokazali Stouk, Kristal Palas i Votford. Kako engleski mediji navode, Stouk je trenutno najbliži potpisu Berahina i procenjuje se da su spremni da plate oko 19 miliona evra. Berahino je prošao mlađe selekcije Vest Bromviča, a nastupao je i na pozajmicama u Nortemptonu, Brentfordu i Piterboru. Za "vrećice" je do sada upisao 113 nastupa i 36 puta se upisao u listu strelaca. Uprava Vest Bromviča je 2014. odbila ponude Totenhema i Liverpula za njegove usluge, a sam napadač je prošle sezone isticao da je veoma nezadovoljan, pa je u nekoliko navrata pretio da neće igrati za klub.

16:45 - Aleksandar Rašić prešao u rumunski KlužDosadašnji košarkaš Mega Leksa Aleksandar Rašić karijeru će nastaviti u rumunskom Klužu, saopštio je njegov nekadašnji klub.Rašić će sa Klužom učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Posebno je bio odličan u poslednje dve utakmice serije za treće mesto, kada je u preokretu protiv FMP-a postigao po 15 i 20 poena uz sjajan šut za tri, sedam iz 9 pokušaja. Ovaj 32-godišnji plejmejker je profesionalnu karijeru počeo 2003. u Borcu, a igrao je još za FMP, Efes, Dinamo Moskvu, Albu, Partizan, Trabzon, Lijetuvos ritas, Sijenu, Ankaru, Konjaspor, Steauu, Turk Telekom i Megu.

16:09 - Miloš Lepović novi fudbaler Novog PazaraFudbalski klub Novi Pazar angažovao je igrača sredine terena Miloša Lepovića, koji je u prethodnoj sezoni bio član lučanske Mladosti. "Ljudi ovde vole fudbal i uvek je na tribinama divna atmosfera. Istekao mi je ugovor, dobio sam poziv iz Novog Pazara i nisam se mnogo dvoumio. Znam da ovaj klub želi stalno da napreduje", rekao je Lepović. Lepović je ranije nastupao za Jagodinu, kragujevački Radnički, skopski Vardar i Mokru Goru iz Zubinog Potoka. "Igrao sam ovde mnogo puta, još u dresu Radničkog u Prvoj ligi Srbije. Takav ambijent pamti se celog života", istakao je dvadesetosmogodišnji vezista. On je izrazio očekivanje da će Novopazarci u nastupajućoj sezoni izboriti plasman u plej-of. "Možda se malo kasnije startovalo. To važi i za mene, pa nisam potpuno spreman. Dobro radimo, imamo dobrog trenera i korektnu ekipu. Potrebno nam je još nekoliko iskusnih i proverenih igrača, verujem da će se sve sklopiti do početka prvenstva", ocenio je Lepović. Novi Pazar će u prvom kolu Super lige Srbije, 23. jula, biti domaćin novosadskoj Vojvodini.

16:00 - Vanredna Skupština FK Partizan zakazana za 12. septembarVanredna Skupština fudbalskog kluba Partizan održaće se 12. septembra, saopšteno je na sajtu kluba. Privremena uprava je na današnjoj sednici razmatrala izveštaj koji je podneo Mile Jovičić sa sastanka Radne grupe fudbalskog kluba Partizan za pripremu i sprovođenje vanredne Skupštine kluba. "Tom prilikom je Privremena uprava fudbalskog kluba Partizan jednoglasno usvojila ovaj izveštaj i sve zaključke sa sastanka. Istovremeno, jednoglasno je podržana i inicijativa da se vanredna Skupština fudbalskog kluba, u skladu sa zaključcima, nakon rešavanja otvorenih pravnih pitanja i stvorenih uslova, održi u ponedeljak 12. septembra 2016", navodi se u saopštenju.15:47 - Albanski tim na meti policijeAlbanski prvoligaš Teuta iz Drača, koji je na pripremama u Austriji, na meti je istražnih organa zbog sumnje da je manipulisao pripremne utakmice i "prodao" ih kladioničarskoj mafiji. Državno tužilaštvo Salcburg pokrenulo je istragu zbog utakmica koje je albanski tim odigrao u Austriji protiv domaćih ekipa. Savezna kriminalistička služba, kako je saopšteno, sprovela je pretres hotela u Cilertalu, gde je smeštena ekipa, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. Tokom pretresa, koji je obavljen 25.juna, zaplenjeni su komunikacioni urađaji, pisani dokumenti, a analiza istih još nije zaključena. Pored toga saslušano je više igrača, trener i funkcioneri. Protiv osumnjičenih, kako se navodi, podneta je krivična prijava zbog sumnje manipulacije utakmica.

15:20 - Mouče: Zvezda je ozbiljan klub, idemo u Ligu šampionaNovi fudbaler Crvene zvezde Pablo Mouče rekao je da je srećan što je došao u veliki klub i da će dati sve od sebe da opravda poverenje i pomogne ekipi da se plasira u Ligu šampiona. "Srećan sam što sam došao u ovako veliki klub. Veoma sam zadovoljan kako su me svi primili. Ovo je ozbiljan, sređen klub, sa velikim ambicijama da igra Ligu šampiona. Želim da dam maksimum i da opravdam ukazano poverenje", rekao je Mouče na promociji. Mouče je u Zvezdu došao na jednogodišnju pozajmicu, uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone. Nosiće dres sa brojem 11. Moći će da igra protiv Valete u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. On je rekao da je dolazak u Zvezdu veliki korak u njegovoj karijeri. "Zvezda je veliki klub sa evropskom istorijom. Želeo sam da se razvijam profesionalno i kao čovek. Zbog toga je ovo veoma važna epizoda u karijeri. Trudiću se da opravdam dres koji nosim", rekao je dvadesetosmogodišnji Argentinac. On je dodao da se podjednako dobro snalazi na levom i desnom krilu, da može da igra i špica i da je samo na treneru da odluči na kojoj će poziciji igrati. "U svakom slučaju, spreman sam da odgovorim svakom izazovu", dodao je Mouče. Prema njegovim rečima, odluku da dođe u Zvezdu doneo je između ostalog i zbog navijača crveno-belih, za koje je rekao da su "ludi" poput onih u Argentini. "Na Bombonjeri je bila fantastična atmosfera, ali sam video da su Zvezdini navijači slični Bokinim. Očekujem da bude slično kao i u Argentini. To me je mnogo privuklo, svidja mi se kada su navijači 'ludi'", rekao je Mouče. On je rekao da će mu mnogo značiti što će biti saigrač sa sunarodnikom Luisom Ibanjezom, sa kojim je zajedno igrao u Boki Juniors. "Smatram sebe srećnikom što ga toliko dugo poznajem. Igrali smo zajedno u Boki. Pričao mi je mnogo o instituciji Crvene zvezde. On je sjajan momak sa velikim srcem i radujem se što ću opet igrati sa njim", kazao je Mouče. On je rekao da je veoma srećan kako su ga dočekali navijači, koji su mu u velikom broju slali poruke preko društvenih mreža. "Želim da im se odužim tako što ću na svakoj utakmici davati maksimum i pružati im razlog za zadovoljstvo", rekao je Mouče. On je u Evropi proveo dve sezone u turskom Kajzerisporu, ali je naveo da je Zvezda veći izazov. "Ovo će biti daleko veći izazov jer je Zvezda najveći klub u Srbiji. Imam priliku da igram u evropskim takmičenjima", kazao je Mouče.15:07 - Hamilton najbrži na prvom treningu u SilverstonuAktuelni šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme na prvom treningu uoči trke za Veliku nagradu Velike Britanije. Hamilton je ostvario vreme od 1:31,654 minuta i bio je 0,033 sekunde brži od klupskog kolege Nika Rozberga. Nastupi Hamiltona i Rozberga bili su u centru pažnje posle jučerašnjeg upozorenja čelnika Mercedesa zbog njihovih oštrih duela na prethodnim trkama. Oni su se sudarili tri puta u poslednjih pet trka. Treći je bio vozač Fors Indije Niko Hulkenberg sa 0,838 sekundi zaostatka za Hamiltonom. Četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel iz Ferarija bio je četvrti sa zaostatkom od 0,847 sekundi, dok je peti bio Danijel Rikardo iz Red Bula sa skoro 1,2 sekunde zaostatka. Kvalifikacije za Veliku nagradu Velike Britanije biće održane u subotu od 14 časova, a trka je na programu u nedelju u isto vreme.14:45 - Barcokas novi trener BarseloneGrčki košarkaški stručnjak Jorgos Barcokas novi je trener Barselone, saopšteno je na sajtu katalonskog kluba. Barcokas je na klupi zamenio Ćavija Paskvala, a ugovor sa Kataloncima potpisao je na tri godine. Grčki stručnjak u Barselonu stiže iz Lokomotive Kubanj, sa kojom je prošle godine napravio najveći uspeh u istoriji kluba, pošto je igrao na Fajnal foru Evrolige, a vodio je i Marusi, Olimpiju iz Larise, Panionios i Olimpijakos. Sa Olimpijakosom ima osvojenu Evroligu 2013. godine, kao i FIBA Interkontinentalni Kup.

14:30 - Bora Sibinkić vd selektora kajakaške reprezentacije Srbije 14:16 - Čeh završio reprezentativnu karijeru

14:01 - Blater izlaže žalbu krajem avgustaBivši predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater izložiće 25. avgusta pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani žalbu na šestogodišnju suspenziju iz fudbala, koju je dobio zbog isplate od dva miliona dolara tadašnjem predsedniku Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišelu Platiniju. CAS je saopštio da će se saslušanje održati u petak 25. avguta u sedištu suda u Lozani. Etički komitet Fife je prošlog decembra suspendovao Blatera i Platinija na po osam godina, zbog "nelojalne isplate" od dva miliona dolara, koliko je Blater odobrio da se isplati Platiniju za posao savetnika od 1999. do 2002. godine. CAS je u Platinijevom slučaju naveo da "nije uveren u legitimitet" isplate bivšem francuskom reprezentativcu. Žalbena komisija Fife je umanjila kaznu na po dve godine, ali su se Blater i Platini ipak žalili na suspenzije.

13:48 - Kenijska policija zbog dopinga istražuje sve atletske kampoveKenijska policija najavila je da će zbog dopinga istražiti "sve vrhunske atletske trening kampove u zemlji", posle hapšenja sportskog agenta Federika Rose zbog sumnji da je snabdevao trkače zabranjenim supstancama. Policija je u sudskoj dokumentaciji iz istrage navela da želi da ispita "sve umešane strane" u najpoznatijim trening kampovima u zemlji. Istraga je započeta manje od mesec dana pre početka Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, gde će kenijski atletičari biti pod jakim nadzorom zbog brojnih doping skandala. Ta istraga mogla bi da poremeti pripreme za Rio pojedinih kenijskih atletičara. Rosa je uhapšen početkom nedelje, a danas je platio 3.000 dolara i pušten je uz kauciju.

13:28 - Hesus Games potpisao za NjukaslDosadašnji fudbaler Atletiko Madrida Hesus Games potpisao je dvogodišnji ugovor sa Njukaslom, saopštio je taj engleski klub. Games je počeo karijeru u Malagi 2004. godine, odakle je 10 godina kasnije potpisao za Atletiko Madrid, sa kojim je osvojio Superkup Španije 2014. godine i igrao u finalu Lige šampiona prošle sezone. "Zaista se radujem početku drugog dela moje karijere. Sada je pravo vreme za odlazak iz Atletika, ovo je pravi potez. Njukasl ima uzbudljiv projekat, sa ciljem da se klub vrati gde mu je mesto, u Premijer ligu i srećan sam što ću biti deo toga", rekao je tridesetjednogodišnji desni bek. Trener Njukasla Rafael Benites rekao je da je zadovoljan dolaskom Gamesa. Njukasl je prošle sezone ispao iz Premijer lige pa će u predstojećoj sezoni igrati u Čempionšipu.

13:10 - Dibler prešao u GalatasarajAmerički košarkaš Džon Dibler napustio je Efes i prešao u redove gradskog rivala Galatasaraja. Dibler je prošle sezone bio najbolji trojkaš Evrolige, sa prosekom od 10,2 poena i dva skoka po meču. On je evropsku karijeru počeo u grčkom Panioniosu, a pažnju na sebe skrenuo je kada je sa Karšijakom osvojio turski šampionat i kup, pre nego što je prošle godine prešao u Efes. Galatasaraj će igrati u novom formatu Evrolige, a već u drugom kolu, 21. oktobra, dočekaće Crvenu zvezdu u Istanbulu.

12:56 - Pepe trenirao odvojeno od timaPortugalski fudbalski reprezentativac Pepe trenirao je odvojeno od ekipe i njegov nastup u finalu Evropskog prvenstva i dalje je neizvestan zbog povrede butnog mišića. Pepe je propustio polufinalnu utakmicu protiv Velsa zbog povrede butine. Njegova ekipa je 6. jula pobedila Vels sa 2:0 i plasirala se u finale. Pepe je danas sa članom stručnog štaba trenirao s loptom, odvojeno od ekipe. Portugal će u finalu Evroskog prvenstva igrati protiv domaćina turnira Francuske, u nedelju od 21 čas u Sen Deniju.

12:40 - Daum novi selektor reprezentacije RumunijeNemački fudbalski stručnjak Krištof Daum novi je selektor reprezentacije Rumunije, objavio je nacionalni Savez. Daum je nasledio Anhela Jordaneskua posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, gde je Rumunija završila sa samo jednim bodom u A grupi, osvojenim protiv Švajcarske (1:1), uz dva poraza od Francuske (2:1) i Albanije (1:0). "Srećan sam i počastvovan zbog novog izazova. Da bismo ostvarili ciljeve moramo da verujemo u sebe i budemo jedinstveni", rekao je ovaj 62-godišnji trener. Daum je u dugoj karijeri, između ostalih, vodio Keln, Štutgart, Austriju iz Beča, Fenerbahče, Bešiktaš i Bajer iz Leverkuzena.

12:26 - Raikonen produžio ugovor sa FerarijemItalijanska ekipa u Formuli 1 Ferari produžila je ugovor s vozačem Kimijem Raikonenom do kraja sezone 2017. Budućnost tridesetšestogodišnjeg Finca u Ferariju bila je neizvesna, pošto se razmatralo da li je uradio dovoljno da zasluži četvrtu uzastopnu sezonu u italijanskom timu. Čelnici Ferarija odlučili su da je Raikonen najbolja opcija za podršku četvorostrukom svetskom šampionu Sebastijanu Fetelu, koji je prvi vozač ekipe. To će biti sedma godina u Ferariju za Raikonena, koji je 2007. godine osvojio poslednju šampionsku titulu za taj italijanski tim. Raikonen nije bio naročito uspešan u svom drugom mandatu u Ferariju, 2014. godine od njega je bio uspešniji Fernando Alonso, a prošle godine Fetel. On je ove sezone uglavnom bio iza Fetela, ali je napredovao, zbog čega je i zaslužio ugovor na još godinu dana. Raikonen je ove sezone u osam trka četiri puta bio na podijumu, imao je dva druga i dva treća mesta.

12:15 - Kranaviter na pozajmici u SeviljiArgentinski reprezentativac Matijas Kranaviter predstojeću sezonu igraće za Sevilju kao pozajmljeni fudbaler madridskog Atletika, objavila su oba kluba. Trostruki uzastopni osvajač Lige Evrope neće imati opciju otkupa na leto 2017. godine, jer Atletiko u defanzivnom vezisti vidi svetlu budućnost. Kranaviter u Sevilju dolazi kao zamena za Gžegoža Krihovijaka, koji je u velikom transferu prešao u Pari Sen Žermen. Kranaviter je prošlog avgusta potpisao za Atletiko, ostao je do januara na pozajmici u River Plati, a potom nije imao veliku ulogu u madridskom timu.

12:01 - Klop produžio ugovor sa Liverpulom do 2022.Menadžer Liverpula Jirgen Klop potpisao je novi ugovor do 2022. godine samo devet meseci od dolaska, saopštio je klub sa Enfilda. Dosadašnji ugovor nemačkog stručnjaka isticao je 2018. godine, ali je odlučio da, zajedno sa pomoćnicima Željkom Buvačem i Peterom Kravicom, produži saradnju. Liverpul je objavio da je takav potez napravljen kako bi se stručnom štabu odalo priznanje na posvećenosti i unapređenju kluba koji bi u narednim sezonama mogao da donese uspeh. "Teško je opisati koliko sam počastvovan, kao i Željko i Piter. Još smo na početku avanture, ali smo ostvarili jaku vezu sa ovim specijalnim klubom. Svestan sam odgovornosti, a ovak korak je odraz zajedništa svih u Liverpulu", izjavio je Klop. Članovi Liverpula su srpski fudbaleri Lazar Marković i Marko Grujić.

11:51 - Šou Evre i Pogbe posle pobede nad Nemačkom
11:40 - Ristović zove Dženkinsa da se vrati u Zvezdu

11:30 - Dramond poželeo dobrodošlicu Marjanoviću

11:15 - ŽFK Crvena zvezda pod okriljem Sportskog društvaŽenski fudbalski klub Crvena zvezda, koji postoji od 2011. godine, zvanično je pod okriljem Sportskog društva Crvena zvezda. "Ovo je veliki dan za naš klub. Pre pet godina, kada smo počeli sa radom, znao sam da će naš klub predstavljati prekretnicu u ženskom fudbalu u Srbiji. Muški klub sve ove godine pruža veliku podršku svojim koleginicama i moram da istaknem veliku zahvalnost zbog toga. Mi smo mlada i perspektivna ekipa. Naporan je rad pred nama, ali učinićemo sve da naredne sezone budemo prvaci Srbije", rekao je trener ŽFK Crvena zvezda Darko Stojanović. Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović oduvek je pružao podršku svim aktivnostima u okviru kluba. "Zvezda je u svojoj filozofiji uvek imala jednu misao – borba za najviši plasman i siguran sam da su devojke toga svesne. Fudbal se ne deli na muški i ženski, ista pravila važe za oba pola. Naša muška selekcija je postigla u svojoj istoriji rezultat koji objektivno predstavlja motiv za sve generacije sportista u našem klubu sada i u budućnosti. Očekujem da i devojke pođu putem uspeha i da se uvrste u red klubova koji će biti šampioni Evrope i sveta, verujem da mogu to da ostvare", rekao je Mijailović.

10:52 - Klatenburg sudi finale EPEngleski sudija Mark Klatenburg sudiće finalnu utakmicu Evropskog prvenstva izmedju domaćina turnira Francuske i Portugala, saopštila je Evropska fudbalska unija (Uefa). To je biti treće veliko ovogodišnje finale koje će suditi četrdesetjednogodišnji Klatenburg, posle finala Lige šampiona i FA kupa u maju. Klatenburg je prethodno sudio u tri utakmice na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a u nijednoj nisu igrali finalisti turnira. Opširnije OVDE

10:33 - Selektor Francuske: Ispisali smo istorijuSelektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešam ocenio je da je njegova ekipa ispisala istoriju pobedom nad Nemačkom u polufinalu Evropskog prvenstva. "Već smo ispisali istoriju. Mnogo vremena je prošlo od naše poslednje pobede nad Nemačkom, ali to pred meč nije ništa značilo. Mi smo u finalu i trofej nam je na dohvat ruke. Srećan sam zbog igrača, utakmica je bila teška protiv ekipe koja nas je namučila. Ali, mučili smo se zajedno. Ovaj tim ima sve što treba da bude voljen. Emocije su bile velike, mučili smo se, ali nikada nismo odustali i to je za mene sjajno. Ovo je lepa priča, igrači su ispisali istoriju izbacivanjem Nemačke", rekao je Dešam. "Nemamo moć da rešimo probleme ljudi, ali možemo da stvorimo emocije kako bi ljudi zaboravili na brige. Stvaramo strast i zanos kod ljudi, to možemo svi da vidimo", dodao je francuski selektor. Dešan je sa Francuskom kao igrač osvojio Svetsko prvenstvo 1998. godine i Evropsko dve godine kasnije.

10:15 - Lev: Bili smo bolji od Francuske, možda odem...Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev rekao je da njegov tim nije zaslužio poraz od Francuske u polufinalu prvenstva Evrope, kao i da još uvek nije poznato da li će ostati na toj funkciji. Francuska je sa dva gola Antoana Grizmana savladala Nemačku (2:0) u Marseju i u finalu zakazala duel sa Portugalijom." Bili smo bolji od Francuske. Trudili smo se, pokazali ogromnu želju, bili dobri u situacijama "jedan na jedan", ali smo u finišu prvog poluvremena nesrećno primili gol iz penala i potom promašili mnogo šansi", rekao je Lev posle utakmice. On je dodao da je neizvesno da li će nastaviti da vodi reprezentaciju. "Ne mogu da predvidim šta će se desiti. Puno sam razočaran da bih trenutno pričao o tome. Nismo pre turnira razgovarali o tome, ali bismo u narednim danima mogli. Sve u svemu, razmotriće se sve opcije", zakljucio je selektor svetskih prvaka.10:00 - Srpski kik bokseri izgubili od SADKik boks reprezentacija Srbije izgubila je u Končarevu od reprezentacije SAD sa 1:4. Svih pet mečeva održano je sinoć u disciplini K1. Jovana Đorđević je u konkurenciji do 65 kilograma izgubila od Ketlin Jang sa 0:3, dok je istim rezultatom Slobodan Mijajlović izgubio od Nejta Ričardsona u kategoriji do 67 kilograma. Džo Miler je nokautom pobedio Bobana Marinkovića u kategoriji do 60 kilograma, dok je Nemanja Pantečić izgubio od Omarija Bojda sa 0:3, u konkurenciji do 81 kilograma. Jedini poen Srbiji doneo je Aleksandar Konovalov, koji je nokautom pobedio Kevina Kruma, u konkurenciji do 63,5 kilograma. 09:46 - Košarkaši Srbije igraju protiv Češke u polufinalu kvalifikacionog turniraKošarkaška reprezentacija Srbije igra večeras protiv Češke u polufinalu olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu. Utakmica Srbije i Češke počinje u 21 čas u Beogradskoj areni. Pre toga, od 18 časova, u prvom polufinalu igraju Portoriko i Letonija. Finale je na programu u subotu od 21 čas, a samo pobednik turnira izboriće plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

09:35 - Srpske atletičarke u tri finala na EPTrećeg dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu, danas će tri srpske atletičarke učestvovati u finalima svojih disciplina, a jedna srpska reprezentativka u kvalifikacijama. Prva će na borilište izaći Amela Terzić, koja će u 18.15 učestvovati u kvalifikacijama trke na 1.500 metara. Posle nje od 19.20 Ivana Španović će se takmičiti u finalu u skoku u dalj. U 20.15 počinje finale u bacanju diska, u kome će nastupiti Dragana Tomašević, dok će 10 minuta kasnije u finalu trke na 400 metara trčati Tamara Salaški.

09:14 - Grizman: Radujemo se kao mala decaFrancuski fudbaler Antoan Grizman, sa dva gola junak pobede nad Nemačkom (2:0) u polufinalu Evropskog prvenstva, rekao je da nijednog trenutka nije imao nedoumicu da neće realizovati penal, iako ga je pre nešto više od mesec dana promašio u finalu Lige šampiona protiv madridskog Reala. "Imao sam veliku želju da izvedem penal u važnom trenutku i srećan sam što sam ga realizovao. Kod drugog gola sačekao sam grešku golmana i pogodio za veliku prednost. Ova pobeda je zasluga celog tima", rekao je Grizman posle utakmice u Marseju. Grizman nije skrivao veliko zadovoljstvo posle plasmana njegovog tima u finale prvenstva Evrope. "Oduševljeni smo, kao mala deca, ali preostalo nam je da trijumfujemo u finalu i osvojimo titule. Ponosni smo i radosni, ali mislima već u meču sa Portugalcima", poručio je Grizman, prvi strelac turnira sa šest golova. Francuska će u borbi za treću kontinentalni trofej igrati protiv Portugalije u nedelju od 21 sat.

08:55 - Čović reizabran za predsednika Crvene zvezdePredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović ostaće na toj funkciji i narednih pet godina, odlučeno je sinoć na Izbornoj Skupštini kluba. Čović je jednoglasno reizabran na Skupštini koja je održana na Malom Kalemegdanu sa 32 glasova prisutnih. "Veliko zadovoljstvo mi pričinjava činjenica da smo napravili veliki posao za ovih pet godina, da smo napravili i dobar rezultat na terenu, stabilizovali klub, i sada moramo da razmišljamo šta i kako dalje. Novi model Evrolige je vrlo opasan jer zahteva još veću angažovanost svih, na svim nivoima u klubu", rekao je Čović. Prema njegovim rečima, ukupan prihod kluba za prethodnih pet sezona iznosio je 28 miliona evra, od čega je oko 12 miliona potrošeno na izmirivanje prethodnih obaveza, iz perioda od 2000. godine do 11. 8. 2011. 08:30 - Nojer: Nije mogao da bude gori trenutak za porazGolman Nemačke Manuel Nojer rekao je da ne postoje gori trenuci za poraz od onih u polufinalima velikih takmičenja. Nemačka je u polufinalu Evropskog prvenstva izgubila od domaćina Francuske rezultatom 2:0 i propustila da se sedmi put bori za trofej na kontinentalnom šampionatu. "Ovo je polufinale, ne postoji gori momenat za poraz od ovih utakmica. Ne želim da kažem da smo bili bolji tim, ali 2:0 nije realan rezultat", rekao je Nojer. Čuvar mreže Bajerna istakao je da se odlučujući trenutak dogodio u poslednjim minutima prvog poluvremena, kada je sudija Nikola Ricoli pokazao na belu tačku posle igranja rukom Bastijana Švajnštajgera u kaznenom prostoru. "Naravno da je penal bio ključni trenutak, ali smo imali čitavo drugo poluvreme da izjednačimo. Imali smo šansi, nismo mogli da ih realizujemo, dok je Francuska iskoristila svoje".

08:10 - Francuska i Portugal u finalu EPFudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u finale šampionata Evrope, posto je sinoć u drugom polufinalu savladala Nemačku 2:0 (1:0). Pred 64.000 gledalaca u Marselju oba gola postigao je Antoan Grizman, u 45. iz penala i 72. minutu. On je ubedljivo vodeći strelac turnira sa šest golova. Francuzi će se za treću titulu kontinentalnog šampiona, u nedelju uveče na Sen Deniju, boriti protiv Portugalije, koja je sinoć, takođe 2:0, savladala Vels. Opširnije OVDE

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track