BLOG UŽIVO, VIDEO Selektor Portugala pred Poljsku: Nema favorita, šanse su 50:50
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Selektor Portugala pred Poljsku: Nema favorita, šanse su 50:50

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:21 - Basket 3x3 festival u SvilajncuU Svilajncu će u četvrtak i petak biti održan "3x3 basket festival" na terenu Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj".Predvidjena su takmičenja u šest kategorija. Seniori će se takmičiti na predkvalifikacionom turniru Prvenstva Srbije, igraće i juniori, kadeti, pioniri, devojčice i još jedna kategorija seniora.Svilajnac već više godina organizuje Basket festival a ove godine od KSS dobijena je licenca za organizovanje predkvalifikacionog turnira u okviru Prvenstva Srbije. Najbolje četvoroplasirane ekipe sa 3x3 turnira u Svilajncu plasiraće se na finalni turnir regiona centralne Srbije gde će se boriti za mesto na državnom prvenstvu.Nakon finalnih nadmetanja pobednik državnog prvenstva stiče pravo da učestvuje na kvalifikacijama za FIBA World Tour i da se takmiči sa najjačim ekipama Evrope.Zvanični slogan manifestacije je "Na ulici smo najjači!"

23:03 - Balak: Verujem u pobedu NemačkeNekadašnji fudbaler Bajerna iz Minhena i Čelsija Mihael Balak rekao je danas da je uveren da će Nemačka pobediti Italiju u četvrfinalu Evropskog prvenstva."Verujem u pobedu Nemačke", rekao je Balak za sajt Uefe."Sumnjam da su Italijani u stanju da ponovo ulože toliki napor kao u meču protiv Španije", dodao je bivši nemački fudbaler.Nemačka do sada nikada nije pobedila Italiju na nekom velikom turniru.Utakmica četvrtfinala Evropskog prvenstva izmedju Nemačke i Italije na programu je u nedelju od 21.00 u Bordou.

22:30 - Tulalan potpisao za BordoDosadašnji fudbaler Monaka Žeremi Tulalan potpisao je dvogodišnji ugovor sa Bordoom, preneli su francuski mediji. Uprkos tome što mu je ostalo još godinu dana ugovora sa Monakom, Tulalan je prošle nedelje pregovarao sa upravom kluba o raskidu ugovora. Bivši francuski reprezentativac je napomenuo je da se odlučio na odlazak iz Monaka pošto želi da bude bliže svojoj porodici u Nantu."Proveo sam tri divne sezone u Monaku i ponosan sam što sam doprineo povratku kluba u vrh francuske lige i evropskog fudbala. Vreme je za novi izazov, koji će me približiti rodnom gradu. Zahvalan sam saigračima, stručnom štabu, svima u klubu i navijačima na konstantnoj podršci", rekao je tridesetdvogodišnji Tulalan. Tulalan je karijeru počeo u Nantu 2001. godine, odakle je pet godina kasnije potpisao za Lion. On je 2011. godine prešao u Malagu, a dve godine kasnije potpisao je ugovor sa Monakom. Igrao je za mlade selekcije Francuske, a za "A" tim odigrao je 36 utakmica.

22:14 - Trener Ordabasija: Čeka nas težak zadatakTrener kazahstanskog Ordabasija Bahtijar Bajseitov rekao je da njegova ekipa ove sezone želi da obraduje svoje navijače rezultatima u Ligi Evropa, ali je istakao da ih čeka težak zadatak protiv fudbalera Čukaričkog. "Želimo da obradujemo naše navijače, jer prošle sezone nismo imali sreće. Takve su nam ambicije. Želimo da prodjemo ovu fazu, ali zadatak će biti težak, kako zbog puta, tako i zbog samog kvaliteta Čukaričkog", rekao je Bajseitov. Fudbaleri Čukaričkog sutra dočekuju Ordabasi u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa."Već sam bio ovde, gledao sam utakmicu Čukaričkog kada je igrao protiv Borca iz Čačka, a ja sam došao da pratim Srđana Vujakliju. Tada sam video kakav potencijal ima ova ekipa", rekao je Bajseitov. "Nismo došli da se branimo, uvek igramo otvoreno. Možda jeste naša prednost to što se revaš igra kod nas, pa tako možemo da u slučaju dobrog rezultata taktiziramo u revanšu... Očekujem tešku utakmicu i veliku borbu", rekao je Bajseitov. I fudbaler Aleksandar Sinčević je rekao da njegovu ekipu očekuje težak zadatak protiv Čukaričkog. "Očekuje nas težak zadatak, znamo da igramo protiv mlade ekipe, ali tehnički veoma dobro obučene. Siguran da će svako od igrača dati 120 odsto da opravda očekivanja trenera i verujem da ćemo tako daći do povoljnog rezultata... Naša prednost može da bude to jer nam od marta traje prvenstvo i dobrom smo ritmu, dok je Čukarički tek izašao iz priprema", rekao je on. Meč izmedju Čukaričkog i Ordabasija igra se sutra od 20.30 na Banovom brdu.

22:00 - Selektor Portugala: Nema favorita, šanse su 50:50Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš rekao je da nema favorita u predstojećem duelu njegove ekipe i selekcije Poljske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i dodao da obe ekipe imaju podjednake šanse. "Poljska je veoma jak tim, igraju na veoma visokom nivou. Siguran sam da će to biti veoma težak meč", rekao je Santoš, a zatim dodao: "Dok sam vodio Grčku igrao sam protiv Portugala pre četiri godine i sećam se toga veoma jasno. Jakub Blaščikovski, Robert Levandovski i još nekoliko igrača iz tog tima je još tu, napredovali su od tada. Naravno, sutrašnja utakmica nema veze sa tom iz 2012. Biće to meč dve ekipe koje žele da prođu u polufinale. Poljska veruje da će proći, mi verujemo da ćemo proći. Nema favorita, šanse su 50:50", rekao je Santoš. Selektor Portugala je naveo da veruje u svoj tim."Imam 23 igrača u veoma dobroj formi. Moj tim je veoma motivisan. Oni znaju šta žele, vrlo su odlučni, hrabri i ja verujem u njih", rekao je Santoš. Fudbaleri Portugala i Poljske sutra igraju meč četvrtfinala Evropskog prvenstva. Meč se igra od 21.00 u Marseju.

21:34 - Poletanović: Za sada je sve dobroFudbaler Crvene zvezde Marko Poletanović rekao je da je zadovoljan početkom u novom klubu i da mu gol u prijateljskom susretu sa Zorjom mnogo znači. "Vredno treniram i ako ovako nastavim biće sve kako treba. Imam istu ulogu kao u Vojvodini, sada sam dao i gol, što mi mnogo znači za samopouzdanje. Nadam se da će ih biti još", rekao je Poletanović. Zvezda je u Krškom pobedila ukrajinsku Zorju sa 3:1, čime je zabeležila treći trijumf u predsezoni, a Poletanović je bio strelac trećeg pogotka. "Prva utakmica, prvi gol i nadam se da će ih biti još. Bilo je teško igrati po vrućini u prvom poluvremenu", kazao je ovaj 22-godišnji vezni fudbaler. On je naveo da se za sada dobro snalazi u novom klubu i da mu se mnogo više sviđa sistem rada nego u Gentu, iz kojeg je pozajmljen Zvezdi. "Odradio sam tek četiri-pet treninga i za sada je sve okej. U Gentu se radi drugačije, na treninzima se trči po 20 kilometara, a u Zvezdi se mnogo više radi sa loptom, što mi više odgovara", kazao je Poletanović. Crveno-beli će u narednom prijateljskom susretu igrati protiv ukrajinskog Volina 5. jula.

21:07 - Navalka: Moramo da vodimo računa o svima, ne samo o RonalduSelektor fudbalske reprezentacije Poljske Adam Navalka rekao je da njegova ekipa mora da obrati pažnju na ceo tim Portugala, ne samo na Kristijana Ronalda, ukoliko želi da pobedi u utakmici četvrtfinala Evropskog prvenstva. "Fudbal je timski sport. Nema tima u kojem jedan igrač može da odluči ishod utakmice. Mislim da Portugal ima dobar tim i zato moramo da vodimo računa o celom timu, a ne samo o Ronaldu, ako želimo da pobedimo", rekao je Navalka. Fudbaleri Poljske i Portugala igraju sutra prvu utakmicu četvrfinala evropskog prvenstva."Portugal je veoma opasan protivnik sa velikim potencijalom. Imaju igrače najvišeg nivoa, zvezde... Ne želim čak ni da pominjem Kristijana Ronalda", rekao je Navalka. "Za nas je svaki meč novi izazov. Moji igrači su već postigli mnogo, ali su i dalje motivisani. Žele da igraju sve bolje i bolje i to mene kao trenera čini veoma srećnim. Puni smo vere i optimizma pred sutrašnji meč", dodao je selektor Poljske. Navalka je pozvao i sudije da zaštite napadača njegove ekipe Roberta Levandovskog istakavši da je "bio na udaru" protivničkih igrača više nego bilo koji drugi fudbaler na šampionatu. Meč je na programu od 21.00 u Marseju.

20:46 - Amela Terzić: Cilj je medalja sa seniorskog takmičenjaReprezentativci Srbije u atletici Amela Terzić i Elzan Bibić završili su na Kopaoniku pripreme za nastupajuća međunarodna takmičenja, a prvo u nizu je Evropsko prvenstvo od 6. do 10. jula u Amsterdamu. "Očekujem trke na nivou mog najboljeg rezultata i plasman u finale discipline 1.500 metara. I dok sam nastupala u mlađim kategorijama, isticala sam kao cilj medalju sa velikog seniorskog takmičenja. Ovo je najbolja prilika do sada", rekla je Terzić. Ona je deonicu od 1.500 metara ove sezone najbolje istrčala u španskoj Uelvi, a ostvarenjem od 4:05,53 minuta je u 2016. godini treća među 26 prijavljenih takmičarki. Lični rekord ove 23-godišnje Novopazarke iznosi 4:04,77 minuta i sedmi je po vrednosti, dok je najbolja Holanđanka Sifan Hasan sa 3:56,05. "Još ne znam kako će izgledati moja polufinalna grupa, nadam se da ću imati i malo sreće. Priželjkujem taktičku trku, sa sporijim početkom i jakom završnicom. Ne obazirem se na rivalke i verujem da ću dobre treninge pretvoriti u željeni rezultat", kazala je Terzić. Ova učenica trenera Rifata Zilkića startovaće 8. jula od 18.15 u polufinalu, dok je finale na programu dva dana kasnije i počeće u 17.45. "Gotovo godinu dana intenzivno se pripremamo za Amsterdam. Iskreno, već imam malu tremu. Amela je spremna za finale i borbu za najviši plasman. U mlađim uzrastima osvajala je medalje u kontinuitetu, a krunu bi predstavljalo seniorsko odličje", istakao je Zilkić. Mladi reprezentativac Elzan Bibić učestvovaće od 14. do 17. jula na Prvenstvu Evrope za mlađe juniore u Tbilisiju, u Gruziji, a od 19. do 24. jula očekuje ga Svetsko prvenstvo za starije juniore u poljskom gradu Bidgošću. "U Tbilisiju sam prošle godine osvojio zlato i srebro na Olimpijskim danima mladih Evrope, pokušaću da nastavim dominaciju. Poklapaju se termini trka na 1.500 i 3.000 metara, pa ću nastojati da konkurišem za medalje na dužoj deonici", najavio je Bibić. Na Kopaoniku su tokom poslednje tri sedmice trenirali i šampionka Balkana na 5.000 metara Teodora Simović i stariji junior Haris Ajdarević.

20:29 - Federer u trećem kolu VimbldonaŠvajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je u drugom kolu pobedio Britanca Markusa Vilisa u tri seta - 6:0, 6:3, 6:4. Federer će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča u kom se sastaju Aleksandr Dolgopolov i Danijel Evans. Švajcarac je u današnjem meču protiv Vilisa, koji je trenutno 772. teniser sveta i koji je u glavni žreb stigao iz kvalifikacija, osvojio prvih sedam gemova, a onda je bez ikakvih problema kontrolisao meč do kraja. Vilis je najslabije rangiran teniser koji je stigao do drugog kola nekog grend slema još od 1988. godine.

20:10 - Raul Uče Rubio novi fudbaler LesteraDosadašnji fudbaler Rajo Valjekana Raul Uče Rubio od sledeće sezone će nositi dres Lestera, saopštio je šampion Premijer lige. Lester je saopštio da će Raul Uče Rubio (18) sa tim klubom potpisati četvorogodišnji ugovor. Finansijski detalji ugovora nisu objavljeni. Uče je drugi Španac koji je će pojačati Lester ovog leta, nakon što je sve dogovoreno i sa Luisom Ernandesom.

19:57 - Zvezda pobedila ukrajinsku ZorjuFudbaleri Crvene zvezde pobedili su ukrajinsku Zorju iz Luganjska sa 3:1, u prijateljskoj utakmici na pripremama u Sloveniji. Zorja je povela u četvrtom minutu preko Viktora Paula, a preokrenuli su Aleksandar Katai u 43, Predrag Sikimić u 77. iz penala i Marko Poletanović u 78. Zvezda je počela sa Tomasom Fibelom, Andrijom Lukovićem, Milošem Cvetkovićem, kao i igračima koji su bili standardni u prošloj sezoni. Taj tim se mučio protiv fizički jačeg rivala u prvom poluvremenu, ali je taj deo ipak završen nerešeno.Trener Miodrag Božović je sredinom drugog poluvremena zamenio ceo tim, koji je golom Sikimića iz penala, a potom i lepim pogotkom novajlije Poletanovića, koji je snažno šutirao u gornji desni ugao sa 25 metara, preokrenuo i zabeležio treću pobedu u predsezoni. Crveno-beli su do sada tokom priprema pobedili Hajduk iz Beške sa 10:1 i Borac iz Starčeva sa 7:0. Naredni prijateljski susret, Zvezda će igrati 5. jula protiv Volina, takođe u Krškom. Zvezda će sezonu početi 12. jula, kada će gostovati Valeti ili Torshavnu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

19:30 - Hose Rodriges iz Galatasaraja prešao u MajncDosadašnji fudbaler turskog Galatasaraja Hose Rodriges potpisao je ugovor sa Majncom. Majnc je saopštio da je španski fudbaler potpisao četvorogodišnji ugovor. Finansijski detalji ugovora nisu poznati. Rodriges je karijeru počeo u B timu Real Madrida, a nakon toga je proveo jednu sezonu na pozajmici u Deportivu pre nego što je 2015. prešao u Galatasaraj.

19:09 - Lešnjak: Očekujem težak meč, ali i povoljan rezultatTrener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je da njegova ekipa spremna dočekuje početak nove sezone i dodao da očekuje povoljan rezultat protiv kazahstanskog Ordabasija na startu kvalifikacija za Ligu Evropa. "Ordabasi je kvalitetna ekipa, sa kvalitetnim pojedincima, koji su sposobni da reše duele u situacijama jedan na jedan. Ipak, na nama je da nametnemo ritam na sredini terena od početka. U svakom slučaju, očekujem težak meč, ali i povoljan rezultat", rekao je Lešnjak i dodao: "Oni su možda u prednosti jer im je prvenstvo u toku, pa im je forma na višem nivou, ali mi imamo prednost domaćeg terena. Jače strane su im prekid i, kao što sam rekao, situacije jedan na jedan, pogotovo na krilima", naveo je Lešnjak. On je napomenuo da su svi igrači spremni za sutrašnji meč, osim od ranije povredjenog Petra Bojića. "Ostale su mi samo nejasnoće na dve pozicije, nisam 100 odsto siguran ko će igrati na tim pozicijama", dodao je on. Fudbaleri Čukaričkog sutra počinju novu sezonu utakmicom prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa protiv Ordabasija. Meč je na programu od 20.30 na Banovom brdu.

18:38 - Mega Leks angažovao još dva pojačanjaMega Leks nastavlja sa pojačanjima za narednu sezonu pošto su ugovore potpisali talentovani plejmejker i B reprezentativac Srbije Miloš Milisavljević i krilni centar i reprezentativac Bosne i Hercegovine Stefan Glogovac. Prethodno su redove Mege pojačali Kostja Mušidi i Radosav Spasojević.Miloš Milisavljević je rođen 7. septembra 1993. godine u Bačkoj Topoli, visok je 193 centimetara i igra na poziciji plejmejkera. Karijeru je počeo u Spartaku gde je u prvi tim ušao sa 16 godina. Posle 7 sezona je prešao u redove Santa Kruz Voriorsa gde je u Razvojnoj ligi u proseku beležio 4.9 poena. Prošlu sezonu je proveo u španskoj Manresi odakle je došao u redove Mege.Miloš Milosavljević je igrao za B reprezentaciju Srbije a 2014. godine se našao i na spisku A tima.Stefan Glogovac je rođen 13.06.1994 godine u Trebinju u Bosni i Hercegovini, visok je 205 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. Karijeru je počeo u Leotaru a u Megu je stigao iz redova Sparsa iz Sarajeva, gde je u prethodnoj sezoni u proseku postizao 10.9 poena.Sa mladom reprezentacijom Bosne i Hercegovine je na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 20 godina koje održano 2014. osvojio zlatnu medalju i ostvario plasman u A diviziju, u proseku beležeći 14.8 poena i 7.3 skokova. Naredne godine se našao na širem spisku A tima za Evrobasket.

17:40 - Đoković preko Manarina do trećeg kola VimbldonaNajbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je u drugom kolu pobedio Francuza Adrijana Manarina u tri seta 6:4, 6:3 i 7:6. U njihovom prvom međusobnom duelu Đoković je do trijumfa došao posle dva sata i sedam minuta igre. Srpski teniser će se u trećem kolu Vimbldona sastati sa boljim iz duela izmedju Brazilca Tomaza Belučija i Amerikanca Sema Kverija. Duel izmedju Đokovića i Manarina odigran je u dvoranskim uslovima, pošto je krov nad Centralnim terenom bio u funkciji zbog kiše u Londonu. Manarino je nešto bolje počeo duel, odmah je stigao do brejk lopti, ali je prvi teniser sveta ipak uspeo da se konsoliduje, spasi dve vezane brejk lopte, te povede s 1:0 u gemovima. Nastavak prvog seta nije doneo mnogo uzbudjenja. Đoković je u četvrtom gemu stigao do prve brejk lopte na meču, ali nije uspeo da oduzme servis 55. teniseru na ATP rang listi. U završnici seta došlo je do pada u igri Manarina, što je Đoković iskoristio, pa je do odlučujućeg brejka, za vođstvo od 1:0 u setovima, stigao u 10. gemu. Đoković je u istom ritmu nastavio i na početku drugog seta. Lako je osvojio svoj servis, a potom je pojačao pritisak na servis Francuza, te ranim brejkom poveo s 2:0. Stečenu prednost brejka Đoković je sačuvao do kraja seta, pa je tako posle sat i šest minuta igre poveo sa 2:0 u setovima. Na početku trećeg seta Đoković nije iskoristio šansu da oduzme servis rivalu, a potom se suočio s pet brejk lopti, ali ih Francuz nije iskoristio. Do sedmog gema obojica igrača su bili sigurni na svoj servis, a onda je Đoković stigao do brejka i poveo sa 4:3. Kada se očekivalo da će srpski teniser bez problema privesti meč kraju, Francuz je napravio brejk, izjednačio na 5:5 i produžio meč. Pobednik trećeg seta rešen je u taj-brejku, koji je Đoković dobio sa 7:5 i tako stigao do 30. uzastopne pobede na grend slem turnirima.

16:03 - Konte doveo pojačanje, napadač Belgije u Čelsiju za 40 miliona evraBelgijski fudbaler Miču Batšuaji napustiće Olimpik iz Marseja i preći u redove Čelsija, prenose strani mediji. Kako se navodi, belgijski napadač koji trenutno nastupa za nacionalni tim na Evropskom prvenstvu, dobiće specijalno odobrenje i obaviti medicinske preglede pre četvrtfinalne utakmice sa Velsom, koju Belgija igra u petak. Engleski mediji navode da je Čelsi u trci za potpis 22-godišnjeg golgetera pobedio Kristal Palas i da će ceo transfer iznositi oko 40 miliona evra. Tokom karijere Batšuaji je nastupao za Standard iz Liježa, pre nego što je u avgustu 2014. stigao u Marsej. Za francuski klub upisao je 78 nastupa i 33 puta je protivniku zatresao mrežu. Dres reprezentacije Belgije nosio je u šest navrata i postigao je tri gola, uključujući i pogodak protiv Mađarske (4:0) u osmini finala Evropskog prvenstva.15:00 - Karembu i Makelele imaju zanimljivu najavu uoči četvrtfinala EP

14:21 - De Rosi neizvestan za četvrtfinale EP protiv NemačkeItalijanski fudbalski reprezentativac Danijele de Rosi najverovatnije će zbog povrede propustiti utakmicu protiv Nemačke, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. Kako su danas preneli italijanski mediji, De Rosi je propustio jučerašnji trening i gotovo sigurno će propustiti takmicu s Nemačkom, koja se igra u subotu od 21 čas u Bordou. De Rosi se povredio u ponedeljak u 54. minutu utakmice sa Španijom u osmini finala, kada je dobio snažan udarac u kuk. Njega je na terenu zamenio Tijago Mota, koji je dobio drugi žuti karton, pa ni on neće igrati protiv Nemačke.De Rosija će u timu zameniti Stefano Sturaro. Lekar italijanske reprezentacije Danijele Kastelači će večeras saopštiti kakva je situacija sa De Rosijem.

14:05 - Bašuaji prelazi u Čelsi?Belgijski fudbaler Miču Bašuaji napustiće Marselj i preći u Čelsi. Kako se navodi, belgijski napadač koji trenutno nastupa za nacionalni tim na Evropskom prvenstvu, dobiće specijalno odobrenje i najverovatnije proći medicinske preglede pre četvrtfinalne utakmice sa Velsom, koju Belgija igra u petak. Engleski mediji navode da je Čelsi u trci za potpis 22-godišnjeg golgetera pobedio Kristal Palas i da će ceo transfer iznositi oko 40 miliona evra. Tokom karijere Bašuaji je nastupao za Standard iz Liježa, pre nego što je u avgustu 2014. stigao u Marselj. Za francuski klub upisao je 78 nastupa i 33 puta se upisao u listu strelaca.

13:30 - Belgijanci raspoloženi na treningu

13:05 - Bajern kreće u odbranu titule protiv VerderaFudbaleri Bajerna iz Minhena počeće odbranu šampionske titule u Bundesligi utakmicom protiv Verdera iz Bremena na svom stadionu 26. avgusta. Bundesliga je objavila raspored takmičenja za sezonu 2016-2017. Bajern će u prvoj utakmici prvog kola u petak 26. avgusta igrati na Alijanc areni protiv Verdera i to će biti prva zvanična utakmica trenera Karla Ančelotija na klupi ekipe iz Minhena. Vicešampion Borusija iz Dortmunda igraće u prvom kolu kao domaćin protiv Majnca, a Borusija iz Menhengladbaha će u duelu četvrtoplasirane i trećeplasirane ekipe iz prošle sezone biti domaćin Bajeru iz Leverkuzena. Klub RB Lajpcig će svoju prvu utakmicu u Bundesligi igrati na gostujućem terenu protiv Hofenhajma. RB Lajpcig je osnovan 2009. godine i za osam godina je kroz niže lige došao do Bundeslige. Novi bundesligaš Frajburg počeće takmičenje utakmicom protiv Herte.

12:50 - Fuhs se povukao iz reprezentacije AustrijeKapiten fudbalske reprezentacije Austrije Kristijan Fuhs saopštio je danas da se povlači iz državnog tima. U video poruci na svojoj Fejsbuk stranici fudbaler Lestera rekao je da je prošlonedeljni poraz od Islanda od 1:2 na Evropskom prvenstvu u Francuskoj bila njegova poslednja utakmica u crveno-belom dresu. "Gledajući unazad moram reći da sam ponosan na 10 godina koliko sam proveo u reprezentaciji", rekao je Fuhs. Fuhs (30) je odigrao 78 utakmica za Austriju i postigao jedan gol. Austrija je dobro igrala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je osvojila samo bod na turniru u Grupi F, remijem bez golova sa Portugalom. "Svi znamo da nismo zadovoljili na turniru, ali avantura u Francuskoj je za mene bila posebna", rekao je Fuhs.

12:35 - Poljski fudbaleri se zahvalili Radvanskoj na podršci

12:20 - Čak 99,8 odsto Islanđana pratilo meč sa EngleskomČak 99,8 odsto Islanđana koji su u domovini bili pored televizora pratili su prenos fudbalske utakmice osmine finala EP protiv Engleske. Islanđani su oborili rekord koji su postavili na meču grupne faze protiv Austrije (98,5 odsto gledalaca). Island je pobedio Englesku 2:1 i izborio plasman u četvrtfinale gde će se sastati sa Francuskom.12:11 - Runi: Novi selektor bi mogao da bude stranacKapiten fudbalske reprezentacije Engleske Vejn Runi rekao je da bi naredni selektor ekipe mogao da bude stranac, ali da bi više voleo domaćeg trenera na toj funkciji. Selektor Engleske Roj Hodžson je u ponedeljak podneo ostavku posle poraza od Islanda od 1:2 i eliminacije Engleske u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj. Britanski mediji spekulišu da je najbliži mestu selektora bivši reprezentativac Garet Sautgejt, koji predvodi mladu selekciju Engleske. "Naravno da bi bilo bolje da selektor bude Englez, ali mora da bude pravi čovek za taj posao. Mora da ima kredibilitet i sposobnost kako bi mogao da obavi posao. Englez ili ne, moraćemo da sačekamo i vidimo. Ko god da dođe mora da ostavi svoj trag u timu", rekao je Runi. Engleska je na Evropskom prvenstvu ostvarila samo jednu pobedu u četiri utakmice, a domaći mediji su oštro kritikovali državni tim, na čelu sa odlazećim selektorom, za najveće poniženje engleskog fudbala.

12:00 - Čačić napušta Hrvatsku i odlazi u Rusiju?Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čacić napustiće tu funkciju i karijeru nastaviti u ruskom Anžiju. Kako se navodi, do razlaza selektora i hrvatskog saveza moglo bi da dođe posle izveštaja o nastupu na EURO na narednoj sednici Izvršnog odbora. Čačić je prema mnogim mišljenjima glavni krivac što je Hrvatska eliminisana u osmini finala od Portugalije 1:0. Ovaj 62-godišnji stručnjak, koga nazivaju "čovekom Zdravka Mamića", vodio je brojne hrvatske klubove, a nacionalni tim preuzeo je prošle godine posle smene Nika Kovača.

11:51 - Atletko Madrid želi BakuFudbaler Milana Karlos Baka karijeru bi mogao da nastavi u Atletiko Madridu, prenosi španski radio Kadena Ser.Kako se navodi, kolumbijski napadač spreman je da se vrati u Španiju, nakon samo jedne sezone provede u Milanu, a prvi u redu stoji Atletiko Madrid koji je spreman da plati 30 miliona evra za njegove usluge.Baka je tokom karijere nastupao za Klub Briž i Sevilju, pre nego što je u julu prošle godine za 30 miliona evra stigao na San Siro.Do sada je za "rosonere" upisao 42 utakmice, postigao 20 golova i sa Milanom je poražen u finalu Kupa Italije od Juventusa (1:0).U ekipi Sevilje bio je jedan od najboljih fudbalera sa postignutih 49 golova na 108 utakmica i osvojena dva trofeja u Ligi Evrope.

11:40 - Skomina sudi meč Vels - BelgijaSlovenački sudija Damir Skomina vodiće meč četvrtfinala EP između Velsa i Belgije, koji će biti odigran 1. jula od 21.00 čas u Lilu. Njemu će pomagati zemljaci Jure Praprotnik, Robert Vukan, Matej Jug i Slavko Vinčić. Četvrti arbitar biće Italijan Nikola Ricoli. Prvi meč četvrtfinala između Poljske i Portugala koji će biti odigran 30. juna u Marseju vodiće Nemac Feliks Brih. Njemu će asistirati Mark Broš, Stefan Lup, Bastijan Dankert i Marco Fric. Četvrti arbitar biće Milorad Mažić.

11:25 - Više od 1.000 navijača dočekalo Hulka u ŠangajuBrazilski fudbaler Hulk doputovao je u Šangaj, gde će potpisati ugovor sa klubom Šangaj SIPG. Kineski mediji spekulišu da bi prelazak Hulka iz Zenita iz Sankt Peterburga u SIPG mogao da bude rekordan transfer Super lige. Navodi se da bi ugovor dvadesetdevetogodišnjeg napadača mogao da vredi 61 milion dolara, a klub to nije želeo da komentariše. Više od 1.000 navijača dočekalo je Hulka na aerodromu. Brazilac će biti podvrgnut pregledima i očekuje se da će posle toga potpisati ugovor. Kineski klubovi su u zimskom prelaznom roku potrošil 300 miliona dolara na dovodjenje stranih igrača. U januaru i februaru u Kinu su, izmedju ostalih, otišli i Ezekijel Laveci, Aleš Tešeira, Džekson Martinez i Žervinjo.

11:11 - Mesi dobio statuu u Buenos Ajresu

11:01 - Kole ne računa na AžinsuSelektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole objavio je spisak od 12 košarkaša na koje računa na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Manili na kojem nema Aleksa Ažinse i Edvina Džeksona. Ipak, Džekson će putovati sa ekipom u Manilu kako bi im pomogao na treningu, jer će se reprezentaciji kasnije priključiti Nikolas Batum, dok je Antoan Dio i dalje nespreman. Na spisku su: Nikolas Batum (Šarlot), Nando Dekolo (CSKA Moskva), Boris Dijao (San Antonio), Antoan Dio (Valensija), Mikael Želabal (Le Man), Tomas Ertel (Efes), Čarls Kahudi (Asvel), Žofri Lovernj (Denver), Adrijen Moerman (Banvit), Toni Parker (San Antonio), Florian Pjetrus (Nansi), Kim Tili (Laboral Kuća). Kvalifikacioni turnir u Manili na programu je od 5. jula u Manili, a Francuska će se u prvom kolu sastati sa domaćinom.

10:50 - Sali Pirson propušta OIAustralijska atletičarka Sali Pirson neće braniti zlatnu olimpijsku medalju na predstojećim Igrama u Rio de Žaneiru, u trci na 100 metara sa preponama, pošto je pokidala tetivu. Pirson, osvajačica zlatne medalje na Igrama u Londonu 2012. godine i srebrne u Pekingu četiri godine ranije, rekla je danas da se povredila tokom treninga i da se neće na vreme oporaviti za Olimpijske igre, koje se od 5. do 21. avgusta održavaju u Rio de Žaneiru. "Razočarana sam. To je najveći sportski dogadjaj na svetu, a ja ću ga propustiti. Neću biti deo Olimpijskih igara i uznemirena sam", rekla je Pirson za australijsku televiziju. Ona je propustila godinu dana takmičenja pošto je prošlog juna slomila ručni zglob na mitingu u Rimu, kada je zapela za preponu u pala, a početkom meseca se požalila na bol u tetivi. Učestvovala je u tri trke u Evropi, a zatim se vratila u Australiju gde je radila na brzini.

10:41 - Kante na pragu RealaFudbaler Lestera Ngolo Kante prioritet je Real Madrida u letnjem prelaznom roku. Kako se navodi, dovođenje 25-godišnjeg veziste jedan je od primarnih zahteva koji je trener Zinedin Zidan postavio pred upravu. Zidan želi da dodatno ojača konkurenciju na sredini terena, pošto je Kasemiro u ovom trenutku jedini pravi zadnji vezni. Otkupna klauzula za francuskog fudbalera, koji trenutno brani boje reprezentacije na Evropskom prvenstvu iznosi 25 miliona evra i kako Marka navodi, uprava madridskog kluba smatra da je to razumna cena za Kantea. Tokom karijere Kante je nastupao za Bolonj i Kan, iz kog je u avgustu 2015. stigao u Lester za sumu od 8 miliona evra. Francuz je za "lisice" upisao 40 nastupa, postigao jedan pogodak i bio jedan od ključnih igrača za osvajanje prve titule prvaka Engleske u istoriji Lestera.

10:25 - Koen novi direktor WADASvetska antidoping agencija (WADA) postavila je Bendžamina Koena za direktora evropske kancelarije. Koen će na novoj funkciji početi da radi 1. novembra u Lozani, a trenutno je šef uprave pravnih poslova Medjunarodne košarkaške federacije (FIBA). On je svojevremeno radio i u kancelariji Ujedinjenih nacija i Evropskoj fudbalskoj uniji (Uefa). U saopštenju se navodi da će Koen "ojačati misiju WADA koja će obezbediti sklad antidoping programa sa kodeksom WADA" kao i da se ciljevi agencije uspešno obave. Koen će na funkciji zameniti Frederika Donzea, koji će postati glavni operativni službenik WADA.

10:03 - Montela dovodi Ljajića u MilanSrpski fudbalski reprezentativac Adem Ljajić nalazi se na meti Milana. Kako se navodi, Ljajić je prva želja novog trenera Vićenca Montele, sa kojim je već sarađivao u Fiorentini. Srpski fudbaler je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Interu, ali "neroazuri" nisu iskoristili otkupnu klauzulu i vratio se u Romu, koja želi da ga"proda" jer mu ističe ugovor 2017. godine. Prethodnih dana italijanski mediji preneli su informaciju da je 24-godišnji fudbaler odbio da potpiše za Torino, koji sa klupe predvodi Siniša Mihajlović. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 20 utakmica i dao tri gola.09:45 - Baptista: Odlazak Emerija je veliki udarac za SeviljuNekadašnji fudbaler Sevilje Žulio Baptista rekao je da je odlazak Unaji Emerija veliki udarac za španski klub, pošto je trofejni trener podigao klub na viši nivo. Emeri je juče predstavljen kao novi trener Pari Sen Žarmena, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor i tako nakon tri sezone napustio Ramon Sančez Pishuan. "To je velik udarac i gubitak za Sevilju. Emeri je pokazao da je odličan trener i da može da napravi veoma uspešan posao. Podigao je klub na viši nivo i sada će najteži zadatak biti zadržati igrače na istom nivou. On je Sevilju doveo u sam vrh evropskog fubala", rekao je 34-godišnji napadač Orlanda. Emeri je tokom karijere vodio Almeriju, Valensiju i Spartak iz Moskve, pre nego što je u januaru 2013. zamenio Mičela na klupi Sevilje.

09:26 - Ovi fudbaleri neće igrati u četvrtfinalu EP zbog suspenzija

09:05 - Montela preuzeo MilanDosadašnji trener Sampdorije Vićenco Montela novi je strateg Milana, potvrđeno je na sajtu italijanskog kluba. Montela je sa "rosonerima" potpisao dvogodišnji ugovor, koji stupa na snagu 1. jula. Nekadašnji italijanski reprezentativac je kao trener vodio mlađe kategorije Rome, Kataniju, Fiorentinu, pre nego što je u novembru 2015. stigao u Sampdoriju. Prema navodima italijanskih medija, Montela će na San Siru zarađivati oko 2,3 miliona evra po sezoni, dok je Sampdoriji pripala suma od 500.000 evra. Milan je takođe uputio iskrenu zahvalnost doskorašnjem treneru Kristijanu Brokiju, na iskazanom entuzijazmu i svega što je uradio za klub. Italijanski gigant od 2011. ne zna za trofej u Seriji A, a poslednje dve godine nije učestvovao u međunarodnim takmičenjima.

08:40 - Golman Islanda ima najviše odbrana na EP

08:20 - Novak, Jelena i Aleksandra izlaze na terene VimbldonaSrpski teniseri Novak Đoković, Jelena Janković i Aleksandra Krunić igraće danas mečeve na Vimbldonu. Đoković će u drugom kolu igrati protiv Francuza Adrijana Manarina. Taj meč je postavljen na centralni teren, drugi je po redu i počeće oko 16 časova. Na terenu broj 14 treći meč dana igra Jelena Janković koja se u drugom kolu sastaje sa Marinom Eraković sa Novog Zelanda. Aleksandra Krunić će oko 14.00 sati igrati meč prvog kola protiv Monike Nikulesku. Janko Tipsarević će zajedno sa Jen-Hsunom Luom igra protiv Matkovskog i Paesom meč prvog kola u dublu.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track