BLOG UŽIVO, VIDEO: Nemačke fudbalerke osvojile zlato u Riju
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Nemačke fudbalerke osvojile zlato u Riju

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.Milica Mandić kreće u odbranu zlataSrpka reprezentativka u tekvondou Milica Mandić u subotu počinje nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, gde brani zlato osvojeno pre četiri godine u Londonu. U osmini finala Milica se sastaje sa Norvežankom Tinom Skar (17 časova). Milica Mandić u subotu, pretposlednjeg takmičarskog dana na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, počinje odbranu zlatnog odličja osvojenog pre četiri godine u Londonu. Mandićeva će se u osmini finala, u kategoriji preko 67 kilograma, boriti protiv Norvežanke Tine Skar, a u subotu su na programu mečevi četvrtfinala i polufinala. Finalni meč je na programu u noći između subote i nedelje u 3.00 po srednjoevropskom vremenu.

01:20 - Rusiji oduzeta još jedna medalja sa OI u PekinguRusiji je oduzeta još jedna atletka olimpijska medalja sa Igara u Pekingu iz 2008. pošto je takmičarka na 100 metara Anastasija Kapačinskaja bila pozitivna na steroid. Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) oduzeo je Rusiji srebrnu medalju iz ženske štafete četiri puta 400 metara. Jamajka je tako umesto bronzane dobila srebrno odličje, dok je treće mesto pripalo Belorusiji. Kapačinskoj je, takodje, oduzeto peto mesto iz trke na 400 metara. To je druga atletska medalja koja je ove nedelje oduzeta Rusiji, pošto je prethodno oduzeto zlato sa štafete 4x100.

00:55 - Nemačke fudbalerke osvojile zlato u RijuŽenska fudbalska reprezentacija Nemačke osvojila je danas na Igrama u Rio de Žaneiru svoju prvu zlatnu olimpijsku medalju. Nemice su u finalu pobedile Švedsku sa 2:1. Nemačka je povela golom Dženifer Marisan u 48. minutu, dok je prednost udvostručena autogolom Linde Sembrant u 62. Švedjanke su preko Stine Blekstenijus smanjile zaostatak u 67. minutu, ali nisu uspele da izjednače. Bronzanu medalju osvojila je Kanada, koja je sa 2:1 bila bolja od domaćina Brazila.

00:39 - Gasol: Nismo bili precizniKošarkaška reprezentacija Španije poražena je u polufinalu olimpijskog turnira od selekcije SAD 82:76. Najbolji španski igrač Pau Gasol izjavio je da žali zbog poraza. "Ne igraju dobro kao neki raniji njihovi timovi, ali su i dalje veoma talentovani individualno. Imam osećaj da bi bila druga priča da smo bili malo precizniji u šutu, da smo malo bolje kretali loptu, da smo malo bolje gradili", rekao je Gasol00:20 - Jol zbog pretnji smrću napušta Al AliHolandski trener Martin Jol podneo je ostavku u egipatskom Al Aliju pošto je dobio pretnje smrću od navijača tog fudbalskog kluba. Jol se raspravljao sa navijačima prošlog petka, posle remija sa zambijskim Zesko junajtedom (2:2), kada ekipa nije uspela da se plasira u polufinale afričke Lige šampiona i od tada je preko društvenih mreža dobijao pretnje smrću. Navijači Al Alija su pokušali da napadnu šezdesetogodišnjeg holandskog trenera u utorak na treningu. "Jol nas je obavestio da iz ličnih razloga neće moći da ostane do kraja ugovora, koji ističe za godinu i po. Prihvatili smo to i raskinuli ugovor", navodi se u saopštenju Al Alija. U saopštenju se dodaje da se Jol izvinio zbog eliminacije iz afrike Lige šampiona, koju je Al Ali osvajao rekordnih osam puta.

00:00 - Deportivo preokretom ušao u novu sezonuFudbaleri Deportiva pobedom su počeli sezonu u španskoj Primeri, pošto su večeras posle preokreta sa 2:1 pobedili Ejbar. Ejbar je poveo u La Korunji preko Ivana Ramisa u 55. minutu, ali su Pedro Muskera u 69. i Lukas Peres u 87. iz penala doneli pobedu domaćinu. Malaga je na svom stadionu igrala nerešeno 1:1 protiv Osasune, iako je vodila do pred kraj utakmice. Prednost domaćinu doneo je Huanpi u 56. minutu, ali je Fran Merida izjednačio u 85.

23:40 - Američke vaterpolistkinje osvojile zlato na OIŽenska vaterpolo reprezentacija SAD osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, pošto je u finalu ubedljivo pobedila Italiju sa 12:5 (4:1, 1:2, 4:1, 3:1). Vaterpolistkinje SAD su tako nastavile dobar niz, pošto su osvajale medalje na svim olimpijskim igarama od 2000. godine, od kako je ženski vaterpolo uvršten u olimpijski program.Selekcija SAD je i u Londonu pre četiri godine osvojila zlato, u Pekingu je stigla do srebra, u Sidneju se okitila bronzom, a u Atlanti 2000. godine srebrnom medaljom. Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija Rusije, koja je ranije slavila protiv Mađarske sa 19:18.23:10 - Fudbaleri Bajerna uspešni u Kupu NemačkeFudbaleri Bajerna iz Minhena uspešno su počeli odbranu titule u Kupu Nemačke, pošto su večeras u gostima sa ubedljivih 5:0 pobedili ekipu Karl Cajs Jena. Pitanje pobednika u ovom meču rešeno je već u prvom poluvremenu pošto je Bajern golovima Roberta Levandovskog u trećem, 34. i 43. minutu vodio sa 3:0. U 72. minutu Arturo Vidal je povisio na 4:0, a konačan rezultat četiri minuta kasnije postavio je Mats Humels svojim prvim golom za Bajern. Večeras su bili uspešni i fudbaleri Augsburga koji su sa 2:0 pobedili Ravenzburg.

23:00 - Rukometaši Francuske u finalu OIRukometaši Francuske plasirali su se u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto su večeras u polufinalu pobedila Nemačku sa 29:28. Plasman Francuskoj u finale doneo je Danijel Narsis golom nekoliko sekundi pre kraja meča. Nasris je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa sedam golova, dok su Nikola i Luka Karabatić postigli po četiri. U selekciji Nemačke najbolji je bio Uve Genšajmer sa 11 golova. Francuska će se za odbranu titulu iz Londona boriti sa pobednikom drugog polufinala u kom se sastaju Poljska i Danska.

22:22 - Preminula prva sovjetska olimpijska šampionka Prva olimpijska šampionka u istoriji nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, Nina Ponomarjova, preminula je Moskvi u 87. godini, saopštio je danas je Atletski savez Rusije. Ponomarjova je osvojila zlato u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Helsinkiju 1952. godine pobedivši s rezultatom 51,42 metara. Bilo je to prvo zlato za SSSR, čiji su sportisti prvi put učestvovali na Olimpijskim igrama u Helsinkiju. Osam godina kasnije osvojila je zlato i u Rimu, a ima i srebro iz ;Melburna 1956. godine. Nakon završetka karijere godinama je bila trener.

22:00 - Kineskinja pobedila u brzom hodanjuKineska atletičarka Liu Hong postala je danas olimpijska šampionka u brzom hodanju na 20 kilometara. Aktuelna svetska šampionka je do zlata na Olimpijskim igrama u Rio se Žaneiru stigla pošto je trku završila za sat, 28 minuta i 35 sekundi. Srebrnu medalju osvojila je Guadalupe Marija Gonsales iz Meksika (1:28,37), dok je bronza pripala još jednoj Kineskinji, Lu Sjuži (1:28,42).

21:40 - Odložena utakmica Borac - Novi PazarUtakmica šestog kola Super lige Srbije izmedju Borca i Novog Pazara, koja je trebalo da se igra večeras od 20.00, odložena je zbog vremenskih neprilika u Čačku. Teren stadiona Borca je natopljen vodom usled jake kiša koja pada u Čačku od 20.00. Delegat i glavni sudija tog meča prvo su odložili početak, a potom i definitivno doneli odluku da utakmica večeras ne može da se igra. Kako je za Arenu sport rekao predstavnik fudbalskog kluba Borac, utakmica će se najverovatnije igrati sutra od 20.00, pod pod uslovom da se s tim slože Super liga i policija. Borac je, posle pet odigranih kola, na pretposlednjem mestu na tabeli Super lige Srbije sa samo dva osvojena boda, dok je Novi Pazar na šestoj poziciji sa sedam bodova.

20:40 - Fudbalerkama Kanade bronza na OIŽenska fudbalska reprezentacija Kanade osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je u meču za treće mesto, koji je odigran u Sao Paulu, pobedila Brazil sa 2:1. Kanada je tako odbranila bronzu koju je osvojila pre četiri godine na Igrama u Londonu. Sedamnaestogodišnja Dien Rouz, najmladja fudbalerka Kanade, donela je prednost svojoj ekipi u 25. minutu, a prednost je duplirala Kristin Sinkler u 52. minutu. Jedini pogodak za selekciju Brazila postigla je Beatris u 79. minutu. Za olimpijsku titulu boriće se reprezentacije Nemačke i Švedske. Ta utakmica igra se na Marakani u Riju, večeras od 22.30.

20:13 - Vaterpolistkinje Rusije osvojile bronzu u RijuŽenska vaterpolo reprezentacija Rusije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Rusija je u meču za bronzu pobedila Mađarsku sa 19:18 posle boljeg izvođenja peteraca. To je prva medalja za žensku reprezentaciju Rusije u vaterpolu još od 2000. godine, kada je takođe osvojila bronzu. U finalu će se kasnije danas sastati SAD i Italija.

20:00 - Isinbajeva odlučila da završi karijeruDvostruka olimpijska šampionka i svetska rekorderka u skoku s motkom, Ruskinja Jelena Isinbajeva, objavila je da završava sportsku karijeru. "Pozvala sam vas da vas obavestim da sam odlučila da završim karijeru", rekla je Isinbajeva na vanrednoj konferenciji za novinare u Rio de Žaneiru. Isinbajeva nije nastupila na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto su atletičari Rusije suspendovani zbog doping skandala. Ona je na Olimpijskim igrama 2004. i 2008. godine osvojila zlatne olimpijske medalje u skoku s motkom, dok je 2012. godine osvojila bronzu. Isinbajeva (34) 28 puta je obarala svetski rekord i višestruka je svetska i evropska šampionka.

19:45 - Ruskinjama zlato i u timskom nastupu u sinhronom plivanjuRuska reprezentacija u sinhronom plivanju osvojila je zlatnu medalju u timskom nastupu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Ruskinje su u slobodnom sastavu ostvarile skoro savršeni rezultat od 99,1333, odnosno ukupno 196,1439. Rusija je u utorak osvojila zlato u duetu, koje je pripalo Nataliji Iščenko i Svetlani Romašini. Njih dve su bile deo tima i osvojile su svoju petu zlatnu olimpijsku medalju. Rusija je od 1996. pobedila u svakom nastupu u sinhronom plivanju na olimpijskim igrama. Kina je osvojila timsko srebro sa skorom od 192,9841, a u utorak je takođe osvojila srebro u duetu. Bronza je pripala Japanu, koji je imao skor od 189.2056.

19:33 - Kirgistanski dizač tegova se žali na suspenziju zbog dopingaKirgistanski dizač tegova koji je bio prvi suspendovani takmičar sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru najavio je da će se žaliti na odluku o suspenziji. Izat Artikov je posle osvajanja bronzane medalje u kategoriji do 69 kilograma bio pozitivan na strihnin, pesticid koji može da se koristi i kao stimulans. Kirgistanski Komiteta za sport objavio je danas da priprema žalbu Sudu za sportsku arbitražu, ali nije objavio na čemu se zasniva žalba, osim što je zatražio od Svetske antidoping agencije (WADA) da ponovo testira Artikovljev uzorak.

19:07 - Karolina Marin osvojila zlato u badmintonuKarolina Marin iz Španije osvojila je zlatnu medalju u singlu u badmintonu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je u finalu pobedila P.V. Sindu iz Indije. Marinova je pobedila sa 2:1 i njen trijumf označio je kraj kineske dominacije u badmintonu sa prošlih igara. Ona je prva igračica na svetskoj rang-listi, a na putu do finala je pobedila Kineskinju Li Suerej, koja je branila zlato. Ranije danas, Li Čong iz Malezije pobedio je dvostrukog olimpijskog šampiona Lin Dana iz Kine na putu do finala, gde će igrati s mladom kineskom zvezdom Čen Longom.

18:55 - Starović: Nisam zadovoljna rezultatom, ali nemam za čim da žalimSrpska kajakašica Milica Starović rekla je da nije zadovoljna ostvarenim rezultatom četvoroseda na 500 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali i da ne žali ni za čim. "Utisci nisu pozitivni, zbog krajnjeg rezultata. Ne mogu da izdvojim šta nije valjalo. Bile smo složne maksimalno i dale smo sve od sebe. Nisam zadvoljna, ali nemam ni za čim da žalim", rekla je Starovićeva. Srpske kajakašice u četvrosedu na 500 metara su u kvalifikacijama ostvarile najlošije vreme, ali su ušle u polufinalu, u kome su bile 10. od 12 posada. "U kvalifikacijama smo kalkulisale, jer smo znali da su Mađarice i Nemice jače od nas, a sve posade su išle u polufinale osim prvoplasirane. Polufinale je išlo posle manje od pola sata, pa smo čuvale snagu za to. Sve smo odradile dobro, ali nismo imale dovoljno uspeha", rekla je Starovićeva. Partnerka u četvorosedu Nikolina Moldovan kazala je da je zadovoljna rezultatom, s obzirom da se nisu pripremale za ovu disciplinu. "Svaka od nas je dala maksimum u polufinalu. Nismo imale sreću što smo bili u poslednjoj stazi, gde je najjači vetar, a i talasi. U poslednjih 200 metara smo uhvatile dobar ritam, ali prekasno za finale. Koliko smo trenirale za ovo, zadovoljne smo što smo uopšte završile", rekla je Moldovan. Srpski četvorosed učestvovaće sutra u B finalu koje će startovati u 14.40.

18:23 - Lokti se izvinio zbog izmišljanja, ali i dalje tvrdi da mu je prećeno pištoljemAmerički plivač Rajan Lokti izvinio se zato što je izmislio da je bio žrtva oružane pljačke tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i kazao je da je prihvatio svoju odgovornost u tom incidentu. Lokti je prvo naveo da su mu ljudi u policijskim uniformama stavljali pištolj na čelo i tražili novac, ali je policija to osporila i navela da su plivači u isto vreme vandalizovali toalet na benzinskoj pumpi, a onda čuvarima platili štetu. Lokti je nekoliko puta menjao priču šta se desilo, a rekao je da su čuvari naplatili štetu od njih pod pretnjom oružjem. Policija je navela da je na pumpi bio jedan čuvar i da nije vadio oružje iz futrole. Ranije danas se Olimpijski komitet SAD takodje izvinio zbog incidenta, rekavši da je Loktijevo ponašanje neprihvatljivo. "Izvinjavam se zbog svog ponašanja, zato što nisam bio pažljiviji i iskreniji u opisivanju dogadjaja tog jutra i zbog toga što sam skrenuo na sebe pažnju sa mnogih sportista koji su ispunjavali snove nastupom na Olimpijskim igrama", napisao je Lokti. On je kazao da je čekao da se završe pravna pitanja pre nego što se oglasio po ovom pitanju. Sudija u Brazilu optužio je plivače za podnošenje lažne policijske prijave, a Gunar Benc, Džejms Fajgen i Džek Konger nisu mogli da napuste zemlju pre pravnog zaključka priče. Oni su se nagodili sa sudijom da plate 10.000 dolara jednoj dobrotvornoj organizaciji u Brazilu u zamenu za pasoše. "Traumatično je kada ste u stranoj zemlji - sa jezičkom barijerom - i kada vam stranac pod pretnjom pištoljem zahteva naovac i ne dozvoli vam da odete. Ali, bez obzira na bilo čije ponašanje te noći, trebalo je da se ponošam sa više odgovornosti. Žao mi je zbog mojih timskih drugova, navijača, ostalih sportista, sponzora i organizatora ovog velikog dogadjaja", napisao je Lokti. Osvajač 12 olimpijskih medalja, od čega pet zlatnih, rekao je da prihvata odgovornost za sve što se desilo. "Sa velikim ponosom predstavljam svoju zemlju na Olimpijskim igrama i ovo je situacija koja je trebalo da se izbegne i koja je morala biti izbegnuta. Prihvatam odgovornost za svoju ulogu u ovom događaju. Naučio sam neke vredne lekcije", napisao je Lokti. On je izrazio zahvalnost svima na organizaciji Olimpijskih igara, kao i narodu Brazila na dobrodošlici i prihvatanju. "Previše je već rečeno i previše vrednih resursa je potrošeno na ono što se desilo proteklog vikenda, tako da se nadam da ćemo od sada vreme provoditi na slavljenju sjajnih priča i nastupa sa ovih Igara", naveo je Rajan Lokti.

18:10 - Matej Tot osvojio zlato u brzom hodanju na 50 kilometaraSlovački atletičar Matej Tot pobedio je u brzom hodanju na 50 kilometara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Tot je u finišu trke pretekao "zlatnog" iz Londona Džereda Talenta. Australijanac je u Londonu takođe kroz cilj prošao drugi, ali je tadašnjem prvoplasiranom, Rusu Sergeju Kirdjapkinu, ove godine oduzeto zlato zbog dopinga. Svetski šampion Tot je pred kraj trke poslao poljubac u kameru, od navijača pored staze uzeo slovačku zastavu i ogrnut njome prošao kroz cilj, sa vremenom od tri sata i 40,58 minuta. Talent je imao vreme 3:41,16, dok je bronzu osvojio Kanadjanin Evan Danfi sa 3:41,38.

17:39 - Gvardiola: Hart može da napusti klub ukoliko to želiTrener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da neće sprečiti golmana Džoa Harta da napusti klub ukoliko to želi. "Hart može da napusti klub. Želim da igrači budu srećni. Ne želim da igrači ostanu ukoliko to ne žele", rekao je Gvardiola. Hart je prve dve utakmice Sitija u novoj sezoni presedo na klupi za rezervne igrače, a na terenu je umesto njega bio Vili Kabaljero. Engleski mediji prethodnih dana spekulisali su da je Gvardiola zainteresovan za dovodjenje golmana Barselone Kaludija Brava. Šef stručnog štaba Mančester sitija kazao je da svi igrači koji ne žele da ostanu u klubu mogu da ga napuste, što je mogućnost sa Jajom Tureom i Samirem Nasrijem. "Ne odnosi se samo na Harta da može da napusti klub, to se odnosi na sve u ekipi. Želim da živim i radim sa igračima koji žele da ostanu u klubu", kazao je Gvardiola.

16:56 - Ženski četverac u polufinalu trke na 500 metaraSrpske kajakašice u četvercu na 500 metara plasirale su se danas u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto su zauzele poslednje sedmo mesto u kvalifikacijama.Srpski četverac u sastavu Nikolina Molodvan, Milica Starović, Dalma Benedek Ružičić i Olivera Moldovan ostvario je rezultat od 1:39,316 minuta, što je najlošije vreme u kvalifikacijama.Pobednik druge grupe je Madjarska, koja je ostvarila najbolje vreme u kvalifikacijama od 1:29,497.Iz prve kvalifikacione grupe direktno u finale plasirala se posada Belorusije rezultatom 1:30,320 minuta.Pobednici grupa plasirali su se u finale, a ostale posade učestvovaće u polufinalu.Polufinale je na programu danas u 15.29, dok je finale u subotu od 14.32.

15:35 - Rafael Silva prelazi u Benfiku i ruši rekord u PortugalijiDosadašnji vezista Brage Rafael Silva preći će u Benfiku za rekordnih 15 miliona evra u portugalskom fudbalu, prenose ugledni mediji Rekord i A'Bola. Talentovani Silva je sa trostrukim uzastopnim šampionom Portugalije dogovorio petogodišnju saradnju. On se dovodio u vezu i sa Portom, ali je 23-godišnji fudbaler izabrao transfer u Lisabon. Dosadašnji rekord u portugalskoj Primeiri držao je Žoao Mutinjo kada je 2010. godine prešao iz lisabonskog Sportinga u Porto za 11 miliona evra. Rafael Silva bio je član reprezentacije Portugalije na nedavnom Evropskom prvenstvu u Francuskoj kada je osvojila prvu titulu u istoriji.

14:03 - Novaković u polufinalu jednoseda na Igrama u RijuSrpski kajakš Marko Novaković plasirao se u polufinale trke jednoseda na 200 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo treće mesto.On je trku završio u vremenu od 34 sekunde i 938 hiljaditih delova sekunde. Novakovićevo vreme bilo je ukupno osmo u kvalifikacijama.Najbolje vreme u kvalifikacijama ostvario Francuz Maksim Bomont - 34,322 sekunde, drugi je bio Britanac Lijam Hit (34,327), a treći Nemac Ronald Rauhe (34,350).Polufinalna trka voziće se danas od 15.07.

13:34 - Martin Jol napustio Al Ali zbog pretnji smrćuHolandski trener Martin Jol podneo je ostavku u egipatskom Al Aliju pošto je dobio pretnje smrću od navijača tog fudbalskog kluba, preneli su danas britanski mediji.Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), Jol se raspravljao sa navijačima prošlog petka, posle remija sa zambijskim Zesko junajtedom (2:2), kada ekipa nije uspela da se plasira u polufinale afričke Lige šampiona i od tada je preko društvenih mreža dobijao pretnje smrću.Navijači Al Alija su pokušali da napadnu šezdesetogodišnjeg holandskog trenera u utorak na treningu."Jol nas je obavestio da iz ličnih razloga neće moći da ostane do kraja ugovora, koji ističe za godinu i po. Prihvatili smo to i raskinuli ugovor", navodi se u saopštenju Al Alija.U saopštenju se dodaje da se Jol izvinio zbog eliminacije iz afrike Lige šampiona, koju je Al Ali osvajao rekordnih osam puta.Jol je pre šest meseci preuzeo klub i pomogao mu da osvoji šampionsku titulu.On je tokom karijere, izmedju ostalih, trenirao Ajaks, Totenhem, Hamburg i Fulam.

13:02 - Murinjo: Dolazak u Junajted vrhunac moje karijereMenadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo rekao je danas da mu je dolazak na Old Traford vrhunac u karijeri, iako je prethodno vodio velike klubove poput Porta, Čelsija, Real Madrida i Intera.Portugalski stručnjak osvajao je titule u pomenutim timovima, ali smatra da je preuzimanjem Junajteda najznačajniji momenat u njegovoj karijeri."Vodio sam nekoliko najvećih klubova na svetu, ali je ovo vrhunac moje karijere. Došao sam u Junajted u mladom stadijumu karijere, jer za mene tek dolaze najbolje godine. Nisam se šalio kada sam rekao da ću biti trener najmanje do 70 godine", rekao je Murinjo za Skaj Sport.Murinjo je najveće uspehe pravio sa Portom i Interom, sa kojima se popeo na krov Evrope 2004, odnosno šest godina kasnije.On je jedini trener koji je osvajao titule u četiri različite zemlje, u Portugaliji, Engleskoj, Italiji i Španiji.

12:30 - Američki plivač napušta Brazil posle donacijeAmerički plivač Džejms Fejgen platiće danas 10.800 dolara i biće mi dozvoljeno da napusti Brazil, posle skandala oko navodne pljačke u koju su bili umešani pojedini članovi plivačke reprezentacije SAD. Fejgenov advokat Breno Melaranjo rekao je da će njegov klijent, posle dogovora sa brazilskim sudom, donirati 10.800 dolara "jednoj instituciji" i napustiti zemlju.On nije precizirao gde će novac biti uplaćen, ali mediji pretpostavljaju da će sredstva otići u humanitarne svrhe. Advokat je dodao da prema brazilskom zakonu, donacija može da se uplati kako bi se izbeglo krivično gonjenje za lakše prekršaje, ali nije rekao koja tužba je bila u razmatranju za Fejgena. Njegove kolege iz reprezentacije Gunac Benc i Džek Konger juče su napustili Brazil posle svedočenja u policiji o navodnoj pljački jedne od zvezde plivačkog američkog tima Rajana Loktija.Brazilska policija juče je saopštila da je Lokti lagao da su on i njegovi drugovi iz reprezentacije bili opljačkani u Rio de Žaneiru tokom Olimpijskih igara, a sam sportista je po povratku u SAD nekoliko puta menjao priču o tome šta se desilo.Brazilska policija ima snimak na kome se vidi kako se Lokti tuče sa obezbedjenjem na benzinskoj pumpi u isto vreme u kome se pljačka navodno desila.U saopštenju se ističe da su američki plivači bili pod uticajem alkohola i da su demolirali toalet na benzijskoj pumpi. Oni su posle ispitivanja platili štetu i otišli.; Olimpijski komitet SAD izvinio se Brazilu zbog celog incidenta sa Loktijem.

11:56 - Lešnjak: Biće teško protiv Vojvodine, ali idemo na pobeduTrener Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Vojvodine u šestom kolu Super lige Srbije i dodao da će njegovi fudbaleri pokušati da ostvare drugu prvenstvenu pobedu u sezoni."Vojvodina je uz Crvenu zvezdu u prvih pet kola pokazala najviše u domaćem prvenstvu, stoga očekujem tešku utakmicu. Oni su izuzetno disciplinovana, jaka i kvalitetna ekipa, ali mi ćemo u nedelju na Banovom brdu pružiti naš maksimum i pokušati da pobedimo", rekao je Lešnjak novinarima na Banovom brdu.Čukarički će u nedelju na Banovom brdu dočekati Vojvodinu u utakmici šestog kola Super lige Srbije."Ekipa im se nije bitno promenila od prošle sezone, gotovo na svim pozicijama imaju jedne od kvalitetnijih igrača u ligi. Naša prednost sigurno može da bude njihov umor, jer je velika većina igrača igrala na gotovo svim utakmicama od početka, kako u UEFA takmičenjima, tako i u prvenstvu", rekao je Lešnjak."S druge strane, imaju i igrače koji su imali manje prostora i približnih su kvaliteta, pa će sada sigurno želeti da se dokažu i s te strane ne očekujem olakšavajuću okolnost", dodao je on.Lešnjak je kazao da se kapiten Čukaričkog Igor Matić oporavio od povrede ledja i da će biti spreman za utakmicu s Vojvodinom, dok je neizvestan nastup desnog beka Nikola Janković i veznog fudbalera Asmira Kajevića."Matić je spreman za meč, dok je Kajević i dalje problematičan, kao i Janković za kog do utakmice nećemo znati da li će igrati", rekao je Lešnjak.Golman Čukaričkog Nikola Petrić kazao je da će on i njegovi saigrači protiv Vojvodine pružiti maksimum i pokušati da ostvare pobedu."Oni su izuzetno kvalitetna ekipa, prijatno su iznenadili na početku ovog prvenstva. Sigurno će biti teško i ukoliko mi ne pružimo maksimum sigurno nećemo odigrati na onom nivou na kom želimo. Mi ćemo pokušati da odigramo najbolje što znamo kako bismo ostvarili pobedu", rekao je Petrić.On je dodao da bi mnogi igrači po igri i zalaganju na terenu trebalo da se ugledaju na kapitena Matića."Matić s 35 godina igra na takvom nivou da bi dosta njih trebalo da se ugleda na njega. On je jedan od najkvalitetnijih igrala u ligi. Ipak, za utakmicu protiv Vojvodinde nije samo on bitan, već ekipa. Da li će biti u timu za meč protiv Vojvodine će odlučiti trener", rekao je Petrić.Utakmica šestog kola Super lige Srbije izmedju Čukaričkog i Vojvodine igraće se u nedelju od 20.00 na Banovom brdu, a ulaz na Istočnu tribinu je besplatan.

11:29 - Ristić: Ništa nije gotovo, borićemo seFudbaler Crvene zvezde Mihailo Ristić izjavio je danas da je preveliki broj grešaka razlog ubedljivog poraza od Sasuola (3:0) u Italiji i dodao da još uvek nije odlučen putnik u grupnu fazu Lige Evrope."Početak nije bio toliko loš, ali njihova taktička superiornost je presudila. Pravili smo previše grešaka i zato je rezultat takav kakav jeste. Ispostavilo se da Berardi nije takav bauk kakvim su ga predstavili. Ipak, imao je gol i asistenciju, svakako je pokazao kvalitet", rekao je Ristić.On je dodao da je italijanski tim pokazao da je veoma kvalitetan."Znali smo i pre početka da je Berardi udarna igla njihovog tima. Dosta problema na drugoj strani pravio nam je i Poletano. Sasuolo ima odlične igrače na svim pozicijama. Mi smo loše taktički stajali na terenu i zato je rezultat ovakav", rekao je Ristić.Ristić je poručio da mu mnogo znače pohvale trenera Miodraga Božovića, posle reči da je bio jedina svetla tačka u Italiji."To mi mnogo znači, ali najvažnije je da timski igramo dobro, ali danas nismo uspeli. Ipak, kvalifikacije još uvek traju, ništa nije gotovo. U revanšu možete da očekujete našu borbu, da damo svoj maksimum u 90 minuta i da pokušamo da izborimo prolaz u drugu rundu", zaključio je levi bek crveno-belih.Revanš meč između Crvene zvezde i Sasuola na stadionu Rajko MItić na programu je narednog četvrtka.

10:56 - Kalinić: Polufinale OI pravo vreme za osvetu AustralijancimaSrpski košarakaš Nikola Kalinić rekao je danas da će njegova ekipa u polufinalu Olimpijskih igara pokušati da se "osveti" Australiji za poraz u grupnoj fazi takmičenja i izbori plasman u finale."Igramo u polufinalu sa Australijom, to je pravo vreme i mesto za osvetu. Mi već na trećem velikom takmičenju igramo u polufinalu, konačno smo napravili kontinuitet dobrih rezultata i igara i tome treba da težimo, da tako nastavimo. Gledali smo snimak utakmice iz grupe, košarkaški rečeno su nas prebili, odigrali smo mlako. Iako smo vodili dobar deo utakmice, u poslednjih pet minuta je bilo nerešeno, ali su oni napravili prednost i pobedili sa 13-15 razlike. Ostaje žal zbog toga, ali i ogroman motiv da im se revanširamo", rekao je Kalinić novinarima u Rio de Žaneiru.Košarkaši Srbije igraju u ponoć protiv Australije u polufinalu Olimpijskih igara.Srbija i Australija su igrali u grupnoj fazi olimpijskog turnira, kada je Australija pobedila sa 95:80.Kalinić je rekao da je njegova ekipa odigrala sjajnu utakmicu protiv Hrvatske u četvrtfinalu."Početak je bio stegnut, mnogo zicera prvenstveno sa moje strane, nekih glupih faulova, ali na kraju smo pokazali da kad igramo kako hoćemo i znamo, da možemo uglavnom brzo da pravimo prednost. Bila je čvrsta igra, lepršava, brzo smo napravili prednost i to je presudilo. Oni su pokušali nešto u četvrtoj četvrtini, ali uspeli smo da se odbranimo", naveo je Kalinić.On je dodao da mu je drago što je srpski tim konačno počeo da osvaja medalje u Riju."Konačno se probio maler, počeo je Davor Štefanek. Jedne druge bodrimo, oseća se fenomenalna atmosfera, konačno smo počeli da osvajamo medalje, sjajno je biti srpskom olimpijskom timu", rekao je Kalinić.

10:23 - Bolt: Želim da budem legenda kao što su Ali i PeleJamajčanski atletičar Jusein Bolt rekao je danas da želi da bude jedan od najboljih sportista svih vremena, "izmedju Muhameda Alija i Pelea".Bolt je jutros osvojio treću uzastopnu olimpijsku zlatnu medalju na 200 metara u Rio de Žaneiru, pošto je deonicu prešao za 19,78 sekundi."Želim da budem jedan od najvećih, izmedju Muhameda Alija i Pelea", rekao je Bolt posle trke.On je prethodno u Riju osvojio i treću uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju na 100 metara, a do kraja takmičenja pokušaće da osvoji treće uzastopno zlato u štafeti 4 x 100 metara.Taj "tripl tripl" bi bila njegova ukupno deveta zlatna olimpijska medalja.Posle trke Bolt je noseći jamajčansku zastavu istrčao pobednički krug oko stadiona."Dokazao sam svetu da sam najbolji. Zbog toga sam došao ovde, to radim. Zbog toga sam rekao da su ovo moje poslednje Olimpijske igre, više ništa ne moram da dokazujem", rekao je Bolt.

09:47 - Zlato za Saru Kolak u bacanju kopljaHrvatska atletičarka Sara Kolak osvojila je danas zlatnu medalju u bacanju koplja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Kolak je zlato osvojila rezultatom 66 metara i 18 centimetra. Ona je tako drugi put u dva dana popravila lični i rekord Hrvatske.Srebro je pripalo Sonet Fojin iz Južne Afrike (64,92 metra), dok je svetska rekorderka i dvostruka olimpijska šampionka, Čehinja Barbora Špotakova morala da se zadovolji bronzanom medaljom (64,80).

09:24 - Rukometašice Francuske i Rusije u finalu Igara u RijuŽenska rukometna reprezentacija Rusije plasirala se u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je danas, posle produžetka, pobedila selekciju Norveške sa 38:37.Ruskinje će u finalu igrati protiv Francuske, koja je u drugom polufinalu bila bolja od Holandije sa 24:23.Finale je na programu u subotu od 20.30.

08:53 - Viderer jedini kandidat za predsednika EHF-aNajmoćniji čovek u evropskom rukometu Austrijanac Mihael Viderer krajem godine biće izabran za predsednika Evropske rukometne federacije (EHF), saopštila je danas evropska kuća rukometa, čije je sedište u Beču.Viderer je jedini kandidat koji će se kandidovati na godišnjoj skupštini EHF-a 17. novembra u Sankt Volfgangu.On će na mestu predsednika EHF zameniti Francuza Zzana Brioa, koji, zbog starosnog ograničenja, mora da se povuče.Viderer je od osnivanja EHF 1991.godine generalni sekretar te institucije i važi za jednog od najmoćnijih ljudi u evropskom rukometu.Pre EHF-a Viderer je bio generalni sekretar Rukometnog saveza Austrije (OeHB).

08:35 - Odbojkašice Kine protivnik Srbije u finalu OIŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije će u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru igrati protiv selekcije Kine, koja je danas u polufinalu pobedila Holandiju.Kina je protiv Holandije slavila posle velike borbe u četiri seta - 27:25, 23:25, 29:27 i 25:23.Selekcija Kine će u finalu igrati protiv Srbije, dok Holandiju čeka meć za bronzu protiv reprezentacije SAD.Srbija i Kina su se već sastale u Riju i tada su izabranice Zorana Terzića pobedile u tri seta.Finale je na programu u noći izmedju subote i nedelje od 3.15.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track