BLOG UŽIVO, VIDEO: Marej sa ivice ambisa do četvrtfinala OI
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Marej sa ivice ambisa do četvrtfinala OI

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:07 - Monfis i Nišikori u četvrtfinaluFrancuski teniser Gael Monfis plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je večeras pobedio Hrvata Marina Čilića u tri seta 6:7, 6:3, 6:4.Monfis će u borbi za polufinale igrati protiv Japanca Keija Nišikorija, koji je sa 6:2, 6:2 slavio protiv Slovaka Andreja Martina.U ostalim parovima četvrtfinala olimpijskog turnira sastaće se: Endi Marej i Stiv Džonson, Rafael Nadal i Tomaš Beluči, odnosno Huan Martin del Potro i Roberto Bautista Agut.

21:44 - Marej sa ivice ambisa do četvrtfinala OIBritanski teniser Endi Marej plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je danas pobedio Italijana Fabija Fonjinija u tri seta 6:1, 2:6, 6:3. Marej će četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Stiva Džonsona, koji je ranije danas bio bolji od Rusa Evgenija Donskoja.Britanac, koji brani titulu iz Londona, poveo je sa 1:0 posle pola sata igre oduzevši protivniku dva servisa, ali je Italijan u drugom setu uzvratio istom merom i izjednačio.Marej je u trećem, odlučujućem setu bio u velikom problemu, pošto je gubio sa 0:3, ali je uspeo da se vrati u meč, napravio je tri brejka i nastavio svoj put ka odbrani titule olimpijskog šampiona.

21:09 - Olimpijski rekord Kejti LedeckiAmerička plivačica Kejti Ledecki postavila je danas novi olimpijski rekord u trci na 800 metara slobodno na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Ona je imala najbrže vreme u kvalifikacijama, pošto je stazu preplivala za osam minuta, 12 sekundi i 86 stotinki.Stari olimpijski rekord bio je u vlasništvu Britanke Rebeke Adlington, koja je u Londonu 800 metara preplivala za osam minuta i 14,10 sekundi.Ledecki je u današnjim kvalifikacijama bila više nego ubedljiva, pošto je za skoro sedam sekundi imala brže vreme od Madjarica Boglarke Kapaš, koja je kao druga prošla u finale.Ona je na Igrama u Riju već osvojila dve zlatne medalje, u trkama na 200 i 400 metara slobodno, a ukoliko se okiti najsjajnijim odličjem i na 800 metara postaće prva plivačica kojoj je to pošlo za rukom još od Olimpijskih igara 1968. godine u Meksiko Sitiju i Amerikanke Debi Mejer.Ledecki je na Svetskom prvenstvu u Kazanju 2015. godine osvojila četiri zlata - na 200, 400, 800 i 1.500 metara.

20:44 - Kvitova, Puig i Kiz u polufinalu olimpijskog turniraČeška teniserka Petra Kvitova plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je danas u četvrtfinalu pobedila Ukrajinku Elinu Svitolinu u dva seta 6:2, 6:0.Svitolina je u prethodnoj rundi olimpijskog turnira napravila veliko iznenadjenje izbacivši najbolju teniserku sveta Serenu Vilijams, ali je danas poražena posle samo 49 minuta igre.Kvitova će u borbi za finale na Olimpijskim igrama igrati protiv Portorikanke Monike Puig, koja je danas u osmini finala savladala Nemicu Lauru Zigmund sa ubedljivih 6:1, 6:1.Plasman u polufinale izborila je i Amerikanka Medison Kiz, koja je slavila protiv Ruskinje Darije Kasatkine sa 6:3, 6:1. Ona će u polufinalu igrati protiv bolje iz duela Džoane Konte i Andjelik Kerber.

20:00 - Za sada bez dopingovanih sportista na OIMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) do sada je obavio više od 2.000 doping testova na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i nijedan nije bio pozitivan, saopšteno je danas. Portparol MOK Mark Adams rekao je da je od otvaranja olimpijskog sela obavljeno 2.097 doping tetova. Obavljeno je 1.775 testova urina i 121 testova krvi, a proveren je i 201 biološki pasoš. MOK planira da obavi više od 5.000 doping testova tokom Olimpijskih igara u Riju. Pozitivnim testovima u Riju baviće se specijalno odeljenje Suda za sportsku arbitražu u Lozani.

19:35 - Poketino: Naši rivali su očajniTrener Totenhema Maurisio Poketino rekao je danas da je preveliko trošenje novca pojedinih fudbalskih kubova u Premijer ligi znak njihovog očaja.Mančester siti i Mančester junajted su ovog leta potrošili po 200 miliona dolara na dovodjenje novih igrača. Samo je Pol Pogba koštao upravu Mančester junajteda 116 miliona dolara.Totenhem je doveo dvojicu igrača za 40 miliona dolara, Viktora Vanajamu i Vinsenta Jansena."Kada potrošite mnogo novca, to znači da ste zabrinuti za svoju ekipu i očajni da je pojačate. Zadovoljan sam mojim igračima i zbog toga sam veoma tih i opušten. Verujem u moju ekipu 100 odsto", rekao je Poketino.Totenhem je prošlu sezonu završio na trećem mestu, ispred Mančester sitija i Mančester junajteda.Sezona u Premijer ligi počinje za vikend, a Totenhem će igrati u subotu na gostujućem terenu protiv Evertona.

19:00 - Del Potro i Nadal u četvrtfinalu OIŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Rio de Ženeiru, pošto je pobedio Francuza Žila Simona u dva seta 7:6, 6:3. Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela u kom se sastaju Belgijanac David Gofan i Brazilac Tomaš Beluči. Argentinac Huan Martin del Potro je, takodje, stigao do četvrtfinala. On je u osmini finala savladao japanskog tenisera Taro Danijela u tri seta 6:7, 6:1, 6:2. Del Potro će u borbi za polufinale igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta, koji je danas bio bolji od Žila Milera iz Luksemburga. U četvrtfinale olimpijskog turnira plasirao se i Amerikanac Stiv Džonson, koji je pobedio Rusa Evgenija Donskoja.

18:44 - Braća Sinković: Ostvarili smo sve o čemu smo maštaliHrvatski veslač Martin Sinković rekao je da su on i njegov brat Valent osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ispunili ono o čemu su maštali četiri godine. "Ispunili smo san, ono o čemu smo maštali četiri godine i razmišljali kakav je osećaj biti olimpijski pobednik", rekao je Martin Sinković. Hrvatski veslači u dubl skulu braća Martin i Valent Sinković osvojili su danas zlatnu medalju na Igrama u Riju. Dvostruki svetski prvaci su stazu prešli za 6:50,28 minuta."Više ne znam ni kako da uđem u čamac. Sve o čemu sam maštao sada imam. Jedva čekam da prestane ova gungula, da sredim misli i uživam. Svi oni naporni treninzi, litre znoja, sve se isplatilo ovim zlatom. Došli smo kao favoriti, veći favoriti od Juseina Bolta i pokazali smo da smo najbolji", kazao je Martin Sinković.

18:20 - Engleder osvojila zlato u streljaštvuNemačka strelkinja Barbara Engleder osvojila je zlatnu medalju u disciplini malokalibarska puška 50 metara trostav na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Engleder je ostvarila rezultat od 458,6 krugova i bila prva ispred dve Kineskinje. Binbin Žang je sa 0,4 kruga manje od pobednice osvojila srebrnu medalju, dok je bronzana pripala Li Du. U toj disciplini su učestvovale i srpske predstavnice Ivana Andjušić Maksimović i Andrea Arsović, koje nisu prošle kvalifikacije. Andjušić Maksimović je zauzela 19. mesto, a Arsovićeva 28.

18:00 - Ranijeri: Nemoguće je da Lester odbrani tituluTrener Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da je nemoguće da njegov klub odbrani titulu u Premijer ligi Engleske. Ranijeri je britanskim medijima kazao da je veća šansa da vanzemaljac ET dođe na trk Pikadili u Londonu, aludirajući na holivudski film iz 1982. godine. "Ceo svet je radoznao zbog toga šta će se desiti sa Lesterom. Biće mnogo, mnogo teže nego prošle sezone", izjavio je Ranijeri. Lester je prošle neočekivano osvojio titulu šampiona Engleske, prvu u istoriji kluba. Ranijeri je rekao da je cilj da ekipa osvoji 40 bodova u prvenstvu i da stekne značajno iskustvo u Ligi šampiona. Nova sezona počeće za vikend, a Lester će gostovati novom premijerligašu Halu.17:35 - Poljakinje osvojile zlato u dubl skuluPoljske veslačice u dubl skulu osvojile su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Magdalena Kozlovska-Fularčik i Natalija Madaj prve su prošle kroz cilj rezultatom 7:40,10 minuta. Srebrnu medalju osvojile su Britanke Ketrin Grejndžer i Viktorija Tornli rezultatom 7:41,05 minuta. Grejndžer (40) je tako postala najtrofejnija britanska olimpijka sa pet osvojenih medalja. Ona je na prošlim Igrama u Londonu osvojila zlato, a srebrne medalje u Sidneju, Atini i Pekingu. Bronzanu medalju osvojile su Litvanke Donata Vistartaite i Milda Valčukaite rezultatom 7:43,76.17:20 - Privremeni generalni direktor CONMEBOL advokatkinja iz ParagvajaJužnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) postavila je Monserat Himenes za privremenog generalnog direktora. Advokatkinja iz Paragvaja Himenes je do sada bila direktor pravnih pitanja u CONMEBOL, a na novoj funkciji pokušaće da pomogne toj konfederaciji u reorganizaciji, nakon što su tri prethodna predsednika prošle godine u SAD optuženi za mito. Međunarodna fudbalska federacija je zadržala milione dolara od finansiranja CONMEBOL i njegovih 10 članova zbog finansijskog skandala.

17:10 - Braća Sinković osvojila zlato u dubl skuluHrvatski veslači u dubl skulu braća Martin i Valent Sinković osvojili su danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Dvostruki svetski prvaci su stazu prešli za 6:50,28 minuta. To je druga zlatna medalja za Hrvatsku na Igrama u Riju, a prvu je osvojio strelac Josip Glasnović. Srebrnu medalju osvojili su Litvanci Mindaugas Griskonis i Saulijus Riter sa 6:51,39, dok su bronzu osvojili Norvežani Kjetil Borh i Olaf Tufte rezultatom 6:53,25 minuta.

16:40 - Novozelanđani osvojili zlato u dvojcu bez kormilaraReprezentativci Novog Zelanda osvojili su zlatnu medalju u veslačkom dvojcu bez kormilara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Dvojac u sastavu Erik Marej i Hejmiš Bond je stazu od 2.000 metara prešao za 6:59,71 minuta i tako odbranio zlatnu medalju iz Londona pre četiri godine. Šestostruki svetski prvaci, koji su neporaženi otkako su 2009. godine počeli zajedno da veslaju, su na cilju ostavili drugoplasirane Južnoafrikance za dužinu čamca. Veslači iz Južne Afrike Lorens Britan i Šon Kiling osvojili su srebro rezultatom 7:02,51. Bronzanu medalju osvojili su Djovani Abanjale i Marko Di Kostanco iz Italije rezultatom 7:04,52 minuta. Četvrto mesto zauzeo je dvojac Velike Britanije, peti su bili Francuzi, a šesti Australijanci.

16:35 - Nemice osvojile zlato u četvercu skuluŽenski nemački veslački četverac u skulu osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Nemačka je stazu od 2.000 metara prešla za 6:49,39 minuta, a nastupile su An Katrin Tijele, Karina Baer, Julija Lir i Liza Šmidla. Srebrnu medalju osvojile su veslačice iz Holandije rezultatom 6:50,33, u sastavu Šantal Ahterberg, Nikol Bekers, Inge Jansen i Karlin Bou. Poljska je osvojila bronzu rezultatom 6:50,86 minuta a veslale su Marija Springvald, Joana Leščinska, Agnješka Kobus i Monika Ćaćuh. Veslačice Ukrajine zauzele su četvrto mesto, pete su bile Amerikanke a šesta je bila posada Kine.

16:15 - Nemački veslači osvojili zlato u skul četvercu Muški nemački veslački četvrtac u skulu osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Nemačka je pobedila rezultatom 6:06,81 minuta, a nastupili su Filip Vende, Loric Šof, Karl Šulc i Hans Grune. Srebrnu medalju osvojila je Australija sa 6:07,96 minuta, u sastavu Karsten Forsterling, Aleksandar Belonogof, Kameron Gildrston i Džejms Mekre. Veslači Estonije osvojili su bronzu rezultatom 6:10,65 minuta, a nastupili su Andrej Jamsa, Alar Raja, Toni Endrekson i Kaspar Tajmso. Poljska je zauzela četvrto mesto, peta je bila Velika Britanija a šesta Ukrajina.15:33 - Mustafi prelazi u ArsenalFudbaler Valensije Škodran Mustafi pristao je da predje u Arsenal, pa je ostalo da se dva kluba dogovore oko uslova transfera. Agent fudbalera Valensije Ali Bulut rekao je nemačkom vebsajtu Spoks da su uprave kluba postigle usmeni dogovor oko ugovora. "Sada ostaje da se dva kluba dogovore oko cene transfera", rekao je on. Valensija je ranije saopštila da za dvadesetčetvorogodišnjeg nemačkog fudbalera traži 25 miliona funti. Arsenal mora da dovede odbrambenog igrača zbog problema sa povredama. Per Mertezaker odsustvovaće sa terena četiri do pet meseci zbog povrede kolea, a Gabrijel Paulista do dva meseca zbog povrede skočnog zgloba. Mustafi je 2014. godine iz Sampdorije prešao u Valensiju za osam miliona evra. On je karijeru počeo u Evertonu 2009. godine, gde je proveo tri godine.

15:15 - Maradona: Mesi se neće predomislitiLegendarni fudbaler Dijego Maradona rekao je da veruje da Lionel Mesi neće promeniti svoju odluku o povlačenju iz reprezentacije Argentine pre svega zbog "slabog vodjenja" Fudbalskog saveza te zemlje. Petostruki osvajač Zlatne lopte Mesi je krajem juna, posle poraza Argentine od Čilea u finalu Kupa Amerike posle izvodjenja jedanaesteraca, saopštio da se povlači iz reprezentacije Argentine. Mesi je tada promašio penal i to je bio treći poraz Argentine u finalu nekog velikog takmičenja u poslednje tri godine. Novi selektor Argentine Edgardo Bausa doputovao je juče u Španiju kako bi razgovarao sa fudbalerom Barselone Mesijem i ubedio ga da promeni odluku o povlačenju iz državnog tima. Maradona veruje da se Mesi neće predomisliti. "Mislim da će Mesi reći 'ne' Bausi. To je moje mišljenje. Možda grešim", rekao je Maradona.

14:50 - Svonsi doveo Bastona i srušio klupski rekordPremijerligaš Svonsi srušio je klupski rekord pošto je iz madridskog Atletika doveo Borhu Bastona za 18 miliona evra. Španski napadač potpisao je četvorogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 10. On je za šest miliona evra nadmašio prethodni rekord koji je držao Vilfrid Boni prilikom dolaska iz Vitesea 2013. godine. Baston je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Eibaru, gde je postigao 18 golova u Primeri. Interesantno da je Baston za Atletiko odigrao samo jedan meč u Primeri u proteklih šest godina, nakon što je praktično ceo period bio na pozajmicama u Mursiji, Ueski, Deportivo La Korunji, Saragosi i Eibaru.

14:26 - Paulo Bento novi trener OlimpijakosaPortugalac Paulo Bento novi je trener Olimpijakosa, saopštio je grčki fudbalski klub. Bento je treći trener grčkog šampiona u poslednja dva meseca, pošto su klub napustili Marko Silva i Viktor Sančes. "Olimpijakos najavljuje početak saradnje sa Portugalskim trenerom Paulom Bentom", navodi se u saopštenju. Bento je trenirao još Sporting iz Lisabona, sa kojim je u dva navrata bio vicešampion Portugala i osvojio dva Kupa, kao i brazilski Kruzeiro. Olimpijakos nije naveo detalje ugovora, a grčki mediji preneli su da je Bento potpisao dvogodišnji ugovor. Trener Marko Silva, koji je prošle sezone predvodio Olimpijakos do rekordne 43. šampionske titule, iznenada je podneo ostavku 23. juna. Njega je na klupi zamenio Sančes, koji je otpušten posle samo 48 dana pošto je ekipa eliminisana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U dve utakmice bolji od Olimpijakosa bio je izraelski Hapoel, rezultatom 1:0.

14:15 - Omladinci Čukaričkog ove sezone u kvalifikacijam za LŠOmladinci Čukaričkog ove sezone učestvovaće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a trener ekipe Mihajlo Jurasović rekao je da je cilj kluba stvaranje fudbalera koji će biti nosioci igre u prvom timu ekipe s Banovog brda. "Cilj je stvaranje igrača koji neće biti samo određeni šraf u igri prvog tima već njeni nosioci. Naravno, bitan je rezultat, ali je pre svega bitno da ga ostvarimo kroz igru koja će omogućiti najtalentovanijim igračima da se dignu na viši nivo i opravdaju očekivanja svih u klubu. Spremni smo za nastavak prvenstva. Nismo želeli da u prelaznom roku dovodimo veći broj igrača već smo se opredelili da maksimalno iskoristimo potencijale igrača koje posedujemo", rekao je Jurasović. Omladinci Čukaričkog, prvaci Srbije, ove nedelje vratili su se sa desetodnevnih priprema na Tari, a početak prvenstva Srbije očekuje ih u subotu. Zahvaljujući rezultatu iz prethodne sezone, Čukarički će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona za igrače do 19 godine. Žreb za prvo kolo kvalifikacija održaće se 30. avgusta u Nionu, a tada će saznati i termin odigravanja utakmica.

13:55 - Vest Hem nastavlja sa pojačanjima, stiže KaljeriTalentovani argentinski napadač Džonatan Kaljeri novo je veliko pojačanje Vest Hema, potvrdio je menadžer londonskog tima Slaven Bilić. Kaljeri je dugo bio na meti brojnih evropskih klubova, pre svih Intera i Čelsija, ali je izabrao da nastavi karijeru u Vest Hemu. "Osvarili smo transfer Kaljerija i uskoro će nam se pridružiti. Nažalost po njega Argentina je eliminisana sa Olimpijskih igara, što je dobro za nas, pa kada dobije radnu dozvolu, za dva ili tri dana, očekujem ga u Londonu", rekao je Bilić. Ovaj 22-godišnji fudbaler u Vest Hem dolazi iz urugvajskog Depotivo Maldonada, a prošlu polusezonu proveo je u Sao Paulu i postigao 16 golova na 31 utakmici. U domovini igrao je za Ol Bojs i Boku Juniors, gde se u potpunosti afirmisao. Vest Hem je u ovom prelaznom roku do sada napravio odličan posao jer je pre Kaljerija angažovao Andrea Ajua, Artura Masuakua, Sofijana Fehulija, Harvarda Nordvajta, Gokana Torea, ali i zadržao Manuela Lancinija i Dimitrija Pajea.

13:33 - Čerčesov novi selektor RusijeRuski stručnjak Stanislav Čerčesov imenovan je za novog selektora fudbalske reprezentacije te zemlje, saopštio je predsednik Saveza Vitali Mutko. Nekadašnji golman ruskog nacionalnog tima i moskovskog Spartaka predvodiće ekipu do kraja Svetskog prvenstva 2018. godine koje se igra upravo u Rusiji. "Imali smo četiri kandidata Čerčesova, Kurbana Berdijeva, Sergeja Semaka i Aleksandera Borđuka, pričali sa svima, ali doneli odluku da je najbolje rešenje Čerčesov. Verujem da ćemo sa njim biti uspešni", rekao je Mutko. Čerčesov je nasledio Leonida Slutskog koji je podneo ostavku posle lošeg rezultata na Evropskom prvenstvu i eliminacije u grupnoj fazi. Doskorašnji trener Legije, sa kojom je osvojio "duplu krunu" u Poljskoj, debitovaće 31. avgusta u prijateljskoj utakmici protiv Turske u Antaliji. Prethodno je vodio austrijski Tirol, moskovske klubove Spartak i Dinamo, Soči, Terek iz Groznog i Amkar.

12:57 - Cvetković: Pobedu protiv Voždovca poklanjamo našem ekonomuFudbaler Crvene zvezde Miloš Cvetković rekao je da ga raduje dobra igra crveno-belih protiv Voždovca i dodao da ekipa pobedu poklanja ekonomu kluba Stojanu Milovanoviću. "Odigrali smo odličnu utakmicu, a rezultat govori u prilog tome. Možda je crveni karton za Voždovac presudno uticao na njihovu igru. Od tog trenutka su pali, ali mislim da bismo i bez toga pobedili. Odradili smo dobar posao, mnogo nam znači ovako sigurna igra za samopouzdanje pred naredne izazove. Takođe, poklanjamo ovu pobedu i našem ekonomu Stojanu Milanoviću Stoletu koji je decenjama u klubu, a koji je danas proslavio 70. rodjendan", rekao je Cvetković. Crvena zvezda je juče na stadionu "Rajko Mitić" pobedila Voždovac sa 3:0 u četvrtom kolu Super lige Srbije, a Cvetković je kod trećeg pogotka zabeležio asistenciju. "Svi smo tu da radimo za ekipu, asistencija je došla kao plod dobre kolektivne igre. Naša odbrambena linija je uigranija, mislim da Voždovac nije imao nijedan udarac u okvir gola, dobro smo sačuvali mrežu. Ovo je prva utakmica od početka sezone da nismo primili nijedan gol i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu", rekao je desni bek crveno-belih. Zvezda posle četvrtog kola zauzima prvo mesto sa 10 bodova u Super ligi Srbije, jednim više od drugoplasiranog Metalca. Crveno-beli će u nedelju gostovati Radničkom u Nišu u petom kolu prvenstva Srbije.

11:27 - Lajović savladao Tomića, za polufinale sa AlmagromSrpski teniser Dušan Lajović napravio je iznenađenje u meksičkom Los Kabosu, pošto je pobedio Australijanca Bernarda Tomića 7:6 (7:4), 3:6, 6:4 i plasirao se u četvrtfinale turnira. Lajović je protiv 20. tenisera slavio posle sat i 52 minuta igre i povećao prednost u međusobnom skoru na 2:0. On se u borbi za polufinale sastaje sa Špancem Nikolasom Almagrom, sedmim nosiocem na turiru. Turnir u Meksiku igra se za nagradni fond od 721.030 dolara.

10:36 - Marselinjo napustio ViljarealTrener fudbalera Viljareala Marselinjo Garsija Toral napustio je tu funkciju iako sezona još nije počela, saopštio je klub iz predgrađa Valensije. Marselinjo je napravio veliki uspeh sa španskim timom posle četvrtog mesta u Primeri i šanse da se sa Monakom bori za plasman u Ligu šampiona. Uz to, prošle sezone stigao je do polufinala Lige Evrope kada je eliminisan od Liverpula. On je na klupi "žute podmornice" bio tri i po godine, a ranije je vodio Sporting Hihon, Saragosu, Rekreativo Uelvu, Rasing Santander i Sevilju.

09:00 - Prvenac Partizana, remi Napretka i Vojvodine, Zvezda sigurnaFudbaleri Partizana ostvarili su prvu pobedu ove sezone, iz šestog pokušaja, pošto cu sinoć u utakmici 4. kola Superlige savladali Javor u Ivanjici 2:0 (1:0). Trijumf crno-belih najavio je Miroslav Radović u 13. minutu, posle velikog promašaja i prečke Valerija Božinova sa samo nekoliko metara, a potvrdio Nemanja Mihajlović iz penala u 71. minutu. Crvena zvezda čuva prvo mesto, pošto je po jakoj kiši, savladala Voždovac 3:0, uz dva gola Uga Vijere i jedan Damjana Le Taleka, koji je prvi put ove sezone igrao na poziciji štopera, čime je trener MIodrag Božović očigledno otkrio plan za Sasuolo u plej-ofu za Lige EVrope. Napredak je posle remija sa Zvezdom i pobede protiv Partizana zaustavio i Vojvodinu 0:0, dok je Čukaricki protiv Bačke 1:0, takođe upisao prvenac golom Nemanje Radonjića u 48. minutu. Novi Pazar je u pravoj goleadi savladao Spartak u Subotici 5:2, Rad je u prvoj noćnoj utakmici na stadionu Kralj Petar bio bolji od Radnika 1:0, Metalac je nadigrao Mladost 2:0, dok su u Čacku Borac i Radnicki Niš podelili bodove 0:0.

Rezultati i strelci 4. kola Superlige: Javor - Partizan 0:2 (Radović 13, Mihajlović 71. penal). Spartak - Novi Pazar 2:5 (Jocić 26, Krmar 57 - Travančić 8, 13, Dimitrijević 22, Kunić 74, Alivodic 90+2). Borac - Radnički Niš 0:0. Čukarički - Bačka 1:0 (Radonjić 48) Metalac - Mladost 2:0 (Rovčanin 62, Krznarić 68. autogol) Napredak - Vojvodina 0:0. Rad - Radnik 1:0 (Mladenović 7). Crvena zvezda - Voždovac 3:0 (Vijera 33. penal, 72, Le Talek 44).

Tabela: Crvena zvezda 10 bodova, Metalac 9, Novi Pazar 7 (-1), Vojvodina 7 (-1), Radnički Niš 7, Voždovac 7, Mladost Lučani 6, Javor 5, Radnik 5, Napredak 5, Partizan 4, Čukarički 4, Spartak 4, Rad 3, Borac 2, Bačka 1.

08:12 - MZT iz Skoplja doveo Mejsija i LalićaAmerikanac Džeremaja Mejsi i Hrvat Jure Lalić novi su igrači ekipe MZT Skoplje, objavio je makedonski košarkaški klub. Mejsi, 34-godišnji krilni košarkaš koji ima makedonski pasoš, potpisao je ugovor na godinu dana. On je evropsku karijeru počeo 2005. godine u Larisi, a u Grčkoj je još igrao za Aris. Sezonu i po je bio član Real Madrida, a nastupao je i za ruske klubove Lokomotivu Kubanj i Krasnaja Krila. U MZT je došao iz argentinskog Deportivo Libertada. Lalić (30) je tokom karijere igrao za Krku, Olimpiju, Cibonu, Zadar, Lukoil, Šarlroa i Zjelonu Goru. MZT je prethodno doveo holandskog reprezentativca Šarlona Klofa, Amerikanca Džoša Skota, srpske košarkaše Đordja Drenovca i Uroša Lučića, kao i svog nekadašnjeg igrača Marka Simonovskog.

08:05 - Olivera Jevtić: Osnovni cilj je da završim trkuSrpska atletičarka Olivera Jevtić rekla je da joj je osnovni cilj da završi maraton na Olimpijskim igrama i navela da bi bila zadovoljna da stazu pre]e za dva sata i 32 minuta. "Očekujem dobru trku, pre svega da je završim. Bila bih jako zadovoljna da trku završim za dva sata i 32 minuta. Daću sve od sebe, ali će biti teško", rekla je Olivera Jevtić. Za vreme maratona biće toplo i sparno vreme, što sportistima ne odgovara. "Lepo bi bilo da pada kiša za vreme trke, ali će na moju nesreću biti baš, baš toplo, velika sparina. Biće teški uslovi za maraton", kazala je Jevtićeva. Ona je navela da je umorna od puta pošto je tek došla u Rio i da će joj biti potrebno vreme da se aklimatizuje. Kako je rekla, zadovoljna je pripremama. "Pre dva meseca sam se pokrenula i zadovoljna sam kako je to prošlo. To ništa ne znači, maraton je najduža olimpijska disciplina, samim tim i najteža", rekla je Olivera Jevtić. Maraton za žene biće održan u nedelju.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track