BLOG UŽIVO, VIDEO: Vojvodina pobedila Voždovac i učvrstila se na drugom mestu
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Vojvodina pobedila Voždovac i učvrstila se na drugom mestu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - Fenerbahče pobedio Barselonu u gostimaKošarkaši Fenerbahčea ostvarili su i drugu pobedu u Evroligi ove sezone, pošto su u gostima pobedili Barselonu sa 73:72, u drugom kolu takmičenja. Istanbulska ekipa je tokom većeg dela meča kontrolisala igru, a slavila je u neizvesnoj završnici, pošto se rezultat nije menjao tokom celog poslednjeg minuta. Barselona je poslednji šut imala 10 sekundi pre kraja, ali Tajris Rajs nije bio precizan. Igrači Fenerbahčea su posle toga sjajno kontrolisali loptu po terenu i nisu dozvolili domaćem timu da napravi faul. Bobi Dikson i Kostas Slukas postigli su po 15 poena za Fenerbahče, dok je Bogdan Bogdanović doprineo trijumfu sa 12 poena i četiri asistencije. Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić dao je sedam poena. Barselonu je predvodio Rajs sa 19 poena. Španskoj ekipi ovo je bio prvi poraz.

23:39 - Betis u nadoknadi vremena pobedio Osasunu u gostimaFudbaleri Betisa pobedili su u gostima Osasunu sa 2:1 u prvoj utakmici devetog kola španske Primere i tako prekinuli seriju poraza. Betis je poveo u 19. minutu golom Hoakina, a izjednačio je Roberto Tores u 48. Delovalo je da će se utakmica završiti nerešeno, ali je Emanuel Rivijere u 86. minutu dobio direktan crveni karton zbog grubog starta, da bi Felipe Gutijeres u 91. minutu doneo gostima pobedu golom iz slobodnog udarca sa više od 30 metara. Betisu je ovo bila treća pobeda u sezoni i sada ima 11 bodova na devetom mestu. Osasuna je ostala pretposlednja na tabeli sa šest bodova. Ostale utakmice devetog kola igraju se za vikend.

23:12 - Monako dao šest golova Monpeljeu i vratio se pobedama u prvenstvuFudbaleri Monaka vratili su se pobedama u prvenstvu, pošto su kod kuće pobedili Monpelje sa 6:2, u prvoj utakmici 10. kola Lige 1. Monako je posle poraza od Tuluza u prošlom kolu bio vrlo ubedljiv večeras, iako je Monpelje prvi poveo. Gosti su poveli iz penala Rijada Budebuza u devetom minutu, a izjednačio je Falkao u 36, takođe iz penala. Monako je poveo u 49. minutu golom Kilijana Mbapea, a Monpelje je izjednačio u 61, još jednim penalom Budebuza.Samo tri minuta kasnije Žemerson je doneo novo vodjstvo Monaku, a onda su u 74. i 76. minutu Valer Žermen i Tomas Lemar dali po gol za ubedljivo vodjstvo. Konačni rezultat postavio je Adama Traore u 90. minutu. Monako je trenutno drugi na tabeli, sa bodom manje od vodeće Nice i tri boda više od Pari Sen Žermena, koji imaju utakmicu manje. PSŽ bi mogao da se vrati na drugo mesto ako u nedelju pobedi Olimpik Marselj sa tri gola razlike ili više.Monpelje je 16. na tabeli sa 10. bodova.

22:58 - Ajntraht nastavio da pobeđuje, siguran u HamburguFudbaleri Ajntrahta nastavili su da beleže dobre rezultate u Bundesligi, pošto su u gostima pobedili Hamburg sa 3:0, u prvoj utakmici osmog kola. Domaći tim završio je utakmicu sa 10 igrača, pošto je Denis Dikmajer u 57. minutu dobio drugi žuti karton. Ajntraht je trenutno četvrti na tabeli, sa utakmicom više, a ovo mu je bila četvrta pobeda u sezoni. Hamburg je ostao bez pobede, a ovo mu je bio šesti poraz do sada, tako da je ostao na pretposlednjem mestu sa dva boda, jednim više od Ingolštata. Preostale utakmice osmog kola igraju se za vikend.

22:39 - Odbojkaši Novog Pazara ubedljivi protiv Radničkog u KragujevcuOdbojkaši Novog Pazara pobedili su večeras u Kragujevcu ekipu Radničkog sa 3:0 (25:22, 25:23, 25:15) u utakmici drugog kola Super lige.Najefikasniji u redovima Pazaraca bio je Marko Radosavljević sa 15 poena, a Srećko Ristić i Irfan Hamzagić dodali su po 13.Na drugoj strani, Vladimir Čedić ostvario je 17 poena za Radnički, dok je Nikola Goić upisao osam.Crvena zvezda je ranije danas slavila u Beogradu protiv Spartaka iz Ljiga sa 3:0 (25:20, 25:16, 25:15), dok je u sinoć Novom Sadu ekipa Vojvodina savladala Niš takođe sa 3:0.Na vrhu tabele su Crvena zvezda, Novi Pazar i Vojvodina sa maksimalnih šest bodova.U ostalim utakmicama ovog kola, Partizan će sutra od 18.00 dočekati Klek Srbijašume, dok će u poslednjem meču u nedelju u Staroj Pazovi igrati Jedinstvo i kraljevačka Ribnica.

21:40 - Nova pobeda CSKA, trijumfi Zvezde i BaskonijeEvropski košarkaški prvak CSKA Moskva zabeležio je novu pobedu u Evroligi, pošto je večeras na svom terenu pobedio Panatinaikos sa 81:77, u drugom kolu takmičenja.CSKA su do pobede predvodili Nando De Kolo i Andrej Voroncević sa po 20 poena, dok je kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić završio utakmicu sa šest poena i devet asistencija.Ovo je Panatinaikosu bio prvi poraz u takmičenju.Crvena zvezda je večeras u gostima pobedila Galatasaraj sa 85:83 u dramatičnoj završnici i tako ostvarila prvi trijumf.Žalgiris je večeras na svom terenu pobedio Baskoniju sa 78:73 i tako ostvarili prvi trijumf u takmičenju.

20:22 - Vojvodina pobedila Voždovac i učvrstila se na drugom mestuFudbaleri Vojvodine pobedili su večeras u Novom Sadu Voždovac sa 3:1 u 13. kolu Super lige Srbije, čime su zadržali drugo mesto na tabeli. Vojvodina sada ima dva boda manje od Crvene zvezde i četiri više od Partizana, koji imaju utakmicu manje. Sva četiri gola postignuta su u drugom poluvremenu. Novosadjani su poveli u 47. minutu golom Filipa Malbašića, a Voždovac je izjednačio preko Jovana Stojanovića šest minuta kasnije. Vojvodina je ponovo povela samo dva minuta kasnije pogotkom Aleksandra Paločevića, a konačni rezultat postavljen je u 64. minutu golom Nikole Trujića.Voždovcu je ovo bio treći uzastopni poraz, i sada je na 10. mestu, sa 14 bodova.

19:51 - Murinjo o odlasku iz Čelsija: Nema ljutnjeTrener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da nema negativna osećanja prema odlasku iz Čelsija i ocenio je da londonski klub ne može da ga "obriše iz svoje istorije".Murinjo s Junajtedom dolazi u nedelju na Stamford bridž prvi put od kada je prošlog decembra otpušten. Portugalski trener je u Čelsiju postigao neke od svojih najvećih trenerskih uspeha, pošto je s klubom osvojio tri titule prvaka Engleske tokom dva mandata medju "plavcima".Samo sedam meseci posle osvajanja titule u maju 2015. godine, Murinjo je dobio otkaz pošto je ekipa u sezoni bila samo bod iznad zone ispadanja. Trener, medjutim, misli da navijači nikada nisu gubili veru u njega."Biti otpušten je fudbal. Mnogi od vrhunskih trenera su u karijeri imali trenutke kada su bili otpuštani. Naravno da ima izuzetaka, ali to može da se desi bilo kome, naročito u modernom fudbalu. Mislim da bi mi bilo teže da je to klub kome nisam ništa dao. Kada je u pitanju klub s kojim sam osvajao titule u oba mandata i navijačima pružio najbolje trenutke koje su ikada imali, onda odlazim s osećanjem da sam uradio svoj posao", rekao je Murinjo za Skaj sports.On je istakao da će imati svoje mesto u istoriji kluba iz Londona."Ne mislim da hoće, ali čak i kada bi hteli da me izbrišu iz istorije Čelsija, ne bi mogli. Oni su deo i moje istorije. Nema loših osećanja, nema ljutnje. Vlasnik je odlučio da me otpusti, a navijači nemaju moć. Oni su pokazivali da me žele, iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, ali u klubu ovakvog profila navijači nemaju moć", rekao je Murinjo.Trener je kazao da posle otkaza nije žurio da nadje novi posao, nego je želeo da radi nešto što želi."Čekao sam na ono šta sam želeo, a to je da ostanem u Engleskoj i Premijer ligi, nakon čega sam imao sreće da me pozove veliki klub kao što je Mančester junajted", rekao je on.Trener je negativno odgovorio na pitanje da li bi se ponovo vraćao u Čelsi."Iskreno, nadam se da ne, zato što bih voleo da mnogo godina ostanem u Junajtedu", rekao je on.Junajted i Čelsi su veliki rivali u Engleskoj, ali Morinjo ne veruje da će ga dočekati zvižduci."Ne očekujem negativnu reakciju, iako dolazim sa grbom Mančester junajteda na grudima, sa željom da osvojimo bodove. Nema razloga da bude loše reakcije", rekao je Murinjo.

18:55 - Enrike: Novi Nejmarov ugovor pokazuje Barselonin timski duhTrener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je danas da je novi ugovor Nejmara dokaz timskog duha u tom klubu."Novi Nejmarov ugovor je sjajna vest. To pokazuje da je srećan u klubu, sa saigračima i da želi da osvoji još titula...", rekao je Enrike za španske medije.Brazilski fudbaler je danas potpisao novi ugovor s Barselonom i stavio tačku na višemesečne spekulacije da će napustiti Kamp Nou i karijeru nastaviti u Mančester junajtedu, Pari Sen Žermenu ili čak u Real Madridu."Iako imamo put tim zvezda svi igrači razmišljaju o dobru tima. Ne vidja se to često u velikim klubovima. Nadam se da će tako da ostane", rekao je Enrike, prenose španski mediji.

17:41 - Nejmar produžio ugovor s BarselonomBrazilski fudbaler Nejmar produžio je ugovor s Barselonom do juna 2021. godine. Potpisom na novi ugovor Nejmar je stavio tačku na medijske spekulacije da će napustiti Kamp Nou. On će tako ostati do 30. juna 2021. godine u Barseloni gde se, kako je rekao, oseća kao kod kuće. "Zaista sam srećan što sam obnovio ugovor, jer se ovde osećam kao kod kuće", rekao je Nejmar. Novi Nejmarov ugovor sadrži otkupnu klauzulu koja se od 200 miliona evra u prvoj godini povećava prvo na 220, a potom na 250 miliona evra u trećoj godini. Nejmar je u Barselonu došao u leto 2013. godine i do sada je sa tim klubom osvojio devet titula - dva trofeja u Primeri, dva Kupa kralja, jednu titulu u Ligi šampiona, dva španska Superkupa, jedan evropski Superkup i jedan trofej na svetskom klupskom prvenstvu. On je odigrao 150 utakmica za Barselonu i postigao 91 gol - 59 u Primeri, 19 u Ligi šampiona, 12 u Kupu kralja i jedan u španskom Superkupu.

16:33 - Venger ostaje u Arsenalu i naredne sezoneMenadžer Arsenala Arsen Venger, koji već dve decenije predvodi londonski klub, ostaće na klupi i naredne sezone, prenosi većina britanskih medija.Kako se navodi, klub je pripremio novi jednogodišnji ugovor francuskom stručnjaku, koji je preuzeo ekipu 1996. godine i od tada ispisao istoriju.Venger je sa Arsenalom osvojio 15 trofeja, ali poslednju od tri titule u Premijer ligi, još 2004. godine.On figurira i kao najozbiljniji kandidat za novog selektora Engleske, a definitivnu odluku, doneće na kraju tekuće sezone.16:11 - Kerber predvodi Belu, a Radvanska Crvenu grupuNajbolja teniserka sveta Andjelik Kerber predvodiće Belu, a Poljakinja Agnješka Radvanska Crvenu grupu na završnom WTA turniru u sezoni, odlučeno je danas žrebom u Singapuru.Uz Kerber u Beloj grupi su i Rumunka Simona Halep, Amerikanka Medison Kiz i Slovakinja Dominika Cibulkova. Radvanska će u Crvenoj grupi igrati protiv Čehinje Karoline Pliškove, Garbinje Muguruse iz Španije i protiv Britanke Džoane Konte ili Ruskinje Svetlane Kuznjecove.Konta je trenutno na devetom mestu koje vodi u Singapur, nakon što je Amerikanka Serena Vilijams otkazala učešće, ali Kuznjecova može da je pretekne ako osvoji titulu na turniru u Moskvi.Završni WTA turnir najboljih osam teniserki održaće se od 23. do 30 oktobra u Singapuru, a titulu brani Radvanska.15:33 - Rastavac: Meč sa Partizanom inspiriše i radujeTrener fudbalera Radničkog iz Niša Milan Rastavac rekao je da predstojeći meč protiv Partizana u Super lige Srbije njegovu ekipu i inspiriše i raduje. "Uvek je atmosfera posebna kada gostujete jednom od najboljih ekipa u Srbiji, a to nas uvek inspiriše i raduje. Igraćemo na jednom od najboljih terena i prepuni smo motiva da dokažemo da smo dorasli jednom takvom izazovu", rekao je Rastavac. Fudbaleri Radničkog sutra od 19.00 gostuju Partizanu u utakmici 13. kola Super lige Srbije. Niška ekipa je na četvrtom mestu na tabeli sa 23 boda, dok je Partizan treći sa dva boda više. "Partizan svojim dobrim rezultatima u prethodnom periodu dodatno podiže i naše motive. Svesni smo da idemo na megdan dobrom timu, ali nas to u isto vreme i insipiriše i raduje", rekao je Rastavac.15:09 - Alegri oprezan pred derbi sa MilanomTrener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da njegova ekipa mora da bude oprezna u predstojećem derbiju sa Milanom u italijanskom prvenstvu. Juventus je prvi na tabeli sa pet bodova prednosti nad Romom i Milanom. Crno-beli su jedini poraz u prvenstvu pretrpeli prošlog meseca u derbiju protiv Intera.Šampion Italije vezao je četiri pobede, a Milan pet utakmica bez poraza i popeo se na treće mesto na tabeli sa istim brojem bodova kao Roma. "Moram da čestitam Milanu pošto imaju dobre rezultate u prvenstvu. Imaju nekoliko mladih igrača koji će biti budućnost italijanske reprezentacije. Utakmice Milana i Juventusa su uvek tesne. Protiv Intera smo bili favoriti i dobili smo dobar udarac", rekao je Alegri. Utakmica Milana i Juventusa igra se u subotu od 20.45 na San Siru. "Moramo da budemo oprezni, Suso i Mbaje Nijang imaju dobru tehniku, Karlos Baka je dobar napadač, a Đakomo Bonaventura je kreator igre. Poštujemo Milan. Oni imaju mlad tim, jaki su. Zaslužili su drugo mesto na tabeli, ali sezona je duga", rekao je Alegri, koji je 2011. godine osvojio poslednju titulu Milana.14:39 - Govedarica: Imamo energiju, uprkos problemimaTrener fudbalera Novog Pazara Zoran Govedarica rekao je da se njegova ekipa nalazi u nezavidnoj situaciji uoči utakmice protiv kruševačkog Napretka u 13. kolu Super lige Srbije, ali i da u domaćem ambijentu veruje u povoljan rezultat. "Gostovanje u Surdulici nas je desetkovalo, a u prilog nam ne ide ni loše stanje terena. Padala je kiša i drenaža kao da ne funkcioniše. Trenirali smo na veštačkoj travi, gde je uvek neko bio van stroja. Ipak, ne predajem se nikada, makar igrao i sa podmlatkom. Ja i igrači imamo energiju i učinićemo sve za pozitivan rezultat", rekao je Govedarica. Napredak je peti u elitnom takmičenju sa 22 boda, dok je Novi Pazar na 12. mestu i ima 11 bodova. "Položaj na tabeli je najbolji pokazatelj kvaliteta. To je ekipa koja već tri godine igra zajedno, pojačana sa još dvojicom fudbalara. Imaju najveći broj internacionalaca od svih timova u ligi i nekoliko mladih. Sjajno su organizovani, dugo su bez poraza i gaje visoke ambicije, ali to ne umanjuje našu nadu", naveo je Govedarica. Utakmica Novi Pazar - Napredak igraće se sutra od 17.00 na Gradskom stadionu.14:25 - Karasko ostaje u Atletiku do 2022.Belgijski fudbaler Janik Karasko produžio je danas ugovor s Atletiko Madridom do 2022. godine. "Veoma sam srećan što ću još mnogo godina ostati u Atletiku", rekao je Karasko. Prethodni Karaskov ugovor s Atletikom važio je do 2020. godine i sadržao je otkupnu klauzulu koja je iznosila 40 miliona evra. Finansijski detalji novog ugovora nisu objavljeni, a španski mediji navode da je otkupna klauzula sigurno povećana. Karasko, koji je u Atletiko Madrid došao 2015. godine iz Monaka, od početka sezone je postigao pet golova na 11 utakmica.14:00 - Venger: Premijer liga je džunglaMenadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da njegovi igrači moraju da zadrže fokus inače će biti pojedeni u džungli Premijer lige. Arsenal deli prvo mesto sa Mančester sitijem sa 19 bodova. "Živimo u džungi gde svako želi da te pojede, moraš da preživiš tako što ćeš držati budnost. Takvo je ovo takmičenje", rekao je Venger.

13:45 - Peres: Zidan je sve promenio u RealuPredsednik Reala Florentino Peres rekao je da je Zinedin Zidan promenio klub nabolje otkako je postao trener prvog tima. Čelnici Reala zadovoljni su kako legendarni fudbaler obavlja svoj posao. "Sada kada je on trener tima mogu da kažem da je to bio dobar potez, sve je promenio otkako je stigao", rekao je Peres i dodao: "Ne treba nam sportski direktor samo zbog toga što to novinari traže. Realu su potrebni najbolji igrači na svetu, a ne moramo da imamo direktora za to. Nismo imali čoveka na toj poziciji otkako je Horhe Valdano napustio Madrid". Prvi čovek Reala prisetio se kada je iz Juventusa doveo Zidana u redove madridskog kluba kao igrača 2001. godine. "Želeo sam da dovedem Zidana i mnogi su mi rekli da se ne razumem u ovaj sport, jer za novac koji sam želeo da dam za Zidana mogao samda dovede pet igrača. Ja sam više voleo da dobro plati jednog vrhunskog igrača, umesto pet slabijih", rekao je Peres.13:30 - Milojević očekuje pobedu protiv ZadraTrener Mega Leksa Dejan Milojević istakao da će ekipa pokušati da prekine negativnu seriju na meču protiv Zadra. "Posle pet uzastopnih poraza, pred nama je još jedna teška utakmica u nizu, gostovanje u Zadru. Uz ovakvu seriju rezultata svakako ne možemo da budemo favoriti u ovom meču. Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku i da probamo da dođemo do pobede koja bi nam puno značila", izjavio je Milojević. Mega Leks i Zadar su se do sada u ABA ligi sastali šest puta uz skor 5-1 za Megu. "Pred nama je gostovanje protiv Zadra koji ima mladu ekipu pojačanu iskusnim igračima i trenutno imaju bolji skor od nas. Uz agresivnu odbranu i kontrolu skoka, biće potrebno i da prepoznamo ključne periode na meču kada ćemo morati da budemo koncentrisaniji i da svedemo greške na minimum. Mi ćemo svakako dati sve od sebe da prekinemo negativnu seriju i odnesemo dva boda iz Zadra", izjavio je Vlatko Čančar.

12:55 - Hiršer skijaš godineAustrijanac Marsel Hiršer proglašen je danas za najboljeg skijaša godine. Hiršera je za najboljeg skijaša proglasilo medjunarodno udruženje novinara koji prate skijanje. To je treći put da dvadesetsedmogodišnji Hiršer dobija tu nagradu, posle 2012. i 2015. godine. Hiršer je prošle sezone izjednačio rekord od pet osvojenih titula u Svetskom kupu, koji je tokom devedesetih godina prošlog veka postavio Mark Djirardeli. On je postao prvi skijaš koji je pet puta uzastopno osvojio titulu šampiona Svetskog kupa.

12:33 - Mlada selekcija Srbije dočekuje Norvešku u HumskojMlada fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće Norvešku u prvoj utakmici baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 11. oktobra na stadionu Partizana, saopštio je Fudbalski savez Srbije (FSS). Kako se navodi, utakmica na stadionu u Humskoj počeće u 18 sati. Revanš je na programu četiri dana kasnije u Dramenu, nadomak Osla. Završni turnir održaće se od 16. do 30. juna 2017. godine u Poljskoj.

12:12 - Minsk domaćin Evropskih igara 2019. godineGlavni grad Belorusije Minsk izabran je danas za domaćina Evropskih igara 2019. godne. Skupština Evropskog olimpijskog komiteta (EOK) odobrila je izbor Minska, koji je bio jedini kandidat za domaćina Evropskih igara 2019. godine. Predlog je lako prošao, uprkos pozivima Olimpijskog komiteta Danske da se odloži odluka, tvrdeći da ima nejasnoća po pitanju finansiranja. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukšenko rekao je na Skupštini da EOK može da računa na Belorusiju i zatražio da takmičenja u više sportova na Evropskim igrama budu kvalifikaciona za Olimpijske igre. Evropske igre trebalo je da se održe 2019. godine u Holandiji, ali se ta zemlja povukla iz finansijskih razloga. Rusija je bila rezervni plan EOK, ali je nije pokazala veliko interesovanje da bude domaćin Evropskih igara i pre nego što je Medjunarodni olimpijski komitet naveo da nije prikladan domaćin zbog doping skandala. Prve Evropske igre održale su se prošle godine u Bakuu.

12:00 - Zvezda čeka Barselonu u Kombank areniKošarkaši Crvene zvezde dočekaće Barselonu u KOMBANK areni u 3. kolu Evrolige, saopšteno je danas na sajtu srpskog i regionalnog prvaka. Kako se navodi, neophodni radovi na novom semaforu i parketu u najvećoj srpskoj dvorani, koje je po propozicijama takmičenja zahtevala Evroliga, biće okončani do kraja ove nedelje. Meč Crvena zvezda - Barselona proglašen je za "utakmicu nedelje" od Evrolige, a sa Malog Kalemegdana pozvali su navijače da još jednom naprave ambijent o kome će se pričati. Ekipa Dejana Radonjića je prvi meč ove sezone u elitnom takmičenju igrala sa Darušafakom (70:73) u dvorani Aleksandar Nikolić. Utakmica 3. kola Evrolige između Crvene zvezde i Barselone igra se u sredu od 19 sati.

11:50 - Evropske igre 2019. u Belorusiji?Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je danas da je njegova zemlja spremna da organizuje Evropske igre 2019. godine. Lukašenko je u Minsku razgovarao sa čelnicima Evropskih olimpijskih komiteta (EOC) o ponudi Belorusiji da bude domaćin Evropskih igara 2019. godine. "Belorusija je spremna da organizuje druge Evropske igre", rekao je Lukašenko. Skupština EOC trebalo bi kasnije danas da potvrdi ponudu Belorusiji, a vršilac dužnosti predsednika te organizacije Janez Kocijančič podržao je ponudu. Evropske igre trebalo je da se održe 2019. godine u Holandiji, ali se ta zemlja povukla iz finansijskih razloga. Prve Evropske igre održale su se prošle godine u Bakuu.

11:48 - Petrić: Moramo da pobedimo MetalacTrener Čukaričkog Gordan Petrić rekao je da se nada da njegovi fudbaleri neće ponavljati greške iz prethodnih utakmica i da će ostvariti dobar rezultat protiv Metalca. "Zabrinjava me takmičarski duh moje ekipe jer ga neki igrači očigledno ne poseduju. Pojedini su upali u neki psihološki momenat i ne znaju kako da izadju iz toga. Moramo da poradimo na tome. Ne plašim se toliko drugih ekipa, već se više plašim nas, šta ćemo da napravimo u smislu nečega što ne bi trebalo", rekao je Petrić. Poslednjeplasirani Čukarički će sutra dočekati Metalac u 13. kolu Super lige Srbije. "Za nas je svaka utakmica kao u kupu, u svaku moramo da udjemo kao da je eliminaciona. Moramo da izbegnemo greške koje nam se ponavaljaju, iz kojih primamo golove koje ne bismo smeli. Protiv Metalca očekujem tešku utakmicu i dobar rezultat", kazao je Petrić. Kada je reč o narednom rivalu, Petrić je rekao da je Metalac iskusna ekipa sa kvalitetnim igračima i dobrim trenerom. Petrić je rekao da su Čukaričkom potrebna pojačanja, ali da je rano da se govori o tome, već je neophodno da se period do zimske pauze odradi što bolje. "Ima još mnogo bodova u igri. Ide nam na ruku raspored. Verujem da možemo da osvojimo mnogo bodova, ali za to je potrebno da ne radimo neke stvarni koje smo radili u prethodnom periodu", rekao je Petrić.

11:26 - Bufon: Dolazak Kineza u Inter i Milan je poraz za sve nasKapiten Juventusa Đanluiđi Bufon izjavio je da je protiv velikog priliva novca sa Dalekog Istoka i poručio da je dolazak novih kineskih vlasnika u Inter i Milan loš za italijanski fudbal. Kompanija Suning letos je preuzela 70 odsto deonica Intera, dok je jedan kineski konzorcijum u avgustu potpisao preliminarni sporazum sa prvim čovekom "rosonera" Silvijom Berluskonijem oko kupovine kluba. "To je poraz italijanskog fudbala, zemlje, tradicije i svega ostalog. Imamo ono što smo zaslužili, nestabilni smo, bez osećaja pripadnosti, a istorija mnogo govori. Govorim o italijanskom indentitetu, posle tri decenije nalazimo se u teškom trenutku i ne možemo da prihvatimo da je reprezentacija 10. na svetu poslednjih 10 godina", rekao je Bufon. Velikani sa San Sira poslednjih godina su u konstantnom padu, finansijski više ne mogu da pariraju klubovima iz Premijer lige, pa ni Juventusu, zbog čega su se okrenuli svežem kineskom kapitalu. To se sve poklopilo sa idejom predsednika Kine Ksi Đinpinga jer želi prisustvo svoje zemlje u globalnom sportu, pa su pojedine kompanije već krenule u kupovinu fudbalskih klubova poput Intera, Milana, Vest Bromvič Albiona, Hala...

10:55 - FSV: Odlikovanje za Milorada MažićaFudbalski savez Vojvodine (FSV) uputiće predlog predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću za odlikovanje najboljeg srpskog arbitra Milorada Mažića zbog zasluga na polju promocije srpskog sporta u svetu. Predlog je jednoglasno usvojen na Izvršnom odboru FSV i biće otpremljen ka kancelarijama Nikolića na beogradskom Andrićevom vencu. "Mažićev primer jedan je od najsvetlijih u našem sportu. Sjajan je ambasador Srbije, učesnik najvećih evropskih utakmica i takmičenja, predstavnik zemlje u Super kupu Evrope i ponovni kandidat za drugo ucešće na Mundijalu. Svi ti parametri svrstali su Mažića u vrh našeg društva i države", rekao je predsednik FSV Dragan Simović. Simović ističe da veruje u pozitivan odgovor Tomislava Nikolića jer, kako je naveo, ceni predsednikovu privrženost sportu i fudbalu. "Znajući da predsednik države ima razumevanja za dostignuća vrhunskih sportista, nadam se da će naš predlog biti usvojen", zaključio je Simović.

10:30 - Aguero napušta Siti zbog nesuglasica sa Gvardiolom?Najbolji strelac Mančester Sitija Serhio Aguero mogao bi da oseti "seču" menadžera Pepa Gvardiole i bude prodat najkasnije do leta. Argentinac je poslednje dve utakmice ulazio sa klupe, u porazu od Barselone (4:0) u Ligi šampiona i protiv Evertona (1:1) u Premijer ligi, a mediji na Ostrvu pišu da postoje nesuglasice između Aguera i Gvardiole. Sukob je dodatno eskalirao jer Aguero se nije na najbolji način zagrevao u meču sa Barselonom, iskazavši na taj način nezadovoljstvo što je rezerva. Aguero je pre debakla na Nou Kampu dao 13 golova, ali španski trener smatra da mora više da učestvuje u igri "građana" i bude bliži organizaciji igre. On bi mogao da bude četvrti fudbaler koji je na "strelištu" Gvardiole, posle Džoa Harta, Samira Nasrija i Jaje Turea. Agueru ugovor ističe za nešto manje od dve godine, postojao je i načelan dogovor da ga produži za još sezonu, ali sada je to neizvesno.

10:01 - Evra čestitao Suarezu osvajanje Zlatne kopačkeFudbaler Juventusa Patris Evra izjavio je da je Luis Suarez iz Barselone najbolji napadač na svetu i čestitao mu na osvajanju Zlatne kopačke, iako ga je Urugvajac svojevremeno vređao na rasnoj osnovi. Suarez je 2011. godine dok je igrao za Liverpul protiv Mančester Junajteda, tadašnjeg tima Evre, zaradio suspenziju od osam utakmica jer je čak više od 10 puta tokom utakmice rasistički vređao Francuza. Ipak, Evra je već arhivirao taj sukob. "Kod mene ne postoji mržnja, samo ljubav. Luis je vrhunski igrač, najbolja "devetka" na svetu", napisao je Evra na društvenim mrežama. Suarez je dobio Zlatnu loptu kao najbolji napadač Evrope u prošloj sezoni, jer je postigao 40 golova na 35 utakmica u Primeri, od ukupno 59 u svim takmičenjima.

09:47 - Zvezda gostuje u Subotici, Partizan čeka RadničkiFudbaleri Crvene zvezde pokušaće za vikend da na gostovanju Spartaku u 13. kolu zabeleže četvrtu uzastopnu pobedu u Super ligi Srbije. Zvezda je lider na prvenstvenoj tabeli sa 31 bodom, četiri više od Vojvodine koja je druga, a pet od trećeplasiranog "večitog" rivala Partizana. Spartak igra solidno ove sezone i sedmi je na tabeli sa 17 bodova, ali je bez pobede već tri kola, od čega je poražen u dva. Utakmica će se igrati u subotu od 17.00 na stadionu u Subotici. Vojvodina će večeras od 18.00 dočekati Voždovac i bar na kratko pokušati da se približi lideru. To će biti jedina utakmica koja će se igrati u petak, dok su sve ostale na programu u subotu. Partizan će u subotu od 19.00 dočekati Radnički iz Niša u derbiju kola. Crno-beli su u dobroj formi, ali je i Radnički, koji zaostaje samo dva boda za predstojećim protivnikom. Petoplasirani Napredak, koji ima 22 boda i tri vezane pobede, igraće od 17.00 protiv Novog Pazara u gostima. Bačka će u Bačkoj Palanci u 15.00 dočekati Radnik, dok će od 17.00 Javor dočekati Mladost, Rad ekipu Borca, a poslednjeplasirani Čukarički će na Banovom brdu igrati protiv Metalca.

09:35 - Murinjo ponovo isprozivao novinareMenadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo iskoristio je odličnu partiju Pola Pogbe protiv Fenerbahčea da isproziva novinare. Engleski mediji su prethodnih nedelja često kritikovali Francuza slabe forme. Francuz je u četvrtak uveče bio dvostruki strelac u ubedljivoj pobedi Junajteda od 4:1 nad turskim timom, u trećem kolu Grupe A Lige Evrope. "Pre dva dana, on je bio najgori igrač u Premijer Ligi, a samo 48 sati kasnije je fenomenalan. Slušajte, potrebno mu je vreme. Radio sam u Italiji, znam sve slabosti te lige. Biti pet godina najbolji u Italiji, a potom se vratiti u Premijer Ligu nije lako. Nisam ni očekivao da će se adaptirati dok pucnem prstima. Čak i najboljim igračima je potrebno vreme", rekao je Murinjo.

09:24 - Pobede Šarlota, Orlanda, Njujorka i AtlanteKošarkaši Šarlota, Orlanda, Njujorka i Atlante ostvarili su pobede u noćašnjim predsezonskim mečevima NBA lige. Orlando je pobedio Nju Orleans 114:111 posle produžetka. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Entoni Dejvis sa 33 poena. U poraženoj ekipi istakao se Evan Furnije sa 24 poena. Njujokr je pobedio Bruklin 116:111, a najefikasniji je bio Karmelo Entoni sa 21 poenom. U timu iz Bruklina istakao se Džeremi Lin sa 24 poena poena i 10 asistencija. Atlanta je pobedila 97:81 ekipu Čikaga, a blistao je Dvajt Hauard sa 16 poena i 15 skokova. Bulse je predvodio Džimi Batler sa 18 poena. Šarlot je bio bolji od Majamija 96:88.

09:10 - Čeferin: Finale LŠ moglo bi da se odigra i van Evrope

08:55 - Ana Dabović osvojila WNBA liguSrpska košarkašica Ana Dabović osvojila je WNBA prsten, pošto je njena ekipa Los Anđeles Sparks u majstorici finala savladala Minesota Links 77:76. LA Sparksi su do prve titule posle 14 godina došli preko branioca prstena i košem Neke Ogvumike tri sekunde pre kraja u petom meču serije. Reprezentativka Srbije nije nastupila na meču, a istakla se MVP finala Kendis Parker sa 26 poena i 12 skokova. Dabović je na taj način zaokružila sjajnu sezonu, posle osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. WNBA finale uživo je posmatrao srpski reprezentativac i član Minesote Timbervulfsa Nemanja Bjelica.

08:30 - Ozil ostaje u Arsenalu ako Venger bude i dalje na klupi ArsenalaFudbaler Arsenala Mesut Ozil odlučiće o potpisivanju novog ugovora kada bude saznao da li će trener Arsen Venger ostati u Londonu. Ozilov ugovor ističe 2018. godine, ali uprava kluba želi da nemački fudbaler što pre potpiše novi, posle kojeg će postati najplaćeniji fudbaler Arsenala. Pre potpisivanja ugovora Ezil želi da zna da li će Venger ostati u Arsenalu. Ozilova odluka nema veze sa finansijama, već želi da nastavi da radi sa trenerom koji ga je 2013. godine doveo u Arsenal. Ugovor francuskog trenera ističe u junu. Vengeru je ponudjen novi ugovor, a očekuje se da će sačekati kraj sezone i odlučiti da li će ostati na Emirejtsu.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track