BLOG UŽIVO VIDEO Murinjo: Ibrahimović ostaje u Junajtedu do 2018. godine
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO VIDEO Murinjo: Ibrahimović ostaje u Junajtedu do 2018. godine

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.22:45 - Juventus želi IvanovićaŠampion Italije Juventus ušao je u trku za fudbalera Čelsija Branislava Ivanovića i spreman je da mu u januaru ponudi godišnja primanja od 2,3 miliona evra. Jedini uslov da do transfera dođe je da prethodno desni bek "Stare dame" Stefan Lihštajner napusti klub, pošto Čelsi neće imati ništa protiv realizacije posla. Kapitenu reprezentacije Srbije ugovor ističe na leto 2017. godine, najverovatnije ga neće produžiti, pa bi prelazak na Apenine bio pun pogodak, posebno jer u poslednje vreme nije standardan u novoj formaciji Antonija Kontea, prenosi britanski San. Branislav Ivanović se prethodnih nedelja dovodio u vezu i sa Barselonom, ali i londonskim timovima Kristal Palasom, Vest Hemom i Votfordom. On je došao u Čelsi u januaru 2008. godine iz moskovske Lokomotive, a interesantno je da ga je i tada želeo Juventus.

22:20 - Košarkašice Srbije izborile EPŽenska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras na Evropsko prvenstvo u Češkoj 2017. godine, pošto se nalazi medju šest nabolje drugoplasiranih ekipa posle grupne faze kvalifikacija. Košarkašice Srbije su večeras u Nišu izgubile od Ukrajine sa 82:88 i zauzele drugo mesto u Grupi D sa četiri pobede i dva poraza. Ukrajina je sa svih šest pobeda kao prvoplasirana otišla na Evropsko prvenstvo. Košarkašice Srbije nalaze se u grupi od šest najboljih drugoplasiranih ekipa pa će na Evropskom prvenstvu u Češkoj braniti titulu osvojenu u Budimpešti prošlog leta. Na Evropsko prvenstvo plasirali su se, osim domaćina Češke, pobednici devet kvalifikacionih grupa i šest najbolje drugoplasiranih ekipa. Evropsko prvenstvo održaće se od 16. do 27. juna 2017. godine u Češkoj.

22:00 - Horner: Vozači Red Bula će ići na pobedu u Abu DabijuDirektor Red Bula Kristijan Horner rekao je danas da će njegovi vozači ići na pobedu u poslednjoj ovogodišnjoj trci Formule 1, za Veliku nagradu Abu Dabija, bez obzira na to što mogu da utiču na borbu za šampionsku titulu vozača Mercedesa. Poslednja trka u šampionatu vozi se u nedelju od 14 časova u Abu Dabiju. Vozač Mercedesa Niko Rozberg ima 12 bodova prednosti u odnosu na klupskog kolegu, aktuelnog svetskog šampiona Luisa Hamiltona, i potreban mu je plasman na podijum da osvoji svoju prvu šampionsku titulu. "Niko ne može sebi da priušti da se bori i s drugim vozačima na stazi (a ne samo s Hamiltonom). On može da izgubi, a mi bismo mogli da postanemo Luisovi najbolji prijatelji ako ga sa oba naša vozača odvojimo od Rozberga", rekao je Horner. Hamilton je nedavno rekao da se suočava sa nemogućim šansama za osvajanje četvrte šampionske titule. Njemu je za titulu potrebna pobeda, ali i da se Rozberg ne plasira medju prva tri. Rozberg je poslednji put pobedio 9. oktobra u Japanu i od tada mu je bilo potrebno da u svakoj trci do kraja bude drugi iza Hamiltona, pa da osvoji titulu. On je to i radio, na trkama u SAD, Meksiku i Brazilu, a mediji spekulišu da će se i u Abu Dabiju opredeliti za oprezniju vožnju.

21:40 - Kazahstanski dizač tegova ostao bez olimpijskih medaljaKazahstanski dizač tegova, jedno od najvećih imena u tom sportu, Ilja Iljin ostao je bez dve zlatne olimpijske medalje zbog dopinga, saopštio je večeras Olimpijski komitet te zemlje.U saopštenju se navodi da je nacionalni komitet dobio zvanično obaveštenje da su Iljinu oduzete medalje sa igara u Pekingu 2008. i Londonu 2012, obe u kategoriji od 94 kilograma.Uzorci koje je Iljin tada davao ponovo su testirani ove godine uz korišćenje unapredjenih tehnika testiranja. Nova analiza pronašla je tragove zabranjenih steroida stanozolol i turinabol.Iljin je jedna od najvećih zvezda u dizanju tegova. On je bio jedini Kazahstanac sa dve zlatne olimpijske medalje.

21:25 - Nejmar potpisao ugovor sa Barselonom u skladu sa zakonomFudbaler Barselone Nejmar potpisao je ugovor s tim klubom "u skladu sa zakonom, etičkim i moralnim načelima", saopštila je danas brazilska konsultanstka firma koja ga zastupa. Špansko tužilaštvo zatražilo je danas od suda u Madridu da kazni Nejmara dvogodišnjom kaznom zatvora i novčano sa 10,6 miliona dolara. Brazilski reprezentativac je optužen za korupciju i neregularnosti prilikom transfera iz Santosa u Barselonu 2013. godine. "Nismo zabrinuti pošto su svi ugovori potpisani u skladu sa zakonom, etičkim i moralnim načelima, a Santos i Barselona su toga svesni. Kada dodje vreme, sve strane će predstaviti odbranu", navodi se u saopštenju firme NN Konsultorija, čiji je vlasnik Nejmarov otac. Postupak je pokrenut posle žalbe brazilskog investicionog fonda DIS, koji je bila vlasnik 40 odsto prava na Nejmara. Taj fond tvrdi da je uskraćen za pravu naknadu prilikom transfera Nejmara iz Santosa u špansku Barselonu. Barselona je tada navela da je transfer vredan 57,1 milion evra, da je Nejmaru pripalo 40 miliona, a Santosu 17,1 miliona, od čega je kompanija DIS dobila 6,8. Medjutim, španski sud naveo je da je transfer vredeo 83,3 miliona, zbog čega se i žalila kompanija DIS jer smatra da je Barselona prikrila pravi iznos i isplatila joj manje novca.

20:40 - Ibrahimović: Ostajem, ako se budem osećao kao sadŠvedski fudbaler Zlatan Ibrahimović potvrdio je da će ostati u Mančester junajtedu i sledeće sezone, ali samo ukoliko se bude osećao spremno. Šveđanin je ovog leta potpisao ugovor sa Junajtedom na godinu dana, ali uz opciju da se produži na još jednu sezonu. Menadžer Junajteda Žoze Murinjo istakao da će klub iskoristiti klauzulu o produžetku saradnje. "Nismo još razgovarali o tome. Imam ugovor 1+1 osećam se dobro, sveše. Ako se budem osećao fizički kao sada verovatno ću biti ovde i sledeće sezone. Želim da budem realan prema sebi, ako sam ovde želim da mogu da igram najbolje što mogu, ne želim da gubim vreme. Ako bude kao sada verovatno ću biti ovde, ali još nismo razgovarali o tome", rekao je Ibrahimović. Ibrahimović je tokom karijere igrao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan, PSŽ, bio šampion Holandije, Italije, Španije i Francuske. Ove sezone postigao je osam golova za Junajted na 15 utakmica, šest u Premijer ligi. "Crveni đavoli" u četvrtak dočekuju Fejenord u petom kolu Lige Evrope.20:20 - Omladinci Čukaričkog eliminisani od RozenborgaMladi fudbaleri Čukaričkog nisu uspeli da se plasiraju u narednu rundu Lige šampiona, pošto su večeras u revanš meču kao domaćini poraženi u meču sa Rozenborgom sa 2:0 (0:0). Gosti su slavili golovima u samom finišu utakmice. Norvežani su u 88. minutu poveli golom Frederika Vinjea iz penala i anulirali prednost Čukaričkog iz prvog meča u Trondhajmu, da bi u 91. minutu Simen Nordskag postigao pogodak za prolaz u narednu fazu.

19:33 - Murinjo: Mesi ostaje u BarseloniTrener Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je danas da su male šanse da će fudbaler Barselone Lionel Mesi biti na tržištu u prelaznom roku i da se nada da će Argentinac ostati u španskom klubu do kraja karijere. Mesijev ugovor sa Barselonom ističe 2018. godine, a pojedini španski mediji nedavno su preneli da Argentinac okleva s potpisivanjem novog ugovora, zbog čega se spekuliše da bi mogao da napusti Kamp Nou. "Sa Mesijem je ista priča svake sezone. Novine uvek pišu da odlazi, ali to se na kraju nikada ne dogodi. Nadam se da nikada neće otići jer pripada Barseloni, a Barselona pripada njemu. Bilo bi prirodno i divno da Mesi završi karijeru u Barseloni", rekao je Murinjo. Tokom leta mediji su spekulisali da je za Mesija bio zainteresovan Mančester siti, a da bi u trku mogao da se uključi i Junajted, ali Morinjo misli da Mesi nikada neće igrati u Premijer ligi. "Mislim da će ostati u Barseloni. Što se tiče Mančester junajteda, apsolutno sam siguran da Mesi neće doći", dodao je Murinjo.

19:10 - Svetske šampionke testiraju Srpkinje pred EPRukometašice Srbije otputovale se u Češku gde će učestvovati u pripremnom turniru pred start Evropskog prvenstva. Srpkinje će se u gradu Hebu sastati sa aktuelnim svetskim i evropskim šampionkama, selekcijom Norveške (četvrtak 18.00). U petak sledi duel sa timom domaćina u 14.30, a u subotu u 13.00 rival će biti Austrija. Selektorka Dragica Đurić na put je povela 15 rukometašica, dok su u Beogradu, zbog terapije zbog lakših povreda, ostale kapiten Katarina Krpež Šlezak, Tamara Georgijev i Jovana Risović. Na spiskui su: Sanja Radosavljević, Jelena Trifunović, Jelena Lavko, Jovana Kovačević, Anđela Janjušević, Dijana Radojević, Marija Obradović, Slađana Pop-lazić, Nina Kolundžić, Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Marija Petrović, Marija Čolić, Marina Dmitrović.

18:43 - Rozbergu dovoljno i treće mesto u Abu Dabiju za tituluVozač Mercedesa Niko Rozberg osvojiće u nedelju svoju prvu šampionsku titulu u Formuli 1 ako osvoji jedno od prva tri mesta u poslednjoj trci u sezoni, Veliku nagradu Abu Dabija. Rozbergu je za titulu potreban plasman na jedno od prva tri mesta, bez obzira na rezultat klupskog kolege Luisa Hamiltona s kojim se bori za šampionsku titulu. Ako Hamilton pobedi, Rozberg može da bude i treći, a ako Britanac zauzme drugo mesto, Rozbergu će biti dovoljno šesto. Nemcu će osmo mesto biti dovoljno, ako Britanac zauzme treće. Takodje, Rozberg će postati šampion i ako Hamilton zauzme četvrto mesto. Hamilton će biti šampion ako pobedi, ali i da se Rozberg ne plasira na podijum. Trostruki svetski šampion Hamilton je ove sezone ostvario devet pobeda, od kojih tri uzastopne, a tokom sezone uspeo je da nadoknadi zaostatak od 43 boda i stekne 19 bodova prednosti. ; Rozberg je pobedio u devet trka, a poslednji put pre četiri trke, 9. oktobra u Japanu. Uoči poslednje trke u šampionatu Rozberg ima 12 bodova prednosti nad Hamiltonom. Poslednja trka u šampionatu, koju su mediji nazvali "Dvoboj u pustinji", na programu je u nedelju, 27. novembra, u Abu Dabiju na stazi "Jas Marina" od 14 časova.

18:20 - Infantino se sad zalaže za 48 timova na Svetskom prvenstvuPredsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino rekao je danas da naginje ka ideji da na Svetskom prvenstvu učestvuje 48 zemalja, a ne 40, za koliko se ranije zalagao. "Stvarno mi se sviđa 48, jer donosi posebnu aromu, ali sam i dalje stvarno podeljen", rekao je Infantino posle sastanka u Parizu. Predsednik Fife je ranije predložio da se Svetsko prvenstvo 2026. proširi sa sadašnja 32 tima, a o tom predlogu se razgovaralo tokom dvodnevnih sastanaka sa oko 20 fudbalskih asocijacija u kojima se većinski govori francuski jezik. Ovo je bio prvi od 11 sličnih sastanaka koje je Infantino planirao do marta 2017. "Svi žele proširenje. Neki su za 40, a neki za 48 učešnika", rekao je Infantino. On se zalagao za 40 učesnika dok je bio kampanji za predsednika Fife, a tu funkciju je osvojio u februaru. Taj format je matematički problematičan. Predlog od 48 timova predviđa da 16 njih ispadne posle igranja samo jedne utakmice u prvom, plej-of kolu. Preostalih 16 timova bi se priključilo istom broju timova koji su nosioci i tada bi počelo takmičenje po grupama prema sadašnjem formatu, koji će se koristiti u naredna dva mundijala.Sa 48 timova igralo bi se ukupno 80 utakmica umesto sadašnje 64, a Infantino veruje da bi to povećalo interesovanje za Svetsko prvenstvo u pojedinim delovima sveta.

17:49 - Bejl bi mogao da propusti el klasiko zbog povredeFudbaler Real Madrida Garet Bejl mogao bi da propusti prvenstvenu utakmicu s Barselonom zbog povrede skočnog zgloba.Real je danas saopštio da je Bejl povredio tetivu skočnog zgloba tokom jučerašnje utakmice sa Sportingom iz Lisabona u Ligi šampiona. Real je u Lisabonu pobedio sa 2:1 i plasirao se u osminu finala najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.Aktuelni prvak Evrope nije naveo koliko će Bejl pauzirati, ali bi Velšanin mogao da propusti "el-klasiko" koji je na programu 3. decembra na Kamp Nou.Bejl je od avgusta odigrao 20 utakmica za klub i reprezentaciju i postigao 11 golova. On je u oktobru produžio ugovor s Realom do 2022. godine.Real je jedina neporažena ekipa u Primeri i prvi je na tabeli sa 30 bodova, a Barselona na drugom mestu ima četiri boda manje.16:30 - Dženkins: Imamo šansu ako budemo timKošarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins ocenio je da njegova ekipu protiv Efesa očekuje težak posao, ali da crveno-beli mogu do pobede ukoliko budu igrali timski. Košarkaši Zvezde otputovali su u Istanbul, gde ih sutra očekuje utakmica protiv Efesa u devetom kolu Evrolige. "Čeka nas teška utakmica. Evroliga je ove godina sama po sebi teška, tu su zaista najbolji i najjači timovi u Evropi. Imaju ekipu sa puno odličnih igrača. Videli smo ih već tokom pripremnog perioda, iako nismo igrali protiv njih na turniru na Kritu. Sastavljeni su od puno dokazanih evroligaških igrača, poput Brajana Danstona, Tomasa Ertela, Derika Brauna. Svakako veliki ispit za nas, ali i još jedna šansa da mi budemo još bolji kao tim", rekao je Dženkins. "Još jedan izazov za naš tim. Nedostajaće nam Luka (Mitrović) u Istanbulu, ali naše je da damo sve od sebe i pokušamo da napravimo dobar rezultat na gostujućem terenu. Nema puno vremena za razmišljanje, ritam je maksimalno ubrzan, igramo puno utakmica. Naše je da pokušamo da igramo našu igru, da odigramo dobru odbranu, pa ćemo videti šta će nam to doneti", rekao je cenatr crveno-belih Ognjen Kuzmić.15:53 - Murinjo: Ibrahimović ostaje u Junajtedu do 2018. godineŠvedski fudbaler Zlatan Ibrahimović ostaće u Mančester unajtedu do leta 2018. godine, potvrdio je danas menadžer Žoze Murinjo. Murinjo je govoreći na konferenciji za medije uoči meca protiv Fejnorda u Ligi Evrope izjavio da će Junajted aktivirati klauzulu iz ugovora o nastavku saradnje. "Sitacija je jasna, on ima ugovor jednu plus jednu godinu, mi smo zadovoljni i iskoristićemo opciju da produžimo saradnju. Zlatan je srećan ovde, posvećen je klubu i ovo je poslednji veliki izazov u njegovoj karijei", rekao je Murinjo. Ibrahimović je na Old Traford stigao letos iz Pari Sen Žermena, a prethodno je sa velikim uspehom igrao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu i Milan.15:30 - Pripreme za dvoransko EP u atletici po planuPredsednik Lokalnog organizacionog komiteta Evropskog atletskog prvenstva u Beogrardu Slobodan Branković rekao je danas da pripreme za to takmičenje protiču po planu. "Organizacija atletskog spektakla teče po planu i danas 100 dana pre početka EP je prilika da se još jednom zahvalimo Ministartsvu omladine i sporta Srbije i Gradu Beogradu na velikoj podršci. Zahvaljujući njima mi ćemo organizovati najveći atletski događaj u istoriji samostalne Srbije, a s obzirom da smo kupili montažno atletsko borilište, ono će po završetku takmičenja biti postavljeno u nekom od gradova u Srbiji, čime ćemo dobiti još jednu atletsku dvoranu", rekao je Branković, a preneo je Atletski savez Srbije. On se takođe zahvalio sponzorima na podršci i najavio da će takmičenje u narednim danima dobiti i nove sponzore.Na današnoj promociji Evropskog prvenstva u Beogradu sumirani su i utisci o poseti Evropske atletske federacije koja je završena pre dve nedelje, kao i o potencijalnim problemima i rešenju istih. Direktor takmičenja Predrag Momirović rekao je da je preliminarno za EP prijavljeno 705 takmičara iz 48 država, koji će se takmičiti u 26 disciplina.Savezni selektor Srbije Slobodan Popović kazao je da su svi reprezentativci zdravi i da uskoro kreću s pripremama.14:30 - Tužilaštvo traži dve godine zatvora za NejmaraŠpansko tužilaštvo zatražilo je danas od Nacionalnog suda u Madridu da fudbalera Nejmar kazni sa dve godine zatvora novčanom kaznom od 10,6 miliona evra. Nejmar je optužen za korupciju i neregularnosti prilikom njegovog transfera iz Santosa u Barselonu 2013. godine. Tužioci su od Nacionalnog suda tražili istu zatvorsku kaznu i za Nejmarovog oca, dok su za bivšeg predsednika Barselone Sandra Rosela tražili kaznu od pet godina zatvora.Postupak je pokrenut posle žalbe ;brazilskog investicionog fonda DIS koji tvrdi da je oštećen, odnosno da je uskraćen za naknadu prilikom transfera Nejmara iz Santosa u špansku Barselonu.

14:00 - Ivančić sa Kocićem i Perićem na FrancuzeSelektor futsal reprezentacije Srbije Goran Ivančić pozvao je 15 igrača za prijateljske utakmice sa Francuskom u Beogradu i Smederevu. Ivančić je posle dve provere protiv Holandije (2:2, 3:2), što su mu bili prve na klupi Srbije, odlučio da za duel sa Francuzima pozove najjači sastav u ovom trenutku, koji predvode internacionalci Mladen Kocić i Marko Perić.

Na spisku se nalaze, golmani: Nemanja Momčilović (Ekonomac, Kragujevac) i Stefan Filipović (FON, Beograd).Igrači: Dragan Tomić (Deus, Sremska Mitrovica), Jovan Lazarević (Euromotus, Beograd), Miloš Simić (Informatika, Rumunija), Andrija Stanković (FON, Beograd), Aleksandar Živanović (Deus, Sremska Mitrovica), Darko Ristić (Ekonomac, Kragujevac), Slobodan Rajčević (Informatika, Rumunija), Marko Perić (Kaos, Italija), Bojan Filipović (Smederevo), Stefan Rakić (Informatika, Rumunija), Mladen Kocić (Tjumen, Rusija), Vladimir Milosavac (Deus, Sremska Mitrovica) i Marko Ilić (Kalča Memoris, Niš).

Prva utakmica između futsalera Srbije i Francuske igra se 6. decembra u beogradskoj hali Šumice, dok je dan kasnije na programu duel u Smederevu.

13:01 - Perasović: Zvezda dolazi s velikim samopouzdanjemTrener košarkaša Efesa Velimir Perasović rekao je da je Crvena zvezda jedan od najboljih defanzivnih timova u Evroligi i ocenio da njegovu ekipu očekuje težak zadatak ukoliko želi da ostvari pobedu. "Crvena zvezda je uvek težak protivnik, a to pogotovo važi sada kada su upisali dve uzastopne pobede, pa dolaze u Istanbul sa velikim samopouzdanjem. Oni su jedan od najboljih defanzivnih ekipa u Evroligi, nikada ne odustaju i bore se do poslednje sekunde. Takodje, imaju sjajne igrače u timu i moraćemo da radimo svih 40 minuta ako želimo pobedu", rekao je Perasović za sajt Evrolige. Efes će sutra u Istanbulu dočekati Zvezdu u devetom kolu Evrolige. "U Evroligi je svaki meč težak, protiv Zvezde moramo da odbranimo domaći teren. Moramo da budemo bolji u odbrani. Nadam se da ćemo imati podršku navijača i da ćemo uz njihovu pomoć doći do pobede", rekao je Derik Braun Efes je do sada upisao tri pobede i pet poraza, dok Zvezda ima skor od po četiri trijumfa i poraza. Utakmica devetog kola Evrolige između Efesa i Crvene zvezde igraće se sutra od 18.00.

12:50 - FIFA pokrenula disciplinske postupke protiv Velsa i Severne IrskeSvetska fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinske postupke protiv Velsa i Severne Irske zbog isticanja cveta maka (poppy) na tribinama tokom nedavnih kvalifikacionih utakmica protiv Srbije, odnosno Azerbejdžana. Fudbaleri Velsa tokom utakmice sa Srbijom 12. novembra nisu nosili cvet maka na dresu, ali su oko ruke imali crni flor. Prema pravilniku FIFA na utakmicama nacionalnih selekcija zabranjeno je isticanje verskih ili političkih poruka. FIFA je prošle nedelje pokrenula disciplinske postupke protiv fudbalskih saveza Engleske i Škotkse. Oni su uoči utakmice kvalifikacija za Mundijal 11. novembra na stadionu Velmbli na video bimu odali počast stradalim vojnicima u prvom svetskom ratu, ali i na dresovima nosili cvet maka Cvet maka obeležava sećanje na vojnike poginule u Prvom svetskom ratu.

11:20 - Savić najbolji vaterpolo stručnjak u 2016. godiniSelektor reprezentacije Srbije Dejan Savić proglašen je za najboljeg stručnjaka u 2016. godini u izboru Svetske vaterpolo asocijacije (WWPCA). Savić drugu godinu zaredom dobija nagradu za najboljeg trenera, nakon što je istu, za rezultate u 2015, primio tokom Evropskog prvenstva u Beogradu. U obrazloženju WWPCA rečeno da je Srbija sa Savićem ostvarila rezultate kakvi do sada nisu zabeleženi, jer su "delfini" aktuelni olimpijski, svetski i evropski šampioni, kao i pobednici Svetskog kupa i Svetske lige. Savić će priznanje dobiti 3. decembra u San Francisku.

Dejan Savić, foto: Saša Pavlić
Dejan Savić, foto: Saša Pavlić

10:38 - Radonjić: Možemo da iznenađenja protiv EfesaTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izrazio je danas nadu da će njegova ekipa uspeti da prevaziđe sve probleme s kojima se susreće i da će na gostovanju protiv Efesa u Evroligi uspeti da ostvari pobedu. "Za iznenađenje tamo je potrebno da igramo jako dobro. Očekuje nas tim koji igra kvalitetno, trener je nov, napravili su dosta izmena u timu, svesni smo šta nas čeka, i još putujemo bez Luke Mitrovića. Ono što je dobro u ovoj situaciji je da Luka nije teže povređen, ali odsustvo svakog igrača u ovakvom rtimu utakmica za nas je težak udarac, što znači da ćemo morati da damo više od maksimuma da dodjemo do iznenadjenja", rekao je Radonjić. Košarkaši Zvezde otputovali su danas za Istanbul, gde ih sutra očekuje utakmica protiv Efesa u devetom kolu Evrolige. "Efes je ekipa koja ima veliki kvalitet i koja od nas zahteva da budemo dobri u oba prvaca kako bi im parirali. ;Sva četiri tima iz Turske su izuzetno jaka, sa ogromnim ulaganjima i sa visokim ambicijama. Ambijent koji nas očekuje tamo znamo da nam daje prostora da se osećamo dobro, ali je na terenu puno kvaliteta", rekao je Radonjić. "Efes ima mnogo iskusnih igrača, ali i dosta mladih talentovanih. Atletiski izuzetna ekipa, igraju snažno, imaju mogućnost da koriste taj kvalitet na različite načine, i mi moramo da odgovorimo tome na terenu. Ipak, ovo je samo jedna utakmica, tek deveto kolo", dodao je on. Zvezda posle osam utakmica ima polovičan učinak u Evroligi - po četiri pobede i poraza, dok Efes ima tri trijumfa i pet poraza. Utakmica devetog kola Evrolige izmedju Efesa i Crvene zvezde igraće se sutra od 18.00.

10:06 - Poketino: Nismo zaslužili da prođemoTrener Totenhema Maurisio Poketino rekao je da njegova ekipa nije zaslužila da se plasira u osminu finala Lige šampiona, jer nije pokazala "dovoljno kvaliteta". "Eliminisani smo iz Lige šampiona i sada ćemo imati vremena da analiziramo. Razočaran sam zbog toga, kao i svi, ali sinoć smo propustili mnogo prilika. Mislim da smo napravili previše grešaka na domaćem terenu. Nismo zaslužili da prođemo dalje, pre svega jer nismo pokazali dovoljan kvalitet", rekao je Poketino. Totenhem je sinoć na gostovanju poražen od Monaka s 1:2 u petom kolu Grupe E Lige šampiona. "Imamo mnogo toga da naučimo iz sinoćnjeg poraza, moramo da napredujemo svakim danom. Sada nam je cilj da smanjimo bodovni zaostatak za vodećim ekipama Premijer lige", rekao je Poketino. Londonski tim kolo pre kraja grupne faze takmičenja zauzima treće mesto sa četiri boda, tri manje od Bajer Leverkuzena i sedam manje od Monaka. Totenhem u Premijer ligi zauzima peto mesto sa 24 boda, četiri manje od lidera Čelsija s kojim se sastaje za vikend u 13. kolu.

09:47 - Denver pobedio Čikago, solidan učinak JokićaKošarkaši Denvera pobedili su u noći izmedju utorka i srede na svom parketu Denver sa 110:107, a solidan učinak imao je i srpski košarkaš Nikola Jokić, dok su Los Andjeles Lejkersi sa 111:109 bili bolji od Oklahome u utakmicama NBA lige. Denver je do trijumfa protiv Čikaga došao posle preokreta pred svojim navijačima u veoma uzbudljivoj završnici. Gosti iz Ilinoisa su posle prve četvrtine imali prednost od 12 poena (31:19), ali je Denver u drugoj deonici uzvratio istom merom, pa je u završnici vidjena velika borba.Odlučujuće poene za Denver postigao je Vil Barton sa linije za slobodna bacanja devet sekundi pre kraja. Čikago je imao napad za pobedu, ali Ajzea Kenan nije pogodio šut za tri poena. Najefikasniji u ekipi Denvera bio je Džamal Marej sa 24 poena, Vilson Čendler postigao je 16, uz devet uhvaćenih lopti, a istakao se i Jusuf Nurkić sa po 14 poena i 14 skokova, dok je Jokić za 18 minuta na parketu imao po osam poena i skokova, uz tri asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu. U ekipi Čikagao istakao se Džimi Batler sa 35 poena, uz osam skokova i pet asistencija, a Dvejn Vejd postigao je 22. Denveru je ovo bila šesta pobeda u sezoni, a uz to ima i osam poraza, dok Čikago ima skor od devet trijufma i pet poraza. Los Anđeles Lejkersi su u neizvesnoj utakmici pred svojim navijačima stigli do trijumfa protiv prošlosezonskog finaliste Zapadne konferencije NBA lige. Najistaknutiji u pobedničkom timu bio je Džordan Klarkson sa 18 poena, dok je Nik Jang postigao 17, a Timofejv Mozgov ubacio je 16. S druge strane Oklahomu je predvodio Rasel Vestbruk sa 34 poena, 14 asistencija i osam skokova, dok je Stiven Adams postigao 20. Lejkersi sada imaju sedma pobeda, uz isto toliko poraza, dok Oklahoma s druge strane ima skor 8/6. Nju Orleans je u gostima iznenadjujuće ubedljivo pobedio Atlantu sa 112:94, dok je Njujork kod kuće sa 107:103 bio bolji od Portlanda. Nju Orleans je već posle prve četvrtine koju je dobio sa 34:14 nagovestio sjajno veče. Oni su tokom ostatka meča lako sačuvali prednost i na kraju došli do pete pobede u 15. meču sezone. Najzaslužniji za pobedu Nju Orleansa bio je Tim Frejzer s "dabl-dabl" učunkom od 21 poenom i 14 skokova, dok je Terens Džons postigao 17. U ekipi Atlante istakli su se Denis Šreder i Kajl Korver sa po 14 poena. Njujork je protiv Atlante potvrdio da se nalazi u dobroj formi, pa sada ima sedam pobeda i sedam poraza. Kristaps Porzingis predvodio je Njujork sa 31 poenom i devet skokova, dok je Derik Rouz ubacio j18 pogodaka, a Karmelo Entoni jedan manje. U ekipi Portlanda Demijen Lilard postigao je 22 poena, a solidnu Partiju imao je i Sidžej Mekalum sa 16 poena i po pet skokova i asistencija.

08:01 - Pao rekord u Dortmundu: Borusija - Legija 8:4Fudbaleri Belorusije iz Dortmunda i Legije ušli su u istoriju Lige šampiona, pošto su u utakmici koju je nemački tim dobio 8:4 postavili novi rekord po broju golova na jednom meču u istoriji elitnog takmičenja.Dosadašnji rekord iznosio je 11 golova, na utakmici iz 20003. godine, kada je Monako bio bolji od Deportiva iz La Korunje 8:3. Marko Rojs postigao je tri, Sinđi Kagava dva, a po jednom su se u strelce upisali Nuri Sahin, Osman Dembele i Feliks Paslak, dok je sa druge strane Aleksandar Prijović postigao dva, Mihal Kuharčik i Nemanja Nikolić po jedan gol, dok je Miroslav Radović upisao dve asistencije. U drugom meču F grupe Real je slavio u Lisabonu protiv Sportinga 2:1, teoretski obezbedio prolaz, ali će protiv Dortmunda u poslednjem kolu odlučiti ko će biti prvi u grupi. U E grupi lasman u osmini finala osigurali su Monako, kao prvi, posle pobede protiv Totenhema 2:1 i Bajer Leverkuzen nakon remija u Moskvi protiv CSKA 1:1, U grupi G Lester je pobedom protiv Briža 2:1 obezbedio prvo mesto, a Kopenhagen i Porto (sudio Milorad Mažić) su remizirali 0:0, U poslednjem kolu Portugalci, koji imaju dva boda više od Danaca, dočekuju Lester, dok Kopenhagen gostuje Brižu. Konačno, u H grupi, Juventus je pobedom u Sevilji 3:1 obezbedio prolaz, a Lion će nakon pobede protiv Dinama u Zagrebu 1:0 imati priliku da u poslednjem kolu pobedi klub iz Andaluzije sa dva razlike i prođe među 16 najboljih.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track