BLOG UŽIVO, VIDEO Gvardiola: Samo je Mesi bolji od De Brujnea
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Gvardiola: Samo je Mesi bolji od De Brujnea

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:49 - Fiorentina srušila RomuU poslednjoj večerašnjoj utakmici četvrtog kola Serije A, Fiorentina je na svom terenu savladala Romu 1:0."Vučica" je tako doživela prvi poraz u sezoni.Gol odluke postigao je hrvatski internacionalac Milan Badelj u 82. minutu. On je sa više od 20 metara uputio precizan udarac u donji desni ugao gola gostiju, lopta je pogodila stativu i odbila se u mrežu.Roma je sada u grupi timova na deobi trećeg mesta sa po sedam bodova, dok je Fiorentina sa šest bodova u grupi ekipa između sedme i 13. pozicije.

22:16 - Predsednik Nikolić čestitao mladim vaterpolistimaPredsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić čestitao je osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Holandiji juniorskoj vaterpolo reprezentaciji Srbije: "Vi ste budućnost vaterpola koja je jednako sjajna i zlatna kao i medalja koju ste osvojili na Evropskom juniorskom prvenstvu. Ponosni smo na vašu veštinu, znanje, talenat, srce. Hvala vam na viteškoj borbi i sjajnoj igri kojom ste pokazali kako se voli svoja zemlja. Bravo, deco naša!“, ističe se u čestitki predsednika Nikolića.

21:32 - Lalatović: Ne opterećujemo se prvim mestomTrener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je večeras da se njegova ekipa ne opterećuje prvim mestom u Super ligi Srbije i dodao da su za rezultate ove sezone zaslužni isključivo igrači."Mojim igračima nemam šta da zamerim. Oni su heroji i snaga ovoga kluba. Sve čestitke idu na njihov račun. Danas protiv Borca nije bilo lako, šta više igrali smo pod pritiskom, jer je Vojvodina poslednji put bila prva 1989. godine i evo sada. Ne opterećujemo se tim prvim mesto, već samo svakom sledećom utakmicom", rekao je Lalatović za televiziju Arenasport.Vojvodina je večeras sa 2:1 pobedila Borac iz Čačka u devetom kolu i tako preuzela lidersko mesto u Super ligi Srbije od Crvene zvezde koja je juče poražena u "večitom" derbiju s Partizanom sa 0:1."Diktirali smo tempo svih 90 minuta, iako je bilo jako teško kako zbog pritiska, tako i zbog toga što je Borac ovde došao da se brani i odigra nešto iz kontre. Oni su prvi šut u okvir gola imali tek onda kada je Kordić pogrešio kod gola. Mi smo pored golova imali još tri, četiri šanse. Ponosan sam na svoje igrače", rekao je Lalatović.Prethodne nedelje spekulisalo se da će Lalatović napustiti klub i otići u Čukarički, ali on je posle dogovora s Upravom ostao u Novom Sadu, pa su mu navijači zbog toga, ali i prvog mesta na današnjoj utakmici skandirali ime."Hvala navijačima. Prvi put sam to doživeo u Novom Pazaru, a sada i ovde. To je zaista lepo, jer znači da sam ostavio neki trag. Moram da kažem da su igrači zaslužni za sve ovo. Ovo su njihovi rezultati", kazao je on.Trener Borca Ljubiša Dmitrović ocenio je da je Vojvodina za nijansu bila bolja i da je na kraju zasluženo pobedila."Bila je ovo tvrda i teška utakmica, bez mnogo šansi. Vojvodina je iskoristila svoje prilike, primili smo jedan gol iz prekida... Kada sumiram sve, možda je Vojvodina bila bolja za taj jedan gol. Čini mi se i da mi nismo bili daleko od jednog boda. Igrali smo čvrsto i agresivno protiv možda i najbolje ekipe u zemlji", rekao je Dmitrović.Vojvodina nakon devet utakmica zauzima prvo mesto na tabeli Super lige Srbije sa 23 boda, dok je Borac pretposlednji, 15, sa samo pet bodova.

20:38 - Sansone predvodio Viljareal do pobede protiv Real SosijedadaFudbaleri Viljareala pobedili su danas na svom terenu Real Sosijedad sa 2:1 u četvrtom kolu španske Primere.Junak trijumfa bio je Nikola Sansone koji je s dva gola rešio pitanje pobednika još u prvom poluvremenu.Viljareal je do prednosti mogao da dodje još u 16. minutu, ali Pato nije realizovao jedanaesterac. Njegov promašaj ispravio je šest minuta kasnije Sansone, a u 25. je duplirao prednost domaćina.Real Sosijedad je potom zaigrao ofanzivnije, ali nešto više od gola Jurija Berčičea u 35. minutu nisu uspeli da ostvare.Viljareal posle četiri odigrane utakmice zauzima šesto mesto sa osam bodova, dok je Real Sosijedad 13. sa četiri.20:10 - Gvardiola: Samo je Mesi bolji od De BrujneaMenadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da je jedino Mesi bolji od Kevina de Brujnea. "Građani" su u subotu ubedljivo savladali Bornmut sa 4:0, a strelac prvog gola bio je De Brujne. "Mesi može da se sedi sam za stolom i niko ne može da mu priđe, ali De Brujne može da se sedi za stolom pored", izjavio je Gvardiola i dodao: "On je poseban igrač. Bez lopte je pravi borac, a sa loptom sve jasno vidi. Uvek donosi prave odluke. Jedan je od najboljih i u to nema sumnje mi smo srećni što ga imamo. Ako možeš da osvojiš titule, onda možeš da budeš najbolji".

19:43 - Kejn odveo Totenhem na treće mestoFudbaleri Totenhema savladali su večeras Sanderlend 1:0 (0:0) u poslednjoj utakmici petog kola Premijer lige.Gol vredan trećeg mesta postigao je Hari Kejn u 59. minutu.Ranije danas: Votford - Mančester Junajted 3:1, Sautempton - Svonsi 1:0, Kristal Palas - Stouk 4:1.Tabela: Mančester Siti 15 bodova, Everton 13, Totenhem 11, Arsenal 10, Čelsi 10, Liverpul 10, Mančester Junajted 9...

19:03 - Rozberg: Ne razmišljam o tituliVozač Mercedesa Nemac Niko Rozberg rekao je posle današnje pobede na trci za Veliku nagradu Singapura ne razmišlja o tituli svetskog prvaka u šampionatu Formule 1."Bio je ovo sjajan vikend za mene. Na današnjoj trci sam imao sjajan start, a potom i dobru trku. Ne razmišljam o tituli, jednostavno sam presrećan zbog pobede ovde u Singapuru", rekao je Rozberg posle trke.Rozberg ;je pobedio danas u trci za Veliku nagradu Singapura i tako preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu od klupskog kolege Britanca Luisa Hamiltona koji je završio na trećem mestu.On je od početka trke bio na prvom mestu i ni u jednom trenutku nije dozvolio rivalima da konkurišu za lidersko mesto, iako je poslednjih 12 krugova vozio na istrošenim pneumaticima, a protivnici su imali sveže gume."Danijel (Rikardo) je s napadom na kraju pokušao da napravi iznenadjenje, ali je moj bolid izdržao. Znao sam da će biti neizvesno, medjutim, tim je doneo dobru odluku da ne odem u boks. To je bio pravi potez", rekao je Rozberg.Drugplasirani Rikardo kazao je da zadovoljan rezultatom ostvarenim u Singapuru."U nekoliko situacija smo bili blizu Mercedesu, ali ne mogu da budem razočaran. Pokušali smo sve, ali smo na kraju završili na drugom mestu", rekao je Rikardo kom je to bio peti podijum u sezoni, a 15. u karijeri.Aktuelni svetski šampion Luis Hamilton čestitao je Rozbergu na pobedi."Bio je ovo težak vikend za mene, ali bih zaista želeo da čestitam Niku Rozbergu na pobedi, on je ovo zaslužio", kazao je Hamilton.Naredna trka u šampionatu voziće se 2. oktobra za Veliku nagradu Malezije.

18:26 - Atletik Bilbao pobedio ValensijuFudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su danas na svom terenu Valensiju sa 2:1 u četvrtom kolu španske Primere.Atletik je do druge pobede u sezoni došao posle preokreta u prvom delu igre.Valensija je do prednosti stigla u drugom minutu golom Alvara Medrana na asistenciju Nanija, da bi preokret Atletik Bilbau doneo Aric Aduriz.On je golove postigao u 24. i 41. minutu, oba posle proigravanja Benjata.Atletik posle četiri utakmice zauzima osmo mesto sa šest bodova, dok je Valensija poslednja, 20. bez bodova.18:11 - Murinjo: Greške, sudija, sreća...Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo istakao je tri ključna faktora kao uzroke poraza od Votforda (1:3). "Crveni đavoli" su poraženi 3:1 na Vikaridž Roudu što im je drugi uzastopni neuspeh u Premijer ligi, a treći u svega osam dana u svim takmičenjima. "Na meč su uticala tri faktora, a samo jedan od njih se može popraviti. Prvi smo mi, odnosi se na naše individualne i timske greške. To je u našim rukama. Drugi je sudija, na njegove greške ne mogu da utičem. Svi pričaju o rezultatu, a ne o smešnoj situaciji kod prvog gola. Treći faktor je sreća, nismo je imali. Bili smo bolji tim i izgubili. Uerljo Gomeš je fantastično odbranio Ibrahimovićev šut glavom", rekao je Murinjo i dodao: "Dobro smo počeli sezonu, imali odlične rezultate. Osećam da kada smo izgubili prvu utakmicu i bili u teškoj situaciji (Siti 2:1 prošle subote), neki momci su imali problema da se izbore sa negativnim trenutkom. Videli ste Ešlija Janga, njegova mentalna sreća i samopouzdanje koje je uneo u igru je nešto što više igrača mora da poseduje".

17:57 - Majnc pobedio Augsburg na gotovanjuFudbaleri Majnca pobedili su danas u gostima Augsburg sa 3:1 u trećem kolu nemačke Bundeslige.Majnc je poveo golom Džona Kordobe u sedmom minutu, da bi Konstantinos Stafilidis izjednačio u 73. minutu.Samo dva minuta kasnije, Majnc je ponovo došao do vodjstva, a strelac je bio Junus Mali, da bi konačan rezultat u 81. minutu postavio Jošinori Muto.Majnc posle prve pobede u sezoni zauzima devet mesto na tabeli sa četiri boda, dok je Augsburg na 12. poziciji s jednim manje.

17:40 - Miljković postao najmlađi šampion EvropeMladi srpski automobilista 21-godišnji Nikola Miljković postao je najmlađi šampion Evrope na brdskim stazama, pošto je pobedio na današnjoj trci u hrvatskom Buzetu.On je do titule došao na impresivan način, sa osam pobeda, dva druga i jednim trećim mestom, na ukupno 12 trka, svaki put bio je na podijumu.Na današnjoj trci odgovaralo mu je i drugo mesto, ali nije kalkulisao, pobedio je i dokopao se titule.17:20 - Sautempton pobedio Svonsi, Kristal Palas bolji od StoukaFudbaleri Sautemptona pobedili su danas na svom terenu Svonsi s 1:0, dok je Kristal Palas sa 4:1 bio bolji od Stouka u utakmicama petog kola engleske Premijer lige. Sautempton je do prve pobede ligaške pobede u sezoni došao golom Čarlija Ostina u 64. minutu. Srpski reprezentativac Dušan Tadić igrao je do 81. minuta za Sautempton, a tada ga je zamenio Kuko Martina. Sautepmton posle pet utakmica zauzima 14. mesto sa peto bodova, a Svonsi ima jedan manje i zauzima 15. poziciju. Kristal Palas je na svom terenu ubedljivo pobedio Stouk koji posle ovog poraza ostao "zakucan" za dno tabele. Golove za Kristal Palas postigli su Džejms Tomkins u devetom, Skot Dan u 11, Džejms Mekartur u 71. i Andros Tausend u 74. Strelac jedinog pogotka za Stouk bio je Marko Arnautović u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena drugog dela igre.16:55 - Sasuolo naneo prvi poraz Đenovi, Kaljari pobedio AtalantuFudbaleri Sasuola pobedili su danas na svom terenu Đenovu sa 2:0, dok je Kaljari s 3:0 trijumfovao poritv Atalante u utakmicama četvrtog kola italijanske Serije A. Sasuolo je do drugog trijumfa u prvenstvu došao golovima Matea Politana u 58. minutu iz jedanaesterca i Greogoara Defrela u 66. Sasuolo je današnom pobedom "izbio" na 10. mesto na tabeli Serije A sa šest bodova, koliko ima i Đenova, ali i utakmicu manje, te zauzima šesto mesto. Kaljari je do prve pobede u šampionatu došao lakše od očekivanog. Golove u trijumfu protiv Atalante postigli su Marko Borijelo u osmom i 73. minutu, kao i Marko Sau u 55. U ostalim utakmicama Krotone i Palermo odigrali su nerešeno 1:1, dok na utakmici između Torina i Empolija nije bilo golova.16:25 - Hrvati u finalu Dejvis kupaTeniska reprezentacija Hrvatske plasirala se u finale Dejvis kupa. Hrvatska je povela protiv Francuske 3:1 u polufinalu Dejvis kupa koje se igra u Zadru. Odlučujući, treći poen Hrvatima doneo je Marin Čilić koji je slavio protiv Rišara Gaskea 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 7:516:01 - Marej doneo izjednačenje BritancimaBritanski teniser Endi Marej pobedio je Argentinca Gvidu Pelju 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:3 u današnjem meču polufinala Dejvis kupa. Marej je izjednačio rezultat u polufinalu na 2:2. Pobednik ovog duela biće poznat posle petog meča u kome se sastaju Leonardo Majer i Danijel Evans.15:45 - Poraz Junajteda na gostovanju VotforduFudbaleri Mančester Junajteda doživeli su drugi uzastopni poraz u Premijer ligi, a treći u svim takmičenjima, pošto su danas u utakmici petog kola izgubili na gostovanju Votfordu 3:1 (1:0). Golove za domaćina, koji je posle 30 godina pobedio Junajted u ligi, postigli su Etijen Kapue u 34, Huan Zuniga u 84. i Troj Dini u 90. minutu iz penala, dok je jedini strelac za Junajted bio Markus Rašford u 62. minutu.Kasnije danas igraju Kristal Palas - Stouk, Sautempton - Svonsi i Totenhem - Sanderlend. 15:30 - Zoran Marić napustio klupu Novog PazaraDosadašnji trener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić izjavio je da je podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba tog kluba i da je, s obzirom na poslednja dešavanja, takav potez moralan čin. "Za rezultate je uvek odgovoran trener, kada ih nema odgovornost je na njemu. Ambijent sa poslednjih utakmica na domaćem terenu govorio mi je da se sklonim i prepustim nekom drugom da proba da napravi nešto više sa ovim timom, koji ima potencijal", rekao je Marić. Novopazarci su četiri puta u nizu poraženi na domaćem terenu, a u poslednjih šest kola osvojili su samo bod. Oni trenutno zauzimaju 12. mesto u elitnom takmičenju sa osam bodova. "Neke stvari nam nisu išle na ruku, mislim na povrede i nedostatak sreće. Sve u svemu, ovo je prirodan sled događaja. Hvala navijačima, bili su izuzetni u velikom broju utakmica. Razumem i njih, očekuju pobede i nije dovoljno samo igrati dobro", naveo je Marić.

15:10 - Nula u Pamploni, Osasuna i Selta na začeljuFudbaleri Osasune i Selte odigrali su nerešeno bez golova, u prvom nedeljnom meču četvrtog kola španske Primere. Gosti iz Viga bili su opasniji – konstantno su imali inicijativu, stvorili bolje šanse, ali su mreže na kraju mirovale. Danijel Vas pogodio je prečku, Gudietiju je poništen pogodak zbog ofsajda, dok su dobre prilike propustili Aspas i Kabral. Poslednjih pet minuta odigrao je srpski fudbaler Nemanja Radonja koji je zamenio Vasa, ali nije pomogao svojoj ekipi da dođe do bodova. Osasuna i Selta ostale su bez pobede ove sezone i sa dva, odnosno jednim bodom, zauzimaju mesta u zoni ispadanja uz Valensiju, koja ima utakmicu manje.14:20 - Serija A: Preokret Kjeva u Udinama u 95. minutuFudbaleri Kjeva posle preokreta u drugom poluvremenu pobedili su u gositima Udineze sa 2:1. Ekipa iz Verone trenutno je peta na tabeli sa 7 bodova, dok Udineze ima polovičan učinak.Domaćoj ekipi prednost je doneo Zapata u 25. minutu, a veliki preokret viđen je u finišu utakmice. Najpre je Kastro u 82. minut izjednačio, da bi veliko slavlje "letećim magarcima" obezbedio Kaćatore u petom minutu sudijske nadoknade vremena.Srpski internacionalac Ivan Radovanović odigrao je ceo meč za Kjevo, a u 33. minutu dobio je žuti karton

13:20 - Krunićeva blizu glavnog žreba u Tokiju

12:27 - Borković osvojio drugo mesto u SingapuruSrpski autmobilista Dušan Borković šesti put ove sezone plasirao se na podijum u TCR šampionatu, pošto je drugu trku u Singapuru završio na drugoj poziciji i osvojio novih 18 bodova.Borković je osvojio 24 nova boda, pa u generalnom plasmanu sada zauzima sedmu poziciju sa ukupno 141 bodom.Trkački vikend u Singapuru u potpunosti je bio podređen takmičenju Formule 1, pa je trka bilo ograničena na 10 krugova ili 30 minuta.Zbog brojnih incidenata sigurnosni automobil je dva puta izlazio na stazu i znatno usporio ovu uličnu trku koja je završena posle sedam od ukupno 10 planiranih krugova.Šampionat se nastavlja 1. i 2. oktobra u Maleziji, gde se i završava azijska turneja.

11:33 - Leonardo: Najvažniji gol u životu, atmosfera kao u BraziluPartizanov Brazilac Leonardo, strelac odlučujućeg gola u 152. večitom derbiju, izjavio je danas da je postigao najvažniji gol u karijeri i atmosferu sa utakmice poredio sa onom koja vlada u Brazilu."Osećaj je neverovatan, prvi derbi i odmah odlučujući gol. Ovo je bila moja najvažnija utakmica i najvažniji gol u karijeri. Srećan sam što sma obradovao saigrače i navijače. Igrao sam za Metalurg protiv Šahtjora, ali ovo je posebno, kao u Brazilu", rekao je Leonardo.On je dodao da se ekipa neće zadovoljiti pobedom protiv komšija i najavio borbu za titulu."Idemo dalje, prvenstvo za nas tek počinje. Ne znam šta će da bude na kraju, ali daćemo sve od sebe", poručio je 24-godišnji Brazilac.

10:51 - Luković: I da smo pobedili, ništa ne bi bilo gotovoKapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković čestitao je danas fudbalerima Partizana pobedu u 152. večitom derbiju i dodao da se ništa ne menja, jer i da su crveno-beli ostali neporaženi u Humskoj šampionat ne bi bio rešen.Partizan je slavio golom Brazilca Leonarda u 89. minutu i smanjio razliku na tabeli na šest bodova."Derbi je posebna utakmica, nije bitna forma i pozicija na tabeli. I da smo pobedili ili da je bilo nerešeno ništa ne bi bilo gotovo. Tek je početak prvenstva, ima još da se igra", rekao je Luković.Prema njegovim rečima, nije prijatno kada se izgubi, ali mora se priznati d aje Partizan bio bolji za jean gol."Bili su agresivniji, naterali nas da se branimo. Naš plan nikako nije bio da idemo na bod. Presudio je jedan pad koncentracije", poručio je Luković.

09:00 - Paraolimpijski biciklista preminuo nakon pada na staziIranski paraolimpijac - biciklista preminuo je u subotu nakon pada na stazi za mušku drumsku trku.Bahman Golbarnezhad srušio se prilikom silaska niz padinu C4-5 trkačke trase, prenosi CNN."Biciklisti je ukazana pomoć na licu mesta ali je prilikom transporta u bolnicu doživeo srčani udar", navodi se u saopštenju Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (IPC) i dodaje da je 48-godišnji sportista preminuo ubrzo nakon što je primljen u bolnicu."Tragedija je zasenila Paraolimpijadu. Paraolimpijci su kao porodica, svi smo u žalosti", navodi se u saopštenju IPC-a.IPC je pokrenuo istragu o uzrocima smrti rtakmičara.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track