BLOG UŽIVO, VIDEO: Ronaldo i Kvarežma raspucani pred Evropsko prvenstvo
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Ronaldo i Kvarežma raspucani pred Evropsko prvenstvo

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:50 - Ronaldo i Kvarežma raspucani pred Evropsko prvenstvoFudbalska reprezentacija Portugala je večeras pred odlazak na Evropsko prvenstvo deklasirala Estoniju rezultatom 7:0. Prvo poluvreme obeležili su dvostruki strelac Kristijano Ronaldo, kao i Rikardo Kvarežma, koji je postigao prelep gol. U nastavku je Kvarežma je postigao još jedan gol, a uz njega su mrežu rivala rešetali i Pereira i Eder, uz autogol Meca.Portugalci će se na EP takmičiti u Grupi F sa Islandom, Austrijom i Mađarskom.

Portugal 7-0 Estonia HD All Goals & Highlights... by fantasticfootball

22:14 - Srpski odbojkaši pobedili ItalijuMuška seniorska reprezentacija Srbije odigrala je, u okviru priprema za Svetsku ligu, prvu prijateljsku utakmicu protiv Italije. Srbija je, večeras u Trstu, savladala Italiju sa 3:0, po setovima 25:20, 29:27 i 25:20. Druga utakmica između Srbije i Italije odigraće se sutra od 20,00 u Ćividale del Firuliju (Udine).Srbija će u okviru prvog vikenda (17. – 19. jun) Svetske lige igrati u C grupi, u Kalinjingradu protiv Rusije, Bugarske i Poljske.

21:00 - Kramer potpisao petogodišnji ugovor sa Borusijom MenhengladbahFudbaler Bajera iz Leverkuzena Kristor Kramer potpisao je danas petogodišnji ugovor sa Borusijom iz Menhengladbaha.Kramer je karijeru počeo u drugom timu Bajera, 2011. godine je potpisao ugovor sa prvim timom ali je odmah prosledjen na pozajmicu u Bohum, gde je proveo dve godine.On je od 2013. do 2015. godine proveo na pozajmici u Menhengladbahu, a sa tim klubom danas je potpisao petogodišnji ugovor.Kramer je bio u sastavu reprezentacije Nemačke koja je 2014. godine osvojila Svetsko prvenstvo u Brazilu, ali neće igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Franskoj.Uprava Borusije iz Menhengladbaha želi da pojača sredinu terena posle odlaska Granita Džake u Arsenal.20:20 - Pogba, Kante i Sanja neće postiti tokom EPFudbaleri francuske reprezentacije, koji su muslimanske veroispovesti, neće postiti dok traje Evropsko prvenstvo. Pol Pogba, Ngolo Kante i Bakari Sanja, sva trojica muslimanske veroispovesti, posle razgovora sa tim-liderima francuske reprezentacije, odlučili su da neće postiti dokle god je Francuska na šampionatu. Ramazan, jedan od najvećih muslimanskih praznika, počeo je prošlog ponedeljka i završava se 5. jula, a francuska fudbalska reprezentacija prvi meč igra na otvaranju Prvenstva - 10. juna protiv Rumunije.

20:00 - Veliko interesovanje za Noćni maraton u Novom SaduNoćni maraton u Novom Sadu biće održan sedmi put 25. juna, a prijave će trajati do 10. juna u ponoć, saopštili su organizatori. Za Noćni maraton se do sada prijavilo oko 200 učesnika. Prijave za polumaraton su zatvorene. Priroda staze je uticala da se broj trkača za tu disciplinu limitira na hiljadu, što je već dostignuto. Za takozvanu "trku za sve generacije" na sedam kilometara, do sada je prijavljeno oko 400 učesnika i njihov broj nije ograničen. Među učesnicima je sve više žena, kojih ima oko 40 odsto od ukupnog broja. Noćni maraton je jedna od najmasovnijih trkačkih manifestacija u Srbiji i regionu, a broj država iz kojih dolaze trkači se svake godine povećava.

19:30 - Platini može da prisustvuje EPSuspendovani predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini može da prisustvuje predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj, saopštila je danas Svetska fudbalska federacija (Fifa). Bivši kapiten francuske reprezentacije Platini suspendovan je na četiri godine iz svih fudbalskih aktivnosti, pošto je proglašen krivim za "nelojalnu isplatu", nakon što je 2011. godine primio isplatu od dva miliona švajcarskih franaka za konsultantske poslove od tadašnjeg predsednika Fife Sepa Blatera. Fifa je prvobitno navela da je Platiniju zabranjeno da kao zvaničnik prisustvuje fudbalskim utakmicama i da mu je dozvoljeno da dolazi na stadion kao navijač. Medjutim, privremeni generalni sekretar Uefa Teodor Teodoridis rekao je da je ta organizacija dobila obaveštenje od Etičkog komiteta Fife da Platini može biti pozvan na Evropsko prvenstvo, ali da ne može da obavlja zvanične funkcije. Teodoridis je rekao da će Izvršni komitet Uefe odlučiti da li će zvanično pozvati Platinija na Evropsko prvenstvo, koje u petak počinje u Francuskoj.

18:55 - Čelsi i Salah oslobođeni žalbe za kršenje pravila ugovoraMedjunarodna fudbalska federacija (Fifa) saopštila je danas da fudbalski klub Čelsi i Mouhamed Salah nisu prekršili pravila ugovora kada je egipatski igrač prešao na pozajmicu u Romu.Fifa je navela da je njeno veće zaduženo za sporove, odbilo žalbu Fiorentine, pošto je Salah prošlog avgusta prešao na pozajmicu u Romu.Fiorentina tvrdi da je imala dogovor sa Čelsijem da produži Salahov boravak u Firenci, gde je iz Čelsija došao na pozajmicu u februaru 2015. godine. Fifa je danas obavestila Fiorentinu o odluci, a italijanski klub će kasnije dobiti obrazloženje. U slučajevima kršenja ugovora, Fifa može da suspenduje fudbalere na četiri meseca, a klubove da kazni jednodišnjom zabranom registrovanja novih igrača.

18:30 - Miroslav Radović napustio OlimpijuMiroslav Radović više nije igrač slovenačkog šampiona Olimpije. Posle samo šest meseci (došao je zimus u ljubljanski klub), Radović je odlučio da napusti Olimpiju iako je imao ugovor do leta 2017. godine."Sa predsednikom Milanom Mandarićem sam imao gospodski dogovor i on je ispunjen. Njemu želim da ga zdravlje posluži i da beleži uspehe sa Olimpijom. Zahvaljujem se saigračima, sa kojima sam uspeo da vratim titulu u Ljubljanu. Posebno hvala navijačima koji su mi od prvog dana davali podršku", izjavio je Radović za klupski sajt.Radović je za Olimpiju odigrao 14 utakmica i dao je tri gola, uz tri asistencije.Miroslav Radović pominje se kao potencijalno pojačanje Partizana ovog leta.

17:45 - Novica Tončev nije više član FS Istočne SrbijeNa osnovu odluke Skupštine Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga Novica Tončev nije više član Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Za ovaj predlog glasala su 22 od 28 prisutnih članova Skupštine koja broji 35 članova. Inače, sednicu su pre glasanja napustila šestorica članova iz Surdulice i Bujanovca. Umesto Tončeva za novog člana Skupštine izabran je sportski radnik Dejan Trajković iz Surdulice. Kako si istakli članovi Skupštine razloga za nezadovoljstvo ima mnogo, poreD toga što je Tončev pre samo četiri meseca dobio podršku Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga najpre za člana u Skupštini Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, a kasnije i za njegovu kandidaturu za predsednika, on nije opravdao to poverenje. Fudbalski savez Pčinjskog okruga još jednom je dao punu podršku novom predsedniku Fudbalskog savez Srbije Slaviši Kokezi i njegovim saradnicima. Inače svoju odluku članovi Skupštine obrazložili su zaštitom interesa saveza i fudbalskih klubova Pčinjskog okruga.17:30 - Cana: Albanci mogu doneti dobre stvari EvropiKapiten Albanije Ljorik Cana rekao je danas da će njegova ekipa na Evropskom prvenstvu potvrditi rezultate iz poslednjih godina. Albanija će igrati u Grupi A sa Švajcarskom, Rumunijom i domaćinom Francuskom. "Svaki tim igra da pobedi, a cilj Albanije je isti. Želimo da igramo svoju igru i demonstriramo vrednosti koje smo pokazali prethodnih godina, stvari koje su nam pomogle da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", rekao je Cana. Albanija se direktno plasirala na kontinentalni šampionat, pošto je u kvalifikacionoj grupi bila ispred Danske, Srbije i Jermenije. "Ovo je ostvarenje snova za sve nas, ne samo za igrače, već za one koji vole fudbal, a čak i one koji ne vole. Jer, oni znaju šta naš nacionalni tim predstavlja. Znam koliko ovo znači za zemlju. Mi Albanci možemo da donesemo dobre stvari Evropi, našem kontinentu, ali i svetu", kazao je Cana.

17:00 - Šarapova suspendovana na dve godineRuska tenisera Marija Šarapova suspendovana je na dve godine zbog korišćenja nedozvoljenog leka meldonijuma, saopštila je Međunarodna teniska fedracija (ITF). Petostruka gren slem šampionka i bivša broj 1 bila je na privremenoj suspenziji od marta, jer je u januaru na Australijan openu bila pozitivna na meldonijum. Šarapova je tu supstancu koristila od 2006. godine, ali se ona našla na listi nedozvoljenih od 1. januara ove godine. ITF je naveo da se kao početak kazne navodi 26. januar, što znači da bi Ruskinja mogla da se vrati na teren u februaru 2018, kada će imati 31. godinu.

16:30 - Emeri menja Blana u PSŽ?Fudbalski klub Pari Sen Žermen spreman je da smeni trenera Lorana Blana i zameni ga Unajem Emerijem. Prva želja PSŽ-a bio je Dijego Simeone, ali pošto je malo verovatno da će on napustiti Atletiko Madrid, šampion Francuske se okrenuo ka Emeriju. Emeri je sezonu završio osvajanjem titule u Ligi Evropa sa Seviljom, treće titule za redom u tom takmičenju, dok je Sevilja sezonu u Primeri okončala na sedmom mestu. Prema pisanju portala Gol, PSŽ želi da postigne dogovor sa Emerijem pre početka Evropskog prvenstva u petak. PSŽ je, zbog planirane promene šefa stručnog štaba, obustavio pregovore o transferima i obnavljanju ugovora dok se situacija sa trenerom ne reši.16:00 - Perić: Moramo Mađarima na nametnemo svoju igruSelektor rukometne reprezentacije Dejan Perić rekao je da njegova ekipa želi da nametne svoju igru selekciji Madjarske u predstojećem meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Francuskoj. "Želimo da, kada počne duel, pariramo na pravi način Mađarima i utičemo našim taktičkim zamislima na njih, da jednostavno nametnemo svoju igru. Postoji veliki motiv kod svih nas i želja da ovu akciju završimo na najbolji mogući način, a to je jednostavno produkt i radne atmosfere i našeg tima koji ima veliku želju da ispuni zacrtane zadatke", rekao je Perić‡. Prvi meč baraža izmedju Srbije i Madjarske igra se u petak u Kraljevu, a revanš pet dana kasnije u Vespremu.15:35 - Subašić: Turska ima dobar timGolman fudbalske reprezentacije Hrvatske Danijel Subašić rekao je da je Turska ima dobru ekipu i istakao da je sigurno neće potceniti. "Najvažnije je da dobro radimo i da smo zdravi. Bio sam na dva velika takmičenja na klupi i sada se nadam da ću braniti. Sve je odlično i čekamo utakmicu s Turskom", rekao je Subašić, koji već nekoliko sezona brani za Monako, pa će šampionat Evrope "odraditi" na poznatom terenu. "Meni je lepo igrati u Francuskoj, a na Parku prinčeva jop nisam nikada izgubio i nadam se neću ni sada", dodao je Subašić. Fudbaleri Hrvatske Evropsko prvenstvo počinju utakmicom protiv Turske, koja je na programu u nedelju od 15.00. "Poštujem sve ekipe i sve igrače i sigurno da je Turska dobra reprezentacija. Čvrsti su, jaki i nikoga nećemo potceniti...", rekao je Subašić.

15:11 - Aleksandra Krunić eliminisana u HertogenbošuSrpska teniserka Aleksandra Krunić eliminisana je u drugom kolu turnira u Hertogenbošu, pošto je izgubila od Eliz Mertens iz Belgije. Krunić je poražena od 171. na WTA listi sa 2:0 u setovima (6:4, 7:6), za sat i 43 minuta igre. Mertens će u trećem kolu igrati protiv pobednice duela izmedju Kristine Mladenović iz Francuske i Ruskinje Natalije Vihljanceve.

14:43 - Baili prvo Murinjovo pojačanje u JunajteduDosadašnji fudbaler Viljareala Erik Baili prvo je pojačanje Mancester Junajteda od dolaska Žozea Murinja na mesto menadžera, saopštio je klub sa Old Traforda. Baili ima 22 godine, igra na poziciji štopera i bio je jedan od najzaslužnijih za plasman Viljareala u Ligu šampiona minule sezone. On je standardni reprezentativac Obale Slonovače, sa kojom je 2015. godine osvojio Kup afričkih nacija.

14:08 - Evropsko fudbalsko tržište prihodovalo preko 22 mlrd evraPrihodi Evropskog fudbalskog tržišta su premašili 22 milijarde evra u sezoni 2014/15, zahvaljujući porastu prihoda u pet najvećih evropskih liga, navodi se u izveštaju revizorsko-konsultantske kuće "Dilojt". Ugovori o pravima emitovanja i komercijalnoj saradnji su, u sezoni 2014/15. godine, doprineli povećanju prihoda pet najvećih evropskih liga - Bundeslige, La Lige, Prve lige, Premijer lige i Serije A - za sedam procenata, na 12 milijardi evra, zbog čega sada čine 54 odsto ukupnih prihoda Evropskog fudbalskog tržišta, prema Dilojtovom "Godišnjem pregledu finansija u fudbalu".

13:41 - Partizan plaća 320.000 dinara, Zvezda 140.000Košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda kažnjeni su sa 320.000 dinara, odnosno 140.000, zbog incidenata na trećoj utakmici finalne serije plej-ofa Superlige Srbije. Kako se navodi u saopštenju domaćeg takmičenja, potpisanom od direktora Leona Deleona, Partizan je kažnjen zbog novog nepristojnog skandiranja navijača, napada bakljom i stolicama na pristalice Crvene zvezde, paljenja više baklji i bacanja sitnih čvrstih predmeta na teren. Zvezda će pomenuti iznos morati da plati jer su njeni navijači u više navrata bacali meke i sitne čvrste predmete na teren i nekoliko puta palili baklje. Košarkaši Crvene zvezde vode protiv Partizana sa 2:1 u seriji, a četvrti meč na programu je sutra od 21 sat.

12:59 - Lev pozvao Taha umesto povređenog RidigeraOdbrambeni fudbaler Bajera iz Leverkuzena Džonatan Tah zameniće povređenog Antonija Ridigera u sastavu reprezentacije Nemačke na Evropskom prvenstvu, objavio je danas selektor Joakim Lev. Ridiger je ispao iz konkurencije za EURO jer je povredio koleno na jučerašnjem treningu reprezentacije. "Nesreća je što je Ridiger doživeo takvu povredu na treningu i jako mi je žao. Odlučili smo da pozovemo Taha, koji je naporno radio poslednje tri nedelje, iako se završila sezona", rekao je Lev na konferenciji za medije. Tah je iza sebe ima odličnu sezonu u Bajeru, kojem je odličnim igrama pomogao da završi na trećem mestu u nemačkoj Bundesligi. On je prošao praktično sve mlađe reprezentativne selekcije Nemačke, a odigrao je i jedan meč za A tim - u martovskom porazu protiv Engleske (3:2) u Berlinu.

12:24 - Seniorke Srbije u poseti Udruženju „Plava školjka“Ženska seniorska reprezentacija Srbije posetiće u četvrtak u 12,00 časova Udruženje samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom „Plava školjka“. Udruženje je osnovano je 2010. godine sa ciljem da razvije kreativne potencijale dece sa invaliditetom, poboljša uslove njihovog života putem kvalitetnijezdravstvene zaštite, omogući im bolje uslove školovanja, prevoza, i da im pruži jednake šanse, bez obzira na njihovu dijagnozu.„Plava školjka“, uz podršku Kompanije “Vip mobile” realizuje projekat “Vidljive i nevidiljive veze”. Cilj projekta je osnaživanje i unapređenje položaja dece kroz organizaciju sportskih i edukativnih radionica, kulturnih dešavanja i pružanje veće psihološke podrške roditeljima i porodicama dece sa invaliditetom. U okviru projekta otvoren je i Centar podrške i edukacije opremljen uređajima zasnovanim na asistivnoj tehnologiji, u kome je predviđeno da se svakodnevno realizuju raznovrsni programi za decu i roditelje, poput edukativnih radionica i besplatne pravne, psihološke i fizioterapeutske pomoći, a prostor poseduje i senzornu sobu čiji se terapeutski efekti postižu stimulacijom čula.

11:58 - Seniorke Srbije protiv Japana i Italije od 22,15Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je da je došlo do promene termina utakmica I vikenda B grupe I divizije XXIV Gran Prija 2016. u Rio de Žaneiru. Ženska seniorska reprezentacija Srbije će prvi meč u Riju odigrati protiv Japana, u četvrtak, 9. juna od 22,15 časova po našem vremenu. U 2. kolu, Srbija će igrati protiv Italije, u petak, 10. juna od 22,15 časova. Posle slobodnog dana u subotu, Srbija će u poslednjem, 3. kolu, u nedelju, 12. juna od 15,05 časova igrati protiv Brazila. Sve utakmice Srbije iz Rio de Žaneira direktno će prenositi TV Arena Sport i FIVB. FIVB je saopštio da će se utakmice u Riju igrati u Karioka Areni 1, koja se nalazi u Olimpijskom kompleksu Bara de Tižuka, gde će se na Olimpijskim igrama 2016. igrati košarkaške utakmice.

11:12 - Gala veče odbojkaške Lige šampiona u četvrtak u RimuTradicionalno CEV „Gala veče“ održaće se u četvrtak 9. juna od 20,00 časova u Rimu. Na ceremoniji će se obaviti žreb za Ligu šampiona 2017. u obe konkurencije. U elitnom odbojkaškom takmičenju u Evropi u narednoj sezoni učestvovaće 30 ekipa u konkurenciji odbojkašica i 36 ekipa u konkurenciji odbojkaša. Srbiju će predstavljati odbojkašice Vizure i odbojkaši Crvene zvezde.

10:47 - Preminuo nekadašnji selektor NigerijeStiven Keši, preminuo je sinoć u 54. godini od posledica srčanog udara. Keši je bio i kapiten nigerijske selekcije, a u tri navrata bio je na kormilu reprezentacije.

09:11 - Jero preuzeo OvijedoBivši kapiten fudbalera madridskog Reala i reprezentacije Španije Fernando Jero započeo je samostalnu trenersku karijeru jer je preuzeo španskog drugoligaša Ovijedo. Jero je potpisao dvogodišnji ugovorom sa članom Sekunde, koji je prošle godine završio na devetom mestu. Jeru je ovo prvi samostalni posao, nakon što je u sezoni 2014/2015 bio pomoćnik Karlu Anćelotiju u Real Madridu. Upravo je u kraljevskom klubu ostavio ogroman trag kao igrač, za 14 sezona odigrao je 439 ligaških utakmica i postigao čak 102 gola, a osvojio je 16 trofeja, od kojih čak tri Lige šampiona i pet titula Primere. Za reprezentaciju Španije zabeležio je 89 nastupa i dao 29 golova, po čemu je četvrti na listi strelaca, odmah iza Raula, Davida Vilje i Fernanda Toresa.

08:18 - Partizan uzvratio Zvezdi za nastavak serijeKošarkaši Partizana pobedili su sinoć Crvenu zvezdu sa 75:72 (13:5, 16:22, 18:26, 25:22) i vratili neizvesnost u finalnoj seriji plej-ofa Superlige, pošto su smanjili na 2:1. OPŠIRNIJE OVDE

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track