BLOG UŽIVO, VIDEO: Spartak, Lil i Zaglebje ispali iz kvalifikacija za Ligu Evrope
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Spartak, Lil i Zaglebje ispali iz kvalifikacija za Ligu Evrope

Fudbal -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:45 - Spartak, Lil i Zaglebje ispali iz kvalifikacija za Ligu EvropeFudbaleri moskovskog Spartaka, Lila i Zaglebja eliminisani su danas iz kvalifikacija za Ligu Evropa, dok su hrvatski klubovi Lokomotiva Zagreb i Hajduk prošli dalje.Najveće iznenadjenje priredio je AEK iz Larnake, koji je u gostima pobedio moskovski Spartak 1:0. U prvom meču bilo je 1:1. Kiparski tim je prošao zahvaljujući makedonskom internacionalcu Ivanu Tričkovskom, koji je postigao gol u 89. minutu.Francuski Lil je bio veliki favorit protiv Gabale, ali je azerbejdžanska ekipa kod kuće pobedila 1:0 i posle 1:1 slavila sa 2:1 ukupno.Poljsko Zaglebje, koje je izbacilo Partizan iz takmičenja, odigralo je 1:1 u gostima danskom Sonderjiskeu, ali je u prvom meču izgubilo 0:1, tako da je završilo takmičenje u Evropi.Zagrebačka Lokomitiva je odigrala kod kuće 0:0 sa ukrajinskom Vorsklom, ali je večeras pobedila sa 3:2 u prilično zanimljivom meču. Hrvatska ekipa je povela, a onda su Ukrajinci u samom finišu prvog poluvremena promašili penal, da bi početkom drugo izjednačili autogolom gostiju, koji je postigao Dino Perić.Lokomotiva je ubrzo ponovo povela, a onda se Perić iskupio golom, samo da bi Vorskla na kraju smanjila prednost.Rijeka je danas golovima Romana Bezjaka dva puta vodila, ali je turski Bašakšehir dva puta izjednačavao i na kraju prošao dalje zbog golova u gostima, pošto je u prvom meču bilo 0:0.Splitski Hajduk je i u revanšu bio bolji od ukrajinske Oleksandrije, pošto je pobedio 3:1, iako su gosti poveli. Hrvatska ekipa slavila je u prvom meču 3:0.U ostalim mečevima, Brondbi je nadoknadio prednost Herte od 1:0 iz prvog meča i pobedio 3:1 kod kuće i tako izborio plasman u baraž.Geteborg je u gostima pobedio Helsinki 2:0 i tako nadoknadio prednost rivala od 2:1 iz prvog meča.Krasnodar je kod kuće pobedio maltešku Birkirkaru 3:1 i tako slavio sa 6:1 ukupno. Gosti su skrenuli pažnju na sebe u ovim kvalifikacijama pošto su kolo ranije izbacili škotski Harts.Mariboru je bilo dovoljno 1:0 protiv Aberdina, posle 1:1 u prvom meču. Škotska ekipa je imala svoje prilike, ali je Adam Runi promašio penal, a posle je Džejden Stokli dobio drugi žuti karton, da bi u trećem minutu nadoknade Grem Šini postigao autogol.

21:34 - Škendija se plasirala u plej of za Ligu EvropeTetovski fudbalski klub Škendija plasirao se danas u plej of za Ligu Evrope, nakon što je ukupnim rezultom od 2:1 bio bolji od češke ekipe Mlada Boleslave u dvomeču trećeg kola kvalifikacija.Kako su preneli makedonski mediji, Škendija ide dalje, iako je u revanšu u Češkoj izgubila 1:0, ;jer je u prvoj utakmici u Skoplju, pre sedam dana, slavila sa 2:0.Škendija je i u revanšu, ocenjuje se, delovala odlično, pa i pored toga što je napadao od početka utakmice, domaćin nije uspevao da probije čvrstu odbanu makedonskog vicešampiona i mrežu je uspeo da zatrese tek u 82. minutu. ;Gol je postigao Lukaš Magera.Klub iz Tetova je, kako ocenjuju mediji, u Češkoj doživeo "sladak poraz" i "poraz koji ne boli", jer mu je obezbedio plasman u plej of za Ligu Evrope. Tako je postao drugi makedonski klub koji je uspeo da stigne do poslednje kvalifikacione runde u evropskim takmičenjima, posle skopskog Rabotničkog koji je to uradio prošle godine.

20:45 - Juventus dovodi Matuidija kao zamenu za PogbuFrancuski reprezentativac i član PSŽ-a Blaz Matuidi (29) sve je bliže prelasku u Juventus, koji je Parižanima ponudio 35 miliona evra. "Stara dama" je Matuidija označila kao idealnu zamenu za Pola Pogbu koji prelazi u Mančester junajted.

18:44 - Poljak stigao u NapoliPoljski fudbaler Pjotr Zjelinski novi je član Napoliija. Vrednost transfera transfera iz Udinezea je oko 15-20 miliona evra, kako nagađaju italijanski mediji. Zjelinskog je tražio i Liverpul. Poslednje dve sezone igrao je u Empoliju kao pozajmljen igrač Udinezea i posebno u poslednjoj sezoni je impresionirao.

18:09 - Deveto pojačanje SeviljeNovi trener Sevilje, Argentinac Horhe Sanpaoli, dobio je deveto pojačanje, svog zemljaka desnog beka Gabrijela Merkada, kao zamenu za Kokea, koji je otišao u Šalke. Merkado je došao iz River Plate.

17:34 - Ruski odbojkaši brane zlato u Rio de ŽaneiruSvetska odbojkaška federacija (FIVB) odobrila je danas reprezentacijama Rusije da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.U saopštenju FIVB-a navodi se da je 30 ruskih odbojkaša u dvorani i na pesku dobilo odobrenje da nastupa. Muška selekcija brani zlato u dvorani.FIVB je prošle nedelje objavio da pregleda dopunjene spiskove timova koje je dobio od Odbojkaškog saveza Rusije.Skandal s meldonijumom dotakao je ranije ove godine i rusku odbojku. Aleksandar Markin bio je pozitivan u januaru i privremeno je suspendovan dok FIVB nije razmotrila slučaj. Federacija je utvrdila da on jeste prekršio doping pravila, ali da nije kriv za nameru ili nemar, tako da je oslobodjen suspenzije.

16:37 - Čečarić i Muslimović pojačali napad Novog PazaraFudbalski klub Novi Pazar predstavio je ofanzivne igrače Bojana Čečarića i Kenana Muslimovića, koji će u nastavku sezone nositi dres tog superligaša. Čečarić je stigao iz lučanske Mladosti, a ranije je igrao za Javor i Radnički iz Nove Pazove. "Kontaktirali su me ljudi iz Pazara i lako smo se dogovorili. Boriću se za mesto u timu, nadam se da ću uspeti da se nametnem. Ovo je fudbalska sredina, brojni navijači prave sjajan ambijent i verujem u dobre rezultate", rekao je dvadesetdvogodišnji Čečarić. Muslimović, koji ima 19 godina, karijeru je počeo u Austriji iz Beča. On je kasnije nastupao za italijansku Novaru i Mladost Doboj Kakanj u Bosni i Hercegovini. "Želim da se dokažem na treninzima, da što više igram i pomognem klubu da bude bliži vrhu tabele. Gledao sam meč protiv Javora u Ivanjici (1:1) i uverio se da imamo dobre fudbalere, koji se maksimalno bore", ocenio je Muslimović. Novi Pazar će u subotu od 20.00 dočekati Čukarički u utakmici trećeg kola Super lige Srbije.

16:10 - Srpski atletičari održali sastanak uoči OI u Rio de ŽaneiruSrpski atletičari upoznati su sa olimpijskim pravilima koja ih očekuju na Igrama u Rio de Žaneiru, a prvi na put u Brazil krenuće Amela Terzić i Tamara Salaški. Kako je saopštio Atletski savez Srbije, srpski atletičari su spremni za nastup na Igrama, sa najvećim brojem predstavnika u pojedinačnom sportu. Uoči početka Olimpijskih igara, održan je koordicioni sastanak u prostorijama atletske dvorane na Banjici. Sastanku su prisustvovali skoro svi atletičari osim Asmira Kolašinca, Milana Ristića i Mihaila Dudaša, koji su i dalje na pripremama. Atletičari su upoznati sa 40 Olimpijskih pravila tima Srbije medju kojima se nalaze informacije o akreditaciji, opremi, korišćenju identiteta sportiste, zdravlju, obezbedjenju, ishrani i osnovnim informacijama o samom takmičenju. Prvi na put ovog vikenda krenuće selektor Atletskog saveza Srbije Slobodan Popović, atletičarka Amela Terzić sa svojim trenerom Rifatom Zilkićem i Tamara Salaški. Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović poželeo je sreću svim atletičarima i izrazio nadu da će ostvariti najbolje rezultate i pružiti maksimum na Olimpijskim igrama, bez ikakvog pritiska.

15:56 - Blater: Narušio sam zdravlje, dokazaću da nisam korumpiranNekadašnji predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Jozef Blater rekao je da je odluka o šestogodišnjoj suspenziji narušila njegovo zdravstveno stanje, ali da je siguran da će na kraju dokazati nevinost. Švajcarac je, zajedno sa Mišelom Platinijem, kažnjen zbog sumnjive isplate iz 2011. godine od dva miliona franaka, ali odbija da prihvati krivicu i ističe da će se boriti za pravdu. "Obeležen sam posle svega, napad FIFA me je šokirao. Patim i dan danas zbog tog udarca, pre svega zdravsteno. Nisam korumpiran", rekao je Blater za nemačku televiziju ZDF. Blater je dodao da je uveren da će mu Sud za arbitražu (CAS) skinuti zabranu posle saslušanja 25. avgusta u Lozani. "Cela situacija biće razjašnjena i siguran sam da će mi kazna biti skinuta. Ništa me više neće "držati", poručio je Blater. Blater je prvobitno kažnjen sa osam godina suspenzije, ali je kazna smanjena na šest nakon što je veliki korupcijski skandal zahvatio FIFA. Na čelu najveće fudbalske organizacije bio je 17 godina, a otišao je 2015, samo nekoliko dana nakon što je reizabran.

15:28 - Matines želi da usadi pobednički mentalitet reprezentativcima BelgijeNovi selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martines rekao je da mu je cilj da usadi pobednički mentalitet u ekipu i da grupu mladih i talentovanih igrača navikne na ulogu favorita. Bivši trener Evertona rekao je na svom predstavljanju u Briselu da je "najteža stvar pobediti kada se od vas očekuje da pobedite".On je obećao napadački fudbal reprezentacije Belgije, rekavši da želi da oblikuje tim "koji uvek želi da bude na lopti, da je kontroliše i da napada protivnika". Martines je takođe rekao i da će ekipa morati da zna da se brani. On je dodao da planira da se sa porodicom preseli u Brisel. Martines je na klupi Belgije zamenio Marka Vilmotsa koji je napustio ekipu posle poraza od Velsa u četvrtinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. Belgija je pre početka takmičenja bila jedan od favorita za osvajanje turnira.

15:05 - Pantić na pozajmici u AlavesuPotencijalni reprezentativac Srbije Aleksandar Pantić narednu sezonu igraće u Alavesu na pozajmici iz Viljareala, objavio je povratnik u špansku Primeru. Viljareal je poslao Pantića na pozajmicu i treću godinu zaredom, nakon što je prethodno kratko bio član Eibara i Kordobe. On je karijeru počeo u Radu, da bi preko Crvene zvezde 2013. godine potpisao za "žutu podmornicu". Alaves je ovog leta doveo još jednog srpskog fudbalera, Nenada Krstičića iz Sampdorije.

14:26 - Mladi rukometaši i odbojkaši Al Džazire u BeograduMladi rukometaši i odbojkaši Al Džazire, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, boraviće od 7. do 21. avgusta na pripremama u Beogradu, u sklopu Protokola o saradnji sa Crvenom zvezdom. Protokol je potpisan 31. marta ove godine, a na sastanku predstavnika Sportskog drustva Crvena zvezda i Al Džazira, dogovoreno je da mladi sportisti iz Emirata dođu u Srbiju i rade pod "dirigentskom palicom" trenera crveno-belih. Tokom priprema dogovoreno je i nekoliko kontrolnih utakmica juniorskih timova Crvene zvezde i Al Džazire, koji će poslužiti kao dobra provera pred početak naredne sezone.

13:29 - Menez izgubio deo uha na meču sa LorijenomFudbaler Bordoa Žeremi Menez operisan je jer izgubio deo uha na prijateljskoj utakmici protiv Lorijena. Menez je pre samo tri dana stigao iz Milana u Bordo i već na prvoj utakmici doživeo nesreću da ostane bez dela uha.Bivši francuski reprezentativac napustio je teren u 75. minutu, nakon što ga je Didije N'Dong kramponom od kopački povredio. "Žeremi je operisan pod lokalnom anestezijom i ušijeno mu je uho. Dužina njegovog odsustva sa terena zavisi od brzinske oporavka, nadamo se da ćemo ga uskoro ponovo videti kako igra", navodi se na sajtu "žirondinaca". Fudbaleri Bordoa novu sezonu u francuskoj Ligi 1 startuju 13. avgusta utakmicom sa Sent Etjenom na svom terenu.

12:25 - Fudbaleri Rada u Nišu žele prve bodove u SuperligiFudbaler Rada Dejan Đenić rekao je da će u svom debiju za klub u predstojećoj utakmici sa Radničkim iz Niša učiniti sve da pruži maksimum i pomogne timu da osvoji prve bodove u Super ligi Srbije. "Učiniću sve da na svom debiju za novi klub pružim maksimum i da dođemo do prvih bodova. Da bismo osvojili bodove moramo mnogo da uložimo u snagu kolektiva i verujem da ćemo se iskupiti za neplanirani gubitak bodova", rekao je Đenić. Fudbaleri Rada sutra od 20 časova u Nišu igraju protiv Radničkog, utakmicu trećeg kola Super lige Srbije. Rad u prva dva kola nije osvojio nijedan bod. "Građevinari" su prošlog vikenda u drugom kolu izgubili na svom terenu od Voždovca sa 0:2, a u prvom kolu u Lučanima sa 1:2. Radnički ima tri boda. "Teško je igrati protiv bilo koje ekipe sa igračem manje. To se potvrdilo i u meču sa Voždovcem. Pitanje je kako bi se meč završio da smo igrali u kompletnom sastavu", naveo je Đenić. Fudbaler Rada Njegoš Petrović rekao je da njegova ekipa putuje u Niš da nadoknadi izgubljeno. On je u duelu sa Voždovcem debitovao za prvi tim. "Srećan sam što sam debitovao za prvi tim, a tužan što smo izgubili utakmicu. Velika je čast i privilegija igrati sa igračima kojima sam do juče sakupljao lopte, a u meču sa Voždovcem ravnopravno sam učestvovao u igri. Zahvalan sam treneru Aleksandru Janjiću na ukazanom poverenju i nastojaću da mu se ravanširam izborom startera", rekao je Petrović.

11:17 - Rumenige kritikovao Mančester junajted zbog ŠvajnštajgeraPredsednik Bajerna iz Minhena Karl Hajn Rumenige rekao je da bi pojedini igrači u budućnosti mogli da odbiju ponude Mančester junajteda, kada vide kako se u tom klubu ophode prema fudbaleru Bastijanu Švajnštajgeru, koji trenira sa rezervnim timom. Švajnštajger je u julu prošle godine iz Bajerna iz Minhena prešao u Mančester junajted, ali je imao problema sa povredama i nije odigrao mnogo utakmica. Britanski mediji preneli su da tridesetdvogodišnji nemački fudbaler trenira sa rezervnim timom Mančester junajteda, pošto trener Žoze Morinjo na njega ne računa. Švajnštajger nije bio među 22 igrača na sinoćnjoj utakmici protiv Evertona, odigrane u čast kapitena Junajteda Vejna Runija. "Jedva mogu da poverujem u to. Jedan ili dvojica igrača će u budućnosti dobro i ozbiljno razmisliti da li žele da predju u takav klub. Ovako nešto se nikada nije dogodilo u Bajernu", rekao je Rumenige za Bild. Britanski mediji podsećaju da je Švajnajger bio u sličnoj situaciji u Bajernu 2005. godine, kada mu je tadašnji trener Feliks Magat rekao da trenira sa rezervama, jer za njega nije bilo mesta u prvom timu. Švajnštajger se ubrzo vratio u prvi tim i sa klubom je osvojio osam šampionskih titula u Bundesligi, sedam trofeja u Kupu, Ligu šampiona 2013. godine, Superkup Evrope i svetsko klupsko prvenstvo. Takođe, Švajnštajger je bio jedan od ključnih igrača u pobedi reprezentacije Nemačke na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. On je prošle sezone osvojio FA kup sa Mančester junajtedom. Nemački trener Otmar Hicfeld, koji je Švajnštajgeru kao osamnaestogodišnjaku pružio priliku da debituje medju profesionalcima, potvrdio je tešku situaciju u kojoj se nalazi bivši nemački reprezentativac. "To je nedostatak poštovanja vrednog igrača. Takav metod je za mene stran. Švajnštajger je ključan igrač, svetski šampion, ličnost, a u isto vreme ima izuzetan stav", rekao je on za nemačke medije.

10:17 - Đoković: Drago mi je što će biti ruskih sportista u RijuPrvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je da su sumnje oko dopinga koje su zahvatile Rusiju loše za tu zemlju i sport u celini, ali da mu je drago što će neki ruski sportisti učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju. Svetska anti-doping agencija (WADA) optužila je Ruse za sistemski doping, a kao rezultat toga došao je da je više od 100 sportista suspendovano za Rio. "Ne želim da zauzimam bilo kakav stav, jer nisam u potpunosti upućen u dešavanja. Ipak, drago mi je što će pojedini ruski sportisti biti u Riju. Takve stvari nisu dobre za sport, Rusiju i Olimpijske igre", rekao je Đoković. Đoković je postavljen za prvog nosioca na teniskom turniru, a najveći rivali biće mu branilac zlatne medalje Endi Marej i Rafael Nadal, šampion iz 2008. godine. Srpski teniser ističe da je iznenađen posle mnogo otkaza vrhunskih igrača zbog zika virusa i povreda, među kojima su Rodžer Federer, Stan Vavrinka, Tomaš Berdih, Miloš Raonić i Dominik Tim. "Nisam očekivao da će ovoliko tenisera odustati, ali svako je imao svoj razlog i to mora da se poštuje. Ne mislim da je konkurencija mnogo slabija, tu su Marej i Nadal, a za mene bi zlato bio jedan od najvećih dostignuća u karijeri", zaključio je Đoković.

10:00 - Borijelo prešao u KaljariItalijanski veteran Marko Borijelo potpisao je za svoj 13. klub u karijeri pošto je postao član Kaljarija. Borijelo u redove povratnika u Seriju A dolazi kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Atalantom. Ovaj 34-godišnji napadač obavezao se na jednogodišnju saradnju sa klubom sa Sardinije, sa opcijom za još jednu sezonu. Borijelo je, između ostalih, igrao za italijanske velikane Juventus, Milan, Romu, kao i Vest Hem, Djenovu, Karpi. Za selekciju Italije odigrao je sedam mečeva.

09:23 - Rezultati revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampionaRezultati odigranih revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona:

KOPENHAGEN - Astra 3:0 (1:1)

STEAUA - Sparta 2:0 ; (1:1)

HAPOEL - Olimpijakos 1:0 ; (0:0)

Paok - AJAKS 1:2 (1:1)

SALCBURG - Partizani 2:0 ; (1:0)

Anderleht - ROSTOV 0:2 ; (2:2)

SELTIK - Astana 2:1 (1:1)

MONAKO - Fenerbahče 3:1 ; (1:2)

LEGIJA - Trenčin 0:0 (1:0)

JANG BOJS - Šahtjor 2:0 (0:2) penalima 4:2

***Velikim slovima napisana su imena klubova koji su se plasirali u plej-of Ligu šampiona, a u zagradama su rezultati prvih mečeva.

08:54 - Martinez preuzeo reprezentaciju BelgijeŠpanski fudbalski stručnjak Roberto Martinez imenovan je za novog selektora reprezentacije Belgije, saopštio je tamošnji Fudbalski Savez. Martinez, koji je u maju otpušten iz Evertona usled loših rezultata, na klupi Belgije naslediće Marka Vilmotsa posle elimininacije od Velsa (3:1) u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Martinez je u Evertonu već radio sa trojicom Belgijanaca Maruanom Felainijem, Romeluom Lukakuom i Kevinom Miraljasom, pa mu neće biti potrebno mnogo vremena da se adaptira na prvi selektorski posao. Njegov debi biće protiv Španije u prijateljskoj utakmici 1. septembra, dok pet dana kasnije Belgija na Kipru počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. On je tokom karijere vodio još Svonsi i Vigan.

08:05 - Pet novih sportova na OI u Tokiju 2020.Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da će pet novih sportova, uključujući i karate, ući u olimpijski program na Igrama u Tokiju 2020. godine. Osim karatea, novi sportovi u olimpijskom programu su i bejzbol-softbol, skejtbording, surfovanje i sportsko penjanje. Tih pet sportova su prošle godine predložili organizatori Igara u Tokiju, a MOK je danas jednoglasno odobrio predlog. Novi sportovi dodaće Igrama 18 novih disciplina i 474 sportista. Na Olimpijskim igrama u Tokiju oko 11.000 sportista će se takmičiti u 33 sportova, a do sada je bilo uobičajeno 10.500 sportista u 28 sportova.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track