BLOG UŽIVO VIDEO: Filip Mladenović prešao u Standard
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO VIDEO: Filip Mladenović prešao u Standard

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:40 - Borusija dobila novog treneraFudbalski klub Borusija iz Menhengladbaha imenovao je Ditera Hekinga za novog trenera. Heking je na klupi zamenio Andrea Šuberta, koji je u sredu otpušten zbog loših rezultata. On je potpisao ugovor do juna 2019. godine, a zvanično će biti predstavljen 4. januara. Hekinga je početkom sezone otpustio Volfsburg. Radio je u Ahenu, Hanoveru i Nirnbergu. Na polovini sezone Borusija iz Menhengladbaha zauzima 14. mesto sa tri boda više od zone ispadanja. ekipa je u utorak izgubila od Volfsburga sa 1:2, a pobedila je jednom u poslednjih 11 utakmica.

23:28 - Kristofersen najbolji u slalomu u Madoni di Kampiljo 23:05 - Džaka: Neću da menjam svoj stil igre 22:39 - Uniks slavio protiv Žalgirisa, Bamberg bolji od Olimpijakosa 22:10 - Filip Mladenović prešao u Standard

21:50 - Istorijski uspeh odbojkaša Kosovske MitroviceOdbojkaši Kosovske Mitrovice plasirali su se na finalni turnir Kupa Srbije, pošto su večeras u Leposaviću u revanš utakmici četvrtfinala pobedili Radnički iz Kragujevca sa 3:1 (25:17, 27:25, 26:28, 25:16). Kosovska Mitrovica se na završni turnir plasirala zahvaljujući boljem poen količniku. Revanš utakmica izmedju Spartaka i Novog Pazara igra se u Ljigu u subotu, dok će odbojkaši Crvene zvezde i Mladog radnika iz Požarevca drugu utakmicu četvrtfinala odigrati u ponedeljak. Prva utakmica četvrtfinala Kupa izmedju odbojkaša Partizana i Vojvodine zakazana je za 24. decembar.

21:29 - Murinjo: Čelsi se mnogo brani, teško ih je stićiMenadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo priznaje da će njegov tim teško stići Čelsi u nastavku sezone. Čelsi je prvi na tabeli sa čak 13 bodova više od Mančester junajteda. Murinjo kaže da se Čelsi često brani i dodaje da londonski klub teško da može da izgubi toliko bodova u nastavku. "Moramo da budemo iskreni i kažemo da će biti teško. Nije samo razlika u bodovima, tu je i Čelsijeva filozofija. Daju gol i pobede. Mnogo se brane. Dobro se brane. Pobeđuju i uvode defanzivce u poslednjih 20 minuta. Ne zanima ih šta ljudi govore. Samo žele pobede. Zbog toga ne vidim kako će gubiti bodove", rekao je Murinjo.

21:10 - Lorbek nije prošao preglede u LimožuSlovenački košarkaš Erazem Lorbek ipak neće zaigrati za Limož pošto nije prošao lekarske preglede, saopštio je klub. Trener Limoža Duško Vujošević želeo je da testira iskusnog košarkaša na nedelju dana, posle njegove dvogodišnje pauze zbog povrede kolena. Međutim, on nije prošao lekarske preglede, pa tako neće dobiti priliku da se vrati u formu u francuskom klubu. Lorbek ima 32 godine, a u karijeri je nastupao za Barselonu, sa kojom je osvojio Evropligu 2010. godine CSKA, Lotomatiku, Beneton, Unikahu, Fortitudo. Limožu ne ide dobro u francuskom šampionatu, nalazi se na 11. mestu na tabeli sa 19 bodova, šest pobeda i sedam poraza.

20:50 - Mediji: PSŽ se dogovorio sa DraksleromFudbalski klub Pari Sen Žermen postigao je dogovor s Volfsburgom oko transfera Julijana Drakslera u redove šampiona Francuske, preneo je večeras portal Gol (goal.com).Taj portal navodi da će nemački klub za transfer Drakslera dobiti 30 miliona evra, uz mogućnost dodatnih 10 miliona u bonusima.Draksler je, takodje, bio povezivan i s Arsenalom, ali će on ipak u januaru preći u Pariz, piše Gol. On će sa PSŽ-om potpisati ugovor na tri ili četiri godine, dodaje taj portal.Nemački fudbaler je u Volfsburg došao 2015. godine, a pre toga je igrao za Šalke.

20:25 - Lulić suspendovan na 20 dana zbog rasističke izjaveFudbaler Lacija Senad Lulić suspendovan je danas na 20 dana i kažnjen sa 10.000 evra zbog rasističkog komentara na račun igrača Rome Antonija Ridigera posle rimskog derbija. Lulić je posle utakmice protiv Rome, koja je igrana početkom decembra, rekao da je Ridiger "pre dve godine prodavao čarape i kaiševe u Štutgartu", a da se sada ponaša kao fenomen. Dan nakon utakmice, Lulić je na svom instagram profilu uputio izvinjenje i naveo da je "shvatio da je na provokaciju uzvratio provokacijom". "Dolazim iz države koja je iskusila tragedije izazvane etničkim predrasudama. Žao mi je što sam naseo na tenzije posle derbija i izrazio se da nespretan način", napisao je tada bosanskohercegovački fudbaler. Roma je u derbiju pobedila Lacio sa 2:0.

20:00 - Efes slavio protiv GalatasarajaKošarkaši Efesa pobedili su večeras u gostima ekipu Galatasaraja sa 86:76 (16:18, 22:25, 22:14, 26:18) u 14. kolu Evrolige.Efes su do sedme pobede u Evroligi vodili Brendon Pol sa 19 poena i Derik Braun sa 16, dok je Tomas Ertel utakmicu završio sa 14 poena.U redovima Galatasaraja, koji je upisao i deseti poraz, najbolji je bio Blejk Šilb sa 21 poenom.Galatasaraj je posle prvih 20 minuta igre imao prednost od šest poena, ali je Efes u nastavku zaigrao mnogo bolje i dobio drugo poluvreme rezultatom 48:32.Efes u narednom kolu dočekuje Real Madrid, a Galatasaraj na svom terenu igra protiv Bamberga.

19:39 - Mahrez, Mane ili Obamejang kandidati za najboljeg fudbalera AfrikeAlžirski fudbaler Rijad Mahrez, Senegalac Sadio Mane i reprezentativac Gabona Pjer-Emerik Obamejang kandidati su za najboljeg afričkog igrača u 2016. godini, saopštila je danas Afrička fudbalska konfederacija (CAF). Najbolji fudbaler Afrike biće proglašen 5. januara u Abudži, u Nigeriji. Obamejang je bio najbolji fudbaler Afrike 2015. godine, ali će mu biti teško da ponovo ponese to laskavo priznanje. Najveća konkurencija će mu biti igrač Lestera Rijad Mahrez. Alžirac je imao sjajnu sezonu s Lesterom s kojim je osvojio titulu u Premijer ligi. On je na tom putu postigao 17 golova i upisao 11 asistencija, što mu je donelo priznanje za najboljeg igrača Premijer lige. On je prvi afrički fudbaler koji je proglašen za najboljeg u tom takmičenju. Sadio Mane je ovog leta prešao iz Sautemptona u Liverpul, a u poslednje vreme beleži sjajne partije u ekipi Jirgena Klopa.

19:15 - Kuman: Pregovaramo sa LukakuomTrener Evertona Ronald Kuman potvrdio je danas da klub pregovara s Romeluom Lukakuom oko produžetka ugovora.Belgijski napadač je ove sezone postigao devet golova na 16 utakmica, a njegov agent Mino Raiola je juče rekao da je 99,9 odsto stvari oko novog ugovora dogovoreno."Znam da pregovaramo oko novog ugovora, a da li je završeno 90 ili 99 odsto stvari... To je velika stvar za klub, jer pokazuje da želi da zadrži svoje najbolje igrače", rekao je Kuman, prenosi portal Gol (goal.com).Lukaku je u Evertonu od 2014. godine, a u karijeri je još igrao za Čelsi i Anderleht.19:00 - Steaua pred ispadanjem u četvrtu liguBivši šampion Evrope i Rumunije, Steaua iz Bukurešta, suočava se sa ispadanjem u četvrtu ligu i bankrotsvom nakon što je na sudu izgubila spor po pitanju imena kluba. Klub iz Bukurešta je tužen od strane ministarstva odbrane Rumunije koje kao osnivač poseduje prava na ime slavnog Rumunskog kluba. Sudski proces pokrenut je 2014. godine a dve strane imale su dogovor oko korišćenja logoa ali ne i imena kluba pa je ministarstvo pokrenulo novu optužbu. Ministarstvo planira da traži odštetu od 40 miliona evra zbog "zloupotrebe koju je napravio fudbalski klub". Predsednik Steaue Điđi Bekali izjavio je da namerava da promeni ime kluba u Fudbalski klub Bekali. Na pitanje, šta će uslediti ukoliko ministarstvo nastavi sa optužbama i pobedi u procesu, Bekali je izjavio: "Bankrotsvo i igranje u četvrtoj ligi". Steaua je osvajala rumunsko prvenstvo 26 puta, rumunski kup 22 puta a najveće dostignuće bilo je osvajanje Kupa evropskih šampiona 1986. godine.

18:38 - Tijago Silva ostaje u PSŽ-u do 2020.Fudbaler Pari Sen Žermena Tijago Silva produžio je danas ugovor sa tim klubom do 30. juna 2020. godine."Veoma sam zadovoljan što sam produžio ugovor sa Pari Sen Žermenom. Ovde sam našao divan klub u kojem mogu da napredujem. Veoma sam ponosan što sam kapiten tima koji je osvojio sve što je mogao u Francuskoj u poslednje dve godine. Ostali su još neki snovi koje treba da ispunimo. Uveren sam da ćemo uspeti u tome i da ćemo nastaviti da usrećujemo navijače", rekao je Silva za sajt kluba.Silva je u PSŽ došao jula 2012. godine iz Milana.Brazilski fudbaler je sa tim francuskim klubom do sada osvojio 11 trofeja, medju kojima su i četiri titule šampiona Francuske.18:20 - Nadia Smailbegović u mađarskom VašašuKadetska reprezentativka Srbije u košarci Nadia Smailbegović nastaviće karijeru u Vašašu iz Budimpešte, gde će provesti naredne četiri godine. "Predstavnici mađarskog kluba primetili su me prošlog leta, dok sam igrala za reprezentaciju. Nadam se da ću nastaviti da napredujem i da ću zaigrati u Evroligi", rekla je danas Smailbegović. Ova petnaestogodišnja Novopazarka igra na poziciji beka, a tokom avgusta je na Evropskom prvenstvu za kadetkinje u Udinama u dresu selekcije Srbije beležila prosečno 6,9 poena i 6,4 skokova za 28,6 minuta na terenu. "Mađarska je odlična za mlade košarkašice, a školovanje ću nastaviti u Gimnaziji 'Nikola Tesla' u Budimpešti. Treba da ostanem uspešna i u školi. Privikavanje na novu sredinu neće biti problem, jer morate nekih stvari da se odreknete da biste nešto postigli. Verujem i da ću zadržati reprezentativni status", navela je Smailbegović. Ona je prethodno bila članica košarkaškog kluba Pazar, sa kojim je ove godine učestvovala u završnici državnog prvenstva za pionirke u Nišu. Taj klub je prošle sezone igrao u plej-ofu za ulazak u Prvu ligu, ali je seniorska ekipa kasnije rasformirana zbog nedostatka novca.18:03 - Bilić: Učinićemo sve da zadržimo PajeaTrener Vest Hema, Slaven Bilić rekao je da će taj klub učiniti sve da zadrži fudbalera Dimitrija Pajea, posle spekulacija da su za njega zainteresovani brojni evropski klubovi. Paje je u debitantskoj sezoni prošle godine igrao dobro, pa je u februaru potpisao novi petogodišnji ugovor. Uprkos tome, mediji spekulišu da bi mogao da napusti londonski klub. Francuski fudbaler je ove nedelje izjavio da mu nedostaje Liga šampiona i da "ne bi zatvorio vrata nečemu drugom". "Ne želimo da prodamo Dimitrija Pajea, on je sjajan igrač. On je pod ugovorom i uradićemo sve da ostane sa nama", rekao je Bilić. Vest Hem ne postiže dobre rezultate, u 17. kola pretrpeo je osam poraza i zauzima 13. mesto na tabeli sa 19 bodova. "Nisam veliki ljubitelj januarskog prelaznog roka, ali pokušaćemo da pronađemo par igrača za pozicije u timu koje moramo da ojačamo", naveo je hrvatski trener. Ekipu bi mogao da napusti Simone Zaza, koji je došao na pozajmicu iz Juventusa do kraja sezone. On na 11 utakmica u svim takmičenjima nije postigao gol. "Razgovaraću sa njim oko situacije sa ugovorom i pronaći ćemo rešenje", rekao je Bilić.

17:47 - Golmanu Partizana Filipu Kljajiću nagrada Ilija PantelićGolman Partizana Filip Kljajić proglašen je za najkorisnijeg čuvara mreže u jesenjem delu sezone Superlige Srbije. Kljajić se našao na prvom mestu posle 21 kola sa 19 bodova.Trofej "Ilija Pantelić" uručio mu je bivši golman Partizana Đorđe Pantić 17:10 - Vidal prihvata kritike kada igra lošeFudbaler Bajerna iz Minhena Arturo Vidal rekao je da prihvata kritike trenera i navijača kada loše igra i da se nada trofeju Lige šampiona ove sezone. Bajern je sinoć pobedio Lajpcig sa 3:0 i osvojio titulu jesenjeg šampiona u Bundesligi. Posle te utakmice trener nemačkog šampiona Karlo Ančeloti kritikovao je Vidala. Italijanski trener rekao je da Čileanac nije igrao dobro i da za njega može da se nađe zamena u timu, ali da se nada da će Vidal u narednom periodu igrati bolje. "U redu je kada me kritikuju kada igram loše... Uopšte me nisu kritikovali cele godine. Trudim se da igram najbolje što mogu. Nema problema, Ančeloti je broj jedan i mislim da sa njim možemo da osvojimo Ligu šampiona", rekao je Vidal. Posle sinoćnjih utakmica 16. kola u Bundesligi je pauza do 20. januara, a Vidal je rekao da se raduje odmoru posle naporne godine. "Utakmice su se nizale od januara i radujem se pauzi. Neću putovati u Čile za praznike jer želim da se odmorim. Imam 15 dana da se oporavim. Ovo je bila skoro savršena godina sa četiri titule. Samo je nedostajao trofej u Ligi šampiona, a njega želimo ove sezone", rekao je Vidal.

16:50 - Kristal Palas otpustio Alana PardjuaFudbalski klub Kristal Palas saopštio je danas da je otpustio trenera Alana Pardjua."Alan je radio naporno i poboljšao mnogo stvari u klubu. Želimo mu sve najbolje u daljoj karijeri", navodi se u saopštenju Kristal Palasa.Klub će pokušati "što pre" da nadje novog trenera, s obzirom na gust raspored u predstojećem periodu.Palas je tek na 17. mestu posle 17 kola Premijer lige.Pardju je vodio taj tim skoro dve godine. Palas za vreme njegovog rukovodjenja ekipom ima najmanji procenat bodova po utakmici u prve četiri lige engleskog fudbala.

16:15 - Konte dao fudbalerima Čelsija tri slobodna danaTrener Čelsija Antonio Konte izjavio je danas da su njegovi fudbaleri zaslužili odmor posle 11 uzastopnih pobeda i dao im je tri slobodna dana."Dao sam im tri slobodna dana jer mislim da su to zaslužili posle veoma intenzivnog perioda u kom smo igrali tri utakmice u šest dana", rekao je Konte britanskim medijima.Čelsi je u odličnoj seriji rezultata i lider je engleske Premijer lige posle 17 kola sa 43 boda, šest više od drugoplasiranog Liverpula.Prema rečima Kontea, kratak predah od tri dana je najbolji način da se oporave."Ima mnogo timova koji se u Premijer ligi bore za titulu, Ligu šampiona i Ligu Evropa. Svi znamo da neće biti lako, ali želim da nastavimo u istom ritmu", kazao je Konte.Čelsi će narednu utakmicu igrati 26. decembra, kada će dočekati Bornmut u Premijer ligi. Dijego Kosta i Ngolo Kante će protpustiti taj susret, zbog čega su dobili dan duže odmora.

15:56 - Za vikend snoubord i skijanje u Novom SaduSnoubord (snowboard) takmičenje u gradskim uslovima "Avalanch Risk City Jam" biće u održano u Novom Sadu, sutra i prekosutra, 23. i 24. decembra, na platou ispred Spensa, najavili su danas organizatori.Organizatori manifestacije će za tu specijalnu priliku izgraditi privremenu ski i snouboard stazu, a taj dogadjaj je jedinstven u celom regionu.U petak, 23. decembra na platou će se od 17 časova okupiti najistaknutiji skijaši i 'borderi' iz istočne Evrope i regiona, a osim u atraktivnim vožnjama koje će izvoditi sportisti, posetioci će moći će da posete i Zimsko selo.Kako se navodi, u okviru Zimskog sela u ponudi će biti program za sve uzraste, adrenalin poligoni, stena za penjanje, zip line, zona za planinasko skijanje i snoubording kao i za planinske bicikliste.Početak manifestacije najavljen je za devet časova kada će se na platou Spensa okupiti Moto Deda Mrazovi.Na stazi koju će prvog dana koristiti borderi, u subotu će se skijati i sankati deca, a biće organizovano i mini takmičenje u skijanju za najmladje, grudvanje i isprobavanje zimskih olimpijskih disciplina, a u kreativnom kutku posetioci će moći da se oprobaju u pravljenju novogodišnje dekoracije i ukrasa od leda."Avalanch Risk City Jam" organizuje udruženje Fruška gora uz podršku Sportskog poslovnog centra Vojvodine - SPENS, Turističke organizacije Grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada, Turističke organizacije Srbije, Ski saveza Srbije i drugih prijatelja programa.Više informacija može se pronaći na sajtu www.arsf.rs, kao i na facebook stranici "AvalancheRisk".

15:05 - Ljoris produžio ugovor sa Totenhemom do 2022. godineGolman Totenhema Igo Ljoris produžio je ugovor sa tim fudbalskim klubom do 2022. godine. Francuski golman je više od mesec dana pregovarao sa čelnicima Totenhema o novom ugovoru i na kraju je dogovoren njegov ostanak na Vajt Hart Lejnu. Ljoris je 2012. godine iz Liona prešao u Totenhem, za koji je odigrao 189 utakmica.Prošle sezone odigrao je 37 od 38 premijerligaških utakmica i primio je 35 golova, što je najmanje u klupskoj istoriji. Za reprezentaciju Francuske odirao je 85 utakmica i osvojio drugo mesto na Evropskom prvenstvu ovog leta.

14:58 - Diter Heking novi trener Borusije iz MenhengladbahaFudbalski klub Borusija iz Menhengladbaha imenovao je danas Ditera Hekinga za novog trenera. Heking je na klupi zamenio Andrea Šuberta, koji je juče otpušten zbog loših rezultata. On je potpisao ugovor do juna 2019. godine, a zvanično će biti predstavljen 4. januara. Hekinga je početkom sezone otpustio Volfsburg. Radio je u Ahenu, Hanoveru i Nirnbergu. Na polovini sezone Borusija iz Menhengladbaha zauzima 14. mesto sa tri boda više od zone ispadanja. ekipa je u utorak izgubila od Volfsburga sa 1:2, a pobedila je jednom u poslednjih 11 utakmica.

13:35 - Liverpul zainteresovan za HartaFudbalski klub Liverpul pokušaće na leto da dovede golmana Mančester sitija Džoa Harta, koji igra na pozajmici u Torinu, preneli su britanski mediji. Hart je kod trenera Sitija Pepa Gvardiole izgubio mesto u prvom timu, pa je prešao u Torino do kraja sezone. Kako je preneo Dejli Miror, golmani Liverpula Simon Minjole i Loris Karijus se nisu dobro pokazali, pa je trener Jiren Klop spreman da nešto promeni, a među kandidatima za dolazak na Enfild je i Hart. Italijanski klub je izrazio interesovanje da produži saradnju sa dvadesetdevetogodišnjim golmanom, ali Hart namerava da se vrati u Englesku.

12:12 - Rajola: Baloteli je u pregovorima sa engleskim klubovimaNajbolji fudbaler Nice Mario Baloteli mogao bi da se vrati u englesku Premijer ligu posle samo pet meseci, otkrio je njegov menadžer Mino Rajola. Baloteli je, posle loše epizode u Liverpulu, osvežio karijeru na Azurnoj obali i najzaslužniji je što je Nica na prvom mestu francuske Lige 1, zbog čega je ponovo u centru pažnje velikih klubova. "Već smo u pregovorima sa nekoliko engleskih klubova, ali je rano da se priča o tome. Oduvek sam znao da će se Mario vratiti u formu. Imao je tešku godinu u Liverpulu, ali je ostao stabilan i ostavio emocije po strani", rekao je Rajola za "Talksport". Poznati agent "bocnuo" je menadžera Liverpula Jirgena Klopa izavio da je dokazao koliko je Nemac pogrešio oko Balotelija. "Sramota je da Klop nije dao pravu šansu Mariju. Baloteli je pokazao koliko može, shvata sada neke stvari i zna da je grešio. Nema potrebe da se vraćamo nazad", zaključio je Rajola. Kontroverzni italijanski napadač ove sezone postigao je 10 golova na 14 utakmica u senzacionalnoj sezoni Nice jer je na čelu šampionata posle prvog dela sezone. Baloteli je, pored Liverpula, na Ostrvu igrao i za Mančester Siti, dok je u Italiji bio član Lumecana, Intera i Milana.

11:43 - Srbija zadržala 44. mesto na rang-listi FIFAFudbalska reprezentacija Srbije zadržala je 44. mesto na danas objavljenoj rang-listi Medđunarodne fudbalske federacije (FIFA). Fudbalska reprezentacija Srbije na 44. mestu ima 647 bodova, koliko je imala i prošlog meseca. Među prvih 30 na listi bila je samo jedna promena, pošto je Iran preuzeo 29. mesto od Ukrajine. Prvo mesto i dalje drži Argentina sa 1.634 boda, Brazil je drugi sa 1.544, a treći je svetski prvak Nemačka sa 1.433 boda. Evropski šampion Portugal je osmi sa 1.299 bodova, Španija je 10. sa 1.166, a Engleska zauzima 13. mesto sa 1.114 bodova. Hrvatska je 14. sa 1.103 boda, Bosna i Hercegovina zauzima 27. mesto sa 825, Albanija je 49. sa 618, a Crna Gora je 63. sa 549 bodova. FIFA rang-lista: 1. Argentina 1.634, 2. Brazil 1.544, 3. Nemačka 1.433, 4. Čile 1.404, 5. Belgija 1.368, 6. Kolumbija 1.345, 7. Francuska 1.305, 8. Portugal 1.229, 9. Urugvaj 1.187, 10. Španija 1.166, 11. Švajcarska 1.129, 12. Vels 1.121, 13. Engleska 1.114, 14. Hrvatska 1.103, 15. Poljska 1.087, 16. Italija 1.083, 17. Kostarika 1.041, 18. Meksiko 1.012, 19. Peru 965, 20. Ekvador 890.

11:08 - Murinjo: Junajted može bolje od četvrtog mesta na tabeliTrener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da njegova ekipa može da ostvari bolji rezultat od četvrtog mesta na tabeli Premijer lige, ali da ne želi da postavlja ciljeve za ovu sezonu, njegovu prvu na Old Trafordu. Posle 17 kola u Premijer ligi Mančester junajted je šesti na tabeli sa 10 bodova zaostatka za prvoplasiranim Čelzijem i četiri manje od Arsenala na četvrtom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Prošle sezone Junajted se nije plasirao u Ligu šampiona, a Murinjo je rekao da ne želi da cilj bude četvrto mesto, pošto veruje da njegova ekipa može bolje od toga. "Da bih bio srećan potrebno je da se spoje nekoliko faktora. Srećan sam kada se ekipa razvija, kada na dobar način i dobrom igrom završimo sezonu, odnosom sa navijačima, rezultatima u različitim takmičenjima. Moramo da vidimo kako ćemo završiti, ne želim da kažem četvrto mesto, pošto mislim da možemo bolje od toga", rekao je Murinjo. "Ali, postoji rizik da ne budemo medju prve četiri ekipe, pošto je takmičenje teško i vrhunski timovi imaju iste ambicije kao i mi. Ne želim da kažem da ciljamo na četvrto ili treće mesto, ili peto", dodao je portugalski trener. Murinjo je sa Junajtedom ove sezone imao promenljive rezultate, ali je tim vezao tri pobede. On je naveo da njegova ekipa nikada nije mnogo odustajala od svojih principa kada stvari nisu išle po planu. "Moramo da radimo i radimo, da napredujemo i napredujemo, ali fudbalske ideje, principi igre, način na koji želimo da se branimo i napadamo su jasni. U to verujemo, fudbaleri su time zadovoljni i to nismo promenili kada nam rezultati nisu bili dobri. Mnogi rezultati su bili loši, čak i kada nismo gubili, odigrali smo nerešeno sa Barnlijem, Arsenalom i Vest Hemom. Ali, loš rezultati nisu promenili naše ideje i pravac", rekao je pedesettrogodišnji trener. Murinjo je naveo da ove sezone nije mnogo važan plasman na tabeli. "Ne mogu da kažem da ove sezone gradimo tim, ove sezone treba da igramo dobro, ali nije važno da li ćemo završiti četvrti ili sedmi. Sedmo mesto je jedna stvar, a četvrto druga, ali mi i dalje imamo ciljeve", rekao je bivši trener Čelzija i Real Madrida. Upitan o odnosu sa navijačima, Murinjo je rekao da oseća posebnu vezu i zahvalio im na poverenju i podršci.

10:15 - Šapekoenseu uručen pehar Kupa SudamerikanaBrazilskom fudbalskom klubu Šapekoenseu uručen je trofej Kupa Sudamerikana nakon što je proglašen pobednikom pre finalnih utakmica sa Atletiko Nasionalom zbog avionske nesreće. Južnoamerička konferederacija (CONMEBOL) dodelila je pehar novom predsedniku Šapekoensea Pliniju Davidu de Nesu Filju na ceremoniji žreba Kupa Sudamerikana i Kupa Libertadores za novu sezonu. Filjo se zahvalio svima za podršku i solidarnost, posebno Atletiko Nasionalu jer je na zahtev kolumbijskog kluba Šapekoense proglašen pobednikom tog takmičenja."Atletiko nam je dao mogućnost da osvojimo pehar, to je gest humanosti, poštovanja, dostojanstva i ljubaznosti", rekao je Filjo i podigao trofej zajedno sa prvim čovekom Atletika Danijelom Himenezom, koji je nosio šal Šapekoensea. Šapekoense je 28. novembra ostao praktično bez celog tima i stručnog štaba nakon pada aviona u blizini Medeljina, na putu ka prvoj utakmici finala Kupa Sudamerikana, kada je život izgubila 71 osoba, a šestoro preživelo.

09:52 - Klivlend ponovo pobedio Milvoki, dobre parije Vestbruka i HardenaŠampioni NBA lige košarkaši Klivlenda pobedili su Milvoki sa 113:102 i pobedili ih drugi put u poslednja dva dana. Kavalirse su do pobede predvodili Kajri Irving sa 31 poenom i 13 asistencija i Lebron Džejms sa 29 poena, devet skokova i šest asistencija. U timu nije bilo dvojice startera, Kevin Lav nije igrao zbog problema sa kolenom, dok je Džej Ar Smit propustio meč pošto je u prošloj utakmici slomio palac i moraće na operaciju. Klivlend je ostvario osmu pobedu u poslednjih devet utakmica, a jedini poraz u toj seriji doživeo je prošle nedelje u Memfisu, kada su Džejms, Irving i Lav odmarali. U ekipi Milvokija najefikasniji je bio Janis Adetokumbo sa 28 poena, a poen manje postigao je Džabari Parker. Oklahoma je pobedila Nju Orleans sa 121:110 predvođena Raselom Vestbrukom koji je postigao 42 poena uz 10 skokova. Aleks Abrinjes dodao je 18 poena, od kojih je postigao devet u seriji od 11:0 u četvrtoj četvrtini, kojom je Tander obezbedio pobedu. Enes Kanter dodao je 14 poena i 14 skokova. U ekipi iz Nju Orelansa, koja je izgubila deveti put u poslednjih 12 utakmica, Entoni Dejvis bio je najefikasniji sa 34 poena i 15 skokova, a Džru Holidej postigao je 23 poena uz 10 asistencija. Minesota je pobedila Atlantu a 92:84 i ostvarila drugu vezanu pobedu, prvi put od početka aprila prošle sezone. Ekipu su do pobede predvodili Endru Vigins sa 19 poena, Zek Levin sa 18 i Karl Entoni Tauns sa 17 poena i 18 skokova. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igao je 18 minuta, postigao je tri poena i imao po tri skoka i asistencije. U ekipi Atlante, koja je izgubila šestu od sedam utakmica na domaćem terenu, najefikasniji je bio Denis Šroder sa 21 poenom. Hjuston je pobedio Finiks sa 125:111 i ostvario 11. pobedu u poslednjih 12 utakmica. Roketse je predvodio Džejms Harden sa 27 poena i 14 asistencija, a dobre partije prikazali su i Erik Gordon sa 24 poena i Patrik Beverli sa 18 poena, devet asistencija i devet skokova.Devin Buker je sa 28 poena bio najefikasniji u Finiksu, koji je pretrpeo četvrti vezani poraz. Memfis je predvodjen Markom Gasolom (38 poena) pobedio Detroit sa 98:86 i prekinuo niz od tri poraza, a za poraženi tim nije igrao srpski centar Boban Marjanović. Sakramento je pobedio Jutu sa 94:93, Vašington je pobedio Čikago sa 107:97 i ostvario treću pobedu na gostovanjima u sezoni, dok je Dalas pobedio Portland sa 96:95 i naneo mu četvrti uzastopni poraz.

08:10 - Petra Kvitova pauzira šest meseciDvostruka osvajačica Vimbldona Petra Kvitova mogla bi da se vrati tenisu za šest meseci, rekao je hirurg koji je operisao. Kvitovu je juče u njenoj kući u češkom gradu Prostejovu napao provalnik, rasekao joj levu ruku i povredio tetivu, svih pet prstiju i dva nerva. Ona je danas operisana, a zahvat je trajao gotovo četiri sata. Hirurg Radek Kebrle je naveo da je operacija protekla dobro i bez komplikacija. "Kada govorimo o igranju tenisa, biće joj potrebno oko šest meseci. Reč o ozbiljnoj povredi, ali ona je mlada i zdrava, tako da je to dobra prognoza", rekao je Kebrle. Kvitova, koja je osvojila Vimbldon 2011. i 2014. godine juče je rekla da je srećna što je živa, ali da je jaka i da će se boriti. Policija i dalje traga za napadačem, za koga je navela da je muškarac star oko 35 godina.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track